České a slovenské hory - zápisník z cest

pokec o cestování, jednotlivých zemích a tak

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod apuka » stř črc 14, 2021 8:41

@etheric: ale tady delas v jine oblasti presne to same, co vycitas u elektrokolech :wink:

A i z tech plastovych bazmeku na slehacku dostanes slehacku skvelou, navic (v prenesenem slova smyslu) "BIO", ne "umele" vyslehanou pomoci dusiku. Jo, i ve spreji se da sehnat slehacka, ktera je prakticky stejne dobra jako z tech Tvych lahvi. Jediny rozdil je, ze je to logicky delane z termizovane (trvanlive) smetany - ano, toto lze chutove trochu zjistit. Jenze, bohuzel, takova sprejova slehacka se tezko shani - a stoji teda majlant... :( (Ale nechci ode mne znacku, ja jsem ji nekupoval uz dlouha leta a vzdy to byla spise nahoda - koukal jsem se na slozeni a u te nebylo skoro nic navic, byla to prakticky slehacka s dusikem.)
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Etheric » stř črc 14, 2021 9:07

@apuka: s tím porovnáním s ekolem jsi úplně mimo. Že vezmu na jednodenní výlet, jehož cíl bude dát si borůvky se šlehačkou, lahev na šlehačku? Celou cestu potáhnu na zádech o kilo navíc, abych si v půli cesty užil jídlo venku, kde vidíš podobnost s ekolem?

Ano, šlehačka živočišného původu ve spreji je u nás v Kauflandu k dispozici, za 249Kč, no nekup to.
Oproti spreji tady mám možnost vybrat si smetanu podle svý chuti. Klidně i čerstvou bio 43%, to už je jiná liga.
Z lahve je ta šlehačka nejlepší, kdo zkusil, ví.
Za pomoci atmosférickýho vzduchu se to tak dobře nenašlehá, jako s rajským plynem. Ty bys mohl zrovna vědět, jak se to na sebe váže, taková šlehačka pojme víc vzduchu, má větší objem, bohatší strukturu a lepší chuť než ta šlehaná mechanicky jen s atmosférickým vzduchem..
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod apuka » stř črc 14, 2021 12:35

Ja chapu (bez spetky neceho zleho), ze to zrovna TY nemuzes moc pochopit... Je to neco jako sarkazmus.

Jde o to, ze ja to beru z hlediska principu (nebo mozna filozoficky), ne presne. A tak kdyz srovnavam Tvuj slehac a e-kolo, dostavam se ke stejnym "vysledkum"

Stezujes se (cca, ne presna citace), ze se na elektrokolu dostane kdokoliv tam, kde by jinak musel dobre mit natrenovano (na normalnim kole) a vidat pro to dost energie. Takto na to pouzije "umelou" pomucku, ktera upozadi jeho schopnosti slapat na kole.
Tvuj slehac ale taky Tebe dostane v oblasti slehacky tam, kam se ne kazdy dostane, musel by mit natrenovano (na rucnim slehaci nebo v extremu s vidlickou a talirkem) a vidat dostatek energie i umu. Ty na to pouzijes "umelou" pomucku, ktera upozadi Tve schopnosti slehani.

Rikas (cca, trochu prehnane), ze Te naplnuje slasti a uspokojuje, kdyz dostanes pomoci Tveho slehace vyborny zazitek ze skvele slehacky.
Mnoho lidi na elektrokolech naplnuje slasti a uspokojuje, kdyz se dostanou pomoci elektrokola do oblasti, kam by se jinak nedostali, kdyz se dostanou bez pomoci jinych napr, na nejaky hezky kopec. Dost dobre mozne, ze tyto lidi maji z toho vetsi slast nez Ty ze sve slehacky.

Ty lidi pouzivaji elektrokola - je to jeste cyklistika, jizda na kole? I kdyz je vysledek pro lidi pouzivajici je excelentni.
Ty pouzivas slehac s dusikem (BTW, dusikem nebo rajskym plynem??? Neni to to same.) - je to ale jeste slehacka, co dostanes? Neni to "smetana napenena plynem"? Neni slehacka uz z nazvu smetana, ktera se vysleha??? I kdyz je vysledek pro lidi toto pouzivajici excelentni.

A tak dal by se dalo pokracovat. Ja jsem to napsal proto, ze sis sam ukazal v uplne jine oblasti, ze sam si pomahas neprirozenou umelou pomuckou k dosazeni neceho, cehoz bys nebyl bez toho schopny. Jenze v jedne oblasti se Ti to nelibi, ve druhe naopak. O to jde - oprostit se od okolnosti a kouknout se na principy. Myslim, ze prave i proto mike silne naznacoval, ze ta druha strana muze vnimat spoustu veci naprosto odlisne.

Konec OT...

Jeste k tem "rucnim slehacum" - neni jedno, jaky si sezenes, nekterymi budes mit srovnatelnou konzistenci i chut slehacky jako s tim slehacem. Snad krome toho mala (?) co doda rajsky plyn - ale to uz neni o slehacce. Mi osobne stejne prijde za ten napenovac dat 1500 uplne ujete. Ja jsem to doma po mnoha letech nepouziti vyhodil. Ale to stalo asi 35 Kcs pred 40-ti lety :-).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Etheric » stř črc 14, 2021 14:07

apuka píše:A tak kdyz srovnavam Tvuj slehac a e-kolo, dostavam se ke stejnym "vysledkum"

Tyhle dvě kategorie nemají nic společnýho. Jedno ulehčuje šlapání, druhý umožňuje vyrobit nejlepší šlehačku, nechápu, jak tě vůbec napadlo dát do souvislosti dvě takhle rozdílný věci.
apuka píše:Tvuj slehac ale taky Tebe dostane v oblasti slehacky tam, kam se ne kazdy dostane, musel by mit natrenovano .

Ale kulový, i když budeš mít drahej aparát na šlehání a cvik, chybí oxid dusný /jinak řečeno rajský plyn /, ten tomu dodá tu specifickou chuť. To nahradit ničím nejde.
apuka píše:Ty pouzivas slehac s dusikem (BTW, dusikem nebo rajskym plynem??? Neni to to same.) - je to ale jeste slehacka, co dostanes? Neni to "smetana napenena plynem"?...
... sam si pomahas neprirozenou umelou pomuckou k dosazeni neceho, cehoz bys nebyl bez toho schopny.

Však píšu, oxid dusný, neboli rajský plyn.
Je vidět, že vůbec nevíš, o čem mluvíš. Normální šlehačka je asi co? Tělní tekutina jistého kopytníka napěněná vzduchem.
Byl bych schopen tak dokonalý ruční práce, ale lepší ruční šlehač taky něco stojí. Navíc bude chybět specifická chuť rajskýho plynu.
Btw za těch 1500 to bylo včetně 48 bombiček.

Někdo holt má rád dobrý jídlo, klidně uprostřed lesa, a tak nese váhu navíc celej den. Nevím, kde v tom vidíš souvislosti s cyklistickou.
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod mike » stř črc 14, 2021 15:13

:D to je zase diskuse.

Etheric píše:Jedno ulehčuje šlapání, druhý umožňuje vyrobit nejlepší šlehačku...

Jedno ulehcuje slapani, druhe ulehcuje slehani. A dal to rozebirat nebudu, na to si vystacite sami :twisted:

Jinak je to vec nazoru, za mne je nejlepsi rucne udelana slehacka z kvalitni smetany. Coz rozhodne neni kazda, co se prodava a to i kdyz beru jen 33+ %. Nevim presne, v cem je rozdil, mozna homegenizace. Ty bezne prodavane v kelimku se slehaji blbe, moje volba je tahle. Uslehana je ani ne za polovinu casu a vysledek je vyrazne lepsi konzistenci i chutove. Rozdil proti tem kelimkovym je taky v tom, ze kdyz ji necham v lednicce do data spotreby nebo pres (nic ji neni ani po mesici), tak se nahore udela vrstva masla. U tech kelimkovych ne.

Etheric píše:Navíc bude chybět specifická chuť rajskýho plynu.

Presne tak. Nema tam co delat ;-) Asi vec zvyku, za mych mladych let zadne rajske plyny nebyly a jako dite jsem prvni ochutnal normalni rucne uslehanou slehacku. Nekdy pozdeji mama koupila slehac na rajsky plyn, coz sice usetrilo praci, ale nebylo to ono, chutna trochu neprirozene. Samozrejme je to furt jina liga proti tem hnusum ve spreji.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Etheric » stř črc 14, 2021 16:05

mike píše:za mych mladych let zadne rajske plyny nebyly a jako dite jsem prvni ochutnal normalni rucne uslehanou slehacku.

Vážně? Tvoje mladá léta nejsou zas až tak hluboká minulost. Já když uklízel doma, našel jsem hliníkovej šlehač na výměnný bombičky, kterej byl starší než já.
Jako dítě jsem ochutnal oboje. Ručně dělanou i plynovou, ale ta plynová mi chutnala víc.
No bude to fajn, válet se v borůvčí a šplíchat si šlehačku přímo do huby :D
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod mike » stř črc 14, 2021 16:18

Moje detska leta jsou sedmdesata. Ten slehac na rajsky plyn jsme meli nekdy v osmdesatych, asi uz v prvni polovine.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod apuka » čtv črc 15, 2021 12:58

I
Etheric píše:Navíc bude chybět specifická chuť rajskýho plynu
Vzdyt prave -proto to uz neni "cista" slehacka ale neco jineho, neco jako napr. slehcka s vanilkovou prichuti (misto prichuti rajskeho plynu). Proste a jednoduse mas neco jineho, nez bez te "technicke pomucky". V principu stejne jako u vyslapu na elektrokola a na "normalnim" kole.
Coz neni spatne - je to jine, ale jedno i druhe pro nekoho dobre.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Etheric » pát črc 16, 2021 5:01

apuka píše:V principu stejne jako u vyslapu na elektrokola a na "normalnim" kole.

Jakože jak psal mike, že jedno ulehčuje šlehání, druhý šlapání? Pak tedy jde o cíl - dostat šlehačku bez práce /což mě jde i o tu chuť plynu/; dojet do cíle bez práce. Pak ale chápu tu jízdu jako přesun z bodu A do bodu B pokud možno co nejpohodlněji. V tom případě ale nebudu strašit po lesích jen tak pro nic za nic ne?
Navíc ten šlehač a termoska poslouží jako cvičná zátěž do batohu, ať už na turistiku, nebo cyklistiku. Takže si nic neulehčím, naopak si námahu /váhu/ ještě přidám.
Je to úplně mimo srovnávat šlehač na rajčák s ekolem.

Btw tahat výrobník šlehačky 560g a malou termosku 261g neni o nic větší masařina, než táhnout sadu na nějaký plnohodnotnější vaření. Oboje má jasnej cíl - na výletě se skvěle najíst. Nemám rád odbývat se co se týče jídla. Taky chodím někdy na výlet s cílem se venku najíst. Obzvláště když zrovna roste něco, co se dá venku zpracovat, což je a do podzimu bude furt něco
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » stř črc 21, 2021 15:29

trochu vam narusim tu debatu jeste par fotkama z kvetnocervnove dovolene
https://mapy.cz/s/najocavugu
Přílohy
of-P6042945-2.jpg
ruzova vyhlidka decin
of-P6042862.JPG
vychod slunce z decinksyho snezniku
of-P6022655.JPG
u adolfova
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » stř črc 21, 2021 15:34

su flakac, tu trasu sme sli 6 dni :D
Přílohy
of-P6073615_stitch-2.jpg
vyhled z popovy skaly
of-P6053123_panorama.jpg
vyhled z Jehly
of-P6063356_stitch.jpg
vyhled z klice
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » úte úno 22, 2022 18:55

tak cesky kopecky - nehory

vyhled z mravenecniku byl fakt paradni, trochu se honily o vikendu mraky a ten podvecerni vichr stal dost za to :D

kilometru malo, no, sme zdechliny :D (z koutu pres rozhlednu a mravenecnik kolem dlouhych strani dokola zpet k rozhledne a do koutu)
Přílohy
of-P2190120.JPG
ofP2190091.JPG
of-P2190070.jpg
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » pon říj 31, 2022 17:56

trošku to tu oživim...

Snezka jako "3denni" prechod po chatach
https://mapy.cz/s/hazavobale
chtela sem jit puvodne az do svobody nad upou ale nejak se z vyletu bez spolecnosti stal vylet se spolecnosti, ktera ale nemela moznost mit jeste ten den dovolene... tak si to nechavam na jindy.

spani na chate martinovka - drazsi, pokojicky mrnavy s vlastni koupelnou, ale jidlo v pohode, snidane dostatecna v dostatecnym mnozstvi, teplo a mila obsluha
druhy spani na jelence - socialky spolecny, spatne cesky mluvici polska obsluha, pokojicek v poho, jidlo uslo, snidane traga

sotva sme slezli na bus, odnekud vylezlo slunko a odvalo mlhu :D
Přílohy
of-094_snezka_2022.JPG
snezka se asi na 20 vterin odhlalila z mlhy
of-075_snezka_2022.JPG
certova strouha
of-011_snezka_2022.JPG
vyhled od boudy Dvoracky
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod oodoow » pon říj 31, 2022 19:28

@mawenzi: fotka toho potůčku je fakt nádherná, to asi nebylo mobilem, že?
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » úte lis 1, 2022 7:32

oodoow
dekuju, mam bezzrcatko od olympusu (se stativem a ND filtrem), ale co sleduju ruzny vyletni fb stranky tam dneska uz to jde i lepsim mobilem...
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Tomas » stř lis 2, 2022 0:17

Jo, potok se povedl. Máš hi-res verzi ? Rád si vyměním pozadí na ploše. :D
Tomas
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: stř črc 12, 2006 20:17
Bydliště: Plzeň

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 2, 2022 6:49

Díky, ale mozna budes zklamanej z vetsiho rozliseni:D
edit: link odstranen
Naposledy upravil Mawenzi dne stř lis 2, 2022 12:21, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod apuka » stř lis 2, 2022 10:26

@Mawe: mala zajimavost pro Tebe.

Kdyz kliknu na ten link ve Tvem prispevku, tak dostanu hlasku "Forbidden. You don't have permission to access this resource.". Kdyz pouziju stejny link, jen misto https bude http, tak se fotka zobrazi. Ale nejvetsi for je, ze kdyz pujdu do nadrizeneho adresare a tam kliknu na dany soubor, tak se taky zobrazi - a ma v zahlavi na pismenko stejny link jako jsi dala Ty :wink:.

Na pricinu se me neptej...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 2, 2022 10:59

apuka
uz sem si vsimla, ze to dela problemy tak sem pozadala kamose at to zkusi otevrit, protoze se mi to nekdy stava a prej dobry... ja to zkusila v jinym broseru a taky dobry a neznam duvod proc nekdy jde a jindy ne
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Tomas » stř lis 2, 2022 11:35

Nějákej problém na straně serveru, klasická 403. Ve FF to hodí 403, ale když to otevřu v "anonymním" tabu tak to normálně jde.

A teď už to jde i normálně, zvláštní.

No je pravda že to moc hi-res není. Na 4K monitoru to vypadá jako focený průměrným mobilem z minulé dekády. :lol:
Tomas
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: stř črc 12, 2006 20:17
Bydliště: Plzeň

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 2, 2022 12:21

tak stesti, ze mam sice mrnavej cip ale i mrnavej monitor :D

ja rikam, ze dnesni mobily fotej stejne (mozna i lip), takze sem mohla aspon celou noc zit v tom, ze se mi podarilo udelat v zivote jednu hezkou fotku:D tak priste jen z lepsiho fotaku :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod apuka » stř lis 2, 2022 12:50

Mawenzi píše:sem mohla aspon celou noc zit v tom, ze se mi podarilo udelat v zivote jednu hezkou fotku:D tak priste jen z lepsiho fotaku
Jestli je fotka hezka nebo ne, nezavisi na fotaku... Ta ji muze zmrsit, ale to uz nebude hezka :-).

Ja Ti nevim, ale myslim si, ze na 4K monitoru by fotka z 16Mb cipu mohla byt dostatecna.... Ono ale pri takovem mlznem oparu superostrou fotku stejne neudelas. Resp. bys to mohla vylepsit z hlediska ostrosti a kontrastu - jen to bys zase ztratila to kouzlo dane prave tim oparem. Ja bych si klidne Tvoji fotku na 4K monitor (i na vetsi) dal. Teda kdybych tam mel mit neco s tou naladou, jaka z te fotky vyzaruje - coz az tak moc zrovna nechci :-).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Tomas » stř lis 2, 2022 12:54

Mě to kvalitativně připadne srovnatelný s tím co fotí moje prasuvzdorná Motorola (a to taky není žádný zázrak).

Obrázek

Ta tvoje fotka dobrá je, akorát ten foťák to trochu limituje.
Tomas
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: stř črc 12, 2006 20:17
Bydliště: Plzeň

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 2, 2022 13:19

ne ze bych nechtela FF ale to bych neunesla, s mejma rukama je i oly tak tak do ruky a cokoli s vetsim cipem je vetsi/tezsi a ma tezsi skla :D a pak taky se mi podari jen par hezkych fotek rocne, takze myslim, ze by to nemelo smysl.

nicmene porovnani s tou motorolou me trochu utvrzuje v tom, ze i m43 je pro me zbytecnej overkill kdyz nekdo jinej je schopnej stejny fotky udelal z mobilu, tak mozna bude asi lepsi prodat telo i s objektivama a koupit si kazdy 3 roky ten novej mobil :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Tomas » stř lis 2, 2022 14:46

Kvalitní foťák v mobilu ti udělá hodně podobnou ne-li lepší fotku, jenže je to furt foťák v mobilu se vším co z toho plyne.

Mě to už ale v této "kvalitě" z telefonu stačí. Dřív jsem nosil různý kompakty a za dřevních časů i klasickou zrcadlovku + objektivy.

Na to už bych dnes fakt neměl. Takový sovětský Zenit s objektivama vážil dohromady asi tak jako můj celý batoh sbalený dnes na dva dny :lol:
Tomas
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: stř črc 12, 2006 20:17
Bydliště: Plzeň

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Mawenzi » stř lis 2, 2022 16:12

Tomas
me na tom odrazuje to, ze takovej mobil stoji 10t a nejpozdeji za 4roky ho muzes zahodit, zatimco do fotaku das 1x treba 30 ale vydrzi i 15 let nejak v pohode, takze cena X uzitecnost dost rozdil, ale prave nekdy kdyz vidim fotky treba na fb nebo u nejakych cestovatelu z mobilu, tak si taky rikam, ze dneska nepotrebujes ani stativ a filtry, ze v mobilu kliknes na rozmazanou vodu a mas paradni fotku...

na druhou stranu ale pak vzdycky vidim ty fotky za krasny modry oblohy, kterou sou super a fotky v takovyhle mlze jaka byla a nemuzu se ubranit pocitu, ze na to by asi mobil za 10t stejne nestacil...

a v neposledni rade je to porad hracka, coz mobil proste neni... ani ergonomicky a hlavne si porad nedovedu predstavit treba to ohnisko eq 600 mm :D

(ackoli ja si moc dobre uvedomuju, ze u me je to konicek jen po ty technicky strance, ze ohledne vystupu by mi bohate stacilo si koupit nejakej smartphone - muj teda foti priserne, ale ja kupovala neco hlavne levnyho, ze si koupim na vandru jizdenky, ve vlaku mrknu na of a mam mapy a na to sem tenkrat (4roky zpet) do mobilu moc davat nechtela... ale taky je videt, jak to jde rychle, ty 4roky zpet se uplne porovnavat nedaji ale dneska uz to fotaky davno v mnoha ohledech dohani nebo i predci
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod mike » stř lis 2, 2022 16:18

Mawenzi píše:takovej mobil stoji 10t a nejpozdeji za 4roky ho muzes zahodit

Mam mobil 4 roky a dva mesice, kupoval jsem ho asi za 8 kKc v 50 % sleve, jelikoz to byl rok stary model, a zahazovat ho rozhodne neplanuju. Proc bych to jako mel delat? Jedine zhorseni, ktere pozoruju, je vydrz baterky. Aktualne je asi na 76 % puvodni kapacity, coz ale furt staci. Kdybych od zacatku nenabijel doplna, tak na tom bude jeste lip.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod apuka » stř lis 2, 2022 16:19

Tomas píše:Takový sovětský Zenit s objektivama vážil dohromady asi tak jako můj celý batoh sbalený dnes na dva dny
Jeste rekni, zes jej mel ve verzi "fotopuska" :-). I s kufrem bys to mel jako na rodinny vylet na tyden :-D.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod mike » stř lis 2, 2022 16:24

Jako většina výrobků ze Sovětského svazu je i sada FS12 pozoruhodnou směsicí chytrosti a debility, kvalitní práce a totální neschopnosti.

:lol:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: České a slovenské hory - zápisník z cest

Příspěvekod Tomas » stř lis 2, 2022 16:31

Jo, tuhle fotopušku znám, ale nikdy jsem neměl tu čest jí vlastnit. Nicméně to hodnocení asi odpovídá. :lol:

@Mawe
Když je to koníček tak ho provozuj, o tom žádná. Ale vzal bych místo tohohle teda foťák se kterým ty výsledky budou stát za to, jinak ti opravdu postačí ten mobil.
Tomas
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: stř črc 12, 2006 20:17
Bydliště: Plzeň

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o cestování