Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » stř bře 13, 2024 10:45
Etheric píše:Od zítra je v Kauflandu Molisana za dvacku sáček, tak můžeš vzít po krabicích, tohle má obvykle trvanlivost roky
Tvl, tak to uz fakt nechapem tu cenu, to musia predavat so stratou
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6907
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » stř bře 13, 2024 11:03
grco píše:Nenechaj sa tuna presviedcat, ze nie je.
Měli tam ještě nějakou v malém kyblíku snad za 250Kč. Ale už si nepamatuju název.
Zajímalo by mě, jakou zmrzlinu považuje za dobrou Etheric. By mě nepřekvapilo, kdyby si dělal domácí točenou zmrzlinu na tom nejdražším a nejlepším zmrzlinářském stroji, který si samozřejmě koupil domů
Etheric píše:tak můžeš vzít po krabicích, tohle má obvykle trvanlivost roky
A ty nakupuješ na roky dopředu? Zase snad na to nejsou akce jednou za rok. Protože když nakoupíš na roky dopředu, tak ti v tom zbytečně leží peníze. Pokud teda nejsi investor do těstovin a cukru...
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » stř bře 13, 2024 11:04
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6907
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » stř bře 13, 2024 12:49
Dromedaro píše:ty nakupuješ na roky dopředu? Zase snad na to nejsou akce jednou za rok. Protože když nakoupíš na roky dopředu, tak ti v tom zbytečně leží peníze
Tohle třeba jo, když je to fakt za dobrou cenu. Bio celozrnný těch top značek zas tak často v akci nebývají, rozhodně ne třeba 50%. Když to má trvanlivost minimálně tři roky, klidně na dva nakoupím a nemusím tuto položku řešit. Že v tom leží peníze.. Maj ležet na účtě? Často když nakoupím na roky, ta věc zdraží tak, že mám "výnos", kterej porazí inflaci. "Investice" je to tedy dobrá. Zas na tom nejsu tak špatně, abych musel řešit, jestli si můžu dovolit koupit zásobu těstovin na 2 roky nebo ne
Etheric zmrzlinu nepapá. Zcela výjimečně, když je někde cestou vyhlášená domácí a mám na to zrovna chuť. Což nemusí být ani jednou za rok.
grco píše:to musia predavat so stratou
Taky občas nechápu ty ceny. Vedle v regále máš za tu samou cenu (též v akci) jakousi škrobnatou hmotu prej že penne... Přitom akce na tyhle věci jako Molisana moc natáhnou, lidi to neznaj, tak se toho tolik neprodá. Tady lidi žerou tu hladce slizkou hmotu z teflonových forem. Slovy typického konzumenta "jsem na to zvyklý"
Dneska jsem vzal i neBio, z těchto mám nejraději věci typu Carbonara, úplně luxusně v tom drží omáčka
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » stř bře 13, 2024 14:06
Etheric píše:Taky občas nechápu ty ceny.
Já to chápu. Na těch slevových akcích je aspoň vidět, jakou mají marži. Pochybuji, že by konkrétně třeba ty těstoviny prodávali se ztrátou nebo bez zisku. To samé třeba ty čokolády Merci. Prodávají se normálně za 60Kč, ale v akcích je prodávají za 30Kč a furt se jim to vyplatí.
Etheric píše:Přitom akce na tyhle věci jako Molisana moc natáhnou, lidi to neznaj, tak se toho tolik neprodá. Tady lidi žerou tu hladce slizkou hmotu z teflonových forem. Slovy typického konzumenta "jsem na to zvyklý"
Co tak vidím, tak ty Molisany jsem moc lidi neviděl kupovat a ten regál je většinou plný. Nejvíce berou ty, které jsou zrovna ve slevě za dobrou cenu. Tedy se řídí cenou. Když tam teď bude Molisana za 20Kč, tak to plno lidí koupí a možná jako já zjistí, že jsou to úplně jiné a lepší těstoviny a začnou to pak kupovat, protože to není nějak drahé i mimo akci. Tak je to možná nějaký marketingový tah těch 20Kč, nevím.
