Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod EjdouuRotacak » úte lis 22, 2022 22:07

Super. Mě to náhledové okno hodně mátlo. Jsem zvyklý z jiných fór na trochu jiné zobrazení, tak už alespoň vím, že nemusím pracně editovat každou větu na koneci řádku jak úplnej ko*ot :lol:
EjdouuRotacak
účastník
účastník
 
Příspěvky: 213
Registrován: ned lis 20, 2022 13:51

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod mike » úte lis 22, 2022 22:11

Chces rict, ze to byl opruz i pro tebe? :lol: Fajn, proste pis porad dal a jen oddeluj odstavce jako doposud. Na to, jak prispevek bude vypadat, se muzes podivat pomoci tlacitka Nahled pod oknem, ve kterem pises.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod EjdouuRotacak » úte lis 22, 2022 22:44

2 mitau

nikde nebylo řečeno, že se jedná o doporučení na oblečení na běžné nošení, do města a běžnou turistiku. Jako bunda na ven se psem, do lesa atd. ale poslouží určitě mnohem lépe než tebou navržené, smím-li oponovat. Pro ilustraci dobře poslouží i poměrně bohatá fotodokumentace - když už člověk nemá možnost obě bundy porovnat osobně.

Já jsem, co se Goretex bund týče, víceméně aktivní laik. Za život jsem nasbíral různé Columbie, Tilak, Mammut, Engelbert&Strauss atd. atd. a právě mi přišlo, že za ty prachy sem postuju "super ponuku!" Pokud tomu tak není, tak se omlouvám za mystifikaci. Nevyznám se v jednotlivých generacích GTX. Zekon mě zaujal paropropustností - zkoušel jsem ho minulý rok na výšlapu v zimě na Šumavě.... nachodilo se řekl bych dost, nastoupalo zrovnatak. Váha krosny cca 18kg a bunda fakt dejchala slušně.

Bohužel jsem se nikdy nebrodil sněhem s krosnou na zádech v bundě od "Mammuta nebo Tilaku", tak nejsem schopen
objektivně posoudit rozdíly. Ale ty komerční bundy mě nestály pod 5.000 spíš víc, to je nutno podotknout.
EjdouuRotacak
účastník
účastník
 
Příspěvky: 213
Registrován: ned lis 20, 2022 13:51

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Vexo » stř lis 23, 2022 0:56

U Zekonu nikde nevidim detaily ohledne zatepleni, ani celkovou vahu, navic kombinace zatepleni a nepromokave membrany je celkem neprakticka a k tomu jeste ten vzhled. Je super, ze na zminovane uziti celkem funguje, treba nekdo takovyto 'kompromis' presne hleda.
Vexo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: pát zář 25, 2020 20:55

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 23, 2022 6:15

anebo nekdo tak trochu "prase je" proste to jen odmita resit.

znam.hromadu lidi s maskacema, bluzama a starejma krosnama, k tomu majibtinstarsi treba nafukovacku a nejaky "ourdoor" spacak, ti mladsi do 60 vetsinou 30 let skarej kus slehle penovky a jsou to lidi, kteri vyrazuji pekne obleceni do prace treba prave na vandry.

nejde az tak o provedeji vandru/vyletu ale i tu mentalitu za tim a i clovek s melounem na ucte proste muze citit, ze koupit si funkcni triko za 800 je proste zbytecny, kdyz 48 let chodil ve vyrazene bavlne...

nicmene zpet...

co treba sensor double face nebo ten coolmax termo jako silnejsi spodni vrsta, na kterou by v pripade podminek nad 0 mohla stacit vetrovka, nebo ho pak uzit jako tenkou zalozni "mikinu" na tricko / pod vetrovku.

devold extreme mi taky neprirostl, nevim zda to bylo tim, ze to byla super volna mikina do prace ale na ven, jak byla velka, tak to uplne nefungovalo optimalne a na tahani na noc uz byla zbytecne tezka. ale kamoska si ji ted nemuze vynachvalit (je trochu vetsi nez ja a padne ji i lip + to pouziva po zimnich zavodech v plavani ve studeny vode, teda taky trochu jinak).
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Etheric » stř lis 23, 2022 7:47

Dromedaro píše:S tím moderním oblečením a výbavou se takhle čundrovat nedá. UL nic nevydrží

To není pravda, v moderním oblečení jsem vandroval normálně. Sice jsem za den ušel jistě více než trojnásobek toho, co ten army čundrák, ale slivovice jsem vypil taky dost, oheň udělal, buřty opekl, .... Nikdy, opakuju nikdy, jsem problém neměl. I doma na zahradě když dělám oheň, mám moderní oblečení. A světě div se, nijak poškozený není. Se přijeď podívat, jestli nevěříš.

Klasický "vandrácký" oblečení jsem samozřejmě taky nosil a právě proto k němu mám odpor, ve srovnání s moderním je to mučící nástroj. Těžký, tuhý, drží to vodu, hrozně dlouho to schne. Jasně výdrž je větší, ale výdrž toho moderního je taky úplně v pohodě, taky jsem se toho bál - všude se píše, jak je to subtilní. No, ukázalo se, že tak subtilní to není a že je to úplně v pohodě
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod milarepa » stř lis 23, 2022 8:42

tak ono to je o celkovém stylu.......lidé, kteří jdou do přírody jen zevlovat, přijedou vlakem už chlastem načatí někam na nádraží, tam zalezou do nádražky a pak se s flaškou v ruce dovalí někam pod první kopec, kde do noci pokračují v tom alko tripu, tihle fakt žádné dobré materiály nepotřebují, staré maskáče a těžkou celtu a ráno seberou prázdné flašky a jdou na guláš do nádražky......je to jejich styl....ale s outdoorem to nemá nic společného.....jen si zajednou zachlastat do jiného prostředí, než provozují přes týden...:-)


Mawenzi - ten Sensor DF je fajn, klidně si ho pořiď, jsem s ním spokojen........do větších mrazů mám na běhání tenhle Brubeck, a maximální spokojenost, na turistiku též vhodný, ale na to mám teplý Devold Duo Active

https://www.brubeck.cz/panska-tricka-dlouhy-rukav/brubeck-panske-tricko-s-dlouhym-rukavem-thermo-2/
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Dromedaro » stř lis 23, 2022 9:46

Etheric: Ano, já ti věřím, že to zvládneš. I já bych to zvládl, ale musel bych být opatrnější a dělat věci jinak než obvykle.

Prostě s nafukovačkou se nemůžu vyvalit vedle ohniště pod skálou a spát u něj a tarp taky nemůžu mít u ohně, protože by z něj byl cedník. To samé s péřovkama, UL gatěma atd. Stejně jako si člověk bezstarostně neutře umaštěné ruce od špekoně do bundy za sedm tisíc nebo do funkčních kalhot za čtyři tisíce. Titanový ešus taky nemůžu jen tak vrazit do ohniště.

Já mám ty drahé a funkční věci na trekování a vícedenní pochody, kdy se jde většinou nějak po cestách a ohně nedělám a záleží mi na váze. Na normální jednodenní výlety se často oblékám do věcí, co dům dal a neřeším, jestli jsem zpocený nebo je to oblečení těžké. To je mi jedno. Stejně jako když jdu přes noc někam tábořit, tak se také nenavléknu do drahých funkčních hader, ale vezmu na sebe co dům dal, starý spacák, starou karimatku, těžký ešus atd, abych pak nemusel nic řešit a klidně se vyvalit vedle ohně.

milarepa píše:tak ono to je o celkovém stylu.


Ano, je to o celkovém stylu. A klasické "oldschool" trampování s kytarou s klasickou trampskou výbavou a tábořením je pro mě specifický styl, ke kterému jehličkové maskáče a kanady patří.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4260
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod EjdouuRotacak » stř lis 23, 2022 10:13

Pánové, můžete mi prosím racionálně vysvětlit, proč dáváte na roveň zesrané "jehličkové maskáče, usárnu, bavlněnou celtu, hliníkovej vařič, bavlněné podvlíkačky, onuce" a jinou výbavu z dob ČSLA s US/GB profi armádní výbavou, která
se dostala pouze k profesionální armádě, po skončení ZVS?

To jest zateplovací primaloft, Air Permeable GTX žďáráky, výsadkářské tlumoky za 6 - 10.000 kč z kvalitní Cordury s certifikací na seskoky, které můžete hodit ze skály a nic se jim nestane. Boty od Lowy za 5.500kč taky špatné, protože to nosí vojáci? Anoraky od Tilaku jsou taky nevhodné?spacák z 5vrstvého primaloftu mi funguje lépe než PRIMA Makalu...

Já taky nosim igelity z Číny (komerční bundy, které se tváří hogofogo, přitom je to od žlutejch ťamanů v licenci...) ale nosím to na skialpy, na pěší tůry s holkou atd. Přece nepůjdu v těhle hadrech na 3 dny do lesa? kde vim, že půjdu potokem, budu se brodit sněhem, prodírat se mlázím, to vše s těžkou krosnou na zádech atd.

Popisuji výbavu na specifický, NÁROČNÝ trek - pokud má někdo zapotřebí to dehonestovat a srážet na úroveň "vypitejch maníků, co vypadnou z vlaku vožralí a sotva se dopotácej na první kopeček nad nádražím"......ale jo, proč ne. :supz:
Naposledy upravil EjdouuRotacak dne stř lis 23, 2022 10:32, celkově upraveno 1
EjdouuRotacak
účastník
účastník
 
Příspěvky: 213
Registrován: ned lis 20, 2022 13:51

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod milarepa » stř lis 23, 2022 10:30

na roveň to dáváš jen ty, nechápu proč, ale je to čistě jen tvůj problém, tak si s tím už nějak poraď....
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Etheric » stř lis 23, 2022 10:37

milarepa píše:jdou do přírody jen zevlovat, přijedou vlakem už chlastem načatí někam na nádraží, tam zalezou do nádražky a pak se s flaškou v ruce dovalí někam pod první kopec, kde do noci pokračují v tom alko tripu, tihle fakt žádné dobré materiály nepotřebují, staré maskáče a těžkou celtu a ráno seberou prázdné flašky a jdou na guláš do nádražky......je to jejich styl....ale s outdoorem to nemá nic společného.....

No však, ale to jsou "čundráci", kdybys tak nazval "vandráka" leckdo by se hrubě urazil. Ti "vandráci" mají výbavu stejnou, cestou se taky přiživí v hospodě, ale primární je pro ně výlet. Projdou se pomalým tempem, pokochají krajinou, ujdou nějakých 20km na pěkný místo dál od lidí, udělají oheň a maso, daj si rum, udělaj si pohodu, a druhej den o dalších 20km dál.. Toť rozdíl mezi "čundrákem" a "vandrákem" ;)
Vandráci by klidně moderní oblečení mít mohli /a někteří už mají, co potkávám lidi na cestách/, ale souhlasím, že je pro ně zbytečný. Asi jako kupovat kolo za 50k na ježdění ke studánce pro vodu..

Dromedaro píše:-Prostě s nafukovačkou se nemůžu vyvalit vedle ohniště pod skálou a spát u něj

- tarp taky nemůžu mít u ohně, protože by z něj byl cedník.

-To samé s péřovkama,

- UL gatěma atd.

- Stejně jako si člověk bezstarostně neutře umaštěné ruce od špekoně do bundy za sedm tisíc nebo do funkčních kalhot za čtyři tisíce.

- Titanový ešus taky nemůžu jen tak vrazit do ohniště.

- Na normální jednodenní výlety se často oblékám do věcí, co dům dal a neřeším, jestli jsem zpocený nebo je to oblečení těžké. To je mi jedno.

- Ano, je to o celkovém stylu. A klasické "oldschool" trampování s kytarou s klasickou trampskou výbavou a tábořením je pro mě specifický styl, ke kterému jehličkové maskáče a kanady patří.

- Souhlas. Nafukovačky jsou věci, se kterými musíš hodně opatrně, respektive dát si dost práce s čištěním místa. A k ohni se vážně nehodí.

- tarp, když ho rozumně postavíš a rozumně uděláš oheň, taky není vždy problém. Některý tarpy se k tomuto hojně používají, viz americký a třeba i švédský diskuze i videa.

- Péřovka u ohně je naprd, už jen tím, že natáhne hafo smradu. Tady je průpal nepříjemný. Naopak primaloftka úplně vpohodě, za ty léta jsem nezničil jedinou - na zahradě, venku, u udírny ba ani u prasete, který jsem na podzim v bedně pekl svatebčanům. Jasně, za 5 let se nějaký ty malý průpaly udělají, ale to funkčnosti nevadí. Vezmeš kousek opravný pásky, např Stormsure tuff tape, vystřihneš kolečko a je po problému. Na 5 let starý primaloftce mám 2 roztržení 2-3cm a 6 průpalů průměru od 2mm do 6mm a to musím podotknout, že týhle bundě jsem dával fakt na prdel a dělal v ní to, na co mi bylo ostatních líto. A, pořád žije, záplaty drží, nosím ju furt na práci na zahradě a brigády - po tolika praních je už extra prodyšná a to je na práci, kdy se nezastavíš, super.

- UL gatě nejsou jako UL gatě. Třeba mé Montura free zažily tolik, že by se to nevešlo na tři nástěnky. Nula roztržení a několik průpalů o průměru do 3mm, nechal jsem tak, ripstop funguje a kraje jsou hezky zatavený.

- mastný pracky otřu do trávy, listí,.. Když to nestačí, zbytek do kapesníku /papír/. Mastnota proniká dovnitř a ničí oblečení. Navíc musíš často prát, páč toto vážně smrdí.

- i v titanu lze vařit na ohni. Pochopitelně ne na takovým, z kterýho sálá teplo ještě metr daleko. Dva kameny, mezi tím malej ohník a jedeš. Vyzkoušno vícekrát, když jsem nechtěl tahat nebo zapomněl vařič.

- normální jednodenní výlet si chci taky užít v komfortu, stejně jako ten vícedenní. Obzvláště, když na jednodenní chodím třeba 5x týdně. To pak nechceš jen ten výlet přežít v tom co dům dá, ale užít si komfort v kvalitním oblečení.

- souhlas. Je to subkultura jako taková a ty mají své zvyky a zákony.

EjdouuRotacak píše:Pánové, můžete mi prosím racionálně vysvětlit, proč dáváte na roveň zesrané "jehličkové maskáče, usárnu, bavlněnou celtu, hliníkovej vařič, bavlněné podvlíkačky, onuce" a jinou výbavu z dob ČSLA s US/GB profi armádní výbavou, která
se dostala pouze k profesionální armádě, po skončení ZVS?

Dehonestuji pouze vybavení z army shopů, které nabízejí kopie ala Mil-Tec, MFH,... Prostě to, co nosí drtivá většina těch, co nosí na vandry army věci. Aby bylo jasno - proti origo army oblečení vůbec nic nemám, pouze zmiňuji, že značná část toho není pro běžnou turistiku /delší chození se spaním venku/ moc vhodná. Má to výhody zas jinde
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod EjdouuRotacak » stř lis 23, 2022 10:41

No, mě právě z Ethericových příspěvků přijde, že dává na roveň "výbavu ČSLA a AČR do roku 2005) s výbavou pro profesionální armádu, technologie výroby 2010+) jinak důvody, proč to používám, jsou stejné jako ty tvoje.

Malou roli hraje i to, že se k tomu dostanu levněji než je běžné. Souhlasím, že drtivá většina produktů na Army shopech je nevalné kvality (např. MIL-TEC, MFH, HELIKON TEX atd.) Já propaguji (!na "vandr"!) ty kvalitnější z nich.

Edit
Už si rozumíme. Psal jsem příspěvek, když si měl odesláno. Pak s tebou Ethericu souhlasím. Ano drtivá většina výbavy z army shopu je na dvě věci
EjdouuRotacak
účastník
účastník
 
Příspěvky: 213
Registrován: ned lis 20, 2022 13:51

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Etheric » stř lis 23, 2022 11:00

Promiň, občas mám problémy se správně vyjádřit a lidé mě tak špatně pochopit. Já celou dobu řešil ty, co používají army oldschool, případně kopie z army shopů.
Moderní army oblečení, je už úplně někde jinde. Ale pokud nemáš tlačenku, špatně se shání. A draze.
Můžeš, prosím, popsat výlet, na kterej tohle potřebuješ? Kilometry, prostředí, čas, charakter akce,...? do příslušného vlákna
Celkem by mě to zajímalo, dík
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 23, 2022 13:08

ja vidim rozdil mezi vandrakem a cundrakem jinak.

v cechach sou cundraci a na morave vandraci. casto. ne vzdy.

kdyz du na vylet ja s prrspanim v lese, kamoska a kamarad tak jdeme
- na vandr (brnacka)
- na cundr (jihoceska)
- na vylet (brnak)

takze...

ps znam typka s 20 let starou krosnou v kanadach, maskacich a stary bunde s kratksim rukavem... taha esusy, old skool vybavu, ruce si otre do maskacu a da si pivko a polivku v hospode a za.den da v pohode 35.

dat s prehledem minimalne 3x tolik je pak hooodne slusnej vykon.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Quido » stř lis 23, 2022 14:06

to sem si zase počet... :roll:
... nechápu, jak jsem mohl žít, aniž bych věděl, že je rozdíl mezi trampem, čundrákem či vandrákem :smt082
mne teda neuráží ani jedno a klidně jsem bez uzardění schopen vandrem nazvat 10-denní hřebenovku v Karpatech
:wink:

BTW: ta bunda je z čeho? z bavlny těžko, takže u ohně bych byl i v ní opatrný... :-s
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod milarepa » stř lis 23, 2022 15:09

tak mě tahle cháska také neuráží, rychle kolem nich projdu nebo proběhnu a cajk....když mi furt někde nabízejí kořalku, tak s díky odmítnu a jsem na ně příjemný....a hlavně rychle pryč od nich
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 23, 2022 15:36

neurazi, ale zaroven je pouzito slovo chaska, ktery je pejorativni :D

me je uplne jedno jestli moji kamaradi nosi maskace a bundy z husky, kdyz s nima stravim fajn vikend, a muzu mit klidne vedle sebe jak kamarada v "kosmickejch" materialech s tim v maskacich (z 90. let :D) a klidne jeste pribalim jednoho s vybavou z obchodu typu pentagon a miltec a je me to UPLNE jedno, protoze to je JEHO vec a ne moje.

jinak nanomembrane je ta ceska membrana ze ktere sije faramugo? koukla sem po letech na jejich web a uz asi zlepsili strihy, ta jejich nabidka uz nevypada jako kanarkovy pytle.



milarepa
Mawenzi - ten Sensor DF je fajn, klidně si ho pořiď, jsem s ním spokojen........do větších mrazů mám na běhání tenhle Brubeck, a maximální spokojenost, na turistiku též vhodný, ale na to mám teplý Devold Duo Active

https://www.brubeck.cz/panska-tricka-dl ... -thermo-2/


to sem myslela spis prave na zadavatele, super ze si k tomu napsal i vlastni postreh. Ja ten DF nemam, ale treba sensor thermo coolmax sem si hodne oblibila pod vetrovku uz loni.

jinak mam z brubeck nakonec tilko, si me nalamal to zkusit a uplne me stve, ze nemaji stejny slozeni na triko s dlouhym rukavem. To si dovedu hodne dobre predstavit treba jako vrstvu pod zateplenou bundu, skoda, ze vsechny ostatni jejich veci maji to slozeni jiny...
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Quido » stř lis 23, 2022 22:10

milarepa píše:tak mě tahle cháska také neuráží, rychle kolem nich projdu nebo proběhnu a cajk....když mi furt někde nabízejí kořalku, tak s díky odmítnu a jsem na ně příjemný....a hlavně rychle pryč od nich


a od koho že to...? :twisted:
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Etheric » čtv lis 24, 2022 5:32

Mawenzi píše:znam typka s 20 let starou krosnou v kanadach, maskacich a stary bunde...

Tak musíš uznat sama, že Jára je mašina, výjimka - však mi sám říkal, že raději chodí s náma protože my chodíme, nezevlujeme a on, ačkoliv tramp, nemůže pořádně mezi trampy najít podobný, který chcou spíš chodit než zevlovat.. Takových je prostě žalostně málo.

Jinak ty škatulky: co já znám od starších, tak "čundrák" je právě označení toho alkoturisty, kterej se vyvalí u prvního rybníka. Zato "vandrák" je více chodící typ, jehož primárním cílem výletu není vylejt si hubu. Aspoň tak mi to vysvětlovali staří trampové, "vandráci".
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Mawenzi » čtv lis 24, 2022 5:39

etheric
je to o ty socialni bubline, kdy ja znam par trempu, nekterym je k 70 a ak uz ujdou "jen"16 km natezko, ale tech par co znam ja nejsounzadny alkaci. jako je ve skupine lidi, turistu, horolezcu, pejskaru, cyklistu podmnozina pijanu tak je proste i mezi trempama. a ty vidis spicku ledovce, tedy ty v hospode, ty venku nevidis, prtoze sou nekde v lese.

to co clovek nosi z nej nedela jeste povalece a pijana, to jen povalec a pijan rad nosi to stejny obleceni jako nekdo, kdo je rad v prirode.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Etheric » čtv lis 24, 2022 7:19

Mawenzi píše:ty vidis spicku ledovce, tedy ty v hospode, ty venku nevidis, prtoze sou nekde v lese.

Vidim i ty v lese, páč je potkávám. Většinou jsou zalezlí daleko mimo cesty, kam jen tak někdo nepáchne..
Mawenzi píše:to co clovek nosi z nej nedela jeste povalece a pijana

To ale nikdo netvrdí..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Quido » čtv lis 24, 2022 8:06

](*,)
to skatulkovani je nesmysl.. chodili jsme s deckama bezne na cundr a nikdo z blizkeho, ani sirokeho okoli nas nepodezrival, ze bychom chodily chlastat...
:roll:
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Etheric » čtv lis 24, 2022 9:14

Quido píše:to skatulkovani je nesmysl

Zkus to vysvětlit mnohým ortodoxním trampům. Koneckonců, nikdo z nás není úplně bez předsudků a nějaký to škatulkování je naprosto přirozený. Mě taky lidi škatulkují, do kategorie "ultrahiker". Nevidím na takovým označení nic špatnýho, je to vpodstatě jen definice toho, co dělám ..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod EjdouuRotacak » čtv lis 24, 2022 9:24

Si vždycky vzpomenu na tenhle (v dnešní době již) evergreen :mrgreen: :supz:

https://www.youtube.com/watch?v=QdEIy-jdXHY
Naposledy upravil EjdouuRotacak dne čtv lis 24, 2022 9:25, celkově upraveno 1
EjdouuRotacak
účastník
účastník
 
Příspěvky: 213
Registrován: ned lis 20, 2022 13:51

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod milarepa » čtv lis 24, 2022 9:25

ty vaše škatulky jsou mimo mé rozlišovací schopnosti.........já ty lidi nějakým způsobem hodnotím čistě podle toho jak se na horách chovají..........pokud vidím, že chlastají a jsou u toho nepřirozeně veselí, tak se jim obloukem vyhýbám a je mi fakt jedno, v čem tam jsou a jak se sami u toho identifikují........ale statisticky mám ověřeno, že lidé v určitém dress code se tam chovají podobným způsobem...:-)
milarepa
účastník
účastník
 
Příspěvky: 831
Registrován: stř pro 30, 2020 22:01

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Quido » čtv lis 24, 2022 9:29

@Etheric
no tvl - jak do toho začneš tahat ty anglicismy, je v tom ještě větší binec ... hiker může být tutista i všechno to ostatní (čundrák, vandrák, tramp), a tramp je zase vandrák, či tulák, takže jsme tam, kde jsme byli;
a vsadím se, že zrovna ortodoxní trampi toto vůbec neřeší...
:taboracek: :smt035

@EjdouuRotacak
pěkná kokotina :mrgreen:
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Quido » čtv lis 24, 2022 9:36

milarepa píše:ty vaše škatulky jsou mimo mé rozlišovací schopnosti........
....ale statisticky mám ověřeno, že lidé v určitém dress code se tam chovají podobným způsobem...:-)


docela protimluv... takže, nakonec tedy taky škatulkuješ, jen k tomu nedáváš ty nálepky s termíny :roll:
Naposledy upravil Quido dne čtv lis 24, 2022 13:26, celkově upraveno 1
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod EjdouuRotacak » čtv lis 24, 2022 9:37

2 mila repa
a pak tam jsou takoví o kterých dost možná ani nevíš, že tam jsou Mílo :D Ono si jdeš takhle v klidu se starou na houby, nečekáš žádnou záludnost a najednou ejhle, málem šlápneš na hlavu 20 letému tejpkovi v hejkalovi, kterej si s partičkou hraje v lese "na četníky a zloděje"

Znám pár lidí, kteří chodí v moderních vojenských hadrech a jde jim o náročnost trasy, zakládají si na tom, aby
o nich zbytečně nikdo nevěděl. Aby po nich nezůstaly ani stopy, natož nezahrabané ho*no. Tam ta příměra k "opilcům v jehličkách, s pokálenejma nohavicema, kteří sotva vypadnou z vlaku a už počítají první ztráty, protože ožralej Béďa se zabouchl na záchodech a ujel s nim vlak a Venca se ihned po vystoupení z vlaku pozvracel, protože neudržel láhev rumu na lačnej žaludek" NEPLATÍ.
EjdouuRotacak
účastník
účastník
 
Příspěvky: 213
Registrován: ned lis 20, 2022 13:51

Re: Rada při výběru kompletních vrstev oblečení

Příspěvekod Etheric » čtv lis 24, 2022 12:03

EjdouuRotacak píše:jde jim o náročnost trasy, zakládají si na tom, aby
o nich zbytečně nikdo nevěděl. Aby po nich nezůstaly ani stopy, natož nezahrabané ho*no.

S takovými se potkávám, jelikož máme co do kritérií výběru trasy dost podobný požadavky a takových míst tu zas až tolik není...
Vpodstatě tam dělají to samý co já. Rozdíl je jen ten, že já nosím civilní turistický hadry, batoh a boty. Je jich větší výběr a jsou dostupnější, než ty army. Co se týče doplňků, stravy, různých technických a zdravotních pomůcek atd, tam mám k armádním originálům i kladnej vztah, některý jsou super
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Předchozí

Zpět na Oblečení