Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Kosta92 » stř črc 7, 2021 10:57

Ahoj :)

Mám dotaz na Vás, slečny. Potýkám se s nemilou věcí - nemůžu najít sedící krařasy. Vyzkoušela jsem již spoustu různých značek, ale všechny kraťasy mi byly dost uplé přes boky, stehna (jakože jsem byla ráda, že jsem ty kraťasy vůbec na sebe natáhla) a zároveň odstávaly v pase. Taktéž často mají hrozně nízký pas (to je způsobené asi moji výškou). Pro představu mám přes boky 96cm, stehna 58 cm, pas 65cm a výšku 175cm. Nemyslím si, že bych byla až tak mimo konfekci a ani, že bych měla mít stehna a boky jako stodolu. Začínám mít pocit, že outdoor výrobci dokáží ušít dámské kratasy akorát pro chlapeckou postavu.

Zároveň taky sháním kratasy, které by neměli moc poutek a gumiček v pase, které akorát pod krosnou tlačí. Ideální by byly kraťasy s šiřokou gumou v pase - ale to si myslím, že už je naprostá utopie. Materiál aby byl funkční - lehký, rychleschnoucí a jakžtakž prodyšný. A tvarově, aby byly na stehnech volnější a větraly (ne uplé)

Přemýšlela jsem taky o fitness uplých bezešvých kraťasech, které by vyřešili alespoň odstávání v pase - ale to je v teplém počasí ideální na zapaření.

Taktéž přicházeli v úvahu běžecké kraťasy, které mají volnější nohavičky.Nicméně kvůli mé výšce 175cm mi je většina běžeckých kraťasů krátkých tak akorát pod půlky ](*,) a často mají úzké gumičky v pase, které tak krásně tlačí pod krosnou.

Snažila jsem se tu prohledat forum, ale nenašla jsem nic. Pokud takové téma přecijenom existuje, tak se omlouvám.

Pokud se mezi Vámi najde někdo s nějakým tipem, zkušeností, budu velmi vděčná.

Děkuji za každou odpověď
Kosta92
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř črc 7, 2021 10:25

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod pavproch » stř črc 7, 2021 12:39

RockPoint má velký výběr babských kraťasů.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28127
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod apuka » stř črc 7, 2021 12:45

Konkretni model Ti neporadim, to se musi vyzkouset. Ale
Kosta92 píše:Vyzkoušela jsem již spoustu různých značek, ale všechny kraťasy mi byly dost uplé přes boky, stehna (jakože jsem byla ráda, že jsem ty kraťasy vůbec na sebe natáhla) a zároveň odstávaly v pase. Taktéž často mají hrozně nízký pas (to je způsobené asi moji výškou).
toto znaci, ze budes muset "zkouset, zkouset, zkouset". Hlavne ale nebre doslovne, ze "jsi vyzkousela spoustu znacek" - strih neni dan znackou ale konkretnim modelem. Takze klidne TI muze 5 modelu od jedne znacky byt k nicemu a sesty akurat.

S nizkym pasem budes mit trochu problem, to ani neni dane Tvoji vyskou, to je ted v mode. Ale najdou se modely, ktere maji (pro mne - ano, i kdyz jsem muz, mam stejny problem u kalhot) normalni pas. Taky muzes pocitat s tim, ze 30+ cm rozdilu mezi pasem a bokama uz je docela dost pro "univerzalnejsi" strih, takze bych hledal kratasy z alespon mirne elasticke latky (ale ktere Te nebudou "tahnout" v bocich nebo na stehnach).

Nevim, odkud jsi, ale potrebuje to zajit nekam do mesta, kde maji vice dobre vybavenych obchodu a tam vyzkouset, co maji - nebo klidne si i objednat na prodejnu vice kalhot, napr 4camping to primo doporucuje, zaplatis jen, co si vezmes.
Potom jeste pocitej s tim, ze kdyz se doporuci outdoorove kalhoty, tak to neni za petistovku. Zato casto vydrzi dlouho.

Napriklad tady mas nejaky prehled od Mammutu. Neco z toho najdes taky u Hudy. Nechci konkretne hodnotit jednotlive, i kdyz manzelka ma asi troje z nich - material se ale meni skoro kazdym rokem, mirne i strih, takze kdyz reknu, ze tyto a tyto jsou OK v pase a elasticke, bo ona je takove ma, pro aktualni modely nemusi platit.

