Jaké trekové boty?

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod apuka » úte bře 19, 2019 15:23

Nechci moc rozjet OT, ale proc se tak do Michala neprimo navazujete? Tak dlouho jste ho presvedcovali, ze ma vybaveni na ho...uby a zbytecne drahe, az se nakonec rozhodl Vas poslechnout a vybavit se (i) jinak. A Vy misto abyste tomu nadsene tleskali (ze dostal rozum, si klepete na celo a) delate z nej vysinuteho skrblika - uchyla :-k :(( :D
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 15:43

Ach jo.... to zas zavání....

U bot tohoto typu ,,měkká bačkora” mi to jaksi zas tolik nevadí když se to roztáhne na mou nohu.
U pevných bot je to jiné - nemám nic proti obsázce, do klasik sem šel proto, že byly trochu širší.

Teď potřebuju papuče na ČR a td tak nemám takový problém se šířkou.

Ostatně LS Boulder X sem měl.... no zbytky z těch bot ještě mám

Obrázek

Pohodlí super, bohužel to sou boty tak na rok maximálně na dva.
Proto mě zajímají ty Asola zda se dá čekat víc.

A gtx.... no moc na výběr není.

Prostě změna prostředí si jaksi vyžaduje jiné vybavení, jestli to někdo nemůže pochopit je mi to líto ale není to můj problém.

Apuka - díky.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod GreyMouse » úte bře 19, 2019 16:17

Ale já tomu opravdu celkově nerozumím. Kdybych koupila nejlepší boty, co jsem kdy měla, tak se jich nezbavím jen proto, že se přestěhuju do trochu jiných podmínek a nekoupím si místo nich boty, které mi z několika důvodů nevyhovují. Nebo třeba tohle:

Michal82 píše:U bot tohoto typu ,,měkká bačkora” mi to jaksi zas tolik nevadí když se to roztáhne na mou nohu.

Já myslela, že problém je ten, že bota s obsázkou se neroztáhne.

... asi mám problém s porozumněním psanému textu :?
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod grco » úte bře 19, 2019 16:25

Je uplne normalne, ked nejaky clovek (hocikto, nie len Michal), ktory sa vehementne bije za svoj nazor, svoju pravdu, zo dna na den uplne otoci o 180st, bez vysvetlenia, ze sa ludia budu pytat preco, co sa stalo, co ho osvietilo...

Nikto sa do neho nenavaza, ludia sa len cuduju, co sa to stalo :)

Lenze apuka, jak vzdy, musi zaujmut stranu "utlacovanych" a byt ochrancom ;)
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod Shamokin » úte bře 19, 2019 16:30

Na zimu ich nechcem na to mám iné, plánujem ísť toto leto do Rumunska takže by som ich nosil tam no a potom väčšinou len tu po okolí Nízke Tatry, Veľká fatra. A s tvrdosťou sú na tom ako? Ja som zvyknutý na obyč. tenisky :)
Shamokin
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte bře 19, 2019 11:10

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 16:53

Nojo no.... mám to prostě trochu jinak.

Prostě za mne se takový boty v ČR neužijou, to je já nevím... jako by si někdo koupil od LS Nepály a řekl že jsou nejlepší jaké měl. Ale bude v nich chodit na Lysou v neděli na boruvkove knedliky na procházku? Asi ne řekl bych....

To je asi stejný důvod proč sem prodal Staiku, Savottu, k prodeji je Kajka, prodal sem Gaitry a nabízím Anorak a OmniLite.

Protože pro mne jsou různé věci na různé podmínky a nenechavam si je jen pro zo ze jsou fajn šle nechávám si jen to co budu používat.

Tak a už toho nechte.

Takže jediná otázka.

Dá se čekat ze jiné boty ve stejné kategorii apporach budou mít výrazně lepší vydrž jak LaSportiva nebo to bude dost podobné.

U LS si totiž všichni stěžovali jen na rozedrenou podsivku na pate, ovšem mne ty boty popraskali celkove - a v terénu byly chvilku tak půl roku, zbytek času jen po městě a 2 roky už jen na dílně na sezení - to už byly takto rozpraskane.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod mitau » úte bře 19, 2019 16:54

To vypada, ze nevyuzijes, ze maji Crown vzadu patu na poloautomaticke macky. V tom pripade muzes zkusit i Salewa Mtn Trainer Mid GTX, ktere jsou jinak dost podobne (minimalne tak si to pamatuji, kdyz jsem je asi pred rokem oboje zkousel).

Doporuceni tvrdosti jeste zalezi na tom, na co jsi zvykly (treba ja bych na Slovensku vsude chodil v bezeckych botech, ale nekdo preferuje pohorky). Obecne to jsou spis mekci pohorky s nizsi podrazkou, takze na tvoje ucely z pohorek celkem dobra volba. Ja ale skoncil u jinych, tak osobni zkusenost nemam.
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod mitau » úte bře 19, 2019 17:00

@Michal: Obecne approach boty maji dost uzkou spicku. Nebude u tebe s Bouldery problem v tom, ze ti jsou moc uzke? Protoze jsi zvykly na tvrdsi (a v urcitem smyslu) nepohodlnejsi boty, tak ti pripadaji jako backurky, protoze do stran ve spicce povoli, ale bota je tam vic namahana, a tak rychleji odejde. Minimalne ta prasklina uprostred obsadky pusobi opravdu trochu podezrele.

I sirka se meni u ruznych modelu u stejneho vyrobce - Boulder je celkem stary model, TX5 jsou novejsi a je mozne, ze budou uz dostatecne siroke (treba TX2 jsou ve spicce relativne prostorne, TX5 jsem nemel na noze)
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 17:45

Mitau já tu botu potřebuju širokou až za tou prasklinou tam kde je to zvýrazněny.

Jo prostě takovéhle boty se mi natvaruji. Asi to muže mít vliv na životnost to nepopírám, spíše mi jde o to zda bude cca stejná u všech nebo proste Bouldery jdou nějak mimořádně nepovedené boty co do vydrze. Co do pohodlí super.

Měkký to pro mě je, ale na ČR s lehkým batohem mi to nevadí.

Třeba ty Asolo Shiraz na mne působili podstatně bytelneji ale měli jen malé číslo tak sem je ani nezkoušel. Víc budu hledat až pak v ČR - díky té životnosti určitě chci 2 letou záruku.

Boulder mi celkem vyhovuje krom toho tedy ze nevydržel. Bohužel bez gtx jsou jen ty nízké - na léto tutovka, ale chci něco vyššího aspoň na ten kotník teď.

Jo tady je to foto
Obrázek
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod Shamokin » úte bře 19, 2019 18:23

Pozeral som aj tie ale mi prišli menej odolné. Keď idem von trebars na 2,3 dni tak si dám tenisky ale na dlhšie sa trocha bojím počasia
Shamokin
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte bře 19, 2019 11:10

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod apuka » úte bře 19, 2019 20:14

@Shamokin: V Rumunsku zavici od toho, kam pojedes. V tech vyssich a slozitejsich horach bys Crowy mohl vyuzit. Ale vzhledem k Tve "tenisacke" minulosti bych rekl, ze opravdu bude vhodnejsi ze Salewa bot zkusit (posloupnost od vice po mene tvrde) Rapace nebo Mountain Trainer, mozna i Alp Trainer. Vsechny by meli na (vetsinu) NT a VF v pohode stacit.
Co se tyce odolnosti vuci pocasi i v terenu, tak vsechny vydrzi cca stejne - pokud nenarazis na vyslovene vadny kus, vsechny maji stejny GTX, ta kuze nebo nylon/cordura bude cca stejne odolna na vsech. Ono se ty modely docela podobaji, vice-mene je mezi nimi funckni rozdil jen ve tvrdosti a s tim souvisejicim typu podrazek a kompatibility s mackami. Turisticke das na vsechny. Z vlastni zkusenosti s Crowama bych rekl, ze mozna ty kozene nakonec vydrzi v terenu vice - ale jednak Crowy byly pouzivane obcas i v terenu mozna slozitejsim, nez na co jsou urcene a jednak Rapace ani Mt Trainer jsem nikdy nemel.
Nejlepe ale udelas, kdyz zajdes nekam, kde maji vice tech modelu a vyzkousis si jich vice - samozrejme s ponozkami, ktere budes pouzivat a delsi dobu mit na nohou. Tak sam alespon zjistis, kde uz je pro Tebe hranice tvrdosti podrazky. Napriklad Crowy uz maji hodne malo poddajnou, tu sice ohnes v prstech, ale jenom velice malo a jen s namahou - coz muze byt pro Tebe po teniskach velice neprijemne.

@mitau: doufam, ze "to jsou spis mekci pohorky s nizsi podrazkou" jsi myslel na Mtn Trainery, ne na Crow - ty jsou (po par vyletech obe) podobne tvrde jako LS Trango Cube, rozdil je skoro zanedbatelny.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod apuka » úte bře 19, 2019 20:27

grco píše:Je uplne normalne, ked nejaky clovek (hocikto, nie len Michal), ktory sa vehementne bije za svoj nazor, svoju pravdu, zo dna na den uplne otoci o 180st, bez vysvetlenia, ze sa ludia budu pytat preco, co sa stalo, co ho osvietilo...

Vsak "co ho osvietilo" je asi jasne, ne? - brexit :wink: 8)
grco píše:Lenze apuka, jak vzdy, musi zaujmut stranu "utlacovanych" a byt ochrancom ;)

Tys asi nevsiml toho smajlika na konci...Vsak to byla i mirna ironie.
Taky jsem se v sobe ptal - ale potom jsem se zamyslel (bez zatizeni predsudkami), co vsechno mezitim psal a doslo mi, ze ty veci potrebuje asi na neco jineho nez na divocinu Skotske vysociny, ze jen nechce jit s kanonem na vrabce. Coz se mezitim od Michala potvrdilo. A taky mi doslo, ze asi se navratem i s tema penezma to bude mit horsi. Proto vsechno ja se mu nedivim a i kdyz muj prispevek byl mirne ironicky, tak byl takto mysleny ani ne tak smerem k Michalovi ale spise vuci vsem, co do nej furt vrtali. V tom nebyla zadna ochrana !utlacovanych" :wink:.
Jo, a neni to jen na zaklade tohoto vlakna, ale i nepromokavych bund.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 21:10

Apuka - jsem rad ze tu je i někdo vnimavej ;) někdo komu to došlo a bedělá si jen srandu z toho, že to asi už neunesu.

Takže máš zlatého BLUDIŠŤÁKA

Doplním ze indicií bylo více.

Prodej Staiky a koupě Soula byla první nápověda.
Inzerat na prodej zásadních kousků výbavy byla další nápověda.

Myslím ze zkušenému jedinci dojde, že někdo nevymneni věci takto zásadní jen tak.

No realita v ČR bude těžká.... bojím se že zapadat už nikdy nebudu.

S prací to naopak bude fajn jelikož budu stále dělat zakázky pro UK potažmo DE, takže v tomto směru fajn. Víceméně ano Brexit, jenže o tomto postupu sme se bavili již před rokem, jen ještě před Vánoci jsme měli za to že dohoda bude schválená a přesun bude pozvolný a později. Bohužel se to trochu komplikuje takže přesun bude rychlej.

Ale to sem nepatří.

Jde mi fakt jen o názor zda je problém v konkrétních LS Boulder nebo na tom budou ostatní boty této kategorie velmi podobně.

Nechci řešit něco co sem zas nepatří.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod mike » úte bře 19, 2019 21:17

grco píše:Je uplne normalne, ked nejaky clovek (hocikto, nie len Michal), ktory sa vehementne bije za svoj nazor, svoju pravdu, zo dna na den uplne otoci o 180st, bez vysvetlenia, ze sa ludia budu pytat preco, co sa stalo, co ho osvietilo...

Asi tak. Vzhledem k tomu, co tady predvadel, je reakce fora az neuveritelne mirna.

grco píše:Lenze apuka, jak vzdy, musi zaujmut stranu "utlacovanych" a byt ochrancom

Ale zas musis uznat, ze si vzdycky dokaze s naprostou jistotou vybrat tu spatnou stranu :twisted:

apuka píše:A Vy misto abyste tomu nadsene tleskali (ze dostal rozum, si klepete na celo a) delate z nej vysinuteho skrblika - uchyla

Zatim jsi jediny, co to napsal, ale mozna jsi v sobe objevil dalsi superschopnost a dokazes cist kolektivni vedomi fora :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49286
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 21:34

Mike - uznej ze jsem dal jednoduchý věcný dotaz na boty.

Co se tu zas řeší?

Začal jsem s tím já?
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod mike » úte bře 19, 2019 21:52

Jo, zacal. Pred nekolika lety. Sklizis to, cos zasel. Bud trochu chlap a prestan knucet, jeste nedavno jsi ty svoje nesmysly cpal vsude, kde se dalo i nedalo.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49286
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod Stani » úte bře 19, 2019 22:02

Ano, volá sa to karma.

Ja som si to s Michalom vydiskutoval cez SZ. Žiaľ nepodarilo sa to celkom, ale nevadí. Nevedel som to podať inak ohľadom jeho spôsobu diskusie a riešenia problémov s jeho vybavením. Snažil som sa k jeho dotazom poradiť, alebo si o tom podebatovať, ale zistil som, že to je zbytočné, že Michalovi je nakoniec zbytočné radiť.

Preto sa už nezapájam a nereagujem. Ak to druhí vidia inak, v pohode, budem rád ak sa diskusia bude viesť v normálnej rovine bez siahodlhých citácií a dovysvetľovávaní.

Jeho zmene o 180st. ohľadom výbavy rozumiem, trebalo to vysvetliť hneď, aby nevznikali dohady. Nech si s vecmi robí čo chce, už to nesledujem.

Pardon za príspevok netýkajúci sa rady k výberu topánok.
Naposledy upravil Stani dne úte bře 19, 2019 22:04, celkově upraveno 1
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 22:03

Mike píšeš blbosti opět. Stejně jako před týdnem kde jsem si opět nic nezačal.

Vždy to das za vinu mě jenom proto, že sem tu par lidem šlápnul kdysi na kuří oko.

Nic jdu si pročíst nějaké recenze na ty boty abych se k něčemu dobral.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 22:28

Stani - tohle jsou obyčejné naschvály. Netřeba to schovávat za nějaká ušlechtilá slova jako ,,karma”.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod mike » úte bře 19, 2019 22:30

Stani píše:Ano, volá sa to karma.

Presne tak. Da se to brat jako moznost k naprave, ale na to je potreba trocha sebereflexe, ktera podle poslednich prispevku naprosto chybi. Takovym se to pak deje znovu a znovu.

Stani píše:Jeho zmene o 180st. ohľadom výbavy rozumiem, trebalo to vysvetliť hneď, aby nevznikali dohady.

Jiste, rozumny clovek by to napsal hned a pripadne by se vsem omluvil.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49286
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 22:42

Mike - za co bych se měl všem omluvit?

Za to že měním lokalitu a budu mít čas jen na nějaké vikendovky a proto si pořizují zcela jiné vybavení?

Ty si nevidíš ani na špičku nosu :D
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod mitau » úte bře 19, 2019 23:13

@apuka, Shamokin: Jo, temi mekkymi a relativne tenci podrazkou jsem myslel Mountain Trainery. Navic jsem si asi spletl Rapace a Crown - mozna jsem Crown nemel na noze a porovnaval jen Mountain Trainery s Rapace. Preci jen to bylo uz pred nejakym casem a ony vsechny ty Salewy vypadaji stejne.

@Shamokin: Nenech se odradit tou spoustou off-topicu. Kdyz se lidi nenavazeji do Michala, tak se tu muzes dozvedet i spoustu uzitecnych informaci :D
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » úte bře 19, 2019 23:34

mitau - a drží Salewa kvalitu jako před lety nebo to šlo poslední dobou trochu dolu?

Třeba Garmonty jako Dragontail jsi nezkoušel?
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod apuka » stř bře 20, 2019 9:31

@Michal82: Mne by fakt hodne zajimalo, jak jsi prisel k tomu poskozeni na leve bote, co mas na fotce BoulderX-u. Pravou chapu, ale ta prasklina pres celou obsazku a jeste takoveho tvaru mi nedava smysl, neumim si to normalnim pouzivanim bot rozumne vysvetlit. Kde se Ti to stalo, v jakem terenu? Ptam se Te i proto, ze i pro nove boty budes mit dulezite, v jakem prostredi a jak je budes pouzivat a podle toho si je vybrat.
Kolega tady rika, ze to vypada, jako by boty zuzlal medved - ale pokud jsi BoulderX-y mel ve Skotsku, spise prichazi do uvahy akurat tak lochnesska :-).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » stř bře 20, 2019 9:50

Apuka já ti ani nevím - boty byly asi dvakrát v Alpách spíše na cestách. Několikrát po ČR, a pak tady ve Skotsku v Cuillins. Ale převážná většina byly zdejší kopce.

Neřekl bych ze bota byla nějak nadměrně přetěžována nebo nevhodně používána.

Začlo to jako malá prasklinka která se proste cca během měsíce takhle rozjela - od doby kdy sem zjistil prasklinku byly boty nošeny už jen do města po chodníku.
V opravdovem terénu byly na nějaký součet dni tak možná 20-30 dnů víc ne. A pak proste jen kopce - měkký terén žádné ostré sutry nebo tak.

Tady je to lip vidět - jinak je to roztrzene už i přes vnitřní látku. Ale jak říkám na dilnu na sezení sou dobrý protože je to pohodlne a nejakej ten žralok mi nevadí.

Obrázek

Mimochodem praskla obsazka je i na druhé bote jen tam je to malinko a vzhledem k tomu ze v těch botech chodím jen po místnosti občas tak se to nějak zásadně už nezvetsuje.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » stř bře 20, 2019 10:01

Tady je ta mala prasklina na druhé bote.

Obrázek

Nutno dodat ze tehdy sem ještě chodil s lehkou výbavou - kolem 8kg a moje váha byla cca 90kg někdy sem je do Cuillins bral i jen na lehko kdy batoh měl jen bundu a svačinu s láhvi vody. Takže žádné zatížení s 30kg batohem nezažili.

Necekal sem nějakou extra životnost ale čekal sem aspoň 2-4 roky používání.
Real byl tvrdé používání půl roku a pak jen procházky a město a později pak jen dílna když už byly zničené.

Proste různí lidé různé nároky ;)
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » stř bře 20, 2019 10:16

Apuka a ještě sem je tehdy kombinoval s LS Trango Alp - kdy Boulder byl jen na lehčí věci a když sem čekal marast bral sem Trango Alpy.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod apuka » stř bře 20, 2019 11:24

Nekoupil jsi je nekde jako "stojaka"? Ze by na sklade staly par let, nebo jeste hur ve vykladu. Bo mi prijde, ze ta guma obsazky je dost sprachnivela a i na druhe noze takove "odtrzeni" kuze od obsazky bych rekl, ze se stava nejcasteji, kdyz je i ta kuze hodne vysusena a ztvrdla.
Cim jsi boty osetroval?
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Jaké trekové boty?

Příspěvekod Pierre111 » stř bře 20, 2019 11:42

Guma je zpuchřelá, je to vidět na poslední fotce, to zvrásnění. Vypadají jako boty staré několik let, řekněme tak čtyři roky a každodenní používání. Navíc dle těch děr bych soudil, že boty byly moc měkké, proto ta prasklá obsázka a taky špatná velikost=malé, proto ta roztržená kůže.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Jaké trekové boty?

Příspěvekod Michal82 » stř bře 20, 2019 12:01

Apuka - kupoval sem je v Hudáči.

Co sem na ně patlal ti už neřeknu ale byl to nějaký ten sprej - ovšem ono je to celkem jedno protože tehdy ta kůže i guma vypadali hezky vláčně pružně a k tomuto zničeni došlo velmi rychle.

Pierre111 ano mají dnes tak 5 let většinu času už bez ošetřování jelikož jak píšu už sou roky jen na dílně kde se jejich stav již nemění. Krom toho ze to asi zpuchrelo trochu víc ale to je mi dnes už úplně jedno ty praskliny tam byly už tehdy a guma vypadala jinak bez vrasek.

Malé nejsou palcem se nedotykam špičky.
Jestli jsou malé na šířku je věc jiná - jenže to bych si musel koupit tak EU 50 aby to bylo na šířku ok - proste když žádný výrobce nedělá tak široké boty hold nezbejva než zvolit nějaký kompromis nebo chodit bez bot.

Měkké jsou říkám ze je to taková backora.

Ale LS to propaguje jako Apporach boty - tedy lze si představit jak lehčí turistiku tak alpske cesty tak technicky terén a přístup ke stěnám, lehčí lezení a ferraty - přímo tak je výrobce doporučuje.
S tím ze v jejich popisu se objevuje ze jsou velmi stabilní a odolné.

No a řekl bych že tak zabrat ty boty nedostali a praxe se ukázala trochu jinak.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

PředchozíDalší

Zpět na Boty