Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » čtv bře 1, 2018 20:05

budo píše:Neumřel jsem, lyžovačky byla super, modrý nebe, atd. Na sněžení jsem byl vybavený.

A byl jsi taky vybaveny na -15 az -20? To je pri lyzovani horsi, nez pri turistice, dolu dojedes s rampouchem na nose ;-) Kdyz je azuro, tak toho fakt moc nepotrebujes, ale ono pokazde neni. Nebylo to casto, ale parkrat jsme zazili opravdu drsne podminky, kdy jsem byl za dobre lyzarske obleceni fakt rad. Samozrejme zadne membranove nesmysly ;-) Lyzarska bunda a kalhoty, oboji zateplene.

budo píše:Deset sobot za zimu Špindl ráno tam, večer domů. Od 7 do asi 18 let. Lyžovali jsme v tehdejších dostupných bundách, který jsme pak přes týden nosili jako bundu zimní. A ve šponovkách. Později jako frajírci (abychom vypadali jako místňáci) v džínách a ve svetru.

Ano. Dziny a svetr teda jen v puberte a rychle nas to preslo, ale sponovky a zimni bunda byla standard. Celou zimu, nekdy jsem byl na sjezdovce denne. No a chybely nam snad nejake membrany? Vzdyt jsme ani nevedeli, ze to existuje.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod budo » čtv bře 1, 2018 20:31

Kjuba - Tobě je těch lidí líto. Ok. Tvůj pohled. Mně jsou zase celkem fuk. Neřeším je. A když už mne někdy někdo zaujme skutečným extrémem, tak mi přijde spíš úsměvný, než k politování. Nekoukám na majetek jiných lidí ani se závistí ani s lítostí. A když už mi někdy něco vadí a je to spojeno s nějakým majetkem, pak spíš jiný velmi častý jev. - To, že někdo jede v autě za dvě tři nebo více mega a je to takový vidlák, že není schopen si s tím autem spárovat mobil. Častá situace - týpek v BMW ohrožuje všechny kolem částečně svou bezohledností a pocitem, že mu musí všichni uhnout - ok, je to tak časté, že jsem si zvykl. Nedělají to všichni, dělají to ale mnozí. Těm slušným všechna čest. Ale! K tomu dalším dílem ohrožuje všechny kolem tím, že je takový vidlák, že neumí nebo není schopen použít handsfree. Já najedu cca pade ročně a mobil mám na HF i když jedu 5 km.

Vrátím se k tomu vybavení - na kolo, na lyže, atd. Jak jsem napsal - já víceméně ignoruji co kdo a jestli očumuji, tak spíš když má někdo pěkný batoh a to mu ho rád pochválím a pokecám s ním. Když jsou lidi, kteří musí mít kolo za 80k a pak na něm ujedou 100km za rok, je to jejich věc a jejich peníze utopené v něčem, co nevyužijí. Nebo výbava na lyže. Neřeším. S posměchem ale na ne kouknu v momentě, kdy si to zaslouží tím, že se k tomu blbě chovají. Příklad - předbíhání a blbé kecy na vleku / lanovce jako krok č.1 a sjezd pluhem s očima navrch hlavy s nepředvídatelným chováním na sjezdovce jako krok 2. - Když je takový člověk mistr světa chováním, ale pak sotva jede se smrtí v očích a zároveň je navlečený jak Alberto Tomba na svěťák, tak to už pak koukám s posměškem.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod budo » čtv bře 1, 2018 20:56

A miku k Tobě.

Mně teda na spoluobčanech vadí spíš to, jaká jsou mnozí líná nezodpovědná hovada - což se projevuje v každých volbách a je vidět všude, kde se volič s "vysokou školou života" vybleje na FB a v dalším web prostoru. Žiju na malém městě, kde pomluvy a závist jedou mnohem víc, než ve velkých anonymních městech. Všechno to jde kolem mne, ale když se občas bavím s kamarádem, který se s dalšími lidmi do drbání pouští a od něj slyším, co tady ti naši tydýti všechno na ostatních mají potřebu řešit, tak jdu do vrtule. Pindy pitomečka, který je doma hnusný na ženu, v práci buzeruje podřízené a když se potkáme na benzince, tak první co ho zajímá, je "jakým seš tady dneska embéčkem", tak to mi přijde fakt mimózní a takový člověk mi připadá fakt k smíchu. Líto mi je spíš jeho ženy a dětí. Nosí rypáček nahoru na základě toho, že má služební auto na operák a udělali z něj vedoucího proto, že jeho bratránek mu dohodil kšeft. Když ale kouká a hledá, kde stojí ta moje služební KIA CEE'D (mimochodem skvěle svižný auto) a pak zjistí, že jsem přijel soukromou C5-kou (luxusně pohodlná velká kraxna), tak mu sklapne pant, protože má pocit, že to už není auto na posmívání se. No ale mně je úsměvná celá tahle stránka jeho chování - prostě moula, který sortuje lidi podle toho, čím přijedou.

Sám nekoukám na lidi se závistí proto, že mají drahou bundu (například). Ale spíš s úsměvem, když je vidět, že ji mají, protože na ní měli peníze, ale netuší, jak ji nosit. Naopak zase ocením, když se někdo praští přes kapsu a nakoupí si věci od Fjallraven a má to skvěle sladěné, sekne mu to a ještě je vidět, že si to pořídil s rozmyslem a využívá to. - Příklad? Před pár měsíci týpek na výstavě psů. Od pohledu myslivec, vystavoval německého ohaře a na rozdíl od mnohých jiných vystavovatelů, co s sebou táhnou hromadu krámů, sundal ze zad batůžek s vnitřní konstrukcí a sedl si na něj, protože to byla zároveň stolička. Od hlavy k patě oblečený ve Fjallraven, nenápadné barvy, decentní, sladěný, praktický. Super. A nezávidím mu to a přeju.

No a pak na druhou stranu se chechtám debílkovi, který obsluhuje v baru, který mu zařídila maminka (sám se nezmohl), ale kouká na lidi povýšeně přes prsty a podle toho, jakým autej jezděj a pak nese někomu skleničku červeného, opilá slečna do něj lehce drcne a on si poleje červeným vínem bílé tričko a pak půl hodiny na plný bar lidí křičí a nadává na slečnu a mele cosi o tom, že to bavlněné tričko s krátkým rukávem stálo 3 litry, protože to je prý nějaký značka... Pche! Stará příhoda, značku už nevím. Ale ano, na tohohle světského pitomečka já se koukám s úsměvem a pohrdáním, protože si ho zaslouží. No, při ohsluhování opilých lidí se holt stává, že se člověk poleje. Vzít si na to bílé tričko, které je sice z bavlny a má cenu pár kaček, ale páč machruju, dal jsem za něj trojku, vykřikuju to do světa a pak se čílím, že mne někdo drcnul a polil, no tak to prostě na posměváčka je. A vůbec bych to nespojoval s tím, co v nás z normalizačního hnoje zůstalo.
Naposledy upravil budo dne čtv bře 1, 2018 21:03, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod Kjuba » čtv bře 1, 2018 20:58

Budo: Hmm, díky za vysvětlení. Myslím, že rozumím.

Mike: No vidíme to asi hodně podobně. Ale je to hrozná škoda. Blbý na tom ale je to, že v tomhle ohledu jsou víc v pohodě i národy, které se mají materiálně určitě hůře než my. Mluvim z vlastní zkušenosti. Ono to nebude jen o zlaťácích, ale tak nějak o hodnotách obecně. Taky děkuji za Tvůj pohled na věc.
Kjuba
účastník
účastník
 
Příspěvky: 813
Registrován: úte dub 29, 2014 20:49

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod budo » čtv bře 1, 2018 21:09

No s hodnotama jsme na tom my dost bídně, žejo ...
Inteligenci vyvraždili náckové, zbytek vyvraždili nebo vyhnali komunisti.

A sotva jsme se trochu nadechli, máme tady druhou normalizaci s drsným tahem na branku. A půlce národa to je u zadele a než jdou k volbám, tak místo, aby si zodpovědně dělali dlouhodobý obrázek, tvořili kritický názor a ověřovali informace (spíš teda hoaxy a dezinformace), tak se na to pro jistotu vyzapomenou a volej nějakého trotla s argumentem "protože uprchlíci".
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » čtv bře 1, 2018 22:10

budo píše:Mně teda na spoluobčanech vadí spíš to, jaká jsou mnozí líná nezodpovědná hovada - což se projevuje v každých volbách a je vidět všude, kde se volič s "vysokou školou života" vybleje na FB a v dalším web prostoru.

To je ale podle mne prave dusledek komunismu a pricina toho, co se prave deje. Ono to tak bylo i driv, jen jim dneska dava FB a podobne vic moznosti se projevit.

Tady bych to ale zastavil, jelikoz uz se dostavame tam, kam na foru nechceme.

budo píše:Žiju na malém městě, kde pomluvy a závist jedou mnohem víc, než ve velkých anonymních městech.

Na malem meste jsem vyrost a uz v puberte jsem mel jasno, ze odtud chci pryc. Prave kvuli tomuhle.

Kjuba píše:No vidíme to asi hodně podobně. Ale je to hrozná škoda.

Je, ale co nadelas. Prijde mi, ze se to dost lisi v Praze a jinde. Muze to byt mou socialni bublinou, ale zda se mi, ze Praha smeruje tam, kam chceme a uz je celkem blizko, zatimco mimo ni je to naopak.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod koldas » stř led 2, 2019 11:15

Zdravím,
máte někdo osobní zkušenost s touhle kombinací na sjezdovky?
https://www.snowinn.com/ski-store/the-n ... lsrc=aw.ds

Sháním novou bundu. Můj IceLander (má 20/20K) už dosluhuje a tak mu hledám náhradu... ale nedaří se...
Dík za každý postřeh či radu nebo tip.
koldas
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: úte led 1, 2019 17:02

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod rime » pát led 18, 2019 12:56

zdravím, sháním bundu na sjezdové lyžování, která bude poctivě zateplená a nebude s v ní zároveň srážet vlhkost. Ted testuji na lyžích svoji peřovku a je to bomba, poprvé me není na horách zima. Bohužel pokud není azuro a začne padat sníh tak jde samozřejmě do háje. Výhody jsou však taky značné, úplně jiné teplo a zároveň pocit, že se přehnaně nepotíte. a teď jak to udělat aby to samý fungovalo když padá venku bordel. :)
Membránu můžu předpokládám úplně zavrhnout. Co tak něco jenom s DWR a bez membrany?
Naposledy upravil rime dne sob led 19, 2019 17:59, celkově upraveno 1
rime
nováček
nováček
 
Příspěvky: 45
Registrován: úte úno 12, 2013 11:13

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » pát led 18, 2019 14:18

Dalsi, co pochopil vyznam zateplenych veci, gratuluju ;-) Zarovem mam ale spatnou zpravu:
rime píše:Membránu můžu předpokládám úplně zavrhnout. Co tak něco jenom s DWR a bez membrany?

Chapes to naprosto spravne, ale bohuzel to nechapou vyrobci a sehnat lyzarske veci bez membrany je dneska skoro nemozne...

rime píše: Bohužel pokud není azur a začne padat sníh tak jde samozřejmě do háje.

Co tim presne myslis? Nenosim perovky, ale bundy zateplene syntetikou a se snehem neni zadny problem. Dokonce i mirny dest snesou.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod pavproch » pát led 18, 2019 19:13

S jednodenním zpožděním: fčera na Chopku sem si ověřil, že Mammutí C-change membrána fuckt funguje (na sjezdovkách mám na sobě C-change kalhoty i bundu) - zatímco na jihu (od cca Kosodreviny níže) bylo hodně slunka a těpla = cítím sem, že při jízdě membrána pěkně větrá=profukuje, o 10 minut později na severu v "číně" (mínus 4, vítr 40ms, hafo sněhu létalo vodorovně) neprofoukla ani ň. \:D/
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod rime » sob led 19, 2019 17:57

rime píše: Bohužel pokud není azur a začne padat sníh tak jde samozřejmě do háje.

Mike píše:Co tim presne myslis? Nenosim perovky, ale bundy zateplene syntetikou a se snehem neni zadny problem. Dokonce i mirny dest snesou.


Ta perovka začne značně navlhat pokud je venku teplota kolem nuly a začne padat sníh. Vydrží ještě další 2h(víc jsem nezkoušel), pořád je v ní teplo celkem teplo, ale v podstatě se člověk pohybuje v mokré bundě, ve finále je bunda doslova durch morká.

Klidně bych si koupil nějakou syntetiku, jenže jakou aby to odpovídalo zhruba 750 cuin a byla vhodná na lyže?
rime
nováček
nováček
 
Příspěvky: 45
Registrován: úte úno 12, 2013 11:13

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » sob led 19, 2019 18:08

Navlha i peri? Synteticka bunda je vlhka jen zvenku, coz nevadi, ale jestli navlhne peri, tak je to blbe. Pak jedine peri s hydrofobni upravou nebo syntetickou izolaci (Primaloft, Coreloft apod). To bude trochu jiny pocit, nez peri, ale porad vyrazne lepsi, nez co jsi pouzival driv.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » sob led 19, 2019 18:14

Koukam, zes neco dopsal... Co to je, odpovida 750 cuin peri? Zalezi kolik peri v te bunde mas. Peri se udava v gramech, syntetika jako plosna hmotnost, takze se porovnava blbe. Bral bych neco okolo 100 g/m^2. S vhodnosti na lyzovani je potiz. Lyzarske bundy jsou fajn, ale maji membranu. Dneska bohuzel uz snad vsechny. Bundy na turistiku maji obvykle na povrchu celkem jemnou latku, ktera bude na lyzich sustit ve vetru. Jestli ti ale nevadila perovka, nemuselo by ani tohle.

Membrany jsou zlo a na zateplenych bundach zlo nejvetsi, ale na druhou stranu, na lyzich se moc nepotis resp. makas jen relativne kratkou dobu a delsi dobu sedis na lanovce a vysychas. Takze by to mohly zvladat. Pak holt nejakou lyzarskou bundu, co ti sedne a bude mit prodysnost aspon 20000 g/m^2/24 hodin.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod pavproch » sob led 19, 2019 18:33

Jen upozornění pro nepravidelné účastníky tohoto pokecu: mike je zarputilý až fanatický odpůrce membrán a podporovač zateplených bund.

Já si třeba lyžařský ohoz bez membrány už nedokážu představit. Rovněž si už nedokážu představit, že lyžuju v zateplené bundě. Ale nemám patent na rozum, lyžuju teprve padesát let.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » sob led 19, 2019 18:40

Vsiml sis, ze pise, ze chce zateplenou bundu? Protoze sam poznal, ze je to tak lepsi? :P

Si to nedovedes predstavit, protoze jsi to nikdy nezkousel. Tebe presvecovat nebudu, to uz by bylo jednodussi s dubem ;-)

BTW, 50 let? Ujel jsi rodicum v kocarku hned po narozeni po sjezdovce? To by leccos vysvetlovalo 8)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod pavproch » sob led 19, 2019 18:41

Sem prvně stál na prknech, dyž mi byly tři roky.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod pavproch » sob led 19, 2019 18:44

Jo a ještě dodatek k té C-change membráně: ukažte mi jakokoli jinou látku (hadru), která se ve větru 150kmph NEbude třepat. C- change - ta hadra je totiž asi 1,5mm tlustá av mrazu tuhá - sa netřepotala.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » sob led 19, 2019 18:50

To furt 50 let neni, ne? To ja asi az ve 4 nebo 5, si to nejak nepamatuju ;-) Lyzoval jsem asi 35 let, nez jsem se na to vykaslal, coz si myslim na ziskani jistych zkusenosti staci ;-)

BTW, zajdi si do kramu a koukni na lyzarske bundy. Kolik z nich je zateplenych? 100 % nebo jen 95?

Nekecej, ze jezdis 150 km/h. Na to bys potreboval aerodynamickou kombinezu a ne jakysi igelit ;-) Zcela vazne, pres 100 km/h jsem jel (merenych, takze jiste) a mel jsem toho plna kopyta. Jestli se mi bunda trepota nebo ne bylo posledni, co mne zajimalo ;-) Jinak bezne 70 - 90 a trepotani celkem jemne latky na (puvodne zavodni) lyzarske bunde bez membrany mi nikdy nevadilo resp. jsem o nem nevedel.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod pavproch » sob led 19, 2019 18:52

Dobře, opravuju- v březnu t.r. to bude 50 let, co lyžuju.

Kdo tu psal o rychlosti jízdy na lyžích? Já psal o větru 150kmph.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » sob led 19, 2019 19:05

Ve vetru 150 km/h se budes drzet nejblizsiho sloupu lanovky a vlat smerem do Ruska ;-) Na extremni podminky tu mame jineho experta a rekl bych, ze i jeden je o jednoho vic, nez je zdravo ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod pavproch » sob led 19, 2019 19:45

Šak to taky se mnú jednou yeblo o zem.
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28129
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod rime » sob led 19, 2019 19:54

mike píše:Navlha i peri? Synteticka bunda je vlhka jen zvenku, coz nevadi, ale jestli navlhne peri, tak je to blbe.


Nevim jestli navlha peri. Kazdopadne budna cela splihne, zmensi se, je to jak kdybych s ni skocil do bazenu, ale porad funguje, akorat uz to neni ono. V teple vyschne pomerne rychle a je zas ok. Svrchni vrstva nasaka okamzite vodu, nema ani zakladni odolnost proti vode.

Na druhou stranu kdyz mrzne, tak me prijde idealni, zadnej problem(dneska v -8), supr teplo a clovek se poti vyrazne min jak v membrane.
rime
nováček
nováček
 
Příspěvky: 45
Registrován: úte úno 12, 2013 11:13

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod lojzmen » ned led 20, 2019 0:28

rime píše: V teple vyschne pomerne rychle a je zas ok.


To mne zajímá, co je to za bundu?
Že by hydrofobizované peří?
Uživatelský avatar
lojzmen
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1083
Registrován: ned lis 21, 2010 23:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » ned led 20, 2019 0:31

@rime: tak to asi peri navlha aspon castecne. U syntetiky navlhne jen vnejsi latka, ale bunda nesplihne a vevnitr je porad sucho. Zkus teda nejakou primaloftku. Vem si do kramu perovku na porovnani, jestli ti v ni bude aspon priblizne stejne teplo. Pozor na prodysnost, jsou vyrobci, co na primaloftku daji min prodysny material, nez jsou membrany (hledej dychaci test, jestli neznas). Konkretne by to mohlo byt neco jako Arcteryx Atom AR, ale letosni verze ma bohuzel hodne hlucnou vnejsi latku :?

Druha moznost je lyzarska bunda, sice s membranou, ale na lyzovani by to nemuselo byt tak strasne. Mozna, sam jsem mel vzdycky lyzarskou bundu bez membrany (i kdyz pp tvrdi, ze se bez ni neda prezit ;-)), kupoval jsem je driv, nez prisla tahle pitoma moda.

@lojzmen: tipuju spis normalni, ze snehu moc vody neni, ale taky by mne to vlastne zajimalo.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod Lipon » ned led 20, 2019 1:04

potřeboval jsem obměnit lyžobundu i kalhoty, taxem na zkoušku vzal Kilpi, za jejich "výprodejovou" cenu, nechtěl jsem kupovat předražené věci jako je Kjus nebo Burton apod.
papírově to má 20k/15k
dneska vyzkoušeno, celej den na svahu a funkci to plní, jak má - zevnitř bunda vlhká není. Obojí, jak bunda, tak kalhoty lehce zateplené.
Lipon
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4883
Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
Bydliště: furt něgde ...

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod lojzmen » ned led 20, 2019 23:27

Plánuji použít péřový kachní bunda/svetr z Decathlonu.
A nebude-li stačit, přidám nějakou neprofuk bundu.
Sjezduji mizerně několik dní v roce a tak se mi nevyplatí vlastnit vybavení.
No, a když bude hafo prašanu, použiji bundu se sněhovým límcem z dob, kdy jsem snowboardil, ale ta je tak obrovská a široká ...
Uživatelský avatar
lojzmen
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1083
Registrován: ned lis 21, 2010 23:58
Bydliště: Ostrava-Poruba

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod rime » pon pro 30, 2019 18:22

Mám tip pro lyžaře, kteří řeší jak si zalyžovat a zůstat v teple a v pohodě. Vždycky jsem měl problém s pocením při sjezdovém lyžování. Poslední dva roky testuji níže uvedenou kombinaci a zdá se, že jsem to vyřešil. Jako první vrstvu používám kompresní termoprádlo x-bionic radiactor, ale asi je to jedno jaký použijete, hlavně musí malinko hřát, být příjemný na tělo a dobře odvádět pot. Druhou vrstvu používám lehký PWS. Zde se dá asi experimentovat. Mělo by to být něco co hřeje, ale ne moc, nějaká tenká mikina s lehce načesaným vláknem a s dobrou prodyšností. No a na to používám péřovku, aktuálně tuhle - https://www.nordblanc-obchod.cz/cs/prod ... jm6412-brz.
Nikdy bych už nešel do membránové bundy, pouze v případě extrémního lyžování, ale to se nestane. Péřovka navlhá pokud není azuro, ale vydrží hřát celý den i když sněží. Večer velmi rychle uschne. Bonusy naprosto převládají - perfektní hřejivost, perfektní prodyšnost, první vrstva díky tomu velmi rychle schne a komfort - pocit sucha, tepla a čistoty;) vydrží celý den. Doporučuji pro velké poctivce, kteří se na sjezdovce neflákají.
rime
nováček
nováček
 
Příspěvky: 45
Registrován: úte úno 12, 2013 11:13

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » pon pro 30, 2019 19:58

Dalsi, kdo na to prisel :) Mozna by ti udelala jeste lepsi sluzbu synteticka izolace, ale kdyz ti funguje perovka, tak fajn. Hlavne zadna membrana, spravna lyzarska bunda nema vodni sloupec. Idealni je opravdova lyzarska bunda, ale bohuzel je dost problem sehnat nejakou nez membrany. Nastesti jsem v dobe, kdy jsem jeste lyzoval, takovou mel, jelikoz tahle dementni membranova moda jeste neprisla.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod booze » pon pro 30, 2019 22:09

mike píše:Dalsi, kdo na to prisel

rime píše:Péřovka navlhá pokud není azuro, ale vydrží hřát celý den i když sněží.

:twisted: 8)
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Jakou bundu a kalhoty na sjezdové lyžování?

Příspěvekod mike » pon pro 30, 2019 22:40

Co se ti nezda? Prisel na to, ze membrany jsou nahouby a ze to chce zateplenou bundu. Peri mi uplne idealni neprijde, ale princip je spravne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení