Trekové hole

Zkušenosti, rady, dotazy na ostatní outdoor vybavení

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Trekové hole

Příspěvekod FrantaKrajta » pát led 17, 2020 19:13

kvalitni nekvalitni, mne drzi :) A jo, na zimu bych uz nikdy sroubovaci nebral - byla to tehdy jen znouzecnost pote, co jsem ohnul normalni zimni hole se zaklapavacim zamkem, kdyz jsme na nich transportovali hodne "napaseneho" zraneneho ve smodrchu. Jine nez "letni" UL karbonove sroubovaci jsem tehdy nemel, a snih nepocka ;)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Trekové hole

Příspěvekod skutrjohny » úte úno 18, 2020 10:16

jeste k tem Fizanum, u kterych jsem tu nedavno resil vadu a co s ni. Nakonec jsem se s tim slovenskym eshopem domluvil, ze jim bude stacit to odfotit a nikam nemusim samotnou hul posilat. tento tyden mi maji prijit 2 nahradni dily k te poskozene casti. takze super, jen to chvilku trvalo.
Uživatelský avatar
skutrjohny
účastník
účastník
 
Příspěvky: 515
Registrován: stř zář 11, 2013 13:47
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: Trekové hole

Příspěvekod Mawenzi » úte úno 18, 2020 11:37

mam leki od roku 2014 a pohodicka.

fizan compact se mi uvolnilo na sroubovacich lepeni na prostredni segmentu, z nalehko okamzite novej dil v ramci reklamace, ted se ta hul zlomila ve snehu (nj bez talirku se stane), takze pokud nekdo touzi po spodnim segmentu, tak pod zelenym vrchem u souse si muze pockat na jarni tani, zalepime puvodni rozlepenej segment a koupi se novej spodni a hole jako novy ale proste prijde mi vtipny ze proste ta jedna hul ten prostredji segment ne a ne akceptovat :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9382
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Trekové hole

Příspěvekod FrantaKrajta » stř kvě 20, 2020 16:59

Opatrne s trekovymi holemi...

Propichnuta noha neni zaz az takova sranda, tak snad bude bez nasledku a bude mit jen "vtipnou" historku z behani.

Trochu mne zarazi to, ze skoro nikdo z tech hasicu a doktoru na fotce nemaji ochranne pomucky, ale to je na jine tema
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Trekové hole

Příspěvekod mike » stř kvě 20, 2020 17:06

Predbehl jsi mne :D Tvrdim to celou dobu, hulky jsou zbytecne a navic nebezpecne :twisted:

Docela by mne zajimalo, jak se ji to povedlo. Dostat hulku do tohodle uhlu se asi pri behu da, ale zaprit se pri tom takovou silou, aby propichla nohu? To uz mi nejak selhava fantazie.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Trekové hole

Příspěvekod mike » stř kvě 20, 2020 20:55

FrantaKrajta píše:Trochu mne zarazi to, ze skoro nikdo z tech hasicu a doktoru na fotce nemaji ochranne pomucky, ale to je na jine tema

Kouknul jsem se jeste na diskusi, pak na fotky a myslim, ze mam odpoved. Vetsina z nich jsou Nemci, koukni na druhou fotku, co maji na zadech. Sikovna holka bude asi taky z Nemecka a vrtulnik taky, radej ji vzali domu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » čtv kvě 21, 2020 11:10

mike píše:Dostat hulku do tohodle uhlu se asi pri behu da, ale zaprit se pri tom takovou silou, aby propichla nohu? To uz mi nejak selhava fantazie.
Bezis, bezis, najednou padnes na hubu, delas skoro premet, tj. nohy do vysky, pritom se hulka zasekne nekde na zemi za vrsek (rukojet), hrot stoji dohora a Tvoje padajici noha se napichne.
Proste si to umim dobre predstavit.

Spise si neumim predstavit, jak se s hulkou beha (nemyslim Nordic Walking)...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod mike » čtv kvě 21, 2020 18:15

:shock: :lol: mozna bys to uplatnil ve scenari nejakeho akcniho filmu, ale jinak jsi zas ukazal svuj smysl pro realitu ;-)

Koukni se na tu fotku. Jednak uhel. Napichnout takhle nohu pri jejim padu shora? A jednak sila. Konec hulky je pomerne tupy a prorazit s nim takhle nohu vyzaduje znacnou silu. Vaha celeho tela pri padu na hulku na to stacit bude, vaha nohy pri padu shora ani nahodou a to ani pri hodne rychlem pohybu.

Uhel dobre odpovida pohybu hulky pri behu, ale kde se vzala ta sila? Musela by se nejak silene a rychle zkroutit... Ledaze by na hulku padnul nekdo jiny, co bezel za ni.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » pát kvě 22, 2020 9:08

mike píše:Uhel dobre odpovida pohybu hulky pri behu, ale kde se vzala ta sila?
Tomas pravdu. Taky co jsem si jinde rychle precetl, tak „Při běhu v těžkém terénu našlápla tak nešťastně, že si hůlkou doslova propíchla lýtkovou část nohy“.
Takze spise jednodussi problem - slapnes blbe, napr. na drn nebo kamen, ujede Ti noha, ale hulku uz automaticky zapichavas - ten pohyb uz pri behu nemas sanci zastavit, pri chuzi to horko-tezko jde, ale u behu konas rychleji. Takze misto zeme tam bylo lytko...

Co se tyce sily:
Jednak se podivej na tu hulku, to vypada na nenastavitelnou, takze je dost pravdepodobne, ze to mohly byt lyzarske/bezecke, co maji teda dost ostrou spicku.
Jednak nepodcenuj silu i obycejneho karbidoveho hrotu turisticke hulky. Napr. na Fizanech je ten hrot (novy) na krajich pekne ostry, zadny problem holou kuzi narezat, tudiz i do ni proniknout. Kdyz dokazes narezat, uz do ni lehce proniknes.

No a lidska kuze je hodne slaba, moc nebrani propichnuti. Koukam se pod svoji pravou kolenni jamku zezadu, na vrchni casti lytka jak tam mam asi 4cm jizvu. Tu jsem "ziskal" jako asi 7-lety, kdyz jsem se potuloval na namesti, kde zrovna meli skoro dostavenou velkou kasnu. Pekne ze zelezobetonu udelany bazen, kde po obvodu na vrchu trcely asi centimetr tluste a 10-15 cm dlouhe pekne rezave zelezne "draty", pres ktere se mel udelat betonovy vrsek okraju bazenu. Ja jsem se v kratasech hral na jedne z hran, mezi tema "dratami" a najednou jsem se nohou zachytil o jeden a natahl jsem tlamu, nastesti dole na zem, spadl jsem z te hrany. Ale jeden "dratek" se mi zachytil o vrsek lytka a udelal tam pekne hlubokou reznou ranu, co mi potom museli v nemocnici zasivat. (si pamatuji, jak jsem se potom koukal na ten konkretni kus dratu, jak byl zakrvaveny, takze vim dobre, ze me "nacal" on.) Ten drat byl teda jednak mnohem mekci a hlavne tupsi jak hrot hulky.

Doma si muzes udelat zkousku - vem si stare kozene boty a hulky. Botu vycpi papirem, at trochu drzi. No a ted zkousej, jakou silu potrebujes, abys tu kuzi propichl. Zkus ruzne uhly. Mozna budes prekvapeny :wink: - a to nejaky 2+ mm nubuk, vypreparovany, vysuseny je o necem jinem nez ziva lidska kuze.

Proste, propichnuti/zapichnuti lytka hulkou vubec neni tak zridkavy jev, zkus si pohledat :wink:.
Naposledy upravil apuka dne pát kvě 22, 2020 10:34, celkově upraveno 1
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod oodoow » pát kvě 22, 2020 10:14

apuka píše:propychnuti/zapichnuti

Jen tak pro zajímavost, co tě vedlo k tomu tam jednou napsat 'y' a jednou 'i' ? :((

mike píše:ale jinak jsi zas ukazal svuj smysl pro realitu

Smysl pro realitu se u apuky většinou moc najít nedá, nicméně tohle se reálně stalo. Už druhý případ propíchnutí části těla hůlkou za krátkou dobu, čekám na třetí případ kdy to bude asi skrz krk.

Podle mě by si měli na ty hůlky dávat kloboučky, pak by se to zapíchlo tak max 5cm. :)
V těžším terénu jsou hůlky spíš na obtíž a je lepší je držet v ruce než si s nima nějak pomáhat.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3099
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » pát kvě 22, 2020 10:43

@oodoow: preklep... Vidis, ze predtim to mam dobre.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod FrantaKrajta » pát kvě 22, 2020 10:57

oodoow píše:Podle mě by si měli na ty hůlky dávat kloboučky, pak by se to zapíchlo tak max 5cm.
V těžším terénu jsou hůlky spíš na obtíž a je lepší je držet v ruce než si s nima nějak pomáhat.

No jo, ale pak zase zapíchneš toho, co jde za tebou ;) Většinou je lidi ještě držej tak "skvěle", že jima mávaj v celý zadní polosféře a nejde je ani bezpečně předběhnout (jo, jsem zaujatý) :D

A nepodceňuj "šikovnost" - věřím, že dost lidí by se zvládlo propíchnout hůlkou i s tím kloboučkem :D
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » pát kvě 22, 2020 13:01

@FK: Vis, jak chodi den v trochu oblibenejsich tur. oblastech, kam jezdi nemecti duchodci?
- rano nastoupis do plneho mistniho busu, ktery odvazi lidi "mimo" ubytovaci kapacity. Kazdy druhy ma hulky v polootevrenem batohu - hrotem nahoru, trci jim to 30 cm i vice ven, obcas nedrzi a to potom jedna je nahoru, druha o 90 stupnu do boku, vetsina bez talirku - a tak se prodiraji tim plnym busem, s batohem a hulkama na zadech, nejlepe se furt otacejic, aby se dostali k znamym, co nastoupili dve zastavky pred nima a sedi uplne vzadu.
- vystoupis a jdes na oblibene trase mezi temito lidmi, kteri si hulky roztahli a mavaji nima dopredu i dozadu, obcas zacnou i do boku a kdyz uvidi neco zajimaveho, tak na to musi ukazovat natazenou hulkou - nezavisle na tom, ze kolem maji hafo podobnych lidi.
- prijdes na chatu, tam se objedna obed, pivecko, dve, tri, ..., hulky se vali vsude tak, aby co nejvice lidem zavazali a par jich pres ne prepadlo.
- smerem dolu jsou hloucky hlasitejsi a nejak to mavani hulkou se zintenzivnilo
- to same v buse zpet

I kvuli tomu se snazim prezit ranni cestovani (nebo jit prvnim busem) a potom rychle nekde vypadnout z "oblibenych" cesticek. Vlastne se ani nepamatuji, kdy jsem byl naposled na nejake rel. jednoduse pristupne oblibene chate...
A kdyz se nejakemu ozves, ze at se podiva, jak se tam toci s tema hroty, deset lidi se mu musi uhybat, protoze jsou presne ve vyse jejich oci, tak se jen smeji, ze vzdyt je to takova sranda... ](*,)
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod mike » pát kvě 22, 2020 16:47

oodoow píše:Smysl pro realitu se u apuky většinou moc najít nedá, nicméně tohle se reálně stalo.

Jo, stalo, bavime se o clanku, na ktery dal link FK. Ja jsem ale reagoval na apukuv scenar s premetem:

Bezis, bezis, najednou padnes na hubu, delas skoro premet, tj. nohy do vysky, pritom se hulka zasekne nekde na zemi za vrsek (rukojet), hrot stoji dohora a Tvoje padajici noha se napichne.
Proste si to umim dobre predstavit.


Nevim jak tobe, ale mne teda realny nepripada :D
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Trekové hole

Příspěvekod oodoow » pát kvě 22, 2020 19:33

FrantaKrajta píše:No jo, ale pak zase zapíchneš toho, co jde za tebou ;) Většinou je lidi ještě držej tak "skvěle", že jima mávaj v celý zadní polosféře a nejde je ani bezpečně předběhnout (jo, jsem zaujatý) :D

Tohle mi mnohem více vadí, když se jde do kopce, což asi nebyl tenhle případ. Směrem do kopce v prudším svahu když ten před tebou používá hůlky, tak je zapíchává do země zhruba v úrovni tvých očí a tam si pak radši držím odstup. :D
Cestou dolů mě to taky štve, když je někdo drží v ruce hroty nahoru za sebou a ještě s nima různě mává, ale ne tolik.

FrantaKrajta píše:A nepodceňuj "šikovnost" - věřím, že dost lidí by se zvládlo propíchnout hůlkou i s tím kloboučkem :D

Kloboučkem nemyslím tu zátku na konci, ale takovej ten talířek jak bývá na holích do sněhu, tím by se to snad mělo zarazit. :-)

mike píše:Nevim jak tobe, ale mne teda realny nepripada

Jo tohle mi taky moc reálný nepřipadá, spíš myslím, že prostě při běhu zasekla hůlku o něco výše než chtěla.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3099
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » pát kvě 29, 2020 10:43

Toto je hlavne pro mika: Podivej se na tuto hulku od Leki (na fotku). Je to specialne na "trailrunning", koukni se na tu spicku, je to fakt jako na lyzobezeckych - ta projede kuzi jako nic uz i pri celkem male sile.
Klikni na fotku holi na tom odkaze a potom na dalsi foto, resp. video. Zobrazi se Ti nahledove foto na video, mas tam skoro presne ten uhel, co ma zenska propichlou nohu, jen je to hulka ve druhe ruce. Kdyz stoupis blbe na kamen a sklouzne Ti noha dovnitr, tak pri trose smuly se presne dostane pod hulku v tech mistech. Jak jsem psal druhykrat. Proste kdyz jsem videl ten nahled videa, hned me napadl tento pripad...
A spusti si to video (je kratke), kdyz se podivas, v jakem terenu tam pouzivaji hulky (a jak), tak se asi prestanes divit, ze se takove propichnuti obcas stane... ](*,). Spise se budes divit, ze to neni castejsi.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod tsunami » pát kvě 29, 2020 11:18

Včera jsem koukal na hůlky v dekáči a měli tam potvory se stejnými hroty. Vzpoměl jsem si na tuhle diskuzi. Vypadalo to jak hrot šídla.
tsunami
účastník
účastník
 
Příspěvky: 269
Registrován: stř bře 20, 2019 20:27

Re: Trekové hole

Příspěvekod mike » pát kvě 29, 2020 17:03

OK, ten hrot je fakt magorina, ale porad jeste musi nohou projit i to, co je za nim. I kdyby byl sundany ten polotalirek, tak furt je hulka docela silna a prorazit ji sval nebo slachu zadna sranda a chce to nejakou silu.

Na video jsem se kouknul. Skoda, ze tam neni, jak o hulku nekdo zakopne a dela salta do udoli, protoze tohle se zakonite musi driv nebo pozdeji stat. Kdysi mi to vykladal jeden bezec v Alpach, co behal takovehle zavody. Hulky prestal pouzivat prave po tom, co se mu tohle stalo. No ale kdo chce kam... :roll:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Trekové hole

Příspěvekod Croven » stř lis 11, 2020 11:13

Ahojte, mám Fizan trekové hole, maximálna dĺžka je 132cm, existuje nejaká "redukcia" alebo "niečo" :D čo mi umožní aby som tie 2 hole mohol spojiť a dosiahol dĺžku 1 hole cca 140cm - budem to potrebovať pre stavbu stanu.
Croven
nováček
nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř srp 5, 2020 10:40

Re: Trekové hole

Příspěvekod pavproch » stř lis 11, 2020 11:23

Otázka (nemám moc co dělat, tak vymýšlím blbosti): mám (a spokojenost) na vycházky skládací hůlky (se šňůrkou uvnitř) BlackDiamond Distance Z-line Cabron. Viděl někdo někde (tak aby se daly koupit/posrat do CZ) podobné - skládací se šňůrkou uvnitř, ale tiťaňové? Ne Titanal, opravdu tiťaň.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28279
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » stř lis 11, 2020 14:58

Croven píše:Ahojte, mám Fizan trekové hole, maximálna dĺžka je 132cm, existuje nejaká "redukcia" alebo "niečo" :D čo mi umožní aby som tie 2 hole mohol spojiť a dosiahol dĺžku 1 hole cca 140cm - budem to potrebovať pre stavbu stanu.
Mas Fizan Compact? Bezna max. delka Fizanackych holi je 140 cm.

Ale odpoved je - "redukcia" neni, "nieco" si muzes udelat, mozna nekdo i prodava, proste nejaky domacky "podstavec". Ty jednotlive dily hole jsou "standardizovane" a vyrabeji se v jedne delce, resp. nebyvaji zamenitelne. Ta kratsi delka bude dani za nizsi vahu.

Ve Tvem pripade je nejjednodussi moznosti si koupit nove hole standardni delky
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod Croven » stř lis 11, 2020 15:23

Mam fizan compact 3 a našiel som toto https://www.backpackinglight.co.uk/shel ... ries/YA101 a podla recenzii to ide aj na fizany.
Naposledy upravil mike dne stř lis 11, 2020 16:43, celkově upraveno 1
Důvod: zbytecna citace celeho predchoziho prispevku i s citaci
Croven
nováček
nováček
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř srp 5, 2020 10:40

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » stř lis 11, 2020 17:26

Nevim, jestli jsi dobre pochopil (nebo jsem ja pochopil spatne) funkci techto "expanderu" - oni nahrazuji nekterou cast puvodni hole. Tj. ta nahrazena cast se tam zpet nedava, ma po cele delce stejny prumer, napr. 14mm, stejnou jako ma originalni dalsi dil, ktery timpadem nemas kam zasunout. Vzhledem k tomu, ze pisou, ze max delka toho "prodlouzeni" je 250mm, tak nevim, jestli dostanes misto vynechane casti 8 cm plus...

Ale jak pisu, mozna jsem jen spartne pochopil funkcnost. Ja jsem hulku na stan nikdy nepouzil, takze nevim.
Kazpodadne na prodlouzeni Ty potrebujes bud dil nahore 16mm a dole 17mm nebo nahore 14mm a dole 16mm, vzdy nahore s tim roztahovcim umelohmotnim expanderem (co se roztahuje pri zasroubovani) a dole je to dute, aby se tam vlezl expander z puvodni tyce. Tj. opacne udelane nez jsou originalni dily.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod Kennedy » stř lis 11, 2020 19:41

Croven: Jakej stan jsi nakonec koupil?

To co ukazuješ je spojnice dvou holí - konektor. A měla by fungovat se šroubovacíma holema. Tedy i s Fizan. Nemůžu teď najít jakej maj průměr (jsem teda spíš línej to hledat). Ale v recenzích dole píše člověk, že s Fizan Compact 4 to funguje a myslím, že Fizan jako UL hole maj průměry stejný všechny typy.
Ale - tohle je spojnice. Tedy odebereš z obou holí poslední díl a spojíš je touhle tyčkou. Tak to mám já u Khafry a dělá se to tak u velkejch pyramid (já nastavuju velikost cca. na 170 cm). Používám:
https://locusgear.com/items/cp3-joint/?lang=en
na svoje starý Black Diamond co maj průměry 16/14/12. To je jenom jednoduchá tyčka na hole co maj flip lock místo šroubování.

Na 140 cm taky můžeš spojit dvě hole, půjde to, proč ne. Ale v těchto případech - když nepotřebuješ až tak dlouhou tyč - se používá spíše jack jako třebas:
https://mountainlaureldesigns.com/produ ... ole-jacks/
Na tom druhým obrázku přesně vidíš jak to funguje. Možná někde na aliexpressu najdeš něco podobnýho a nebo zkus prohnat googlem "treking pole jack" a uvidíš.

EDIT

Pak je ještě možnost koupit jakoby celý jeden díl hole
https://luxe-hiking-gear.com/collection ... 1054958675
Ale to je zase na hole s flip lock a navíc tahat s sebou navíc kus hole mi přijde nepraktický. Přikláním se k použití jack nebo konektor. Konektor je sice pro výšku 140 cm trochu zvláštní, spojovat kvůli téhle délce dvě hole, ale zase bude asi stabilnější ve větru než jack, kterej na mě působí trochu nedůvěryhodně. Ale bude to spíš pocit, protože u duomidu se jack normálně používá.
Zastavil bych se ještě u holí. Flip lock mi na manipulaci přijde mnohem lepší než šroubování. Zvláště když chce člověk při stavbě jen lehce poštelovat výšku nebo dovypnout tarp během noci. Ale asi je to otázka zvyku a názoru. Lidi stavěj tarpy na Fizanech běžně.
Naposledy upravil Kennedy dne stř lis 11, 2020 23:01, celkově upraveno 3
Kennedy
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: pon říj 31, 2016 15:02

Re: Trekové hole

Příspěvekod dudy » stř lis 11, 2020 20:11

Panečku to jsou hi-tech vychytávky...
Já jsem uřízl kus starých hůlek na běžky a do jednoho konce vrazil záslepku za korunu.
Popř. v každym slušnym železářství koupíš Al trubku potřebného průměru...
Žádná věda...
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3963
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Trekové hole

Příspěvekod Kennedy » stř lis 11, 2020 20:19

dudy: Ta trubka bude určitě minimálně o 3 gramy těžší, chceš mě strhat? :lol:

Jack by tak pravděpodobně vyřešit šel. Stejně tak by určitě šla vyřešit spojnice (konektor) dvou holí. Prostě tyčka o průměru 12 mm (nebo 14 mm dle holí). U flip lock není co řešit, prostě cvakneš na obou stranách tyčku a máš spojený dvě hole. To lidi dělaj. Ale nevím u těch šroubovacích holí, jsem technickej antitalent a jak to nevidím naživo nebo na videu tak mám problém si to představit, ale mám pocit, že tam ten konektor bude muset mít ještě něco, aby se na něj hůl dala našroubovat.
Kennedy
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: pon říj 31, 2016 15:02

Re: Trekové hole

Příspěvekod apuka » stř lis 11, 2020 20:52

Kennedy píše:Nemůžu teď najít jakej maj průměr
Fizan Compact ma "Průměr: 17/16/14 mm", ten tridilny, 4-dilny musi mit jeste neco dalsiho.

Ten jack vubec neni spatny napad na to, co se pozadovalo.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16566
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Trekové hole

Příspěvekod castielo » čtv pro 3, 2020 14:45

Slusna cena (amazon.it) za rozbaleny kus, ale uz mam ine na ceste, tak ich rusit nebudem, mozno sa niekomu hodi ... Black Diamond Distance Carbon Z
Přílohy
Image 1.jpg
castielo
nováček
nováček
 
Příspěvky: 39
Registrován: sob led 26, 2019 19:16

Re: Trekové hole

Příspěvekod borboris » čtv led 28, 2021 12:56

Ahoj, uvažuji nad koupí holí, s tím, že bych je chtěl použít hlavně na posilování horní části těla při chůzi, možná i zrychlení pohybu celkově (bolavé koleno mám samozřejmě taky, ale není limitující), do a z kopce po rozšlapaných blátivých/zledovatělých stezkách po návalech lidí... Výlety dělám kolem 20km, ale v létě počítám s delšími (možná i s tou vyšší rychlostí)...
Chci se zeptat hlavně na tyto z dekáče : https://www.decathlon.cz/1-turisticka-h ... 92339.html Viděl jsem podobný tvar i u jiných výrobců, tak jaké jsou zkušenosti? A netrpí loket? Nebo nemám vymýšlet a klasický tvar je jediný správný?
Díky za všechny názory!
borboris
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv led 28, 2021 12:40

Re: Trekové hole

Příspěvekod mike » pát led 29, 2021 6:23

A hele, velice podobne rukojeti maji berle, konecne nekdo priznal, co jsou hulky vlastne zac :twisted:

Jestli chces posilit horni cast tela, tak berle muzu doporucit. Kdyz jsem mel nohu v sadre, tak jsem se s nima neco nachodil, ke konci i pres 10 km v kuse a v terenu. Kdyz je spravne pouzijes, da se s nima chodit velmi rychle a je to slusna posilovna ;-) Ale chce to fakt berle, hulky bys takhle zlomil.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní vybavení