Jak elegantně vyčistit SZ schránku?

týkající se technického rázu fóra

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Jak elegantně vyčistit SZ schránku?

Příspěvekod budo » úte říj 8, 2019 9:20

Zdar. Jak se dá efektivně a elegantně vyčistit SZ schránka, abych nemusel každou SZ extra otevírat, posuzovat, zda ji chci uchovat a pak ještě neobratně třídit a zaklikávat vybrané zprávy k odstranění?m Často se mi stane, že musím několik SZ smazat, abych mohl uvolnit jednu nově příchozí. A přitom některé i staré SZ chci uchovat.

Zkusil jsem export do csv (excel) a na to, že mám plnou schránku, tak soubor obsahoval podivně málo hodnot. V podstatě to udělalo csv o 68 řádcích aniž by bylo nějak zřejmé, které zprávy tam jsou vyexportované a které ne (jo, mohu to dohledávat ručně podle datumů... :-( ... )
I když jsem zkusil zakliknout checkboxama celpou jednu nejnovější stránlku s hlavičkama SZ, tak byl výsledný export stejně nejasný a malý.

Jak to doporučujete řešit, abych se nemusel uchýlit ani k jednomu extrému? Tedy procházet a mazat ručně jednu SZ po druhé (časově náročné) a ani smazat to po celých stránkách nebo dokonce všechno (tedy ztráta dat, které ztratit nechci)?

Díky
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Jak elegantně vyčistit SZ schránku?

Příspěvekod PaKo » úte říj 8, 2019 9:56

To bych spíš apeloval na místní adminy, aby v době, kdy vzhledem k několikanásobně vyšším parametrům a výkonům hostingových serverů, než jaké byly v době, kdy forum vzniklo, nehledě na ustálení členské základny a vzhledem k sociálním sítím těžko očekávané nějaké rapidnější expanze, povolili limit zpráv z těch 200 třeba na pěti či desetinásobek, případně, pokud to phpbb umí, tak nastavit vyšší limit alespoň "veteránům" dle počtu příspěvků v diskuzi (třeba od pár stovek, od tisíce atd). Lpět na tom dvoukilu v dnešní době nemá moc smysl...
PaKo
 

Re: Jak elegantně vyčistit SZ schránku?

Příspěvekod GreyMouse » úte říj 8, 2019 12:00

V "Nastavení uložených zpráv a pravidel" lze "Přidat adresář" (zadat jméno nového adresáře) a do něj pak přesunout označené zprávy ze složky "Příchozí" (v pravém dolním rohu pod příchozími zprávami se nabízí nově "Přesunout označené do adresáře jméno nového adresáře")

Takhle se dají vytvořit až 4 archívní adresáře (a až je zaplníš, budeš stát před stejným problémem jako teď ;-))
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1977
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Jak elegantně vyčistit SZ schránku?

Příspěvekod mike » úte říj 8, 2019 16:42

Tak. Realne ma tedy kazdy 1000 zprav, coz uz by mohlo vetsine lidi stacit. Komu ne, tak si holt musi zpravy obcas zazalohovat a smazat. Zalohuje se exportem, jsou tri moznosti a zalezi na kazdem, ktera mu vyhovuje nejlip. Osobne pouzivam CSV v Excel variante a pro jistotu i XML. Doporucuju zkusmo neco vyexportovat a pokusit se nacist necim k tomu vhodnym, treba tim Excelem.

budo píše:Zkusil jsem export do csv (excel) a na to, že mám plnou schránku, tak soubor obsahoval podivně málo hodnot. V podstatě to udělalo csv o 68 řádcích aniž by bylo nějak zřejmé, které zprávy tam jsou vyexportované a které ne (jo, mohu to dohledávat ručně podle datumů... :-( ... )
I když jsem zkusil zakliknout checkboxama celpou jednu nejnovější stránlku s hlavičkama SZ, tak byl výsledný export stejně nejasný a malý.

CSV neni format dobre citelny pro lidi, ale pro software, je potreba ho do neceho nacist. Treba do Excelu. Pocet radku je maly, protoze v jednom je maximalne 20 SZ a kazda SZ (resp. mozna kazdy odstavec) je na jednom radku. Ktery muze byt velmi dlouhy. Podstatna je velikost souboru, moje maji tak 10 - 20 kB. Pokud se na ne chces divat primo, treba Notepadem, tak je lepsi XML a zapnout si word wrap.

Export pracuje se zpravami na aktualni strance, ktere jsou oznacene. Muj postup zalohovani je nasledujici:
- oznacim vsechny zpravy na aktualni strance (Oznacit vse)
- vyexportuju do CSV (Excel) a XML
- smazu vsechno (Odstranit oznacene)
A to cele opakuju 20x, cimz se vycisti jeden adresar a mam zas 200 volnych.

S adresarema pracuju tak, ze je cisluju, takze jsem zacal Ulozenyma zpravama 1 - 4 a kdyz dosly, tak jsem 1 zazalohoval, smazal, prejmenoval na 5 a presunul tam obsah slozky Prichozi. A tak pokracuju dal.

Je trochu otrava, ze se neda pracovat s celyma slozkama, ale jen po 20 zpravach, ale jednou za cas se to da prezit.

Jeste poznamka: Prichozi se naplni a je potreba s tim neco udelat. Odeslane ne, ty se automaticky mazou od nejstarsich, takze kdyby si chtel nekdo zalohovat i sve vytvory, je potreba na to davat pozor (nedelam to).
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jak elegantně vyčistit SZ schránku?

Příspěvekod booze » úte říj 8, 2019 21:14

PaKo píše:To bych spíš apeloval na místní adminy

... :smt082 driv zareaguje uklizecka u tech servru... 8)
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Jak elegantně vyčistit SZ schránku?

Příspěvekod budo » úte říj 8, 2019 21:44

Greymouse a mike díky.

PaKo - to považuju za zbytečný a komplikovanější, než si uklidit ve své poště.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54


Zpět na Problémy