Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod Stani » sob úno 9, 2019 21:44

mike píše:...jako technik povazuju za dobrou regulaci nebo spis dobre samoregulujici se system takovy, ktery funguje bezzasahove v co nejsirsim rozsahu. Coz u mne funguje. Ty popisujes neco jineho, trenovani bezci vyvijeji pri pohybu vic tepla. Kdyby ale meli dobrou termoregulaci, tak jim to nevadi a muzou bezet i v teple bunde ;-)

Predsa ak behom kumulujem viac tepla, musím sa začať potiť, to nie je o rozsahu teplotnej znášanlivosti, ale o efektívnom zapnutí režimu regulácie - a to je dobrá regulácia. Takže takto vytrénovaným zapína regulácia skôr aj v bežnej prevádzke pri zvýšenej aktivite. Tak v zimnom období nemusím nosiť žiadne extra zateplené veci. Idem "naľahko" a tým oddiaľujem spustenie regulácie = vydržím v tempe šľapať viac ako netrénovaní, ktorí začínajú túru naobliekaní a už pri -5C drkocú zubami.

V lete sa sice začnem potiť skôr ako netrénovaní, ale to je prirodzená reakcia, pretože moje tempo je od nich rýchlejšie. Po čase sa to potenie ustáli - hovorím tomu, že nabehnem na rovnomerný cyklus, ale tí druhí sú úplne mokrí, ako z ich leje.

To editovanie dnes funguje? Už 4x to píšem a nezobrazí sa...
Naposledy upravil Stani dne sob úno 9, 2019 21:49, celkově upraveno 4
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » sob úno 9, 2019 21:45

oodoow píše:Nebyl jsi to ty, kdo říkal, že ti topí hlavně tělo, takže si rozepínáš jenom hlavní zip, ale ruce máš pořád v rukávech a nechápeš k čemu může být si je vyndat z rukávů ven? Teď zas píšeš něco jiného. :wink:

Taky jsem ale psal, ze u rukavu je lepsi, kdyz jsou konce trochu volne a to prave kvuli tomu. Zalezi na teplote. Jak je pod nulou a clovek ma rukavice, tak uz tohle potreba moc neni a rukavice konce rukavu stejne utesni, ale nad nulou, kdyz je nemas, to pomaha. Treba zrovna dneska.

oodoow píše:Taková větrovka by byla určitě teplejší, takže bych už nebyl v oblasti tepleného komfortu a taky by byla tlustší, což je zbytečné.

Moment, myslel jsem, zes mel na sobe tohle. 480 g a 120 g/m^2 PA. Podobne tepla primalotfka by mela 60 g/m^2 izolace, byla by celkem tenka a mela tak 350 g.

oodoow píše:Jako já chápu, že zateplená bunda funguje, však ten Furtech Claw je vlastně taky taková zateplená bunda, jenom má spoustu funkcí navíc a není zbytečně moc teplá na opravdu aktivní pohyb.

Vsak nic proti, tohle tu kdysi nekdo (Ondrej?) hodne propagoval misto membranovky proti desti a mne to prijde jako dobry napad. Akorat jsem ji jeste nikde nepotkal.

oodoow píše:Každý má prostě nějaký komfortní rozsah teplot v kterých dobře funguje a tu dobrou termoregulaci ti stejně moc nevěřím, protože jsi jednou psal, že na Korsiku na GR20 bys v létě nešel, že bys tam na tom sluníčku chcípnul. :)

Mam horni hranici asi tak 28 stupnu, nad kterou nefunguju. Telo se uz nema jak ochladit a je to spatne. Pri nizsich teplotach je to jine, telo funguje jako celek a staci, kdyz odvadi teplo jen cast tela. Treba hrudnik pod otevrenym zipem, hlava, ruce atd.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » sob úno 9, 2019 21:57

@Stani: mam pocit, ze je rec o ruznych vecech. Samozrejme, ze trenovany clovek vydrzi slapat vic, nez netrenovany, samozrejme, ze vetsi a trenovane svaly vyvijeji vic tepla. Termoregulace je ale o tom, jak s tim teplem nalozis. Dobra termoregulace neznamena, ze vyvijis vic tepla, ale ze to prebytecne teplo dokazes odvest. Tj. ze ti treba staci rozepnout bundu a nemusis se prevlekat. Opacne to plati taky, sneses vetsi zimu, ale to neco stoji a jelikoz svaly a cele telo pracuji efektivneji v teple, tak je lepsi byt v komfortni oblasti a ne na jeji spodni hranici.

Ja si ale nemyslim, ze jde o velke rozdily v termoregulaci. Myslim, ze jde o rozdil v oblekani, aby ti s termoregulaci pomohlo a nebranilo ji. A tvrdim, ze klasicke vrstveni dobre termoregulaci brani, cim vic vrstev, tim hur. Proto se musi vrstvy furt prevlekat.

Muj cil neni se nepotit, protoze, jak spravne pises, poceni je zpusob termoregulace, ale byt obleceny tak, abych se nemusel prevlekat pokud mozno vubec a byl neustale v tepelnem komfortu. Coz se mi celkem dari.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » sob úno 9, 2019 22:03

Stani píše:To editovanie dnes funguje? Už 4x to píšem a nezobrazí sa...

Co tim myslis? Funguje normalne. Vsak to tam je:

Naposledy upravil Stani dne sobota 9.02.2019, 21:49, celkově upraveno 4
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod Stani » sob úno 9, 2019 22:23

Jasné, rozumiem. Chcel som len ukázať, že termoregulácii dokážeš pomôcť aj aktívnejším pohybom ako len chôdzou. A ak behávaš celoročne, tak si telo zvyká v záťaži aj pri horších podmienkach = aj týmto spôsobom otužuješ = posúvaš hranicu znášania chladu ešte nižšie.

Editácie - zeditujem, kliknem Odoslať a neodošle sa. Ale to nezistím, lebo okno sa vyroluje hore, ja už kliknem na iný post a ten zeditovaný text tým stratím. Musím napísať znovu. Až neskôr som zistil, že sa to ani nemohlo zobraziť, lebo to zeditovaný text neodoslalo - trebalo na Odoslať kliknúť ešte raz.
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod oodoow » sob úno 9, 2019 22:26

mike píše:Moment, myslel jsem, zes mel na sobe tohle. 480 g a 120 g/m^2 PA. Podobne tepla primalotfka by mela 60 g/m^2 izolace, byla by celkem tenka a mela tak 350 g.

Jj, to je ono, myslíš něco takového? By se muselo vyzkoušet, jestli to tak dobře odvádí vlhkost jako PA. Obecně ty zvláštní Polartec pleteniny materiály jsou v tom odvádění vlhkosti hodně dobrý, však sám nosíš powerdry trika.


mike píše:Vsak nic proti, tohle tu kdysi nekdo (Ondrej?) hodne propagoval misto membranovky proti desti a mne to prijde jako dobry napad. Akorat jsem ji jeste nikde nepotkal.

Já to právě používám podobně jako ty tu svou zateplenou bundu, při pohybu otevřu postupně všechny zipy, případně ještě vyndám ruce z rukávů a při delším zastavení všechno zapnu, nasadím kapuci a je mi teplo, i když jsem zpocený.

mike píše:Mam horni hranici asi tak 28 stupnu, nad kterou nefunguju. Telo se uz nema jak ochladit a je to spatne.

No, to pak ale těžko můžeš machrovat se super termoregulací, ne? Však sám tu píšeš, že.
mike píše:Dobra termoregulace neznamena, ze vyvijis vic tepla, ale ze to prebytecne teplo dokazes odvest.

A to právě nedokážeš, takže o dobré termoregulaci nemůže být řeč. :wink:
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » sob úno 9, 2019 23:22

oodoow píše:Jj, to je ono, myslíš něco takového?

Jo, to vypada dobre, akorat by strasne zalezelo na prodysnosti materialu vevnitr i vne. Pisou Pertex Quantum a to je puvodne Quantum (spatne) nebo Microlight (dobre)? Uz nevim, za tohle patri marketoidy z Pertexu zabit.

oodoow píše:Obecně ty zvláštní Polartec pleteniny materiály jsou v tom odvádění vlhkosti hodně dobrý, však sám nosíš powerdry trika.

Z toho bych moc nevyvozoval. Polartec umi udelat skvely material i uplny shit. A ke vsemu i pod stejnym nazvem #-o

oodoow píše:Já to právě používám podobně jako ty tu svou zateplenou bundu, při pohybu otevřu postupně všechny zipy, případně ještě vyndám ruce z rukávů a při delším zastavení všechno zapnu, nasadím kapuci a je mi teplo, i když jsem zpocený.

No vidis, principu rozumis, mas to odzkousene... tak o cem se vlastne hadame? :-k :twisted:

oodoow píše:No, to pak ale těžko můžeš machrovat se super termoregulací, ne? Však sám tu píšeš, že.

Vsak ja s nicim nemachruju, naopak pisu, ze si myslim, ze je normalni a ze rozdil je dan oblekanim.

oodoow píše:A to právě nedokážeš, takže o dobré termoregulaci nemůže být řeč. :wink:

Nedokazu, protoze neni kam, venku uz je moc horko. Dokazu, kdyz kam je, proto mi nevadi zateplene kalhoty. Ani kdyz v nich jedu v buse do Liberce. Kde muze byt okolo 20 stupnu.

BTW, na Sardinii jsme si dali 20 km trasu a pak taky nejakych 500 hm vystup. Bylo hodne pres 30, dalo se to prezit, ale uz to proste nebylo ono, zadna radost z pohybu, spis snaha prezit ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » sob úno 9, 2019 23:28

Stani píše:Jasné, rozumiem. Chcel som len ukázať, že termoregulácii dokážeš pomôcť aj aktívnejším pohybom ako len chôdzou. A ak behávaš celoročne, tak si telo zvyká v záťaži aj pri horších podmienkach = aj týmto spôsobom otužuješ = posúvaš hranicu znášania chladu ešte nižšie.

Myslim, ze jde hlavne o samotny pobyt venku. Pozoruju to na sobe, prestoze jen chodim. Ano, otuzujes se.

Stani píše:Editácie - zeditujem, kliknem Odoslať a neodošle sa. Ale to nezistím, lebo okno sa vyroluje hore, ja už kliknem na iný post a ten zeditovaný text tým stratím. Musím napísať znovu. Až neskôr som zistil, že sa to ani nemohlo zobraziť, lebo to zeditovaný text neodoslalo - trebalo na Odoslať kliknúť ešte raz.

Urcite jsi poprve kliknul na Odeslat a ne na Nahled? Mne to chodi normalne, ale je pravda, ze pouzivam subsilver a mozna se to chova jinak. S tim nahledem se mi to obcas stane taky.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » ned úno 10, 2019 0:10

mike píše:@zdenki: navrhuju pokus. Zkus se rok otuzovat, abys taky snesl ledovou vodu. Jak se to projevi na poceni a prehrivani do kopce. Tipuju, ze se to zlepsi tj. rozsah snesitelnych teplot vzroste, ale muzu se plest.

Jak by tohle dopadlo, se nikdy nedovíme.. :) Moje záda by měly mít jenom sucho a teplo, rozhodně žádné pokusy se studenou vodou.. :D Proto taky zkouším různé varianty, která mi bude fungovat nejlíp..
mike píše:Kdyby sis vzal misto te Alphy vetrovku lehce zateplenou primaloftem (40, max 60 g/m^2)

Mám na primaloftce rukávy s 60g/m2 a když se člověk nehýbe, tak mi to přijde tepelně srovnatelné s Alphou 120g/m2 (bez podšívky). Ale ta Alpha je prostě prodyšnější při pohybu a je to v ní lepší. Rozhodoval jsem se jestli na tohle koupit Arcteryx Proton LT nebo Alphu. Vyhrála Alpha a je super. Proton by byl určitě taky v pohodě, to není, že jedna varianta funguje a druhá ne. Jen jedna je prostě trochu lepší (pro každého to může být jiná).
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » ned úno 10, 2019 0:55

Skoda, takovy to byl skvely plan... ;-)

U primaloftek strasne zalezi na "obalovych" materialech. Psal jsi, ze dneska uz je slusny vyber, to jo, ale vetsina vyrobcu bundu zabije prave timhle. Pak je malo prodysna a na aktivnejsi cinnost spatne pouzitelna. Treba ten puvodni Pertex Quantum se na primaloftky vubec nehodi a presto se casto pouziva(l).
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » ned úno 10, 2019 17:55

Tak u té Alphy ti odpadá půlka problému s obalovým materiálem :) . Když je vnější Pertex Quantum Air, tak se ti nestane, že to zabije špatná podšívka..., když tam není... :wink:
Ale zkoušel jsem i mammuťáckou Alphu bez kapuce, která má oranžovou podšívku a i s tou podšívkou se přes ni dalo dýchat nejlíp ze všeho co jsem zatím zkusil, včetně DA Alphy bez podšívky nebo větrovky z Microlightu..
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » ned úno 10, 2019 21:26

Kdyz je vyrobce debil, tak dokaze zkazit i tu pulku. Pred casem mi psal jeden nestastny majitel Alphy, jak je v tom mokry, protoze vnejsi latka je malo prodysna. Quantum Air je puvodni Microlight, ze? Ten je prodysny slusne, docela rad bych videl primaloftku z nej.

U zateplenych veci je prodysnost obalovych latek zaklad a muzeme jen doufat, ze to vyrobci casem pochopi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod sobb » ned úno 10, 2019 21:50

mike píše:Quantum Air je puvodni Microlight, ze?
Není. Air je něco novýho a snad je to slušně prodyšný. Microlight je teď jen Quantum. Takže pokud výrobce neudá, že se jedná o bývalý Microlight, tak víme prd #-o :?
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod oodoow » ned úno 10, 2019 22:04

Jj, pokud chceš mít jistotu, že to bude hodně prodyšné, tak ti nezbývá, než kupovat jenom ten Air.
Primaloftku z Quantum Air má třeba Direct Alpine.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » ned úno 10, 2019 22:15

@sobb: a jo, mas pravdu, uz jsem to nasel #-o ](*,)

@oodoow: DA ma bohuzel mizerneho designera a kvalita provedeni taky nic moc. Na te bunde je spatne nekolik zasadnich veci. 133 g/m^2 na tele a 60 na rukavech? Za mne nesmysl a stopka. Konce rukavu jsou taky uplne blbe. Myslim, ze s DA jsem uz skoncil. Tornada, co mam, jsou furt fajn, jen ta kvalita siti. Ale novou verzi stupidnim zpusobem znicili.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » ned úno 10, 2019 22:33

Ten Quantum Air má taky několik variant. Je fajn, když uvedou gramáž na konkrétním výrobku (málokdo to dělá). DA má 43g/m2 a je to stejný, jako byl Microlight. Na jiné bundě jsem ten Air viděl v asi poloviční gramáži... Supr prodyšné, ale slabší odolnost...
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » ned úno 10, 2019 22:37

mike píše:U zateplenych veci je prodysnost obalovych latek zaklad a muzeme jen doufat, ze to vyrobci casem pochopi.

Připadá mi, že se to lepší a chápou to trochu víc, než před pár lety...
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod Pierre111 » ned úno 10, 2019 22:43

Me treba zaujala tahle novinka.
https://arcteryx.com/cz/en/shop/mens/proton-fl-hoody
Predpokladam ale ze s touto izolaci zatim nikdo zkusenost nema. Nicmene bunda ma dobry design a libil se mi ten vnejsi material, lehci verze od fortius air 40.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » ned úno 10, 2019 23:00

mike píše:DA ma bohuzel mizerneho designera a kvalita provedeni taky nic moc. Na te bunde je spatne nekolik zasadnich veci. 133 g/m^2 na tele a 60 na rukavech? Za mne nesmysl a stopka

Barvy hodnotit nebudu, ale střihově mě jejich věci skvěle sedí a fajn se v nich hýbe. Bundy i kalhoty.
Asi si měl smůlu na špatný kus. Mám (nebo měl jsem) od nich hodně věcí a nikdy žádná závada v provedení..
Menší gramáž na rukávech pro tebe není, to je jasné. Když takovou bundu ale přihazuju na něco lehce zatepleného (Alphu třeba :D ) a ne jen na základní vrstvu (popř.s tenkým merinem), tak ty tenčí rukávy dávají smysl. Navíc ve fakt velkých sračkách je to pohodlnější , když na to ještě hodíš Goráčovku...
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod oodoow » ned úno 10, 2019 23:06

@mike: Hmm, mně by to asi vyhovovalo, mít míň na rukávech a víc na těle, protože u těla můžeš větrat zipem ale v rukávech ničím. Konce rukávů se ti nelíbí, že nejsou volný, že to bude málo větrat?
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3087
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » pon úno 11, 2019 0:50

@zdenki: o barvach jsem nic nepsal, myslel jsem designera provedeni. Ten u DA nerozumi KISS principu a vymysli blbosti. Tenci rukavy mozna davaji smysl, ale kdyz je na nich rekneme o 20 % min izolace. Nebo o 30 %. Tady je o 55 #-o

V zivote jsem nemel potrebu davat na primaloftku goracovku. Ani kdyz bylo tesne nad nulou a lilo, to byl jediny pripad, kdy by mozna k necemu byla. Jak je pod nulou, tak je zbytecna. Za mne je primaloftka horni vrstva a nic na ni nepatri. Kdyz uz membranovku, tak POD primaloftku (jinak membrana nefunguje), ale to uz jsme resili jinde :)

@oodoow: jo. Konce rukavu jsou nejlepsi trochu volne se stahovanim. Tohle jednak brani vetrani a jednak to bude prekazet s rukavicema, je to strasne siroke. A hodinky budes muset mit na bunde, jak sedlak :twisted: (copyright grco ;-))

Dobry designer se ukaze mj. na detailech. I kdyby ta bunda byla jinak dokonala, tohle ji zabije.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » pon úno 11, 2019 8:24

No když je těsně nad nulou a lije, tak tu membránu vytáhnu vždycky. Že by to ten primaloft ustál, to už si vyzkoušel ty, tak to nemusím opakovat.. :)
A když je hodně pod nulou a někde na hřebeni fakt hodně fučí, tak mi v ní párkrát bylo fajn i na primaloftce. V té situaci toho pocení moc nebylo..
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod apuka » pon úno 11, 2019 12:40

zdenki píše:Menší gramáž na rukávech pro tebe není, to je jasné. Když takovou bundu ale přihazuju na něco lehce zatepleného (Alphu třeba :D ) a ne jen na základní vrstvu (popř.s tenkým merinem), tak ty tenčí rukávy dávají smysl.
Tak zrovna jejich Alpha ma Alphu jen v casti rukavu, takze pulka ruky zustane prakticky jen s tou 60g izolaci. A bude to ta cast, kde Ti pripadne stece pot, tj. bude nejvice vlhko a timpadem nejvice pocitis ten chlad... :evil:

NTB, jake jsou u nas k mani bundy s P. Alpha, kde je Alpha v cele bunde a vsude a neni to zmrvene "technickymi" vychytavkami typu "hybrid", strecovy panel, lepsi prodysnost bez izolace na rukou a v kapuci a pod. Proste jakoby klasicka Alpha mikina se svrchni latkou napr. Microlight?
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » pon úno 11, 2019 13:00

Teoreticky jsem to čekal, že to bude jak píšeš s těma rukávama s Alphou po lokty. Ale zatím to bylo vždycky v pohodě. Tu moji kombinaci dělám právě proto, aby se mi tohle nestalo. Pot mi po rukách ještě nikdy netekl. Zato si to vynahradí na zádech.. :)
Jinak kdo by chtěl Alphu bez těch ,,vychytávek,, tak myslím supr je ta Rab Alpha Direct, co pořídil oodoow (taky o ní uvažuju.. :) )
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod apuka » pon úno 11, 2019 13:25

DIky za upozorneni na Alpha Direct. Nevim proc, ale stale jsem zil v tom, ze je tam taky fleece strecovy panel na bocich, pritom je to jen na ukonceni rukavu a na palec. TO by slo.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod Jery01 » pon úno 11, 2019 14:33

Mám bundu od Direct Alpine - konkrétně Alpha 2.0. Polartec je všude, celé tělo a rukávy až nakonec. Svrchní materiál je softshell/pertex. Určitě bych jí zvážil :wink:
Jery01
nováček
nováček
 
Příspěvky: 38
Registrován: čtv črc 24, 2014 0:33

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod zdenki » pon úno 11, 2019 14:47

Nemyslíš Alpha Active? Tělo a kapuca Pertex-Alpha, rukávy a boční panely Polartec PWS.
zdenki
účastník
účastník
 
Příspěvky: 402
Registrován: čtv lis 25, 2010 3:54
Bydliště: Jižní Morava

Re: Větrovky

Příspěvekod bonatius » pon úno 25, 2019 15:43

Ahojte,
chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti s bundami od firiem RAB a Direct Alpine?

Chcel by som bundu, ktoru by som nosil jar az jesen ako vrchnu vrstvu pod, ktorou by som mal termotricko. Na chladne rana a vecery na horach, alebo ked vyjdem na kopec a tam bude fukat vietor. Chcel by som, aby bola priedysna, izolovala a vydrzala aj mensi dazd.
Ak viete o nieco lepsom dajte svoj tip.
Dakujem.

Zaujimaju ma tieto bundy:
RAB Alpha Flux - https://iqsport.cz/panska-mikina-rab-alpha-flux-ink

RAB Alpha Direct - https://www.nalehko.com/produkt/rab_alpha_direct/

Alpha Jacket 2.0 Men - https://www.hudysport.sk/…/direct-alpine-alpha-jacket-2-0-m…

Gavia 3.0 - https://www.hudysport.sk/…/direct-alpine-gavia-3-0,10008015…

Robot 3.0 - https://www.hudy.cz/…/direct-alpine-robot-3-0-men,100066801…
bonatius
nováček
nováček
 
Příspěvky: 174
Registrován: čtv srp 28, 2014 12:12

Re: Větrovky

Příspěvekod Kiszoun » pon úno 25, 2019 17:45

Tož asi to není úplně do vlákna o větrovkách, protože ani jedna z těch bund prakticky není větrovka :D
Ale co se mých zkušeností týče tak Alpha - super bunda pro aktivní pohyb v chladu, izolace je na místech, kde ji je třeba (tělo, límec a ruce až po lokty) a kryté to je Pertexem a nemembránovým SS v bocích a na rukávech.
Gavia není větrovka ale mikina z technostretche a profoukne fest (víc než Polartec PowerStretch)
Robot je těžká, robustní bavlněná bunda s výborným DWR a se špatnou životností barev :D

S RABem zatím zkušenosti nemám, ale Alpha Direct bude asi podobná té Aplhě od Direct Alpine, to vypadá, že má izolaci po téměř celé vnitřní straně bundy, takže bude teplější
A RAB Flux bude taky teplejší akorát oproti Alpha Direct má prodyšné fleesové panely v bocích...
Uživatelský avatar
Kiszoun
účastník
účastník
 
Příspěvky: 282
Registrován: úte lis 8, 2011 11:31

Re: Polartec Alpha a SS bundy pro klasicke vrstveni na zimu

Příspěvekod mike » pon úno 25, 2019 18:50

Presunul jsem to. Sice ani sem uplne vsechno nepatri, ale aspon neco, do vetrovek se to nehodilo vubec.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení