Chlubítko univerzální

o všem možném, co se zrovna nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » pon říj 7, 2019 13:32

pavproch píše:Tady v banánistánu by bylo úplně normální, kdyby chtěli příplatek/poplatek za změnu resp. ta jiná letenka byla dražší než ta původní (jako že náklady na let BHX-AMS-PRG budou o hodně vyšší - 2x start/přistání, letištní poplatky, větší vzdálenost). Proto píšu zadara, že za tu změnu nic nechtějí.


Tak jo, novou/jinou zpáteční letenku (z UK do CZ před vánoci) už má junior v mailu a opravdu bez jakéhokoli požadavku na (dodatečné) peníze. Říkejte si (pište si) co chcete, já to tady v banánistánu považuju za významný úspěch/pokrok, že vynucená změna letenky NEznamená dodatečné požadavky na (moje) peníze. Za mě teda :smt023 pro ČSA.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod apuka » pon říj 7, 2019 19:19

Zajimave, ja jsem PP pochopil presne tak, jak psal - "zdrama" = nemusel nic doplacet, proste vymena 1:1 :D

A fakt to neni bezne. Dopravce k tomu nic nenuti, kdyz zda vedet o zruseni dostatecne (napr. den) dopredu, prakticky musi jen vratit zaplacene penize. A co vim, hodne jich tak dela. Taky to neni zadne specifikum CR, je to tak v cele Evrope, asi i ve vetsine sveta.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » pon říj 7, 2019 19:25

Kolik by mel vratit za zpatecni letenku, ktera uz byla z pulky pouzita?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod apuka » pon říj 7, 2019 19:55

To nevim, ale urcite na to maji sve tabulky. Konkretne u CSA to mas popsane tady. Oni maji i moznost "presmerovani".
Asi vetsina ostatnych spolecnosti taky nabidne, ze cestujici muze prebookovat (a mozna i zdarma) na jiny let, kde maji volno. Ja jsem pochopil, ze v pripade PP tu zmenu nabidla sama CSA, takze "bakalar" (nebo PP) nemusel nic jineho delat jen odsouhlasit zmenu. Navic v prvnim pripade (zejmena u nizkonakladovek) byva moznost prebookovani jen na jiny primy let, ne s prestupem, tady je to s prestupem.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » pon říj 7, 2019 20:08

Rekl bych, ze se na ppripad vztahuje tahle cast:
Cestující mají nárok na:
• refundaci celé částky zaplacené za letenku během 7 dnů, nebo
refundaci celé částky za částečně použitou letenku během 7 dnů a zajištění dopravy zpět do místa odletu, pokud dokončení původně plánované cesty již nemůže splnit svůj účel, nebo
• přesměrování náhradním letem (nejbližším dostupným letem Českých aerolinií, nebo s ohledem na místní podmínky a okolnosti letem jiného dopravce).

Tj. zvolili pro ne nejvyhodnejsi moznost, jinak by my museli vratit celou cenu letenky a jeste miniprocha nejak dopravit zpet. Nikde tam nevidim moznost chtit priplatek tj. je to zdarma automaticky.

Vzdyt je to jedine, co dava smysl. Koupi letenky jsi uzavrel smlouvu, kterou dopravce nemuze splnit. Ma tedy moznost bud smlouvu vypovedet a vratit veci do puvodniho stavu (tj. vratit penize a tebe na vychozi misto) nebo nabidnout nahradni let, coz udelal. Jakym zpusobem by mohl donutit cestujiciho, aby neco doplacel? Mohli by to zkusit, ale kdyz cestujici odmitne, tak jsme zas na puvodnich dvou moznostech.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod apuka » pon říj 7, 2019 20:24

mike píše:volili pro ne nejvyhodnejsi moznost, jinak by my museli vratit celou cenu letenky a jeste miniprocha nejak dopravit zpet. Nikde tam nevidim moznost chtit priplatek tj. je to zdarma automaticky.
V te casti, cos zvyraznil zapominas na dulezitou cast vety: "pokud dokončení původně plánované cesty již nemůže splnit svůj účel".
Toto je mysleno stejne jako na zeleznici - uprostred cesty TI vypadne spoj a dalsi moznosti se dostanes na misto urceni tak, ze prijdes s krizkem po funusu. Zmeskas dulezitou schuzi, frajerka na Tebe nepocka a odejde s jinym, ujde Ti spoj jinym dopr. prostredkem nebo i uz skoncila vyprodejni akce ve firemni prodejne Arcteryxu :wink:. V takovem pripade Te zdarma musi dopravit na vychozi misto.
Ale toto nebude platit pro zpatecny let a to jeste par tydnu po priletu. Tam se nemuzes odvolavat na to, ze "dokonceni puvodne planovane cesty nemuze splnit svuj ucel", bo v tomto pripade zpatecna letenka znamena jedna letenka tam a jedna zpet.
A ten mozny priplatek/doplatek je odvodeny z toho, ze Ti mohou vratit penize za primy let bo dalsi primy let nemaji volny v pro Tebe vhodny termin. Tak si "namichas" (najdes) spojeni s prestupem - ale toto uz je uplne jiny let a Ty si koupis novou letenku za jinou cenu. Na druhou stranu se Ti muze taky stat, ze takove reseni Ti prijde financne vyhodny, protoze nakopnec muze stat letenka s prestupem mene nez prima puvodni, resp. co ziskas na refundaci. Sam PP nekdy psal, ze jeho zamestnanci pouzivaji nejlevnejsi lety z CR do GB ne prime lety, ale s prestupem napr. v Amsterdamu nebo i Oslu bo prime jsou drazsi.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod Hafi » pon říj 7, 2019 21:23

Pokud by k tomu došlo před cestou, leckterá aerolinka by mínila vrátit peníze a dál to neřešit. Tento postup je nesprávný, výběr vratka/jiný let je na cestujícím a ten dokonce může požadovat přímý let (pokud si takový koupil a pokud takový existuje) a nepřijmout přesměrování s přestupem. Podloženo nějakým soudním sporem, kdy ČSA zrušily linku do Istanbulu a kdosi se vyžadoval přímý spoj s Turkish airlines místo přesměrování s KLM (jakožto aliančním partnerem) přes Amsterdam. To vše v každém případě bez doplatku ze strany cestujícího. Pokud by aerolinka tu změnu udělala méně než 2 týdny před odletem (jedním či druhým směrem) tak by navíc měl cestující nárok na finanční kompenzaci - a to často vyšší než byla původní cena letenky.
To platí i před prvním letem, zjevně tedy i pro návrat.
Tedy ano, asi lze ČSA pochválit, že se zachovaly tak, jak dle zákon a uzavřené smlouvy měly, a nesnažily se pp jr ojebat...ale opravdu je to na až takové vynášení do nebes?
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » pon říj 7, 2019 22:23

apuka píše:Ale toto nebude platit pro zpatecny let a to jeste par tydnu po priletu. Tam se nemuzes odvolavat na to, ze "dokonceni puvodne planovane cesty nemuze splnit svuj ucel", bo v tomto pripade zpatecna letenka znamena jedna letenka tam a jedna zpet.

To se pletes. Kdyz kupujes zpatecni letenku, tak uzaviras jednu smlouvu, ne dve nezavisle. Podobne jako u te jizdenky, taky dostanes jednu jizdenku a ne dve.

apuka píše:A ten mozny priplatek/doplatek je odvodeny z toho, ze Ti mohou vratit penize za primy let bo dalsi primy let nemaji volny v pro Tebe vhodny termin.

Jake penize za primy let? Kolik by to melo byt? Zadna takova cena totiz neexistuje. Ceny letenek se meni v case, podle obsazeni letadla a dve prime letenky budou drazsi, nez jedna zpatecni. Dokonce i jedna prima muze byt drazsi, nez zpatecni (zazil jsem).

Uzavrel jsi smlouvu, ze te letecka spolecnost prepravi z bodu A do bodu B a pozdeji z bodu B do bodu A. Pokud druhy let zrusi, je to jejich problem a je na nich, jak tu uzavrenou smlouvu splni. Tys nic nezavinil, a tak neni duvod, abys na tom prodelal, coz by v pripade letenky kupovane v predstihu bylo skoro vzdycky. Proste se potrebujes dostat zpatky a je na nich, at to zaridi.

Hafi píše:Tedy ano, asi lze ČSA pochválit, že se zachovaly tak, jak dle zákon a uzavřené smlouvy měly, a nesnažily se pp jr ojebat...ale opravdu je to na až takové vynášení do nebes?

Asi tak. pp nedostal nic zdarma, ale dostal to, co si uz zaplatil.

pp si v hospode objedna dve piva a predem zaplati. Pingl cestou ke stolu jedno rozbije a prinese jen jedno. Za chvili prinese nove druhe a pp jasa, ze ma pivo zdarma :D
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod Hafi » pon říj 7, 2019 22:44

mike píše:pp si v hospode objedna dve piva a predem zaplati. Pingl cestou ke stolu jedno rozbije a prinese jen jedno. Za chvili prinese nove druhe a pp jasa, ze ma pivo zdarma :D

:smt023 :smt082
mike píše:pp nedostal nic zdarma, ale dostal to, co si uz zaplatil.

a co hůř, ani to ne. To rozbité totiž byl poslední Prazdroj, tak mu místo něj přinesli gambáč.
mike píše:Jake penize za primy let? Kolik by to melo byt? Zadna takova cena totiz neexistuje. Ceny letenek se meni v case, podle obsazeni letadla a dve prime letenky budou drazsi, nez jedna zpatecni. Dokonce i jedna prima muze byt drazsi, nez zpatecni (zazil jsem).

Tady hledáš problém, kde není. I když máš zpáteční letenku, tak aerolinka ví, kolik je cena každé té služby a pokud by došlo k té potřebě, tak ti umí vrátit peníze jen za zpáteční let (což nemusí být polovina ceny). Je tam tarif určují cenu daného letu/ů a ty to koupíš za jejich součet. Samozřejmě u těch nejlevnějších tarifů je podmínka, že se neprodávají samostatně, ale např. jen jako zpáteční. Pokud aerolinka let zruší a ty se rozhodneš, že nechceš nabízenou alternativu, ale raději peníze, dostaneš částku dle tohoto tarifu (a pak už nevadí, že ti tam zůstane jednosměrná letenka za tarif určený výhradně pro zpáteční letenky). V případě zrušení jednoho směru tu informaci o tarifu nejspíš dohledáš kdesi v podmínkách letenky, kdyby ti zrušili např. jen let do Prahy z cesty Istanbul - Vídeň - Praha a ty ses rozhodl, že z Vídně pojedeš vlakem, tak to tam explicitně nejspíš uvedené nebude, ale letecká společnost tu cenu připadající na ten segment zná.
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » úte říj 8, 2019 0:01

OK, ale to muze byt jen tve rozhodnuti, ne? Ze chces misto nabizeneho nahradniho letu penize. Slo mi spis o to, ze v dobe, kdy ti zpatecni let zrusi, uz obvykle letenku za stejne penize nekoupis, takze bys na vraceni penez prodelal. Mozna jeste nejaka zivelna udalost, kdy ti proste zpatecni let nabidnout nemuzou. Treba kdyby CSA zkrachovaly nebo se stal znovu reditelem Tvrdik ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod Hafi » úte říj 8, 2019 6:33

Tak kdyby ČSA zkrachovaly, tak peníze za tvou koupenou letenku jsou celkem poslední na řadě. A Tvrdíkovi se poslední dobou nějakým zázrakem celkem daří.
Ano, případné vrácení peněz je na výběru cestujícího. Využil jsem např. z Milána, když se neletělo kvůli stávce na letišti a nabízený let byl až za dlouho (tak jsme jeli busem).
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod apuka » úte říj 8, 2019 9:52

mike píše:To se pletes. Kdyz kupujes zpatecni letenku, tak uzaviras jednu smlouvu, ne dve nezavisle.
Kupodivu nepletu :wink:
Oficialni stranky EU pro obcany píše:Let tam a let zpět se vždy považují za dva oddělené lety, i pokud byly rezervovány v rámci jedné rezervace.

Spise pokud ma PP pravdu, co naznacoval, ze zruseni je (asi) dusledkem uzemneni 737 MAXX, tak si CSA zaslouci pochvalu za to, ze vubec o reseni situace usiluje. Totiz by to v tom pripade vunec delat nemusel:
Pokyny Evropské komise ohledně výkladu práv cestujících v letecké dopravě píše:5.2 Technické závady
...
Skrytá výrobní vada, kterou odhalí konstruktér letadel nebo příslušný orgán, nebo škody na letadlech způsobené akty sabotáže či terorismu by se však za mimořádné okolnosti považovaly.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » úte říj 8, 2019 14:18

Jo důvodem zrušení zpátečního letu bylo/je uzemnění MAXů. A jak to tady povás čtu tak o to víc ČSA tleskám.... :prayer:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » úte říj 8, 2019 17:14

@pp: jestli si diskusi vyse vykladas takhle, tak bys asi mel reklamovat tu operaci :twisted: A rict si panu dochtorovi o nejaka nootropika.

@apuka: to jsou zas ty tve "pravni vyklady" :roll: Vytrzene z kontextu a tykajici se neceho jineho. V tomhle pripade nahrad, ktere jsou ovsem navic. Tj. zaridit zpatecni let je samozrejmost, ale v nekterych pripadech ti k tomu nemusi vyplatit nahradu za zpusobene potize. To je tech 300, 250 atd. Euro.

Sorry, ale tohle nema smysl, jak uz jsme si mnohokrat overili. Ty proste neumis pravidla cist vcelku a vytrzene kousky si vykladas nejhorsim moznym zpusobem pro postizeneho. Tak to ale v praxi nefunguje. Nastesti, aerolinkam by se to jiste libilo. Zkusme to opacne. Najdi jediny realny priklad, kdy kvuli uzemneni MAXu prisel cestujici o letenku bez odpovidajici nahrady nebo musel neco doplacet kvuli zmene letu. Ve skutecnosti Boeing plati aerolinkam docela silene sumy jako kompenzaci mj. tohodle.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod apuka » úte říj 8, 2019 19:57

mike píše:to jsou zas ty tve "pravni vyklady" :roll: Vytrzene z kontextu a tykajici se neceho jineho. V tomhle pripade nahrad, ktere jsou ovsem navic. Tj. zaridit zpatecni let je samozrejmost, ale v nekterych pripadech ti k tomu nemusi vyplatit nahradu za zpusobene potize. To je tech 300, 250 atd. Euro.

Promin, ale tak uplne jednoznacne to neni.
Primo v uvodu narizeni EP a Rady ES, jeste predtim nez se vi, ceho vseho se narizeni tyka se pise toto (bez blizsi specifikace):
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 261/2004 píše:(14) Stejně jako podle Montrealské úmluvy by měly být povinnosti provozujících leteckých dopravců omezeny nebo vyloučeny v případech, kdy byla událost způsobena mimořádnými okolnostmi, kterým by nebylo možné zamezit i kdyby byla přijata všechna přiměřená opatření. Tyto mimořádné okolnosti se mohou vyskytnout zejména v případech politické nestability, povětrnostních podmínek neslučitelných s uskutečněním dotčeného letu, bezpečnostních rizik, neočekávaných nedostatků letové bezpečnosti a stávek, které postihují provoz provozujícího leteckého dopravce.
Az potom se uvadi povinnosti dopravcu. A jedine dalsi misto, kde se ty "mimoradne okolnosti" spominaji je v clanku 5 ze dopravce neni povinny v pripade zruseni letu platit nahradu skody.
Takze nejdrive ve svem "zakone" napisou, ze povinnosti by mely byt omezeny nebo vylouceny pri mimoradnych okolnostech a potom si dal vyslovne uvedou vylouceni pri jedne casti povinnosti pri jedne udalosti.
Takze pokud je to myslene jako platne pouze pri tom jedinem spomenuti v popisu povinnosti, tak nechapu, proc vubec ten bod nahore (a jeste dalsi k tomu) se do navrhu dava.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » úte říj 8, 2019 21:03

Mne to celkem smysl dava, ale vysvetleni, jak cist takove veci, necham radej na pravnikach ;-)

Kazdopadne se to ale netyka ppripadu s MAXem. O tom vedeli dlouhou dobu pred planovanou zpatecni cestou, takze zadne mimoradne okolnosti, ale mohli to vyresit uplne standardne. Coz i udelali a ja fakt nechapu, ze ceho ma pp takovou radost. Ze veci funguji, jak maji? :-k
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » stř říj 9, 2019 5:18

BTW, jeste k tomuhle:
apuka píše:Spise pokud ma PP pravdu, co naznacoval, ze zruseni je (asi) dusledkem uzemneni 737 MAXX, tak si CSA zaslouci pochvalu za to, ze vubec o reseni situace usiluje. Totiz by to v tom pripade vunec delat nemusel:
Pokyny Evropské komise ohledně výkladu práv cestujících v letecké dopravě píše:5.2 Technické závady
...
Skrytá výrobní vada, kterou odhalí konstruktér letadel nebo příslušný orgán, nebo škody na letadlech způsobené akty sabotáže či terorismu by se však za mimořádné okolnosti považovaly.

To je krasny priklad vytrzeni z kontextu. Vezmes jednu vetu z clanku, ktery je potreba cist cely. Hned na zacatku se totiz pise:
5.1 Zásada

V souladu s čl. 5 odst. 3 nařízení je letecký dopravce zproštěn povinnosti platit náhradu v případě zrušení nebo zpoždění při příletu, jestliže může prokázat, že zrušení nebo zpoždění je způsobeno mimořádnými okolnostmi, kterým by nebylo možné zabránit, i kdyby byla přijata všechna přiměřená opatření.

Za účelem osvobození od povinnosti platit náhradu musí proto letecký dopravce současně prokázat:
— existenci mimořádných okolností a jejich souvislost se zpožděním nebo zrušením a
skutečnost, že tomuto zpoždění nebo zrušení nebylo možné zabránit, ačkoli přijal všechna přiměřená opatření.

Ty podminky plati vsechny zaroven. Z cehoz plyne, ze uzemneni MAXu by byla mimoradna okolnost prvnich par hodin pote, co je uzemnili. Mozna i cely den nebo dokonce nekolik dni. Rozhodne ale ne mesic nebo nekolik mesicu, co mel pp koupenou letenku. To uz si mohli v pohode zaridit jine letadlo nebo let presmerovat jinudy, coz udelali.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod apuka » stř říj 9, 2019 9:36

Miku, ani jeden z nas presne nevime, proc byl let zruseny. Vime jen to, ze Smartwings (majitel CSA) maji problem s nedostatkem letadel, 737 MAXX co maji, jsou odstavene, nektere jejich 737NG maji taky problem a musely(-ji) na kontrolu a ze je obecne nedostatek letadel na pronajem na celem svete. Takze ja bych nebyl tak jisty jednoznacnosti toho, ze "uz si mohli v pohode zaridit jine letadlo nebo let presmerovat jinudy" a ze "uzemneni MAXu by byla mimoradna okolnost prvnich par hodin pote, co je uzemnili..., rozhodne ale ne mesic nebo nekolik mesicu, co mel pp koupenou letenku.".
Blbe pro dopravce je, ze datum konce uzemneni 737 MAXX se stale odsouva, tj. oni jsou nuceni neustale rusit lety - asi nemohou udelat tak, ze i kdyz vypada, ze za mesic uz by problem byl odstranen, tak zrusi vsechny lety na rok dopredu, takze se asi rusi pri kazdem prodlouzeni terminu na nejakou dobu.

Stejne je to ale jedno, pp je (zatim :wink: ) rad, ze juniora uvidi a to je nejdulezitejsi.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod apuka » stř říj 9, 2019 11:55

Mimochodem, trochu, sice zprostredkovane k debatovanemu tematu je i toto. Znovu pripominam, vlastnikem CSA je Smartwings.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » stř říj 9, 2019 18:23

:roll: to sice na 100 % nevime (jen na 99 %), ale vime, ze let byl zrusen v dostatecnem predstihu, takze o mimoradnou udalost, jak je definovana vyse, jit nemohlo. Nahrady za mimoradnou udalost jsou i pro cestujiciho jen kdyz je let zrusen do 14 dnu pred odletem a na cestujiciho se tady bere ohled vic. A to je furt rec jen o tech nahradach, co jsou navic (a pp je nedostal).

Plus to, ze MAXy byly uzemneny az do odvolani. Prodluzovani terminu a reci tiskovych mluvku v tomhle ohledu nehraji zadnou roli. Uzemneni je setrvaly stav, zadna mimoradna udalost.

Uz to zacina byt absurdni. Cestujici maji sva prava a to pomerne velka. Ty clanky je potreba cist vcelku a chapat jejich smysl a ne se snazit je nesmyslnym zpusobem ohnout ve prospech aerolinek. O to by se nepokouseli ani jejich pravnici, spory byvaji akorat o ty nahrady, coz jsou penize navic, ktere se jim samozrejme nechce vyplacet.

Njn, ale to je u tebe klasika, proto jsou tve "pravni vyklady" k nicemu. Klasicky se zastavas velkych proti malym, silnych proti slabym, na chudy lid holt musi byt prisnost, co? Zajimave je, ze kdyz jde o reklamace tvych bot, tak to vidis presne opacne a najednou sva prava znas. Proc se nezastavas chudaku vyrobcu bot? :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » pát říj 25, 2019 13:24

Abych si furt enem (pracovně) nestěžoval (viz stěžovací vlákno): za deset let, co mám firmu, se teprve podruhé opakuje situace, že máme nasmlouvanou práci na !rok! dopředu (normální stav je tak 3-4 měsíce dopředu max) za což děkuji všemu a všem. Prozatím se teda depréze-krize, jak s ní furt straší ve zprávách v telce, pro nás nekoná.... což ovšem vůbec neznamená, že se to ještě nemůže změnit, že... O:)
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » stř říj 30, 2019 13:36

Taxem se (oblouzněn moderními možnostmi/technologiemi po infernetu) nechal v poslední době 2x unést a objednal hadry bez zkoušení velikosti a provedení - první zásilka dopadla dobře, podvlíkací triko od chlupatého slona je doma a velikost, matroš i provedení 100% odpovídají očekávání (doufám, že zítra bude ráno mrznout jak slibujou, že ho hned i prubnu) Druhý pokus sou ty GTX rukavice Montane - objednal sem velikost L (podle jejich sizechart 22-24cm obvod dlaně, naměřil sem si 23cm), taxem zvjedaff.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » čtv říj 31, 2019 8:41

Tak jo, mrzlo (a furt ešče mrzne). Ráno to bilo -7, než sem se vrátil z ValMezu, tak enem -3, ale i tak sem chlupaté triko pod ftáka vyzkušal - do práce polo-oklikou (cesta delší, o to však náročnější) a jo, zatěplení tak akoráth, proti kopcu sem se lehce opotil, ale zkopca to stihlo vyvětrat/uschnout než sem došel do práce... God bless ne-membránovou softšelku. Takže chlupatému slonovi a kostnatému ftákovi .... :smt023

Btw, tímpádem myslím, že do i z práce budu chodit tou poloklikou = polemlesemloukou2, čili ca 4 km jedním směrem @ nějakých 200 výškových (v součtu, je to zvlněné)
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » čtv říj 31, 2019 12:13

Něco je špatně... očekávám, že na mě spadne strop či co.... aji druhý nákup naslepo (rukavice Montane) sa velikostí, matrošem i provedením povedl, pasujou jak hrneček na prtelku... :supz:

A může vesele mrznout... mno, ešče zítra ráno má, pak budou následovat minimálně 2 těplejší týdny, asi.... škoda no....
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » čtv říj 31, 2019 18:40

I cesta z5 z práce polemlesemloukou2 přinesla překvapení, milé - tam kde celý den nezasfítilo slunko (ani nepřímo) zůstala celý den i jinovatka.... :supz:

EDIT: a vlastně i to, že kostnatý fták + chlupatý slon (pravda na obou rozepnuté zipsy) se osvědčily i dyž bylo těpleji - podle těploměru asi plus tři nebo čtyři - co se zpotím proti kopcu (trochu), tak se stihne odsublimovat než dojdu do cíle....
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » stř lis 20, 2019 18:40

Minulý týden sem si nechal zmagnetizovat hlavu a neska sem byl u svého onko-dochtora pro výsledky a na půlroční kuntrolu = potfora není (asi fuckt scípla), pan dochtor je spokojen, za půlroku nashle. Ejchuchu! :prayer:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » stř lis 20, 2019 18:43

pavproch píše:sem si nechal zmagnetizovat hlavu

A ted ti nos ukazuje na sever? ;-)

Gratuluju :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod pavproch » stř lis 20, 2019 18:50

Kuju.

Už sem v tym magnetickým tunelu byl asi 8x, ale pokaždé do něj lezu se sevřenou prtelí quli temu kilu nerezi co mám v kyčli a kusu nerezové trubky (stent) co mám ve škebli....

Btw, dyž sestrám a bratrům tam řeknu, že mám nerez kyčel, tak to přejdou mlčením, ale malinký zlatý snubní prstýnek mně vždycky donutí sundat..... :twisted:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod mike » stř lis 20, 2019 20:37

Predpis je predpis... a sundavani nohy by moc zdrzovalo ;-)

Dela to s tim neco? Nerez je vetsinou nemagneticka, kdyby nebyla, tak bys to myslim sakra poznal.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Chlubítko univerzální

Příspěvekod dudy » stř lis 20, 2019 23:32

pavproch píše:...ale malinký zlatý snubní prstýnek mně vždycky donutí sundat..... :twisted:



Ho dávej do kapsy, jako dyž deš do hospody...
:twisted:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

PředchozíDalší

Zpět na Pokec