Zateplene bundy, perove i synteticke

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pát bře 19, 2021 15:07

Etheric píše:Vidím, že povolil šev, což mohlo klidně způsobit tření, šoupání batohu. Vidím tam i místo, který zanedlouho bude durch, konkrétně tohle je způsobeno ošoupáním materiálu
Hadat se s Tebou nechci, stejne to bunde nepomuze. Ale i z tech fotek videt, ze zrovna v miste siti tato bunde neprijde do primeho styku se zadama batohu, tj. netre se o nej, protoze siti je alespon o milimetr hloubeji nez zbytek.

Napr. na mem zateplenem svetru z Quantumu nic takoveho na latce v miste treni videt neni (jo, mam tam jednu zalepenou diru, ale to jsem si udelal o trn na ostruzine), batoh mam stejny a nosil jsem jej taky rel. dost. Uplne stejne ta Klimatexka, tam je i obcasne prosivani.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pát bře 19, 2021 17:30

apuka píše:V peri take nemas zadna volna vlakna a prece to proleza.

:roll: u peri jsou volna pericka, co prolezaji. Ze spacaku po kazde noci nekolik a to je tam opravdu huste tkana latka. Pericko ji propichne a vytahne se. Naprosto normalni a u PL nic takoveho neni. U peroveho polstare se mi to deje taky a to je tam podstatne silnejsi latka, spacak z ni bych tahat nechtel.

apuka píše:Ale hlavne PL Gold je shluk kratkych (tj. do 2cm) volnych vlaken, ktere nedrzi spolu zadnym lepidlem, tavenim nebo pod, jen fyzikalnymi silami vzniklymi pri nahodnem propletani pri nafoukani do formy. Takze tam - krome vzduchu - neni nic jineho nez volna vlakna.

:D PL Gold vypada asi jako vata, akorat je pevnejsi. Zkus si z vaty vytahnout jedno vlakno. Mne se to z PL Gold nepovedlo. Zase sis neco precetl a spatne si to vylozil, ja ovsem pisu o praxi.

apuka píše:Ale zkus si idealne oblect nektere flisky (nektere od Polartecu maji uzasnou schopnost vytahnout i vlakna/peri, ktere tam nejsou), na to bundu a potom si sednout do auta (aby ses celou dobu opiral o sedadlo), casto se pritom hybat. Opakuj to denno-denne alespon hodinu - a potom mi prijd rict do oci, ze z PL bundy nic neleze...

To nejpujde. Jednak flisku nemam, protoze pro ni nemam pouziti a navic sedet ve flisce a jeste primaloftce? To by muselo byt -20 a jeste v tom aute. Kdyz je fakt kosa, tak obcas pridam jako druhou vrstvu merino triko. Nikdy na nem nebylo ani vlakno. Kdyz v tom samem spim ve spacaku, tak jsou na nem rano pericka.

apuka píše:Na prvni fotce vidis, jak krasne vyleza PL v miste, kde se na zada opira batoh (Ortovox Peak 42S, ktery ma taky dobre "vlakna vytahujici" sitovy material).

Vidim to same, co Etheric. PL vylezajici pres roztazene svy a diry v materialu. Pres neposkozeny material nic. Takze jsi dokazal, co jsem psal a sam sebe vyvratil, diky :P

apuka píše:Na druhe fotce je detail, abys videl dobre, ze v PL jsou i volna vlakna. Co nejlip vidis, jsou ty pevnejsi a delsi z PL Silver, ty jemnesi a kratsi tvori ty shluky.

Jenze rec byla o PL Gold, o Silver nic nepisu, protoze s nim zkusenosti nemam. To na fotce mi ovsem pripada spis jako nite, pripadne vlakna z podsivky. Ty chomace jsou PL, takhle nejak vypada i Gold, akorat je asi jemnejsi, aspon v mem pripade, kdyz lezl tou latkou roztrzenou od zipu.

Etheric píše:To, co vidím na těch fotkách, mi přijde jako zničený používáním.
...
Řešit, jak moc je látka "downproof" je úplně mimo, pokud jde o bundu s umělou izolací jako Climashield.

:smt023
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49359
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod ret255 » sob bře 20, 2021 16:41

Mawenzi píše:asi ta HH pujde z domu :D
ja si vestu zatial ponechavam :), od jari do jesene bude ok, kedze je celozateplena,
budny co som od HH skusal, boli vsak onicom, siroke volne zakoncenie rukavou a volna kapuca, navyse ta izolacia je nic moc, pocitovo mozno max tych 40g gold.

Vidim to tento rok na skresanie satnika a vecsina od zaja, som sa v tom poslednom vypredaji co mali trochu opustil.
ret255
účastník
účastník
 
Příspěvky: 517
Registrován: stř pro 23, 2015 22:12

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Vexo » pon bře 22, 2021 16:00

Doplnil jsem k memu poslednimu prispevku, ze Dynafit FT bunda ma CrossCore pouzit v obou typech izolaci (Gold i Hi-Loft Ultra) a dle customer service neni rozdil v prodysnosti s CC/bez CC (otazka je jaci jsou na to odbornici).
Vexo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 485
Registrován: pát zář 25, 2020 20:55

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Mawenzi » pon bře 22, 2021 16:09

ret255 no ta HH kapuce je priserna. Ta kipli taky neni zadna slava, ale proti te HH je bozi :D a siroky konce rukavu mi nevadi, protoze pod to nacpu medvedici aj perovou bundu :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9372
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon bře 22, 2021 18:22

mike píše:PL Gold vypada asi jako vata, akorat je pevnejsi. Zkus si z vaty vytahnout jedno vlakno. Mne se to z PL Gold nepovedlo. Zase sis neco precetl a spatne si to vylozil, ja ovsem pisu o praxi.
To, co je na tech fotkach, ty shluky kratkych vlaken, to je prakticky PL Gold. Protoze (to jsem uz parkrat psal) Silver je delany ze dvou vlaken - tech silnejsich a delsich, ktere tvori struktuu a drzi pokope ty druhe, kratka a jemna vlakna, ktere jsou naprosto to same jako Gold. Jeste presneji by se dalo rict, ze Silver je Gold "vyztuzeny" tema silnejsima delsima vlaknama. Proto jsem sem tu fotku daval a psal, ze zpocatku se vytahovaly ty kratsi a jemnesji vlakna.
Verit mi to o Silver a Gold nemusis, zkus si to najit, ja jsem toto tady davneji dokladal.

Navic novy(!) PL Gold rozhodne vypada uplne jinak nez vata, vsak se podivej na produktove videa, kde jej predvadeji. Ja jsem takovou vatu v zivote nevidel.
mike píše:Vidim to same, co Etheric. PL vylezajici pres roztazene svy a diry v materialu. Pres neposkozeny material nic. Takze jsi dokazal, co jsem psal a sam sebe vyvratil, diky
Ty jsi teda fakt jelito. Ja tam popisuje presne, jak to cele zacalo a pokracovalo a na fotce mas vysledny stav po min. dvou letech. Myslis si, ze roztrzena latka a izolace v ni by vypadaly takto po dvou letech intenzivniho pouzivani?

Znovu Ti zopakuji, uz tady jini psali, ze jim izolace vylezala.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon bře 22, 2021 18:23

Vexo píše:Doplnil jsem k memu poslednimu prispevku, ze Dynafit FT bunda ma CrossCore pouzit v obou typech izolaci (Gold i Hi-Loft Ultra) a dle customer service neni rozdil v prodysnosti s CC/bez CC (otazka je jaci jsou na to odbornici).
Diky. Spise je to otazka, jestli by napsali primo, ze je to min prodysne.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon bře 22, 2021 18:45

apuka píše:Jeste presneji by se dalo rict, ze Silver je Gold "vyztuzeny" tema silnejsima delsima vlaknama.

Jasne, to dava smysl :roll: Proc by to progrca delali? Gold funguje dobre sam o sobe, tak proc by ho kazili? Silver je levnejsi/horsi/min kvalitni.

apuka píše:Verit mi to o Silver a Gold nemusis, zkus si to najit, ja jsem toto tady davneji dokladal.

Znovu. Ty jsi ten, co neco tvrdi, ty jsi ten, co doklada.

apuka píše:Navic novy(!) PL Gold rozhodne vypada uplne jinak nez vata, vsak se podivej na produktove videa, kde jej predvadeji. Ja jsem takovou vatu v zivote nevidel.

Tys toho jeste nevidel :D Jasne, ze nove rouno vypada vypada jinak, pisu o tom, jak to vypada, kdyz to leze z bundy dirou. Navic mi slo o to, ze vlakna jsou propletena podobne, jako u vaty a tudiz z toho nelezou. A uz vubec nedokazou propichnout material jako peri, nemaji jak.

apuka píše:Ty jsi teda fakt jelito. Ja tam popisuje presne, jak to cele zacalo a pokracovalo a na fotce mas vysledny stav po min. dvou letech. Myslis si, ze roztrzena latka a izolace v ni by vypadaly takto po dvou letech intenzivniho pouzivani?

Ano. Mel jsem par der u zipu taky delsi dobu, bundu pouzivam denne a vypadalo to furt tak nejak stejne.

apuka píše:Znovu Ti zopakuji, uz tady jini psali, ze jim izolace vylezala.

Tady se nebavime obecne o izolaci, ale o PL Gold.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49359
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon bře 22, 2021 22:27

mike píše:Jasne, to dava smysl :roll: Proc by to progrca delali? Gold funguje dobre sam o sobe, tak proc by ho kazili? Silver je levnejsi/horsi/min kvalitni.
Proto, ze vedi dobre, co Ty se snazis zatloukat, zatloukat, zatloukat - ze Gold je sice nejucinnejsi, co se tyce CLO, nejprijemnejsi, ale rychle ztraci ucinnost, neni az tak prodysny, musi se hodne prosivat, aby se vlakna "nestehovala". Ta konstrukce Silveru tyto veci napravuje - za cenu snizeneho CLO.
mike píše:Mel jsem par der u zipu taky delsi dobu, bundu pouzivam denne a vypadalo to furt tak nejak stejne.
A byly ty diry po cele delce v zatizenych mistech a to velke tak 4-5 cm???
mike píše:Tady se nebavime obecne o izolaci, ale o PL Gold.
Ano, vsak psali o Goldu - a ja jsem to taky hned na zacatku diskuse uvedl.

BTW k tomu prvnimu bodu - manželka si objednala novou verzi svych palcaku, stejny vyrobce, stejny model, stejne materialy a mnozstvi izolace, bo stare pomalu odchazeji, svy a latka. Z hlediska izolace nema vyhrady.
Kdyz prisly, tak se jednoduse shrozila - stare nejsou ani polovicne na tloustku izolace...

Jsou z GTX Active + PL Gold
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon bře 22, 2021 22:44

apuka píše:... neni az tak prodysny, musi se hodne prosivat, aby se vlakna "nestehovala".

Kecy, kecy, kecy... prodysny je naprosto dostatecne, kdyz bez problemu staci i mne na sneznicich. Zadne velke prosivani na svych bundach nevidim a nic se tam nestehuje.

Rec byla ovsem o tom, ze vlakna pry prolezaji pres latku. Coz je nesmysl. Mohly by prolezat tak leda pres sitovinu.

apuka píše:Ta konstrukce Silveru tyto veci napravuje - za cenu snizeneho CLO.

Coz si prave ted vymyslel, aby ti to sedelo do tvych baji a povesti.

apuka píše:A byly ty diry po cele delce v zatizenych mistech a to velke tak 4-5 cm???

Nejvetsi dira ma aspon 10 cm. Ale to je uplne jedno, das sem fotku, ktera ma podporit tva tvrzeni a pritom nic takoveho neukazuje. Ale pry to tak bylo kdysi na zacatku. Tak jsi mel dat fotku ze zacatku.

apuka píše:tak se jednoduse shrozila

Uprimnou soustrast. Sice nevim, co to je, ale zni to desive.

Ze se izolace z umeliny slehava nikdo nepopira. Udela to uz pri prvnim pouziti. Viz diskuse na tema, proc Prima spacaky maji realny komfort o 5 - 7 stupnu horsi, nez ten zmereny na nikdy nesbalenem a pekne nacechranem spacaku.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49359
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » úte bře 23, 2021 17:20

Nic, nema smysl se s Tebou o tomto bavit. Tobe, bohuzel, zase nejde o nic jineho, nez se shovat za sve vlastni presvedceni. Argumenty typu "prodysny je naprosto dostatecne, kdyz bez problemu staci i mne na sneznicich" ](*,). Kde je Tvoje touha po presvedcivych dukazech a podlozeni cisly? Nechces neco takoveho predves?.

Najednou i uznavas, ze by i PL Gold mohl pouzitim slehavat, tj. mit snizenou izolacni schopnost - tos vehementne nekolikrat tvrdil, ze u Tve stare bundy neni. U manzelcinyc rukavic je to slehnuti minimalne na pulku, CLO ted si nedokazu odhadnout.
mike píše:Rec byla ovsem o tom, ze vlakna pry prolezaji pres latku. Coz je nesmysl.
Rec byla puvodne o tom, ze v pripade Climashieldu by nemelo hrozit "lezeni vlaken"u dane bundy z "ne uplne downproof" materialu, ja jsem jen dodal, ze "byt tam PL Gold by to bylo horsi". Jednoduse z duvodu konstrukce Goldu.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte bře 23, 2021 18:53

apuka píše:Tobe, bohuzel, zase nejde o nic jineho, nez se shovat za sve vlastni presvedceni.

Coze? Cesky a srozumitelne, prosim.

apuka píše:Kde je Tvoje touha po presvedcivych dukazech a podlozeni cisly? Nechces neco takoveho predves?.

To uz jsem davno udelal. Dychaci test, vysavacovy test. Moje primaloftka na sneznice je prodysnejsi, nez ma nejprodysnejsi vetrovka. Psal jsem to.

apuka píše:Najednou i uznavas, ze by i PL Gold mohl pouzitim slehavat, tj. mit snizenou izolacni schopnost - tos vehementne nekolikrat tvrdil, ze u Tve stare bundy neni.

Odkaz prosim. Jsem si jisty, ze tohle jsem rozhodne netvrdil. Naopak, psal jsem, ze ma starsi primaloftka, to je ta na sneznice, je slehla podstatne vic, nez ta druha to mesta a na vychazky. Proste si zas vymyslis, uz mne to nebavi.

apuka píše:ja jsem jen dodal, ze "byt tam PL Gold by to bylo horsi". Jednoduse z duvodu konstrukce Goldu.

Ano a to je prave ten nesmysl. Furt tyhle kraviny opakujes, aniz bys to necim podlozil. A ja na to reaguju jen proto, aby tomu nahodou nekdo neuveril.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49359
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Etheric » pon dub 5, 2021 6:55

Tak ta bunda Enlightened Equipment Torrid Apex je úplně boží. Velikost odpovídá údajům výrobce, tj opravdu je ve velikosti S dlouhá 72cm, akorát k rozkroku /ne jak říkal Apuka, že to je bunda do pasu/. To stahování spodku schovaný do kapes je úplně boží. Kapuce plnohodnotná, se stahováním po obou stranách, je dělaná na hlavu bez helmy, sedí úplně luxusně. Váha ukázala 243g.
Celkově je bunda prodyšná, bude to i pro ty, kdo se víc potí. Odolnost větru není špatná vzhledem k prodyšnosti. Vrchní látka nepůsobí nijak subtilně, je to tenký, ale mega hustě tkaný. Vnitřní látka je mnohem tenčí, ale pořád působí dostatečně pevně. Obě látky jsou vypadá to bez zátěru, hustý tkaní asi stačí samo o sobě.
Sbalitelnost je taky moc hezká. A secsafra rychle schne.
Super, další gramy dolu :)

Akorát jedno minus - na cedulce je "hand wash". Asi vzhledem k jemnosti látek a minimu švů. Tak holt 1x měsíčně namísto v pračce vyperu v ruce. Za tu ušetřenou hmotnost a místo v batohu to stojí
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8061
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon dub 5, 2021 11:31

Etheric píše:ne jak říkal Apuka, že to je bunda do pasu
Apuka rikal, ze se mu zda, ze je to do pasu podle produktoveho videa a ze by to potrebovalo zkusit :wink: .
To je totiz jedna z veci, ktere me nekdy dost serou -na produktovych fotkach/videich vypada, ze je ta bunda kratka. U nekterych vyrobcu alespon napisou, jak vysoky model ma jake cislo. Potom se clovek nestaci divit - "nase modelka ma 180cm a ma na sobe bundu velikosti S." ](*,) ](*,) ](*,)
To je ted casta moda, zkouset na vychrtlem a vysokem (coz pod zateplenou bundou nevidis) nejmensi cislo... :roll:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Etheric » pon dub 5, 2021 11:48

Produktový video mě nezajímá, pro mě jsou směrodatný údaje od výrobce. Když píše délka 72 a šířka 52cm, řídím se podle toho, ne podle videa, to o velikosti nijak nevypovídá, když je na něm chlap jak hovado oblečenej klidně v bundě o velikost menší, než by mít mohl. Prostě se řídím podle rozměrů, když to výrobce neuvádí, vyžádám si přeměření
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8061
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon dub 5, 2021 15:05

No... kazdy vyrobce ma svoji tabulku rozmeru (jsem se tehdy divil, proc jsi tohot tak vychvaloval, ze tam ma ty rozmery, co skoro vsichni...). Bohuzel, to byva "univerzalni" tabulka, ale vyrobce dela vice bund, ruznych a s ruznym strihem, tazke vubec nic nerika, jestli do ni ta-ktera bunda spadne nebo je uplne jina. U tohodle vyrobxe je to taky tak, takze asi jsi mel stesti, ze sew mohl tou tabulkou ridit.
Urcite se Ti uz stalo, zes zkousel dve ruzne bundy od stejneho vyrobce ve stejne velikosti, platila pro ne stejna velikostni tabulka, ale jedna Ti byla OK, druha mala nebo velka. Nebo v nejhorsim jedna mala a druha velka :twisted: . (Vsak mam od jednoho M, L i XL - a pocitove nejvetsi je M-ko #-o.
Proto se obcas koukam na produktove fotky/videa, hlavne kdyz od nekoho uz neco mam, co kdyby nahodou byl tam stejny model?
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Etheric » pon dub 5, 2021 16:29

Apuka, ty zcela evidentně nechápeš, jak to myslím. Nebo jsi špatně prohlížel údaje výrobce. Zopakuji tedy ještě
Enlightened Equipment uvádí u tý bundy rozměry hotového výrobku tj když položíš na zem svoji současnou bundu a změříš ju, tak hned přesně víš, o kolik a jak je rozdílně velká. Každej na vyžádání zašle i rozměry jako šířka rukávu u podpaží a šířka rukávu na druhém konci. Můžeš si to tak změřit podle bundy která ti padne a víš hned, na čem jsi. To je podstatnej rozdíl oproti tabulce "vhodné pro výšku od do, obvod hrudníku od do,..."
Chápeš už jak to myslím s těmi přesnými a konkrétními rozměry?
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8061
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Etheric » pon dub 5, 2021 16:30

apuka píše:Vsak mam od jednoho M, L i XL - a pocitove nejvetsi je M-ko #-o

Jméno?
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8061
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Mawenzi » pon dub 5, 2021 16:52

apuka
moc se mi libi ze ukazuji taky bezne velikost S na modelce 158 cm, 48kg. Proste standartni zena :D a kdyz vidis, ze 158cm ma rukavy sotva k predlokti a bundicka do pasu a prectes si ze XL je o 4cm delsi a o 10 cm sirsi... tak proste nechapes na koho to sijou:D ne ze takovy zeny neexistuji ale uprimne cilit na tuto skupinu snad nemuze byt ani vydelecny...

ja ted o vikendu zase testla tu kilpi bundicku, silnej vitr, teploty cca od +5 se silnym vetrem (pocitovka zaporna) po +12 na slunku a to teda uz sem nad svlikanim parkrat zvazovala, nebyt toho vetru, co se porad zvedal a prestaval... a jo, byl to fakt dobrej kauf. Takze timto opravdu vzdavam holt kilpi jakozto podprumerne outdoor znacce za bezvadnej kousek. Skoda jen, ze zensky sou podle nich mrnavy a hubeny nebo mrnavy a nehubeny :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9372
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon dub 5, 2021 17:11

Etheric píše:Chápeš už jak to myslím s těmi přesnými a konkrétními rozměry?
Ja chapu, jak myslis Ty, bohuzel ale na strankach vyrobce u daneho vyrobku mne zobrazuje jenom standardni tabulku velikosti... Zadne jine udaje tam nevidim.
Nebo chces rict, ze delka rukavu (podle obrazku) 76-81 cm nebo velikost hrudniku 91-99 cm je "u tý bundy rozměry hotového výrobku"? :(( . Mozna na vyzadani poslou odmereny rozmer, ale ta linkovana tabulka je presne to, o cem pisu ja a ne rozmer konkretni bundy. Navic maji uplne stejnou tabulku u vetrovky (jen jmenu bundy e zmenene), pricemz u ni budou skutecne rozmery asi ponekud jine, uz jej kvuli izolaci.

Ale toto je uplne jedno, hlavne je, ze Ti to sedi a libi. Snad nadseni vydrzi i po delsim pouziti.
Etheric píše:Jméno?
Nedavno jsem to tu psal, toto je konkretnenu Rabu s ruznymi bundami, resp. to M je spise neco jako funkcni tricko s dlouhym rukavem a polovicnim zipem, co by melo byt vice k telu :-).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Etheric » pon dub 5, 2021 17:49

Já to kupoval na outdoorline.sk a tam má kromě tý "standartní" i tabulku s přesný rozměry viz
Screenshot_20210405_184541.jpg
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8061
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon dub 5, 2021 17:52

Ta tabulka je i u vyrobce, to bylo prvni, ceho jsem si vsimnul, kdyz jsem se tam vcera dival :)

edit: je to v sekci Specs.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49359
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte dub 6, 2021 0:31

Etheric píše:Vrchní látka nepůsobí nijak subtilně, je to tenký, ale mega hustě tkaný. Vnitřní látka je mnohem tenčí, ale pořád působí dostatečně pevně.

To je zvlastni, protoze podle vyrobce by mely byt obe 10D tj. stejne:

This jacket features either a Black 10D exterior with a Charcoal 10D interior or a Forest 10D exterior with a Charcoal 10D interior

Etheric píše:Obě látky jsou vypadá to bez zátěru, hustý tkaní asi stačí samo o sobě.

Jak bez zateru? To je snad samozrejme, ne? Jsou tak leskle, jako na fotkach?

Etheric píše:Akorát jedno minus - na cedulce je "hand wash". Asi vzhledem k jemnosti látek a minimu švů. Tak holt 1x měsíčně namísto v pračce vyperu v ruce.

Dal bych to na jemne pradlo a bez odstredovani, to ji mozna ublizi min, nez prani v ruce.

Napis pak, jak funguje, docela o ni uvazuju, akorat bych si musel poridit custom verzi z USA tedy bez rozumne moznosti vraceni.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49359
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Etheric » úte dub 6, 2021 4:51

Jsem se podíval líp a s méně světla, asi ty látky stejný budou, ta rozdílná barva, vypadá to úplně jinak a na dotek mezi prsty mikrometry nezměřim.. Možná jsou stejný, ale jistě to nevím. Každopádně je to matnější než na fotkách, na dotek je to taky ok.

Absence zátěru samozřejmostí není, však kolik je takovejch bund vs kolik ten zátěr má..

Právě to praní v pračce spíš ublíží. Jak se to v tom bubnu zvedá, jak se to převaluje, může být problém těch málo švů. Problém nastane, až budeš chtít vyndat nacucanou bundu z bubnu, jak to chceš udělat, abys bundu nezvedal? Ručně to vyperu jako svetr a úplně stejně i vyždímu, tomu se nemůže nic stát. Dva kýble, voda o stejný teplotě a nezvedat, vymačkaný prádlo přelejt do druhýho kýble s vodou, to opakovat dokud to nebude propláchlý. Pak bundu z kýble vysypat na ručník, rozprostřít, překrejt druhým, srolovat, jemně vymačkat, v případě potřeby opakovat s novým párem ručníků.. Hotovo, teď už jen rozložit na sušák, ať to nevisí.
Schválně napíšu Peterovi, co si o tom praní v pračce myslí on.

Proč custom verzi, nesedí velikosti? Taky budeš chtít bez kapuce viď?
Tys někde nadával na úzký rukávy, tahle bunda má užší lem u zápěstí, ale rukávy jako takový jsou aspoň pro mě ok, obtažený to neni.

Edit: EE odporúča ručné pranie, pretože je šetrnejšie k UL materiálom
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8061
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod amundsen » stř dub 14, 2021 17:19

Nemate nekdo zkusenosti s tou DA Uniq? Me doslouzila stara DA Block a hledam novou nahradu a ta Uniq vypada zajimave a v zahr. eshopech se da obcas sehnat za dobry penize. (nebo arcteryx atom nebo proton, ale ty jsou za velky peniz a nebyvaj zas tak zlevneny)

pavproch píše:Tadyto vlákno nesleduju, tak mě nekamenujte, jestli to tu už někde je.

DA Uniq 1.0

amundsen
nováček
nováček
 
Příspěvky: 62
Registrován: čtv úno 15, 2007 21:21

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » čtv dub 15, 2021 8:48

DA Uniq nemam, ale koukal jsem se na ni. Dalsi "test" se da najit i na Hanibalu.

Ale s jednou veci musis pocitat - nebude to nahrada za DA Block! je to do uplne jinych teplot. Block ma 133g P Silver nebo 92g Climashield a i kdyz ma profoukave bocni panely z flisu, tak je pouzitelna do znacne vetsiho chladu. Uniq ma 30g toho peroizolace a, rekl bych, bude odpovidat izolaci v kapuci, tj. 40g PL Gold Active, ktery je v klidu teply cca jako PL Sport.
Navic bude i min vetruodolna (ale zase vice prodysna) i kvuli svrchni latce.

DA aktualne nema v nabidce zadnou nahradu za Block.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod amundsen » čtv dub 15, 2021 9:11

Diky apuko za info. Na ty "testy" jsem koukal, vsichni jsou nadseni :) Myslis, ze to nebude nahrada za Block? V Direct Alpine to tak prezentuji, ze to tak prave ma byt. A uniq se tvari jako skialpova bunda, mel jsem tedy za to, ze ucelem v podstate stejne jako treba ten arcteryx atom. Block nejak extra teply taky neni (mam verzi s climashieldem), tak si neumim predstavit ze by uniq byl jeste min teply, to uz je pak v podstate hodne draha mikina :)
A ten pertex quantum air neni vetruodolny? Myslel jsem ze to je prave jeho smysl. (jinak ty bocni flisove panely na Blocku me treba na skialpech dost stvaly, treba na hrebeni tudy proste fouka a musim pres to stejne hodit hardshell)
amundsen
nováček
nováček
 
Příspěvky: 62
Registrován: čtv úno 15, 2007 21:21

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » čtv dub 15, 2021 10:41

Manzelka ma Block, uz s P Silverem. Taky rikala, ze skoda tech bocnych panelu :-). A taky hleda nahradu.

Musis vzit do uvahy, ze 30g/m2 te izolace znamena, ze v te bunde ji bude max. (spise min) tak celkem 50g, spise trochu min. Je to kachni peri, takze max 700cuin (spise min). Kdybys mel perovku s 50g 700 cuin peri, jak by asi byla tepla? SJ dava do vesty Atol Man 80g 650 cuin peri a jeji urceni je +10 az -5. A to je vesta.

Q Air je prot vetru, ale zase "ne tak moc", aby byla prodysna. Vetrovku bys z ni mit asi nechtel. Manzelka prave ma od DA bundu (ktera mozna mela byt nastupcem Blocku, ale uz se nevyrabi) s ni a celkem dost (nepamatuji si ted jestli 100 nebo 133g) PL Gold Active. Pri prvnim pouziti si hodne stezovala, ze ji pres bundu profukuje - pres latku i pres tu izolaci. A to nema flisove panely a zadny velky vitr nebyl. Zase si od te doby na to nejak zvykla a pry "je to lepsi".
I v dychacim testu citis, ze ten matros je vice prodychatelny nez na Blocku.

Jinak pokud chces teplejsi bundu od DA, kooukni se na Yungay. Ma o trochu vice Climashieldu jako Block (102g) a nema bocni panely z flisu. Svrchni material je P Quantum - coz nic moc nerika, bo nemaji uvedenou ani gramaz. Zato ji ted maji vsude v CR ve sleve za stejnou nebo lepsi cenu nez Uniq v zahranici :wink:, tj. se to da jednoduseji vyzkouset a pripadne i vratit.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod amundsen » čtv dub 15, 2021 12:33

Jasne, diky. Ten Yungay vypada taky pekne. Me to, jak byl/nebyl teply ten Block, celkem vyhovovalo, da se to nosit skoro cely rok (proti svetlu bylo skoro videt skrz ty svy:) Takze nehledam nutne neco teplejsiho. Ale o moc min teplejsi taky nechci. Pokud by ten Uniq byl podobny jako Block, tak bych byl spokojen. Ale jak pises, toho izol. materialu tam opravdu neni mnoho. Proto by me zajimala nekoho zkusenost s tim Uniqem, ale jak je to relativne novy material, tak to asi nikdo jeste nema... A co jsem googlil tak ani dalsi vyrobci s tim Thindownem jeste moc nepracuji. Ale nehledam nutne neco od DA, ikdyz s nima mam dobre zkusenosti, ale mam prave v hledacku i ten Arctrx Atom a cekam jestli bude nekde sleva :) Nebo jak jsi daval odkaz na ten Black Yak Calvana, ted je stale zlevneny, ale ma 120g Climashieldu coz je zas jeste o dost teplejsi nez ten Block
amundsen
nováček
nováček
 
Příspěvky: 62
Registrován: čtv úno 15, 2007 21:21

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » čtv dub 15, 2021 13:02

Tak pockej, tam maji dve bundy od Black Yaku - jedna je s nizsi gramazi Climatexu a druha s vyssi. Teda pokud nekterou uz nevyprodali.

Jinak se i Arcteryxy daji obcas sehnat v peknych slevach. Pokud mas moznost jit autem nekam k Vidni, zkus se stavit v Outlet centru v Pandorfu. Pokud zrovna budes mit stesti, tak u Arcteryxu (ma tam taky prodejnu) muzes sehnat 50 i vice procentni slevy.
Ja doted lituji, ze jsem za nejakych 70 EUR nekoupil tehdy doprodavane Proton AR (ale to se jeste nevedelu, ze uz nebudou), ani kousek pozdeji za 100 Atomy AR.
Akurat si musis pockat, az bude mozne jit do zahranici bez problemu a obchody tam taky budou otevrene.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16548
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení