Výběr stanu

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Výběr stanu

Příspěvekod sobb » stř čer 19, 2019 22:39

Po nějaké době jsme vytáhli ze skříně starého Jurka, a ejhle, jaképak to překvapení: :evil: Totální rozpad podlepených švů ... Naštěstí jsme to nezjistili pět minut před odjezdem.
DSCI5567.JPG

DSCI5568.JPG
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr stanu

Příspěvekod Stani » stř čer 19, 2019 22:48

Mám Jurka AT, kupovaný v r. 2010, takisto som ho mal uskladnený v skrini, pekne očistený, poskladaný a zátery stále ako nové.

Jurek at - 5dpi.jpg
Jurek at - 5dpi.jpg (71.31 KiB) Zobrazeno 11319 krát


Sobb, prepáč, ale ten tvoj vyzerá ako keby krave z papule vypadol a nie zo skrine :( . Koľkoročný je ten model a ako dlho bol uskladnený? Stan bol predtým poriadne vysušený?
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Výběr stanu

Příspěvekod sobb » stř čer 19, 2019 23:16

Je to Alp, model zhruba rok 2007. Ve skříni ležel tak tři roky, občas přesunutý na jiné místo, takže nebyl stále ve stejné poloze. Stany nikdy neskládám - proto ten vzhled vytažení krávě z huby, byl čerstvě vytažený, po chvíli se látka narovná. Vysušený samozřejmě byl.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr stanu

Příspěvekod FrantaKrajta » stř čer 19, 2019 23:28

Podobně jako Stani, Jurek AT mám taky dlouho, byl použitý (podle popisu v inzerátu) asi víc jak @Staniho a stále drží včetně zátěru a podlepených švů dobře. Ale těžko říci. Geometrií dle mne tehdy dost lepší stan od družstva Stanap (Duo, také 2kg) na druhou stranu po skoro dvaceti letech bohužel odešel do věčných lovišť komplet...
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr stanu

Příspěvekod Stani » stř čer 19, 2019 23:29

Sobb - ja viem, že sa látka vytiahne, len to nerád vidím. Pekne poskladať stan, ak nebude dlhšie používaný, by mal byť taký rituál starostlivosti :wink: . Ale keď aj oblečenie také pomačkané šmaríme do skrine, tak potom ok, no :) .
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Výběr stanu

Příspěvekod sobb » stř čer 19, 2019 23:34

Osobně takovou péči považuji za škodlivou - skládání stanů, ale i gtx oblečení a tak dále. Raději volně uložit, ať jsou ohyby pokaždé jinde. Goráčový obleček jde pověsit, stan u nás doma nikam nevyvěsím :)
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr stanu

Příspěvekod apuka » čtv čer 20, 2019 7:51

Ehm, ja mam doma Jurka (model netusim, je pro tri lidi s jednou predsinkou) kupovaneho v r. 1993, pouzivaneho naposled pet dnu r. 2007,predtim asi 12 let lezel ve skrini. Pred dvema lety jsem jej vytahl, postavil v obyvaku - krome mirneho neumytelneho uspineni od smoly, atd. zadny problem, dokonce zatery OK, nikde se nic nerozpadavalo, ani po tech 12 a pozdeji 10 let ve skrini.
Byl vsak vzdy odkladany vysuseny, pekne poskladany.
@sobb: myslim si, ze s tema ohyby nemas uplnbe pravdu. Sam sice rikam, ze by se (nejenom) GTX obleceni melo skladat poruzne a nemelo by se skladovat poskladane, hlavne ne stejne protoze ve skladu se membrana i latka nejvice nici. Ale v tomto pripade Ty udelas mnohem vice skladu a kvuli neposkladani a napchani do stejneho obalu musi byt na ty sklady vetsi tlak nez kdyz to ulozis pekne poskladane (ty obaly, alespon u Jurka jsou dimenzovane na poskladany stan dostatecne). Kdyz ten stan poskladam podle "vyrobnych" skladu, tak tam nikdy nemam uplne ostre sklady v ohebu latky jake je videt na Tvych fotkach.
Takze sice mas "vstupni predpoklad" spravny, ale realizaci jsi vyrazne zmenil podminky, takze ten odvodeny dusledek neplati.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr stanu

Příspěvekod sobb » čtv čer 20, 2019 8:58

apuka: O skladování v těsných obalech nepadla z mé strany žádná zmínka, stan je v krabici, kde má místa mnohem více :wink:

Z čeho ty podlepené švy u Jurka vlastně jsou? Ten rozpad byl zajímavý, loupalo se to jak vosk. Co jsem doposud viděla odlepené švy, tak se odlupovaly celé pásky (u oblečení i u stanu)

Taky máme doma i starší stan, ale tam jsou švy ošetřeny jinak, takže nemůžu srovnávat.
Tenhle Jurek si odsloužil svoje a už nebyl určen na nějaké větší akce, ale takovýto rozpad mě překvapil. Ten bordel jsme z toho oloupali a zkusím švy něčím zatřít.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Výběr stanu

Příspěvekod apuka » čtv čer 20, 2019 9:09

Aha, tak ta moje poznamka s vetsim tlakem je passe...
sobb píše:Z čeho ty podlepené švy u Jurka vlastně jsou? Ten rozpad byl zajímavý, loupalo se to jak vosk.
Ted jen hadam.
Vcera jsem "opravoval" umelohmotny kryt na pripojeni k dratum u svetla na strope, protoze ten plast (cca1,5-2mm silny) uplne zkrehnul a pri sebemensim dotyku se zacal rozpadavat na mensi a mensi kousky, taky jako uplne tvrdy krehky vosk. Proste unava materialu, uplne se zmenily vlastnosti, z mekciho a rel. pruzneho plastu se stal krehky neohebny kus - taky je to lampa kupovana nekdy v r. 1990... Tak nevim, jestli to nebude neco podbne s materialem te pasky. Normalne se rozpadne spise PU-lepidlo mezi nosnou paskou a stanem ale tady vypada, ze se Ti rozpadla ta nosna paska samotna.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr stanu

Příspěvekod Lipon » pát čer 21, 2019 12:40

sobb - náš pinguin vypadá stejně
starej víc jak 12 let
psal jsem do pinguina, nabídli za rozumný peníz nové tropiko a úpravu tyček (stejné už se nedělá), ale asi vrazíme peníze do nového, většího, abysme se vyspali všichni 3 - současný stačil, dokud byla slečínka mimino
Lipon
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4884
Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
Bydliště: furt něgde ...

Re: Výběr stanu

Příspěvekod EmbedD » pát čer 21, 2019 19:40

Ahojte vospolok,
som tu nový priznávam, teda fórum sledujem už nejaký ten rok ale človek sa zaregistroval až teraz. Ospravedlňujem sa ..
Nadišla kúpa nového stanu a asi ako každý som si sem prišiel pre názor. Dal som si tu námahu a prešiel som 79 strán tohto vlákna. Uznávam, že MSR Elixir je super stan, po tom koľko krát som to tu čítal, sa mi o ňom aj snívalo avšak ...
Doteraz sme na treky používali 5 rokov ZAJO NORSK II, prežil s nami naozaj veľa. Najčastejšie, niekoľko krát za rok vyrážame Poloniny - Ukrajina a na to čo je to za stan, vydržal naozaj dosť, nemôžem na neho povedať jedno krivé slovo. Avšak človek starne a chcelo by to niečo ľahšie. ZAJKo má 3,1 kg ...
MSR Elixir je určite super, FPS mi to veľmi rád potvrdí avšak som človek čo si naozaj cení SK a CZ značky/výrobcov. Tak ako mám oblečenie od Tilaku, Pinguin, Zajo a Northfinder, spacák od Boll tak by som rád ostal aj so stanom čo sa výrobcu/značky týka Sk/CZ positive :) Áno viem, že je to čínska výroba ale predsa. Aj keď je MSR také super, človek rád ide občas proti prúdu a rád vyskúša niečo nové. Investuje peniaze do lokálneho predajcu a možno z toho aj vďaka mojím pár drobným bude lokálny výrobca ...
Nechcem vyvolávať žiadne flame wars, určite si pozriem aj niečo ohľadom tarpov. Nikdy som tomu nevenoval veľkú pozornosť.
Môj rozpočet 400,- Eur. Chcel by som stan pre 2 osoby do 2 kg/max/ .
Zaujal ma jeden konkrétny model : Trimm Vector DSL , asi tu nebude nikto čo má reálne skúsenosti no ako je to s TRIMMom ako výrobcom?
Kód: Vybrat vše
https://bit.ly/2WWgxq7

Viacnásobné skúsenosti z Ukrajiny sú silný vietor, nonstop silný vietor, takže to je hlavná priorita. Stabilita vo vetre :)

Dosť ste tu popísali o Jurkovi ako u nich zastal vývoj, Hannah, Husky tu naozaj dobré meno nemá, Pinguin vyzerá ako výrobca OK avšak stany moc ťažké. ZAJO tento rok neprinieslo nič váhovo zaujímavé a nakoniec človek klikol na Trimm a ponuka veľmi solídna avšak skúsenosti žiadne ...
Takže toľko k môjmu príspevku ...

Ďakujem
EmbedD
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát čer 21, 2019 19:24
Bydliště: Poprad

Re: Výběr stanu

Příspěvekod lojzmen » pát čer 21, 2019 22:02

Ještě k tomu rozpadu Jurka. Asi všichni víme, že Jurek na podlážky vystřídal více materiálů. Nejradši jsem měl ten, který byl stříbrný, tenký a lehoučký, šustil. Vydržel několik málo let.
Pak přišly těžkotonážní zátěry s páskou, lepivé i nelepivé.
Mám nějakou starou verzi, dříve lepivou, kde pásky nyní ještě trochu drží, ale na podlážce, zvláště kolem zlomů a záhybů jsou skvrny.

Nedávno jsem vyhodil dvě velmi staré pláštěnky ponča. Jedno Jurek nelepivé, smáčivé a tak nějak tvrdší. Promnul jsem ho a zátěr se oddrolil.
Druhé Salewa s bílým zátěrem, nesmáčivé, měkké, ale po promnutí dopadlo stejně.

Pořád stejná písnička. Dřív, nebo později, každý polyuretan zdegraduje.
Myslím, že stavební montážní pěna je časovaná bomba.
Uživatelský avatar
lojzmen
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1083
Registrován: ned lis 21, 2010 23:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Výběr stanu

Příspěvekod mike » pát čer 21, 2019 22:43

lojzmen píše:Pořád stejná písnička. Dřív, nebo později, každý polyuretan zdegraduje.

:smt023 Ostatne soudim, ze polyuretan musi byt znicen ;-)

lojzmen píše:Myslím, že stavební montážní pěna je časovaná bomba.

Tohle by mne docela zajimalo. Montazni peny se pouzivaji uz dlouho a pruser by uz musel nastat, ne? Teda, kdyz se ve starem byte menily okna, tak se po sundani list vysypal cerny prach, ktery napadne pripominal to, co se sype z rozpadlych podrazek, ale netusim, jestli tam puvodne byla pena.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr stanu

Příspěvekod fps » sob čer 22, 2019 10:23

EmbedD píše:som človek čo si naozaj cení SK a CZ značky/výrobcov. Tak ako mám oblečenie od Tilaku, Pinguin, Zajo a Northfinder, spacák od Boll tak by som rád ostal aj so stanom čo sa výrobcu/značky týka Sk/CZ positive :)

jediný kdo děla stany v ČR je Jurek, takže v tomto není moc na výběr, v oblečení je to jiné, u nás dělá Direct Alpine, High Point, Tilak, Sir Joseph, Canard, Kama, Moira, Lasting, Sensor, to jsou značky co preferuji já

EmbedD píše:Môj rozpočet 400,- Eur. Chcel by som stan pre 2 osoby do 2 kg/max/ .
Zaujal ma jeden konkrétny model : Trimm Vector DSL , asi tu nebude nikto čo má reálne skúsenosti no ako je to s TRIMMom ako výrobcom?

Trimm není SK ani CZ, a hlavně za tyto peníze koupíš lepší stany, třeba u mě by to byla v současnosti jasná volba MSR Zoic 2
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Výběr stanu

Příspěvekod EmbedD » sob čer 22, 2019 11:20

Je mi jasné, že Trimm sa nevyrába v CR, ale zrejme Čína no predsa to je aspoň CZ značka :) Mám CTM bike a tiež je to len skladané u nás ... Ten MSR Zoic vyzerá naozaj dobre, aj keď tie recenzie napr. na Rei.com sú dosť no na prd ... :)
EmbedD
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pát čer 21, 2019 19:24
Bydliště: Poprad

Re: Výběr stanu

Příspěvekod vasek123 » sob čer 22, 2019 14:20

Ahoj,
docela se mi líbí ten nový MSR Zoic 2. Má někdo zkušenosti s technologií Extreme Shield? Zatím o ní není mnoho recenzí a MSR všechny nové stany s touto technologií vyrábí bez podlepení švů, tak se bojím, aby v trvalém dešti nezačalo dovnitř téct. Dík :)
vasek123
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát čer 14, 2019 8:38

Re: Výběr stanu

Příspěvekod Stani » sob čer 22, 2019 15:01

EmbedD píše:Je mi jasné, že Trimm sa nevyrába v CR, ale zrejme Čína no predsa to je aspoň CZ značka :)...

Patritozmus k značkám, ktoré jednoducho len vyberú katalógový model a premalujú značku, to je trochu zvláštne. Skús napísať Trimmu, že teda v čom je ich stan Vector DSL iný, aspoň aký detail pozmenili, ako pôvodný BigAgnes, či BigSky. Ale rozumiem, ak to niekomu nevadí, v pohode. Len by som v tom až takú vedu nehľadal, že ich ako podporíš a tak :) .

MSR - materiál Extrem Shield - ak si dobre pamätám, tak používajú expanzívne nite, ktoré navlhnutím zväčšujú objem, takže by mali tie dierky ucpať. Ale vzlínavosť tam bude. To je teória, z praxe s týmto materiálom a šitím, bohužiaľ, nemám žiadnu skúsenosť. Tiež by ma to zaujímalo.
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Výběr stanu

Příspěvekod vonkreuz » sob čer 22, 2019 15:38

@ Stani - co se stalo, že už nehájíš Zaja a poukazuješ na falešný (zbytečný) patriotismus? Však jsi pro Králíka robil, či? Jsem zvědavý, protože je to poprvé co něco od Tebe čtu.

Obecně - FPS má i nemá pravdu. Turistické stany v ČR šije jenom Jurek. Ostatní firmy si nechávají stany vyrábět mimo republiku, s různým procentem redesignu nebo i vlastního návrhu pocházejícího z ČR/SR. Ale stany (kempingové, historické a jiné šije v ČSSR vícero firem.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Výběr stanu

Příspěvekod Stani » sob čer 22, 2019 16:21

vonkreuz - ja som narážal práve na ten Trimm a im podobné značky ako napr. Hannah. Rozoberal som chyby na ich modely Tercel, čo je typická ukážka "slepého" rebrandingu a nič viac. Tu nemám čo prakticky a patrioticky podporovať. Hovorím ale len o stanoch.

Zajo stany? Netuším aký je momentálny stav. V podstate som doteraz ich zmenu v prístupe spolupráce nepochopil. Nevidím do ich zákulisia. Myslím, že sa urobilo kvantum práce, nových vylepšení...neviem, musia komunikovať, bez toho to nejde, zvlášť ak chcú špeciál riešenia. Mňa osobne to dosť sklamalo. Ale to je už jedno. Viac cez SZ.
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Výběr stanu

Příspěvekod FrantaKrajta » pát črc 5, 2019 10:33

Když jsme tu řešili degradaci zátěrů, tak jen pro zajímavost, jak dopadlo pár prastarých kusů vybavení se zátěrem či membránou :)

Po letech jsem vytáhl z komory staré pončo, které kdysi vyráběl Stanap (po revoluci zajímavý výrobce stanů, měli pár pěkných, na svou dobu ultralehkých stanů) pro Humi. Staré cca dvacet let, prvních pár let používané docela dost, pak putovalo do skříně (raději bundu než pončo :) ). A docela mne překvapilo, že kromě přelepených (nebo přetřených) švů, které naprosto zmizely (přelep či přetření se prostě vydrolilo) základní zátěr stále drží pěkně, v podstatě kromě zmačkaných míst krásně. Bylo v temnu, takže žádná degradace UV.

Přitom stejnou dobou pořízený stan od Stanapu (DUO), podobně (ne)používaný, jsem před pár lety vytáhl z komory a zjistil, že se zátěr kompletně odlupuje. Materiály obojího pokud vím podobné, PAD s PUR zátěrem. Tak to tedy nechápu. Možná jsem kdysi stan pořádně nevysušil, nevím. Nebo mělo pončo prostě štěstí :)

Dvacet let stará nepropro bunda Pinguin Parker (původní model) z Gelanotsu (2L?). Před x lety jsem jí opět vytáhl z komory (popravdě, putovala do ní velmi brzy, jakmile jsem našetřil na 3L bundu, s tlustou podšívkou se nedala nosit jindy než v zimě a stejně dost blbě). Pro zajímavost jsem odpáral podšívku, jestli by se nedala použít třeba do kufru auta, jako záložní bunda vedle autolékárničky. Membrána se za ta léta skladování úplně vydrolila, skoro na prach, vlastně přesně podle očekávání rozpadu materiálu (čistě PUR hydrofilní membrána). Podobně stará vojenská bunda z GTX ovšem dopadla stejně, část membrány z ePTFE sice viditelně nedegradovala, ale při prosvícení je jak noční obloha (a PUR část GTX membrány nejspíš taky dávno odešla, pokud to nebyl ještě GTX první generace bez PUR části).

Zkusím pončo ještě někdy napnout jako předsíňku před stan při nějakém kempování z auta (v UL báglu ho na přechody kvůli testu opravdu tahat nebudu, masochista nejsem), uvidíme, jestli ten zátěr ještě odolá delšímu dešti (ve sprše ok) nebo se po první noci rozpustí :)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr stanu

Příspěvekod mike » pát črc 5, 2019 15:17

Diky za potvrzeni samovolneho rozpadu PU membrany, sice uz to bylo skoro jasne, ale tohle bych bral jako definitivni potvrzeni :) GTX bych zkusil pod sprchou, co to udela.

Zajimave je to ponco, ze by zater z neceho jineho? Nedavno jsem tu psal o svem podobnem, taky 20 let ve skrini v suchu a temnu a PU zater totalne zdegradoval. Za sucha lepkavy, ve vode se dal stirat prstem. Jsem si naprosto jisty, ze jsem ho do skrine daval suche. Tohle je ocekavany stav, jedina zahada je tve ponco ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr stanu

Příspěvekod FrantaKrajta » pát črc 5, 2019 15:40

20 let stary Pinguin se mohl rozpadnout i sam (tehdy jeste zacinali, ne?). Zas bych z toho uplne negeneralizoval, PU jsou ruzny, i to, ze ponco ze stejneho materialu jako ten stan od stejneho vyrobce vydrzelo a stan ne...Polymery se rozpadaji a degraduji, no :) Stary GTX jsem ani nemusel sprchovat, parkrat jsem v nem zmokl a stacilo :) V podstate jako by tam nebyl...

Spis mne zaujalo, ze ponco vydrzelo doted, a stan ze stejneho ne...
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr stanu

Příspěvekod mike » pát črc 5, 2019 15:43

Fakt jsou ze stejneho materialu? To by byla jeste vetsi zahada ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr stanu

Příspěvekod FrantaKrajta » pát črc 5, 2019 16:46

tak spis z podobneho a ze stejne doby, to ponco je myslim silnejsi nez stan, ale oboje polyamid, PUR zater a stejny vyrobce...zvlastni :) Svy odesly uplne stejne (desintegrovaly, myslim, ze byly u obojiho prelepene). No jen, ze to neni tak jednoduche, ze by automaticky vse se zaterem odeslo presne po x letech... Stan mohl byt navlhlejsi, nebo naopak vic na slunci (UV nedela dobre ani silnylonu), ale ponco jsem zase kolikrat daval zpet do baglu mokre, na rozdil od stanu, nevim...
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr stanu

Příspěvekod Skialper » sob črc 6, 2019 22:38

ahojte,

rovnako sa pridam k teme stanov TRIMM - komkretne sa mi pozdavali modely Base Camp-D a Vision DSL.
Katalog aj materialy v nom podla popisu vyzeraju OK. Mate nejake konkretne skusenosti s tymyto stanmi, hlavne v tych vyssich kvalitativnych urovniach?

Pripadne aj k Husky Felen ?

vdaka
Skialper
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: sob črc 6, 2019 22:23

Re: Výběr stanu

Příspěvekod fps » ned črc 7, 2019 15:40

- já bych tedy nic od Trimm a Husky nesrovnával s kvalitou, dokonce s vyšší, já bych se těmto značkám vyhnul, stejně jako třeba Hannah nebo Coleman
- přečti si to tady, a typů na lepší značky tady najdeš dost
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Výběr stanu

Příspěvekod GreyMouse » pon črc 8, 2019 12:53

Sice tady OT, ale když už je řeč o těch zátěrech, jala jsem se taktéž prohlédnout svoji přes 20 let starou cyklopláštěnku (polyamid s PU zátěrem, pokud dobře chápu cedulku). Zátěr se zdá být v pořádku, problém je ale s přelepením švů. Pásky se sice nijak nedrolí, ale vypadá to jako by se trochu smrskly (netuším ale jestli takhle nevypadal už nový výrobek) a místy se odlepují i se zátěrem. Předpokládám, že i když samotný šev zůstal přelepený, může voda prosakovat v místech odlepeného zátěru hned vedle :?

plastenka.jpg
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Výběr stanu

Příspěvekod mike » pon črc 8, 2019 19:20

To urcite muze. Co to udela, kdyz to namocis? Moje ponco pusobilo do namoceni jeste trochu pouzitelne, pak uz ne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr stanu

Příspěvekod FrantaKrajta » pon črc 8, 2019 19:44

Maly update. Ponco od Stanapu (Plastan) 20 let stare jsem pouzil ted jako podlazku pod predsinku a leharo pred stan, par dni nechane pred stanem v slunci desti, a zater porad drzi. Uvidime za rok, ale jsem prijemne prekvapen :)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Výběr stanu

Příspěvekod sobb » pon črc 8, 2019 20:58

Já mám update k tomu Jurkovi. Švy zapatlané silikonem neprotekly ani ve slejváku, takže to nějakou chvíli možná vydrží. Abychom začali venčit Jurka, když už se s tím tatínek tak nadřel (půjčoval si ho teď od nás, tak si to holt musel i spravit) :mrgreen:
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

PředchozíDalší

Zpět na Stany