Boty na běh v terénu + na chození

aneb běhám, běháš, běháme vše co se této bohulibé aktivity týče

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mitau » stř zář 15, 2021 9:22

By me i nejaka z tech kratsich tras lakala (asi C - to je jeste rozumne rychle) a dal bych si to na seznam zavodu, ale bohuzel ta doprava je horsi jak do Alp, Tak clovek nema uplne duvod se kvuli 40km tahnout az na Balkan :( Jak jsi resil dopravu?

Limit na 38/3300 byl fakt 14 hodin a nekoho ten limit omezoval? :shock: Jasne, ze v tezkem terenu se prohloubi rozdil mezi elitou a beznymi smrtelniky, ale co jsem ted bezel Hochkonigman Skyrace, tak nejrychlejsi to meli za 3:40 a limit byl 6 hodin (docela ostry a cast lidi ho nestihla). Ale i tak mi prijde rozdil 4:30 vs 14 fakt obrovsky.
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » stř zář 15, 2021 14:02

mitau píše:Jak jsi resil dopravu?

Jeli jsme normálně autem, bylo to dlouhý a trochu úmorný. Pár lidí letělo do Sofie. A ostatní to nějak spojili s delším pobytem, takže jim nevadilo jet tak daleko.
mitau píše:Limit na 38/3300 byl fakt 14 hodin a nekoho ten limit omezoval?

Omezoval a ne jednoho, aspoň podle výsledků.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » stř zář 15, 2021 15:26

oodoow píše:Takže na tvých MTN Racer odejde dřív podrážka než vršek?

Vypada to tak. Chybejici vzorek mi az tak nevadi, ale predminuly tyden mne na rovne ceste znicehonic pichlo v oblasti predni klenby presne tam, kde je podrazka nejvic seslapana. Nestalo se mi to uz dlouhe roky a bolelo to nekolik dni. Minuly tyden to same na druhe noze, to uz neni nahoda. Prijde mi, ze podrazka je tam seslapana tak, ze nohy doslapuji nakrivo a nelibi se jim to. Vzorek uz tam neni vubec a myslim, ze je hodne seslapana i EVA a rozdil je celkem velky, mozna 5 mm mezi vnitrni a vnejsi casti spicky nohy.

oodoow píše:Jestli ale chodíš hodně asfalt, tak možná tu podrážku rychle ošlapeš.

Ani ne, je to tak tretina trasy, u delsi varianty min.

oodoow píše:38/3300 tam šel jeden mladý slovák běžec a dokončil 5 minut před limitem, asi to nebude moc běhatelné ani choditelné.

Jasne, na terenu zalezi hodne. Bral jsem to ciste z hlediska delky, prevyseni a casu. Cisla pro kratsi dve mi prijdou realna i v pohorkach, ale 11000+ prevyseni v kuse je nelidske. Letmo jsem kouknul do svych zaznamu a i v nejlepsich letech jsem na to v Alpach potreboval 6 dni za sebou :) Pravda, v pohorkach a horni cast ve vysokohorskem terenu, ale i tak.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » čtv zář 16, 2021 18:04

Mel jsem cestu do Radlic driv, a tak jsem se stavil VJ Sport Ultra vyzkouset. Velikosti potrebuju o pul cisla vetsi, nez u Topo nebo Inov-smejdu, i tak je se silnejsima ponozkama celkem na hrane, ale dalsiho pul cisla bylo moc. Boty by celkem sly, podrazka je vysoka dostatecne a tlumi podstatne vic, nez MTN Racer (ale min, nez Ultraventure). Jedine, co mi trochu vadilo, bylo tlumeni ve spicce, prislo mi az moc silne, ale muze to byt tim, ze MTN Racery mam v tech mistech nejvic vyslapane a nohy si na to zvykly. Taky mi prislo, ze kvuli tomu maji mensi drop i kdyz je realne vetsi, ale opet asi jen pocit. Nejspis bych si zvyknul rychle. Proti MTN Racerum jsou taky sirsi, coz mi nevadi.