A je fakt, že na tu Molisanu si nevybavuji, že by byla nějaká akce, tak toho taky vezmu víc, protože ta cena je fakt dobrá a budu teď stejně jíst teda těstoviny častěji.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » stř bře 13, 2024 14:25
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » stř bře 13, 2024 16:26
Dromedaro píše:Jo, ale psal jsi, že Hágena kupuješ jen když nic lepšího není a ta lepší evidentně teda není k dispozici.
Je, jen ne on-line. Kupujeme ji v tech jejich cukrarnach. Litr do termoboxu.
grco píše:Haagen Dasz je vyborna zmrzlina, sam si to skusil a vies. Nenechaj sa tuna presviedcat, ze nie je.
To mas jak s tema testovinama. Jak ochutnas lepsi, tak uz ty spotrebni nechces. No a ja jsem tu zminenou jedl nekolik let a snedl ji desitky kilo, tak je dobra. Hlavne cokoladovou a proti tomu je (cokoladova) Haagen Dasz uboha nahrazka. Asi jako Panzani proti Di Martino Fakt jsme to nedavno zkouseli, kdyz byla ve sleve a ne, to radej nic.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49658
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » čtv bře 14, 2024 8:59
Těstovin bylo 150g, vody 3,5 litru, lžička a půl soli, doba vaření 10minut. Zkoušel jsem vytáhnout na ochutnání o dvě minuty dřív, pak o minutu, pak jsem nechal naopak trochu těstovin vařit o minutu déle a fakt tam ty minuty hrají roli.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » čtv bře 14, 2024 13:13
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » čtv bře 14, 2024 16:05
Zalezi, co myslis klasickym kuretem. Nez dobre ne, to je asi tak nastejno. Nez bezne superhyper ano a nez estebacke mnohem lepsi, ale s odpadem to asi srovnavat nechces. Pripravovat se da stejne, jen se pece kratsi dobu. Doporucuju nacpat maslo pod kuzi na prsou, ale to je dobre i u klasickeho kurete. A samozrejme dobre osolit, bez toho neni zadne kure dobre.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49658
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » čtv bře 14, 2024 18:12
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » čtv bře 14, 2024 20:24
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pát bře 15, 2024 17:31
Etheric píše:Dvacku za půl kila těstovin ti tady v ČR hromada lidí nedá, že je to moc. .
Tak jsem měl pravdu. Šel jsem dnes do kaufu pro ty těstoviny a ty co jsem chtěl, už tam nebyly. Víceméně všude byly krabice plné ale Molisany rozebrané. S průběžným doplňováním má Kaufland celkově problém. Je dost časté, že během dne tam hodně zboží není. Když se člověk zeptá doplňovačů, jestli je nemají na skladě a jestli by je kdyžtak mohli dovézt, tak mu řeknou, že když nejsou v regále, tak už nejsou, aby pro ně náhodou nemuseli jít. Alespoň, že už člověka neseřvou, že je vůbec otravuje s dotazy, jak se dříve stávalo. Možná je to i tím, že ty protivné a drzé zaměstnance vyházeli, co jsem si tak všiml, že už tam nedělají. Jedna babizna mě tam jednou tak vytočila, že jsem se tam s ní zhádal a šel si na ni pak ještě stěžovat.
Etheric píše: z nějakýho těžko pochopitelnýho důvodu se drží zásad typu "za půl kila těstovin maximálně 12 korun"
By mě zajímalo, kde seženeš těstoviny pod dvacet korun. Možná ve Zlevněnce rok prošlé. Tolik nestojí ani ty Kaufland těstoviny a ty jsou fakt hnusný.
Jaký je rozdíl mezi těstovinami s vejci a bez vajec? Jsem se díval, že ty Molisany jsou bezvaječné. Jsem si dříve myslel, jako že když tam jsou vejce, tak jsou kvalitnější.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od grco » sob bře 16, 2024 12:13
Klasicke susene semolinove cestoviny zname vacsine ludi su BEZVAJECNE. Je to len muka a voda, preto to v domacich podmienkach, bez strojov nevyrobis.
Vajecne cestoviny su casto dostat cerstve, ale byvaju aj susene. Daju sa vyrobit doma, muka, vajce. Vajecne cestoviny sa pouzivaju vacsinou na severe ITA, napriklad ragu bolognese sa originalne robi s vajecnymi sirokymi cestovinami (napriklad tagliatelle).
Bezvajecne sa pouzivaju na juhu, napriklad u toho, co sme uz riesili, carbonara, aglio e olio...
Je to rozdil asi ako medzi houskovym a bramborovym knedlikem keby som to mal porovnat Oboje je dobre, k niecomu sa viac hodi jedno, k niecomu zas druhe
-
grco - outdoor maniak
- Příspěvky: 6907
- Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » sob bře 16, 2024 12:31
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » sob bře 16, 2024 19:33
Dromedaro píše:By mě zajímalo, kde seženeš těstoviny pod dvacet korun.
V Albertu, kupoval jsem je jako příměs do návnady na ryby, tohle jíst nechceš...
Objevil jsem frajera, kterej tvrdí, že se živí pránou, nepotřebuje jídlo ani vodu. Padla výzva, která pokud bude přijata, budu muset založit sbírku a udělat virál. Napsal jsem mu, že ho zamču v bytě, ten zapečetím, a když po 100 dnech vyleze živ a zdráv, dostane milion
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » sob bře 16, 2024 20:04
Etheric píše:V Albertu ... tohle jíst nechceš...
Tomu věřím. V Albertu je víc věcí, které od nich raději nechci, když jsem párkrát viděl, jaký přístup ke skladování potravin, hlavně těch chlazených, mají. Když si zajdeš do Romberta na Cejlu, tak nejen, že odsud nebudeš nic chtít, ale nebudeš tam už nikdy chtít ani chodit. Ale docela dobrý Albert je u Bauhausu, jinak se jim vyhýbám, když je možnost volby.
Etheric píše:Objevil jsem frajera, kterej tvrdí, že se živí pránou, nepotřebuje jídlo ani vodu. :
Dušek taky někoho takového propagoval, než se ukázalo, že je to podvod a ten údajně vyklidněný a osvícený "frajer" je nervák. Myslím, že to byl ten Henri Monfort, ale nejsem si jistý. U něj se ty figurky točí jak na orloji, protože jim Dušek slouží jako sebepropagace.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » ned bře 17, 2024 5:58
Dromedaro píše:jaký přístup ke skladování potravin, hlavně těch chlazených, mají
Na to jsou experti u nás v lidlu. Kuřata a lososi na paletě v uličce, jdeš tam za 3 hodiny znova a jsou tam furt. Kup si to pak......
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pon bře 18, 2024 9:31
Lindt Classic Vegan Smooth
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Etheric » pon bře 18, 2024 11:15
-
Etheric - outdoor maniak
- Příspěvky: 8261
- Registrován: úte říj 23, 2018 6:53
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pon bře 18, 2024 15:07
Musí být na špagety carbonara ty dlouhý nudle špagety?
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » pon bře 18, 2024 16:04
Dromedaro píše:Je to druhá značka veganské čokolády, kterou jsem chutnal a přijde mi, že ty veganské čokolády jsou dobré a docela mi chutnají na rozdíl od jiných vegan věcí.
Kakaový výrobek s ovesným nápojem v prášku (22 %) a mandlovou pastou (10 %)
Veganskym vecem se vyhybam, je tam vzdycky nejaka hnusna nahrazka dobrych surovin. Teda, zrovna mandle jsou dobre a s cokoladou jdou dohromady, ale ovesne cosi?
@Etheric: slozeni klasicke 70 % Lindt:
Ingredience: Kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 70%.
Alergeny: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, sóji a sezamu.
Navic to kvuli cilove skupine musi odlisit, bez napisu vegan by to nebylo ono
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49658
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pon bře 18, 2024 16:16
mike píše:Navic to kvuli cilove skupine musi odlisit, bez napisu vegan by to nebylo ono
Ano, to si také myslím, že tam hraje roli.
mike píše:je tam vzdycky nejaka hnusna nahrazka dobrych surovin.
Ano.
mike píše: ale ovesne cosi?
Ono to má fakt lehce ovesnou chuť. ale je to takové zajímavé. Ale na rozdíl od jiných čokolád mi stačí tak tři řádky na chuť a pak mě konkrétně tato chuť přejde. Ale jinak během dne na trochu té chuti mám chuť. Normální čokolády sním třeba dvě za den a snědl bych i víc, ale musím se krotit.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od irem » pon bře 18, 2024 16:26
Dromedaro píše:Musí být na špagety carbonara ty dlouhý nudle špagety?
Musi! Bez spaget nejsou spagety
Kdyz pouzijes treba linguine, budou to linguine carbonara (nevim, co na to italove, ale podle me to funguje dobre)
- irem
- účastník
- Příspěvky: 291
- Registrován: čtv kvě 24, 2018 7:14
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » pon bře 18, 2024 16:38
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49658
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od irem » pon bře 18, 2024 16:44
- irem
- účastník
- Příspěvky: 291
- Registrován: čtv kvě 24, 2018 7:14
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od Dromedaro » pon bře 18, 2024 17:03
irem píše:Kdyz pouzijes treba linguine, budou to linguine carbonara
mike píše:Navrhuju penne carbonara
irem píše:Klidne si dej fleky carbonara [
Teď teda nevím, jestli si děláte srandu nebo ne.
EDIT: Zaběhl jsem do Kaufu a už tam měli špagety Molisany. Včera zase nebyly doplněny . Běhám tam furt kvůli těstovinám jak blbec. Ale aspoň jsem si dnes všiml, že mají v akci i parmazán 180g za 79Kč, tak hned několik balíku letělo ke špagetám a zásoby těstovin teda konečně nakoupeny. Budou těstovinové hody.
Furt mi vrtá hlavou následující. Poslouchal jsem u práce Ano, šéfe a Pohlreich tam říkal, že dříve, když neměli na parmazán, protože pro většinu lidí byl drahý, tak se místo něj používala strouhanka. Nevím, jestli to myslel ironicky ve stylu "Když nemáš rajčata, tak tam dej kečup, když nemáš kečup, tak tam nedávej nic " nebo jestli to myslel vážně, že je to použitelné.
- Dromedaro
- inventář fóra
- Příspěvky: 4507
- Registrován: pát bře 27, 2020 8:20
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » úte bře 19, 2024 0:40
Dromedaro píše:Teď teda nevím, jestli si děláte srandu nebo ne.
Fakt ne?
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49658
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od mike » úte bře 19, 2024 0:51
A tady musim s grcem nesouhlasit, Molisana nejsou na stejne urovni s Rummo a uz vubec ne s Di Martino. Nejsou spatne, k jidlu to bylo, ale chybela tomu ta chut, ktera to posunuje na vyssi level. Vsechno bylo spravne, ale bylo to takove prazdne. Asi jako kdyz vinu chybi konec. Navic nam prisly takove trochu nasladle, coz jsem musel prebijet parmazanem, rusilo to. Na Di Martino neni vubec potreba, sice ho trochu davam, ale jsou tak dobre, ze se da obejit i bez nej.
Urcite je dojime, treba s nejakou vyraznejsi omackou, ale dalsi kupovat nebudeme. Dvacka mne fakt nevytrhne, ale dobry az skvely pocit z jidla je podstatny.
Na rozdil od dvou zminenych byly Molisana al dente uz po dobe napsane na obalu, neni potreba minutu pridavat.
-
mike - Moderátor
- Příspěvky: 49658
- Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
Re: Zajímavé fotky jídel aneb s doktorem v kuchyni
od irem » úte bře 19, 2024 9:07
- irem
- účastník
- Příspěvky: 291
- Registrován: čtv kvě 24, 2018 7:14