Stejne tak najdes i se sirokou gumou neco od Salewy (Rockpoint), ale hodne to zavisi od konkretni prodejny, co tam maji. Jak pise PP prede mnou, maji na eshopu RP velky vyber.

Ostatne vyrobce tak moc neznam. Latkove nejsou spatne ani Ternua a Marmot, co ma syn a ja.

Ale zrovna u kratasu bych rekl, ze si fakt vyber, co TI sedi, na znacku az tak nehled. Klidne to muze byt nejaky Hannah, Northfinder nebo Alpine Pro a pod, pokud sedi. Spise se koukej na material, jak se v nem citis, na strih - a potom na provedeni (siti, nite, zipy, ...).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Kosta92 » stř črc 7, 2021 13:05

Děkuju za rady :) Jsem ochotná si připlatit za kraťasy i miloooony, pokud by seděli...

Samozřejmě jsem už byla po Brně po obchodech, konkrétně jsem se ptala přímo v obchodech na tuto problematiku a vždycky mi akorát kroutili hlavou, že mi bohužel neporadí. V jedné prodejně mi jedna paní sice doporučila kraťasy, protože její kamarádka má podobný problém, ale byly z bavlny a dost těžký a teplý (prostě něco jako tepláky).. Na 4 camping jsem teď vracela čtvery kraťasy, loni taktéž jednu várku... a tak dáleee 8-[ Není to o tom, že bych je začala hledat teď, snažím se je najít už čtvrtým rokem ](*,) Zatím to na treku řeším kraťasama z decathlonu za 250, které se jako jediné dají jakžtakž nosit a když je vošoupu, koupím další :rolleyes:

Ty kraťasy od Mamutu jsem taktéž zkoušela - úzké nohavice - je to vidět i na obrázku..

Každopádně ty od Salewy Lavaredo vypadají že by mohli mít volnější nohavice. Vypadá to jako nadějný tip :)
Kosta92
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř črc 7, 2021 10:25

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » stř črc 7, 2021 15:15

me vyhovuji kratasy hannah alca, pak mam kratasy sam (nejaky ze sekace) pac boky 99cm, stehna 60cm...
jinak klasicky ty "bavlneno strihy" ale to vetsinou nema kapsy... jeste sem letos prubla progress sahara a ty sou skvely ale pod kolena, pripadne bych nechala zkratit podkolenovej strih nebo padnpuci kalhoty..

jinak sem presla na bezecky kratasy ktery sou mekky. bud nosim tesne pod kolena nebo sortky, cokoli mezi je des a hruza.

sehnat kalhoty je pro me nocni mura a kratasy se skoro ani nesnazim kupovat...

bezecky kratasy se daji najit svadlenky na fler.cz ktery upravi klidne strih na prani, prodlouzi nohavicky, daji sirsi pas...

jo a prana dela dobry strihy na boky/stehna a uzkej pas.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod mike » stř črc 7, 2021 15:26

Kosta92 píše:Jsem ochotná si připlatit za kraťasy i miloooony, pokud by seděli...

Za miliony si je muzes nechat usit na miru. Mozna i za tisice ;-) V tomhle pripade mozna koupit vetsi, klidne i panske, ktere budou sedet pres boky a nohy a nechat zuzit pas.

Nebo v pase pribrat :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod apuka » stř črc 7, 2021 15:32

mike píše:Nebo v pase pribrat
Tak s tim bychom my, nekteri zdejsi "zrali" chlapy mohli klidne radit... A kdybys chtela, kterykoliv z nas TI alespon cast sve pneumatiky rad prenecha - i zdarma! :wink: :lol:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod mike » stř črc 7, 2021 15:43

Jj, klidne venuju 10 cm obvodu sveho pasu, coz by mohlo z 65 cm udelat tak 80 :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod GreyMouse » čtv črc 8, 2021 9:29

Konečně mám taky jednou radost, že jsem se hezky vyžrala a vosí pas mě při nákupu kalhot netrápí :D

@Kosta92: Být tebou tak zkusím tu cestu koupit nějaké pánské sportovní kraťasy/bermudy a zúžím/ nechám si zúžit pas. Mezi pánskými je mnohem větší výběr co se délky nohavic týče a mívají vyšší pas. Máme doma několikery pánské kraťasy z Lidlu; nejen syn, ale i dcera a já. Mívají v nabídce různé délky nohavic i různé materiály, naše mají kapsy, v pase širší gumu a šňůrku na dotažení. Některé prodávají jako sportovní, jiné asi jako koupací kraťasy. To pánské Mko, co teď nosím doma by nejspíš splňovalo tvoje požadavky až na ten úzký pas, který bys musela řešit dotažením šňůrkou. Dotáhnout by to šlo určitě (zkoušela jsem to na stehně :-)), ale už by ti asi zkrabacená látka vadila pod batohem. Ale po zúžení v pase by ti mohly vyhovovat (zvlášť po dosavadních zkušenostech s výběrem ;-)). Jen by asi zúžení u švadleny vyšlo několikanásobně dráž než samotné kraťasy; ty naše mohly stát tak jednu až dvě stovky.
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1977
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod apuka » pon črc 12, 2021 10:31

Kosta92 píše:Ty kraťasy od Mamutu jsem taktéž zkoušela - úzké nohavice - je to vidět i na obrázku..
Ted to neni jen k Mammutum...

Nezkousis nahodou ty kratasy ve velikosti podle pasu??? Protoze v tom pripade budes mit skoro vzdy problem. Damske strihy se delaji vetsinou tak, ze je rozdil mezi velikosti pasu a boku nejakych 22-25 cm, Ty tam mas vice.
Takze zkus si vybirat podle boku, aby ses do nich v bocich vesla (samozrejme vcetne stehen). Pas si potom budes muset zuzit, to Ti ale udela kterakoliv svadlena a to tak, ze ani videt nebude, ze neni original.

A co se tyce stehen, tak nevim kde meris svoje stehna, ale pokud kousek od rozkroku, tam ty Mammuty by tam mely byt dostatecne.Manzelka ma stehna pomerne dobre osvalnene, ma je jako ja a moje jsou urcite vice nez 56 cm. Rekl bych, ze to bude asi taky problem zkouseni podle velikosti pasu.

BTW, az chces koupit kalhoty, co maji v pasu sirokou gumu (takovoutu "volnou, prisitou primo k dalsi casti kalhot, bez vnejsi latky), tak nezapomen, ze ta ma taky jen omezenou pruznost, navic se casem vytahne a bude se hodne tezko nahrazovat.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » pon črc 12, 2021 19:11

apuka
tvoje znalost damskych strihu me dost rozesmala, malokdy se delaji damsky strihy tak jak popisujes, minimalne v poslednich 10 letech mi prijde, ze pas a boky maji velikost totoznou :D :D prijde mi, ze misto vestonicke venuse (silny stehna, siroky boky, utlej pas) se sije na detske postavy - zadny nohy, zadnej zadek, zadny bricho anebo varianta zadny nohy, zadnej zadek ale velky bricho typu jablko. takze na trhu pro zeny mas dva modely. velikost na 12 lete dite nebo velikosti na jablko. hruska, ta vymizela.

ja uz naznala, ze proste kratasy v polodelce mam smulu a uz kupuju fakt jen pod kolena nebo sortky, protoze jinak jakmile si sednes tak ti to prerusi obeh. Kdyz si koupis o 2 cisla vetsi kratasy, tak ti to bude obrovsky, nebude ti to sedet, bude to rolovat kalhotky ale do stehen te to porad bude rezat, kdyz si sednes nebo budes chtit udelat velkej krok... takze u dementniho strihu proste vetsi velikost nepomuze.

sakra ted sem pri hledani kratasu nasla nejaky co musim mit :D https://www.obleczech.cz/kratasy-maskac-sedy_z1331/# a pisi tam ze usiji na miru, tak by se treba dalo zeptat i na jinej material, vic outdoorove vhodnej nez ta bavlna
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod apuka » pon črc 12, 2021 19:51

Mawenzi píše:tvoje znalost damskych strihu me dost rozesmala, malokdy se delaji damsky strihy tak jak popisujes, minimalne v poslednich 10 letech mi prijde, ze pas a boky maji velikost totoznou
No, ja jsem netvrdil, ze se delaji jenn takove strihy, co pisu.

V poslednich letech si manzelka koupila vicero kratasu a nasobne vice jich koukala a zkousela. Ja jsem vetsinou byl s ni v obchode a popisuji, co tam mela v rukou a na sobe. Asi hodne zalezi i od vyrobce. Co pises za strihy, to je pravda, mnozi se dali na strihy pro polo-anorekticky, ale "velke sportovkyne". Jak rikaval uz jeden nas ucitel, vychovni poradce na gymplu (bez sebemensi spetky urazeni nebo sexualnich naznaku) - to je hrozne, ty mlade holky nemaji nic ani vepredu, ani vzadu ani na boku... (Pro vysvetleni: jako vedouci shanel holky do folklorniho souboru skoly na pozici tanecnic a saty byly usite na "normalni" devcata.)
Ale da se sehnat dost veci i v normalnim stihu - jen ne az tak, jak ma miry tazatelka. A ne vzdy v obchodech v CR...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod sobb » úte črc 13, 2021 0:03

Se přiznám, že absolutně netuším, jaké mám míry, ale postavu štíhlice už dávno nemám a tak mám možná též způsobilost se účastnit tohoto vlákna :D

Stejně jako GM se mi podařilo kdysi ukořistit dobře padnoucí kraťasy v Lídlu, včetně toho širokýho pasu. Jen jsou bavlněný, ale to mi zas tolik nevadí.

Jako čistě horský "kraťasy" jsem už před lety začala používat pánský trenýrky. Možná to zní ujetě, ale některý mají opravdu dobrý volný střih, jsou příjemný na tělo a mají dobře řešený pas, takže netlačí ani nedřou pod batohem. A v kostičkované nebo černé variantě nevypadají ani zas tak moc "trenýrkovatě" :mrgreen:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » úte črc 13, 2021 4:51

sobb
tak to se snad budu muset taky podivat:D

apuka
akorat ze kdyz to neni v cr tak je docela opruz jit cestou zkouseni a riskovani, kdyz vubec netusis...

sem dostala jedny takovy kratasy od kamosky, co si je blbe koupila. v pase volny, pres zadek volny ale muzu v nich jen stat jinak se zarezavaj do stehen. nebo trochu zkratit:D je to faktdes obcas.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Krysha » úte črc 13, 2021 19:04

@maw já ač chlap mám občas taky problém si vybrat - na mou štíhlou+svalnatou postavu bych potřeboval kombinaci délkově M-L šířkově S-M a toho se taky moc nedělá...zejména s kraťasy a kalhoty je problém, protože oblíbený slim-fit mám jak elasťáky a sehnat opravdu krátké (do půl stehen) kraťasy je v mužském provedení problém sám o sobě (pokud nechci nějaké běžecké úchylné trenky) :D
Uživatelský avatar
Krysha
účastník
účastník
 
Příspěvky: 230
Registrován: úte led 8, 2008 12:48
Bydliště: Beskydy

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » stř črc 14, 2021 5:47

krysha
to cloveka vzdycky potesi, ze v tom neni sam:D akorat kdyz to pak nesedi skoro.nikomu tak na koho to sijou? na me teda urcite nesije ani sj, ani DA, ani HP... uz prechazim s mikinama a bundama.kompletne na panskou konfekci:D u spodku se mi nechce pac chlapi proste nemaj velky zadky abu vrsku me to trochu limituje
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Kosta92 » sob zář 18, 2021 12:23

Děkuji Vám všem za rady :) Asi bude nejlepší jít cestou koupit větší kalhoty a upravy u švadleny :t:t Už jsem si u švadlenky nechala šít zimní kabát kvůli nesedící konfekci :mrgreen: akorát je to prostě pálka #-o
Kosta92
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: stř črc 7, 2021 10:25

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » ned zář 19, 2021 11:59

ja si casto nechavam delat na fleru od lidi co siji neco na styl co chci ja a cenove to draz nez konfekce nevychazi, polud beru na porovnani nejakou standartni. ala zatepleny "ss" kalhoty z 30/15 ss za 1300 primo na miru, ss prodysny elasticky letni s odepinacima kalhotama na miru asi 1200, merino tilka co nekonci u pupku za 600, merino spodky litr... neprijde mi to moc rozdilny s tim ze nemusim delat komprokisy. kabat teda asi bude cenove horsi...
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Quido » čtv zář 30, 2021 12:36

dneska se krásné ženské tvary nějak nenosí - nechápu, na horách stále více potkávám ženské s postavou spíše jak chlap...
:-k
manželka má podobný problém a tak na kraťasy rezignovala, nosí různě dlouhé, či různě krátké "legíny" a má vyřešeno, dokonce tvrdí, že je to pohodlnější a praktičtější, jsou skladnější, nikde nic nevadí, nezachytává a netlačí...
:t:t
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » čtv zář 30, 2021 16:12

quido
jak kdybys mohl za to s cim se narodis... genetiku moc neokecas.

jinak ja osobne leginy zacinam brat jako nutny zlo, abych nemela siroky spinavy plandavy nohavice v pliskanicich. ackoli obtazeny leginy mi prijdou proste divny, taky mi tam chybi kapsy ale zase se to prizpusobi skoro jakekoli postave a ac ten kus obleceni vlastne nemam vubec rada, zacina se mi taky dostavat do satniku - nejaky vyhody bezesporu ma. ale misto kratasu bych leginy nechtela, protoze v tom je vetsi vedro a taky tim, ze to je mnohem vic na telo nez kalhoty tak to v lete muze vyzadovat castejsi peci...a ne vzdycky chces nebo mas moznost po 3 dnech preprat, zatimco kalhoty toho proste snesou vic, i maji casto odolnejsi material treba pri sezeni a tak...
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod apuka » čtv zář 30, 2021 16:26

Mawenzi píše:genetiku moc neokecas
Problemem ale je, ze kdyz se podivas na "Gaussovskou krivku rozlozeni zenskych Tvaru" (aby me zeny neukamenovaly, u muzu se to najde podobne) podle roku narozeni, nejlepe kdyz se do grafu zanesou "hodnoty" ve stejnem veku, napr. 20 nebo 25 let, tak zjistis, ze se stredni hodnota hodne posouva v case smerem k "ani vpredu ani vzadu ani v bocich"...

Nevim, co presne to zpusobuje, ale Quida oci neklamou a ani to neni tim, ze se kouka na horach. Kdyz srovnam, jak to bylo, kdyz jsem ja chodil na vysku, kdyz jsem o deset let pozdeji na vysce ucil a o dalsich 10 a potom 20 let jsem se koukal na "tridy", ktere ucila manzelka, tak se ten trend neda nepostrehnout.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod mike » čtv zář 30, 2021 16:30

Nebude to tim, ze blbe vidis a navic si furt pletes zensky s chlapama? :twisted: Ja teda zadny takovy trend nepozoruju, snad jen vyssi tendenci k obezite u mladsich (bokovky a pres ne pretekajici speky :vom:).

Myslim ve meste v bezne populaci, v outdooru je vyberovy efekt.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod apuka » čtv zář 30, 2021 18:21

Nevim, to jsem si vsiml, jeste kdyz jsem videl skvele :wink:. Jak rikam, srovnavam primo odpovidajici rocniky VS, resp. kdyz jsem tam chodil sam, tak o rocnik vys, protoze my jsme jeste sli na stredni po osme tride Z(D)S. Nehodnotim outdoor, to muze byt fakt jiny vyber.
Jedine, ze by VS byl taky "vyberovy efekt".

O tech prelevajicich se specich uz u hodne mladych holek jsem radeji nepsal, to vidim z okna kazdy den, jak jdou do/ze skoly a na bus ](*,)
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Quido » čtv zář 30, 2021 19:07

@Mawenzi

ty vyhody, co uvadis u beznach kalhot oproti upnutym leginam, snad jen krome kapes, moc brat nemuzu - prave toto tema jsem s manzelkou x-krat probiral... drive mela podobne nazory, dneska rika, ze se priklani prave k leginum diky vyspoelym materialum, ze ted ma dvoje leginy (kratke a 3/4), ktere by za normalni kate nemenila...
a ja mam taky priklad z posledni doby, zrovna naposledy koupene upnute kahoty, ktere obecne moc nemusim, a jedny strecove kratay zakoupene pred 3 lety, bych za normalni uz nemenil - "dychaji" naramne a pritom jsou pevne a uzasne lehke...!
:wink:
"Kdo jednou zkusi, vickrate neodola!"
:twisted:

Takze je to asi vsechno o materialech... asi taky o zvyku
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod mike » čtv zář 30, 2021 20:07

apuka píše:Jedine, ze by VS byl taky "vyberovy efekt".

Samozrejme, ze na VS je vyberovy efekt, zvlast na technickych a matematickych ;-)

V místnosti se rozhostilo vražedné ticho, které náhle přerušil sněžný muž. Vrhl se k pódiu, uchvátil do náruče Eckertovou a s výkřikem: "Přece nevyhynu!" zmizel ve tmě.

Koukam po zenskych v Praze v MHD, na ulicich a obchodech, takze vzorek docela velky a nic takoveho nepozoruju. Jen debilni modu jako ty bokovky, ktere si muze dovolit jedna ze sta, ale nosi je ty ostatni, gumaky, tetovani... To za nasich mladych let... se nosily gumaky do kravina :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Quido » čtv zář 30, 2021 21:37

ze je narod objektivne tlustsi a tlustsi (odborne obezni) je zrejme, ale zenske vnady a obezita spolu maji neco spolecneho jen zdanlive - a oko fajnoveho smekra vi, ze jsou to zcela rozdilne veci...
8)
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod mike » čtv zář 30, 2021 21:54

To rozhodne, v podstate to jde proti sobe. Kdyz pomineme extremy jako anorexie.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » pát říj 1, 2021 5:45

jo, fakt zavidim holkam co nemaj prdel a stehna jak styrskej valach, protoze na to sehnat kalhoty, aby sedely a pritom nebyly obri a nedostavaly v pase...

tak i proto prichazim na chut leginam, protoze jak neumim sit tak ty pasy se mi lredelavaj fakt blbe:D

jinak v okoli to nejak moc nepozoruju, ze by mizely krivky.

quido
klidne beru tipy na nejaky modely

1)kratasy zasadne elastakovity obtahly ne, zvyraznuji mohutny stehna tim jak se zariznou do kuze a podkozniho tuku na stehne, tak to muj jemnocit teda nepobira
2) dlouhy a 3/4 si zvykam, na sumave v kvetnu sem si musela koupit 3/4 teplejsi pac kolena nejak nedavaly chlad a prijde mi docela fajn kombinace tenky dlouhy a kdyz se ochladi 3/4 zatepleny na kolena na to. nez kalhoty a odendavat nohavice furt (ale to je ta moje koleno nachylnost, bohuzel). uz sem si zvykla, ze leginy jen zvyrazni nedostatky, misto aby je jako bezny obleceni trochu maskovaly, takze a ja tech kopeckach ten prumer urcite obracim na stranu "zenskych tvaru" :D ale uz sem si proste zvykla. i tu absenci kapes toleruju (do vlaku blby ale pak venku je to uz fuk).

osobne mi proste prijde, ze ty elastaky/leginy tim ze sou tesne na telo a neni tam ta volnost kalhot sou nachylnejsi na pachy, i na pocit propoceji a hnusoty. ale malokdy jedu na dyl nez 3-4 dny tak je to fuk a na ty sumave tech 7 dni taky nevadilo pac bylo chladno:D

jako priznavam to nerada, ten typ kalhot proste moji postave vubec nesvedci ale v jistych ohledech poskytuje vic komfortu, protoze leginy proste nemuzou nesedet:D takze diky tonuto aspwktu vyhanim utlovcitne pobahy co nesnesou pohled na tlusty nohy a jeste tlustci boky z hor:D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Quido » pát říj 1, 2021 7:42

Mawenzi píše:quido
klidne beru tipy na nejaky modely


Konkretni modely asi uz tezko zjistim (my totiz ty plapolajici cedulky s oblibou odstranujeme, neb nam vadi) - akorat vim, ze jedny oblibene kratasy jsou znacky Nord Blanc (jinak teto znacce uz moc neduverujeme, nebot jeji vrchol slavy i jiste kvality skoncil nekde kolem roku 2010), ale tyhle se asi omylem nejak povedly, a nezarezavaji se, dalsi povedene kratasy, co nosi na hory, jsou TNF; 3/4 leginy na hory jsou jedny od Jitexu a druhé nevím presne, snad Progress nebo neco takoveho ... popravde, vybrat to prave jsou to leta driny, zkouseni a odrikani :wink:
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Dámské kraťasy pro postavu, která má boky a pas

Příspěvekod Mawenzi » pát říj 1, 2021 8:27

quido
tak skoda ze kdyz uz nejaky ty leginy vhodny vyberes, ze ani nevite jaky sou...

ja mam ted jedny na podzim zatepleny usity z fkeru tak su zvedava. jeste mam komoresni ale ty maj blbej matros a silene studi, coz v lete nevadi ale v zime je to dost neprijemny. musim se u dr zeptat pak na jinej typ tech kompresek, ale nedelam si iluze ze by se krom zdravotniho aspektu resil i outdoorovej :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Další

Zpět na Oblečení