Koronavirus

vše co se týká naší tělesné schránky a outdoorových aktivit

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » stř úno 26, 2020 21:06

Samozrejme, ze se na to budou odvolavat. Krome toho muze dojit na ty veci, ktere jsou psane malym pismem vlevo dole a ktere normalne ignorujeme. Tj. ze pojisteni se nevztahuje na pripad valecneho konfliktu, terorismu, jaderne havarie a myslim, ze je tam i pandemie. Tu jeste WHO nevyhlasilo, ale co neni, muze zanedlouho byt.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » čtv úno 27, 2020 13:36

Oficialni stanovisko Ministerstva pro mistni rozvoj ohledne stronopoplatku zajezdu do oblasti postizenych koronavirem.

Nic moc konkretnich informaci, ale i ty "ramcove" mohou nekomu pomoci.
Naposledy upravil apuka dne pát úno 28, 2020 14:12, celkově upraveno 1
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod pavproch » čtv úno 27, 2020 13:54

Myslím si, že prvopočátek to má v vtom, že (čanjkaškům?) něco uteklo z vojenských laboratoří. Proto fčíl ty celosvětové manévry (vrtulníky, policie, armáda).

Btw, nikde sem nezaslechnul, estli tím, že to lapnu (a budu mít štěstí, že nebudu mezi těma 2% ex) získam (doživotní?) imunitu nebo to posléze můžu lapit znova?
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Koronavirus

Příspěvekod mitau » čtv úno 27, 2020 14:10

Muzes to chytit znova. Jestli mas pak mensi pravdepodobnost nevim (a na nejake pravdepodobnostni zavery je mozna zatim malo pozorovani)
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod pavproch » čtv úno 27, 2020 14:41

tbnt
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » čtv úno 27, 2020 15:04

Nejsem virolog ani epidemiolog acico, ale rekl bych, ze to mas podobne jako s chripkou - kdyz jej jednou chytnes, tak uz (alespon nejakou dobu) budes imunni. Problem je, ze s nejvetsi pravdepodobnosti pouze vuci presne tem samym virum, resp. kmenu. A tento virus uz ted je dost promenlivy a mutujici, takze ruznych mutaci bude kolem tebe "pobihavat" dost na to, abys mohl chytit nekterou pro Tvuj organizmus neznamou "verzi", tj. zase pro organizmus neznameho vira.
Vsak taky u ockovani na chripku se snazi vzdy odhadnout ktere kmeny budou rozsirene danou zimu a kdyz se setkas s jinym, se kterym nepocitali, tak az tak moc Ti ockovani nepomuze...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » čtv úno 27, 2020 18:35

To se teprve uvidi. Zalezi na tom, jak rychle a uspesne to bude mutovat. Je sance, asi mala, ze se tohle prezene a skonci. Nebo to muze obihat v nekolika novych mutacich za rok jako chripka.

Taky si myslim, ze to Cinanum uteklo z laboratore. Manevry ale nejsou kvuli tomu, kdyby to melo prirozeny pocatek, tak jsou stejne. Proste je nove, silne nakazlive a muze zpusobit kolaps zdravotnictvi, protoze na rozdil od chripky ma vic lidi zavazny prubeh a potrebuje nemocnici. Debilove si hrali se SARS, ktery se neprenasi uplne snadno, a tak zrovna tohle vylepsili :?

Myslim, ze na tohle lidstvo driv nebo pozdeji dojede. Na kombinaci moderni technologie a tradicni stupidity a neporadnosti. Jsou cim dal vetsi moznosti, jak si takhle hrat a omylem udelat pruser. Jestli to bude infekce, umela inteligence nebo neco jineho se uvidi...
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod ketrin » pát úno 28, 2020 10:03

LUSKOUN JE MÝTICKÝ ČÍNSKÝ DRAK PLIVAJÍCÍ KORONAVIRUS NA LIDSTVO

POKUD CHCE LIDSTVO PŘEŽÍT MUSÍ PŘESTAT NEŘÍZENĚ KONZUMOVAT VOLNĚ ŽIJÍCÍ ZVÍŘATA

Před dvěma týdny se mělo zato, že původcem současné epidemie koronaviru jsou hadi, dnes jsou to už ale luskouni a to je dobře. Jestli se koronavirus mezi lidi roznesl od luskounů, netopýrů, medvědů nebo lišek, je vlastně jedno. Roznesl se především z nechutných čínských trhů s divokými zvířaty, kde si místní objednávají tu luskouního biskupa pro zvýšení laktace, tu žraločí ploutev pro pěknou pevnou erekci nebo opičí mozek, aby šla dětem lépe matematika – kam se hrabe Hejneho metoda. Celý výzkum jihočínské zemědělské univerzity, která ukázala prstem na luskouny, je zaprvé nepřístupný a zadruhé založen na sběru sice závratného čísla 1000 vzorků, leč málokde se uvádí, že byly vzorky sebrány z popelářského vozu plného výkalů a bordelu. Na takových trzích se prodávají stovky živých, čerstvě naporcovaných nebo sušených ilegálně propašovaných a kriticky ohrožených luskounů z Afriky i Asie. Kromě nich ale také spousta jiných z zvířat.

„Pokud chce lidstvo přežít, musí přestat neřízeně konzumovat volně žijící zvířata.“ Toto není veganovo zbožné přání ani výkřik ochranáře v otrhaných kraťasech, ale poslední varování. Většina epidemických ran, dopadajících na lidstvo za poslední desetiletí, je způspobená šířením zoonóz (infekce a onemocnění přenášené mezi lidmi a zvířaty). Vzpomeňme třeba na ebolu, která se pravděpodobně mezi lidi dostala také z divokých zvířat ve střední Africe.

Mezinárodní tým vědců zkoumající zoónozy popsal během posledních několika let více než 1100 virů, které jsou potenciálním rizikem pro lidstvo a z toho 900 bylo nově popsaných virů u divokých zvířat. Určitě by se tam našla celá řada dalších koronavirů a jistě by spousta z nich měla velmi podobné RNA (genetická informace virů) jako ten současný. Dřív, když se nakazil jeden člověk ve vesnici, který si sestřelil šípem nakaženou opici, nakazila se celá vesnice a vzhledem k tomu, že byl nakažený i řidič koňského povozu, tak už do vedlejší vesnice neměl kdo nákazu přenést. Dnešní svět je ale jiný. Lidé se přemisťují z místa na místo mrknutím oka, ale také pašují maso a jiné části volně žijících zvířat po celém světě, někdy jen tak v příručním zavazadle, jindy ukryté v lodních kontejnerech, takže se zoónozy rychle šíří po celém světě. Jen na letišti Charles de Gaulle v Paříži se během jednoho roku zabavilo více než 3 tuny bushmeatu a to pouze na letech z Kamerunu. Je jen otázkou času, kdy to bude další ebola nebo koronavirus dvojka, trojka... Stejně tak jako se pasivní kuřák nadýchá kouře v zahulené knajpě, tak i my, kdo nejíme, jako velká část Čínanů a Vietnamců divoká zvířata, budeme pasivně nakažováni. Jediná cesta je vyvinout tlak na země, které konzumaci volně žijících živočichů nedokáží redukovat. Čína je rozvojová země s milióny chudých a utlačovaných, ale zároveň s miliony bohatých a dobře živených lidí, dokáže možná trhy s volně žijícími zvířaty zakázat sama. Před pár dny se koneckonců čínská vláda rozhodla, že již ilegální dovoz divokých zvířat zakáže – gratuluji. Kdo to ale udělá ve Vietnamu, v Indonésii, v Kambodži nebo v Indii?

Ač je na tom možná trocha pravdy, tak se nehodí znevažovat stovky zemřelých na dnešní koronavirus a tvrdit, že si tak příroda sama reguluje přelidněnou planetu, něco pozitivního na tom přesto ale je. Ještě před dvěma a půl miliony let si majestátně klestil cestu javánskou džunglí obří třímetrový luskoun Manis Gigantika, tomu už ani nejslovutnější genetičtí inženýři život nevrátí. Je ale velká šance, že současná panika kolem koronaviru a luskounů vyvolá tlak na regulaci trhů, kde se prodávají volně žijící zvířata a tlak na nesmyslný odlov luskounů z Afriky a Asie poleví. Vždyť celá luskouní pohádka o tom, že jejich maso a šupiny léčí, je jen pitomej čínskej blud a šupiny jsou normální zrohovatělej chlup. Pro přísun požadovaného keratinu úplně stačí okusovat si nehty nebo jíst vlasy. Takže alou čínská veřejnosti, vzbuřte se a zakažte trhy s divoce žijícími druhy... Pokud se k tomu přidají neziskovky co donutí místní složky konat, zabavovat pašovaná zvířat a udělovat pěkné masité tresty, svítá naděje, že si luskouni spokojeně – plni všemožných koronavirů – budou vesele dál chroupat mravence a termity. A to je fajn.


zdroj: facebook zoologa Tomáše Ouhela, který momentálně hledá způsob jak to dostat (publikovat) i "mimo bublinu"
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Koronavirus

Příspěvekod pavproch » pát úno 28, 2020 14:07

Jak propuká celosvětová panika, tak i když se (prozatím) ve Francii (v lyž. střediscích) nic zvláštního neděje (na začátku tam byli kdesyk snad 4 nakažení z UK), začínám mít (moje osobní připosratost) lufty a v hlavě se mi honí myšlenky to (Le2Alpes v půlce dubna tj na velikonoice = stěhování národů = možnost šíření roste) preventivně odpískat (i když přijdu o peníze za zaplacený zájezd, prtože prozatím zamini nevydalo doporučení "nejezdit" jako do Sev.Itálie...).

Přespřítí týden na horách na Slovensku (MF) snad ještě bude (skoro) bezrizikový, no.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » pát úno 28, 2020 14:14

pavproch píše:i když přijdu o peníze za zaplacený zájezd, prtože prozatím zamini nevydalo doporučení "nejezdit" jako do Sev.Itálie...
Nedelej si iluze, "dopruceni" neni "zakaz" a na bud si jisty, ze kvuli pouhemu "doporuceni" Ti cestovka penize nevrati... To si jeste stornujes pouze z vlastni vule :wink:.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod booze » pát úno 28, 2020 14:51

Lyzuj v Tyvek kombineze s oblicejovou maskou.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » pát úno 28, 2020 15:40

Myslim, ze o samotne lyzovani nejde. PP asi stejne bude v mistech a casech, kam by nikdo (normalni) nesel. Spise by tak mohl chodit po hotelu a na lanovkach. Alespon by mohla byt vetsi zabava. Jeste bych mu doporucil, ze mozna misto tyvekove by mohl sehnat kombinezu od Columbiue z Outdryu (co jsme nekde prebirali, ze vypadaji v tom lidi obleceni do silikonu jako z beckoveho sado-maso porna.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » pát úno 28, 2020 17:43

@pp: :roll: na konci unora resis lyzovani v pulce dubna kdyz zitra muze byt vsechno jinak? Do konce brezna nema smysl se tim zabyvat a pak podle situace. Muze byt po vsem nebo muzou byt zavrene hranice, pripadne lyzarska strediska... zaplaceno mas, o vic prijit nemuzes a kdyz to nepujde, tak je slusna sance, ze ti vrati penize.

(Nikdy jsem nepochopil lidi, co si kupuji dovolenou vic, nez par tydnu dopredu. Prave proto, ze nikdy nevis, co bude.)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » pát úno 28, 2020 22:07

virus.jpg
virus.jpg (93.31 KiB) Zobrazeno 9416 krát
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod booze » pát úno 28, 2020 22:45

Si delej prdel
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod booze » pát úno 28, 2020 22:49

IMG-20200226-WA0000.jpg
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » sob úno 29, 2020 3:13

virus2.jpg
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod pavproch » sob úno 29, 2020 13:40

V souvislosti s "panikou" tady v Kocourkově (důchodci vykupují zásoby trvanlivých ponravin) a mým výletem na MF přespříští týden začínám mít obavy, že konverzy a pytlíky (co si dycky beru sebou nahoru na celý týden) nebudou.... a dyž je budu shánět, budu tež (nejen vypadat) jako panický důchodce.... :twisted:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » sob úno 29, 2020 22:26

Vem si radej rousku, aby te nikdo nepoznal :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » ned bře 1, 2020 17:22

Pred chvili jsem potkal v obchode holku s rouskou. Na Asiaty s rouskama dole ve meste jsem zvykly, ale tohle byla mlada pekna Ceska. Rekl jsem si, uz je to tady, prijdu domu a ono jo. No, byla to jen otazka casu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod pavproch » ned bře 1, 2020 17:55

Bude nebo nebude to mít exponenciální průběh?
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » ned bře 1, 2020 18:03

Co myslis? ;-) Koukni se na vyvoj v Italii a tipni si, jaky je asi pomer zjistenych versus realnych pripadu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod pavproch » pon bře 2, 2020 11:34

Tak. Jeden náš zákazník (CZ závod nadnárodního korporátu = uživatel našich strojů) nám už zakazuje vstup do svého závodu k našemu stroji (i dyž potřebuje abysme na něm něco udělali) quli ..... covidovi.... ](*,)
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Koronavirus

Příspěvekod Krysha » pon bře 2, 2020 11:38

Uživatelský avatar
Krysha
účastník
účastník
 
Příspěvky: 230
Registrován: úte led 8, 2008 12:48
Bydliště: Beskydy

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » pon bře 2, 2020 11:50

U nas uz korporace ode dnesniho rana rusi sluzebky uz i do Francie (cele) a trech oblasti Nemecka - Bavorsko, Severni Poryni-Vestfalsko a (myslim) Hesensko). Kolegove dnes meli jit, jen jeden rano prisel do prace pro sl. auto, precetl si mail a uz tam mel, ze ma zakaz.... Tak obvolaval manzelku (ktera se asi tesila na tyden volna :-)) i kolegy, ktere mel nabrat cestou.
A par lidi, co se uz vybrali, odvolali primo z cesty.
Nejlepsi na tom je, ze tam, kam kolegove meli jit (Bavorsko), tamejsi lidi o tom vubec nevedeli, ze jsou na Blacklistu :lol:.

Edit: Cela Italie je na Blacklistu uz od konce minuleho tydne.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » pon bře 2, 2020 23:54

Ted na mne nekde vyskocila reklama na rousky z nanovlaken. Pobavila, kopiruju vcetne barvy a pisma:

!!! EXPEDICE OD 25. 4. 2020 !!!
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod Hafi » stř bře 4, 2020 13:17

Na výše diskutované téma cestovní pojištění.
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » stř bře 4, 2020 20:42

I just got back from a cruise. Fantastic time.

virus3.jpg
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod mike » stř bře 4, 2020 20:44

A jeden z diskuse na iBures:
U nás dobrý, zatím to máme pod kontrolou... Dnes ráno jeden kolega kýchl u kávovaru, tak jsme ho umlátili lopatou a posypali vápnem. Než kýchl naposled, mlel cosi o pylové sezóně, ale kdo by to riskoval, že?...
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Koronavirus

Příspěvekod apuka » stř bře 4, 2020 21:58

Na cele teto "akci" se ukazuje mysleni nekterych lidi (a to me na vsem sere nejvice). Prijde obeznik, ze vsichni, co byly na dovolene v postizene oblasti (resp. pozdeji uz "na zahranicne dovolene ve statu s vyskytem") maji prvni pracovni den zustat doma a kontaktovat prislusneho odpovedneho za zamestnavatele s informaci, kde presne byli, ten zjisti, jestli je to zasazena oblast a bud rekne, ze ma dalsich 13 dnu zustat v karantene na Home Office (kdyz nejde, tak jen tak s plnym platem) nebo muze na druhy den prijit do prace. Prvne jej pulka lidi ani necte a maze automaticky (mimochodem, mame na firemnim Exchange servru obcas skvele fungujici spamovy filtr - emaily celosvetoveho supergeneralniho reditele korporace hodi automaticky do spamu :-D), z druhe pulky pulka dostane paniku a zacina pocitat, kolik koronaviru vidi za kazdym stromem/steblem travy/... a ze zbytku vetsi cast premysli, jak se toto narizeni da obejit. Napr. ze je tam napsane "navrat z dovolene", tj. kdyz se vrati ze sluzebky, tak to pro nej neplati a muze prijit hned ](*,).
A pri dotazu, jestli mu nevadi, ze tim muze zpusobit, ze pripade pruseru cela kancelar (asi 50 lidi, v horsim pripade - chodi na obedy do jidelny - cela budova s cca 7-800 lidma) kvuli nemu muze jit do karanteny, tak je odpoved, ze nevadi, on to urcite nedostane... :twisted:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

PředchozíDalší

Zpět na Outdoor a zdraví