koupě péřáku

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Etheric » čtv srp 4, 2022 11:12

Cumulusy /ty "lite"/ jsou v základu jak na anorektičky, i já hubeňour jsem potřeboval custom širší..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » čtv srp 4, 2022 11:28

nevim jak to meri, ten patizon ma ale naprosto jinej strih nez cumulus .. patizon pise na strankach u svejch spacaku, ze jsou strihove konstruovane tak (Dpro a G400), by bylo dost mista v ramenou a aby bylo mozne sundat si ponozky se zapnutym spacakem .. V patizonu to fakt jde, v cumulusu ani nahodou ..

ono ani tak nejde o sirku v ramenou ale o sirku te cele horni a stredni casti .. v patizonu kdyz to nemam utahle kolem hlavy (a treba "po-rozepnutej zip nahore - treba 10-20cm) a kdyz se otacim na bok, tak se otacim jenom ja .. cumulus ma takovej standardni mumiovej strih (tak jako vsechny me ostatni spacaky - na druhou stranu nerikam, ze je nejak vyrazne uzsi) a otacim se vzdy i se spacakem a pak se pozdeji budim, ze ten spacak mam kolem sebe ruzne nakroucenej ..

kup si co chces .. nechci te odrazovat od cumulusu, je to dobrej spacak .. pouze a jen rikam, ze strihove mi ten patizon vyhovuje mnohem vic a rozdil oproti cumulusu je tam znacnej ..

patizon navic nema podle vseho to HF peri .. ja sice v cumulusu HF peri mam, jeste jsem ale nikdy nezmoknul i se spacakem .. co se tyce nocniho poceni nebo kondenzace ve stanu, tak s tim jsem nemel nikdy zadnej problem (je ale pravda, ze perove spacaky pouzivam pouze poslednich par let - mel jsem vzdy v minulosti syntetiku)
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod apuka » čtv srp 4, 2022 11:30

JDzacovsky píše:když se kouknu na ten Patizon G400, tak podle webu má v ramenou 63 cm, což je v tom případě méně, než ty Cumulusy
Pokud mas moznost si ten Patizon vyzkouset (mas uvedene, ze jsi z Brna, takbys mohl mit) primo na prodejne, tak je to neco jineho nez se rozhodovat podle cisel udavanych vyrobcem. Toto plati obecne, nejenom na Patizon - konec koncu, klidne muzes v obchode narazit na jeste neco jineho, o cemz jsi neuvazoval a muzes skoncit u nej. Bohuzel, s Cumulusem to mas horsi.
Ale fakt spolehat se na cisla na strankach vyrobcu nemusi byt vhodna cesta. Navic, kdyz si udelas custom configuraci, mam dojem, ze vratit to uz nepujde. Tak zkus najit nekoho, kdo to ma a domluv se na vyzkouseni, jak Ti sedi. V podstate je jedno, ze je to jina delka i to kdyz je to standard nebo o 22cm rozsirene, chces zkusit sirku a nejake ty centimetry si uz dokazes pri-/odmyslet.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: koupě péřáku

Příspěvekod JDzacovsky » čtv srp 4, 2022 20:36

Já asi risknu ten Cumulus. Nemám povahu na to chodit do kamenné prodejny zkoušet něco, co nakonec ani nebudu chtít kvůli věcem, co mi u toho chybí (HF peří, barva a vyšší gramáž vnější tkaniny) + vážně nerad chodím někam, kde to neznám, de*ilní introvert... :D.

Pro jistotu objednám zatím ten Panyam a ten letní kdyžtak později.

Když to vemu kolem a kolem, do teď jsem mrznul v tomhle:
https://www.hanibal.cz/boll-light-regular_z12704/
Rozměry vnitřku odpovídají tomu, že je v tom fakt málo místa a nevadilo mi to (80 cm ramena, 51 cm nohy). Jen mě to teda dovedlo k tomu, že asi bude lepší změnit plnění na 50:50, protože se neumím otočit ve spacáku, otáčím se s ním - dost spím na boku. Schválně jsem to teď ještě zkoušel.
Uživatelský avatar
JDzacovsky
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte srp 2, 2022 10:35
Bydliště: Brno

Re: koupě péřáku

Příspěvekod GreyMouse » čtv srp 4, 2022 23:21

Etheric píše:Cumulusy /ty "lite"/ jsou v základu jak na anorektičky, i já hubeňour jsem potřeboval custom širší..

Ale houby, anorektička rozhodně nejsem a do X-lite 400 se v pohodě vejdu. Ono spíš záleží na tom jak člověk spí; pokud má divoké sny jako maxipes Fík nebo v noci provozuje nějakou gymnastiku, tak mu kvůli pohodlí vyhovuje širší spacák. On ten X-lite se třeba od SJ Rimo rozměrově liší spíš v oblasti nohou, tam je rozdíl zřetelný. V oblasti ramen se člověk musí snažit, aby dal spacáky na sebe tak, aby byl rozdíl v šířce vidět.
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1977
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Etheric » pát srp 5, 2022 6:34

Mně v tom teda bylo dost těsno, ikdyž jsem ležel na zádech.. Nemohl jsem se ani o píď hnout, abych nestlačil někde peří. A to nemám zrovna tělo velkých rozměrů..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » pát srp 5, 2022 15:12

abys nedopadl jak ja :P ... ja si koupil jako prvni svuj dobrej spacak panyam, jeste jsem ho vylepsil (ze ma hf peri, je +10 cm pres ramena, ma vic naplne ..) a asi o dva roky pozdeji jsem koupil tu g400 od patizonu, protoze ten panyam mam zbytecne teplej (natuneno na -2/-8 stupnu - 550g peri pri velikosti L) s zjistil jsem, ze mi nevyhovuje ten strih, pac je furt hrozne uzkej .. jinak v te g400 jsem spal letos na jare v nejakejch cca -4 a uplne v pohode jak mimino .. jen klimatexovy spodni pradlo, takze teplotne no problem ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod JDzacovsky » pát srp 5, 2022 22:47

ntz píše:(natuneno na -2/-8 stupnu - 550g peri pri velikosti L)

Kolik měříš? Je trochu paradox, že člověk se 186 cm se může podle tabulky rozhovdovat mezi M (170 cm - 188 cm) a L (180 cm - 198 cm) délkou spacáku.
Uživatelský avatar
JDzacovsky
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: úte srp 2, 2022 10:35
Bydliště: Brno

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » ned srp 7, 2022 12:37

mam L velikost a merim 195, kdybych chtel bejt rejpal tak napisu, ze kdyz se do nej celej zapnu a uplne se narovnam, tak se spacak docela natahne a je mi v podstate kratkej, neb se stlaci ta cast kolem nohou a hlavy ;) .. vim ze to zni jak kdybych byl od patizonu placenej (coz fakt nejsem), ale ten patizon je podle meho nazoru a pro me specificke potreby o tridu lepsi spacak nez cumulus ... jedina nevyhoda je, ze nema to HF peri ..

edit: nekde jsem cetl (dokonce se snad o tom vyjadril i patizon jako vyrobce), ze to HF peri ma (?lehce) horsi vlastnosti nez normalni ne-HF peri ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod lojzmen » pon srp 8, 2022 21:12

Mám hedvábnou vložku do spacáku z Decathlonu. Teď ve vedrech se hodila, ale začala se trhat. A ani ne ve švu.
Je velmi málo používaná, cca deset let, praná málo a určitě jsem nepral nad 40°C.

Jaká je dle vašich zkušeností životnost hedvábné vložky?
Uživatelský avatar
lojzmen
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1083
Registrován: ned lis 21, 2010 23:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: koupě péřáku

Příspěvekod apuka » úte srp 9, 2022 11:14

lojzmen píše:určitě jsem nepral nad 40°C
Hedvabi samotnemu by vyssi teplota vadit nemela. Vsak se na saty (pro nektere aktivity jako napr. balet a pod) se vezme (ciste) hedvabni latka a par minut se vyvari, v opravdu vrouci vode. Tim se srazi a dal uz srazet nebude, cims si udelane saty (nebo i jine vyrobky) si budou drzet velikost.

Otazkou je, co u Tebe znamena "začala se trhat". Muze to byt skladovanim v mene vhodnych podminkach, odlozena na delsi dobu (i mirne) zapocena a pod. Nebo mozna se trenim o vnitrek spacaku nebo oblecenim se to "nacalo" - zacatek nemusi byt ani videt. Nebo to nacaly nejake breberky (mole to maji taky v oblibe)...
Proste moznosti je vice, ale jakysi "samovolny rozklad" bez priciny by u cisteho hedvabu nastat nemel.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: koupě péřáku

Příspěvekod hnedak » stř srp 31, 2022 19:55

Ahoj skupino,
taky se přidám s aktuálním dotazem. Vybírám péřák s komfortem kolem 0 (jsem zimomřivější), takže asi 400 až 500g plnění husím peřím 800+ cuin.
Do nejužšího výběru postoupily 2 spacoše (Cumulus, Criterion mi přijdou užší a krátké):

