Výběr cestovního pojištění

vše co se týká naší tělesné schránky a outdoorových aktivit

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod FrantaKrajta » pon čer 24, 2019 12:59

@Apuka, dík, mezitím jsem na to taky koukal (a zeditoval můj příspěvek, než jsem si všiml tvé odpovědi). Jo, mají to horší než dřív, alpinismus jim v těch druhých úplně vypadl, D/E ferraty nezmiňují také, nesrovnalostí tam mají dost. Napiš jim (přímo, ne infolinku, ta je předpokládám zbytečná, v callcentrech nikdy nic neví...).

Každopádně další důvod, proč pořídit ČHS / OEAV. Ale je to trochu nahouby, když by jsi chtěl připojistit u jiné pojišťovny než v rámci ČHS / OEAV kvůli vyššímu plnění (třeba na cesty do USA je to jejich plnění zoufale nedostatečné), i když se samozřejmě nikdy nedoporučuje mít dvě různé pojišťovny (akorát se hádají mezi sebou, která bude platit, a ty mezitím chcípneš :D). Zajímala by mne možnost navýšit plnění přes ČHS u té Uniqy, neptal jste se někdo?
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod Taurus » pon čer 24, 2019 13:55

No mě to u té AXY vypočítalo s tím pojištěním rizikových sportů u toho Reference cenu 474Kč na ten týden. A to je tedy nejdražší pojištění ze všech, co jsem se koukal. Byl jsem se dnes ptát v České spořitelně a tam by to bylo i s tím co potřebuji za 168 KČ. Jen ta domluva tam byla zoufalá. Paní na pobočce o tom pojištění evidentně nic nevěděla a tak volala na zákaznickou linkou Kooperativy a tlumočila jim mé dotazy a pak mi tlumočila co ona tam říká. Pak to se mnou chtěla uzavřít. Říkám, že si to raději nastuduji ještě sám, jestli o tom pojištění mají nějaké materiály, že si to chci ověřit. Navíc ona by to ani neuměla uzavřít tu pojistku, protože si tam na to volala kolegyni. A to vše ve mně moc důvěry nevzbuzovalo.
No a ještě by mě zajímalo jak to je, protože jsem se u některých dočetl, že transport helikopterou je hrazen do výše limitu pojistného. Takže když budu pojištěn třeba limitem 3 miliony a proletí to vrtulník, tak pak léčení v nemocnici už si musím hradit sám? To je tak komplikovaný ty pojistky, bych se na to nejraději vybodl, v první pojišťovně uzavřel základní pojistku a pak se děj vůle boží.
Taurus
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: čtv led 17, 2019 20:33

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod apuka » pon čer 24, 2019 14:20

Ja teda nevim, ale kdyz pouzej ten link, co jsem dal na predchozi strance, tak me stale na 8 dnu (ode dneska, ale od toho nezavisi) vychazi reference na 88 Kc a s rizikovymi sporty 264 Kc. U pojistovny CS mi to vychazi na 144 vs. 288 Kc, ale s horsimy riz. sporty (ale to na SK nevyuzijes).
Taurus píše:Takže když budu pojištěn třeba limitem 3 miliony a proletí to vrtulník, tak pak léčení v nemocnici už si musím hradit sám?

Axa.jpg
Ale houby. Jednak vrtulnik Ti pojistovna zaplati max do limitu na zachranu, coz neni celkovy limit a rozhodne nebude 3 mil Kc, spise neco kolem 300 000 max (pro svet cca 750000). Ale tolik to zase nestoji a jeste ten limit je na celkovou zachranu, i na zasah HZS (bez vrtulniku). Coz muze byt nekdy drazsi (napr. bude Te hledat celou noc 20 lidi a nakonec Te vrtulnik odveze 10 km do nemocnice).
Zrovna u CS mas limit na zasah HS 200 000 v te levnejsi variante, takze do toho se musi vlezt HZS+vrtulnik.

Edit: Mozna mas pravdu, zrovna u Axy maji napsano "realne naklady do Celkoveho limitu" a ten je u reference 2,5 mil. Ber to ale tak, ze na SK Ti nemocnici stejne hradi karticka.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod FrantaKrajta » pon čer 24, 2019 15:01

@Taurus, tak se podívej na nějaký online srovnávač, i s rizikovým to je určitě za míň než 474kč. Mám pocit, že naposledy, když jsem nějaké dokupoval, tak bez rizika okolo 90, a s rizikem okolo 250 nebo tak nějak na týden, u těch nejlevnějších limitů.

Limit tě tolik nezajímá, zdravotní péče je v EU (plus několika dalších přidružených státech) s EHIC (evropského průkazu zdr.poj.) kartičky tj. ošetří tě i odoperují stejně, jako místního s jeho státním pojištěním. Kde by se tě to týkalo, je hlavně u zemí mimo EU a případů v horách, kde by tě museli odvézt kvůli letovému počasí nebo neodkladnosti ošetření do nejbližší soukromé nemocnice, což se tě v SK opravdu netýká. Plus samozřejmě spoluúčast (která v některých zemích taky nemusí být malá), prvotní ošetření třeba ve zmiňované soukromé klinice a ty náklady na transport domů, proto se nějaké připojištění hodí (a na horskou službu v zemích, kde je placená).

3 milióny určitě vrtulník neproletí, (celoroční) OEAV má limit na jednu záchranu nějakých 25000€, a nikdo si nikdy nestěžoval, že by mu to někde v Alpách nestačilo... (ve Švajcu v jednom článku psali cenu letecké záchrany podle délky a komplikovanosti letu cca 2000-15000€, a ti budou nejdražší, já se kromě nějakých cvičení neproletěl, ale jiní by ti tu určitě mohli říci, kolik je to někde v Alpách stálo, respektive nestálo, když měli OEAV či jiné poj.). Nejedeš na K2 nebo podobně opuštěnou horu někde na hranicích Pakistánu a Indie :D I v Nepálu (kde byla spousta podvodů od průvodcovských firem, kde evakuovali bez příčiny a šábli se s nemocnicí a leteckou firmou) byly kompletní falešné claims (tj. včetně "nákladů" nemocnice a letu) v průměru tak 20000$...

Ještě k připojištěním, tady je stručná tabulka, které zákroky horské služby v zahraničí jsou hrazeny u jednotlivých pojišťoven a které ne (úraz vs. "pouhá" pátrací akce). Ale jak to myslí - v ohrožení života asi ano, když tě jen bolí nohy ne, když zabloudíš a hrozí ti prochladnutí a umrznutí ano - to už z toho jasné není. To bys musel pročíst pečlivě mnohdy složité podmínky, v tom to má třeba OEAV mnohem specifičtější a lepší.

Tak se hlavně neztrať - v těch všech pojistných podmínkách :D

EDIT: oprava částek a pod.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod Taurus » pon čer 24, 2019 15:36

Opět díky za dovysvětlení a že si dáte tu práci s odpověďmi. Ze zvědavosti jsem kouknul na ceník HZS v ČR:

https://www.horskasluzba.cz/data/web/do ... vykony.pdf
https://www.horskasluzba.cz/data/web/do ... i-2019.pdf
Taurus
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: čtv led 17, 2019 20:33

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod apuka » pon čer 24, 2019 17:56

FrantaKrajta píše:ale jak to myslí - v ohrožení života asi ano, když tě jen bolí nohy ne, když zabloudíš a hrozí ti prochladnutí a umrznutí ano - to už z toho jasné není.
Neni to az tak slozite. U AXA (ale pokud si pamatuji, tak i u vetsiny ostatnych pojistoven) je to formulace cca: vyloucena je uhrada "náhrad nákladů na záchranné a vyprošťovací akce související s vyhledáním pojištěného nebo pátráním po pojištěném, pokud nebylo ohroženo jeho zdraví nebo život" pricemz ta zvyraznena cast je velice dulezita.
Kdyz zavolas zachranu bo jsi se dostal do pro Tebe nebezpecneho terenu a nevis jak z toho ven, tak je vzdy ohrozene Tvoje zdravi nebo zivot, protoze kdybys sel dal (nebo zpet), tak bys to zvladnout nemusel a ohrozil by ses. Ale kdybys zavolal zachranu s tim, ze jsi na teto GPX miste, netusis, kde jsi, vis sice,ze 3 hod od civilizace pohodlnou cestou v kazdem smeru, ale nevis jak se dostat do mista X, kam jsi se vybral, mas dobre vybaveni, sebou jidlo a piti, i proti nepriznivemu pocasi mas vsechno, proste jen se Ti nechce resit, ze se dostanes do Y nebo Z a jak odtud potom do X - tak to Ti s gustem nechaji zaplatit. A podle mne plnym pravem. Nic neohrozilo Tvoje zdravi ani zivot, jen ses nepripravil a nechce se TI resit neeprijemnost zpusobenou vlastni blbosti, tak holt...
Ze to neni moznost uplne mimo reality, ukazuje jak se manzelka v nedeli pod Bystrou lavkou ve VT setkala s mladou holkou (samozrejme jen v sortkach a polotricku, nic jineho nemela, dlasi obleceni, ruksak, dokonce ani mobil a piti #-o (jeste prazilo slunce, ale uz se blizila ocekavana boure, na kterou byly velke upozorneni vsude, mela byt velice silna). Tak se ji (manzelky) ptala, jestli nevi, kde je. Ze se jen tak vybrala po nejake stezce a vubec netusi, kde je, kam to vede, jak je to dlouho, atd... A to se ji (manzelce) stalo ve VT uz asi treti krat, jen dvakrat to byla skupina chlapu (z CR)...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod FrantaKrajta » pon čer 24, 2019 18:53

Jasně, tak to chápu. "Složité" jsem myslel, že to měli lépe popsat na tom mnou dávaném odkazu... Samozřejmě si nebudu volat záchranáře, protože jsem v lese, na pěšině, deset kilometrů od chaty a bolí mne nohy :) Takoví ať pochopitelně cálují...

K té Axe - upřesnili, platné podmínky jsou jen ty na stránkách axa-asisstance, na axa cz mají ty staré. Takže horolezectví nepojistitelné, ferraty A, "těžší" B/C jen jako rizikové a D/E nepojistitelné, (ale to má víc pojišťoven, některé naštěstí zahrnují ještě stále D), a turistika a trekking do UIAA III a 5000m.n.m. po značených.

Jaký je rozdíl mezi nepojistitelným (celkem pochopitelně) horolezectvím/alpinismem? Co je ještě "turistika nebo treking po vyznačených a pro veřejnost otevřených cestách a stezkách se stupněm obtížnosti do 3 UIAA s použitím pomůcek odpovídajících stanovené obtížnosti do nadmořské výšky 5000 m n. m.", tedy zda patří řekněme VHT po lehké cestě alpské klasifikace F ještě do definice turistiky (cestička tam třeba je, značené taky většinou jsou - mužiky nebo barevnýma cákancema na skále, akorát na ledovci jen na mapě :D) nebo už do horolezectví fakt nevím...:D

(ostatní pojišťovny to ovšem mají podobně, proto máme OEAV nebo ČHS...)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod Taurus » pon čer 24, 2019 20:04

Já si asi nakonec sjednám pojištění u té Kooperativy. To pojištění Kolumbus mi to vypočítává na 8 dní cenu 144 Kč přičemž zásah horské služby to má limit půl milionu a ten celkový limit pět milionů uvádějí, že bohatě stačí na celou Evropu. Turistiku v horách do tří tisíc metrů po vyznačených trasách to má v základu, takže si nemusím nechat připojistit rizikový sport. Dopravu do zdravotnického zařízení to zahrnuje také, takže předpokládám, že to obsahuje případně i tu helikoptéru.Raději si to ještě ověřím i s těmi ostatky, protože ty tam také nikde nevidím (nevím co na tom paní z České spořitelny přišlo vtipné, že ji to rozesmálo), ale podle toho, co mi tlumočila ze zákaznické linky, tak ano. Ale mám představu o vědomostech brigádníků na zákaznické lince, tak si to asi skočím ještě zítra ověřit na pobočku. Ale koukal jsem teď jen velmi rychle, takže to tam možná někde je. Ty léčebné limity a rozpis se ukáže až ve čtvrtém kroku, když člověk sjednává online, což je s 10% slevou.

https://www.koop.cz/pojisteni/cestovni- ... -pojisteni

Jen pro svoji zvědavost z neznalosti. Když sejdu z vyznačené trasy dejme tomu sto metrů bokem na louku a tam si zlámu nohy, tak se musím doplazit zpět na cestu a odsud zavolat záchranou službu, případně když tam spadnu do nějaké hluboké jámy, ze které se nevyškrábu,tak pak s brekem (to by nebylo těžké) prosit záchranáře aby uvedly, že jsem si ty nohy zlámal o sto metrů dál na té turistické trase?
Taurus
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: čtv led 17, 2019 20:33

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » ned pro 29, 2019 0:19

Po dlouhé době zápecnictví se pro příští pětiletku začíná v hlavě rýsovat trochu delší výlet mimo Evropu. A protože jsme tentokráte už dostatečně staří a tudíž strašně zodpovědní :mrgreen: , tak došlo na přetřes i pojištění.
Zajímavé by mohlo být pojištění přes ČHS - Svět 180 nebo 365. Nějaké další tipy?
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod apuka » ned pro 29, 2019 20:35

V tom Ti momentalne neporadim, ale alespon se postezuji na AXU, kterou jsem tady vzdy doporucoval. Zase upravili seznam zakladnich a rizikovych sportu. Ted uz tak, ze je to prakticky nepouzitelne pro toho, kdo obcas chodi i trochu mimo znacky. Uz je v rizikovych z pro nas zajimavych jen:
- sněžnice v terénu do 2500 m n. m.
- skialpinismus (v bezprostředním okolí oblastí zajištěných sítí lanovek, na svazích se sklonem do 40 stupňů)
- turistika nebo treking po vyznačených a pro veřejnost otevřených cestách a stezkách se stupněm obtížnosti do 3 UIAA s použitím pomůcek odpovídajících stanovené obtížnosti do nadmořské výšky 5000 m n. m., via ferrata stupně obtížnosti B, C ](*,)

Ten posledni bod je cca to, co bylo jeste pred trema lety v zakladnim rozsahu, ale jen do 3500m :twisted:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » ned pro 29, 2019 21:41

Ještě bych měla doplňující dotaz k ČHS, jestli to někdo řešil - z textu jsem to tak úplně nepochopila, jestli jsou to dvě rozdílné pojištění, tedy Evropa anebo Svět, či zda pojištění Svět zahrnuje i Evropu.

Zdá se, že už i letos zřejmě dáme přednost ČHS před Alpenverain. Přece jen cestu na Sever plánujeme zase o něco na dýl než minule, a prodloužení AV je poměrně drahé. Vidí někdo nějaký důvod, proč ČHS oproti AV nebrat? Dík za případné rady a postřehy.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod apuka » ned pro 29, 2019 21:58

Jeste jeden duvod, proc na svet ne AV - v nekterych castech sveta (napr. Himalaje, ale i Jizni - vlastne cela - Amerika) Alpenverein neni vubec znamy jako "pojistovna". Proto je trochu slozitejsi jeho pouzivani. Tam se docela oplati mit svetove znameho pojistitele.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » čtv led 2, 2020 23:26

Alpenverein je u Generali, ČHS u UNIQUA, což jsou obě celkem velké pojišťovny. Důležitější jsou spíš všeobecné pojistné podmínky (případně rámcová smlouva) toho konkrétního pojištění, ne? Alespoň ve vzdálenějších krajích, v Alpských zemích Alpenverein samozřejmě každý zná.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod oodoow » pát led 3, 2020 0:26

Podle tohoto znamená svět všecko mimo Evropy. Už si to moc nepamatuju, ale loni jsem myslím kupoval Evropu na celý rok a pak přikoupil Svět na měsíc v Nepálu, kvůli velké nadmořské výšce a délce pobytu to tak vycházelo levnějc než s Alpenverein.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » pát led 3, 2020 11:31

Díky. Já se koukala právě na toto rozdělení a tam mi to též přišlo jasné. Ale zároveň je ve Všeobecných podmínkách ohledně územní platnosti pojištění psáno:

"4.3. Pojištění lze sjednat pro zeměpisnou zónu 1 (Evropa včetně vyjmenovaných ostrovů a území, mimo ČR), zeměpisnou zónu 2 (Celý svět, mimo ČR) a zeměpisnou zónu 3 (ČR).
Pro RSplatí VPP. Vpřípadě tarifů E30, E90, E180 a E360 se jedná o zeměpisnou zónu 1. Vpřípadě tarifů S30, S90, S180 a S360 se jedná o zeměpisnou zónu 2.

b) Pojištění sjednané pro zeměpisnou zónu 2 se vztahuje na pojistné události, které nastaly na území všech států světa (mimo ČR)
"

Z čehož mi vyplývá zase něco trochu jiného. Poslala jsem dotaz, tak snad odpoví.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod Hafi » pát led 3, 2020 11:57

svět je celý svět mimo ČR. Vůbec by mě nenapadlo nad tím uvažovat, i když oodoowův odkaz je zjevně matoucí.
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod oodoow » pát led 3, 2020 16:10

Aha, tak to tam mají rozpor celkem. Já si taky původně myslel, že logicky svět bude úplně všecko. Ale pak jsem narazil právě na ten odkaz.
Spíš tedy věřím těm všeobecným podmínkám. No nejlepší je fakt se zeptat.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod karitapepe » pát led 3, 2020 17:22

Loni jsem měl pojištění přes Čhs a měl jsem základ Evropu(Italie, Rakousko, Slovensko atd), ale v záři jsem jel asi na 9 dní do Gruzie a připojišťoval jsem si přes stránky čhs na 9 dní pojištění na "Svět", stálo mě to zhruba kolem 200 kč.
Pošlou zvlášt kartičku(ta sama jako na Evropu), akorát na Svět je tam přesné datum, které jste si připlatili(v mém případě od 6.9. 2019 do 15.9.2019)
Pro Evropu je datum na kartičce od ( v měm připadě od 28.1.2019 do 31.1.2020)
karitapepe
účastník
účastník
 
Příspěvky: 461
Registrován: úte srp 2, 2011 8:28
Bydliště: Ostrava

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » pát led 3, 2020 18:57

To jsem vůbec netušila, že jde Svět připojistit i na jinou dobu, než je dáno tarify 30/90/180/365 ... kde jsi to vypátral?

A než budu za otravnýho blbce s dalším dotazem - může mi prosím někdo vysvětlit, jak došli k tomuto:
Ať počítám, jak počítám, toto nechápu :D

"Rozsah pojištění lze v průběhu roku rozšířit, tj. z EVROPA na SVĚT, nebo lze prodloužit délku nepřetržitého pobytu v zahraničí.

Pokud máte např. celoroční tarif EVROPA na 30 dnů (léčebné výlohy, asistenční služby, pojištění odpovědnosti a úrazu) za 785 Kč a rozhodnete se, že pojedete na měsíc do Nepálu, tedy SVĚT 30 dnů (léčebné výlohy, asistenční služby, pojištění odpovědnosti a úrazu), doplatíte 169 Kč."
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod brhel » pát led 3, 2020 19:04

Hafi píše:svět je celý svět mimo ČR.

Přesně tak, pokud jsi občanem ČR, pak
české cestovní pojištění Evropa platí po +- Evropě a neplatí v ČR
české cestovní pojištění Svět platí po světě ale neplatí v ČR.
Výjimkou jsou cizinci, tam to české cestovní pojištění možná může platit v ČR a nemusí platit jejich zemi a bude se to lišit i podle druhu pobytu cizince v ČR.

A bacha, u pojišťovny, co má ve znaku lva (co sežral lipový list), tak u ní roční cestovní pojištění platí maximálně rok a pak musíš zpět do ČR, nejde zůstat v cizině a sjednat si další pojištění na rok.
Uživatelský avatar
brhel
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2561
Registrován: sob led 21, 2006 11:12
Bydliště: Praha / Oslo

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod brhel » pát led 3, 2020 19:16

sobb píše:Ještě bych měla doplňující dotaz k ČHS, jestli to někdo řešil - z textu jsem to tak úplně nepochopila, jestli jsou to dvě rozdílné pojištění, tedy Evropa anebo Svět, či zda pojištění Svět zahrnuje i Evropu..

Nevím, jak ČHS, ale

Lev, co sežral lipový list píše:
Svět; do této oblasti patří celý svět kromě České republiky.
ale v těch 66 stranách textu bude asi spousta výluk, jako třeba že V rámci cestovního pojištění u této pojišťovny NENÍ MOŽNÉ uzavřít pojištění pro pobyt v nadmořské výšce nad 6000 metrů n. m.
Uživatelský avatar
brhel
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2561
Registrován: sob led 21, 2006 11:12
Bydliště: Praha / Oslo

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » pát led 3, 2020 19:21

Fajn, ale mi jde konkrétně o ČHS, kteří jsou jednak u UNIQUA a navíc mají vyjednané speciální podmínky pojištění - viz Všeobecné pojistné podmínky
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod brhel » pát led 3, 2020 19:45

sobb píše:Fajn, ale mi jde konkrétně o ČHS, kteří jsou jednak u UNIQUA a navíc mají vyjednané speciální podmínky pojištění - viz Všeobecné pojistné podmínky
Mě by nenapadlo přemýšlet nad tím, zda do Světa patří i Evropa:

4.3. Pojištění lze sjednat pro zeměpisnou zónu 1 (Evropa včetně vyjmenovaných ostrovů a území, mimo ČR), zeměpisnou zónu 2 (Celý svět, mimo ČR) a zeměpisnou zónu 3 (ČR).
a) Pojištění sjednané pro zeměpisnou zónu 1 se vztahuje na pojistné události, které nastaly na území těchto států: (...)
b) Pojištění sjednané pro zeměpisnou zónu 2 se vztahuje na pojistné události, které nastaly na území všech států světa (mimo ČR).
c) Pojištění sjednané pro zeměpisnou zónu 3 se vztahuje na pojistné události, které nastaly pouze na území ČR.
Uživatelský avatar
brhel
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2561
Registrován: sob led 21, 2006 11:12
Bydliště: Praha / Oslo

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » pát led 3, 2020 19:56

Viděl jsi ten odkaz, který poslal výše oodoow?
A to je důvod, proč se na to ptám :wink:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod brhel » pát led 3, 2020 20:40

sobb píše:Viděl jsi ten odkaz, který poslal výše oodoow?

No, to je veselé
Svět – zóna 2:
Ostatní státy mimo zónu 1, pozor - Elbrus je součástí Asie!

Tak to by chtělo napsat email do Uniqy a poptat se, jak je to u rámcové smlouvy č. 1360500090 myšleno
Uživatelský avatar
brhel
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2561
Registrován: sob led 21, 2006 11:12
Bydliště: Praha / Oslo

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » pát led 3, 2020 20:52

:lol: Vždyť proto se o tom celou dobu bavíme :wink:

Psala jsem dotaz do ČHS.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod Hafi » pát led 3, 2020 21:54

mi přijde zjevné, že platí poj. podmínky Uniqy, v ČHS to jen někdo chtěl pro přehlednost vytáhnout - taky ze vzhledu toho dokumentu je zjevný, že není zrovná formální - a blbě tam formuloval tu podmínku.
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » pát led 3, 2020 22:00

Bezva, to by bylo fajn. Až/jestli přijde odpověď z ČHS, tak se samozřejmě podělím.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod sobb » čtv led 23, 2020 23:32

Z ČHS neodpověděli ... Až to pro nás bude aktuální, tak se tedy pozeptám přímo pojišťovny.

Nicméně jsme se nakonec rozhodli ČHS upsat už letos. Přece jen výlet na Sever bude asi docela dlouhý, a nejen z tohoto ohledu má ČHS výrazně lepší nabídku než Alpenverein.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr cestovního pojištění

Příspěvekod mike » sob črc 11, 2020 22:06

Nevite nekdo, jak je to s EHIC ve Svedsku pripadne nemate s tim zkusenosti? Nasel jsem toto a prijde mi to celkem standardni jako jinde v EU. Nebo jsem neco prehlednul a je na neco potreba davat pozor?

Jde o to, ze sobb & spol. skonci v srpnu cestovni pojisteni a chteji tam zustat jeste nekdy do zari. Takze jestli to maji resit nebo se spolehnout na EHIC. Vylety vrtulnikem pry neplanuji :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

PředchozíDalší

Zpět na Outdoor a zdraví