Softshell s kapucou

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Etheric » sob pro 31, 2022 15:12

Mawenzi opět nepochopila, jak jsem to myslel..
Hezký počasí = malá vlhkost, málo větru,.. Hnusný počasí = velká vlhkost, velkej vítr, (mrznoucí) mrholení či slabej déšť / sníh. Pak už je extra hnusný počasí, tj ten (mrznoucí) liják, vánice,..
Jsem ten SS zkoušel jen v hezkým a hnusným počasí a byl to těžkej fail v tom hnusným.... I v hezkým, ale chladnějším počasí kdykoliv mimo pohyb /tj furt se převlíkat... /
Já to nikomu neberu, ať si chodí třeba v pytli - ale pak mě logicky zajímá, v čem má ten pytel pro něj výhody, že ho používá, když má na výběr lepší možnosti..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod apuka » sob pro 31, 2022 15:28

@Etheric: ja tady casto pisu, ze co je pro mne nejlepsi, nemusi byt nejlepsi pro jineho, co je pro mne spatne, muze byt pro jineho to jelepsi na svete.

Nebo receno matematickym jazykem - vyber nejvyhovujici vecije vzdy optimalizacni uloha, kde mas spoustu rovnic s vyhodami, nevyhodami a osobnimi preferencemi a kde hledas maximum pozotovnich vlastnosti pri minimu negativnich.
Jenze mala zmena v pohledu na nekterou vlastnost nebo jina osobni preference muze vest k naprosto odlisnemu vysledku.

Nebo uplne jednoduse cesky - nekdo ma rad vdolky, jiny zase holky.

Nema smysl vysvetlovat, co jakou vyhodu dava jinemu, kdyz vyhoda pro nej znamena pro Tebe nevyhodu (a naopak). Z vlastniho hlediska to stejne nepochopis (a naopak).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Etheric » sob pro 31, 2022 19:23

@apuka: ale tady jde o obecný věci, jako například to s tou vlhkostí. Pokud někdo topí tolik, aby vysušil SS bundu 700g, pak se takovej člověk v takový bundě za pohybu uvaří i při mínus 10, přičemž když bude stát, může mu v ní být kosa.. To není ani tak individuální pohled, jako spíš vlastnosti materiálu. Proto se ptám, kdo pro to má jaký využití, zajímá mě to. Tím myslím jiný aktivity, než využití ala bunda do města, na 5km se psem,... Taktéž vyjma zkušeností typu "zatím jsem vyzkoušel jen low endy či army věci a s moderním funkčním oblečením nemám pořádný zkušenosti"... Prostě a jednoduše, rád bych slyšel od někoho, kdo vyzkoušel všechny varianty oblékání, k čemu používá takovej SS v praxi venku, případně jestli to používal dříve a nahradil to něčím více funkčním... Teorie a poznatky lidí, kteří vyzkoušeli jen ss a klasický vrstvení mě vážně nezajímají, nic ve zlým, chcu jen fakta od někoho, kdo to může porovnat
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Mawenzi » sob pro 31, 2022 20:06

paradoxne sem si zateplenej ss koupila i pres to, ze mam nekolik zateplenych bund, prave proto, ze lze napriklad nosit na holy ruce bez dalsi vrstvy. na vylety je v tom samozrejme teplo a chce to teploty pod 0, ale vetsina ss ma dnes dwr upravu a nejaky mrholeni zvladne uz jen skladbou tkani.

nicmene jak pise apuka, kazdymu vyhovuje neco jinyho a to ze ty to nechapes neznamena, ze jiny lidi pro to svoje vyuziti nemaji.

tu zajo bundu sem nosila treba na 25km vylety, to ze sem s sebou mela psa z toho nedela 5km za barakem, mela sem ji hodne rada. tim, ze sem dlouho nemohla sehnat nahradu sem taky vyzkousela kde co a zase sem s nadsenim tu nahradu zakoupila, prave proto, ze nemusis imrvere mit nejakou mikinu kvuli rukavu
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Etheric » sob pro 31, 2022 20:29

To, že někomu vadí Pertex na holou kůži, jako argument beru, ale je to takový okrajový. To je spíše senzorickej problém.
Třeba ještě někdo dá argument, proč to dává smysl nosit i z funkční a praktický stránky :)
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod apuka » ned led 1, 2023 17:11

Etheric píše:To, že někomu vadí Pertex na holou kůži, jako argument beru, ale je to takový okrajový. To je spíše senzorickej problém.
Ted to neber osobne, nemyslim to tak, ale je hodne zvlastni, ze toto napises zrovna Ty, kdo ma "senzorickej problem" napr. s cervenou barvopu obleceni. Samozrejme, pro vetsinu lidi je to "takovy okrajovy" - ale ja vim, ze pro Tebe je to opravdu zasadni a ve skutecnosti mnohem hlubsi nez jen "senzorickej".

To same ale plati i pro mnoho lidi pro Pertex (a pod. latky, i ty novejsi, uz min "sustakove") na hole kuzi. Ja sice nosim Pertexovou vetrovku - ale prakticky vyhradne na tricku s dlouhym rukavem, jakmile to nahodou mam na hole kuzi, tak je mi to neprijemne a vadi to. Vadi to vice nez okrajove - ano, dokazu to snest, kdyz je to nutne, ale neni v tom zadna pohoda. Proto radeji na kratky rukav nosim Rab Ventus (ted Borealis), protoze ten SS je bezproblemovy na hole kuzi.
Etheric píše:Třeba ještě někdo dá argument, proč to dává smysl nosit i z funkční a praktický stránky
Z prakticke a funckni stranky je - pro mne, ktery nejsem zadna pec, ale taky nejsem nekdo bez potu - to vyse spomenute i v tom, ze na tom Pertexu se vlhkost srazi a mas pocit lepkaveho (a taky studiciho) materialu.
Plati toto i pro zateplene bundy. V nich je, nedokazu to lepe popsat, takove vlhke teplo, na tu holou kuzi neni pocit suche kuze, ale vlhka. Ne mokra, jen lehkeho az stredniho vlhka ale je to (zase - pro mne) neprijemne. Se SS takovy pocit nemam.

Dalsi veci je (ale spojene s predchozim), ze ten zatepleny SS, ktery ma na vnitrni strane jemne chlupy odvadi vlhkost od kuze rychleji do dalsi vrstvy (tj. do vnejsi latky bundy) nez podsivka (a taky izolace) zateplene bundy. I proto mas pocit spise "sucheho tepla".
Navic ty chloupky drzi vzduchove "bubliny" u tela/spodni vrstvy, takze vyrazne lip reguluji teplotu - presneji receno, maji to, co mike nazyva u Power Dry "funkce regulace tepoty" (nebo jak to nazyval :-k ). Diky tomu je v te bunde (zase - pro mne) casto prijemneji nez v zateplene. Taky se diky tomu a taky tomu, ze ta tlustejsi vnejsi latka lip drzi teplo v takove bunde se lip precka stani, kdy clovek uz nehreje.

Ale mluvim o kvalitnim, nemembranovem a dobre prodysnem softshellu, napr. nektere Schoellery - zdaleka ne vsechny toto splnuji, ani u tech nejlepsich znacek. Taky to plati pro teplotni rozsah, ve kterem funguje bunda pro konkretniho cloveka v konkretni vrstve pod ni - a toto bude hodne individualni.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod ntz » pon led 2, 2023 14:43

souhlasim s apukou ... ty umeliny sustakoveho typu aka pertex podle me vetsine lidi na holou kuzu vadi ... ja zadnej sustak na holou kuzi nesnesu ... fuj .. (proto nosim vzdy neco s dlouhym rukavem pokud si mam dat vetrovku, membranovku a nebo neco podobnehi) .. SS bunda (mam taky Rab Borealis - ps. diky @boys, to byla skvela rada co jsem zde dostal) mi na hole telo vubec nevadi a casto ji nosim na kratkej rukav ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod mike » pon led 2, 2023 15:03

Jenze neni vetrovka jako vetrovka a moje DA Tornado je na kuzi stejne prijemna jako Borealis. Mam, muzu porovnat. PQA od HP je na tom IMO stejne, mozna jeste o kousek lip.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod ntz » pon led 2, 2023 15:19

mike píše:Jenze neni vetrovka jako vetrovka a moje DA Tornado je na kuzi stejne prijemna jako Borealis. Mam, muzu porovnat. PQA od HP je na tom IMO stejne, mozna jeste o kousek lip.


je to jednoduche ... pokud ten matros dokaze sat (pot a odvadet), pak je prijemnej ... ja treba kvuli tomuhle nikdy nespim ve spacaku bez dlouheho (nohy i rukav) spodniho pradla, protoze Pertex Quantum ten pot neodvadi dostatecne .. mozna je to ta DWR uprava, ktera je ve spacaku i vevnitr (asi aby nevlhlo to peri od potu)

mam nekolik lehkejch vetrovek (vetsinou cyklistickejch nebo na bezky) a zadna mi neni prijemna na hole telo .. jak funguje PQA bez DWR nevim, ale z logiky veci mi pripada, ze proste sustak nebude sat a odvadet jak libovolna textilie aka funkcni spodni pradlo nebo nejaka bavlna, nebo neco s % merina apod ... pod stromecek jsem dostal 2 trika od Bamboo Ultra (mam z drivejska i nejake "normalni" ne-ultra) a je to fakt bomba ... zrovna pres tohle se tasustakovka urcite pujde dat obliknout - nemam ale zatim vyzkousene, myslim ale na 80%, ze to pujde .. ty ultra jsou fakt hodne lehoucke .. je ale pravda, ze ja preferuju radsi volnejsi nez uplne elastakove na telo ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod mike » pon led 2, 2023 15:38

PQA DWR ma a dobrou, ale i tak je prijemny. Neresim duvody, ale praxi. Vetrovky nosim furt, Borealis mam, a tak mam prime srovnani. Treba Torrid se na zpocenou kuzi lepi, z toho bych vetrovku nechtel.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod ntz » pon led 2, 2023 15:44

mike píše:PQA DWR ma a dobrou, ale i tak je prijemny. Neresim duvody, ale praxi. Vetrovky nosim furt, Borealis mam, a tak mam prime srovnani. Treba Torrid se na zpocenou kuzi lepi, z toho bych vetrovku nechtel.


tak super, diky za tip ... ja vetrovku z PQA (s DWR) bohuzel nemam (mam z toho jen spacak), zvazuju ale nakup jeste neceho lehkeho co vydrzi nejakej mensi destik jako alternativu k (me nove :)) membranovce .. musim to teda vyzkouset .. ale na zaklade zkusenosti s pouzivanim spacaku mi to na hole telo prijemne nebylo ... ono to ale mozna bude kvuli tomu, ze ten spacak je vycpanej perim a ma ty vrstvy vlastne 2
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod mike » pon led 2, 2023 16:18

Neber jen material, pod stejnym nazvem muzou byt bohuzel ruzne. Osahany mam ten od HP. Vyzkousej v krame, pocit na kuzi bys me poznat. Muze to byt individualni.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod apuka » pon led 2, 2023 18:53

mike píše:Muze to byt individualni.
Prave... Proto to, ze Tobe (nektere) nove materialy nevadi, jeste vubec neznamena, ze jinym to taky nevadi. Mne napr. ano, prakticky vsechny "vetrovkovihy", se kterymi jsem se doted setkal. Mozna PAD, mozna huste tkane hodne tenke vlakna - mozna kombinace.
Mimochodem, jak jsem uz psal, i matros noveho Borealis je mi citelne mene prijemny, nez stary matros se stejnym nazvem na Ventusu.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod mike » úte led 3, 2023 2:25

Chtel jsem jen rict, ze vetrovkove materialy jsou ruzne a ze je nesmysl hodnotit vsechny podle jedne nebo nekolika malo. Ja jsem se svyma vetrovkama velmi spokojen, ale mel jsem v ruce takove, ktere bych nechtel ani zadarmo prave kvuli blbemu pocitu z materialu na kuzi.

Materialy, ktere jsou prijemne mne, jsou na pohled matne, na dotek lehce clenite a nesusti. Takze zadny sustak :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Lipon » úte led 3, 2023 14:32

přidám vlastní pozitivní zkušenost - Tilak Aira z PQA je i na holé ruce příjemný
a šustí jen velice jemně :mrgreen:
Lipon
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4883
Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
Bydliště: furt něgde ...

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod mike » úte led 3, 2023 14:35

Jak ji mas dlouho? Puvodne myslim byla z jineho Pertexu. Tipnul bych, ze to bude stejny PQA, jako ma HP, ten jsi videl?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Lipon » úte led 3, 2023 21:50

HP jsem původně kupoval - Helium, ale nesedl mi střih (XL malé v ramenou), tak jsem to v Hanibalu hned vrátil a vyzkoušel vedle visícího Tilaka, který mi sedl líp
exaktní srovnání jsem nedělal, na omak mi to přišlo stejné, materiál podle visačky stejný, tak jsem dál řešil střih a prodyšnost
koupeno v listopadu 2021
Lipon
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4883
Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
Bydliště: furt něgde ...