RAB Neutrino 400 (ne PRO), 835g + má HF peří, přijde mi lehounce užší oproti Patizonu, to však může být výhoda (vyhřátí), jezdec zip je klasický
Patizon G400 780g - nemá HF peří, + 850 cuin, super prostorný, na jezdec zipu je třeba si zvyknout (nahoru otevřeno, dolů standard), pocitově komfortnější než RAB (při troše dobré vůle si převlečené ponožky představit dovedu, u RABu díky ploutvi, resp. velkému zúžení těžko).

Cena obou je prakticky stejná. Takže kritérium netvoří. Škoda, že se Patizon nekamarádí s HF peřím. Jinak by asi byl jasný vítěz.

Jak to vidíte vy?
hnedak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte říj 2, 2012 20:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » čtv zář 1, 2022 8:48

Ja bych se v prvni rade sam sebe zeptal jestli fakt potrebuju HF peri .. Ja osobne to udelal az pri svem druhem peraku a odpoved byla, ze nepotrebuju HF peri .. Navic se rika, ze HF uprava snizuje tepelne vlastnosti normalniho peri ..

Stejne s teplotnima parametrama - sama vis nejlepe, co s nim chces delat. Mam Patizon G400 a koupil jsem ho i sve zene (u ni jsem uvazoval o DPro 590, pac mi taky furt zduraznuje, jak je zimomriva) .. Spal jsem ve sve G400 pod nulou v -4/-6 a naprosto v pohode jak mimino .. Nejsem zimomrivej ale ..

Ja osobne jsem se zamiloval do Patizonu, protoze ma podle meho nazoru naprosto bezkonkurencni sirokej strih .. Ze bych ho kvuli tomu nevyhral mi prijde blbost .. Mam nekolik spacaku se standardnim mumiovym strihem .. Patizon mezi nima jednoznacne vynika ..

Asi pred dvema nebo trema lety jsem si koupil Cumulus Panyam 450 jako svuj prvni poradnej spacak .. vytunil jsem ho, mam v nem 550g peri pri velikosti L a to HF peri a nakonec jsem letos v zime koupil jeste 2x Patizon pro sebe a svoji zenu protoze jsem zjistil, ze ten Panyam mi vlastne moc nevyhovuje - mam ho moc teplej, je uzkej (ten strih je fakt pro me specialne doslova nevyhovujici) a ma plneni 55:45 .. Premejslel jsem, ze bych ho prodal, ale po rodinne porade jsme se dohodli, ze ho nechame kvuli detem .. (ted mame doma 2x Patizon G400 pro mamku a tatku, Panyam 450 s HF perim a 550g naplne, + starej perovej Sir Joseph moji zeny)

Za me vede Patizon ... Ten si navic muzes v Hanibalu vyzkouset .. maji je na prodejne
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod hnedak » čtv zář 1, 2022 9:05

No, já už oba zkoušel. A po všech stránkách u mě vede Patizon (až na to HF peří). Zjistil jsem, že má i lehce větší plnivost (850 vs. 800 cuin). HF peří mi přijde fajn (nemusím se bát navlhnutí a když tak zase rychleji uschne).

Mimochodem, co říkáte na low cost spacoš z alíku Black Snow https://www.aliexpress.com/item/1005002 ... 439ccmX1Kh. Podle popisu i obrázků nic moc kvalita (včetně peří), ale za ty prachy na příležitostné přespávačky?
hnedak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte říj 2, 2012 20:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » čtv zář 1, 2022 9:16

low cost si muzes koupit v decathlonu nebo nejakej warmpeace nebo tak neco .. top znacky spacaku aka Cumulus, Malachowski, Roberts, Pajaksport, Patizon (delal jim je na zacatku Pajak) jsou proste o dve tridy jinde .. (a delaj se vsechny v Polsku ...)

znovu rikam - jde o to, jak ho budes pouzivat - co se tyce navlhnuti .. ja spim ve stanu a nebo nekde pod nejakym pristreskem, takze navlhnuti neresim ..

Bral bych ale jeste nejakej fakt UL letni spacak, kterej by mel to HF peri .. neco kolem 500-600g na mejch 195 cm, tezko sehnat .. spis ale myslim, ze bych to HF nepouzil i tak ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod mitau » pon zář 5, 2022 21:23

@hnedak - I na spacaku je nekolik veci, ktere jdou zkazit (napr. problem s prodysnosti latky na popularnim Aegismax Green Wing, dnes myslim Nano). V tech nizsich gramazich peri bych sel spis do Decathlonu/Warmpeace/ozkousene Ciny - Aegismax. Na podzimni/zimni spacak uz muze byt ta financni uspora zajimava, ale bez nejake rozumne recenze bych to asi neriskoval. Kazdopadne kdybys ho poridil, tak tu muzes alespon potom napsat, jake budes mit zkusenosti ;)
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: koupě péřáku

Příspěvekod mitau » pon zář 5, 2022 21:40

Rab vs Patizon - za me by vedl Patizon (EDIT: myslel jsem Rab) jak diky strihu, tak diky HF peri. Jestli je ti ale pohodlnejsi Patizon se sirokym strihem, tak s nim taky neudelas chybu.
Naposledy upravil mitau dne pon zář 5, 2022 23:33, celkově upraveno 1
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » pon zář 5, 2022 21:56

@mitau - asi si chtel rict ze by vedl Rab ne ? Patizon nema HF peri ..

Co se tyce Rabu, tak s tim nemam zkusenost, ale nemyslim, ze to bude zas takovej rev co se tyce kvality .. Je to made in Asia a ja si treba letos koupil Borealis a Torque a z kalhot zacinaj lehce lizt nite a parou se v rozkroku a Borealis se pekne ochlupatila od popruhu od batohu a od popruhu od fotaku .. tak nevim nevim Rab ..

Podle vseho se asi neda slapnout vedle s Cesko-Polskejma spacakama (Patizon, Sir Joseph, Cumulus, Malachowski, Payak ..). Tihle vyrobci to vsichni (opravte me pokud se pletu) fakt vyrabi ty veci ve svejch domovskejch zemich.
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Mawenzi » úte zář 6, 2022 6:31

rab spacak ma myslim z uzivatelu i kennedy ale ten sem skoro nechodi. je s nim spokojenej a model si nevzpomenu, leda jestli tu o tom nepsal.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Dromedaro » úte zář 6, 2022 7:02

Já ten spacák RAB Neutrino 400 mám. Já mám výšku 193cm a váhu blízko metráku a vlezu se do něj v pohodě, aniž by mi byl velký nebo malý na rozdíl od jiných UL, které pro moji postavu byly nepoužitelné. Kdyby tě zajímalo něco konkrétního, tak se zeptej.

Edit: Ale mám teda velikost spacáku XL
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4258
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: koupě péřáku

Příspěvekod hnedak » úte zář 6, 2022 8:08

No, já mám 192cm. Takže také velikost L. Jde mi opravdu o prosté porovnání toho RAB Neutrina 400 s Patizon G400.
hnedak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte říj 2, 2012 20:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Dromedaro » úte zář 6, 2022 8:46

hnedak píše:No, já mám 192cm. Takže také velikost L. .

Asi jsi chtěl napsat XL. Porovnat nemohu. Mám jen ten RAB. Patizon jsem neměl a asi ani mít nebudu. Jestli jsi zkoušel Patizon a vede u tebe Patizon, tak kup Patizon.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4258
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » úte zář 6, 2022 8:57

Ja Patizoni G400 mam a je to tim strihem genialni spacak - laska na prvni pohled .. Patizon si navic muzes zkusit v Hanibalu. mivaj je - netreba objednavat .. Rab neutrino proste bude kokon jak od pavouka - staci se podivat na obrazek ..

celej zivot jsem mel klasicke spacaky a neco jsem se v nich venku naspal - Patizon je fakt spacak, kterej tim strihem mezi nima vynika .. Nemuzu ho vynachvalit .. na druhou stranu musim podotknout, ze jsem takovej veci 195cm/105kg a typicke mumie jsou mi blbe kolem ramen, pokud jsi stihlej, tak treba treba vubec spacak se specialne sirokym strihem neocenis ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Dromedaro » úte zář 6, 2022 10:11

ntz píše: Rab neutrino proste bude kokon jak od pavouka - staci se podivat na obrazek

Už psal, že oba zkoušel a vede u něj Patizon.
Já ten RAB mám ve velikosti XL a při mé výšce 193 a váze skoro 100Kg v tom spacáku nemám problém s jeho střihem a rozměry. Normálně se můžu otáčet, nikde se nic nestlačuje.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4258
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: koupě péřáku

Příspěvekod hnedak » úte zář 6, 2022 10:16

Dromedaro píše:
ntz píše: Rab neutrino proste bude kokon jak od pavouka - staci se podivat na obrazek

Už psal, že oba zkoušel a vede u něj Patizon.
Já ten RAB mám ve velikosti XL a při mé výšce 193 a váze skoro 100Kg v tom spacáku nemám problém s jeho střihem a rozměry. Normálně se můžu otáčet, nikde se nic nestlačuje.


A co to zúžení pod koleny? To mi přijde takové stísněné (u Neutrina)...
hnedak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte říj 2, 2012 20:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Dromedaro » úte zář 6, 2022 10:36

Mně to vychází, že to mám tak akorát okolo nohou. Ani nikde zmáčklé, ale ani pytel. Ale otočit a být na boku v tom mohu být.Ale ono to má své opodstatnění, kvůli výhřevu prostoru okolo. Na léto jsem koupil warmpeace, který je široký a tam mám prostoru u nohou hromadu, ale v chladnějším počasí by to bylo na škodu. Na léto je to jedno, proto jsem nekupoval ani nic dražšího. Ten warmpeace stačí.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4258
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » úte zář 6, 2022 10:56

@hnedak - Patizon uvadi ze ten strih rozsirenej kolem nohou je kvuli tomu, aby si slo ve spacaku sundat ponozky - coz muzu potvrdit, ze jde :P .. v jinejch spacacich sci-fi, na druhou stranu je tu lehkej rozdil ve strihu mezi velikostma Patizonu .. S-ko je hubenejsi neproporcialne vic nez to moje L-ko .. Mam primo potvrzene z Patizonu, ze L-ko je jeste specialne sirocejsi nez M a S (viz. zde - coz je mozna pro mnohe tady zajimava nova informace, ptal jsem se totiz na to mailem, protoze jsem spacaky koupil L pro sebe a S pro moji zenu a to Sko mi proporcialne pripadalo lehce uzsi)
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Dromedaro » úte zář 6, 2022 11:36

ntz píše:@hnedak - Patizon uvadi ze ten strih rozsirenej kolem nohou je kvuli tomu, aby si slo ve spacaku sundat ponozky

Tak tyhle věci řeším, než zalezu do spacáku. Kolikrát za noc si člověk ve spacáku mění ponožky? Asi jen než se to vyhřeje, aby měl nohy v teple? To já zase takhle neřeším.

Já zkoušel všechny dostupné UL spacáky, které byly v obchodech dostupné a na první pohled nebylo znát, že mi budou malé. Všechny mi byly těsné. Bral bych klidně i ten Cumulus, kvůli jejich dobré pověsti, ale neměli nic na moji velikost. A abych si nechal nakonfigurovat na svoji postavu bez vyzkoušení a pak už jej musel vzít i kdyby mi nebyl, to jsem nechtěl riskovat. Tak jsem vzal ten Rab, který byl k dispozici. I kvůli tomu HF peří.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4258
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ntz » úte zář 6, 2022 12:11

Dromedaro píše:Kolikrát za noc si člověk ve spacáku mění ponožky? Asi jen než se to vyhřeje, aby měl nohy v teple?


Ja to pouzil spis pro demonstraci toho unikatniho strihu .. a apropos, sundavani ponozek je dost casty, alespon ja, rozepinat spacak kvuli sundavani ponozek nebo s tim nejak bojovat bylo pro me pred Patizonem docela casta rutina

Dromedaro píše:Tak jsem vzal ten Rab, který byl k dispozici. I kvůli tomu HF peří.


jj, ja si koupil o kovidu ve 2020 pac jsem nemel nic lepsiho na praci Cumulus Panyam 450 s HF perim .. Pote, co jsem videl tohle video mi pripadalo, ze to je asi nejdulezitejsi vec abych ji mel taky .. A zbytek znate .. loni na podzim jsem koupil Patizon G400 bez HF peri a doufam, ze v Cumulusu uz nikdy nebudu muset spat :P ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Dromedaro » úte zář 6, 2022 12:24

U toho Rabu mi trochu vadí ten 3/4 zip, ale ještě se to dá. Zip 1/2 už bych ale nechtěl.

Zbytek neznám, co se ti přihodilo, že jsi měnil.
Jestli zkoušel oba a má dobrý pocit z toho Patizonu, tak ať jej vezme a neřídí se tabulkama. Taky už jsem nakoupil podle tabulek nedbaje na pocity a byla to chyba.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4258
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

PředchozíDalší

Zpět na Spacáky a karimatky