Začínáme se skialpama

vykecávejte si o čom chcete, ale jak tam nebude "to bílé", tak bez milosti mažu

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod apuka » stř říj 11, 2017 9:29

grco píše:na Piz Palu sme aj slapali, aj sjizdeli to navazany (s tym istym guidom), pretoze je tam tych trhlin viac a je tam objektivne vacsie riziko, ze sa niekam prepadnes.
Toto me zaujalo. Vazne by me zajimalo, jak se pri navazanem sjizdeni resi, kdyz nekdo uprostred zapadne do trhliny? Kdyz jdes pesky, kazdy ma (resp. mel by mit) v ruce cepin, ale sjizdet na lyzich s cepinem v ruce??? A kdyz bez cepinu, jak se ubrzi pad? Nebo se jen doufa, ze trhlina neni prilis hluboka a vaha ostatnich nejak zastavi pad a neumozni strnout vsechny dovnitr?

Jen pripominam, ze na skialpech nejezdim, nejsem vubec lyzar, ptam se spise metodicky, bo si to neumim predstavit.
Prenos píše:me to zajima jak to teda je
Kdyz jsem Tvuj dotaz cetl, se mi vybavil jeden popis sjezdu, myslim z Alphubelu, uz nevim, kdy a kde jsem to cetl, cca:
Vybiram oblouky, krasne to slo, koukam, ze pode mnou taky hezke obloucky, ale najednou z niceho nic konci. Ani pokracovani stopy ani pesky, ani zpatek, ani zastaveni, ani otoceni, nic, jako by se stopa utla. Tak sjem zvysil pozornost a radeji upaloval po co nejbezpecnejsi stope dolu."
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod Prenos » stř říj 11, 2017 10:15

No uz jsem to videl i nekde drive. Byl popis v clanku jak se slo pres ledovec a na fotce nebyli navazni. Tak nevim co delam blbe :). A co me hlava nebere je to jisteni pri postupu dvojice ve strmem terenu, kde jsou oba navazani k sobe. Ale to jsem pak zjistil na netu, ze je to dost probirane tema a v podstate se na tom lide neshodnou :). Ja kdyz vidim ty videa dvou navazanych lezcu k sobe, tak mi prijde ze je to k nicemu....
Prenos
nováček
nováček
 
Příspěvky: 102
Registrován: úte úno 1, 2011 8:47

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod grco » čtv říj 12, 2017 6:11

@apuka: Nebyli sme navazani 2, ale 5 lidi, takze sa predpoklada v tom pripade, ze ked niekto spadne do trhliny, tak ho ti ostatni zastavi hranami. Idealne to nie je, ale asi lepsie jak nic...

Ale ja nie som metodik, ani guide, ale siel som s guidom, ktoremu verim a ma dost skusenosti, a na tom Piz Palu nas proste naviazal, bolo este navyse zle pocasie. Teraz jak o tom pisem, tak sa mi vlastne vybavuje, ze ked sa druhy den vycasilo a sli sme znova, tak sme uz navazany neboli... :)

Kazdopadne sa na lane lyzuje dost nahovno. Ludia co lyzuju priemerne s tym maju dost problem a furt padali. Musis davat pozor na toho pred tebou, aj za tebou, lebo jeden ta taha, druhy zas brzdi... No je to proste naprd, len fakt sposob jak sa relativne bezpecne dostat dolu, ziadne uzivanie si :)
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod wertigo » pon pro 4, 2017 11:39

Ahojte, po patecni navsteve MF, kde jsem v minimalni rychlosti kousek od ch.p.ch. vjel na kameny, vyzulo mi to obe lyze a po drzce sem mezi ty kameny vletel, jsem rychle zacal patrat po nejake helme, vhodne na skialp.
Lyzarskych helem jak vidim je million, doporucite na ktere typy, vyrobce se zamerit. Helmu bych rad do kopce mel na batohu(v terenu kde nehrozi ze neco spadne shora) a pouzil jen na sjezd.
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod pavproch » pon pro 4, 2017 11:53

Já (a i dost gajdů, co lyžujou v terénu) přiblbu na skialpo nedoporučuju, protože v ní máš "oblblé" slyšení a mohl bys něco přeslechnout (např. praskající sních, dyž lavinovka....)
Přiblbu při skialpu používám jen vyjímečně v ta3 v opravdovém extrému - typicky dyž na jaře, dyž už lítají šutry lezu až nahoru do ucha v malém kežmaráku, kde by mi mohlo něco padnout na hlavu, protože nad Uchem sou převislé skály...... Ale nemám patent na rozum.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod wertigo » pon pro 4, 2017 12:07

hmm, no dobry argument, ale kua ja sem tam malem na takove blbosti skoncil jak ten Michal Sumacher, zazrak ze sem zadny ten sutr netrefil hlavou a ze jich tam bylo, nakonec jen modriny na nohach a zapesti, a nastesti vse ok.

nektere helmy maji aj oddelavaci usi co sem videl...
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod slash1111 » pon pro 4, 2017 12:15

ja mam Mammut Alpine Rider , ale ked z nej vyberies tu vystielku (aby si pocul :) ), tak to vlastne je Mammut Rock Rider
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod wertigo » pon pro 4, 2017 12:57

diky za tip, ta mammut nevypada vubec zle a i za dobrou cenu.
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod pavproch » pon pro 4, 2017 16:41

a fčíl nějaké to OT: ten pocit znám, já takle ze den na den kupoval první přiblbu na bajka, poté co sem se vykotouloval a zastavil hlavou cca 20cm od kmene 100-letého smrku....
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod MACI » úte pro 5, 2017 13:28

Ona by se hodila asi jakakoliv lezecka helma, ne?
Ja mam nejakou Singing rock, koupenou v jejich outletu asi za 900 Kc. Nahoru ji tahnu na batohu a dolu samozrejme na hlave, sedi dobre a mam aspon trosku pocit sucha a bezpeci :mrgreen:
http://www.singingrock-outlet.cz/lezecke

Na sjezdove lyzovani mam klasickou lyzarskou helmu, a to si moc nedovedu predstavit tahat sebou na skialpy :D Je cela takova mohutnejsi, tezsi, vice vypolstrovana a je v ni hure slyset.
MACI
nováček
nováček
 
Příspěvky: 22
Registrován: sob úno 22, 2014 14:02
Bydliště: Tesinsko

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod time.warp » čtv led 4, 2018 19:59

Hezký večer přeji. Delší dobu přemýšlím nad otázkou kompatibility dílů vázání tlt speed cca 12 let starého s novějšími kousky. Jde mi o to, že po té době co vázání mám stále plně funkční, je mi líto peněz za nové kvůli relativní blbosti. Zlenivěl jsem a nebaví mě se zohýbat ve stoupání a točit patkou. Tak bych se chtěl zeptat, zda někdo neví, zda je moje patka kompatibilní s vrchním dílem patky z radicalu. Díky.
time.warp
účastník
účastník
 
Příspěvky: 269
Registrován: úte dub 3, 2007 18:43
Bydliště: kopřivnice

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod ondrejkout » sob led 20, 2018 11:54

Poněvadž se stále považuju za začátečníka, dovolím si zde laicky popsat svůj osobní progres ohledně lyží, který asi bývají asi nejvíc diskutovaný. Třeba to někomu pomůže. Jen dodám svých 180 cm, 85 kg nahatej, a středně schopnej lyžař. Upozorňuju, že chci jednu lyži na všechno, jako někteří mnozí.

Když jsem se skialpama začínal neměl jsem s nima žádný zkušenosti, přistoupoval jsem k tomu s klasickým sjezdovkářským dogmatem, že kratší lyže jak člověk apod. bla bla bla. Díky tomu jsem si koupil K2 Wayback 88 / 163 dlouhé. Šlo to, nebylo to špatné, ale díky tomu, že mají rocker blíže začátku a konci lyže a camber vprostřed dost vysoko od země, byly sice dobré na zledovatělých plotnách a tvrdém bordelu, ale jakmile jsem se dostal do hlubokého včetně krusty (navíc +10 kg se skialp krámama na zádech), šel jsem jak šutr ke dnu. A i ve větší rychlosti jsem si vůbec nebyl jistej.

Takže to takhle nešlo a jal jsem se vzdělávat a upgradovat. Skončil jsem u K2 Pinnacle 105 / 184 cm dlouhých a teprve tohle je pro mě univerzální skialpová lyže :) Rocker vpředu a vzadu mají mnohem blíž ke středu lyže, špičku přizvednutější, a camber minimální, asi jen 2 mm od země, ale furt ještě je to tradiční camber.

Takže abych to paušalizoval, za univerzální skialpovou lyži na všechno (i sjezdovku, led, i prach) dnes považuju, při průměrných schopnostech lyžaře:

- 100-108 mm pod patou
- délka 0 cm až +5/+10 cm nad výšku postavy řízeno už podle váhy (čím těžší tím delší)
- rockery vpředu a vzadu blíž ke středu
- camber vprostřed minimální (furt ještě tradičně prohnutý, ale ne zero a prachový reverzní)
- pokud možno vpředu zvedlá prachová špička

Samozřejmě, závoďáci, stromoví kličkaři a kuloároví skokani ví dávno co potřebují, jenže tohle nejezdí ti co spíš začínaj, a tak pak díky kratším či moc úzkým lyžím jenom ztrácí.

Dobré texty:
https://www.snowpanic.cz/freeskiers-guide.html
https://www.snowpanic.cz/jak_vybrat_spr ... _lyze.html
http://www.freeskiing.cz/articles.asp?article=362
https://snow.cz/tema/1304-freeridove-ly ... ro-neznale
https://snow.cz/clanek/1196-rocker-neni-treba-se-ho-bat
http://www.intersport.sk/aktuell/blog/d ... newsId=618

A podle mě některé ideální skialpové lyže (protože furt i to "ski" by měl bejt taky zážitek) :)

https://www.evo.com/outlet/skis/k2-pinnacle-105-2016
https://www.evo.com/outlet/skis/rossignol-soul-7
https://www.evo.com/outlet/skis/g3-synapse-101-2017

Toť můj názor, nikomu nic nenutím, jen si to myslím :)
Uživatelský avatar
ondrejkout
nováček
nováček
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv led 22, 2015 2:12
Bydliště: Budweis

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod pavproch » sob led 20, 2018 13:53

Lehce si dovolím oponovat - imho jako All-round univerzálka na skialpo by pod botou nemělo být víc než nějakých 90mm, aby se to rozumně dalo postavit na hranu na tvrdém/zmrzlém. A dýlka větší než postava je dnes poněkud nemožné (já taky ráth delší) - např. ty Scotty Crusair, co mám, jsou nejdelší, jaké se vyrábějí (176cm) a to měřím spíš průměrných 178cm/72 kilo nahatej.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod ondrejkout » sob led 20, 2018 14:29

Dík za odpověď. Dovolím si zateorerizovat. Myslím, že s 72 kg/178 cm jsi imho hrozně lehkej lyžař. Tam to působení na hranu může být problém prostě fyzikálně. Otázkou může být, jestli se tomu nedá předejít dbaním na ostré hrany (rádo často u skialpu podceňované) a prostě pomalejším jízdou po tvrdém/zmrzlém? Mě těch 105 pod patou jde na plotně postavit v pohodě. Nevím. Ale jestli to tak může být, pak je to de facto volba co je větší zlo, jestli jet pomaleji na tvrdém a zmrzlém, nebo jít v jen trochu hlubším ke dnu. A pro mě je to volba jasná, vyzkoušená. A ta délka, právě s těma rockerama blíže k prostředku lyže se ta kontaktní délka výrazně zkracuje, takže dovolují delší délky na tvrdej, přičemž v měkkym jsou ještě delší. Netuším jak dlouho se Crusaity dělají a jaký mají profil, ale dost možná jsou ještě dělané podle "starých" pravidel - rockery blíže k špičce a patě = delší kontakt na tvrdém, třeba proto se dělaj/li tak krátký?
Uživatelský avatar
ondrejkout
nováček
nováček
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv led 22, 2015 2:12
Bydliště: Budweis

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod pavproch » sob led 20, 2018 15:05

Mám doma celkem 4 páry scottů, jedny 80mm, dvoje 90 a jedny 100mm pod botou, dýlky 175-183cm, takže myslím, že možu srovnávat (+ příští rok to bude 50 let, co lyžuju, takže přecijen nějakou tu zkušenost mám) a moje praktické zkušenosti potvrzují to, co sem napsal - na těch 100mm se na tvrdém už vyloženě trápím, sjedu všechno, ale radost nula.

Jinak ty moje čtvery scotty snad ani jedny rocker nemají, zaplaťpanbu. :supz:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod ondrejkout » sob led 20, 2018 15:25

Je mi jasný, že co máš doma znáš dokonale :) Crusairy rocker maj koukám, ale jen vpředu. Kdyby ho měly i vzadu, tak můžeš jít těch +5/+10 na délku nahoru automaticky právě.
Uživatelský avatar
ondrejkout
nováček
nováček
 
Příspěvky: 50
Registrován: čtv led 22, 2015 2:12
Bydliště: Budweis

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod Kuba Turek » ned led 21, 2018 14:15

Sjíždíš normálně navázaný na lano. Ve dvojici cca 10-15 m od sebe, zbytek máš vepředu i vzadu v batohu na případné operace s vytahováním z trhliny. Dá se jet také ve třech na o něco kratších navazovacích vzdálenostech. Sjíždění je spíš smýkání a slouží k překonání trhlinových úseků, kde lze reálně očekávat pád do trhliny. První jede obvykle ten méně zkušený a obětuješ ho. Pád zadrží ten zkušenější za ním. Stačí se postavit včas na hrany a pád je zadržen. Problém je ovšem potom postavit dobré jistící stanoviště na vytahování - to chce pečlivě nacvičit předem.

Ohledně techniky jízdy - je to buď pomalý pluh, nebo rychlé plynulé smýkané obloučky podél spádnice.

Stoupáš nebo jdeš po rovině navázaný stejně jako ve sjezdu, ale jedno družstvo může mít více lidí, třeba pět, protože se mohou jednodušeji synchronizovat než při sjezdu.

Tady třeba jedeme z Dachsteinu Hallstattským ledovcem:
Obrázek

To místo vypadá i s trhlinami takhle:
Obrázek

Tady je to v mlze v jiném roce. První šel René na sněžnicích a za ním jsme jeli dva na lyžích. René se o pár okamžiků později opravdu propadnul :-)
Obrázek

A tady jedou dva borci na ledovci Gosau taky pod Dachsteinem, kdy v červnu nasněžilo a trhliny nebyly vidět:
Obrázek
Uživatelský avatar
Kuba Turek
účastník
účastník
 
Příspěvky: 737
Registrován: úte říj 31, 2006 13:17
Bydliště: Praha

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod time.warp » stř led 2, 2019 12:17

Zdravím, pročetl jsem si celé téma, ale 100 % odpověď na mojí otázku jsem nenašel. Loni jsem si pořídil nové boty Dynafit neo. V prodejně jsem v nich pochodoval snad 20 minut (před tím jsem zkoušel tlt 6, které jsou nekřesťansky úzké a speed fity, které sice taky seděly jak ulité, ale určitě je nelze považovat za univerzální boty). Před tím jsem jezdil asi 8 let tlt 4.
V botách se mi poměrně dobře šlape, mám z nich zatím sice nějaké puchýře, ale nic úplně drastického. Problém nastává ve sjezdu. Během cca 20-ti výletů se mi stále nedaří najít to správné nastavení pro sjezd, tak aby mě po pár obloucích nezačaly neskutečně bolet holeně, a to někdy až tak, že po zastavení musím botu rozepnout. Pořád jsem se snažil balamutit, že se bota vymačká a vše bude ok. Bohužel v to přestávám věřit. Moje otázka tedy zní, je možné, že bolest ustoupí vypečením botiček, případně bootfittingem skeletu?
time.warp
účastník
účastník
 
Příspěvky: 269
Registrován: úte dub 3, 2007 18:43
Bydliště: kopřivnice

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod pavproch » stř led 2, 2019 12:51

IMHO nezapínat tak moc a vypéct.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod wertigo » úte dub 20, 2021 8:38

dotaz: perete po sezone a jestli ano jak, vnitrni boticku na skialp botkach? Sem je ted vyndal od topeni, ze je odnesu do sklepa, a zda se ze uz tada pekne smrdi... tak jestli to jen jebnout do vany do teple vody a fertig nebo tomu nejak pomoct ?
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod ratel » úte dub 20, 2021 9:27

Nikdy jsem je nepral krome nechteneho brodeni potoka ci jine situace kdy jsem nabral vodu vrchem - to pak schly dlouho. Podle mne staci po sezone nechat par dnu na slunci poradne vyschnout a vyvetrat. Prani jim urcite nepomuze :-(.
Uživatelský avatar
ratel
účastník
účastník
 
Příspěvky: 638
Registrován: ned led 5, 2014 21:48
Bydliště: pod Ondřejníkem

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod pavproch » úte dub 20, 2021 9:34

Já po sezoně vždycky TF botičky pral ručně v lavoru. TF schne poměrně rychle a protože voda jen ca 40st ani nezměnily tvar a přestaly smrdět.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod wertigo » úte dub 20, 2021 11:08

ok, diky, hodim do vody a nejak to promacham, ale az po uplnem uplnem konci sezonu, letos to nejak nema konec...
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod wertigo » pon bře 7, 2022 23:09

Kua fix, sem si homodomo vyservisoval ski a vysledek se dostavil: málem sem se na MF včera prizabil. Dřeva mi ujizdely z pod zadku, jelo to zbytečné moooc rychle, místy sem to nestíhal kocirovat a musel udelat oblouk skoro do protikopce. No snad to brzo ohrkam a lyže opět zpomalí do normálu. Ale na léto na konzervaci bych tam něco dal, a pak snad stáhnu vosk pryč.
Nevím no vysušena skluznice nebo lyže co samy jedou samy vedou...???
Jak to řešíte? Servis nebo suchá skluznice?
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod apuka » úte bře 8, 2022 14:14

Kurna, to je servis...
Minuly tyden jsem dal na nove lyze/vazana namontovat a vyslovene i nastavit na manzelku. Ted byla s nima a se synem v Alpach na vikend. Syn si vsiml, ze to teda vypinaci silu "nastavili" opravdu dobre. Podle tabulek Fritschi by tam melo byt pro manzelku 4,5 - je tam na jedne lyzi 6, na druhe 6,5. Nejspise jen namontovali, nastavili na delku boty a tot vsechno, zadne sily nenastavovali. :twisted: To se pritom chlapek v servisu dokonce ptal i na vahu, sice uz na nic jineho ne...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Začínáme se skialpama

Příspěvekod apuka » úte dub 26, 2022 10:19

V sobotu jsem byl s manzelkou (ona na skialpech, ja pesky) ze Strbskeho plesa na Chatu pod Soliskom a potom na Predne Solisko. Nevedeli jsme o tom, ale na chate byla akce Krcmar Skap 2022. Tak by me zajimal pohled skalnych skialpinistu na podobne zalezitosti.

Hlavnou naplni akce totiz nebyl vyslap na chatu, i kdyz se to taky hodnotilo, ale, abych to laicky vyjadril, se co nejrychleji a co nejvice ozrat... Jako "nejvaznejsi a nejdulezitejsi" soutez byla soutez o nejlepsiho pijana a "pičku" - to druhe vyhrala zenska-skialpinistka, ktera (za asi 2-3 hodky) vypila 22 panaku (a s pomoci se jeste dokazala dostat i na podium). To jsme zrovna prochazeli kolem pres dav, takze jsme vyhlaseni videli.

Ale kdyz jsem sesli dolu z kopce, tak uz skoncili s pochovanim Soliskove lyze a pokracovalo se smutecny slavnosti (rozumej pokracovanim piti). Nekteri uz byli totalne na mol, jak odpadli na zem, tak tam spali - a takovi skialpiniste se ted zacali spoustet dolu na lyzich. Na ne jim nekdo pomohl, nekteri se na nich ani nedokazali udrzet - stejne se vybrali sjezdovkou dolu. Uz tehdy podobnych byla alespon desitka, spise vice. Nastesti jeli pred nama dostatecne dlouho, ale padali jedna radost, nekteri (ti byli jen trochu min ozrali) ale si jeste vsechno vylepsili tim, ze si vytahli selfie-tyc, dali mobil pred sebe a spustili se dolu primo plnou rychlosti. ](*,)
Manzelka vyslapala na lyzich na chatu jeste jednou a potom zase pomalu sjela. Rikala, ze tam bylo zase par takovych, co dokazali "zlyzovat" tak 3-5 m a potom se rozplacli. Kamaradi ho zvedli a znovu. A takto az dolu. Vetsina si alespon davala pozor, az na par lidi v dobovem obleceni na dobovych lyzich, jejjich "sjezd" nekdy vypadal opravdu skvele, ty lyze se dost blbe ovladaji i normalne, ne to jeste s pullitrem, nekdy i s dvema (ale ne piva ale tvrdeho) v sobe.
Znova zopakuji - to vsechno na otevrene sjezdovce, kde se fakt lyzovalo, i s detmi.

Patri toto do skialpinizmu??? :twisted:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Předchozí

Zpět na Sněhobílé vykecávátko