Jedlo na turach
Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev
od Návštěvník » úte dub 26, 2005 23:53
Horal Fanda píše:Rujir píše:Oprav ma ak sa mylim, ale to mi chces naznacit ze na turach vecer este vysmazas, varis polievku a robis si palacinky? Pana beka! Takto si ja nevyvaram ani na intraku! S tebou musi byt radost chodit na tury...
Jo, to už mi taky někdo říkal. Ale mimo jiné mě vaření baví, až tak, že jsem si na kuchaře i udělal papír.
No, to my taky vaříme co se dá, přece si nebudeme ničit žaludek nějakejma sucharama a čínskou polívkou...
- Návštěvník
Sušené maso
od Vojtos » pát kvě 13, 2005 9:21
Už ste to někdo zkoušel? Je to vážně tak chuťově úžasný jak to tam autor popisuje?
od chonga » pát kvě 13, 2005 9:37
Re: Sušené maso
od chonga » pát kvě 13, 2005 9:50
Vojtos píše:Tak jsem si na precetl tenhle clánek o suséném mase http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky ... clanku=859
Už ste to někdo zkoušel? Je to vážně tak chuťově úžasný jak to tam autor popisuje?
to jsem, ale blesk
Protože jsem zvídavá jiskra tak jsem si koupil 1 pytlík. Až ochutnám a pokud pořežiju dám info.
Re: Sušené maso
od Rujir » pát kvě 13, 2005 10:34
Vojtos píše:Tak jsem si na precetl tenhle clánek o suséném mase http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky ... clanku=859
Už ste to někdo zkoušel? Je to vážně tak chuťově úžasný jak to tam autor popisuje?
No kedysi o tom prebehla pomerne rozsiahla diskusia na Montane, takze ak sa niekomu chce hrabat sa v archive tak to tam snad najde. Ale osobne som to nikdy neskusal. Na SK som to este ani nevidel predavat (aj ked je fakt, ze som to ani nehladal), ale ak to niekde uvidim tak si to kupim a uvidime..
Re: Sušené maso
od Gav » sob kvě 28, 2005 10:30
Vojtos píše:Tak jsem si na precetl tenhle clánek o suséném mase http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky ... clanku=859
Už ste to někdo zkoušel? Je to vážně tak chuťově úžasný jak to tam autor popisuje?
Dneska se dosušilo
Dělal sem to podobně, jak v tom článku, jen sem do marinády navíc přidal chili
Suchý je to výborny, a když se to dá na chviličku do vody, tak to zase změkne a je to ještě lepší ! .)
v pondělí jdu koupit ještě aspon kilo hovězího...v Turecku příjde k chuti
Dobrý hostinec a jiné.
od Vladan » sob kvě 28, 2005 12:14
-
Vladan - účastník
- Příspěvky: 658
- Registrován: sob kvě 28, 2005 11:32
- Bydliště: Opava
Re: Sušené maso
od Reinhard » pon kvě 30, 2005 12:21
Anonymous píše:Gav píše:Vojtos píše:Tak jsem si na precetl tenhle clánek o suséném mase http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky ... clanku=859
Už ste to někdo zkoušel? Je to vážně tak chuťově úžasný jak to tam autor popisuje?
Dneska se dosušilo
Dělal sem to podobně, jak v tom článku, jen sem do marinády navíc přidal chili
Suchý je to výborny, a když se to dá na chviličku do vody, tak to zase změkne a je to ještě lepší ! .)
v pondělí jdu koupit ještě aspon kilo hovězího...v Turecku příjde k chuti
ZDRAVÍM VŠECHNY. jSEM ZASE TU. Ze světa outdooru jsem si recept na Jerky taky stáhl. Jen nevím, na čem to sušit, tolik hodin to sušit v el. nedejbože plynové troubě, to mi přijde děsně moc. Neznáte někdo nějaký hospodárnější způsob, jak to maso usušit (teď ale nemluvím o slunci , tolik času taky nemám, navíc mouchy jsou mouchy a jejich larvám nic nedám zadarmo.)
Napadla mě nějaká sušička na ovoce, u některých je psáno, že to suší i maso. Nebo by se dalo najít něco jinčího???
Zdravim
Reinhard von Norden
Kráčím krajinou svého srdce a slýchám za nocí její tichý zpěv.
- Reinhard
- účastník
- Příspěvky: 269
- Registrován: stř kvě 4, 2005 20:53
- Bydliště: Č.B., nově - Ústí nad Labem, Sev.Čechy
Re: Sušené maso
od Gav » pon kvě 30, 2005 19:10
Reinhard píše:Napadla mě nějaká sušička na ovoce...
Kdesi ve špajzu nahoře sem našel starou sušičku na ovoce, uplně to obyčejné, nejlevnější co se dělá, žádna regulace nic, prostě to jen vrčí a suší asi 6-7h sem to sušil...
Re: Sušené maso
od Návštěvník » pon kvě 30, 2005 21:44
Gav píše:Reinhard píše:Napadla mě nějaká sušička na ovoce...
Kdesi ve špajzu nahoře sem našel starou sušičku na ovoce, uplně to obyčejné, nejlevnější co se dělá, žádna regulace nic, prostě to jen vrčí a suší asi 6-7h sem to sušil...
a říkáš, že dobrý?? Já to nikdy nejedl. Sušičku na ovoce dema nemáme, za kolik se dá sehnat?? někde na netu jsem viděl cenu kolem 2000,- (asi tak nějak, jestli si to pamatuju dobře) a momentálně na to nemám. Dalo by se to sehnat někde levněji, tak do 800-1000 Kč??
dík za odpověď
Reinhard von Norden
- Návštěvník
Re: Sušené maso
od Gav » úte kvě 31, 2005 9:45
Anonymous píše:Gav píše:Reinhard píše:Napadla mě nějaká sušička na ovoce...
Kdesi ve špajzu nahoře sem našel starou sušičku na ovoce, uplně to obyčejné, nejlevnější co se dělá, žádna regulace nic, prostě to jen vrčí a suší asi 6-7h sem to sušil...
a říkáš, že dobrý?? Já to nikdy nejedl. Sušičku na ovoce dema nemáme, za kolik se dá sehnat?? někde na netu jsem viděl cenu kolem 2000,- (asi tak nějak, jestli si to pamatuju dobře) a momentálně na to nemám. Dalo by se to sehnat někde levněji, tak do 800-1000 Kč??
dík za odpověď
Reinhard von Norden
Tjo, to je škoda kupovat jen na todle, někdo známej určitě bude mít, tak ti ji pučí Jako, mě to chutná, kámoš co nad tím zprvu ohrnoval nos, když sem řikal že udělám sušený maso taky změnil když ochutnal Ale s nadšením přítelek moc nepočítám... (asi proto, že jedna nesnáší chili a druhá je vegetariánka )
Re: Sušené maso
od moyko » úte črc 12, 2005 22:54
Gav píše:Vojtos píše:Tak jsem si na precetl tenhle clánek o suséném mase http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky ... clanku=859
Už ste to někdo zkoušel? Je to vážně tak chuťově úžasný jak to tam autor popisuje?
Dneska se dosušilo
Dělal sem to podobně, jak v tom článku, jen sem do marinády navíc přidal chili
Suchý je to výborny, a když se to dá na chviličku do vody, tak to zase změkne a je to ještě lepší ! .)
v pondělí jdu koupit ještě aspon kilo hovězího...v Turecku příjde k chuti
Taky jsem se inspiroval a právě jsem to vytáhl ze sušičky. Mňamka veliká! Teda aspoň mě to chutná. Ani jsem nedoufal, že se to povede. Jel jsem přesně podle návodu a vyšlo to
A jen tak pro info: padlo na to 1,2kg nádherné hovězí roštěné (krájel ji řezník tak na ten 1 cm, ale chtělo by to ještě tenčí) a zbylo z toho 0,4kg , ale asi to bude docela výživný, když si vezmu, že se z toho masa neztratilo nic podstatnýho (kromě vody).. Jedl jsem i to kupovaný a rozdíl v tom trochu je, ale když jsem se podíval, co je v tom chemie (a to nejsem zrovna naturalista..), tak přece jenom zlatý HOME MADE A aby to teda bylo komplet, tak se to sušilo v sušičce na ovoce (700W, max výkon) cca 12hod., takže jestli dobře počítám, tak to mohlo stát tak 30kč na elektrice. To zas není tak moc, ne?
Jo a abych nezapoměl, už se mi dneska vyrobil i pavlíčkáč, tak jsem zvědavej, jak to bude fungovat! V pátek v noci razíme na 14 dnů do Rumunska, tak snad se osvědčí.. Jestli ne, tak ho panu Pavlíčkovi omlátím o hlavu!! (i když teda nevím, jestli ještě žije..)
Re: Sušené maso
od Reinhard » čtv črc 14, 2005 8:09
Jo a abych nezapoměl, už se mi dneska vyrobil i pavlíčkáč, tak jsem zvědavej, jak to bude fungovat! V pátek v noci razíme na 14 dnů do Rumunska, tak snad se osvědčí.. Jestli ne, tak ho panu Pavlíčkovi omlátím o hlavu!! (i když teda nevím, jestli ještě žije..)
Co to je ten pavlíčkáč?????
Kráčím krajinou svého srdce a slýchám za nocí její tichý zpěv.
- Reinhard
- účastník
- Příspěvky: 269
- Registrován: stř kvě 4, 2005 20:53
- Bydliště: Č.B., nově - Ústí nad Labem, Sev.Čechy
Re: Sušené maso
od Vojtos » čtv črc 14, 2005 8:12
Reinhard píše:Jo a abych nezapoměl, už se mi dneska vyrobil i pavlíčkáč, tak jsem zvědavej, jak to bude fungovat! V pátek v noci razíme na 14 dnů do Rumunska, tak snad se osvědčí.. Jestli ne, tak ho panu Pavlíčkovi omlátím o hlavu!! (i když teda nevím, jestli ještě žije..)
Co to je ten pavlíčkáč?????
Funkce Hledat http://outdoorforum.wz.cz/viewtopic.php ... %E8k%E1%E8
Re: Sušené maso
od chonga » ned črc 31, 2005 10:23
chonga píše:Vojtos píše:Tak jsem si na precetl tenhle clánek o suséném mase http://www.svetoutdooru.cz/Users/Clanky ... clanku=859
Už ste to někdo zkoušel? Je to vážně tak chuťově úžasný jak to tam autor popisuje?
to jsem, ale blesk
Protože jsem zvídavá jiskra tak jsem si koupil 1 pytlík. Až ochutnám a pokud pořežiju dám info.
včera jsem tedy okusil hovězí, první pocit = chutná jako loveckej salám, slanější ( logický, že jo), a k najedění jeden pytlík nestačí . závěr zajímavý ale drahý
od pripluv » ned črc 31, 2005 11:58
od maykl » pon srp 1, 2005 10:04
od coolturista » pát srp 10, 2007 0:28
1) rybí konzervy. Tunák v oleji. Sice těžká konzerva, ale kvalitní jídlo, cca 33 bílkovin na jednu konzervu.
2) tvrdé sýry.. Eidam 20% TVS ideální. 100g/33bílkovin
3) instatntní věci typu těstoviny.. - komplexní sacharidy
4) SOJOVE ŘEZY - rychlé sacharidy, vyborny zdroj energie (ty suky)
5) připadně syrovátkový izolát 80%+
6) arabský (libanonský chleba), opět komplexní sacharidy
s touto stravou se da maximálně eliminovat ztráta váhy během tůry.. (ochrana i svalove hmoty, sily), pomerne vyvazena kvalitní strava.
- coolturista
- nováček
- Příspěvky: 52
- Registrován: stř srp 1, 2007 23:43
Re: Sušené maso
od lamaTor » pát srp 10, 2007 7:15
Vojtos píše:Funkce Hledat http://outdoorforum.wz.cz/viewtopic.php ... %E8k%E1%E8
Vážně je outdoorforum na wz????
-
lamaTor - nadšenec
- Příspěvky: 1194
- Registrován: sob čer 16, 2007 22:30
- Bydliště: Ostrava, Brno
Re: Sušené maso
od tuso » pát srp 10, 2007 8:15
lamaTor píše:Vojtos píše:Funkce Hledat http://outdoorforum.wz.cz/viewtopic.php ... %E8k%E1%E8
Vážně je outdoorforum na wz????
Myslím si, že už není. Ale ze začátku bylo, ale pak to Vojtoš přestěhoval, protože to moc nefungovalo.
od Vilík » úte srp 21, 2007 9:45
Sojove rezy
Jesenky (sice tezke, ale vyborne a dobry zdroj energie a bilkovin)
No a raci pomlcim, co vsechno sme jedli v Rumunsku... Kamos je silenej kuchar, takze sme meli snad vic jidla nez vsichni ostatni dohromady, ale treba knedliky s brusinkama RULEZ...
od Vhailor » úte srp 21, 2007 10:19
Jo a pokud jde o dobrý hostince (nebo teda spíš Amore mio), pokud už se vám trochu zajídaj ty kapku chemický chutě, doporučuju je míchat - smíchat sejrový těstoviny s brokolicovejma, sejrový s rajčatovejma... ty chutě se tak smixnou, že je to i dobrý a takový trochu chuťově netradiční
- Vhailor
- nováček
- Příspěvky: 29
- Registrován: sob úno 3, 2007 12:56
od mayya » úte srp 21, 2007 22:28
(dalajlama)
-
mayya - inventář fóra
- Příspěvky: 2791
- Registrován: úte srp 21, 2007 22:09
- Bydliště: Brdy, různě po světě
od šíp » úte srp 21, 2007 22:30
od mayya » úte srp 21, 2007 22:35
(dalajlama)
-
mayya - inventář fóra
- Příspěvky: 2791
- Registrován: úte srp 21, 2007 22:09
- Bydliště: Brdy, různě po světě
od Gav » stř srp 22, 2007 0:13
mayya píše:O o jerky jsem uz dost cetla, taky tady , ale zatim jsem ho v normalnim krame nepotkala. Asi se sezene jedine na ty benzince, co? Jo a mate zkusneosti s tym hnusnym trvanlivym chlebem? fakt vydrzi i v teple, da se to jist???
My to pracovne nazivali "srotovej chleba" - takova mastna potvora z ruznejch seminek a tak - nevim, jestli to nazyvat jeste "chleba", nicmene po 14ti dnech naprosto v pohode (bejvaj zabaleny takovy ty kostkovy krajice v hranolku)
od swisss » stř srp 22, 2007 6:23
mayya píše:O o jerky jsem uz dost cetla, taky tady , ale zatim jsem ho v normalnim krame nepotkala. Asi se sezene jedine na ty benzince, co? Jo a mate zkusneosti s tym hnusnym trvanlivym chlebem? fakt vydrzi i v teple, da se to jist???
Jerky bys mohla sehnat i v hypermarketech.. Kdybys měla víc času, tak si je můžeš objednat i od Veny, nebo třeba .na Bartsportu.
Trvanlivý chleba těch 14 dní vydrží v jedlém stavu, ale myslím, že ho tak dlouho nebudeš schopná jíst, protože je fakt hnusnej (názor mého kamaráda po pár dnech konzumace).. Osobne si radeji beru normalni chleba - kdyz ho ze zacatku zabalis do uterky a az po case das do igelitu, tak vydrzi dyl a k němu takové chlebové placky - myslím, že tomu říkaj libanonský chleba.
Další věc je, že v horách asi nebudeš mít ani moc hlad - normálně toho sním taky dost, ale napr. v kackaru při přechodu na těžko jsem "fungoval" na čaj, trochu musli a vecer polivku do hrnecku..
od Vhailor » stř srp 22, 2007 8:38
mayya píše:O o jerky jsem uz dost cetla, taky tady , ale zatim jsem ho v normalnim krame nepotkala. Asi se sezene jedine na ty benzince, co? Jo a mate zkusneosti s tym hnusnym trvanlivym chlebem? fakt vydrzi i v teple, da se to jist???
jak kterej chleba, spíš se hrozně drolí,čili ho tak po týdnu jíš lžičkou.
A jerky sou super, ale buď to chce vlastní výrobu, nebo fakt hodně peněz, i malej pytlík stojí docela dost (pro někoho asi bez problémů, my študáci musíme šetřit kde se dá - na výbavě se moc nedá, takže na žrádle:).
- Vhailor
- nováček
- Příspěvky: 29
- Registrován: sob úno 3, 2007 12:56
od chonda » stř srp 22, 2007 10:07
coolturista píše:0) sušené maso by bylo asi nejlepsi, ale je strasne drahe
1) rybí konzervy. Tunák v oleji. Sice těžká konzerva, ale kvalitní jídlo, cca 33 bílkovin na jednu konzervu.
2) tvrdé sýry.. Eidam 20% TVS ideální. 100g/33bílkovin
3) instatntní věci typu těstoviny.. - komplexní sacharidy
4) SOJOVE ŘEZY - rychlé sacharidy, vyborny zdroj energie (ty suky)
5) připadně syrovátkový izolát 80%+
6) arabský (libanonský chleba), opět komplexní sacharidy
s touto stravou se da maximálně eliminovat ztráta váhy během tůry.. (ochrana i svalove hmoty, sily), pomerne vyvazena kvalitní strava.
Má nějakej hlubší smysl konzumovat během treku kvanta bílkovin, teda kromě zvýšené zátěže na ledviny a peněženku?
Navíc: eidam - málo tuku, moc vody, syrovátkový izolát dtto. Bílkovin by mělo být tak 1g/kg hmotnosti. Komplexní sacharidy (myslíme asi polysacharidy, termín komplexní sacharidy nedává moc smysl) bych do 5000mnm nahradil tuky (takže hodně bůčku ).
Jinak já s sebou tahávám většinou nějaký vločky, musli tyčinky, tatranky, slaninu, suchej salám, klobásy, místo chleba tzv. křupavé plátky, čokoládu, občas jesenky, nějakej cukr, čínský polívky, ins. bramborovou kaši, drcenej nebo celej česnek a nějaký koření...
- chonda
- účastník
- Příspěvky: 763
- Registrován: pát srp 11, 2006 22:44