Jsou pevné trekové boty nezbytné?

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod apuka » ned říj 18, 2020 14:01

Kuba Turek píše:přesně kvůli takovým lidem, jako jste Vy tři na Hochtoru, se o Češích na horách říká, že jsou idioti
Bohuzel, s tim musim souhlasit.

Kdyby oodoow to vzdal, jak psal, ze uz chtel, tak by to bylo OK, jak by to byt melo. Ale
oodoow píše:ale on že jako to oblezeme tady po té strmé skále a trávě..no a pak už to bylo celkem v pytli
je ten opakujici se problem (nejenom) Cechu.
Nechat se "premluvit" nebo strhnout nekym, kdo je na tom lip (v tomto, lepsim, pripade) nebo kdo tvrdi, ze je to OK a ze se to zvladne, ale pritom na tom neni o nic lepe (beznejsi, horsi, pripad).

Alpy, VT (typicky Gerlwach pres Matinovku), ...

Kone koncu, to je i ten problem, co se rozebiral u Happy busu jak tam lidi se spolehaji, ze ten "vudce" prece vi, co dela a ze je ochrani pred nebezpecim - jenze tam se alepson jednalo o oficialniho vedouciho.

O poznamkach oodoow o pohorkach radeji nerikam nic. Jenom zopakuji svoje (zde na OF uz psane) zkusenosti s turistickymi (tj. vice na turistiku zamerene nez trailove bezecke) Hoka.

V Alpach se v nich chodilo slusne - kym jsem nenarazil na vacsi nez male mnozstvi trcicich kamenu na dobre vychozene(!) horske pesince nebo na traverz ve strme a jemnejsi suti. Bez moznosti zahraneni v traverzu, bez moznosti se udrzet na malych stupech (nejsem horolezec a nemam takovou silu v prstech nohou abych udrzel svou vahu jen dvema-trema prstami, boty tu silu nijak nerozkladaji), kloub, co hybe palcem (ne svaly, ale samotny kloub) utlaceny do bolesti. A to ten teren byl tak A/B, max v castech B.

Pod Lysou jsem se neopovazil ani s nesmeky sejit dolu cestou, jak jsem vyslapal - bo to bylo za aktualni situaci s cerstvym snehem prilis nebezpecne.

NTB, se mi podle Tvych fotk zda (ale vim, ze podle fotek se sklon neposuzuje), ze byt na tom zasnezenem svahu tvrdy firn s tencim roztopenym mydlem na vrchu bez hlubsich stop a ne rel. cerstvy a uz drzici snih, kde se dali delat hlboke stopy, tak by Ti tam nesmeky nijak moc nepomohly. Pomohly by jen pohorky s tvrdou podrazkou, ktere by dokazaly dobre zahranit. Vlastni zkusenost (ze nesmeky ani na pohorkach nebyly k nicemu, spise pri hraneni na bote zavazely) zponad Obertauernu (psal jesm o ni). Ale tam byl o neco jeste strmsi svah, to je pravda.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod oodoow » ned říj 18, 2020 17:50

Hehe, tady se to rozjelo. :D
@KubaTurek: Ne, nic z toho nevíme, vždycky záleží jak to tam vypadá, nevím proč bych třeba kvůli trošce sněhu musel tahat pohorky .

@mike: Jo, druhá strana je možná o trochu těžší než od Hesshute, proto jsem psal, že dolů by to bylo rychlejší, že jako nemusíš lézt čelem ke skále.

apuka píše:Kdyby oodoow to vzdal, jak psal, ze uz chtel, tak by to bylo OK, jak by to byt melo.

No, ale to bych si z toho pak nic neodnesl, že jo? Ani zážitek ani poučení. :wink:

Prostě každý si chodí tam na co má podle svého odhadu morálku a dovednosti a kolik adrenalinu chce zažít. Někdy se ten odhad tak úplně nepodaří, pak to nějak dopadne a on se buď poučí anebo už mu to je jedno. Naštěstí máme svobodu se případně zrakvit kde chceme. :twisted:
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod dudy » ned říj 18, 2020 18:59

Aneb jak přetavit své vlastní selhání k obrazu své velikosti.
Kde já už to viděl a slyšel...
Jsi oodoow nesvéprávný, či co?
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » ned říj 18, 2020 19:41

Ale no tak, berte to trochu s nadhledem ;-)

@oodoow: neprehledl jsi mou otazku? Jak je to s tema tvyma zkusenostma s pohorkama? Fakt by mne zajimalo, na zaklade ceho pohorky hodnotis.

oodoow píše:...pak to nějak dopadne a on se buď poučí anebo už mu to je jedno.

