Outdoorový ručník - tipy, zkušenosti
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
Outdoorový ručník - tipy, zkušenosti
od eth » pát črc 18, 2008 18:10
Něco je už ve vlákně Co sebou lidi většinou vozí, ale to se jmenuje příliš obecně.
Jaké ručníky používáte? Jak jste spokojeni? Je lepší "plyšák", co vypadá jako froté, nebo tenký, co vypadá jako mikroutěrka na brejle?
- eth
- nováček
od eth » pát črc 18, 2008 18:36

Jinak navrhuju, aby se v tomhle vlákně řešilo, který ručník je jaký, a né že je lepší se utřít do trička nebo počkat až oschnu...
Přidávám nalezené odkazy na články a recenze:
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?107106-neni-rucnik-jako-rucnik
http://www.acron.cz/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=203&Itemid=38
- eth
- nováček
od mike » pát črc 18, 2008 19:31
Dag píše:Mytím se smývá blahodárný epidermální hydro-lipidový film, který chrání. Bacha, to není vtip!
Jo jo. Pred tak 15 lety jsem se vydal na tyden to Beskyd. Bylo leto, vedro a strasne otravovaly mouchy. Prvni dva dny to bylo peklo. Pak zacaly den ode dne ubyvat a ke konci nebyly zadne. Umyti turiste, ktere jsem potkaval s cernymi roji okolo hlav, mohli jen zavidet. A taky zavideli, az lapali po dechu a jejich mouchy padaly k zemi, jen se priblizily. Cestou domu jsem mel cely vagon jen pro sebe. Neni nad blahodarny epidermální hydro-lipidový film, podporeny bavlnenym trickem, ktere se v ohybech lame.
Doba se zmenila a ja seznal, ze spravny stopar s sebou nosi rucnik. Pred par lety jsem si poridil tohle Ferrino. Kupodivu docela presne odpovida popisu. Zrovna nedavno jsem se balil a zjistil, ze jsem ho prase zapomel posledne hodit do pracky. Jelikoz bylo po pulnoci, prepral jsem ho rychle v ruce, vyzdimal a dal susit. Za par hodin jsem ho uplne suchy mohl sbalit do batohu. Po vysprchovani do rana uschne i na horske chate, kde je nejakych 10 - 15 stupnu.
Da se taky pouzit jako izolacni podlozka. Mel jsem ted s sebou v Grand Paradisu slusny spacak, ale jen alumatku, pro pripad nouze nejvyssi. Ta samozrejme nastala a musel jsem prespat pod sirakem v asi 2500 m. Hodil jsem na ni pod zada tenhle rucnik a jeste jedno triko z Merrina a bylo to v pohode. Prestoze k ranu bylo tak -5 stupnu. Na spacaku jsem mel namrazu a na vode v lahvi asi 2 cm ledu.
-
mike - Moderátor
od mayya » pát črc 18, 2008 20:54

Nejdřív jsem se bála, že "mikrovláknový" materiál mi nebude příjemný, ale je to OK, i velmi dobře utírá, vydrží dlouho nesmrdět.
(dalajlama)
-
mayya - inventář fóra
od brhel » pát črc 18, 2008 21:31
mayya píše:Asi 2 roky máme tohodle Jurka a fakt spokojenost![]()
jj, jsem taky spokojený. i když to otírání je jiné, froté to není

jen bych si už koupil větší ...
od Dena » pát črc 18, 2008 22:00

Jak pravil klasik Dag- jen to s tou hygienou a smýváním ochranného filmu nepřehánět

od Rujir » sob črc 19, 2008 0:14
od -ant- » sob črc 19, 2008 9:10
](./images/smilies/eusa_wall.gif)

PS: Děkuji za optání, už se to lepší

ručník
od lysergine » sob črc 19, 2008 9:34
I když známý koupil podobný ručník z mikrovlákna u vietnamců za 30 Kč a funguje stejně. (to samé platí na mikrovláknové vložky do rukavic, vyplatí se koupit několikeré u vietnamců, než za tu samou cenu jedny značkové. Vyzkoušel jsem a rozdíl nepociťuji).
-
lysergine - účastník
ručník
od lysergine » sob črc 19, 2008 10:34
time.warp píše:Ach bože co za blbost se ještě nevymyslí, kteoru by si někdo nekoupil.
Byl jsi někdy na treku déle než týden? Já ručník za blbost nepovažuju.
-
lysergine - účastník
od Rujir » sob črc 19, 2008 10:46
time.warp píše:ale kupavat si něco speciálně je hloupost.Všechny ručníky mají stejnou funkci , a tím že ho někdo nazve outdoorový a přirazí s i pětikilo neznamená, že je lepší než jiné
Sice neviem, co za uteraky mate doma, ale pochybujem, ze sa co len podobaju na tie, ktore tu volame "outdoorove". Uprimne povedane - doma uprednostnujem frote bez tou podivnou jelenicou, ktoru pouzivam vonku.

"outdorový"
od lysergine » sob črc 19, 2008 10:46
Pro ručník je určujícím kritériem savost, a poměr hmotnost, objem/savost vychází výhodně u ručníků z mikrovláken, proto označení "outdoorový" pro ručníky z tohoto materiálu není zas tak mimo mísu.
-
lysergine - účastník
od Dag » sob črc 19, 2008 11:07

Na treku jsem tolikrát nebyl. ono se tomu trek neříkalo.

Pokud pršelo, bylo všechno mokrý a ručník jsem nepotřeboval. Pokud bylo teplo, byl jsem rád že jsem mokrej a ručník nepotřeboval. Pokud jsem spal zavěšenej do jedný skoby... také jsem ručník nepotřeboval. Takže jsem nosil multifunkční ručník -- šátek. Tím jsem se otřel, když jsem se myl (pochopitelně jen vodou, mýdlo je venku opravdu nevhodné, neb kůže se opravdu a fakt umí bránit proti všemu možnýmu a a my jí mejdlem tu obranu sebereme), pokud svítilo slunce, měl jsem ho na hlavě a pokud došlo na zranění, takovej šátek je k nezaplacení.
Jsem si jitý, že jsou a nebo budou autdórní kapesníky, jako už jsou autdórní ponožky a jiné. Nic proti tomu, je to prostě poždavek na malou váhu, funkci a odolnost. U ručníku y mne hodně zajímalo, jak dlouho vydrží ta antibakteriální úprava, jak se v tom uchytí plísně a pod. Někdy se tohle chytá umělin lépe, než klasik.
od jonza » sob črc 19, 2008 17:05
Dag píše:U ručníku y mne hodně zajímalo, jak dlouho vydrží ta antibakteriální úprava, jak se v tom uchytí plísně a pod. Někdy se tohle chytá umělin lépe, než klasik.
Jde o to ze na 7 dni se ten rucnik krasne hodi, rozhodne za tu dobu neshnije. Doma se vypere a je zase pouzitelny. Na rocni cestu si snad beru rocniku vice, nebo jej pravidelne peru.
PS: takovy rucnik nemam a na rok nikam nejezdim.

-
jonza - inventář fóra
od multimotyl » sob črc 19, 2008 17:35
time.warp píše:ale kupavat si něco speciálně je hloupost.Všechny ručníky mají stejnou funkci , a tím že ho někdo nazve outdoorový a přirazí s i pětikilo neznamená, že je lepší než jiné
Mám tu utěrku od Jurka (made in Korea) a nevím jak ostatním, ale mě saje, i když je vlhká.
-
multimotyl - účastník
od ij1 » sob črc 19, 2008 18:48
time.warp píše:Ach bože co za blbost se ještě nevymyslí, kteoru by si někdo nekoupil.
Až to vyzkoušíš budeš mluvit jinak, i když neříkám že to zkusit máš. Taky jsem si myslel že je to něco, čím by opět vytáhli několik korunek z našich peněženek. Dnes mluvím jinak.

- ij1
- účastník
- Bydliště: školní léta-pokrušnohoří, středoškolská léta-Šumava,manželská a rodičovská léta-Praha
od pripluv » sob črc 19, 2008 19:56
Když se nedaří oschnout, utřu se do trika a to usychá na mně...
od Setrnet » sob črc 19, 2008 20:27
- Setrnet
- účastník
od mike » sob črc 19, 2008 20:36
A vubec, nevim co resite. Jste necetli Stoparova pruvodce? Rucnik je zasadni vec.
-
mike - Moderátor
od air » sob črc 19, 2008 21:13

presne moje slova... jako na nejaky utirani potu a rukou kdyz si je umyju v rece se muzu na rucnik vys... ale kdyz jsi nekde mimo civilizaci nekolik tydnu, koupes se treba jenom v rece nebo nejakych jezerech, tak rucnik ocenite

a kdyz uz se utres, tak ten mokry rucnik potrebujes ususit ze... a aspon v tom vidim ja tu hlavni vyhodu - rychle to uschne a neplesnivi ti to nekde v batohu mokre...
jinak ja mam nejlepsi zkusenost s nehladkym rucnikem (umelym samozrejme), mel ctvercovou strukturu jako kuchynska uterka... nebyl proste hladky jak Jurek, naopak drsnejsi... mnohem lepe sal a o polovinu rychleji schnul... ale ztratil jsem ho

-
air - účastník
od mike » sob črc 19, 2008 21:43
air píše:jinak ja mam nejlepsi zkusenost s nehladkym rucnikem (umelym samozrejme), mel ctvercovou strukturu jako kuchynska uterka... nebyl proste hladky jak Jurek, naopak drsnejsi... mnohem lepe sal a o polovinu rychleji schnul...
No, me Ferrino vypada skoro jako frote rucnik, jen o neco jemnejsi struktura. Jurka jsem nevidel.
-
mike - Moderátor
od Vilík » sob črc 19, 2008 21:53
_mike_ píše:A vubec, nevim co resite. Jste necetli Stoparova pruvodce? Rucnik je zasadni vec.
Viz toto vlakno... Rucnik tam propaguju...
Jinak uplne vsude nosim takovej usmudlanej obycejnej rucnicek a na delsi akce beru velkej rucnik do kteryho se pripadne i zabalim...