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod DALE » ned led 15, 2023 17:25

Tak se mi narodilo dite a uz jsem neodpovedel ;)

Mawenzi - ja vim, ale takhle z obrazku se mi ta Krypton libi min ;). Zatepleni by mi stacilo docela minimalni

Etheric - z 90% to mam stejne jako Mawenzi - predevsim bunda do mesta. A jo, NordBlanc a podobny znacky by na tohle stacili, jako mi stacila do ted (ta stara co mam prekvapive dycha docela dobre), ale rikal jsem si zkusit neco lepsiho, treba prijdu i na dalsi moznosti vyuziti...

Tipy na neco dalsiho, i kdyz treba nechapete jak to nekdo muze vzit na sebe? :)


Pozn. k tematu: mam Ventus i Borealis a pro me pocitove je to srovnatelne (z ruznych duvodu mam obecne o neco radsi Ventus)
DALE
nováček
nováček
 
Příspěvky: 34
Registrován: čtv led 10, 2013 0:50

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Etheric » ned led 15, 2023 18:33

Tak nošení po městě chápu, tam lidi nosí opravdu ledasco, ale ačkoliv se procházka městem odehrává v exteriéru, do kategorie outdoor to vážně nepočítám :)
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Mawenzi » pon led 16, 2023 6:22

etheric
rozdil mezi nosenim do mesta a na ven je hlavne v tom, ze do mesta vetsinou neni kde ji zabahanit, ale porad to neznamena, ze ve meste chces prijit propocenej do prace a uz mit treba mokry zada nebo chces v blbe bunde, ktera jen drzi pot a neizoluje stat 20 minut na zastavce kde fuci.

rozhodne ani do mesta nesnesu treba "hannah" sofshell, dokazu se v tom uvarit a zpotit behem chuze o 1 zastavku do prace... nedejboze kdyz mam pochuzky po meste a do obchodu...

takze dost casto mezi "mestskym" a "outdoorovym" pouzitim neni rozdil v potrebe funkcnosti.

ja dost veci zamenuju, bundu na ven klidne vemu na vylet a naopak, stejne tak kalhoty ci mikinu, podle toho co je zrovna v pradle.

drzim si bokem jen tricka, kdy do prace mi bavlna/bambus neva ale ven jo.

dale
jasne pokud moc nezaujala, tak chapu
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod dkay » sob úno 4, 2023 17:22

Manželce dosluhuje stará Mammut Ultimate z Gore Windstopperu a hledá náhradu. Absolutním tématem č. 1 je pro ni kapuce. Hrozně ji vytáčí že ani na nominálně dámských bundách často kapuce nepočítá s tím že se žena nechce stříhat na 5 mm kdykoliv je venku hnusně... hrozně mi závidí kapuci na Mammutu Laser :lol:

Problém je, že robustní kapuce s kšiltem jsou většinou doménou hardshellek a u softshelu se nepočítá s tím, že by bylo třeba cokoliv víc než taková ta kapucka proti větru z určitého směru aby se neřeklo...

Takže můj dotaz - víte někdo o kvalitní středně až výšegramážové nemembránové (nebo membránové s prodyšností minimálně levelu Gore Infinium) softshellce pro ženy? Nejde mi o UL věci typu Borealis, plus ty navíc stejně kapuci mají jen aby se neřeklo.

Jednou z možností samozřejmě je ji koupit novou sedmičkovou dámskou ultimatku od Mammutu. Zajímalo by mě ale jaké jsou na trhu alternativy (třeba mě napadlo jestli Tilak nedělá dámskou Ogre, ale ta podle všeho nikdy neexistovala). Předem dík.

Edit: Mountain Equipment Frontier Hooded vypadá překvapivě dobře! A možná Millet
FUSION SHIELD HOODIE WOMEN.
Uživatelský avatar
dkay
účastník
účastník
 
Příspěvky: 241
Registrován: čtv dub 8, 2021 15:27
Bydliště: Beskydy

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Mawenzi » sob úno 4, 2023 18:07

dkay
jestli zene koupis tu ME tak tu kapucu budu zavidet ja ji :D (jo taky dost nesnasim kapuce na tech SS bundach, ale co uz, zasadne nosim aspon s ksiltovkou)
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Vexo » sob úno 4, 2023 21:22

Tak staci se zamerit potom na SS, ktere maji kapuce delane na lezecke helmy. Mne osobne vadi, kdyz helmu nenosim a mel bych obri kapuci. Nicmene zminovana millet je membranovka s nulovou prodysnosti (3K). To radeji HP active 2.0 z PSA, ta ma poradnou kapuci, ale nikoliv na helmu.
Vexo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: pát zář 25, 2020 20:55

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod Mawenzi » ned úno 5, 2023 6:50

me ty kapuce s pruzenkou tesne kolem hlavy vetsinou vadi na bryle, 1) kdyz poprcha tak mi na ne chcije 2) vadi mi jak ta gumicka obepina nozicky od bryli a pri pohybu hlavou je jakoby tlaci. Velky kapuce, ktery ale zase jdou blbe stahnout, taky nejsou vyhra. Mozna pak lepsi ty tesne kolem hlavy + ksiltovka... tady 100 lidi, 100 chuti...
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod DrZkaza » pon úno 6, 2023 13:04

Lehce offtopic ke kapucím. Já teď třeba nečekaně zjistil, že jako funkční se může ukázat i kapuce na městské zateplené bundě, která je udělaná jako volná bez jakéhokoliv nastavení a řešená je tak, že hlavní zip bundy je dotažený až na její konec (tedy tak, že při úplném zapnutí zipu si uvnitř zapnete celý obličej).

Já to vždy pokládal za módní výstřelek (obecně jsem na této městské bundě kapuci moc nepoužíval) a teď bylo cestou z oběda sněžení s bočním větrem, tak jsem si tu kapuci zapnul lehce nad bradu, okolo obličeje to udělalo jakýsi tunel a fungovalo to nečekaně dobře. Rozhodně líp než pár mých hůř nastavitelných kapucí.
DrZkaza
nováček
nováček
 
Příspěvky: 118
Registrován: úte říj 20, 2009 15:02

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod dkay » úte úno 21, 2023 11:42

Mawenzi píše:dkay
jestli zene koupis tu ME tak tu kapucu budu zavidet ja ji :D (jo taky dost nesnasim kapuce na tech SS bundach, ale co uz, zasadne nosim aspon s ksiltovkou)


Koupeno, je nadšená a já ji zavidím taky :D Skvěle udělaná bunda, materiál tak akorát, super univerzál softshellka co až na extrémy pokryje téměř celý rok...
Uživatelský avatar
dkay
účastník
účastník
 
Příspěvky: 241
Registrován: čtv dub 8, 2021 15:27
Bydliště: Beskydy

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod apuka » stř dub 12, 2023 14:25

DALE píše:mam Ventus i Borealis a pro me pocitove je to srovnatelne
Ted mi prisel novy Borealis Tour z "novejsiho" matrose. Ja teda nevim, ale ve srovnani s Ventusem je to naprosto odlisny matros. Vyrazne "tvrdsi" a sustivejsi nez Ventus, vice neco jako sustakova vetrovka a podle prvniho rychleho pokusu profouknout jedno i druhe zacinam jeste vice chapat mika - pres Ventus jde podle mne (nekolika)nasobne lehceji dychat nez pres Boralis Tour. U Ventusu bych to mohl mit klidne stale na ustech, skoro jako bych tam nic nemel, Borealis ma citelny odpor.

Jeste je mozne, ze po par vypranich se latky pocitove priblizi, ale moc tomu neverim.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod mike » stř dub 12, 2023 15:47

To nevim, muj Borealis neni sustivy ani trochu. Mozna material zmenili... silnejsi vetrovka to je, ale ne ta klasicka sustakova.

Prani s nim nic nedela, nezaznamenal jsem zadnou zmenu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod pavproch » stř dub 12, 2023 15:50

Můj Borealis (bez kapuce) taky nešustí. Mám ho teprve asi tři roky, ešče sem ho nepral.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Softshell s kapucou

Příspěvekod ntz » stř dub 12, 2023 16:28

pavproch píše:Mám ho teprve asi tři roky, ešče sem ho nepral.


no tvl :D
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení