Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní batohy

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re:

Příspěvekod GreyMouse » čtv říj 6, 2016 16:21


Taky máme :) . Sloužil jako obal na jídlo, šla jsem s ním i pro vodu (ale jen pár set metrů a nenesla jsem víc jak 3 litry, takže jako zátěžová zkouška nic moc) a na noc jsem do něj strčila nějaké oblečení a posloužil jako polštář :D
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Batoh okolo 20 l - 2 favorité

Příspěvekod ongasek565 » sob lis 30, 2019 22:58

Ahoj,
chystám se na výlet do Kolumbie, kde si budu brát svoji krosnu, ale do ní bych rád vložil nějaký menší baťoh, který budu používat při putování, když krosnu potřebovat nebudu. Vybral jsem tyto dva favority a rád bych se zeptal, zda máte zkušenosti alespoň s jedním z těchto favoritů. Budu rád za každý komentář, případně doporučení. Tady jsou:

https://www.4camping.cz/p/batoh-osprey- ... _wcB#67384

https://www.hanibal.cz/sea-to-summit-ba ... a-sky_blue

Díky moc.
Ondra
ongasek565
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob lis 30, 2019 22:52

Re: Batoh okolo 20 l - 2 favorité

Příspěvekod mitau » sob lis 30, 2019 23:20

Mam STS Ultrasil Day pack a jsem spokojen. Na jednodenni vylety v civilizaci nebo jako vrcholovy batuzek nahoru se mi osvedcil. Pro uplne perfektni komfort bych si pral jeste hrudni popruh, ale chapu, ze pro vetsinu by to byla jen hmotnost navic. I tak s nim kamarad i neco nabehal a na batoh si nestezoval. Osprey neznam.

PS: Predpokladam, ze to vis, ale STS dela jeste odlehcenejsi variantu STS Ultra Sil Nano Day Pack. Tu jsem jeste nemel v ruce, ale nekdo tu urcite psal, ze bude upgradovat, tak se snad ozve. Me by odrazovalo, ze nejde nastavit delka popruhu, jiank by to mohlo fungovat. Nevim ale, jak moc drsne jdes po hmotnosti.

PPS: Pri vyberu jsem si hral i s myslenkou vzit STS Ultra SIl Dry Day Pack a mimo civilizaci ho pouzivat jako nepromokavy obal na spacak + nahradni obleceni. To by vyrovnalo vyssi hmotnost a clovek by mel vetsi batuzek. Nakonec mi to ale prislo zbytecne komplikovane a realne moc nepouzivam na organizaci v batohu ani ten Day Pack. Kapacita Daypacku mi skoro vzdy stacila, i kdyz parkrat bych byl radsi za vetsi batoh (napr. dvoudenni aklimatizacni vystup s prespanim na chate, tam ten Day pack byl kapacitne hodne na hrane)
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Batoh okolo 20 l - 2 favorité

Příspěvekod mike » sob lis 30, 2019 23:53

To jsem byl ja. Uz jsem ho mel chvilku v ruce, material mi prisel takovy slizky, ale asi ho vezmu. Chybejici nastaveni delky popruhu mi nevadi, naopak, u puvodni verze jsem ho musel zaseknout natvrdo, aby se neposouvalo, takze mam furt jednu velikost.

K STS Ultrasil Day Pack: mam ho uz hodne dlouho (nasel jsem, ze 9 let) a jsem spokojen. Svemu ucelu slouzi skvele. Pouzivam ho jako kabinove zavazadlo do letadla, kdyz mam velky batoh dole. Na horach, kdyz potrebuju pro neco zajit nekam dal, typicky pro vodu. Vyjimecne i kdyz si chci par set metru nekam vybehnout a nechce se mi vysypavat velky batoh, ale na serioznejsi vystupy to radej udelam, uz jen proto, ze na tenhle se neda privazat cepin. Na horach ho pouzivam jeste jako organizer, neco jako wolfpack, mam v nem veci, ktere muzu potrebovat pres den. Vetrovku, satek, rukavice... je nahore velkeho batohu a kdyz neco z toho potrebuju, tak to mam hned po ruce. Doma si ho beru na denni vychazky, kdyz se chci cestou zpatky stavit na nakup. Pripnu si ho na poutko na kalhotach a nevim o nem.

Zas je ale potreba brat v uvahu, ze to neni opravdovy batoh, na celodenni vylet bych si ho treba nevzal. Nema zadny zadovy system, popruhy jsou relativne uzke a pohodlne se nese jen s rozumne skladnyma vecma, jejichz vaha nepresahne par kilo. Vyhoda je, ze je fakt lehky a skladny a tomu je podrizeno ostatni.

Vydrz je prekvapive dobra, sice je uz osoupany, ale drzi. Do jednoho zipu se mi dostal nejaky igelit a seknul se, pouzivam druhy, casem se to pokusim spravit. Tkanina je pevna, ale neni odolna ostrym predmetum. Nekdy uplne na zacatku jsem do nej blbec hodil male ostre nuzky a od te doby mam ve dnu asi centimetr diru. Nerozsiruje se, coz je taky velke plus.

edit: slouceno, kdyz jsem hledal vek sveho batuzku, nasel jsem i spravne vlakno. Procti si ho, mas tam jeste dalsi nazory na nej.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod FrantaKrajta » ned pro 1, 2019 16:32

@Ongasek, treba do letadla a do mesta uplne v pohode, i na nejake kratsi chozeni. Na trosku delsi chozeni po meste bych se klidne mrknul na nejaky podobny ale treba s postranima kapsama na flasku vody (i kdyz trosicku tezsi).

@Mike, cepin muzes s takovymto batohem zastrcit klasicky mezi zada a batoh (old school style), i kdyz extra pohodlne a zas tak bezpecne pri padu to neni :) Parkrat jsem ho takhle bral treba jen kousek na cestu pro vodu z ledovce nebo na kraticke jednoduche vystupy kousek od chaty.

Na nejaky vetsi vystup nebo delsi hike to samozrejme uplne neni, to uz bych se poohlednul po nejakem UL "utocnem" batohu, treba Lowe Alpine Ascent Superlight - 30L, 400g+100g vyztuha zad, plnohodnotny lezecky UL batuzek s dobrymi zady a "vyztuhou" z bivakovaci podlozky, kterou muzes strcit do hlavniho batohu. Ale zase je tezsi a uz to neni jen megasbalitelny batuzek do kapsy, to uz je vylozene batoh na planovane delsi lezeni/chozeni se "zakladnou" v hlavnim baglu.

Kazdopadne ustrihnuta karimatka (bivakovaci podlozka) nebo treba i polohovatelna dlaha SamSplint - jako improvizovana vyztuha zad - dost pomuze, zvlast kdyz ho beres jako kabinove zavazadlo (a tahas ho x hodin na zadech plny tezkych veci po letistni hale).
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod mike » ned pro 1, 2019 21:33

FrantaKrajta píše:@Mike, cepin muzes s takovymto batohem zastrcit klasicky mezi zada a batoh (old school style)

Tohle obcas delam s normalnim batohem, kdyz si potrebuju cepin na chvili odlozit a nechce se mi batoh sundavat, ale tady bych se bal. Ze propadne. Jsem v tomhle paranoidni, ztrata cepinu je moje nocni mura.

FrantaKrajta píše:Parkrat jsem ho takhle bral treba jen kousek na cestu pro vodu z ledovce nebo na kraticke jednoduche vystupy kousek od chaty.

To si ho radej vezmu do ruky. Na kratsi vystupy uz jsem ho parkrat pouzil, ale kdyz je to vic, nez na hodinu, tak radej vysypu velky batoh a jdu s temer prazdnou sedesatkou. Vahu nepoznam, jestli ma 3 nebo 4 kila je fuk, na zadech je to pohodlnejsi a nic neztratim.

FrantaKrajta píše:Ale zase je tezsi a uz to neni jen megasbalitelny batuzek do kapsy, to uz je vylozene batoh na planovane delsi lezeni/chozeni se "zakladnou" v hlavnim baglu.

No prave, tady je zasadni vyhoda sbalitelnost a neco za to platis.

OP si to holt bude muset rozhodnout sam, na jeho miste bych Ultrasil koupil a vyzkousel, jestli je pro planovane pouziti vyhovujici. Kdyz ne, tak nevadi, je to velmi uzitecna vec a bude se hodit i tak.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod FrantaKrajta » ned pro 1, 2019 23:31

Souhlas. Jeste muze, pokud by ho nemel na devet let jako ty, koupit ten z Decathlonu. Stoji asi petinu, ale je z obyc. nylonu, ne cordury, vydrzi urcite min. Kazdopadne doporucim do ultra-silu nebo jakehokoliv jineho udelat nejakou vyztuhu zad, treba ze stare karimatky, ve velkem batohu misto u zad nezabere (a nektere, jako treba Deuter Guide, ji tam maji rovnou).
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod remy77 » pon pro 2, 2019 22:06

Ja som teraz v Nepale pouzival tento z Decathlonu https://www.decathlon.sk/skladny-batoh- ... 57283.html a za tie prachy urcite v pohode
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod mike » pon pro 2, 2019 22:33

Jsem se tam kouknul a narazil jeste na 10 l variantu, ktera je UL a taky ultralevna: https://www.decathlon.sk/batoh-travel-c ... 56624.html

Akorat v hodnocenich nekdo pise, ze se mu urval popruh, jini jsou ale spokojeni.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod FrantaKrajta » pon pro 2, 2019 23:41

Jeste k tomu Decathlonu, neni extra spatny, mam ho asi dva roky, akorat ten material se docela rychle prodrel o sutry (vubec jsem ho ale nesetril), zpetne bych si mozna radeji koupil ten StS nebo podobny z neceho trochu pevnejsiho.

Popruh jsem jeste teda neutrhl, a to jsem ho nosival jako kabinove zavazadlo (tj. uplne plny a tezky vcetne varice, nadobi, fotaku a vseho tezsiho a drazsiho, abych se vesel s normalnim baglem do 10kg limitu), nebo plny vody. Vodeodolny uz taky davno neni. Nevim, kolik jsem v nem nesl nejvic, ale uz to bylo na hrane. Popruhy jsou docela uzke a pri vyssi zatezi se dost zarezavaji. Plus to rolovaci zavirani pri narvanem batohu zas tak dobre nedrzelo. Jo a bederak vem cert, ale u vsech tehle sbalitelnych batuzku mi dost chybi prsni popruh!

Za ty prachy ale i Decathlon ok, pokud ho nebudes pretezovat a hazet po sutrech jako ja :)

Jeste je tu tenhle, 30D Cordura a vypada fajn, i s "bederakem":
https://www.hanibal.cz/life-systems-bat ... 22-id23252

Kazdopadne zadny z nich nebude nejak pohodlny na celodenni vylety, ale na to ani nejsou urcene - proste na prochazku a nakupy po meste se spanim v hostelu, proste misto palubni igelitky :)

Na delsi chozeni uz bych vzal neco trochu tezsiho, ale pohodlnejsiho. I s tim, ze uz je nesbalis to velikosti zmuchlaneho kapesniku ale holt treba vel. ledvinky (Deuter delal i nejaky lehce polstrovany, ktery se transformoval na ledvinku) :)

Treba Lowe Alpine Fuse 20l (cca 300g)? Uz lehce polstrovane popruhy, vyjimatelna penova vyztuha zad, Mike by si tam mohl pridelat i cepin :)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod budo » úte pro 3, 2019 0:52

mike píše:Jsem se tam kouknul a narazil jeste na 10 l variantu, ktera je UL a taky ultralevna: https://www.decathlon.sk/batoh-travel-c ... 56624.html

Akorat v hodnocenich nekdo pise, ze se mu urval popruh, jini jsou ale spokojeni.


Mám 2 a jsou super. Jeden používám denně už 2 roky.
Druhý jen párkrát. A jako nový měl vadu šití na popruhu - jehla, nit a 3 minuty u telky a nebylo co řešit.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod apuka » úte pro 3, 2019 9:16

Kdyby nekdo shanel ten StS Ultrasil Nano Daypack, maji je za 599 u 4campingu.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod Pierre111 » úte pro 3, 2019 10:08

Já přihodím ještě typ na útočný batoh na lezení od Blueice. Dají se tam upnout dva cepíny, helma a lano.

https://www.blueice.com/en/home/147-dra ... -pack.html
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod apuka » stř pro 4, 2019 23:10

Sakra, ty StS Ultrasil Nano Daypacky jsou zbalena doopravbdy prtave... Moje klicenka je vetsi.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod mike » čtv pro 12, 2019 1:05

Vyuzil jsem slevu u 4campingu a Ultra-Sil Nano je doma. Prvni dojmy v porovnani se standardni verzi: material je tenci a hladsi a celkove batoh opravdu pusobi jako velmi UL verze. Prijde mi o neco malo mensi, ale tohle se tezko odhaduje. Popruhy jsou stejne siroke, nedaji se sice nastavit, ale delkove vychazeji skoro nastejno s mym pevnym nastavenim, takze OK. Uplne nacpane se oba nesou priblizne stejne (blbe). Vyrazny rozdil je v zipu, u nano je podstatne uzsi a navic kratsi, je nesymetricky, takze se batoh otvira vic, na jednu stranu. Tohle je OK, ale bojim se, ze zip bude slabe misto, vypada celkem krehce a musi se na nej trochu opatrne. V podstate je standardni verze ve vsem o neco lepsi, ovsem snizeni vahy skoro o 60 % je famozni.

Osobne budu mit dal standardni verzi na bezne denni pouzivani a nano si necham na hory. Pripadne kdybych na standardni verzi fakt nemel misto, protoze zmena objemu je taky vyrazna. Moc s tim ale nepocitam, jelikoz standardni verze se da pripnout na poutko u kalhot, coz je pro me ucely idealni, zatimco nano ne (nema klipsnu).

Fotka pro porovnani velikosti, realne je rozdil vyraznejsi, protoze jde o objem:
sts.jpg
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod mitau » čtv pro 12, 2019 1:52

Jen k objemu, puvodni Ultrasil ma mit 20l, Nano myslim jen 18l, takze to by odpovidalo tvemu dojmu.
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod mike » čtv pro 12, 2019 1:56

Aha, myslel jsem, ze oba maji mit 18. Takhle jo, 10 % rozdil mi prijde odpovidajici.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod Pierre111 » čtv pro 12, 2019 9:31

Co jsem slyšel od kolegy tak velká slabina je právě ten materiál, který je náchylný na tření. Na roztrhnutí je celkem odolný, ale vadí mu tření a zvýšená teplota, asi se jako by propálí.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod mike » čtv pro 12, 2019 21:12

To je Dyneema obecne, ne? Slanovat na Dulfera s timhle batohem neplanuju, jistit pres telo taky ne a myslim, ze pri normalnim pouzivani nejake vetsi treni nehrozi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Sbalitelný batoh ~25 L

Příspěvekod VAT887 » sob pro 11, 2021 11:04

Ahoj,

Na jednodenní treky se mi velice osvědčil sbalitelný batůžek který nezabere skoro žádné místo v příručním zavazadle. Sice většinou cestuji s Osprey Farpoint, ale to se na výlety moc nehodí. Navíc se obvykle poměrně často stěhuji, takže extra batůžek je pak o to praktičtější, protože ten hlavní nemusím pořád vybalovat a sbalovat - čímž jsem vyloučil variantu v podobě nahrazení Farpointu něčím univerzálnějším, použitelným i na něco jiného než jen trochu lepší příručák.

Původně jsem měl z Decathlonu, za nějakých 300 Kč, akorát jiná barva než v odkazu:
https://www.sagsao.ml/ProductDetail.asp ... 8&pr=25.88
Obrázek
Nicméně mi po pár dnech začala lézt na nervy v podstatě nulová možnost organizace (pouze 1 oddíl + malá kapsička ze které vypadávaly věci). Následně se začala odlupovat v horní části gumová vrstva (od toho častého rolování).

Následně jsem zkusil Aliexpress, kde je poměrně rozsáhlý výběr:
https://www.aliexpress.com/item/4000330625051.html (toho času za 10 USD)
Obrázek
Z hlediska organizace super, kapes přesně tolik kolik jsem potřeboval a například kvalita zipů byla vzhledem k ceně poměrně solidní. Dokonce byl i relativně voděodolný. Bohužel, kvalita švů byla mizerná, takže po týdnu se utrhla přepážka mezi dvěma hlavními oddíly. V zadní části jsem nosíval cca 4L vody, což sice něco váží, OK, ale ne zase tolik...

Tak přemýšlím, co pořídit teď ? Nemám problém připlatit za nějaký značkový / kvalitnější. Nějak rozumně, vzhledem k typu batohu řekněme 1500 Kč +-. Problém ale je, že když se dívám na nabídku zavedených výrobců, např. Osprey, tak je to z hlediska organizace mizérie, často pouze jeden oddíl a v lepším případě navíc jedna kapsa, což už po předch. zkušenostech vím že nechci.

Zatím nejblíže tomu co bych si představoval je batoh od Lifeventure (ale stejně má těch kapes málo):
https://www.lifeventure.com/products/ba ... ckpack-25l
Ale nepovedlo se mi dohledat žádné dlouhodobé zkušenosti z hlediska kvality provedení. Nicméně, od této značky mám ten modrý ručník co je na fotkách výše a s tím jsem spokojen, ten už vydržel opravdu hodně... :lol:

Pak je tady opět Aliexpress... Ale tam bych asi ocenil něčí osobní zkušenost, nakolik jsem už v minulosti zjistil, že dražší, nerovná se kvalitnější...

Namátkou:

https://www.aliexpress.com/item/32898389421.html
- V podstatě to co jsem už měl, otázkou je, jestli je to nějaký rebrand, nebo rozdílný produkt z hlediska kvality provedení.

https://www.aliexpress.com/item/4000907310118.html
- To samé co předchozí produkt

https://www.aliexpress.com/item/32899897538.html
- Tady mám podvědomě strach z toho, že kvalita nebude nic moc vzhledem k ceně, ačkoli jsem si vědom, že tam vůbec nemusí být přímá úměra s kvalitou.

https://www.aliexpress.com/item/4000123802991.html
- Až teď jsem si všiml, že se nedá sbalit, ale už to tu nechám, jen tak pro informaci...

Takže, můj dotaz zní, nemáte tu někdo prosím dlouhodobější zkušenost s tímto typem batohu ? Něco v rámci možností v kvalitním provedení a organizací na slušné úrovni ?

Předem děkuji a přeji hezký den :-)
Naposledy upravil VAT887 dne sob pro 11, 2021 12:17, celkově upraveno 1
VAT887
nováček
nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát čer 8, 2018 8:29

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod sobb » sob pro 11, 2021 11:23

Sloučeno.

Jinak fotky pěkné, ale spíš by se hodily do nějakého cestovatelského vlákna, o popisovaných batůžkách toho moc neřeknou :wink:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod VAT887 » sob pro 11, 2021 12:56

Máš pravdu, to je taková deformace z FB skupin, lepší je přiložit nějakou fotku = víc zobrazení = větší šance na relevantní odpověď. Změnil jsem to na náhledy ať to nezabírá místo. Klidně můžu i vyfotit ten roztržený z Aliexpressu, zatím ho ještě mám :-D Ten z Decathlonu vypadal po dvou týdnech dost hrozně, tak jsem ho po příletu rovnou vyhodil.

Téma jsem si prošel a z těch batohů, které lze ještě dohledat / koupit:

https://www.hanibal.cz/life-systems-pac ... 22_z23252/
https://www.hanibal.cz/lowe-alpine-fuse-20_z21891/
https://www.zbozi.cz/vyrobek/lowe-alpin ... ight-30-l/
https://www.pod7kilo.cz/p/sbalitelny-ba ... ack-cerny/
https://www.alza.cz/sport/tatonka-super ... 524046.htm

Je to bohužel vše kategorie "pytel s popruhy".

Na lahev s vodou a ručník asi OK, ale v momentě kdy si do toho člověk potřebuje uložit i nějaké drobnosti, tak je to k zlosti - propadnou se dolů a při každé příležitosti se v tom přehrabuješ jak bába v koksu a většinou musíš stejně všechno vytáhnout.

Vyhovoval mi i hlavní oddíl rozdělený přepážkou na dvě části - dozadu voda a případně mokré věci, dopředu větší věci které jsem nechtěl mít vlhké, případně se v nich hrabat, když se chci napít.
VAT887
nováček
nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát čer 8, 2018 8:29

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod upsmatt » pon pro 13, 2021 10:50

Ahoj, tak kup pytel s popruhy a na drobné věci použij pytlík na praní ze síťoviny. Ten snadno najdeš a vyndáš je všechny najednou. Dělají je v hodně velikostech. Věřím, že si vybereš.
upsmatt
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte čer 12, 2018 21:43

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod VAT887 » pon pro 13, 2021 20:38

Ahoj a díky za tip, tohle už jsem zkoušel, resp. standardně používám ziploc sáčky, ale i tak bych uvítal sbalitelný batoh s více kapsami...

Klidně něco z té Číny, akorát se mi to vzhledem k době dodání nechce brát úplně naslepo...
VAT887
nováček
nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát čer 8, 2018 8:29

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod apuka » pon pro 13, 2021 21:31

Obavam se, ze Tvuj problem je, ze hledas mezi ultralehkymi sbalitelnymi batohy, ktere jsou primarne urcene na neco jineho nez na celodenni noseni neco, co Ti poskytnout nemohou. Spise koukej po lehkych jednodennich batozich - budou tezsi, casto ani ne skladaci, ale zato budou mit kapsy nebo oddelene komory.

Ty UL skladaci jsou primarne na to, aby si je mel soubou, nic nevazili a pouzil jsi je na kratsi dobu, kdyz potrebujes neco nutne vzit sebou (ony taky nebyvaji nijak pohodlne na delsi noseni). Napriklad nekam slapes na kopec, dojdes k sedlo a chces vybehnout na kopec, zpatky se ale zase musis vratit na sedlo. Nemas duvod si ten vystup/sestup zbytecne delat s velkym, rekneme 15 kg batohem. Vyndas si perovku/vetrovku/membranovku (podle pocasi), bo nahore fuci/jdes do mrholeni/snezeni nebo je tam snih a zima. Pripadne si pridas jidlo a piti, kdyz si tam chces sednout, mobil/fotak - a jdes. Nebo macky, bo nahore je kus ledovce/snehoveho hrebinku.
Prijdes zpet, zase vsechno vybalis do velkeho ruksaku, tento sbalis a taky tam hodis.

Kdyby uz nejaky takovy UL bylo to, po cem touzis, tak hledej nejaky, na ktery dokazes neco pripnout (ma nejake poutka) a kup si k tomu nejaky Drysack (nepromokavy obal, ktery si taky muzes slozit a skoro nic nevazi) a pokud potrebujes "druhou komoru", tak si jej pripevnis (klidne dvema az ctyrma minikarabinkama) k tomu batuzku a mas, cos chtel.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod VAT887 » čtv úno 17, 2022 9:21

Jen pro info, ještě jsem narazil na tento sbalitelný batoh:

Gossamer Gear Vagabond Trail
https://packraft-sverige.com/produkt/go ... ond-trail/

Nicméně, opět klasický problém, málo kapes... Kdyby jich bylo víc, možná bych i akceptoval tu cenu, ale co už...

apuka:
Díky za tip, ten trik s připevněním dry sacku na batoh už jsem zkoušel a docela mi vadilo, jak se na tom batohu bimbal, hlavně při lezení...

No, ještě jsem si byl v Rockpointu prohlédnout:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/osprey-axis-ii-18-l/
https://www.zbozi.cz/vyrobek/osprey-daylite-plus-20-l/

Oba patří k těm menším, ale, zkusil jsem je nacpat do Farpoint 40 který používám jako příručák a i tak tam zabraly poměrně dost místa...

Takže, pak tu mám ještě poslední alternativu - vezmu ten batoh z Aliexpressu který je z hlediska organizace ideální a nechám opravit tu utrženou přepážku / přešít / zpevnit namáhané švy...
VAT887
nováček
nováček
 
Příspěvky: 17
Registrován: pát čer 8, 2018 8:29

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod Etheric » čtv úno 17, 2022 18:58

Hledám nepropro batoh použitelný jako batoh, tj aby měl nějaká záda a polstrované ramenní popruhy.
Našel jsem od StS toto https://seatosummit.com/product/rapid-26l-drypack/
Prý TPU laminated nylon. Máte s tím někdo zkušenosti?
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod Etheric » čtv úno 17, 2022 20:45

apuka píše:Vyndas si perovku/vetrovku/membranovku (podle pocasi), bo nahore fuci/jdes do mrholeni/snezeni nebo je tam snih a zima. Pripadne si pridas jidlo a piti, kdyz si tam chces sednout, mobil/fotak - a jdes. Nebo macky, bo nahore je kus ledovce/snehoveho hrebinku.
Prijdes zpet

...a batoh nikde :lol: Pokud ho nemá kdo ohlídat, nikde bych ho nenechal. Co na tom, že široko daleko nikoho není a jsi sám uprostřed ničeho. Někteří lidé jsou velmi bystří a rychlí :)
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod sobb » čtv úno 17, 2022 21:18

Apuka mluví o alpských zemích, ne o té naší. V Alpách tohle taky děláme běžně. Jiný kraj :wink:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Sea to summit ultra-sil pack a jiné malé jednodenní bato

Příspěvekod mike » čtv úno 17, 2022 22:11

Jj, taky to tak v Alpach bezne delam. U nas bych vahal a kdyz tak bych batoh velmi dobre schoval ;-) U nas jsem ale jeste nebyl v situaci, ze by se to hodilo.

Etheric píše:Prý TPU laminated nylon. Máte s tím někdo zkušenosti?

TPU zater mam na Lightwave Ultrahike a jo, je nepromokavy. Musi byt ale podlepene svy.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

PředchozíDalší

Zpět na Batohy