Strach a spaní ve stanu

pokec o cestování, jednotlivých zemích a tak

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod Rogner » pát říj 4, 2019 19:24

@GreyMouse - asi jsem nějaký problémy měl, ale normálně bych doma zaspal a šel na záchod až později. Takhle jsem byl v neustálém polospánku a myšlenky na to, že mám nutkání jít na záchod, to ještě zhoršovalo.

Kde míváte schovaný cenný věci - peníze, mobil, pas? Dáváte do spacáku nebo necháváte vedle sebe. To je taky jedna věc, která mě znervózňuje - že mě někdo okrade. I když to není racionální, protože nám zip uzavřený zámkem, takže nejde stan zvenku otevřít.
Rogner
nováček
nováček
 
Příspěvky: 26
Registrován: ned srp 18, 2019 9:06

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod tsunami » pát říj 4, 2019 19:30

Pokud hrozí, že by mohl někdo příjít, dávám doklady, peníze, mobil a klíč od auta/baráku dávám do kapsy uvnitř spacáku. Když spím někde zašitý mimo, tak to neřeším.
tsunami
účastník
účastník
 
Příspěvky: 269
Registrován: stř bře 20, 2019 20:27

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod Stani » pát říj 4, 2019 20:54

mike píše:Zda se mi to nebo uz ctu treti verzi tveho prispevku? :-k :twisted:

Neviem, asi áno.

mike píše:Rozlisovat pricinu a nasledek je celkem dulezite ;-)

To som netušil, díky za vysvetlenie pojmov. S tebou na treku musí byť teda zábava :D.


Rogner - čítam, že tých blokov budeš mať viac. Nestresuje ťa už len fakt, že ideš vonku spať? Lebo aspoň ja sa na to teším, že vypadnem von. Samozrejme, riešim, čo ako, ale nestresuje ma to.

Mal som kolegu, čo mal problém so spaním, ale nechodil sólo, do dvojky. Nakoniec na to prišiel. Vadil mu uzatvorený priestor, kvôli čomu nemá priamy kontakt s okolím, takže stále riešil dohady: "Počul si to? Čo to bolo?.... a najhoršie bolo, že ak bolo ticho, tak to začal komentovať, že je ticho. Bol s tým až otravný a rušil druhého. No a potom prišiel na ten problém, teda aby som bol presný v pomenovávaní - prišiel na príčinu problému.
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod Rogner » pát říj 4, 2019 21:02

@Stani

Právě že nestresuje, já se na to taky těším. Doma bych únavou lehl a usnul jak dřevo, ale sám ve stanu to nejde...

Možná může být i problém, že jsem šel spát poměrně dřív než doma, kde chodím až kolem půlnoci, kdežto tady jsem zalehl tak hodinu dvě po setmění, tj. kolem 22:00.
Rogner
nováček
nováček
 
Příspěvky: 26
Registrován: ned srp 18, 2019 9:06

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod mike » pát říj 4, 2019 21:11

Stani píše:To som netušil, díky za vysvetlenie pojmov. S tebou na treku musí byť teda zábava :D.

Co na treku, v praci ;-) Mam pocit, ze tam v posledni dobe nic jineho, nez problemy, neresim #-o Tady ovsem neslo o pojmy, ale o obracenou implikaci 8)

Rogner píše:Možná může být i problém, že jsem šel spát poměrně dřív než doma, kde chodím až kolem půlnoci, kdežto tady jsem zalehl tak hodinu dvě po setmění, tj. kolem 22:00.

To urcite taky. Sam mam podstatne vetsi posun (doma chodim spat az k ranu) a resim to tak, ze pred odjezdem spim jen par hodin nebo vubec, a tak po prijezdu na misto odpadnu uz tak kolem osme vecer, spim 12 hodin, probudim se posunuty a dal uz usinam spravne. Pomuze taky, kdyz se pres den dostatacne unavis.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod Stani » pát říj 4, 2019 21:18

Mike - implikace, bože môj...nepochopil si, ale nevadí. Necháme toho.
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod mike » pát říj 4, 2019 22:07

Jsem pro ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod GreyMouse » úte říj 8, 2019 12:49

Rogner píše:Kde míváte schovaný cenný věci - peníze, mobil, pas? Dáváte do spacáku nebo necháváte vedle sebe. To je taky jedna věc, která mě znervózňuje - že mě někdo okrade. I když to není racionální, protože nám zip uzavřený zámkem, takže nejde stan zvenku otevřít.

Když nemám kapsičku na spacáku, tak strčím cennosti do "polštáře", což je většinou péřová bunda ve větším obalu; pokud tyhle tvrdý věci zastrčím doprostřed, tak netlačí a doufám, že je mám dostatečně pod kontrolou i při spaní pod širákem. Ve stanu je asi klidně můžeš dát i do spacáku k nohám. Na rozříznuté spacáky jsme narazili jen jednou a ne osobně; kdysi v Řecku nás varovali před spaním v parku u nádraží, že se tam právě někteří probudili s rozřezanými spacáky. Ale to co provozuješ ty má asi ke spaní pod širákem ve větším městě u nádraží daleko a běžný zloděj by asi nekuchal stan i spacák. I ti zloději v kempu v Bratislavě jen rozepínali zipy a koukali, jestli se nedá šlohnout něco u vchodu. Přišlo mi, že se chovají tak, aby je bylo těžké z něčeho usvědčit, nic neničili a brali asi jen peníze, které jsou anonymní (Holanďan z vedlejšího stanu ráno říkal, že u nich asi už měli v ruce foťák, ale pak ho tam nechali). Pokud jsem to na dálku dobře rozklíčovala, tak v případě, že narazili na peněženku, poodešli s ní kousek od stanu, když nikdo nespustil poplach, tak probrali obsah a to co je nezajímalo šli dokonce vrátit zpátky.
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod apuka » úte říj 8, 2019 14:37

GreyMouse píše:v případě, že narazili na peněženku, poodešli s ní kousek od stanu, když nikdo nespustil poplach, tak probrali obsah a to co je nezajímalo šli dokonce vrátit zpátky.
Ze by v Blave byli tak ohleduplni a citlivi zlodeji :(( :-k. To mi k tomu mestu nesedi...

No jo, kde jsou ty casy, kdyz jsem se z gymplu vybrali do kampu v Breclavi se starym A-ckovym stanem z bavlny, ktery uz byl o dve velikosti mensi nez puvodne (srazil se v destich :lol:), vchod se dal "uzavrit" pouze spagatem a to tak, ze furt tam byla asi 10cm svisla dira po cele delce, spodek se nedal zavrit nijak (zadny zip to nemelo). No a klidne jsme vsechny svoje veci tam nechali v skoro prazdnem kempu a sli jsem se podivat do mesta - a nasli vsechno na svem miste. A to ten kemp byl kousek od osady snedsich spoluobcanu.

@Rogner: podivej, tady je asi nejlepsi rada aby sis zkusil zvyknout na tu myslenku, ze Te okradnout nekdo muze kdekoliv, resp. ze o doklady, penize, veci muzes prijit jakkoliv, ani se nenazdas - a nemusi to byt vubec kradezi. (Muze se TI stat, ze se vyberes do zahranici, mas prichystane jizdenky tam, jidlo, ... A kdyz po celem dni cestovani dorazis, najednou zjistis, zes doma zapomel penezenku a doklady a ubytovani si mel zaplatit na miste hotove... A na cestu zpet mas sice jizdenku, ale platnou az za dva tydny.... Sice z mensi vzdalenosti ale uz se mi to davneji, jeste na VS stalo. A stale ziju :-))
K tomu si jeste racionalne zauvazuj, co se udeja, kdyz se to stane, co mas udelat, jak mas tuhle situaci resit. A toto si dobre zapamatuj a zapis do hlavy. Potom mozna zjistis, ze jsou mnohem horsi veci, ze tyto ztraty sice ztizi situaci ale da se pres ne prenest.

Udelej si fotokopii osobniho dokladu a schovej to nekam, kde to hledat si nikdo nebude (pokud mas velky strach, klidne si to dej do nejake kapsy hoc i do spodniho pradla. Pridej si k tomu nejakou 1 bankovku vyssi hodnoty - a s tim v pripade nouze muzes svoji situaci resit, muzes pri nahlaseni kradeze dolozit, kdo jsi a zaplatit dopravu nekam nebo prezit kym Ti nekdo posle penize. Je to neco jako KPZ pro preziti v civilizaci. S tim muzes mit alespon trochu jistoty, ze pripadny problem zminimalizujes. Mozna Ti to psychicky pomuze.

Taky si muzes srovnat okradeni penez a pod. se situaci napr. ze jsi nekde vysoko v horach nad ledovcem, tam stanujes, bez signalu - a rano pred stanem nenajdes sve boty. Je jedno jestli je nekdo slohnul nebo sis je v noci pri ospalem pokusu o curani nechtic kopnul dole svahem do propasti. Toto jsou situace, kdyz opravdu o neco (i o zivot) jde, ne ztrata dokladu a penez. Na to casem prijdes urcite i sam.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod GreyMouse » úte říj 8, 2019 15:43

apuka píše:Ze by v Blave byli tak ohleduplni a citlivi zlodeji :(( :-k. To mi k tomu mestu nesedi...

Řekla bych že za tím nebyla ohleduplnost. Nejspíš i takový Jánošík s nedokončeným základním vzděláním si dokáže spočítat, že dopadne líp, když ho chytí jen s balíčkem bankovek než když bude mít plný kapsy peněženek s cizíma dokladama nebo když ty peněženky bude při útěku odhazovat.
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod budo » úte říj 8, 2019 16:35

Lidi se na odlehlych mistech v přírodě bát nemusíš. Magoři se drží ve městech a hospodách. Do přírody a kor v noci moc nechodej.

Bál jsem se v altánu u pramene Radbůzy v říjnu, když 5 m ode mně coural jelen.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod booze » úte říj 8, 2019 20:26

budo píše:Lidi se na odlehlych mistech v přírodě bát nemusíš. Magoři se drží ve městech a hospodách. Do přírody a kor v noci moc nechodej.

Myslis u nas? 8-[
Na vychode potkas "zajimave" lidi spis mimo hospody a mimo mesto.
Normalne se stan vykrada tak, ze ti ziletkou nad tebou rozrezou stan uplne na sr*acky, vezmou si co potrebuji a ty spis dal. Rano te vzbudi padajici rosa a o nocni akci nevis nic.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod mike » úte říj 8, 2019 20:41

Kde konkretne na vychode? Pochazim z Valasska a o nicem podobnem jsem neslysel. Nebo myslis vychod CSSR? ;-)

U nas se vykradaji chaty, ale vetsinou staci chytnout toho blba, co se tam potuluje a pak je na par let klid. Nadelaji vic skody tim, jak tam vlezou (rozbite okno), nez tim, co ukradnou, ono neni moc co.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod booze » úte říj 8, 2019 20:52

Od Brna na vychod. :mrgreen:
Asi si nezazil OTcko ve tri rano uprostred lesa? Vyborna zkusenost.
Pak nemas strach ze zvirat, ale z toho, ze te nekdo uprosred lesa prejede.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod mike » úte říj 8, 2019 21:06

Nezazil a spat na ceste, byt lesni, mi nepripada jako dobry napad ;-) V nasem lese by mimo cesty OTcko neprojelo.

No a taky samozrejme nespim ve vojenskych prostorech :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod booze » úte říj 8, 2019 21:22

mike píše:Nezazil a spat na ceste, byt lesni, mi nepripada jako dobry napad

Chlapci meli chut se jet vykoupat ve tri rano totalne na sr*acky a jako dobry napad si vzali plavky a OTecko.

mike píše:No a taky samozrejme nespim ve vojenskych prostorech

To jsem udelal jednou, kdyz zacinalo byt chladno. Rano jak vychazelo slunce neco 2x bouchlo, zeme se otrasla a ja jsem se rychle balil. V Alpach zas jednou v noci nacvicovali valku uprostred hor. :((
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod budo » úte říj 8, 2019 21:41

booze píše:Na vychode potkas "zajimave" lidi spis mimo hospody a mimo mesto.
Normalne se stan vykrada tak, ze ti ziletkou nad tebou rozrezou stan uplne na sr*acky, vezmou si co potrebuji a ty spis dal. Rano te vzbudi padajici rosa a o nocni akci nevis nic.

Věřím. Já jsem psal o našem prostoru. Mezi lidožrouty a vypitý násilníky do zemí, kde člověka běžně unese a okrade Policie (do různých Putinstánů a Sovětskostánů) nejezdím. Klidně tu jejich přírodu oželím a dám přednost civilizovanému prostoru a bezpečí.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod apuka » stř říj 9, 2019 9:01

mike píše:V nasem lese by mimo cesty OTcko neprojelo.
Nepodcenuj OTcko. Asi si v nem nikdy nesedel. Ja jako byvaly (vlastne oficialne jeste stale) velitel motostreleckeho druzstva (jinymi slovy osazenstva jednoho BVP) bych rekl, ze tento "terenak" zvlada toho docela dost :-D. Sice zavisi taky od toho, ktere OTcko mel booze na mysli, OT-64 (spise toto, ma o neco mensi pruchodnost, ma kola) nebo OT-90 (to bylo upravene BVP-1, ma pasy a pruchodnost byla dobra).
Neznam konkretne "Vas" les, ale rekl bych ze na Valassku by ve vetsine lesu to OTcko projelo, pri trose snahy a dobreho ridice i OT-64. Teda v tech listnatych, ne huste rostoucim smrkovem - i kdyz ted zacinaji na Valassku byt misto takovych lesu spise holiny :twisted:.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod mike » stř říj 9, 2019 18:08

Samozrejme myslim smrkove lesy, kterych je tam spousta a zatim to, aspon u nas, zdaleka nevypada, jak pises. Coz se muze za nejakou dobu zmenit, ale ted by se tam OTcko proste neveslo.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod booze » stř říj 9, 2019 18:52

Nezustava nic jineho, nez OTcko zakoupit, vybrat si vhodny, prumerny cesky les, natankovat a vyjet вперёд! arm4
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod mike » stř říj 9, 2019 18:58

Doufejme, ze ho apukovi neprodaji, jinak bude v lesich nebezpecno :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod booze » stř říj 9, 2019 19:30

Ze tvych slov citim strach z legislativy. :mrgreen:
Nebo myslis na treni bricha o stehna? :wink:
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Strach a spaní ve stanu

Příspěvekod mike » stř říj 9, 2019 23:02

Spis na treni OTcka o stromy ;-) Kdyby z nej ale zacal strilet svou legislativu, tak budeme prchat za svobodou do KLDR :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Předchozí

Zpět na Pokec o cestování