Vyber bot kategorie B/C

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » ned črc 17, 2022 21:43

Tohle je ovsem tvuj problem a nejen tady :twisted: Co mas ted delat jsem ti jasne a jednoduse napsal, jestli to nestaci, tak uz fakt nevim. Znovu az ty boty zacnou sat vodu, coz muze byt za pul roku nebo rok, podle pouzivani. Nebo pred nejakou podstatnejsi akci.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Dromedaro » ned črc 17, 2022 22:08

mike píše:Cele baleni najednou, vzdycky nastrikat, nechat vsaknout a pak znovu. Melo by to dat dve kompletni vrstvy, mezi nima tak 5 - 10 minut. Samozrejme az pote, co se definitivne rozhodnes, ze si je nechas. A idealne pred prvnim pouzitim venku.

Dík za tip. Moje milletky už nakonec dosloužily a nedosloužily léto, jak jsem plánoval, tak jsem pořídil nízké kožené polobotky a rovnou jsem to ošetřil podle tvého doporučení.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4259
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » ned črc 17, 2022 22:09

:smt023 snad si ntz vezme priklad, jinak to zas bude na 20 stran :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » pon črc 18, 2022 9:44

ntz píše:co teda mam delat s tema botama a jak casto prosim ?
Jo, souhlas s mikem - dostal si jasnou odpoved. Ja jsem sice naspal, ze je otazkou jedine, jestli nejdriv kondicioner, protoze nikdo tady netusime jak dlouho lezely Tvoje nove Alasky nekde na sklade (klidne mohly i rok-dva, u vyrobce, potom na velkosklade a nakonec na prodejne - ale to je spise extrem). Taky jsem ale psal, ze ta kuze urcite nejaky ten rok vydrzi.

Takze impregnuj sprejem prvotne "do hloubky", cimz osetris tu kuzi i mimo uplne vnejsi vrstvu a voda se nejakou dobu timpadem nedostane do hlubsich vrstev, ani kdy se z povrchu ta impregnace osoucha. Potom uz staci jednou za cas (nebo pred akci) obnovit prostrikanim jedne-dvou vrstev spreje. Mezitim sem-tam podle potreby kondicioner na kuzi.

Nebo si muzes prodysnost bot znicit (a taky kuzi v konecnem dusledku vysusit) tim, ze si je napatlas voskem - budou delsi dobu nepromokave, ale budes z nich mit gumaky, takz emokro vevnitr muzes mit od potu.

Cca toto je strucne shrnuti obsahu celeho vlakna v par vetach.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod ntz » pon črc 18, 2022 13:58

ok, dekuju obema - @apuka a @mike (a vsem dalsim) .. pripadam si dost natvrdlej, ale udelam teda

1) udelam prvotni impregnaci - @apuka radil na mokro a s kondicionerem, @mike zas ze mam vyplacat celej sprej .. moje zena mi rekla, ze nejdriv je postrikat, pak pockat pul hodiny a pak na ne dostrikat zbytek spreje

2) co se tyce dalsiho strikani jsem z toho nepochopil ... mam to udelat treba jednou za sezonu kazdej rok na jare (je pre-inpregnovat) ? Psal jsem jestli si mam tech spreju koupit 10, z @mika ale prekvapive vypadlo ze mi budou stacit dva nebo tri zatimco drive tady padalo od jinejch, ze impregnujou casto

3) dalsi jina udrba neni potreba ? (treba mazat indulonou)
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » pon črc 18, 2022 14:41

Ach jo... ](*,)
ntz píše:@apuka radil na mokro a s kondicionerem
Apuka Ti nikde neradil "a s kondicionerem". Pouzivat kondicioner a sprej spolecne (samozrejme pokud jsou tp dva oddelene produkty, ne "impregnace s kondicionerem" v jednom) neni ten nejlepsi napad.
Udelej to jakymkoliv z Tebou popsanych tri postupu. Jen v pripade poslechnuti manzelky (nejak predpokladam, ze to bude nejpravdepodobnejsi :wink:) nejdrive nastrikej poradne, ne jen jakz-takz a potom cely zbytek.
ntz píše:mam to udelat treba jednou za sezonu kazdej rok na jare (je pre-inpregnovat) ?
Cetnost (p)re.inmpregnace nezavisi od uplynuleho casu ale - a to Ti mike napsal - od toho, jak boty saji vodu. Kdyz zjistis, ze uz zacinaji sat v mokru vyrazne vice vody, tak si je prestriknes. Pokud je ale budes nosit 2-3x do roka a to jeste v suchem pocasi, tak nema smysl strikat po sezone. Ale taky je mozne, ze zjistis, ze budou sat uz po par mesicich - to zavisi opravdu od zpusobu pouzivani. Napr. kdybys chodil furt po kotniky v horkem pisku (ne ze bych takovou volovinu predpokladal :-)), tak mozna budes potrebovat impregnovat zase za 2-3 tydny.
ntz píše:dalsi jina udrba neni potreba ? (treba mazat indulonou)
Jo, je treba kuzi obcas impregnovat. Jak a cim, se doctes v tom v prislusnem vlaknu. Podle toho - a podle toho, co jeste lze sehnat - se zarid. Zase - opakuji, psali jsme Ti o tom - cetnost zavisi od pouziti a i od skladovani bot.

Proste a jednoduse receno - pri osetrovani pohorek neexistuje jednoznacny algoritmus typu: Na zacatku udelej "A", kazdych x tydnu udelej "B" a kazdych y mesicu udelej "C". Atd. Vsechno zavisi od mnoha neznamych - v prvni rade na zacatku od stavu kuze novych bot (jak dlouho, kde a v jakem prostredi staly), jak a kde je budes pouzivat, jak se o ne budes starat (prilisna peclivost typu po kazdem pouziti mirne tepla voda, jeste lepe s trochou saponatu a poradne to vykartacovat bude spise skodit nez k uzitku) a taky jak budes boty uchovavat (neni dobre je strkat ani na neodizolovanou v lete horkou v zime mrazivou pudu ani zastrcit nekde v koupelne nebo vlhkeho sklepa, ...).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod ntz » pon črc 18, 2022 14:49

bezva, dekuju moc, uz myslim, ze rozumim ... a diky za trpelivost !!

ps. ja to delam jak mi rikate, akorat se musim vckrat zeptat, abych to pochopil ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Aranyafea » stř črc 20, 2022 22:52

Tak já jsem zkoušel a zkoušel, až jsem se prozkoušel k tomu, že mám doma koupené Hanwag Alasky wide verzi a Meindl Dovre wide, a teď s nima chodím po bytě a dumám nad tím, které zanesu vrátit :D Jsou to trochu rozdílné bory, Alasky jsou trochu výš posazené a mají i nepatrněvyšší komín, pocitově jsou tvrdší, což dává nějakou příjemnou jistotu do terénu. Dovre jsou zase pohodlnější, ale mám s nimi vlastně hlavně jen ten problém, že mi před nosem někdo vyfoukl velikost 8,5 a mám teď 9, která mi sice vlastně taky sedne celkem dobře, ale už je tam ta rezerva místa asi zbytečně velká - noha v tom sice nelítá, ale otázka, co to udělá, až se rozšlápnou.
Islandy byly super, ale aspoň co se týče zkoušení na prodejně mi při srovnání o trošku líp seděly Alasky, tak jsem zvolil je, jinak mi to přišlo jako naprosto srovnatelné boty, i co se týče tuhosti kůže, možná obsázku mají Alasky bytelnější. Zkoušel jsem i Lowa Tibet, sedí skvěle, připadá mi, že je to tvarované snad na stejné kopyto jako model Ranger, protože pocitově je v tom ta noha jako by byla ve stejné botě, odrazuje mě na nich ale řešení uchycení prostředního háčku na tkaničky, který je zavěšený na tkaném pásku, který se v tom místě podle mě zákonitě tak do tří let prodře.

mike píše:Myslim, ze tu neni, vidim je prvne. Jestli ti sedi, tak na prvni pohled nevypadaji spatne, jen ta cena mne celkem prekvapila. Za tohle byly driv C/D boty z Perwanger kuze...

Jo, cena je brutální, ale zdá se mi, že za poslední rok šly ceny těchhle kožených pohor hodně nahoru obecně. Aspoň při srovnání, před pěti lety jsem kupoval ty Lowa Rangery GTX III za 5400, dneska stojí o tisícovku víc, a pokud vím, je to stále ten stejný, nijak neinovovaný model, který ještě před rokem stál určitě pod 6000. Je fakt, že od Meindlu Perfekty stojí teď už nějak cca 10000, takže daleko už to není.

mike píše:Oni je maji nekde na krame?

Jo, Alasky wide verzi mají teď na 4camping, dají se objednat k vyzkoušení. Jinde jsem je myslím nenašel vůbec.
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » stř črc 20, 2022 23:21

Nove pohorky tohodle typu jsou pocitove podstatne tuzsi, nez po celkem kratke dobe chozeni. Rozmerove se nezmeni, ale naformuji se na nohu a nebudou klast takovy odpor v ohybu, coz se ted projevuje jako tuhost.

Co se velikosti tyce, vetsi je lepsi. Nesmi byt moc velke, coz se projevuje zvedanim paty pri chuzi do kopce a vede to k puchyrum a odreninam na patach. O neco vetsi dorovnas ponozkama, stejne jsou lepsi silnejsi, mensi boty nevyresis. S jakyma ponozkama zkousis?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Aranyafea » čtv črc 21, 2022 6:43

Zkouším právě s nejsilnějšíma zimníma ponožkama od Smarwool. Je tot ak na hraně, pata se sice úplně nezvedá, ale je cítit, že je volnější. V jedněch B pohorách jsem měl taky takový problém, a vyřešil jsem ho tak, že jsem pod vložku v botě dal ještě jednu, tenkou stříhací, čímž se v botě trochu zmenšil prostor a noha pak seděla krásně. Tak možná to zkusím i tady.
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod ntz » čtv črc 21, 2022 8:42

a nebo sis' nemel kupovat tu wide verzi ..
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » čtv črc 21, 2022 9:09

Wide verze se zvedanim paty nema nic spolecneho. Rozsirene je to vepredu.

Aranyafea píše:Jsou to trochu rozdílné bory, Alasky jsou trochu výš posazené a mají i nepatrněvyšší komín, pocitově jsou tvrdší
Tal Alasky jsou o jeden az jeden a pul a pul tridy tvrdsi boty, tak musi byt zakonite tvrdsi :wink:

Co se tyce velikosti Dovre - vyber vlozky a stoupni si na ne. Pokud mas vepredu tak 1-1,5 cm mista, tak je to delkove OK. Noha Ti za cely den o tolik muze narust. Co jsi udelal u paty s tenci vlozkou, muzes vyresit paodpatenkou - funguje to dobre, ale musis si sehnat Tobe vyhovujici, ony jsou ruzne.

U Tibetu ten textilni pasek - mel jsem Asolo Granite. Tam byly tkanicky primo na tom pasku, bylo to nejvice namahane misto snerovani - a boty jsem uzival v pohode nejakych 7-8 let, neustale a vsude, tj. celorocne od Beskyd pres Tatry az po vysoke Alpy, podrazka hodne ochozena (coz u teto neni az tak jednoduche, ma hodne hluboky vzorek). Neodesel ten pasek, ten byl az do konce v pohode, ale se rozpadly nad patou, rozpadl se sev i lepeni spolu s GTX a mel jsem tam asi 5 cm diru az dovnitr. Pouzit se daly stale, jen do nich (doslova) teklo a padal bordel.
Na Tibetu je na pasku ocelove ocko. Pokud je upevneni dobre udelane, tj. zadna ostra hrana, tak by to mohlo bez problemu drzet.

Na druhe strane jsem uz jedny pohorky (i) kvuli prodrenym paskam na tkanicky vyreklamoval, to ale byly, myslim, La Sportivy.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Mawenzi » čtv črc 21, 2022 11:00

taky zvedajici se patu resim ustrizenou latexovkou a funguje ki to dobre
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » čtv črc 21, 2022 18:56

Aranyafea píše:Zkouším právě s nejsilnějšíma zimníma ponožkama od Smarwool. Je tot ak na hraně, pata se sice úplně nezvedá, ale je cítit, že je volnější.

Zkousis to pri chuzi do kopce tj. na nejake sikme plose? Tam se pata lehce zveda i v dobre padnouci bote, ve velka se hybe moc.

Aranyafea píše:V jedněch B pohorách jsem měl taky takový problém, a vyřešil jsem ho tak, že jsem pod vložku v botě dal ještě jednu, tenkou stříhací, čímž se v botě trochu zmenšil prostor a noha pak seděla krásně. Tak možná to zkusím i tady.

To mi neprijde jako dobry napad, jelikoz zmensis prostor shora a odrene prsty nebo chodidlo v ohybu nic moc. Bota se tam totiz ohne a nekdy se kuze trochu protlaci dovnitr.

Spis je lepsi dorovnat dvojima ponozkama, ono to ma sve zasadni vyhody obecne. Dovnitr do tech Smartwool tenci az stredni trekovou ponozku z umeliny. Jak to funguje a proc je to skvele uz jsme tady psali, vlastne nevim o nikom, kdo by to zkusil a nelibilo se mu to.

apuka píše:Co jsi udelal u paty s tenci vlozkou, muzes vyresit paodpatenkou

A tohle uz vubec ne. Zvetsi to drop a to neni dobry napad, chodidlo dostane vic zabrat zvlast pri chuzi z kopce. Trend je naopak drop zmensovat.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » čtv črc 21, 2022 19:51

mike píše:A tohle uz vubec ne. Zvetsi to drop a to neni dobry napad, chodidlo dostane vic zabrat zvlast pri chuzi z kopce. Trend je naopak drop zmensovat.
Trend to mozna je, ale slysel jsi uz o tom, ze se da doslapovat ruzne? :wink:

Radim to v pripade problemu jako reseni problemu - udela to same jako ta pridana vlozka, jen prave nezmensi prostor vepredu, kde to zadouci neni. Problem totiz casto neni ani ve velikosti bory, resp. prilisne velikosti, ale v tom, ze pata konkretniho cloveka ma jine zakriveni nez je udelana pata na bote (bota ma zakriveni vys). V takovem pripade je jedine reseni zvednout tu patu aby "zapadla" do zakriveni boty. A ne, ten problem dvoje ponozek neresi - vis, ze pouzivam dvoje, nekdy tlustou i se "skoro tlustou" vnitrni, stejne tak jsem mel problemy s patou v bote, takze dobre vim, o co se jedna. Navic pridat ponozku zpusobi uplne stejne problem s mistem vepredu jako pridana vlozka.
Samozrejme, neni to vsespasici reseni - nekdy proste neni kompatibilni bota a noha a tezko se stim neco udela. No a nekdy je noha mopatibilni, jen se fakt koupi o cislo vetsi. V tom pripade muze dalsi ponozka pomoci - ale jen v tomto pripade.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Aranyafea » pon črc 25, 2022 22:20

ntz píše:a nebo sis' nemel kupovat tu wide verzi ..

Zrovna Meindly Dovre jsou jenom ve wide verzi, nebo aspoň jsem jiné nenašel.


Tak nakonec zvítězily Meindl Dovre! Sice ta velikostní rezerva už je opravdu hraniční, ale s dorovnáním ponožkama, případně podložení vložky aspoň zčásti tenkou latexovou vložkou, to jde. Bohužel jsem si na vybírání a nákup našel čas na poslední chvíli, takže je teď povezu téměř nerozchozené na první trek hned do Skotska, tak budu doufat, že mi hned neurvou nohy :-D
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Mawenzi » úte črc 26, 2022 6:03

vem si dost naplasti a gelovek a nejak to das :) at se trek vydari.

k tomu zvedani paty napisu toto

podpatenka - ma nejcasteji tvar klinu, pokud bota je o fous delsi nez noha, coz casto je, noha se po podpatence sune dopredu a problem se presouva jenom jinam. nekomu to nemusi vadit ale v principu to spis neni dobra cesta.
i kdyz tvar klinu nema nebo jen mirnej uhel, byva zase dost vysoka v cele delce, takze to stejne neni pohodlny a pouzitelny.

cela vlozka - je samozrejme blbost, pokud se malinko zveda jen pata, staci ustrihnout kus latexovky pod patu, to je rovna cca 2mm vysoka vlozka, takze to nema vliv nikde krome presne i
mista pod patou, zadny zmenseni prostoru boty, zadny ohyby jinde atd. docela uspesne to pouzivam uz roky od lehkych bezeckych bot do kozenych pohorek. jednou za cas se seslapana vymeni za novej kousek, strihaci latexovky stoji tak 30kc a vyjde to na 3x klido i u velke boty.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Etheric » úte črc 26, 2022 7:12

Mawenzi píše:podpatenka - ma nejcasteji tvar klinu, pokud bota je o fous delsi nez noha, coz casto je, noha se po podpatence sune dopredu a problem se presouva jenom jinam. nekomu to nemusi vadit ale v principu to spis neni dobra cesta.

Vyvýšená pata byla pro mě to největší utrpení, co jsem kdy zažil. A byl to jen centimetr cca. Jeden den výlet, 3 dny jsem nemohl pořádně nohy používat. S tím má problém opravdu hodně lidí. Taky ti to může rozhodit, a nejspíš rozhodí, držení těla. A změní styl pohybu, z toho může být taková bolest, že si řekneš nikdy více už....

Nemluvě o faktu, že si koupím boty za 6k a musím s tím dělat tohle všechno, aby seděly.... Pokud prostě nenajdu pohory, který sedí, nebudu si ničit nohy a najdu něco, co sedí dokonale. Byť boty nízký, který jsem původně nechtěl. Zdraví na prvním místě, nohy tě nosí celej život a je třeba se k nim podle toho chovat. Já bych taky rád vyšší boty, na podzim a zimu bych nemusel nosit návleky, ale když žádný mi nesedí a ze všech mě bolí nejen nohy, ale i jiný svaly, záda, stehna, boky, lýtka. A že ta bolest je cítit.
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Mawenzi » úte črc 26, 2022 8:41

etheric
a kdyz takovy boty neexistujou tak mam chodit bosa? za me proste drobna uprava ke spokojenosti je prijatelny zlo
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Etheric » úte črc 26, 2022 9:13

Vážně neexistují širší pohodlný boty s membránou a podrážkou s požadovanou tuhostí? Bych se divil..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Mawenzi » úte črc 26, 2022 9:18

etheric
muzes mi je sehnat, nehodlam 90% volnyho casu misto behani po venku zasvetit hledani bot, ale kdyz mi je najdes, klidne ti dam litr
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Etheric » úte črc 26, 2022 9:24

Kdo říká, že to máš hledat ve volným čase ;)
Ale kdo hledá, najde
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Mawenzi » úte črc 26, 2022 10:12

etheric
aha a kdy mam hledat?

ja hledala nekolik let, asi 8, uz me to prestalo bavit.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » úte črc 26, 2022 11:09

Etheric píše:Vážně neexistují širší pohodlný boty s membránou a podrážkou s požadovanou tuhostí? Bych se divil..
Promin, ale toto je hodne pitome znejici veta pro lidi s nestandardnimi nohama... :twisted:

Ono to neni jednoduche nic najit (nebo jednoduse neexistuje v bezne nabidce) ani v nizkych botach, ale u vyssich pohorkach je to prakticky vzdy jen o kompromisech.

V podstate si muzes akurat nechat udelat na svoji nohu specialni kopyto, podle nej vyrobit boty. Jenze to budou bud tezke a nejspise ne v pozadovane tvrdosti, nejspise nebudou s membranou, tj. nepromokave, navic Ti to sezere nekdy i nasobne vice penez nez bezne sehnatelne. Pricemz nikdo nezarucuje, ze ty boty budou fungovat presne tak, jak si predstavujes. (K tomu jeste si pripocite, ze nekteri sevci maji predstavu, ze bota musi byt o neco uzsi nez noha, aby dobre drzela a ze se to casem prizpusobi a i tak je vyrobi - jenze kdyz mas nohu znicenou a citlivou, tak to rozchozeni nemusis ustat...)

U mne je taky nalezeni novych pohorek vetsinou otazkou nekolika let hledani a zkouseni vseho, co je k sehnani. A potom jenom nadavani, ze vsechno kvuli necemu nevyhovuje. Nakonec se stare nejak rozpadnou a potom si clovek koupi nejake, co maji nejmensi problemy a dodatecne se snazi ty problemy omezovat "dodelavkami" a vymysly, jak to jde.

Takze pro nas to hledani neni o nalezeni idealnich bot, ale o nalezeni neceho, v cem se da chodit alespon v nejake mire a jen s nejakou mirou problemu.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Mawenzi » úte črc 26, 2022 19:28

amen.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod sobb » úte črc 26, 2022 21:50

Čtu zpětně tohle vlákýnko a koukám, že ntz je opravdu rychlý střelec :D Ale věřím, že si možná na ty Alasky za pět, deset nebo patnáct let zvykne natolik, že bude svádět ostatní na zcestí podobně jako mike :twisted:

Maw: jen mě tak napadlo - zkoušela jsi nahlídnout na "supermarketové" pohorky? Zrovna tu mám na dotrhání jakési McKinley, co jsem si ze zoufalství sehnala z druhé ruky při neplánovaně dlouhým pobytu ve Švédsku a zdají se mi být poměrně široký. Sice jsou to v zásadě šmejdy, ale zas na druhou stranu měla ta jejich igelitomembrána až neskutečnou výdrž. Ale je možný, že co se zdá široký mě, je pro Tebe pořád strašně úzký. Tak jen takový námět, pokud jsi se tímto směrem náhodou nedívala.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod ntz » úte črc 26, 2022 22:45

@sobb - nedelej si prosim ze me p*del :D ... ted jsem Alasky slavnostne naimpregmoval (sprej na ne padl celej jako prd, jen tkanicky ho vypily alespon 1/3), zitra jedu do pece a v sobotu se s nima (jak jinak nez slavnostne) chystam na prvni zkusebni turu

Karpacz -> Maly Staw -> Snezka -> Pec

me to fakt stve, proc pises ze si na ne budu 5/10/15 let zvykat ? Dyk mi je @mike poradil (a ten ma prece vzdy pravdu - jinak nebyl moderator tady, to je snad logicky ...)
ntz
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1959
Registrován: čtv pro 30, 2021 11:51

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » úte črc 26, 2022 22:49

OMG, my jsme mu nerekli, ze tkanicky se maji pred impregnovanim sundat... :lol:

sobb je taky moderatorka a navic zenska, a tak ma vzdycky pravdu dokonce na druhou :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Mawenzi » stř črc 27, 2022 4:55

sobb
ale ho, treba v hervisu sem koupila nejaky scatchers tenisky asi za 800 takovy mekky a poddajny kam se vlezu!!! tak je nosim do prace, ale sbizila sem se i k botam v albertu, zkousela sem dekac... ne v poslednich treba 3 letech ale mam ty air revolution s vymenenou podrazkou co se daji 15km vydrzet a berniny za 6500 a aktualne je muj plan spis ochodit v zime tyto boty, nez se samovolne rozpadnou a koupit jiny pouze v pripade, ze budou dokonaly.

berniny by byly super, kdyby diky te delce mi ohybem kuze ve spici nedrtily prsty ale nosim tam ustrizeny vlozky jako vypln, ohyba se to min a netlaci to skoro jen je nesmim zapomenout nikdy doma nebo venku ztratit:D treba pri vyzouvani:D

ntz
tak to se treba potkame, pulku cesty budeme mit stejnou:)
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » stř črc 27, 2022 7:42

ntz píše:ted jsem Alasky slavnostne naimpregmoval (sprej na ne padl celej jako prd, jen tkanicky ho vypily alespon 1/3), zitra jedu do pece
Ted nevim, jestli si mam myslet, ze mam jasnovidne schopnosti...

Jsem tu Tvoji zvyraznenou cast takto po probuzeni cetl jako "zitra jedou do pece" :-k :mrgreen:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

PředchozíDalší

Zpět na Boty