Koronavirus

vše co se týká naší tělesné schránky a outdoorových aktivit

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Koronavirus

Příspěvekod scinkk » sob úno 20, 2021 11:27

Selhání vlády si umím představit ... máme to denně on-line:-) ... selhání společnosti ... to má být v této souvislosti jako co? A hlavně ... kdo bude ten, kdo to má/bude posuzovat?


Selhani spolecnosti nikdo posuzovat nebude, neni to treba, proste se stane to, co se diky tomu muze stat. Selhani muze byt, pokud neco doporuci odbornici, a velka cast te spolecnosti to ignoruje ci dokonce zamerne bojkotuje, treba i proto ze se ridi svym zdravym rozumem, coz je jiste prokleti predevsim poslednich let. Jak velka je ta cast spolecnosti tezko urcit a da se ovlivnit jen castecne, pres vladu, media, silne a vudci osobnosti apod., a z neznameho podilu se to proste ovlivnit neda, at uz historicky, geograficky, vzdelanim a mnoho dalsiho vcetne toho, jak velky "vzorek" budes posuzovat, v tomto pripade, rekneme, resime jen nas stat. Obavam se, ze u nas z te casti, ktera by se ovlivnit dala, vlada znicila co mohla, i proto jsme best in covid.

Treba se ukaze, ze je to do budoucna pro spolecnost ta lepsi cesta, ale dost o tom pochybuji a proto to z meho pohledu beru jako selhani.
Ostatne treba to selhani vlady taky nikdo nemuze objektivne posoudit.

Samozrejme pokud neni predpokadane selhani globalni, muze se clovek prestohovat nekam, kde bude spolecnost vice odpovidat jeho predstavam :) Ostane je to cast pohonu migrace vsech veku.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » sob úno 20, 2021 13:02

@mike ... poslední odstavec ponechám být, první dva v zásadě souzní s tím, co jsem napsal. Ona ta analogie s chřipkou nebyla myšlena až tak doslova, podstatný je ten závěr, že to tu s náma ještě pár let bude. Souhlas s tím, že jednou třeba ne ... přijde Řád a Cormac a bude:-).

@scink ... i za čistě hypotetického předpokladu, že by se odborníci shodli, se tu míchají jabka a hrušky. Protože i za této hypotetické situace je to tak, že ti odborníci mohou pouze stanovit "co za co" (což nedělají, bo ani nemohou, ale od toho opět abstrahujme). Tedy i v tomto zcela ideálním případě by bylo jasně dané, jaká opatření ... míra restrikce ... povedou k jakému snížení/eliminaci rizika. Ale rozhodnutí jednotlivých subjektů, kdy se jim poměr
těchto jeví jako optimální, bude vždy individuální. A vždy stejně špatné i stejně dobré.

U vlády je mluvit o selhání mnohem snadnější, hlavně u té naší, protože některé z vyhlášených restrikcí jsou buď zcela k ničemu, nebo dokonce jsou z hlediska epidemie škodlivá. Ostatně, nejmenovaný zdejší noční chodec by mohl vyprávět:-))).
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod Etheric » sob úno 20, 2021 15:47

A to jsme si na začátku toho všeho dělali prdel, že budem nakonec nosit povinně plynový masky. Už jsme na půl cesty :twisted:

Já bych si už rád koupil boty v kamenným obchodě, taky věci na ryby se blbě kupují po netu, např potřebuju naviják, jenže to se musí vyzkoušet, jak si s prutem sedí. Což by řešila jedna návštěva rybářskýho obchodu, takhle budu muset objednat tři, čtyři navijáky, doma vyzkoušet a zbytek vrátit. Poštou. Takže čas i finance v hajzlu, nehledě na to, že na tý poště potkám násobně víc lidí, než v obchodě a taky tam strávím násobně víc času... Takže v konečným důsledku je paradoxně zavření obchodu kontraproduktivní, co se týče omezování kontaktu s lidma... proč prostě nemůžou mít rybářský potřeby otevřeno? Třeba jen 2 lidi na obchod, když jsou dva prodavači. Fronty by nebyly, však kolik tam za den přijde lidí...

Obchody s oblečením to odnesou nejvíc, páč jim celá zimní kolekce zůstane na skladě...
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8036
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » sob úno 20, 2021 17:49

@Etheric: taky si myslim, ze by bylo lepsi obchody v rozumne nastavenem rezimu otevrit, ale jak by to dopadlo si moc netroufam odhadnout.

@Medak: jo, v podstate se shodujeme, asi ti chybi zdravy rozum :twisted: Jak to vsechno dopadne uvidime az casem.

Selhani spolecnosti vidim v tom, ze udelala kozla zahradnikem. Bohuzel se s tim trefila do celosvetove krize a navic se ukazalo, ze kozel se umi akorat naparovat a jinak je naprosto neschopny. Vysledkem je best in covid.

Selhani vlady je videt uplne vsude. Tady je pekny rozhovor s Pilnym, ktery kdysi skocil kozlovi na spek. Dochazi k tomu samemu, co my tady:

Až krize ale odhalila naprostou neschopnost zemi řídit. Teď se objevil navíc zvláštní způsob politického marketingu, kdy řeknete, že něco uděláte a čekáte, co tomu řeknou lidi. Pokud zareagují kladně, tak to uděláte, když ne, tak ne. Vytváří to neuvěřitelný chaos v lidech, kteří se spoléhají na to, že co se řekne, to se udělá. Bohužel se nemůžu divit svým spoluobčanům, že důvěru prostě ztratili.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49289
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » sob úno 20, 2021 18:50

Njn, když ono se hezkých pár let docela dařilo, takže stačilo to nechat běžet samospádem a soustředit se na mediální obraz. Že by vláda musela najednou fungovat, a to sakra dobře, to tak nějak nikdo nepředpokládal a všichni spíš doufali, že na to nikdy nedojde ... zejména ta vláda:-))).
Jinak ke kozlovi ... na Babiše je přirozeně a právem vidět nejvíc, ale já mám pocit, že Hamáček jej ještě předčí. Viz teď aktuální zakázka na testy do škol.
Ale třeba kluka podceňuji a po prostudování jeho finančních výkazů bych byl naplněn obdivem. :twisted:

Já se od začátku zrovna Pilnému divil, ale ... u něj myslím, že to prostě bylo přání otcem myšlenky. A Pilný asi není ve změně názorů až tak osamocen . Pokud se dá těm nejrůznějším průzkumům aspoň trochu věřit, tak u Babiše došlo k opravdu značné proměně elektorátu.
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod Etheric » sob úno 20, 2021 19:19

mike píše: jak by to dopadlo si moc netroufam odhadnout

Takto nějak? https://m.youtube.com/watch?v=FNKSaYVWrT8 :twisted:
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8036
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » sob úno 20, 2021 20:42

Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49289
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » sob úno 20, 2021 20:52

Medak píše:Njn, když ono se hezkých pár let docela dařilo, takže stačilo to nechat běžet samospádem a soustředit se na mediální obraz.

Vylepsovany proziranim rezerv, ktere ted budou sakra chybet.

Medak píše:Já se od začátku zrovna Pilnému divil, ale ... u něj myslím, že to prostě bylo přání otcem myšlenky. A Pilný asi není ve změně názorů až tak osamocen

Ja taky, ale nebyl sam. Vsichni rozumni, co mu sedli na lep, dopadli stejne, Pilny byl mozna posledni. Zbyli jen neschopni podrztaskove a to je prave ten pruser.

Medak píše:Pokud se dá těm nejrůznějším průzkumům aspoň trochu věřit, tak u Babiše došlo k opravdu značné proměně elektorátu.

Klasika, ty puvodni, co podvedl, uz na to prisli a tohle je nepratelske prevzeti elektoratu komousu a sosanu. To je jeho standardni modus operandi, ale tady na to dojede. Jakes v plote.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49289
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » sob úno 20, 2021 20:58

Na iDNESu byl začátkem týdne, kdy se holedbali jak to otevřou, článek s anketou o tom, jak je pravděpodobné, že ty krámy zase fofrem zavřou. Snad 90% lidí hlasovalo, že to očekávají.
A doufám, že tam příště přidají možnost, že to vůbec neotevřou:-))).
Takže ono se tak nějak není lidu moc co divit ... když má člověk šanci si vyzkoušet boty jeden týden v kvartále, tak je potřeba ji nepromarnit:-))).
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » sob úno 20, 2021 21:07

Jenom 90 %? Nekteri lidi jsou nepoucitelni :twisted:

Jasne, v tenhle situaci je to logicke chovani. Proto k ni vubec nemelo dojit, je na tom krasne videt, ze je nutne uvazovat dlouho dopredu. Coz je presne to, co neumi a nedelaji. Teda, ono je to nejlip videt na ockovani, tam bylo jasne dopredu, ze na to dojde. Rozumne staty se pripravily, u nas se to resi za pochodu ted a jeste blbe #-o
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49289
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » ned úno 21, 2021 19:55

Nahodou jsem narazil na web, ktery vysvetluje, jak jsou na tom ted nemocnice a proc je stav horsi, nez v listopadu i kdyz oficialni cisla jsou lepsi: https://www.plnenemocnice.cz/
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49289
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod mila6032 » pon úno 22, 2021 14:44

Srozumitelné a v "lidštině" psané odůvodnění dnes vyhlášeného nálezu Ústavního soudu, kterým ÚS zrušil některá nařízení vlády týkající se zavřených obchodů:

https://www.usoud.cz/aktualne/ustavni-s ... ani-sluzeb
mila6032
účastník
účastník
 
Příspěvky: 279
Registrován: úte úno 28, 2017 11:42

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » pon úno 22, 2021 17:41

Vidis, milo mne se prave zda, ze uplne srozumitelne to zduvodneni neni. Hlavne je napsano tak, ze podle mne prave koblihovolici to pochopi tak, ze vlastne bylo vsechno v poradku, ale soudci nepochopili vysvetleni koblihare. Tutiz, ze je to zase schvalnost proti nemu, kdyz vlastne nic spatneho neudelal.

Kdyby tam primo a jasne napsali /bez tech pro tyto lidi zbytecnych fraz/, ze usneseni by bylo v poradku, ale v nasem pravnim radu je to treba radne zduvodnit a to vlada vubec neudelala. Takze se to kvuli chybejicimu zduvodneni musi zrusit.

kdyby to napsali takto, tak by se mozna ani takovi posukove na tom nechteli hned vydelat, co to jde... On ("vrchni obchodnik CR") vubec nepochopil, ze se tam pise neco jineho nez on rika, ze problem nebyl ani tak v opatrenich ale zpusobu jejich vyhlaseni a hlavne chybejicim zduvodneni, proc co nechat otevrene. Navic chtit uhradit 100% prumernych predchozich trzeb za cele obdobiuzavirky je totalni ulet... Chtel bych videt, jak bude mit obchod stejne trzby, kdyz tam bude moci jen rekneme tretina zakazniku (bo omezeni na pocet osob), nesmi se prakticky nic zkouset (resp. s pravidlami, jak bylo pri uvolneni - vsechno zkousane se melo ulozit mimo dosah lidi, tj. do skladu na 24 hod; ne ze by to bylo dodrzovane) jako kdyz se chodilo volne.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » pon úno 22, 2021 17:59

apuka píše:Hlavne je napsano tak, ze podle mne prave koblihovolici to pochopi tak, ze vlastne bylo vsechno v poradku, ale soudci nepochopili vysvetleni koblihare.

He? Vzdyt je tam jasne napsane, ze vlada zadne vysvetleni neposkytla. Mne to teda prijde velmi srozumitelne a pro slabe ctenare by stacil i posledni odstavec:

Současně však nelze připustit ani opačný extrém: situaci, kdy vláda dokonce ani v řízení před Ústavním soudem, kdy je již přezkoumáváno konkrétní krizové opatření, není schopna či ochotna uvést žádné relevantní a konkrétní důvody, proč je daný zákaz nezbytný, proč nelze vystačit s méně robustními zásahy do základních práv a v čem spočívá racionalita uvedených výjimek.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49289
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod mila6032 » pon úno 22, 2021 19:34

Apuka: No...z jakého konce to vzít? Soud řekl přesně to, co říct chtěl. Tedy že vyhlášení toho opatření bylo protiústavní. A budeme-li na to nahlížet čistě technicky, tak je lhostejné, z jakého důvodu tam ÚS ten rozpor s Ústavou spatřuje. S ohledem na náhrady škody je to už úplně jedno a určitě není na místě nazývat někoho, komu byla v rozporu se zákonem omezena možnost obživy a kdo teď bude chtít po státu náhradu, pošukem, který na tom chce vydělat. Ne, nechce vydělat, chce nahradit škodu, která mu byla způsobena nezákonným postupem. To je naprosto v pořádku. Principielně je to vlastně pokuta za porušení zákona. A to by ti přeci mohlo být blízké, ne? Akorát teď bude v té pozici zločince stát :)

Ad odůvodnění. Ne, nepíše se tam, že to opatření je v pořádku, jen není odůvodněno. To je eufemisticky řečeno velká zkratka a nepřesnost. Ten nález říká, že vláda musí velmi dobře poměřovat, jakou tvrdost nařízení zvolí, zda náhodou nelze obdobného efektu dosáhnout mírnějším omezením a jestli v takto plošném omezení je všem měřeno stejným metrem. A to splněno nebylo. Pro některé obchodníky bylo to opatření diskriminační a i jen tento bod by stačil na to, aby byl soudem konstatován rozpor s Ústavou. A aby toho nebylo málo, tak dokonce i v tom "novinářském" komentáři na webu usoudu je zmíněno, že vadný je i ten mechanismus, kdy se zakáže vše a zpětně se z tohoto stavu něco povoluje formou výjimek.

Takže daleko blíže pravdě je hodnocení, že to opatření soud zhodnotil jako paskvil, který byl diskriminační, zasahoval do svobod nevhodným mechanismem a pouze jen jako bonus nebyl ještě dostatečně odůvodněn.

Jinými slovy to prostě byla sračka, na základě které obchodníci přišli o peníze a je zcela na místě teď požadovat náhradu. Šance na náhradu nevidím jako moc vysoké, ale nemožné to taky není. A zcela upřímně budu fandit každému, kdo se do toho pustí. Jestli má někdo dodržovat zákony jako první, tak je to stát. Pokud je nedodržuje on, nemůže to za žádných okolností chtít po mne.
mila6032
účastník
účastník
 
Příspěvky: 279
Registrován: úte úno 28, 2017 11:42

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » pon úno 22, 2021 23:28

Kdyby tam primo a jasne napsali /bez tech pro tyto lidi zbytecnych fraz/, ze usneseni by bylo v poradku,

Boha jeho, jak může být nějaké opatření/restrikce v pořádku, když vláda jasně nezdůvodní, proč zvolila právě toto opatření? Nevadí ti náhodou, že bez toho právě vůbec nelze opodstatněnost jakéhokoli opatření posuzovat?

A ne, ve slušné společnosti důvody typu ... já si myslím ... to je přece každému jasné ... myslíme, že by to mohlo k něčemu být ... dodatek ... a kdyby ne, tak voni se ovčani taky neposerou, stejně si to zavinili sami ... fakt nejsou akceptovatelné.

Mně ta tvé argumentace dlouhodobě přijde jako takové virtuální flagelantství ... je to špatný, musíme přitvrdit, nejlépe ve všem a pořád, protože co kdyby na té buzeraci něco náhodou bylo, stejně si za to můžeme sami, takže nám to vlastně patří ... a tak dál.
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » pon úno 22, 2021 23:30

Akorát teď bude v té pozici zločince stát ...

Cywe ... taková hereze! :lol:
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » úte úno 23, 2021 10:51

@mila: Hele, ja jsem psal o tom, jak to pochopi koblihovolici. Ty jsi (alespon doufam :wink:) rozumna a myslici bytost a dokazes dat dokopy dve veci. Oni ale vetsinove ne. Oni tem vetam vysvetlujicim, proc je to-co spatne stejne neporozumi (a predpokladam, ze sam koblihar taky ne). No a z tohodle hlediska, at je vysvetleni pro mysliciho cloveka jakkoliv srozumitelne, tak pro ne to tak neni (a hodnotim to podle toho, jak mnozi, co znam uvazuji). A kobliharska PR z toho dokaze pomerne lehce udelat neco, aby to nakonec vyznelo, jak jsem naznacoval.

Je mi jasne, ze US musi zduvodnovat logicky a pravne relevantne, ale byt tam ja, tak bych to zduvodneni mnapsal asi stylem (poradi je ted nahodne):

... neni v poradku s ustavou, protoze:
1) pozadovane zduvodneni neni zadne, na zadnou cast
2) zpusob "zakazeme vsechno" a nasledne "pridame milion vyjimek" je nepripustny
...
A pod tim bych napsal zduvodneni jednotlivych bodu.

Koblihovolici by stejne dokazali precist a pochopit pouze ten strucny vycet poruseni ustavy a zbytek ne. A uz vubec nepochopi ten mikem citovany odstavec.

Navic, takto by mohl US ukazat, jak se to delat ma :wink:.

Jeste toto:
"usneseni by bylo v poradku" - bylo mysleno tak, ze US vyslovene naznacoval, ze uzavreni obchodu muze byt, resp. mohl by byt za dane situace plne v poradku, ale problem nesouladu s ustavou byl ve forme ("zavreme vsechno"+"povolime otevrit neco") a ve (ne)zduvodneni, jednak proc se to cele musi udelat a jednak proc ty jednotlive konkretni pripady povoli a proc jine ne. No a ze neni jasne urcene, co patri sem a co tam, ze si to obchodnici musi sami domyslet.
Proste US naznacil, ze dane usneseni vlady byl paskvil, ale taky to, ze ne "obsah" opatreni je paskvil, ale jeho provedeni (nebo mozna presneji vyvedeni na papire).

Vy delate jednu velkou chybu - myslite si, ze vetsina lidi premysli jako Vy a uvidi tam ty souvislosti, ktere tam vidite Vy. Zkuste se dat do reci s lidma, se kteryma mozna nesouhlasite, mozna mysli uplne jinak, nez by se Vam libilo. Proste mimo "spriznene duse". Mozna rychle zjistite, ze "srozumitelne, logicke a vystizne" pro Vas je nesrozumitelne a nepochopitelne pro mnohe jine lidi.
mila6032 píše:určitě není na místě nazývat někoho, komu byla v rozporu se zákonem omezena možnost obživy a kdo teď bude chtít po státu náhradu, pošukem, který na tom chce vydělat
Hele, ja jsem ho nazval "posukem" proto, ze chce neco, co je nerealni (a on to dobre vi), co vubec neodpovida tomu, co by mel za bezneho provozu v casech pandemie (tj. s omezenimi co jsou i v otevrenych obchodech). Takze jasne vyzaduje neco, na co nema prco mit narok.
Dnes v rozhovoru rikal presne majitel AlpinePro, kdyz se ho presne na tento vyrok a pozadavek ptali, cca, ze vubec nejde o to, jestli by dostali 100%, 70% nebo 50%. Ze mu je jasne, ze v soucasne situaci omezeni byt musi a ze to snizi jeho zisky, i kdyby byl otevreny, ale jde o preziti. Takze by bylo namiste dostat nejake nahrady, ale ne takove, ktere odpovidaji beznym trzbam v bezne dobe, mimo jakekoliv omezeni. A toto je podle mne ten pohled, ktery ma opodstatneni.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod mila6032 » úte úno 23, 2021 11:31

Já si myslím, že ta chyba v náhledu je u tebe. Mně je teda ale úplně u prdele co si o věci myslí volič ANO, nebo volič někoho úplně jinýho, nebo co si o věci myslí Havlíček s Blatným. Ti to mají respektovat a dodržovat. Zajímá mě komentář Babiše? No absolutně ne, ať si o tom myslí co chce. Je mi to srdečně jedno.
Má ÚS psát odůvodnění nálezu nějak návodně, nebo zohledňovat to, jestli to nějaký volič pochopí? Proboha jen to ne. Na vstřebání právního textu a jeho pochopení je potřeba zkrátka nějaká erudice, používá se tam ustálené názvosloví a většina závěrů je opřena buď o dřívějíší rozhodnutí soudu, nebo v souvislostech odvozená z jednotlivých ustanovení zákona. Psát to pro průměrného voliče prostě nejde. Vem si třeba průměrného voliče SPD. To by to odůvodnění muselo bejt obrázkový.
Soud to má posoudit. V souvislostech a podle zákona. Tečka. Určitě nemá a dokonce ani nesmí mít ambici to psát pro průměrného voliče. Ten nechť si to nechá přeložit od svého právníka, nebo ať si počká na to, až mu to předžvejkají média. Stejně jako já třeba v případě přistání sondy na Marsu. Tuším já jak je možné, že v atmosféře Marsu má NASA v plánu létat s malou helikoptérou, když mám v hlavě informaci z dětství, že atmosféra Marsu je tak řídká, že to tam nejde? No netuším. Budu to teď studovat? No nebudu. Počkám na Dana Stacha a von mi to určitě nějak srozumitelně vysvětlí. Měl bych chtít, aby inzenýři z NASA mluvili o této věci tak, abych to pochopil? No vůbec. Ať mluvěj tak, aby si mezi sebou rozuměli a aby to tam nakonec fakt letělo a já mohl čumět na fajn fotky.

Náhrady nech taky na soudech. Obchodník může chtít třeba i 2000 %. To ale neznamená, že je dostane. Ani ty, ani já nemáme dostatek informací, abysme to mohli rozlousknout. Ty říkáš, že jim to nenáleží v takové a makové výši, já říkám, že si můžou říct o co chtějí a ono z toho nakonec něco vyleze.
mila6032
účastník
účastník
 
Příspěvky: 279
Registrován: úte úno 28, 2017 11:42

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » úte úno 23, 2021 11:34

Vy delate jednu velkou chybu ...

A ty děláš mnohem větší chybu, pokud po rozsudku ÚS a jeho odůvodnění chceš, aby uvedené bylo snadno, lehce a jednoznačně pochopeno každým, slovy klasika, "skladníkem ve šroubárně".

Zejména se to týká těch, kteří mají ve věci jasno dávno před tím, než ÚS k nějakému stanovisku vůbec dojde. Buď jim ÚS dá za pravdu ... a pak je to stejně zbytečná banda darmožroutů, bo já to Máňo věděl hned ze začátku ... nebo ne ... a pak je to banda darmožroutů a zaprodanců, když nechápou něco, co mně je dávno jasný. :lol:

Jen tak na okraj ... když někdy čtu zrovna tvé posty ... mám pocit, že by i onen skladník raději volil toho Vergilia v originále:-))).
No offence.
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Koronavirus

Příspěvekod Lipon » úte úno 23, 2021 12:37

Sorryjako, ale Ústavní soud nikdy nebude a ani nemůže psát věci zkratkovitě na dva odstavce.
ÚS jako nejvyšší a mimořádná soudní autorita musí psát judikáty "po právnicku".
ÚS posuzuje a vykládá soulad obecných právních norem s Ústavou. Ústava sama o sobě musí být obecného rázu, obsahuje ty nejzákladnější normy, musí tedy být i stručná a ten soulad nebo nesoulad se dovozuje, vykládá se smysl posuzované normy a její soulad s normami obsaženými v Ústavě.

Existují různé metody výkladu právních norem, které se různě kombinují. A Ústavní soud musí popsat, jak vykládá nápadné ustanovení a pokud odporuje Ústavě, proč a pokud je v souladu, tak taky proč.
Jedině podrobným popisem výkladu docílí transparentnosti a konzistentního výkladu i do budoucna.
Lipon
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4884
Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
Bydliště: furt něgde ...

Re: Koronavirus

Příspěvekod mila6032 » úte úno 23, 2021 14:46

Mno...tak Městský soud v Praze zakázal Gymnáziu pokračovat v distanční výuce a nahnal žáky zpět do škol.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/gy ... 231347_dok

Celý rozsudek hýr:
https://t.co/BHNQQFM2Ci?amp=1

Komentář si zatím odpustím, protože na první pohled to je teda slušná divočina a bude potřeba toho načíst docela dost okolo. A tohle je teprve začátek. Důsledek vládnutí šílenců.
mila6032
účastník
účastník
 
Příspěvky: 279
Registrován: úte úno 28, 2017 11:42

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » úte úno 23, 2021 16:30

Mrcha malá věděla, proč na Zatlanku nechce ... by si večer pěkně sbalila brašničku, ráno na 123 a tradá do procesu! Ne chrápat u noťasu v pyžamu. :twisted:
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » úte úno 23, 2021 18:29

Ze by dalsi karma - Vaclav Klaus st. ma covid.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod scinkk » úte úno 23, 2021 19:17

Noooo neke

Jinak asi tezko to ejste nekoho prekvapi, ale i tak
Nařízení dvou chirurgických roušek nemá vědeckou oporu. Ministerstvo nepochopilo studii, na kterou se odkazuje, říká Ždímal

Taky je tam uvedena dosti mizerna ucinnost chirurgickych rousek v praxi proti virum. Dve rousky jsem na tom v praxi jeste hur, takze cele to narizeni by diky tomu, pokud vic lidi timto nahradi textilni rousky, vymazat pozotovni efekt narizenych respiratoru. Na druhou stranu nosit dve rousky je takova blbost, ze asi vetsina lidi prejde na ty respiratory.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » úte úno 23, 2021 20:14

apuka píše:Ze by dalsi karma - Vaclav Klaus st. ma covid.


Nezávidět, na všechny se dostane! :twisted:
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod Medak » úte úno 23, 2021 20:29

... ze asi vetsina lidi prejde na ty respiratory.

Které ale ta většina nebude měnit zdaleka tak často, jako byly ochotni měnit ty jednorázové roušky, resp. prát a žehlit ty látkové. Takže mám velmi silnou obavu, že vládou deklarovaný efekt jaksi nenastane. Zcela překvapivě ... asi jako vždy:-))).

Jinak dneska jsem jich u Čonga na Národní v Metru viděl ve výloze plné škatule za dvacku, ale jak moc se dá věřit tomu KN95, to ví jen Bůh.

Dobrá taškařice jsou taky povolené nano, bo na ochotu našich čackých příslušníků nějak jooo zjišťovat, jak moc je ten hadr nano, bych opravdu nesázel. A vůbec se jim nedivím:-))).
Medak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 170
Registrován: pon lis 2, 2020 17:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » úte úno 23, 2021 22:15

Taky zacinam mit pocit, ze je to nejaka soutez. Kdo toho vic posere.

Mam pocit, ze nemeneny respirator je ciste problem nemenice. Porad by mel fungovat, akorat na nem budou zevnitr rust bakterialni a plisnove kultury, ktere bude dotycny dychat. Aspon si potrenuje imunitni system, o kterem chytraci tvrdi, ze ho rousky nici :twisted: Muze ho ale desinfikovat lihem nebo UV zarenim.

Congovym KN95 bych veril vic, nez tem, co rozesilal Bures duchodcum. Coz neznamena, ze nejak moc.

Oni hlavne nemaji jak zjistovat, jestli je to nano. Jsi snad povinen s sebou nosit nejaky certifikat a prokazovat se jim? Takze opet, mysleli jsme to dobre, ale dopadlo to jako vzdycky.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49289
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod scinkk » úte úno 23, 2021 22:46

jj kdyby nedej boze byla nekdy prosazena obecna referenda, tak bych byl za referendum, aby ve snemovne na vecne casy za pultikem byl co nejvetsi napis: mysleli jsme to dobre, ale dopadlo to jako vzdycky. :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Koronavirus

Příspěvekod ret255 » úte úno 23, 2021 23:47

Len ci to mysleli dobre aj s tymi dvoma ruskami... ale asi ano, nejaky chytrolin sa chcel masam zapacit, bude to aj lacne, ludia usetria a este budeme aj za peknych. Ono aj ffp2 respirator bude niekomu nafigu, ak mu dobre neprilieha na tvari, to je uz lepsie aj dokonale priliehajuce rusko. V anglicku na to jeden chalan urobil v 3d tlaciarni taky gadgedt, staci si ho natiahnut na tvar cez rusko a je vystarane, potom budu aj tie dve ruska dobre.
https://youtu.be/b-9Bj-T0Dtc?t=106
https://twitter.com/PlasticFull/status/ ... 2358617091

ale o inom som chcel, prve ohlasi co hovorili, ze britsku mutaciu vo vecsom prenasaju aj male deti je pekne videt na tejto sikovnej grafike z ceska a celkovo to nevyzera ruzovo
https://www.facebook.com/visualito/post ... 8586447675
ret255
účastník
účastník
 
Příspěvky: 517
Registrován: stř pro 23, 2015 22:12

PředchozíDalší

Zpět na Outdoor a zdraví