Ono to ale neni jen bud, anebo. Jeste je stav mezi, ktery by se ti asi dost nelibil. Ono staci i kdyz te uraz vyradi jen na pul roku bez trvalych nasledku.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod oodoow » ned říj 18, 2020 20:43

@mike: V pohorkách jako malej po horách, přesnou kilometráž si nepamatuju, nezapisoval jsem. Měl jsem nějaký takový ty dětský kožený. Byly z toho dost puchýře. Taky jsem lyžoval a chodil často v kožených lyžákách, což je podobný a taky nic moc. Teď v zimě chodím často v Salomon X-ADV 6, což se dá taky považovat za pohorku a jako jo, je v tom teplo a sucho, ale jsem vždycky rád, když je sundám.

@dudy: Nic netavím, vím, že to byla chyba, už je to spousta let a koukám na to s odstupem. Nesvéprávnost jsem moc nepochopil.

mike píše:Ono to ale neni jen bud, anebo. Jeste je stav mezi, ktery by se ti asi dost nelibil.

Jak mezi? Buď ti to je jedno nebo není. Když z toho máš následky, tak to je pak ta první varianta a poučíš se z toho nebo bys aspoň měl. Když tě úraz vyřadí na půl roku, tak se asi poučíš o to více, protože máš šanci o tom půl roku uvažovat (i takové případy znám).
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » ned říj 18, 2020 20:55

OK, takze v podstate zadnou. Ty Salomony se fakt za pohorky povazovat nedaji, uplne jiny druh bot. V tomhle jsi mel asi pravdu: v pohorkách bych se tam zrakvil asi hnedka, problem ovsem neni v pohorkach, ale v tobe. Nejsi na ne zvykly a neumis v nich chodit. Mel by ses to naucit. Jednak se ochuzujes o vyssi hory a jednak zbytecne riskujes i v nizsich. I prumerny turista jde v narocnejsim terenu bezpecneji, nez ty v teniskach. Verim, ze v nich chodit umis, ale maji svuj horni limit, pres ktery se nedostanes a ten je u pohorek uplne jinde. Jde o tu pevnou podrazku a hrany, to mas jako na lyzich, bez hran ledovou plotnu nesjedes (nebo sjedes, ale jen jednou ;-)).

oodoow píše:Když tě úraz vyřadí na půl roku, tak se asi poučíš o to více, protože máš šanci o tom půl roku uvažovat (i takové případy znám).

Na pul roku te vyradi zlomenina (muj pripad). Pak jsou ale urazy, ktere te vyradi naporad a to nejen z hor, ale i z normalniho zivota. Tam uz ti pouceni nepomuze.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod oodoow » ned říj 18, 2020 21:26

mike píše:jsi mel asi pravdu: v pohorkách bych se tam zrakvil asi hnedka

Já vím, že jsem měl pravdu, jenom Kubík píše, že to je hloupost.

mike píše:Jednak se ochuzujes o vyssi hory a jednak zbytecne riskujes i v nizsich. I prumerny turista jde v narocnejsim terenu bezpecneji, nez ty v teniskach. Verim, ze v nich chodit umis, ale maji svuj horni limit, pres ktery se nedostanes a ten je u pohorek uplne jinde.

Co je podle tebe náročnější terén? Asi něco kam moc často nechodím, jinak by už asi po těch tisících kilometrech bylo po mně. :wink:
Pohorky mají horní limit v rychlosti a počtu km, ten je u tenisek úplně jinde. Možná, kdybych se v nich naučit chodit a vzal si je na nějaký svůj typický výlet, tak bych v 99% trasy nadával a v 1% by se mi hodily.
Však i ty teď chodíš v lehkých nízkých inov8. Sice na ně nadáváš, aby se neřeklo, že jsi nějak změnil názor, ale stejně v nich pořád chodíš i přes ty všecky nesnáze, co tu vždycky obšírně popisuješ. :D Já jsem aspoň v názorech konzistentní a pohorky si nekupuju.
No, už se to tu řešilo a je to OT, prostě za mě od hranice ledu a sněhu, kde už to chce mačky, tam se pohorky hodí, na zbytek světa mají víc nevýhod než výhod.
Jestli chceš dojdi do Prokopáku, můžeme tu projít nějaký kopce (pár strmých tu znám :twisted: ), hlavně teď jak pořádně zapršelo. Můžeš mi tu ukázat, jak mokrý blátivý strmý kopec sejdeš v pohorkách a budeš je zasekávat jako hranu lyže. :P Pak třeba změním názor.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » ned říj 18, 2020 22:58

oodoow píše:Já vím, že jsem měl pravdu, jenom Kubík píše, že to je hloupost.

Kuba nepocital s tim, ze v pohorkach neumis chodit :twisted: No a jinak mel pravdu, sorry ;-)

oodoow píše:Co je podle tebe náročnější terén?

Myslim, ze uz jsem ti prikladu daval dost driv. Ted mne napada treba tohle: viewtopic.php?p=410038#p410038. Tenkrat jsi psal, ze by to v mekkych botach slo. To jsem s nima jeste nemel zkusenosti, ale ted uz mam a je to jednoznacne nesmysl. V Inov-smejdech bych to neprosel a ty taky ne. V B/C pohorkach to bylo na hrane. Slo by to v mackach, ktere jsem nemel, v C/D nebo D pohorkach by to asi bylo v pohode, ale ty uz jsou v lehcim terenu fakt nepohodlne.

oodoow píše:Asi něco kam moc často nechodím, jinak by už asi po těch tisících kilometrech bylo po mně.

Ja jsem se zrakvil az ve 44 a to prave proto, ze uz jsem byl moc sebejisty. Taky jsem mel nachozeny tisice kilometru po horach a aspon stovku sjezdu po snehu. No a pak jednou bylo neco trochu jinak a nebylo to na prvni pohled videt.

oodoow píše:Však i ty teď chodíš v lehkých nízkých inov8. Sice na ně nadáváš, aby se neřeklo, že jsi nějak změnil názor, ale stejně v nich pořád chodíš i přes ty všecky nesnáze, co tu vždycky obšírně popisuješ.

Chodim v nich na denni vychazky, ktere jsem driv neprovozoval. Nenadavam na chozeni v nich, ale na jejich kvalitu a vydrz (ktera je ve srovnani s pohorkama tristni). K cemu se podle mne hodi a nehodi jsem psal vys. Planuju, ze je nekdy pokusne vezmu na celodenni turu do Ceskeho Stredohori, abych mel porovnani i na delsi trase, jak se to projevi na unave a rychlosti, ale nejak se k tomu nemuzu dostat, protoze na tohle jsou mi pohorky prijemnejsi.

oodoow píše:Já jsem aspoň v názorech konzistentní a pohorky si nekupuju.

Konzistentni tady neni to spravne slovo :twisted:

oodoow píše:prostě za mě od hranice ledu a sněhu, kde už to chce mačky, tam se pohorky hodí, na zbytek světa mají víc nevýhod než výhod.

Hranice snehu a ledu je jasna, ale tam zacina ten spravny alpinismus, o ktery se ochuzujes. Vyhody a nevyhody nemuzes posoudit, protoze srovnani nemas. Je to ciste dojmologie a prani otcem myslenky. Proste se ti v nich nechce chodit, a tak by se v nich slo blbe. Uvedomujes si, ze jsi jako covidioti, kteri nechteji nosit rousky a vymlouvaji se i sami pred sebou na to, ze stejne nefunguji? ;-)

oodoow píše:Jestli chceš dojdi do Prokopáku, můžeme tu projít nějaký kopce (pár strmých tu znám :twisted: ), hlavně teď jak pořádně zapršelo. Můžeš mi tu ukázat, jak mokrý blátivý strmý kopec sejdeš v pohorkách a budeš je zasekávat jako hranu lyže. :P Pak třeba změním názor.

Prokopak mam dost z ruky a zrovna ted se mi tam jezdit nechce. Mozna nekdy az tohle cele skonci. Pripadne muzes prijet sem k blazinci, taky tu mame pekny sesup k Vltave. V pohorkach ho dam i na blate, v teniskach jsem si sednul i v suchu ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod apuka » pon říj 19, 2020 8:28

oodoow píše:Pohorky mají horní limit v rychlosti a počtu km, ten je u tenisek úplně jinde. Možná, kdybych se v nich naučit chodit a vzal si je na nějaký svůj typický výlet, tak bych v 99% trasy nadával a v 1% by se mi hodily .... za mě od hranice ledu a sněhu, kde už to chce mačky, tam se pohorky hodí, na zbytek světa mají víc nevýhod než výhod.
Zajimave, ze v praci jsem podobne nazory slysel od nekolika taky "dlouhotratobezcu" vazicich jen o neco vic nez jejich tenisky :wink:. Jinymi slovy taky lidi, kterym jde o nejaky vykon.
A mas pravdu - v pohorkach tezko budes davat stejne casy jako v teniskach. Teda za predpokladu, ze Ti nebude prejdeni jednoho 100-200m useku trvat vice nez cely cbytek trasy :wink:.

Jinak ja nevim, ale ja osobne, kdyz vim, ze na 99% trasy mi postaci lehke boty, ale to 1% v nich jen stezi prejdu a muze mi jit o zdravi a zivot, tak si radeji vezmu ty pevnejsi boty a budu 99% trasy nadavat ale to 1% v pohode dam. Pro mne je to furt lepsi nez potom (v lepsim pripade) mesice marodit... Ale to je kazdeho vec.

Zajimave je, ze v Alpach se mi uz nekolikrat stalo, ze nekde jsem narazil na bezradnou skupinku lidi v teniskach (a ne ledajakych), co stali prave pred kouskem stezky pres nejaky strmy zlabek, kde voda smyla vrchni vrstvu (resp. odnesla cast svahu) a byla tam jen jemna ujizdejici ale relativne pevna sut. Proste se obavali to projit, protoze po prvnim kroku zjistili, ze jim boticky na suti nedrzi. Ja jsem tam v pohorkach s tvrdsi podrazkou hranenim v pohode presel a schvalne jsem jim udelal v suti nejake zarezy, stupy, ktere relativne drzely. A po mne uz ta skupinka dokazala prejit ten usek. Kupodivu, vetsinou to bylo na jinak jednoduche stezce, zdaleka ne jako mike ukazoval v Dolomitech na tom svem linku o neco vyse.
Stejne se opakuje obcas i na firnovych svazich, kde teniskama stup neudelas a na povrchu Te vzorek neudrzi.

Na podobnych situacich je nejusmevnejsi, ze nahoru to vetsinou jeste nejak jde (pokud se nejedna o traverz), ale dolu uz ne... (nebo radove hur, hm, i vlastni zkusenosti... :evil:). Coz dodava vysvetleni horolezeckemu rceni "vystup konci az dole v tabore" smysl i pri turistickych vystupech.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 16:06

apuka píše:Zajimave, ze v praci jsem podobne nazory slysel od nekolika taky "dlouhotratobezcu" vazicich jen o neco vic nez jejich tenisky :wink:. Jinymi slovy taky lidi, kterym jde o nejaky vykon.

V tom to prave je. Berou hory jako telocvicnu a zajima je hlavne ten vykon. Vsak to tu oodoow kdysi psal, ze okoli vlastne az tak moc nevnima, proste jde a jde mu o ten pohyb. Ja to svym zpusobem chapu, ale takhle to muze fungovat pri behani po parku nebo na lehke trase u nas, hory chteji trochu pokory. Sam tam chodim hlavne kvuli nim, libi se mi tam a nejake vykony jsou az druhotne. Neni to cil, ale prostredek, kondici potrebuju na to, abych se tam dostal a zvladnul delsi trasy s velkym prevysenim.

apuka píše:... tak si radeji vezmu ty pevnejsi boty a budu 99% trasy nadavat ale to 1% v pohode dam.

Jeste lepsi je si na ty pevne boty zvyknout a pak clovek nadavat nebude. Mj. i proto chodim v B/C pohorkach i u nas, kde by vetsinou stacily B nebo i A/B pohorky, nohy jsou zvykle a horach pak nemaji vetsi zatez. Samozrejme nejakou dobu trvalo, nez si nohy zvykly, ale ted uz mi to nijak nevadi a naopak je to i prijemne. Proto se furt nemuzu odhodlat k tomu, abych si na delsi trasu vzal pokusne tenisky, bojim se, ze by to nebylo ono a mel bych zkazeny den ;-)

Kdyby se oodoow trochu zamyslel, tak by dosel k tomu, ze pohorky v horach by zafungovaly jako trenink a o to lepsi vykony by pak podaval v nizinach v teniskach ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 16:22

Mne sa zdá, že to príliš paušalizujete. Tak ako prispôsobujete svoju výbavu trase, počasiu, ročnému obdobiu, rovnako treba prispôsobovať aj obuv... Jasné, že liezť VHT v snehu suti a pod. v teniskách môže byť blbosť, rovnako je ale blbosť prehlásiť, že do Tatier iba v pohorkách.
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 16:30

Pausalizuje oodoow se svym tenisky forever and everywhere ;-) Obecne doporuceni do Tater pohorky plati, vyjimecni jedinci si ve vyjimecnych podminkach (jistota, ze nebude prset) na nektere trasy tenisky vzit muzou. Ma ale smysl se zabyvat ridkyma vyjimkama? Takovy jedinec uz by mel mit dostatek zkusenosti, aby to dokazal rozeznat sam.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 16:43

Tak aj v dome smútku ocenia, že máš obuté ľahké tenisky a nie ťažké pohorky :D

Dobré trailové tenisky sú aj do mokrých Tatier lepšie ako zlé pohorky.
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 16:47

Vsak nikdo nerika, aby sis bral spatne pohorky ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 17:12

ale ani spatne tenisky :wink:
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 17:14

Diskuse je o tom, ze i nejlepsi tenisky jsou v horach horsi, nez bezne pohorky ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 17:30

Práveže to nebola diskusia, iba konštatovanie. A toto je presne tá rovnica, ktorá neplatí :D (Ty máš tuším skúsenosti iba s jedným modelom tenisiek, že? :wink: )
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 17:49

Ta rovnice zcela jiste plati od urciteho terenu/vysky a muzeme se akorat bavit o tom, kde je ta hranice ;-) Treba v Tatrach budou vetsinou tenisky stacit treba na magistralu, ale na Priecne sedlo uz ne (tam jsem lidi v teniskach potkal a delal jim stopu, kdyz se smrti v ocich viseli v malem snehovem poli ;-)).

:roll: jestli se chces bavit o tom, jestli jsem vyzkousel model XXX.YYY, tak do toho nejdu. Mel jsem jich pri zkouseni na nohach dost, abych vedel, ze na pohorky v terenu proste nemaji z principu. Chybi ta pevna podrazka. Plus mam i nizke trekovky, ktere by byly do terenu lepsi a nez jsem zacal chodit v pohorkach, tak jsem v nizkych botach chodil hodne a mel jich spoustu. Zpocatku i do hor, kde jsem rychle zjistil, ze je to blbost.

Jeste jinak. Pohorky se deli do kategorii podle terenu, do ktereho jsou urceny. Pricemz ty kategorie se lisi hlavne pevnosti podrazky, vyssi maji i pevnou vyztuhu. Od C/D uz si delaji cestu terenem samy. Tohodle na nizkych botach nikdy nedosahnes a na behacich teniskach uz vubec ne. Ty maji uplne jine urceni. BTW, muzes mi najit nejake, ktere jsou podle vyrobce urceny do hor a na VHT?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 18:17

Áno, a to je presne to s čím som začal, že sa to nedá tak paušalizovať (a dúfam, že sa zase nezačneme točiť v kruhu [-o< ). Aj ja som stretol x-ľudí v pohorkách ktorí sa zasekli, aj bez snehu :lol:

Narážal som iba na to, že zrovna tie TrailTalony by som si do Tatier nebral ani ja, tie majú príliš mäkkú podrážku, ale v iných RocLite, X-Talon, Lone Peak som tam bol bez problémov.

Áno, viem ako sa delia pohorky, mal som asi všetky kategórie A, A/B, C aj D. a preto to viem trochu porovnať. A aj teraz jedny asi C doma mám.

Neviem, čo konkrétne myslíš tými horami, iba niečo ako Vysoké Tatry, tzn. prevažne skalnatý terén? Pretože snáď všetky trailové sú určené do hôr...

Ale týmto Ti prenechávam právo posledného slova :lol:
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 18:25

Ono je rozdil, jestli se zaseknes kvuli svym (ne)schopnostem nebo botam ;-) Vsak jsem psal nekde na zacatku, ze i v pohorkach je potreba se naucit chodit.

slash1111 píše:Pretože snáď všetky trailové sú určené do hôr...

Zajimalo by mne, co konkretne k tomu pise vyrobce.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 19:01

Napr:
https://inov-8.vavrys.cz/inov-8-trailro ... tab-anchor

Aktivita
Trailový běh
Horský běh
Parkový běh
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod dudy » pon říj 19, 2020 19:10

A kde tam vidíš treking, backpacking, náročná turistika, vysokohorská turistika, horské přechody?
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 19:11

Psal jsem vyrobce a ne co si vymysli nejaky prodejce ;-)

Schvalne jsem si je nasel u vyrobce a tam pisou: Intended Use: Hard and Rocky, Paths and Trails
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod dudy » pon říj 19, 2020 19:18

Navíc by mě zajímalo, proč, když na turistiku jsou běžecké boty, dělají i takoví specialisté na běhací škrpály jako Inov8 nebo Hoka OneOne speciály na turistiku s jinou konstrukcí...
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 19:40

dudy: a kde som ja písal, že na to sú tenisky? Ja práve píšem opak, že sa to nedá paušalizovať

A vyrábajú ich preto, aby mohli niečo predať aj starým spiatočníckym dinosaurom :D
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod slash1111 » pon říj 19, 2020 19:49

mike: to bolo prvé čo som pozeral aj ja, takže aj výrobca tým asi myslí, že ich môžeš nosiť aj v horách.
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod sobb » pon říj 19, 2020 22:34

Nechť si každý chodí v čem chce a co je mu pohodlnější :) Osobně mi přijdou "tenisky" na jednodenní výlety v nižších horách za suchého počasí mnohem příjemnější než pohory.
Ale na mika je třeba pomalu a s citem, vždyť teprve nedávno objevil pohodlí tenisek do města :) Možná se v sedmdesáti dočkáme dalšího pokroku :twisted:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod mike » pon říj 19, 2020 23:07

@slash1111: ja teda myslenky vyrobci cist neumim, ale o horach tam nic nectu. To co ctu mi spis sedi na oodoowuv Prokopak nebo sve vychazky za Prahou, kdybych k nim pridal par stezek, kde se mi kvuli kamenum uz v Trailtalonech nechce ;-)

@sobb: v "teniskach" jsem jezdil do Alp uplne na zacatku, ale tos mozna jeste nebyla na svete :twisted: A bylo to tak spatne, ze jsem si radej zacal zvykat na pohorky, coz byl zpocatku trochu boj. Navic nejsou tenisky jako tenisky, tady je rec o tech lehkych behacich a v tech by se ti nechtelo ani na Palavu ;-) Do mesta jsem nizke trekovky nikdy nosit neprestal, jen Lareda uz mam asi seste, ale ani v tech bych do Alp nesel, ac by to rozhodne bylo lepsi, nez ty behaci.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod sobb » pon říj 19, 2020 23:18

Začínal jsi s horama pozdě, dědku :wink: Slavné Prestige? :twisted:
"Tenisky" jsou široký a obecný pojem. My po horách a hájích chodíme v těch trailových. Momentálně jakýsi Reebok a NB, Inov nemám/neznám a tudíž nedovedu posoudit. Nízké trekovky jsou z mého pohledu takový trochu prazvláštní hybrid.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Kopec počátkem listopadu

Příspěvekod sobb » pon říj 19, 2020 23:25

btw. nechceš to přesunout někam jinam, když už jsi se podílel na zabordelení? :wink:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

PředchozíDalší

Zpět na Boty