Sněžnice

pokec o zimním HW/materiálu - co a kde (ne)koupit

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » čtv říj 31, 2019 16:12

GreyMouse píše:žádní mrtví a zranění za mnou nezůstávají :)

Zkusila ses nekdy ohlednout? ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod apuka » pát lis 1, 2019 10:03

GreyMouse píše:Vidím jen upevnění k pásku na botu. A na "tvé" fotce vidím pouze konec "jazyka" nad tím černým záhadným plastem, spojené mi to nepřijde.
Dnes jsem si byl kupovat jogurt a jabko do prace v Lidlu a narazil jsem tam na ty sneznice. Nerozbaloval jsem to (krabice je zalepena), ale na 2 fotkach na obalu (jsou jine nez na webu) jsem videl i ten "gumovy jazyk pripevneny k pasku na boty" a jsem z toho ponekud bezradny, na co to muze byt. Na jedne fotce je volne otoceny dohora (jako by na vytazeni pasku :((), na druhe je to smerem dolu, ale druhy konec otoceny dovnitr, pod patu boty az na tu gumu s pripevnovacim systemem, tj. jako by na zabraneni posunuti upevnovaciho pasku nahoru. Ani jeden z techto dvou veci mi neprijde rozumne, resp. mi prijde k nicemu.

Az mi to bude chodit po hlave cely den, tak se naseru a pujdu si udelat "Cash back" v Lidlu - kupim ty sneznice na kartu, doma rozbalim a na druhy den vratim a dostanu hotovost... :evil:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » pát lis 1, 2019 19:32

:D kdyby mi neco cely den chodilo po hlave, tak asi budu mit jine starosti, nez jit do Lidlu :twisted:

Tak mne napada, neni to neco jako reminky na lyze? Kdyz ti vypne vazani, tak aby ti sneznice neujely do udoli :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod GreyMouse » pát lis 1, 2019 20:18

Tak mi to nedalo a cestou z práce jsem se stavila v Lidlu, ač jsem to neměla v plánu. Jedna krabice byla rozdělaná, tak jsem sněžnice trochu okoukla. Ujel mi sice autobus, ale snad už vím na co je to záhadné černé. A jo, apuka byl pravdě blíž. Je to na zajištění pohyblivé části (ke které se upíná bota) proti vyklápění. Jen to funguje jinak než navrhoval. Když se ty dva černé bazmeky stisknou k sobě, tak se uvolní pojistka a jde pohybovat šoupátkem na spodní straně sněžnice. Je-li šoupátko vepředu, zamezí vyklápění patní části :) (Omlouvám se za "odbornou" terminologii, chápu, že technici trpí, ale neumím to pojmenovat :roll: )
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1978
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » pát lis 1, 2019 20:21

:D zahada sneznic vyresena.
GreyMouse píše:Jedna krabice byla rozdělaná

Asi uz tam byl pred tebou apuka :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod GreyMouse » pát lis 1, 2019 20:53

Nebo jiná zvědavá myš, apuka si chtěl vzít přeci hračku domů :D
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1978
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Sněžnice

Příspěvekod apuka » pát lis 1, 2019 22:20

Apuka prece psal, ze on by v obchode zalepene krabice nerozdelaval... Tak si to vzal domu a je to, jak pise GM. Ale ona taky byla s tim gumovym jazykem blizko - ten (odborne podle navodu je to "pomucka k obuti" :-)) a slouzi na "utahnuti remene paty pomoci pomucky k obuti nahoru az k vysce kotniku". No a jeste k tomu, aby to potom pri chuzi zavazalo...

Mimochodem, nemel jsem uplne pravdu, ze "to zahadne cerne vzadu" (odborne podle navodu je to "zamykani") je pouze na transportni polohu. Je to i na chuzi z/s kopce. Coz mi pripomenulo (bohuzel, pomalu budou tri roky, co jsem se mohl projit na sneznicich, ted to proste nemohu), ze zatim na vsech sneznicich, co jsem kdy na nohou nebo v rukou poradneji mel (krome TLS 418/438 s proslapem, kdo to logicky dobre nejde) byla treti poloha hrazdicky (nebo co podobne slouzilo, tady nazyvane "pomucka ke stoupani") prave na toto uchyceni a vsude vedle zajisteni pri prenosu byla prvotni funkce prave zjednoduseni chuze s/z kopce. Totiz kdyz se slape s uvolnenou patou (tj. sneznice zustava ve snehu a mela by po nem klouzat), tak gripy a hroty brani (krome v prasanu) tomu klouzani a pohyb sneznic se zasekava (sneznice je pri chuzi smerem dozadu hodne zatizena). A kdyz se nekdo snazi zvedat celou sneznici s uvolnenou patou, to se teda dobre nadre. Kdyz je deska uchycena, tak se cela sneznice zveda s nohou.
No, jasne ze to neni pohodlne jako s proslapem, ale furt je to jednodussi nez silou pretlacit odpor gripu a hrotu nebo zvedat sneznici vys a pouze za predni uchyceni.

Jinak ale ty Lidlovske sneznice na pohled vubec nevypadaji spatne. Plast by mohl neco vydrzet a gripy ve mne vzbuzuji vice duvery nez ty k TLS 325/418/438, jsou (zase - na pohled) bytelnejsi, mohly by vydrzet vice. Uchyceni boty jsem nezkousel, doma stejne nic nezjistim. Jen se obavam, ze kvuli "plnemu" plastu budou na tvrdsim snehu hlucnejsi nez TLS nebo i MSR Lightning Ascent.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » pát lis 1, 2019 22:43

apuka píše:Tak si to vzal domu

A co s nima ted bude delat? Vrati je do obchodu, aby potvrdil, ze zensky pristup je vyrazne prakticnejsi? ;-) Nebo si je snad necha? Osobne bych teda klidne krabici v obchode otevrel nebo si ji nechal otevrit a predpokladam, ze GM by to udelala taky, kdyby uz otevrena nebyla. To je prece uplne normalni vec, delam to bezne, kdyz se na neco chci kouknout.

apuka píše:vsude vedle zajisteni pri prenosu byla prvotni funkce prave zjednoduseni chuze s/z kopce.

Srozumitelnost opet place ;-) Jinak je to ale blbost a zacinam mit pocit, zes na sneznicich nikdy poradne nechodil. Slouzi to prave jen k zajisteni pri preprave a na chuzi se to pouzivat nema, u nekterych TSL to dokonce bylo napsano v navodu (bylo to tak slabe, ze by to delsi chuzi neprezilo). Pata u sneznice ma byt volna jako na bezkach.

apuka píše:Totiz kdyz se slape s uvolnenou patou (tj. sneznice zustava ve snehu a mela by po nem klouzat), tak gripy a hroty brani (krome v prasanu) tomu klouzani a pohyb sneznic se zasekava (sneznice je pri chuzi smerem dozadu hodne zatizena).

Ja teda na sneznicich smerem dozadu nechodim, ale kdyz jdu z kopce normalne, tak konec sneznice klouze po libovolnem snehu uplne v pohode a gripy ani hroty nicemu nevadi. Mam pripominat, ze mam jen na TSL 438 nachozeno pres 1000 km? Pricemz na nich s proslapem by to melo byt jeste horsi, protoze pata jde pod sneznici. Nezaznamenal jsem v tomhle smeru vubec zadny problem (ani na jinych sneznicich).
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » pát lis 1, 2019 23:05

BTW, koukam, ze pises TLS opakovane, takze to asi nebude preklep. Spravne je TSL, TLS je Transport Layer Security ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod apuka » ned lis 3, 2019 18:37

K tem Lidlovskym sneznicim dulezite upozorneni pro zajemce s vetsi nohou - dobre si zkontrolujte, ze se Vam do uchyceni vejde Vase bota na sirku!
Predtim, jak jsem je vratil se mi to nezdalo, tak jsem tam zkusil strcit moje stare Asola Granite 47 - a nevesly se, rekl bych, ze ani o centimetr uzsi boty by tam nevlezly. Jo, sneznice se na ne da pripevnit, ale nebude dobre drzet ten uchyt do boku, takze asi budou problemy.
Se starsim typem s tou samou botou nebyl zadny problem.

@mike: no jo, TSL a TLS se mi furt plete - a kdyz uz to vim, jak je spravne, tak si prehodim pismenka pri psani ](*,) :twisted:
Kdyz uz se ohanis Wiki, tak vis, co je TSL? Napr. tabakova spolecnost sidlici v Harare v Zimbabwe, predpokladam, ze sneznice nevyrabi, tam by je moc neuzivili a taky se z tabaku blbe delaji :-D
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » ned lis 3, 2019 20:10

Neohanim se Wiki, jen jsem tam ukazal nejpouzivanejsi vyznam :P V posledni dobe muj denni chleba (taky se mi to furt plete, ale snazim se to psat spravne). A zatimco s africkyma firmama clovek moc do styku neprijde, TLS pouzivame vsichni dnes a denne, ac o tom vetsina lidi nevi ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod GreyMouse » sob lis 9, 2019 0:06

apuka píše:K tem Lidlovskym sneznicim dulezite upozorneni pro zajemce s vetsi nohou - dobre si zkontrolujte, ze se Vam do uchyceni vejde Vase bota na sirku!
Predtim, jak jsem je vratil se mi to nezdalo, tak jsem tam zkusil strcit moje stare Asola Granite 47 - a nevesly se, rekl bych, ze ani o centimetr uzsi boty by tam nevlezly.

Dneska jsem na ně znova koukla a potvrzuju. Vedle se povalovaly jakési (nijak robustní) trekingové boty, tak jsem jich pár zkusila do sněžnic nacpat a je to fakt problém. Pánské 46 ani náhodou. Nejenže se špička nevešla na šířku, ale nedařilo se mi ani přetáhnout pásek přes patu (nastavený na maximální velikost boty, tj. 48). Pánská 42 se také odmítala vmáčknout do prostoru určeného pro špičku a nezapadla tam dobře dokonce ani dámská 39. Tu jsem sice jakž takž na dno té "vaničky" určené pro botu natlačila, ale měla tendenci vylézat nahoru. Dobře zapadla až jakási dětská zimní bota (velikost 34 nebo 36, teď nevím). Zatímco u starší černé verze nebyla špička ničím ohraničená a kam přesně botu umístí bylo na libovůli uživatele (dva pásky přes nárt pak botu dobře zafixovaly), u novější modré verze je na botu připravená "vanička" do které dobře zapadne tak střevíček pro Popelku. Možná by si při reálném použití boty se sněžnicema rozumněly líp a u "dámských" velikostí by pod váhou těla plast trochu povolil, bota dosedla na dno a při chůzi problém nebyl, ale moc bych na to nespoléhala. A chlapi mají nejspíš smůlu úplně :?

Takže suma sumárum, staré sněžnice sice vypadaly trochu jako by si je nějaký kutil vyrobil sám doma, ale byly velice dobře použitelné i pro větší boty. Nové vypadají moderněji, na batohu se určitě budou skvěle vyjímat, ale chodit na nich budou moci možná jen děti a drobné ženy :roll:
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1978
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Sněžnice

Příspěvekod sobb » sob lis 9, 2019 12:58

karel22 píše:Váží cca 55kg a proto nevím, jestli by pro ni byly vhodnější TSL 438 nebo 418. S věcma a větším batohem se může dostat až někam k 80ti kilům, což je horní hranice 418 a zase bez batohu cca 60kg, což je spodní hranice 438.
Volila bych 438. Problémy, které popisuje apuka nepozoruji. Ani já, ani jiné ženy, které mají stejnou velikost nohy a kterým jsem sněžnice půjčovala.
Jedinou zákeřnost, kterou jsem vypozorovala, způsobuje za botou přečnívající část posuvné desky, která je u nastavení pro menší boty delší (předpokládám, že toto zůstalo konstrukčně nezměněno, nedívala jsem se na současné modely). Pořád jsem si říkala, jak nešikovně to chodím, že se zezadu nahazuju sněhem mnohem více než mužskej. Pak mi konečně došlo, co je viníkem a sebevědomí mi opět stouplo :D

GreyMouse píše:To už chce ale vynalézavost ve snaze páchat škody ;-), mně zatím nikdy nějaké upevnění pohyblivé části nechybělo.
Nepodceňuj apuku a další zástupce mužského pohlaví :mrgreen:
Já si už kolikrát říkala, že je škoda, že to upevnit nejde, ale nikdy mě to nedonutilo k vlastní tvořivosti. Pokud by něco takového na mých sněžnicích bylo a úkon upevnění byl jednoduchý, tak bych to uvítala. Občas je to vyklápění dost otravné. Zvlášť když ten den člověk po dvacáté nebo třicáté musí sundat sněžnice a nějak je přenést. Ale je fakt, že v tom případě je na tom otravné už úplně všechno.

mike píše:Ja teda na sneznicich smerem dozadu nechodim
Občas je potřeba někde couvnout, ale jde to i s volnou patou. Jen při tom člověk vytváří úsměvné akrobatické kreace.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » ned lis 10, 2019 0:29

sobb píše:Pořád jsem si říkala, jak nešikovně to chodím, že se zezadu nahazuju sněhem mnohem více než mužskej. Pak mi konečně došlo, co je viníkem a sebevědomí mi opět stouplo

Nejspis nepravem ;-) Rozdil v plose je tak maly, ze to musi byt v necem jinem. Asi nesikovne chodis :twisted:

sobb píše:Já si už kolikrát říkala, že je škoda, že to upevnit nejde, ale nikdy mě to nedonutilo k vlastní tvořivosti. Pokud by něco takového na mých sněžnicích bylo a úkon upevnění byl jednoduchý, tak bych to uvítala.

Taky tak. Driv jsem mel obcas pujcene sneznice, ktere to tak mely a bylo to plus. Nijak zasadni, ale bylo. Na 438 to holt beru jako dan za proslap.

sobb píše:Občas je potřeba někde couvnout, ale jde to i s volnou patou. Jen při tom člověk vytváří úsměvné akrobatické kreace.

To byla narazka na apukuv jazykovy projev ;-) Teda, na sneznicich uz jsem brodil reku, prechazel potok po spadlem strome, ale nez abych couval, tak se radej otocim ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod sobb » stř lis 13, 2019 21:49

mike píše:Nejspis nepravem ;-) Rozdil v plose je tak maly, ze to musi byt v necem jinem.
Ani nevíš, jak se mýlíš. Ostatně, pořiď pětku pohoru, vcucni nožku do španělské botky, nazuj sněžnice a otestuj sám. Přidávám foto s nápovědou. Aby bylo jasno, nepovažuji to vůbec za zásadní problém. Jen to tak prostě je :)
sněžnice.jpg


mike píše:nez abych couval, tak se radej otocim ;-)
Očividně jsi ještě nikdy nenalezl do míst, kudy to prostě nejde a nezbývá, než kousek couvnout. Anebo neměl za zadkem Punťu (ne, není to Laďův nový nick :mrgreen: )
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » stř lis 13, 2019 22:37

sobb píše:Ostatně, pořiď pětku pohoru, vcucni nožku do španělské botky, nazuj sněžnice a otestuj sám.

To by se bez castecne amputace neobeslo ;-) Fotka staci, z ni je jasne, ze plocha je minimalni. Zkouselas nekdy sneznice s upevnenou patou, jak radi apuka? Ja jo, plocha je mnohem vetsi a tam to opravdu haze snih az na zada. Tohle je proti tomu nic.

sobb píše:Očividně jsi ještě nikdy nenalezl do míst, kudy to prostě nejde a nezbývá, než kousek couvnout.

Ne, ja obvykle koukam, kam lezu ;-)

sobb píše:Anebo neměl za zadkem Punťu (ne, není to Laďův nový nick :mrgreen: )

S tim uz se couvat neda vubec, ne?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod sobb » stř lis 13, 2019 22:44

mike píše: Fotka staci, z ni je jasne, ze plocha je minimalni. Zkouselas nekdy sneznice s upevnenou patou, jak radi apuka? Ja jo, plocha je mnohem vetsi a tam to opravdu haze snih az na zada. Tohle je proti tomu nic.
Jak píšu, nevíš, jak se pleteš, stačí správný sníh a palba to je slušná :wink: Ne, nezkoušela, nemám potřebu. Srovnávám stejné sněžnice, které má na nohou Laďa a já :wink: A proto považuju za fér na to upozornit.

mike píše:Ne, ja obvykle koukam, kam lezu ;-)
No jo, možná by to chtělo rozšířit působiště :wink:

mike píše:S tim uz se couvat neda vubec, ne?
Pořád líp, než otáčet :mrgreen:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » stř lis 13, 2019 22:57

sobb píše:Srovnávám stejné sněžnice, které má na nohou Laďa a já

Jenze pak jsou tam jeste ty nohy :twisted:

sobb píše:No jo, možná by to chtělo rozšířit působiště

Mozna by to chtelo koukat pred sebe ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod sobb » stř lis 13, 2019 23:58

mike píše:Jenze pak jsou tam jeste ty nohy :twisted:
Ty moje jsou jednoznačně krásnější :mrgreen:

mike píše:Mozna by to chtelo koukat pred sebe ;-)
Jednou třeba zkus vyrazit i do jiných končin než obvykle a uvidíš třeba sám :wink:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Sněžnice

Příspěvekod mike » čtv lis 14, 2019 0:17

sobb píše:Ty moje jsou jednoznačně krásnější

Priste zkontroluju :twisted:

mike píše:Jednou třeba zkus vyrazit i do jiných končin než obvykle a uvidíš třeba sám

Ledaze bych si musel vzit slunecni bryle a zamlzily by se mi ;-)

Obcas vlezu kam nemam v horach, ale bez sneznic, na tech se snazim predvidat ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Sněžnice

Příspěvekod Hafi » stř pro 25, 2019 8:49

Ježíšek koupil dítěti sněžnice (dětské od MSR, vizuelně malé Denali) a při nákupu čekal, že jde o zmenšené Denali, s nimiž roznáší dárky již léta. Po rozbalení při zkoušení na koberci jsem ale zjistil, že v podstatě nemají vůbec volnou patu, že se pásky přidělá bota pevně ke sněžnici (sice tam díky těm páskům jistá vůle je, ale ne až tak moc). Půjde v tom vůbec rozumně chodit? Normálně, když si na (jiných, Denali to neumějí) sněžnicích zapnu patu, tak to je víceméně použitelné tak akorát na běhání okolo stanu, kdy občas člověk potřebuje couvat. Je možný, že na krátkých sněžnicích to nebude zas tak vadit (ale zas je tam výrazně menší noha...)?
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Sněžnice

Příspěvekod scinkk » stř pro 25, 2019 17:03

tak beru to tak, ze sneznice, co ma volnou patu, tedy pod spickou kloub dokaze predevsim usetrit dost energie, tim ze clovek zveda jen cast hmotnosti sneznice, plus lepsi zaber spickou, ty (stare) nejjednodusi sneznice se bez toho ale obesly. Nekdo tu tusim kdysi psal, ze u sneznic co maji prepravni zamek, chodi s tim zamkem, pac mu to vic vyhovuje, tedy bez te volne paty.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Sněžnice

Příspěvekod mitau » sob led 4, 2020 0:59

Narazil jsem na zajimavy napad - Snowplak. V podstate male hlinikove sneznice, ktere se pridelavaji okolo bot s mackami. Zda se mi, ze do Alp to nemusi byt vubec spatne. Treba se toho chytne i nejaka vetsi znacka (podle oceneni z ISPO predpokladam, ze podobnou konstrukci jini nedelaji).
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Sněžnice

Příspěvekod honza83 » čtv úno 13, 2020 18:01

Pokud někdo plánuje kupovat TSL 438, tak doporučuji sledovat tenhle e-shop https://www.sport-outdoor.sk - před pár dny jsem je kupoval za necelé 4 000 Kč, což je oproti českým obchodům perfektní cena. Momentálně je v nabídce nemají, ale asi zase dříve či později mít budou, předpokládám.
honza83
účastník
účastník
 
Příspěvky: 203
Registrován: pon srp 24, 2015 17:39

Re: Sněžnice

Příspěvekod FrantaKrajta » pát úno 14, 2020 11:05

mitau píše:Narazil jsem na zajimavy napad - Snowplak. V podstate male hlinikove sneznice, ktere se pridelavaji okolo bot s mackami
Ty vypadaji zajimave. Borit se clovek bude urcite, ale jako lehky nastupovy "sneznice" to nemusi byt blby. Nejen do Alp, klidne i SK.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Sneznice

Příspěvekod Kennedy » čtv pro 3, 2020 22:06

odtrženo z tohoto vlákna: viewtopic.php?p=534814#p534814


Mawenzi: Bez Hillebergu bídně zahyneš. Kdyby to bylo v Jizerkách, měla bys tam potom vlastní náhrobek se smrtí. :D

To počasí by vyjít mohlo. Jedinej potenciální problém je ten déšť. Nejlepší je jít po hřebeni na sněžnicích v metrový závěji a do toho prší. A za pár hodin začne mrznout. To miluju.

TSL jsem měl párkrát půjčený. Chodilo se v nich docela dobře, měly uzamykatelnou patu. Přišly mi trochu fórový. Pak jsem jim jednou ukop kus špičky a nakřápnul je z boku a propadla mi záloha půjčovně. Nečekaně. :lol: Ale byla to moje chyba, občas jdu cestou necestou a zakopávám o kmeny a šutry co nejsou pod sněhem vidět. Plasťáky mi přijdou dobrý na čistý svahy, na ledovec. Do lesa a do terénu to moc není. Ale po cestách to bude dobrý. Zase na nich nechodíš tak často, abys to musela řešit. A když je rozflákáš tak prostě budou rozflákaný. 8)
Chůze na sněžnicích je strašná pohoda a kochání se přírodou. Ale terénem a se zátěží to není nic pro závodníky (jinak závody na sněžnicích taky samozřejmě jsou).
Kennedy
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: pon říj 31, 2016 15:02

Re: silvestrovsky vandr - poprve v zime

Příspěvekod sobb » čtv pro 3, 2020 23:05

snowshoes_Nordkinn.jpg

sry za OT, mi to nedalo :mrgreen:
Mawenzi má ty samé
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: silvestrovsky vandr - poprve v zime

Příspěvekod mike » čtv pro 3, 2020 23:12

Kennedy píše:TSL jsem měl párkrát půjčený. Chodilo se v nich docela dobře, měly uzamykatelnou patu. Přišly mi trochu fórový. Pak jsem jim jednou ukop kus špičky a nakřápnul je z boku a propadla mi záloha půjčovně.

Na sneznice tu mame specialni vlakno, kam pisou lidi, co je opravdu pouzivaji. TSL ma spoustu modelu, v pujcovnach mivaji spis ty horsi a levnejsi. Navic maji "najeto" podstatne vic, nez kdybys mel svoje a taky uz klidne mohly byt nacate. Uzamykatelna pata je jen na prepravu a ne na chozeni, to je zacatecnicka chyba ;-)

Kennedy píše:Plasťáky mi přijdou dobrý na čistý svahy, na ledovec. Do lesa a do terénu to moc není.

Sorry, to je nesmysl. Na sneznicich chodim terenama, kde bych jindy neprosel. Severni svahy Jizerek, jestli to tam znas. Samozrejme to chce poradne sneznice, TSL 438 s proslapem. Mam na nich nachozeno pres 1000 km, uz jsem u nich ulamal hroty, gripy, prolomil nekolik hrazdicek, ale umelina furt drzi. A to jsem znam jako likvidator sneznic.

Naopak jsem videl zlomene ty tve Sasquetche. Praskla trubka tesne pred spojem vzadu. Pri chuzi v Jizerkach po magistrale, asi musela byt nacata (nekde to tu bude i s fotkou, ale uz to bylo davno).

@sobb: jj, pohoda, delam na nich i horsi veci ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: silvestrovsky vandr - poprve v zime

Příspěvekod Kennedy » čtv pro 3, 2020 23:16

sobb: Tak toho se snažím vyvarovat i na svejch duralovejch, chudáci drapáky. :shock:
Jinak ony něco vydržej, to ne, že se hned rozpadnou, spíš já jsem v tomhle neandrtálec v kontrastu s tím jak jsem na jiný věci zase až přehnaně úzkostlivej tak na sněžnice jsem pes. Nevím co mi udělaly. :mrgreen:
Ale jelikož počítám, že to je fotka z nějaký pustiny tak jste docela odvážný, tam bych přeci jen plast nevzal. Tady v ČR zas většinou nejde o život. Když jsem tehdy tu sněžnici rozlomil tak jsem šel pak asi 15 km s jednou sněžnicí, naštěstí jsem tam byl sám tak mě nikdo neproklínal. :D
Kennedy
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: pon říj 31, 2016 15:02

Re: silvestrovsky vandr - poprve v zime

Příspěvekod sobb » čtv pro 3, 2020 23:26

Kennedy píše:chudáci drapáky. :shock:
ne, že by to byla naše oblíbená zábava, ale když po dvacáté, třicáté, čtyřicáté sundáváš sněžnice, abys je zas za chvíli nasadil ... tak prostě po čtyřicáté prvé to kamenný moře už opatrně přejdeš. A to další taky. Hroty, drapáky i gripy až na pár šrámů a odřenou barvu skoro jak nové :mrgreen:

Kennedy píše:... tak jste docela odvážný, tam bych přeci jen plast nevzal.
Právě naopak, myslím, že jsme si tam vzali to nejlepší, co jsme si vzít mohli :)
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

PředchozíDalší

Zpět na Bílé zboží