Boty na běh v terénu + na chození

aneb běhám, běháš, běháme vše co se této bohulibé aktivity týče

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » čtv lis 9, 2023 5:32

mike píše:Membranove ponozky to resi a lip, nenatece do nich shora.

Já fakt dělám něco "špatně", že s tímto v nízkých botách problém nemám :-k
Holt v nich chodim terénem, nebrodim potoky a podobně..

Jinak teda mám něco mezi běžeckou botou a trekovou, vrchní tkaninu to má secsafra pevnou, což pomáhá i proti tý vodě. Co jsem měl doma INOV-8 roclite, to byla jen taková šupička, pod prsty podrážka jako bys dal špunty na barefootky, ale především ta síťka, jakoby dívčí punčochy přes membránu. Tohle by mi fakt 2 tisice km nevydrželo ani ve snu. Ani ten tisíc myslím ne.. Vzhledem ke zpracování fakt ne. Otřesný zpracování. Tohle jsem vrátil, hroznej, ale hroznej šunt. Ďoura jak do pinďoura (doslova), narveš tam špejlu.. Lepení takový, že bych to rozespalej s tou nejhorší kocovinou udělal líp. A ne, nebyl to jeden pár. Tři páry ze tří poslaných byly takový, jen měly ty vady jinde...
IMG_20230316_161801.jpg

IMG_20230316_161457.jpg


Pardon všem skalním fanouškům INOV-8, ale toto je fakt kvalita "to boty za sotokoún, pane!"...
Za kilčo bych je vzal, ale za cca 4 tisíce? :lol: :finga:
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » čtv lis 9, 2023 10:47

k těm membránovým ponožkám - šel jsmem teď zkontrolovat nizkotatranskou hřebenovku, jestli je aspoň nějaká její část průchozí, že bych si ji prošel tam, kam jen to půjde, tak jsem si nabalil batoh s kompletní výbavou na spaní a vaření, dojel do Vernáru, hned po vystoupení z busu začalo hustě chcát, takže rychle do membrán, do prodyšných tenisek nazout nepromokavé ponožky a v lijáku radostně vzhůru do kopca, krásně to pod nohama čvachtalo, výše se hustý déšt změnil v bílé hovna, takže nohy nonstop v mokrém marasu, někde od 1400 přestalo padat, takkže v mrazivém vichru už jen ve sněhu dělat stopu v totálně prázdných horách až nahoru na Královou Holu, výstup ze sedla na vrchol ve 2000 m byl výživný, po kolena ve sněhu, orientace v bílé prázdnotě jen podle zimního tyčového značení, viditelnost tak na 3 tyče :-), nahoře se nebylo kde schovat, bo ten kamrlík ve vysílači je znepřístupněný ohradou z lan, dále po hřebeni nešlo pokračovat, jednak blbá orientace v tom mordoru, a pak ten první sníh je totálně nahovno, není ještě slehlý ve vrstvách, takže buď se boříš po kolena nebo tam kde je to ufoukané na tom okamžitě uklouzneš a letíš dolů, na Andrejcovou bych ve zdraví nedošlel, tak nezbylo než to otočit a po vlastních zavátých stopách se vrátit zase do Vernáru, byl to fajný výlet natěžko, membránové ponožky skvěle fungovaly, pod nimi mě střední merino ponožky držely v suchu a zimu jsem řešil rychlým pohybem :-)

v případě chybičky s velkým následkem jsem měl v záloze plán B - vlézt si do alu folie a zavolat s vrtulník, v novinách by se objevila klasická zpráva o zachráněném českém turistovi v teniskách v zimních Tatrách :-)

Etheric - pořiď si na turistiku Tomiry od Nnormalu, jsou i v gtx verzi, bo to vypadá, že v Nnormalu se tu zjevil svatý grál, na který tu generace outdoorových nadšenců marně čekaly :-)
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » čtv lis 9, 2023 12:08

Co je na těch Nnormal tak zázračný? Jsou s nějakou sympatex membránou, takový vysoký kolíbky bez obsázky..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » čtv lis 9, 2023 12:18

tak oodoow je tady už myslím dostatečně popsal, a udělal s nimi dostatečný zátěžový test, aby jeho informace byly relevantní, jak Tomir tak Kjerag.

Je jen na tobě, jak si tyhle informace zpracuješ do svého vnímání vhodných bot pro tvé užití

obecně mezi zkušenými běžci panuje shoda, že Kjerag je nejlepší běžecká bota do technického terénu, co tady kdy byla
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » čtv lis 9, 2023 12:52

Popisované odpovídá prostě a jednoduše padnoucí obuvi, zázrak se nekoná. Zkoušet je nebudu, moc kolíbky na můj vkus. Taky to vázání do boku nevim, jak se bude chovat, jak to bude sedět, hlavně v ohybu. V kombinaci s pro mě noname membránou, děkuji, za tu cenu nechci
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » čtv lis 9, 2023 13:51

jasně, nikomu a ničemu nevěřit je dobrá cesta, ale pokud si ty věci na vlastní kůži nemíníš ověřovat, tak je to jen slepá cesta, ale to už je jen tvůj boj.
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod apuka » čtv lis 9, 2023 14:10

milarepa píše:šel jsmem teď zkontrolovat nizkotatranskou hřebenovku...dojel do Vernáru...v mrazivém vichru už jen ve sněhu dělat stopu v totálně prázdných horách...až nahoru na Královou Holu, výstup ze sedla na vrchol ve 2000 m byl výživný, po kolena ve sněhu...podle zimního tyčového značení, viditelnost tak na 3 tyče :-)...pak ten první sníh
Hm. Zase Tvoje kalsicke prehaneni podminek...

Nevim, kdys tam byl, nejspise vcera, kdyz to pises dnes a psal jsi i predevcirem.

Ta znacka - a hlavne tycove znaceni - nevede na navetrnych mistech hrebene, tudiz nejake velke mnozstvi navateho snehu tam asi nebylo. Nejspise obcas neco zachyceneho v kosodrevine, ale tech min. 35 cm abys slapal "po kolena ve snehu", to je skoro vyloucene. Hlavne, kdyz hned na vedlejsim hrebinku (Lopusova Polana) mela meteostanice za vcerejsek max. 4,5cm a klesalo to. Na Chopku je cca 14 cm, nejvice v Deresskem kotli, kde je zcasti i navaty - tam je mirne pres 19 cm. Vse daleko pod koleno...
Teplota ve skoro 1500m neklesla pod -1,7, max. naraz vetru 4,6 m/s, na hrebeni (Chopok) odpoledne do -5 a vitr max naraz 18 m/s, ale uz v Deresskem kotli do -1 a vitr do cca 8 m/s. Vzhledem k beznemu chovani vetru jsi mohl mit na Kralove holi - ale az tesne kolem vrchola do -3-4 a v ojedinelych narazech mozna i 12-15m/s, bezne spise pod 10 m/s. Tj. ani se nejednalo ani o "mirny vichr" (ve starem pojmenovani stupne vetru) a mraz sice byl, ale nic moc.

Dve technicke:
1)ten snih nebyl "prvni snih", na hrebeni byl snih uz i pred dvema tydny, ja jsem jej slapal v Rohacich (ale jen na nafoukanych mistech bylo vice nez 5 cm) a zahledl i popraseny hreben Nizkych Tater.... Jen se na slunecnych uz stihl i roztopit.
2) Zadny "vrchol ve 2000 m" jsi nedosahl... Kralova Hola ma o dost min...
...a jedna osobni: dohlednost v zime na 2 tyce zimniho znaceni je dobra viditelnost a nedela zadny problem. Ten zacne, az nedovidis na dalsi tyc a i Tvoje i jakekoliv jine stopy snih a vitr "vygumuje za 2 minutky.

Verim tomu, ze to bylo hodne neprijemne ale popisujes to vyrazne dramaticteji, nez byla skutecnost - a to potom Ty mi neco rikej o zkreslovani.
Na druhe strane docela ocenuji Tvoje rozhodnuti to otocit - souhlasim s Tebou, ze by to tam bylo za techto podminek o zdravi. I kdybys mel nesmeky.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16597
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod apuka » čtv lis 9, 2023 14:14

milarepa píše:nikomu a ničemu nevěřit je dobrá cesta, ale pokud si ty věci na vlastní kůži nemíníš ověřovat, tak je to jen slepá cesta
Etheric ale nic nepsal, ze by "nikomu a nicemu neveril", jen popis od oodoow hodnotil podle svych kriterii - a on je ma ponekud jine nez oodoow.

@Etheric: Sympatex rozhodne neni noname (vim, zes psal "pro mne") membrana, je znama, ja jsem mel s ni pohorky nekdy pred vice nez 20-ti lety. V botech neni o nic horsi nez GTX, ale nevim jaka verze se dava do nizkych bot. No a kolebku bys mel nejdrive vyzkouset, abys mohl hodnotit - ma svoje velke vyhody, ale ja nedokazu rict, jestli to budou pro Tebe taky vyhody nebo naopak, spise problemy.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16597
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » čtv lis 9, 2023 14:23

hm, brouk pytlík teoretik se podívá na záznamy nějaké meteostanice a přesně ví, jak to na kterém vzdáleném kopci reálně vypadá........možná ti v tvé teoretické úvaze nedošlo, že na návětrné straně je toho sněhu více a v návějích ještě více, no a ta Králova hola je dost specifický kopec a jsou na něm specifické podmínky, což bys jako maďarský Slovák měl vědět, ale chápu, že peklo, které ty zažiješ při výstupu na Ondřejník nebo Trávný je někde zcela jinde..... je naprosto zbytečné s tebou ztrácet čas, pro tvou byrokratickou dušičku přiznávám, že ve 2000 m jsem fakt nebyl, ale jen v nějakých 1950 nebo kolik přesně má vrchol toho vašeho národního kopce

Edit - když jsem se teď díval na fotky z výletu, tak celý ten holý kopec je porostlý borůvčím, které je podle tebe vyšší než půl metru, aspoň tedy to na Trávném, no a z fotek jsem si uvědomil, že když bylo totálně zapadlé sněhem, že nešlo vidět, tak tam toho sněhu asi zrovna málo nebylo, ale co já o tom vlastně můžu vědět....ty jsi byl před 14 dní v Roháčích, tak víš, jak to je teď s počasím na K2 v Himalájích
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » čtv lis 9, 2023 19:05

milarepa píše:pokud si ty věci na vlastní kůži nemíníš ověřovat, tak je to jen slepá cesta, ale to už je jen tvůj boj.

Já vím, že kamna pálí, nemusím na ně hrabat. V tomto kontextu - vim, jak se chová moje noha v takových kolíbkách a vím, jakou má výdrž tento typ konstrukce, takže nekoupím. O tom, jestli je to pohodlný, drží za mokra atd se nepřu, může být, ale prd platný, když to má konstrukci, která mi nesedí. Člověk se širokou nohou si taky nekoupí úzký boty, a můžou být sebelepší..
Já zas nekoupím nic, co mi nesedí k mýmu stylu pohybu a též nekoupím boty, který můžu po pouhých 800km hodit do popelnice. Takže se dívám po jiný konstrukci a zřejmě hledám úspěšně, když mi to pak vydrží v použitelným stavu přes 2 tisíce km :)
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pát lis 10, 2023 2:14

milarepa píše:přiznávám, že ve 2000 m jsem fakt nebyl, ale jen v nějakých 1950 nebo kolik přesně má vrchol toho vašeho národního kopce

Schvalne jsem se kouknul a ma 1946 m. Aspon vime, kolik je v apukavesmiru o dost min. 54 m resp. 2.7 % :D

milarepa píše:celý ten holý kopec je porostlý borůvčím, které je podle tebe vyšší než půl metru, aspoň tedy to na Trávném, no a z fotek jsem si uvědomil, že když bylo totálně zapadlé sněhem, že nešlo vidět, tak tam toho sněhu asi zrovna málo nebylo

Takhle to nefunguje. V apukavesmiru ma boruvci pres pul metru a jit tam apuka, tak snehu by bylo po pas. V tomhle pripade ale boruvci musi mit do 15 cm, aby i se snehem veslo do tech 19 cm z meterostanice :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pát lis 10, 2023 2:22

Etheric píše:Já fakt dělám něco "špatně", že s tímto v nízkých botách problém nemám :-k
Holt v nich chodim terénem, nebrodim potoky a podobně..

Na to staci jit ve vysoke mokre trave. Takhle mi jednou nateklo vrchem i do pohorek a ne uplne malo (vysychaly dva dny), protoze se mi nechtelo oblekat membranove kalhoty. Chyba, ono to tam stece po nohach.

Etheric píše:Pardon všem skalním fanouškům INOV-8, ale toto je fakt kvalita "to boty za sotokoún, pane!"...

Ja vim, proc tomu rikam Inov-smejdy, ale zrovna tohle je prkotina, kterou bych vubec neresil. Delaji horsi veci, treba se mi po par stech km zhroutila jedna pata do strany.

Mne prisly membranove ponozky nejdriv jako sranda a pro srandu jsem si je poridil, ale pak jsem zmenil nazor. Proti membrane v nizkych botach maji nektere zasadni vyhody. U mne treba, ze by mi membrana odesla do dvou mesicu, zatimco v ponozkach vydrzi nekolik let. Protoze membranove ponozky si beru, jen kdyz je to fakt potreba, zatimco v botach chodim denne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » pát lis 10, 2023 7:35

mike píše:zrovna tohle je prkotina, kterou bych vubec neresil.

Nejsem toho názoru. Na jedný botě je to blbě lepený u špičky = zachvíli žralok + ta díra na druhý botě vycházela přesně na ohyb = rozšklebí se cobydup. Tím jsem si naprosto jist.

mike píše:ono to tam stece po nohach.

Jasně a s tím se počítá předem, základy fyziky. Takže se to udělá tak, aby tam nenateklo, jde to dokonce více způsoby, i s nízkými botami. Teď nemám na mysli tebe konkrétně, ale lidi obecně fakt postrádají fantazii a schopnost najít řešení, tak se prostě spokojí s tvrzením, že do nízkých bot nateče. Nemusí, ale jejich nositel musí vědět co dělá a proč to dělá.. Tut se velice hodí autistický myšlení v kombinaci s IQ přes 140, tě napadne tolik řešení, že to "normální" člověk nepobere :)

mike píše:ze by mi membrana odesla do dvou mesicu, zatimco v ponozkach vydrzi nekolik let.

Taky mi membrána v botách vydržela prd, než jsem se naučil jak vybírat, respektive vypozoroval, kde, jak a proč odchází membrána, abych se takový konstrukci vyhnul ;)
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pát lis 10, 2023 16:05

Kdybych pridal tohle kriterium k vyberu pohorek, tak bude prunik vsech nejspis cista nula ;-) Zatim u vsech se mi do 1000 km prodrela membranova podsivka na pate. A to nosim dvoje silne ponozky.

Co se fantazie tyce, tak prave membranove ponozky jsou docela elegantni reseni nekolika problemu najednou ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » pát lis 10, 2023 21:12

jsem si dal dneska vycházku v membránách přes 3 kopce - Travny - Lysá - Smrk, když jsem se na vrcholu Trávného šel vychcat do borůvčí, tak jsem pro zajímavost u toho změřil ty nejvyšší chrasty, sahaly mi někam ke kolenu, při sestupu do Krásné už to byla ale bída, všechno tak max do půl lýtek, teď jsem si změřil výšku kolena od země - a bíngo, přes půl metru, vole :-)

při tom 8 hodinovém pochodu jsem potkal slovy JEDNOHO člověka, nějakou paní v pláštěnce jak stoupala na Lysou, jinak nikde ani nohu

na Lysé dneska ve 14 hod - vítr 12,8 m/s, v nárazech 18,6 m/s, teplota 1, 5, vlhkost 98%, rosný bod si nepamatuju :-)
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » sob lis 11, 2023 4:44

mike píše:Co se fantazie tyce, tak prave membranove ponozky jsou docela elegantni reseni nekolika problemu najednou ;-)

Jedno z mnoha. Má chybu v tom, že máš mokro v botech. Lepší jsou ta řešení, kde uvnitř zůstane sucho
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » sob lis 11, 2023 10:26

Etheric - s tvými 56 kg váhy je pro tebe ideální lehoučká botička, ta ti navíc i dlouho vydrží, mnohem déle, než nám ostatním :-), minimálně si vyzkoušej ten Kjerag od Kyliana, a hlavně furt nehledej nesmyslné důvody, proč ne :-)
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » sob lis 11, 2023 11:30

Smysluplný důvody proč ne už jsem uvedl. Ad odolnost - potřebuju výdrž mimo cesty, tj odolnou vrchní tkaninu, ne subtilní síťku.
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » sob lis 11, 2023 17:15

Kjerag je lehoučká neskutečně odolná bota. Nemá kolébku ani vložku. Přísný minimalismus.
Jsem v nich dal další stovku, tentokrát drsnou trasu ve Středohoří. Trochu i mimo značky bordelem, ale ten byl i na značkách. Prostě všude spousta listí a v něm ukrytých větví a kamenů, že vůbec nevíš kam šlapeš. Kdo chodí do středohoří v tomhle období tak ví.
No a výsledek je, že na nich není ani škrábnutí.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3099
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » sob lis 11, 2023 17:19

Mas zaznam te trasy? Docela by mne to zajimalo, jestli je tam jeste nejaka stezka, kterou jsem nesel 8-[

(jo, vypada to tam takhle, ale v pohorkach je to v pohode ;-))

Pokracovani presunuto sem. mike
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49437
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » ned lis 12, 2023 5:51

oodoow píše:Kjerag je lehoučká neskutečně odolná bota. Nemá kolébku ani vložku.

Hm, z obrázků, nejen produktových, to vypadá na opak, ale když tvrdíš, že ne, nemám důvod ti nevěřit.
Možná je tedy vyzkouším, ale až na jaro - v zimě stejně nikam moc chodit nebudu a po městě hodlám v tom slanym marastu doničit aktuální gtx boty, do jara vydrží akorát.
Dřív si je, ani žádný jiný, stejně nekoupím, šetřím na topový jabko. Leda když prodám kolo, to bych si je mohl koupit dřív. Akorát nevím, jak s velikostí, každej výrobce to má jinak a už se mi stalo, že jsem si nechal poslat tři páry tří čísel, co nosím nejčastěji a všechno vedle, musel jsem vše vracet a objednávat čtvrtej. Vyzkoušet je nemám kde a jezdit do Brna, abych zabil přes půl dne času a projel přes 300Kč, je nesmysl ve všech ohledech.

Máte (měl jste) někdo např INOV-8 roclite, ty, co jsem posílal na obrázcích, a máte současně i ty Kjerag? Pro srovnání velikostí by to bylo fajn.
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » ned lis 12, 2023 8:13

Mají trochu přizvedlou špičku, ale není to jako u Hoka, kde je to záměrně prvek geometrie boty. Trochu přizvedlou špičku mají skoro všechny boty, tak záleží čemu říkáš kolébka.
Přijdou mi dost stabilní, nic se nekolébá. :)
Já mám stejnou velikost jako jsem kupoval inov8.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3099
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod pavproch » ned lis 12, 2023 14:41

Neska sem udělal zajímavý objev ref GTX membrána (a její rychlá degradace v čase) - jak píšu vedle, ráno okolo chalupy bílo + vycházka = byly Blizzardy (ten pár, ze kterého jsem odstranil hřeby) - naposled sem v nich šel v březenci (taky ve sračkách) a bylo uvnitř sucho, celé léto ležely ve skříni, neska sem je nazul a vykročil do vysoké trávy + mokrého sněhu = od prvního kroku jsem fest
čvachtal (v obou). Ti znamená, že membrána se za půlrok ležení ve skříni rozpadla. Ešče že mám zásobu (další pár), neska sem z něj zase odstranil hřeby a můžu zase pochodovat se suchýma nohama. Blizzardy šly do kuka a s nima i ten aktuální pár UR GTX, které už taky pouští = letos sem odepsal dva páry UR GTX, na příští rok sem vyzásoben (2 páry v zásobě) a pak zase dokoupím.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28318
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Mawenzi » pon lis 13, 2023 18:43

skoro vubec ted nechodim, ale v sobotu po 18km sem nemela zadnou preventivni naplast a ani sem si nevsimla, ze me nekde olympus 5 gtx tlacily. Asi si jen kuze musela navyknout na novy mista a trochu tvdsi svrsek.

celkove mam ted desne malo pohybu o vikendu, doufam, ze se mi to podari v prosinci trochu zlepsit
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9406
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » úte lis 14, 2023 8:23

Kjeragy sedí na velikost, tu kterou si obvykle pořizuješ, tak ta ti u nich bude sedět
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod bonatius » úte lis 14, 2023 9:14

bohuzial Kjeragy su uzke. Takze ak si zvykla na Altry co sa tyka sirky, tak to bude problem.
Naposledy upravil mike dne stř lis 15, 2023 2:56, celkově upraveno 1
Důvod: zbytecna citace celeho predchoziho prispevku
bonatius
nováček
nováček
 
Příspěvky: 176
Registrován: čtv srp 28, 2014 12:12

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod pavproch » čtv lis 16, 2023 14:00

pavproch píše:ten aktuální pár UR GTX, které už taky pouští = letos sem odepsal dva páry UR GTX, na příští rok sem vyzásoben (2 páry v zásobě) a pak zase dokoupím.

Zklamání, plán semi "zhroutil" - sem místo těch vyhozených UR GTX začal chodit v dalších (které sem měl na vycházky - odchzeno mají ca 500 km), ale fčera i neska sem na levých prstech odplaval = už pouští. No nic no, šáhnu do zásob (ale hned je taky doplním).
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28318
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Etheric » čtv lis 16, 2023 17:12

milarepa píše:Kjeragy sedí na velikost, tu kterou si obvykle pořizuješ, tak ta ti u nich bude sedět

Obvykle mám 42 3/4 - 43,5.....
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8108
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod milarepa » pát lis 17, 2023 9:44

takhle se běhá v alternativním kylianovém vesmíru

https://stories.strava.com/articles/kilian-jornets-latest-epic-adventure-rediscovering-the-pyrenees

asi celé v Kjeragech :-)
Naposledy upravil mike dne sob lis 18, 2023 0:52, celkově upraveno 1
Důvod: zkracen link
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod DrZkaza » pát lis 17, 2023 21:49

Kilian je kategorie sama o sobě. Baví mě ty výkony sledovat a respekt k vám co běháte ty dlouhé trasy. Obdivuji to, ale už mě to moc neláká.

V minulosti jsem si to zkusil, pár pokusů o stovku, 5 beskydských vrcholů, několik rogainingů na 24 hodin. Takže určitou představu, co to obnáší mám, ale už mě to moc neláká (dobře občas v hlavě ještě jo). Ale už vím, že bych na to neměl. Není fyzička a klouby a šlachy už nemají tu odolnost. A už nemám tu motivaci se někde přesouvat v noci s čelovkou a nevidět krajinu kolem sebe.

A aby to nebylo úplně offtopic, tak jsem zjistil, že jak bota nemá ohebnou podrážku, tak už si moc neumím představit v ní fungovat. Zkoušel jsem si teď nějaké boty od Brooks. Model Catamount (údajně rychlý model na dlouhé trasy) a přišel mi šíleně neohebný. Sice asi ochrání chodidlo, ale pohodlí na dlouhou trasu si představuji jinak. Model Cascadia 16 už mi na mé noze seděl líp, ale pořád mi přišel jako zbytečný tank.
DrZkaza
nováček
nováček
 
Příspěvky: 118
Registrován: úte říj 20, 2009 15:02

PředchozíDalší

Zpět na Běhání