Problem je ovsem s kvalitou vyroby. Meli tam velkou plnou krabici pripravenou k odeslani zpet vyrobci. Znacna cast techto bot ma totiz vady, ve spicce se delaji zahyby a je tam citit ostra hrana. Mel jsem z te krabice dva ze trech paru, protoze dobre uz v me velikosti nemeli. Chodit se v tom neda a jeden par mel navic pocitove u kazde boty trochu jinou podrazku. Treti par byl OK, ale ten uz mi byl velky. Tohle je docela prusvih a objednani postou je sazka do loterie. Pockam si, az dostanou novou dodavku a pujdu si je radej vyzkouset primo, nez abych resil vraceni. oodoow mel stesti, ze dostal dobry par :)

Musim rict, ze za 25+ let, co nosim pohorky, jsem s nima nemel ani polovinu problemu, co s behacima botama za posledni 3 roky :roll: Nemluve o cene na kilometr. Mozna mel pravdu dudy; mel bych se na to vykaslat a zacit chodit v nizkych trekovkach.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » pát zář 17, 2021 9:45

mike píše:oodoow mel stesti, ze dostal dobry par :)

oodoow si tam pro ně byl osobně a před převzetím je důkladně vyzkoušel.
Přesto trochu mě poděsila recenze na roadtrailrun, kde si jeden z recenzentů stěžoval, že se mu začala rozpadat podrážka, naštěstí se to zatím u mého kusu neděje.

mike píše:Musim rict, ze za 25+ let, co nosim pohorky, jsem s nima nemel ani polovinu problemu, co s behacima botama za posledni 3 roky :roll: Nemluve o cene na kilometr. Mozna mel pravdu dudy; mel bych se na to vykaslat a zacit chodit v nizkych trekovkach.

Tak to je asi normální, máš na nohách něco co je rychlejší a efektivnější, něčím za to zaplatit musíš.
Nízké trekovky budou míň tlumit a budou určitě bytelnější, budou ale i těžší a nepůjde v nich moc dobře běhat a nebudou tak dobře větrat a vysychat po projití potoka. Je to vždycky něco za něco.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pát zář 17, 2021 15:28

oodoow dobre udelal :twisted: V poradku byl hned prvni par nebo jsi narazil i na nejake vadne? Poznat to bylo dobre, ostra hrana ve spicce z jedne nebo druhe strany, u jedne boty jsem mel dokonce obe.

oodoow píše:Tak to je asi normální, máš na nohách něco co je rychlejší a efektivnější, něčím za to zaplatit musíš.

Neni, jde mi o vyrobni a designove vady a mizerne materialy. Prece neni normalni, aby u bot za 4 kKc byly desitky procent vadnych hned z vyroby. Pohorky zas musi vydrzet podstatne vic a nejsou az o tolik drazsi.

Mezitim mi odpovedeli z Topo, ze sitovina na MTN Racer 2 by mela byt odolna, a tak je asi nekde sezenu. Jeste mi doporucili Ultraventure Pro. Skoda, ze se nedaji sehnat u nas. Moravcik ma teda puvodni verzi MTN Racer ve sleve, ale ode mne uz ten kreten neuvidi ani korunu.

oodoow píše:Nízké trekovky budou míň tlumit a budou určitě bytelnější, budou ale i těžší a nepůjde v nich moc dobře běhat a nebudou tak dobře větrat a vysychat po projití potoka.

To je prevazne pravda, ale tlumeni u tech, co mam do mesta, je priblizne stejne jako u MTN Racer, coz mi vyhovuje a ostatni veci mi nevadi. Ja jsem v nich prvni 3000 km vychazek odchodil a zasadni rozdil vidim jinde. Ve zpusobu doslapu, nizke trekovky byly seslapane stejne jako pohorky, zatimco behaci jsou uplne jinak. Pripoustim, ze lip a prirozeneji, coz je vlastne jediny duvod, proc vaham. Podrazka na trekovkach je pevna a neprizpusobi se, zatimco ty behaci ano.

Co se tyce VJ Sport Ultra, tak radej pockam, jestli se ti nerozpadnou a casem treba vychytaji i tu vyrobu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod pavproch » sob zář 18, 2021 12:14

mike píše:
johny_r píše:Takže na co se vlastně ptám - co můžu čekat od hadrových bot s GTX?

Dokud neni membrana derava, tak neprotecou, ale kdyz vlezes do studene vody, tak budes mit pocit, ze jo.


To už dobře vím a nešní vycházka tohlecto jen potvrdila - po circa hodině vycházky (pocit sucha a těpla na nohou) sem vlezl do vysoké mokré trowy (na ca 10 minut) = LaS UR GTX (osmý pár) okamžitě nasály a začaly studit a to tak moc, že sem si zbytek vycházky (=hodinu a půl) opravdu myslel, že GTX pustilo vodu dovnitř. Po příchodu dom sem je (studící) vyzul a ... fusekle suché = gtx nepustilo, přesto studily fest a vyvolávaly pocit mokra na nohách.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28133
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod slash1111 » pon říj 4, 2021 17:37

Topo Terraventure 2 po 900k.
Stuple sa zodrali tak o 3-4mm (po bokoch su pre porovanie nove Runventure 3 s rovnakym dezenom).
Vnutro na patach sa trhat este nezacalo, ale nejake naznaky tam uz su.
Uz som mal pocit, ze tlmenie odislo tak som ich vyradil.

01.jpg


03.jpg
vnutorne strany


04.jpg
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pon říj 4, 2021 17:41

Podrazka i paty vypadaji asi jako u mne po 300 km :twisted: Moje MTN Racer maji pres 1400 km, vzorek ve spicce uz neni zadny, podrazka je v tech mistech pocitove papirova, ale svrsek furt drzi, a tak v nich jeste chodim, ale uz budu pomalu kupovat nove.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod Reccol » pon říj 4, 2021 19:15

Parádní výdrž, mrknu na ně, až doslouží Lone Peak 5 :)
Reccol
nováček
nováček
 
Příspěvky: 135
Registrován: pon čer 18, 2012 21:32

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » pát říj 8, 2021 17:10

Tak mi přišly MTN Racer 2, DPD nezklamalo a doručilo do pár dní.
Časem napíšu dojmy, zatím mi přijde, že rozhodně sedí na noze mnohem líp než Ultraventure, což je pro mě dobrá zpráva.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pát říj 8, 2021 17:11

Kde jsi je kupoval? Zrovna se taky chystam, ze je koupim.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » pát říj 8, 2021 17:54

na runnerinn.com španělský eshop
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pát říj 8, 2021 19:36

Zrovna tohle jsem mel vyhlednute a vypada to, ze je ted trochu zlevnili :) Fajn, co velikost, zadna zmena?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » sob říj 9, 2021 9:13

Velikost jsem objednal stejnou jako Ultraventure, na délku podobné, přijde mi ale že jsou užší pod klenbou anebo tam mají nějakou malou podporu klenby, ale asi mi to nebude nijak extra vadit.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » pon říj 18, 2021 16:40

oodoow píše:Tak mi přišly MTN Racer 2

Tak jsem je konečně pořádně proběhl na akci Pražský Kelt po cestičkách po Praze a zatím spokojenost, snad se nějak brzo nerozpadnou.
Jsou tak někde mezi Ultraventure a VJ Ultra. Řekl bych tak akorát na ty terény co obvykle chodím. Nejsou tak prostorné a neobratné jako Ultraventure a zároveň ani tak přesné, tvrdé a nekompromisní jako VJ Ultra.
Prostě pohodlná bota se slušným tlumením na dlouhé trasy, která ale zvládne i trochu terénu a nehrozí, že si člověk hned zvtrne kotník. :)
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pon říj 18, 2021 16:41

Moje uz cekaji na vyzvednuti. Zrovna jsem si pro ne chtel jit, kdyz na mne vyskocil meeting, na ktery jsem zapomnel :roll: Tak zitra.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » pon říj 18, 2021 16:50

No vidíš, tak tentokrát to DPD zvládlo. :D
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » pon říj 18, 2021 16:58

S tim bych pockal, nez si je vyzvednu ;-) Ale jo, zda se, ze dodani na pickup pointy jim zacalo fungovat, to uz jsem psal. Vsak jsem tenkrat, co nebyli schopni dodat balik na vlastni pickup point a poslali ho zpatky do Nemecka, napsal dlouhy ohavny mail celemu vedeni, mozna je tohle vysledek 8)

Spanele dobry, posilali info o celem prubehu, kdyby takhle fungovali vsichni :prayer:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » úte říj 19, 2021 20:22

Tak jo. Peklo zustava zamrzle a doruceni pres DPD zafungovalo :twisted:

Hned jsem si dal 8 km vychazku. V porovnani s prvnima MTN Racer i Ultraventure jsou sirsi ve stredni casti a mozna malicko uzsi ve spicce. Diky tomu prvnimu se lip obouvaji a mozna by to mohlo mit priznivy vliv na zivotnost, jelikoz nebude takovy tlak na misto, ktere se u Ultraventure prosoupavalo. To druhe nevadi, ve spicce je furt mista dost. Taky mi prislo, ze je tam vetsi podpora klenby. Jsou min prohnute v predozadnim smeru, coz je plus, nemam pocit, ze mne tlaci shora na palce. Celkove ale ty boty ztratily osobitost, kdybych je obul naslepo, tak budu tipovat spis Inov-smejd nez Topo. Zas se diky tomu nemusi rozchazet, u puvodnich chvili trvalo, nez si sedly, tady to bylo hned.

Svrsek je sitovina, coz neni plus. Prodysnejsi, takze jsem citil vitr, pp by chcipnul. Prach ted nastesti neni, takze nohy spinave nebyly. Zas ale ta sitovina vypada odolnejsi, nez na Ultraventure, snad se neprosoupe. Jazyk se nejspis opet rozlozi, Pattex Gel to jisti. Pata je trochu lip tvarovana, snad se nevydre tak rychle.

Podrazka pruzi, pripadal jsem si trochu jako perak, nezvyk :) Neni to nic hrozneho, nekde mezi puvodnima, ktere nepruzily vubec a Ultraventurama, ktere mely kocici krok. Znatelne to vraci cast energie, sel jsem bez namahy znatelne rychleji. Neni to nahodou nepovoleny doping? ;-)

V terenu drzi min, nez prvni verze, coz na me vychazky nijak nevadi, ale kdybych nedejgrco chtel jit v behacich botach do narocnejsiho terenu, tak jednoznacne puvodni verzi. Rozdil mi prijde docela vyrazny.

Celkove dobry, jediny problem je divny pocit na leve pate. Prava bota mi sedi skvele, u leve mam pocit, ze je na vnejsi strane paty trochu hrb, mozna je pata uzsi? Myslim, ze si to sedne, muze to byt i tim, ze jsem ted zvykly na vyslapane boty. Nebo mozna mirne posunuta vlozka.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » stř říj 20, 2021 10:30

mike píše:Svrsek je sitovina, coz neni plus.

Pro mě jo, nepotí se pak potom tolik nohy a rychle to vyschne když projdeš potokem.

mike píše:V terenu drzi min, nez prvni verze, coz na me vychazky nijak nevadi, ale kdybych nedejgrco chtel jit v behacich botach do narocnejsiho terenu, tak jednoznacne puvodni verzi. Rozdil mi prijde docela vyrazny.


Podrážku mají stejnou, ne? Každá guma se musí prvně trochu ošlapat než začne pořádně fungovat, tak máš aspoň jistotu, že jsi dostal nové. :wink:
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod pavproch » stř říj 20, 2021 10:49

mike píše: jediny problem je divny pocit na leve pate. Prava bota mi sedi skvele, u leve mam pocit, ze je na vnejsi strane paty trochu hrb, mozna je pata uzsi?


Vítej v klubu. Já to mám opačně - pravá pata (díky tomu, že ta noha byla v kotníku zlomená) šmajdá a u všech svých bot mám pocit (někdy je to na šlak trefení, někdy mi to skoro nevadí) že pravá pata "cestuje" (se kroutí) dovnitř.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28133
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » stř říj 20, 2021 14:40

oodoow píše:Pro mě jo, nepotí se pak potom tolik nohy a rychle to vyschne když projdeš potokem.

Ja teda s pocenim problem nemam a potokama nechodim ;-) Do prvni verze zas tak rychle nenatece.

oodoow píše:Podrážku mají stejnou, ne?

Nemyslel jsem podrazku, ta je OK, ale to, jak bota drzi nohu. Urcite lip, nez Ultraventure a o neco lip, nez Inov-smejdy, co jsem mel, takze nemit prvni verzi, rekl bych, ze dobry. V porovnani s prvni verzi je to ale znatelne slabsi. Mne to nevadi, ale pro tebe by byla prvni verze lepsi ;-) V tomhle, celkove jeste nevim, zatim mam pocit, ze jsou to docela jine boty a ne jen vylepsena verze.

pavproch píše:Vítej v klubu.

Mne se to normalne nedeje, nohy mam v poradku. Tady to muze byt tim, ze patu trochu zuzili, aby lip drzela (to jsem myslim nekde cetl). Levou nohu mam o pul cisla vetsi, takze je tam trochu min mista a prava se jeste vejde a levou uz citim. Ale zadna tragedie a myslim, ze se to vyslapne. Nebo si zvyknu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod pavproch » stř říj 20, 2021 15:27

pavproch píše: (někdy je to na šlak trefení, někdy mi to skoro nevadí) že pravá pata "cestuje" (se kroutí) dovnitř.


Neska ráno do prce sem o té patě ani nevěděl, dala pokoj, odpoledne z prce (stejné botky, stejně utažené, bez jakéhokoli štelování) sem se mohl zbláznit, jak ta pata vybočovala v botce dovnitř. Takže asitak.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28133
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » stř říj 20, 2021 16:06

mike píše:Ja teda s pocenim problem nemam a potokama nechodim ;-)

Njn, chodíš velmi pomalu a jenom asi po silnicích za pěkného počasí. Nejde jenom o potoky, jde taky o déšť, mokrou trávu či vlhký sníh.. :wink:

mike píše:Nemyslel jsem podrazku, ta je OK, ale to, jak bota drzi nohu. Urcite lip, nez Ultraventure a o neco lip, nez Inov-smejdy, co jsem mel, takze nemit prvni verzi, rekl bych, ze dobry. V porovnani s prvni verzi je to ale znatelne slabsi. Mne to nevadi, ale pro tebe by byla prvni verze lepsi ;-)

To bude spíš tím, že tahle verze má větší tlumení, takže logicky nemůže být stabilita na stejné úrovni.

mike píše:nohy mam v poradku

mike píše:Levou nohu mam o pul cisla vetsi

:-k
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » stř říj 20, 2021 16:17

oodoow píše:Njn, chodíš velmi pomalu a jenom asi po silnicích za pěkného počasí. Nejde jenom o potoky, jde taky o déšť, mokrou trávu či vlhký sníh..

:D nekousnul te nahodou apuka? ;-) Chodim kazdy den, vetsinu trasy v terenu, prumer asi 6.5 km/h i s pauzama, rychlejsi useky 7 - 8 km/h. O moc rychleji nez 8 km/h se uz jit neda, nebeham ;-) Dest, mokrou travu a snih resim membranovyma ponozkama.

oodoow píše:To bude spíš tím, že tahle verze má větší tlumení, takže logicky nemůže být stabilita na stejné úrovni.

To neni ono, jde opravdu o to, jak bota drzi nohu. Nevim, jak to popsat, pricna stabilita? Proste kdyz treba traverzujes sikmy svah, tak se ti v bezne bote sune noha trochu nebo vic nez trochu do strany, original MTN Racery ji udrzely. Nerikam, ze ty nove jsou spatne, ale fakt vnimam rozdil.

oodoow píše: :-k

Myslel jsem tim, ze nemam zadne poskozeni po uraze jako pp. Co jsem se bavil s podavacema bot, tak rozdil pul cisla ve velikosti noh je naprosto bezny. Nekdo ma i cislo.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » stř říj 20, 2021 16:44

No, jestli když je třeba 30C ve stínu a někde chceš projít mokrou trávou, tak si na to bereš membránové ponožky, které máš tedy buď po celou dobu, což musí být dost na houby anebo si je navlíkneš před mokrou trávou a pak zase sundáš a stejně to pak stíháš s průměrkou 6.5km/h průměrkou, tak jako dobrý no, ale praktický mi to moc nepřijde. :twisted:
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » stř říj 20, 2021 16:49

Takze kousnul :twisted: Nesmyslnejsi priklad neslo vymyslet? 30 stupnu ve stinu a mokra trava mi nejde dohromady, leda po bource a to zas teplota klesne.

A ne, ponozky si beru doma a nahradni s sebou nemam. Nemam s sebou totiz vubec nic, ani mobil. Me vychazky jsou v rozsahu 8 - 15 km a domu to dojdu i s mokryma nohama. Coz se obcas stane, kdyz to neodhadnu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod oodoow » stř říj 20, 2021 18:41

Co je na tom nesmyslného? Náhlé bouřky jsou v létě docela časté. Prostě jde o to, že membránové ponožky jsou dobré do chladnějšího počasí, ale i v tom teplejším se ti může stát, že si prostě boty namočíš a pak je dobré, když rychle vyschnou.
Pokud chodíš na vycházky na pár hodin od domova, tak je pak jasný, že je ti to jedno, na takovou vycházku můžeš jít v čemkoli. Pokud jsi ale v těch botech mnohem déle a pak v nich třeba ještě pojedeš x hodin domů, tak je fakt lepší když rychle uschnou. Snad jsi to takto pochopil. [-o<

Jinak, to jak bota drží nohu, je dost individuální, záleží hodně na tvaru chodidla. Je možný, že máš prostě chodidlo, které lépe drželo v první verzi. Každopádně pokud si dobře pamatuju, tak si nikdo nestěžoval, že by druhá verze méně držela chodidlo, spíš naopak:

Recenze píše:Topo MTN Racer 1 (RTR Review)

Renee: Topo was nice enough to send me the version 1 for comparison, so I ran in the Racer 2 before the Racer 1. I agree with Sam that the MTN Racer 1 feels more like a hiking shoe when compared to the Racer 2, which feels more like a trail runner. My women’s size 7.5 is slightly lighter in weight in the Racer 2. The MTN Racer 2 runs better for me. The upper is more comfortable and more secure, and the Racer 2 rides quicker and more nimble. The Racer 2 has a more square toe box and a slight roll forward in the forefoot; whether or not that’s a plus depends on the runner’s foot shape.


Jeff V: Compared throughout review, but the first version is short in length, is not really lively or responsive with the upper really warm. It is a little lighter and a bit more protective underfoot.


Sam: More hiker than trail runner for me the v1. While super secure and stable on rocky terrain at hike paces it was warm, stiff, and firm when running. I have no doubt the MTN Racer 2 will also be a great hiker (if not quite as densely protective on the rocks) its improvements make it a far better all around trail runner.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Boty na běh v terénu + na chození

Příspěvekod mike » stř říj 20, 2021 19:31

Nesmyslnych je 30 stupnu po bource. No a jinak jsem psal, ze sitovina nevyhovuje mne a nemam nejmensi problem s tim, ze to mas naopak ;-)

Co se drzeni tyce, tak je to jednak tim, ze prvni verze byla uzsi uprostred chodidla a jednak tim, ze svrsek je z pevnejsiho a silnejsiho materialu. To je znat hned, kdyz si na to sahnes. V podstate to vystihnul ten posledni: While super secure and stable on rocky terrain at hike paces it was warm, stiff, and firm when running. S tim, ze ja nebeham, takze mi v nich horko neni a ze jsou tuhe a pevne mi vyhovuje. Navic to bylo znat hlavne na zacatku, prvnich 100 - 200 km, nez se natvarovaly na nohu a sedly si. Po 1500 km jsou to vylozene papuce, ale i tak drzi lip, nez nova verze. Ta se ovsem rozchazet nemusi, to tam taky nekde psali a je to pravda.

Z hlediska bezce to muze byt jine, to neumim posoudit, ale myslel jsem, ze ty taky spis chodis nez behas. Cimz rozhodne nechci rict, ze ty nove jsou spatne, jen ze prvni verze by zrovna tobe mohla vyhovovat lip.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

PředchozíDalší

Zpět na Běhání