Poradte lehci horske tury v Rakousku vhodne v tehotenstvi

Itálie, Francie, Rakousko, Švýcarsko, Slovinsko, Německo, Lichenštenjsko

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Poradte lehci horske tury v Rakousku vhodne v tehotenstvi

Příspěvekod tukachinchila » pon čer 29, 2020 17:37

Ahoj,
mela jsem naplanovanou lezeckou/VHT dovolenou v Rakousku behem leta a nakonec to vypada, ze budu muset byt mene ambiciozni, nebot jsem pravdepodobne na zacatku tehotenstvi :)

Chtela bych tedy poprosit o tipy na nejake hezke tury, ktere by zaroven mohly byt vhodne i v tomto stavu - nic vylozene nebezpecneho a extra narocneho. Asi se radeji nebudu poustet ani do ferrat.

Zatim planuji prochazky kolem jezer ( napr. Achensee, Weissee) a vodopady u Krimmlu a jinak moc nevim... rada bych se podivala i nekam vys do hor, ale nejsem si jista kam, aby to bylo ok (a hlavne vsechno vys, co jsem planovala, obsahovalo ferraty a hrebenovky)

Tak budu moc vdecna za tipy! Dekuju. :supz:

PS: myslim, ze delka tury by mohla byt ok do 25 km s mensim prevysenim (pod kilak) a max tak do 15 - 20 km s vyssim (ne moc nad kilak)
tukachinchila
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon čer 29, 2020 17:20

Re: Poradte lehci horske tury v Rakousku vhodne v tehotenstv

Příspěvekod apuka » pon čer 29, 2020 19:31

Vetsinou muzes alespon k chatam, tem "beznym" kam jezdi lidi na otocku.

Kdybys chtel vyuzit nejakou mistni kartu, poradil bych Ti Otztal, kde bys mohl pomoci mistniho busu a/nebo lanovek udelat par docela peknych vyletu i do vyssich poloh s hezkymi vyhledy. Napr.
1) Vent - Breslauer hutte - Vernagthutte - Rofan - Vent; od Breslauer hutte bys mohla vylezt i na Urkundholm, tritisicovku, je to (?byla) docela slusna cesta, to bych ale uz nesel na Vernagthutte, muzes potom jit smer Vent - Rofan - Breslauer hutte - Urkundholm - B. hutte - Pod Wildes Mannle (pok by ses citila, tak ten kousek retezu muzes vylezt, ale da se to obejit spodem pod kopcem) - Stablein Alm - odtud bud lanovkou nebo pesky dolu do Ventu.
2) Trochu uz narocna tura, hlavne kdy zbude teplo. Ne technicky, ale je to delsi a s vetsim prevysenim, navic stoupani k Hochjoch-Hospitz a dal je psychicky umorne (nic se nejak nepriblizuje :-)). Ale zvladl jsem to i ja a to z autobusu na autobus za mene nez 9 hod s delsimi odpocinkami u obou chat i na jednom kopci.Vent - Rofan - Hochjoch-Hospitz - Guslarspitzen - Vernagthutte - Vent. Nemusis ale na Guslarspitzen (2 tritisicovky) ale obejit to pod nima (to je klasicky mistni vylet), kdybys sla na kopce, nemusis vyslapat na Vernagthutte ale muzes hned dolu a idealne kdyby Te nekdo rano odvezl na Rofan a vecer odtud. Da se tam domluvit i celodenni parkovani za rozumny poplatek. A maji tam dobre zmrzlinove pohare na konec vyletu :-).
3) Ze Soldenu se odvezes na ledovce, vyvezes se lanovkou na Schvarzere Schneide (lanovka jezdi z jednoho nebo druheho ledovce a podle toho se chodi na vyhlidku nebo se da vyslapat na kopec, podle chuti a stavu ale vyhlidky jsou nadherne i od lanovky), dolu, pokud je treba prevest se busem na Tiefenbachferner a odtud Panoramawegem do Ventu. Nemusis az pod Wildes Mannle, da se sejit zkratkou primo do Ventu nebo muzes vyuzit lanovku. Taky se muze pouzit lanovka a jit opacne.
4) Autobus na Rettenbachferner. Dal na Schwarzkogel - Rotkogeljochhutte. Dal uz si muzes vybrat, kam, jestli slezes na autobus hned, nebo pujdes pres par almu na stredni stanici nebo az uplne do Soldenu pres Gampe a Gampe Thaya (zajimave stare salase). Tato jednoducha cesta akurat vede dost v lyzarske oblasti, tj. po sjezdovkach, zadny hezky teren, ale mas jednu tritisicovku a jsou z ni i z cesty docela zajimave vyhledy.
5) Z Obergurglu. Zirmwald s vodopadem - Nedersee - SahnStuberl. Pekna cesta, nejdrive do stareho limboveho lesa, kde je moc pekny vodopad, zpet do Obergurglu a nahoru na neco jako nahorni plosinu. Tou az k Nedersee, bylo by fajn na Nederkogel, ale to uz je dost vysoko a cesta muze vyt v tomto stavu dost neprijemna s moznosti uklouznuti i spadnuti. Potom dole na zastavku busu.
Kolem Obergurglu je vice moznosti se nekam vybrat do bocnych dolinek az na hlavny hreben Alp nebo k nejakemu ledovcu, taky je hezka cesta na Ramolhaus, idealni je prechod do Ventu pres Ramoljoch, ale tam je to trochu lezeni po zabezpecene ceste a je to dost dlouhe, navic ne vzdy se to musi stihat z busu na bus. Z Ramohausu je teoreticka moznost se dostat na Langtalereckhutte pres novy vysuty most, ale tam jsem nikdy nebyl a stara cesta byla pry docela narocna a neprijemna, je to taky dost do kopce.
6) Na odpocinkovy den si muzes zaradit navstevu Stuibenfallu, nejvetsiho Tyrolskeho vodopadu (popravde, podle mne je hezci nez Krimmlsky, ale taky je tam plno lidi). Cestou se muzes stavit do Otzidorfu, alespon se podivas, co se bude Tvemu diteti za par let urcite libit :-). A vecer si muzes zajit na kartu do Aquadomu do Langenfeldu :-).

Samozrejme, je tam spousta jinych moznosti, ale to si uz musis vybrat sama. Taky jsem Ti tady dal nektere trochu tezsi varianty, kdyby ses jeste citila na to, tak muzes mit i nejake vrcholy - vsechno dobre dostupne, kde je neco slozitejsiho, jsem napsal.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16577
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Poradte lehci horske tury v Rakousku vhodne v tehotenstv

Příspěvekod pavproch » úte čer 30, 2020 13:48

apuka mi sebral pušný prach, sem tež chtěl napsat Otztal okolo Ventu.... :twisted:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28301
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Poradte lehci horske tury v Rakousku vhodne v tehotenstv

Příspěvekod apuka » úte čer 30, 2020 14:17

Jeste muzes navrhnout par kilometrove "vykonnostnich" stavnatych, ale ne moc zazivnych jednoduchych tur typu Similaunhutte a Otziho pamatnik :twisted:

Ale jak to pisu, tak me napadl taky pekny "vyletik, kde se naslape dost, trva to dlouho, zadny tezky teren to neni (jen slapani dobre do kopce a z kopce) a nakonec vyhledy stoji za to - Brunnenkogelhaus. Ja bych se odvezl rano v 7 busikem na Fiegl Gasthouse/Windachalm, (bod c. 4) usetri to dost casu a vybral se odtud.
Stejne, kdyby tam byla v Soldene, asi by ji vrtalo v hlave, jak se k te chate na konci hrebeni vylezt :-).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16577
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Poradte lehci horske tury v Rakousku vhodne v tehotenstv

Příspěvekod tukachinchila » čtv črc 2, 2020 14:14

Diky moc za tipy!

Ja se teda priznam, ze jsem od zacatku mela naplanovane nejake tury/ferraty v okoli Wilder Kaiseru (Ellmauer Halt) a vzhledem k tomu, ze uz jsem se na tu lokalitu nejak natestila, tak bych se chtela zeptat, zda byste neco doporucili i prave tam? V okoli Ellmau, St. Johann in Tirol,..
Ja koukala, ze by snad mohlo byt v pohode dojit pod Ellmauer Halt a neudelat ten vrsek s ferratama a pak taky trasa od Hintersteiner See ke Kaindlhutte a zpet (okruh)
Nemate s tim nekdo zkusenosti, zda je to na pohodku?

A taky jsem mela rezervovane ubytko, ktere nejde zrusit, pobliz Weissee (Uttendorf) - chtela jsem jit Kristall klettersteig, tu ted samozrejme vynecham, ale okruh kolem tech jezer by asi mohl byt OK? :-k

Diky moc a omlouvam se, ze jsem to vic neupresnila (i kdyz teda kdo rika, ze tam pojedu jen ted :lol: )
tukachinchila
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon čer 29, 2020 17:20


Zpět na Alpské státy