Výběr nepromokavé bundy

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod apuka » úte kvě 5, 2020 19:30

@FK: Tak ted uz trochu vazneji...
FrantaKrajta píše:Myslel jsem třeba dýl, v dlouhém dešti, pod báglem, když už se ti nacucala svrchní látka.
Tak toto se Ti urcite nestane. "Svrchni latka" se nenacuca - venku je membrana, po ktere voda jednosuse stece. Jako u ShakeDry. Co jsem o tom cetl, tak i pod baglem to dobre drzi, jak vodu, tak ivydrzi noseni baglu. To druhe na rozdil od ShakeDry.
Neni to vubec strecove, pohyb trocha omezuje, ale o nic vic jak poradna HS bunda napr. z GTX Pro. Ale tak prodysna neni. Zevnitr se pry docela rychle navlhci. Nekdo psal, ze to jeni bunda na bezne noseni,mje to specificky kus na nepromoceni - a to dela skvele. (Zase jina, tenka holcina psala, ze je skvela i na cely den. Ta se asi moc nepoti...)

Ale jednak to neni vlastni zkusenost ale co jsem cetl a jednak zcasti se to tyka beznejsi a starsi zakladni verzi OutDry (coz zkousel i mike). Ten Ex by mel byt novsi a jemnejsi matros.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » úte kvě 5, 2020 20:20

@FrantaKrajta: jsem rad, kdyz se trefim :twisted:

Jasne, sahni si na tom sam a pak nejspis budes mit jasno. Jestli ne, tak se pokusny kralik hodit bude ;-)

Hledat to nebudu, ale urcite jsem to psal. Stejny pocit, jak psal mitau vyse. Tuhe, nepoddajne, tezke a o prodysnosti jsem mel silne pochybnosti. Mivam s vybiranim veci dost potize, ale kdyz je neco uplne spravne nebo uplne spatne, tak to poznam okamzite. Stava se to bohuzel malokdy, ale tohle byl jeden z tech pripadu. Proto "ani zadarmo".
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod FrantaKrajta » úte kvě 5, 2020 20:48

@Apuka, jsi mne nepochopil. To o promoceni svrchni latky jsem prave myslel na normalni bundy s membranou uvnitr, kde odejde DWR. Prave proto mne tyhle s membranou venku zajimaly.

@Mike, tu Outdry Ex myslim na dlouhe pochody v desti, kde prodysnost tolik neresis. Membranovku na treku v lete mam jen klasicky zalozne. Pokud uz musim jit cely den v desti v horach. Treba prechod HRP v Pyrenejich, kdyz jsem mel par dni docela vzacne celodenni blbe pocasi pri dlouhe ceste udolim (vetsinou tam jsou spis kratke intenzivni odpoledni bourky), nebo Kavkaz (tam zacatkem sezony byvaji dlouhe poradne deste), proste kde nemam tolik dovolene, abych ztratil cely den ci dva sezenim na chate ci ve meste. To je pak myslim uplne trochu rozdil, jestli mam z venku totalne nacucanou goracovku, ktera je pak taky uplne neprodysna a akorat vic studi (nevim o kolik min izoluje zvenku promocena goracova bunda po selhani DWR, ale neco to asi bude), nebo tuhou bundu, ktera neni zvenku vubec mokra a je mi v ni vetsi teplo a mozna bude tou dobou i vic prodysna, nez zvenku durch GTX.

Prodysne ve vysledku pak muzou byt uplne stejne. Pokud bych v ni chtel lezt nebo delat nejake vic potive aktivity, tak to stejne bundu memam.

Proste nevyhoda ze zacatku horsi prodysnosti (pokud je, nevim) muze byt po hodine dvou v desti dost vyvazena vyhodou suche bundy, protoze prodysnost tou dobou muze byt i v neprospech GTX.

ShakeDry by mohl byt lepsi, ale ten snad porad nedoporucuji pod batoh, tahle by mohla byt trochu odolnejsi.

Proto se to neda zkouset na prodejne, to je to o nicem, to je jako porovnavat primaloftku s perovkou na prodejne a rikat potom, ze oboje je teply, oboje bude do mokryho snehu stejny :)

Proto jsem chtel nejakou realnou zkusenost. Treba bude taky blba, treba ne.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » úte kvě 5, 2020 21:30

Ti nevim, ja prodysnost resim prave kvuli dlouhym pochodum v desti. Proto jsem si poridil NeoShell, ktery aspon trochu funguje. S tim nacucanim mas pravdu, kdyz prsi v kuse, ale realne to tak nebyva, obcas na chvili prestane nebo jen mrholi a kdyz fouka, tak bunda celkem rychle oschne. Samozrejme kdyz ma funkcni DWR. Pri dlouhem desti je to spatne v kazde membranovce, ale kvuli tomu, ze jsi mokry zevnitr tj. prodysnost je dulezita. A u toho NeoShellu jsem fakt zaznamenal podstatny rozdil treba i proti GTX AS. Diky CFM > 0, je to znat.

Jinak na to, co pises, mi dava vic smysl GTX SkaheDry. Zalozni bunda by mela byt lehka a skladna a na odolnosti zas tak nezalezi, protoze ji pouzivas jen kdyz to jinak nejde. Ano, nedoporucuji pod batoh, ale to AS taky ne a pritom s nim nema problem. Ta OutDry bunda, co jsem zkousel, byla pravy opak zalozni bundy. Tezka a neskladna.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod FrantaKrajta » úte kvě 5, 2020 22:22

@Mike, tak oni z toho matrose delaji ruzny bundy, od te ve Sportisimu (verim, ze ta je asi hodne tezka, psali to i nejaky US blogy) az po o pulku lehci jine (Featherweight?). Treba jsi zkousel zrovna tu tezkou "mestskou", Columbia je obecne spis mestska znacka a tim, ze je u nas prodavaj spis retezce, tu najdes jen ten modni mestsky sortiment.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod oodoow » úte kvě 5, 2020 22:36

FrantaKrajta píše:ShakeDry by mohl byt lepsi, ale ten snad porad nedoporucuji pod batoh, tahle by mohla byt trochu odolnejsi.

ShakeDry už má odolnější těžší verzi, které batoh nevadí. Aspoň u té Gore H5 Shakedry Jacket to píší a i podle recenzí batoh vydrží, jsem si ji koupil a někde dřív asi v tomhle vlákně jsem o ní něco psal.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mitau » úte kvě 5, 2020 22:40

FK: Nevim, jak moc sledujes ShakeDry, tak mozna jen zopakuju, vis. Prvni generace ShakeDry byla vyslovene na behani a nedopurocavli na ni ani bezeckou vestu. Pak se objevil robustnejsi ShakeDry, ktery by mel byt odolnejsi. Asi porad nedoporucuji pod batoh, ale misto 100g bundy je to 200g bunda a snahou bylo prave zvetsit odolnost. Akorat nevim, kdo vyrabi z toho odolneho ShakeDry - nekde se to tu diskutovalo a mozna i nekdo koupil Gore H5 z toho materialu? Ale i ve velke sleve se nedostanes na 2k. Navic to na me pusobilo tak, ze bych to vzal pod mensi, lehci batoh. Pod nejakou tezkou krosnu na Kavkaze nevim nevim.

Jine chovani na prodejne v realu v desti je mozne. Bohuzel nemame zkusenost. To budes muset vyzkouset ty :)
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod FrantaKrajta » úte kvě 5, 2020 22:44

Dik za odpovedi, k tomuto i k ShakeDry :)
Jinak obecne veci od columbie sice moc nemusim, je to spis ta modni mestska znacka, na druhou stranu tu "obracenou" membranu meli jako prvni, tak mne to zaujalo. Treba nekdy vyzkousim, az budou prachy :)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Pr3d1t0r » ned kvě 10, 2020 18:03

Nemáte někdo zkušenost s alpha fl jacket?

https://arcteryx.com/cz/en/shop/mens/alpha-fl-jacket
Pr3d1t0r
nováček
nováček
 
Příspěvky: 109
Registrován: pon kvě 11, 2009 17:09

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Pierre111 » pon kvě 11, 2020 8:27

Já mám Beta LT, což je podobný materiál. Má akorát jinak řešené kapsy.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Marmot Precip vs. EvoDry Phoenix (ve slevě) - kterou?

Příspěvekod simonet » stř kvě 20, 2020 9:44

Ahoj!

Obracím se touto cestou na vás, protože bych potřeboval radu zkušenějších. Mým cílem je koupě nepromokavé bundy, se kterou vydržím několika denní přechod Malé Fatry, Tater, Šumavy apod. Nejprve jsem si objednal The North Face Stratos ve slevě za 1 750 Kč, avšak po dalším zkoumání tohoto fóra, zahraničních recenzí jsem dospěl k názoru, že to nebylo zrovna nejlepší rozhodnutí.

Po více než několika hodinové zkoumání a pátrání jsem narazil právě na dvě bundy Marmot.

1) Klasiku Marmor Precip ve slevě za necelých 1 000 Kč, původní ne-eko verzi. Sami dobře víte, jaké jsou její parametry :D

2) Marmot EVODry Phoenix zlevněná z nějakých 5 000 Kč na něco přes 2 000 Kč. U té mě právě zaujala technologie EVODry, technologie Marmot, která by měla zajistit, že DWR vrstva se nevypere, ani nevyšoupe a zároveň vyšší nepromokavost (25000) a i vyšší prodyšnost.
Osobně bych radši šel do Phoenixe, ale zajímalo by mě, jestli má zde někdo s touto technologií zkušenosti, a jestli se vyplatí si připlatit tisícovku k PreCip a mít EVODry Phoenix.

Pokud by ani jedna nebyla podle někoho dobrá, doporučili byste mi lepší v podobné cenové relaci, tedy do 2 500 Kč?

Děkuji!
simonet
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř kvě 20, 2020 9:15

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » stř kvě 20, 2020 17:14

Slouceno. Nejak se nam tu v posledni dobe rozmaha zakladani zbytecnych temat :?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod davvee » čtv kvě 21, 2020 21:30

Co ještě třeba TNF Stratos. Ted stojí kolem 2000 kč se solidní dryvent membránou. Sám mám podobnou bundu a jsem spokojeny v poměru cena/výkon.
Uživatelský avatar
davvee
nováček
nováček
 
Příspěvky: 154
Registrován: stř srp 13, 2014 21:51
Bydliště: Ostravsko

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Dromedaro » pon kvě 25, 2020 6:41

Koupil jsem si nepromokavou bundu RAB FLASHPOINT 2 https://www.pandaoutdoor.cz/10442/rab-flashpoint-2-jacket-deep-ink-panska-nepromokava-bunda a teď přemýšlím, jestli to není hloupost. Chci se zeptat, jestli s tím má někdo zkušenosti na vícedenních trecích, když nesete na zádech batoh. Není to bunda určená spíš pro běžce, na kolo atd? Ve velikosti XXL už jsem ji nesehnal, protože jsem ji v této velikosti nikde neobjevil, tak jsem pořídil XL. Pouze na triko by byla velikost dobrá. Když se ale obejmu rukama, tak už cítím, že se to na lopatkách trochu napíná.Mám obavy, že už při větším vrstvení v tom budě těsně. Velikost XXL už by mi asi byla stejně moc dlouhá. Teď mám přední část lehce pod pás a zadní prodloužený díl pod zadek. Jestli místo toho nemám raději vzít Rab Mantra Jacket. Ten je ale ze strečového materiálu a myslím, že se bude zachytávat. Pak jsem se ještě díval na TILAK STORM C-KNIT. Ten už v mé velikosti bude mít skoro půl kila. https://www.tilak.cz/cs/storm-panska-outdoor-bunda

Za další řeším kalhoty. Koupil jsem RAB DOWNPOUR PLUS PANTS https://www.affekt.cz/p/rab-downpour-plus-pants/#89541. Ale moc mi to teda nevyhovuje. Nejvíce a proč to vlastně řeším je ta absence pásku. Na tu šňůrku se mi ty kalhoty sesouvají. Napadlo mě, mít třeba nějaké dvě gumičky a lehce to chytnout pod kolenama... nevím. Díval jsem se místo nich na kalhoty od Tilaku TILAK ATTACK https://www.hanibal.cz/tilak-attack-kalhoty-id15023. Ty už ale mají váhu také k půl kilu a jsou navíc o nějaké 4 tisíce dražší. Ty kalhoty a bundu chci nosit jen v nepřízni počasí, jinak budou v batohu. Tak nevím, jestli se smířit s určitým nekomfortem u těch Rabů nebo vzít třeba ty Tilaky a mít v bundě a kalhotech v batohu kilo váhy. S těmi Raby bych to měl asi o 150-200g lehčí, což není zas velký rozdíl. Kdyby byla použitelná ta RAB FLASHPOINT 2 , tak už je rozdíl cca 350-400g. Což je dost.
Když jsem minulý rok chodil, tak těch dní, kdy pršelo, nebylo úplně málo. Zase chodit v kalhotech, které se mi sesouvají, musím je nějak chytat gumičkama a třeba by mi byla těsnější ta bunda, asi by mě to dráždilo.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4259
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Solymr » pon kvě 25, 2020 11:53

Máte někdo prosím zkušenosti s touto bundou nebo alespoň značkou? https://www.trailpoint.cz/montane-minim ... een/?v=131

20k vodní sloupec, vzadu stahovatelná kapuce, vyšší střih v oblasti úst, lehká, pogumované zipy, Pertex Shield ochrana. Všude na internetu je za podstatně vyšší ceny než mám možnost mít v kamenném obchodě.
Solymr
nováček
nováček
 
Příspěvky: 26
Registrován: pon kvě 18, 2020 10:24

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod TimTaylor » pon kvě 25, 2020 12:15

TNF Stratos - nebrat, sám jsem před pár roky naletěl a kvalita bídná, bunda hned promokla. Tilak je úplně někde jinde (kvalitou), RAB nemám tak nemohu soudit, ale The North Face za mě vělký zklamání (tričko - 5x vypráno, žmolky všude jak prase, budna - po roce upadl hlavní zip, půl roku nošení a při dešti promokla...), jen kraťasy byly OK, ale jinak poměr cena/výkon fakt bída. Nepromokavku mám od Tilaku Raptora, už asi 3 roky (předtím jiný model od nich) a max. spokojenost, ať lije nebp sněží bunda drží, + super pozáruční servis, který jsem využil opakovaně u jejich 10 let staré softshelky...
Uživatelský avatar
TimTaylor
účastník
účastník
 
Příspěvky: 551
Registrován: stř kvě 28, 2008 20:29
Bydliště: Pardubický kraj

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod apuka » pon kvě 25, 2020 13:25

@Dromedaro: myslim, ze se to tady probira celkem casto - takove UL bundy se pouzivaji jako zalozni pro pripad, ze Te chytne nekde lijak nebo boure, jak to skonci, tak ji odlozis. Nejsou ale moc vhodne na dlouhodobe noseni pod ruksakem - ta vrchni latka vydrzi dost, ale prece jen je to cele tenke, hlavne membrana je hrozne tenka a pri treni se bude nicit. Nejhure na tom jsou 2L bundy, tam se tre membrana primo o vrstvu pod ni, 2,5L je trochu lip a nejlepe je 3L. Ale i tam pri hodne namahanych mistech (pod ramennymi popruhami, bederakem) je dost velke tlaky. Nerikam, ze to odejde po prvnim dnu, ale pokud je chces pouzivat na caste celodenni pochody natezko, tak rozhodne nepocitej s vydrzi nekolik let. Na to si musis sehnat bundu z pevnejsi vnejsi latky, s odolnejsi 3L membranou - v soucasnosti asi nejlepsi jsou z GTX Pro, ktera je na vysokou zatez primo delana, silu vrchni latky si muzes vzit podle svych potreb. Ale cim silnejsi, tim tezsi. Jen nepocitej potom, ze ta bunda bude UL, ani kdyz si vezmes nejtenci pouzity material...

U kalhot je to sice neco podobneho, ale tam zase nedochazi k takovym tlakum pri treni (pokud je nepouzijes pri absolvovani nejake krizove cesty "pokolenacky" :-)), takze z kompletu vetsinou vydrzi dele kalhoty (pokud si je nepropichnes/neroztrhnes/...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Dromedaro » pon kvě 25, 2020 14:11

Já tu bundu kupuji se záměrem, že bude jen do deště nebo deštivých dní. Jinak bude s kalhotama v batohu. Právě kvůli tomu se mi nechtělo kupovat něco zbytečně těžkého. Ten RAB má 3L, tak jsem si říkal, že bude mít větší výdrž. Ale asi od toho ustoupím. Zase dát 7tisíc za bundu u které lze předpokládat, že vydrží dva tři roky je hodně peněz. Jinak mi přijde celkem dobrá, ale asi to nebude na mé použití s 15kg batohem. Někdy jsou deštivé dny, že mám bundu na sobě celý den nebo dva. Díval jsem se na bundu od Tilaku o stejné hmotnosti a tloušťce materiálu a tam zmiňují, že není vhodná pro použití s těžšími batohy.
Ty kalhoty asi taky nebudou pravé ořechové. Kdyby to člověk použil na hodinový déšť, tak to skousnu, ale asi by mi to vadilo chodit v tom půl den,den nebo dva, že mi to asi za to nestojí.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4259
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod polmis » pon kvě 25, 2020 17:25

Vloni jsem řešil dilema mezi Mantrou a Flashpointem. Nakonec jsem šel do Mantry. Batoh cca.10kg,celodenní déšť a v pohodě. Prodyšnost po rovině a v mírným kopci velmi dobrá. Do prudšího kopce jsem musel zpomalit,jinak bych se uvařil. To není ale chyba bundy....Nejvíc jsem ocenil v zimě. Teploty pod nulou, tak tam je Mantra "doma". Chtěl jsem bundu na použití celoročně a spokojenost. Pokud bych chtěl od jara do podzimu,šel bych asi do Flashpointu.
polmis
nováček
nováček
 
Příspěvky: 24
Registrován: stř srp 24, 2011 19:57
Bydliště: Liberec

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Dromedaro » čtv kvě 28, 2020 8:53

TimTaylor píše:TNF Stratos - nebrat, sám jsem před pár roky naletěl a kvalita bídná, bunda hned promokla. Tilak je úplně někde jinde (kvalitou), RAB nemám tak nemohu soudit, ale The North Face za mě vělký zklamání


Takže se značkou TNF máš špatné zkušenosti? Co jsem tady četl, tak ty nejvyšší řady jsou asi OK, ale celkově se ty názory různí od chvalozpěvů až po zavržení. Našel jsem od nich bundu DRYZZLE FUTURELIGHT™ JACKET MEN https://www.hudy.cz/dryzzle-futurelighttm-jacket-men?variant=77214&size=279260. Podle ceny to je někde ve středu toho, co nabízí, ale zase o pár tisíc míň, než se prodávají kvalitní osvědčené membránové bundy. S tou novou technologií co má být vůbec nejvíc nejlepší... Zaujala mě ta váha cca 340g, nevím pro jakou velikost. Mám teď objednaný Tilak pro vyzkoušení. Zase nevím, jestli bych s těmi ušetřenými gramy dostal podobnou kvalitu. Tilak je dle recenzí asi hodně vysoko, tak je možná zbytečně naivní očekávat, že by se mu tahle bunda mohla alespoň blížit. Já tu značku nějak neznám. Jen vím, že ji lidé nosí a to je možná ten problém, že ji vidím na hodně lidech a v supermarketových outdoor obchodech. Zase jak se doporučuje, aby se člověk cítil v psychické pohodě kvůli vybavení, tak zrovna u těch nepromokavých bund a kalhot chci, abych se na ně mohl spolehnout.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4259
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod apuka » čtv kvě 28, 2020 9:29

Nevim... O te bunde TNF si muzes precist zde. Sice ji chvali, ze je skvely "all-rounder", ale vysledky az tak uplne nevypadaji jako nejlepsi. Za tu cenu...
Mozna se koukni na cely test, at jsi v obraze, co ted leti :wink:. Doporucuji si precist i metodologii a popis, jak testuji, obcas cloveku potom dojdou souvislosti, ktere ho jinak nenapadnou. (Tilak tam nenajdes - v Americe moc nefrci, coz o kvalite ale nic nerika.)
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Dromedaro » čtv kvě 28, 2020 10:11

Díky za odkazy, už se na ty testy dívám. Ta poznámka "za tu cenu" znamená, že nemohu očekávat nějakou extra kvalitu nebo, že za tu cenu je to přijatelná koupě? Nebo, že za tu cenu je to furt drahý oproti kvalitě?
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4259
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Dromedaro » čtv kvě 28, 2020 18:41

Tak od toho TNF asi opouštím.
Dromedaro
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4259
Registrován: pát bře 27, 2020 8:20

Lehká a nepromokavá bunda na léto?

Příspěvekod Rogner » stř črc 8, 2020 17:10

Jakou byste doporučili lehkou a nepromokavou bundu na léto?

Díky.
Naposledy upravil mike dne stř črc 8, 2020 18:41, celkově upraveno 1
Důvod: Slouceno. Nezakladej prosim zbytecna vlakna.
Rogner
nováček
nováček
 
Příspěvky: 26
Registrován: ned srp 18, 2019 9:06

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Tomas » stř črc 8, 2020 19:30

Já používám třeba toto. Drahá není, lehká je a účel plní (neprochčiju), ale je to vždy kompromis a o membránách tady toho bylo všude napsáno už mraky.
Tomas
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: stř črc 12, 2006 20:17
Bydliště: Plzeň

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod kosmoletec » čtv srp 27, 2020 12:50

Ahoj, rád bych si pořídil nepromokavou bundu na turistiku zejména v chladnějším části roku a použitelnou i jako svrchní vrstvu na lyžování.

Z dřívějška už mám ve svém arsenalu UL bundu HighPoint Road Runner, kterou používám hlavně na kolo nebo nenáročné výlety v teplejším období.

Od nové bundy bych si sliboval, že bude mít také o něco vyšší mechanickou odolnost pro použití v dešti s batohem cca 10-15 kg.

Co jsem se díval, tak mě zaujala bunda Tilak Raptor. Cena 10k v outletu je dost, nicméně pokud je to kavlitní bunda, asi bych to akceptoval. Nicméně zajímaly by mě i nějaké levnější alternativy. Děkuju za vaše případné tipy.
kosmoletec
nováček
nováček
 
Příspěvky: 18
Registrován: čtv srp 27, 2020 12:29

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod apuka » čtv srp 27, 2020 12:54

Kazdopadne jedno lze rict - tezko u nas najdes lepsi bundu (ve sve kategorii) jako Tilak Raptor. Samozrejme za predpokladu, ze jeji strih je Ti OK.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod wertigo » čtv zář 10, 2020 19:14

Dal by nekdo tip na znacku co sije cca stejne miry jako DA tzn. Na stihle, vysoke lidi? Zkousel jsem hardshell HP Master, Lsportiva zagros, je to kratke a pres prsa jak pytel. Jako chcipak se necitim, ale 115cm pres prsa teda nemam... od DA guide by byl fajn, a sednul by bez zkouseni, ale nejak nejde v xxl sehnat za lepsi cenu.
Edit: LS zagros jako takova extra kratka neni, ale vsecky spodni veci od DA co mam doma mi z toho lezou ven...
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Lipon » čtv zář 10, 2020 19:59

Zkus někde Millet, ty bývají na šité na hubeňoury
Lipon
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4884
Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
Bydliště: furt něgde ...

Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Kjuba » čtv zář 10, 2020 20:04

Zkus i Arcteryx. Sám měřím 200cm a vážím kolem 108kg a věci od nich mi sedí ve velikosti XXL s tím, že kalhoty mám v Long verzi. Stačí si vybrat něco ve slim střihu.
Kjuba
účastník
účastník
 
Příspěvky: 813
Registrován: úte dub 29, 2014 20:49

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení