Stan pro 2 osoby

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Stan pro 2 osoby

Příspěvekod knotrek19 » stř pro 26, 2018 17:41

Ahoj,
chtěl bych využít povánočních slev a koupit pro nás konečně stan, abychom si nemuseli pořád stan půjčovat. Letos jsme byli na Islandu a měli jsme půjčený Jurek Alp 2.5. Se stanem jsme byli spokojeni, ale uvítali bychom stan, u kterého lze postavit tropiko a poté vsunout nebo stavět zárověň vnitřek. Často nám zůstavali na vnitřní straně kapky, které prosakovali přes tropiko. Je nutno dodat, že stan byl půjčený a má již dlouhou řadu let za sebou, takže je možné, že již nebyl kvalitou přijatelný.

Nicméně chci zde dodat, že stan chceme zakoupit hlavně proto, jelikož se chystáme na Tour du Mont Blanc. Takže stan by měl být hmotnostně přijatelný, měl by mít samozřejmě parametry, aby podlážka neprosakovala a tropiko také ne. Náš cenový strop je 5 500 Kč. Díval jsem se na Penguin gemini 150, ale našel jsem recenze, které ukazovali na nekvalitní podlážku. Jinak se mi stan líbil. Budu rád za vaše tipy.

Moc děkuji
Petr
knotrek19
nováček
nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř pro 26, 2018 17:30

Re: Stan pro 2 osoby

Příspěvekod MaroH » čtv kvě 7, 2020 11:54

Zkusím vytáhnout na světlo. Aktuálně se rozhodují mezi Wildcountry Coshee 2, wildvountry Helm 3 a salewa litetrek (asi 3) a Marmot alvar 2

Chtěl bych se hýbat okolo 2,5 kilo, ale čím míň, tím líp, budem v tom spát 2 a ideálně bychom chtěli věci vevnitř (do noh nebo vedle sebe). Priorita je hlavně objem ve sbalrnem stavu.

Preferovaná varianta je postavit tropiko a pak vepnout vnitřek, aby vnitřní stan v dešti zbytečně nemokl, než natáhnou tropiko.

Stan chci primárně na turistické přechody takže do Batohu ocenil co nejvyšší odolnost proti větru - norsko, skotsko, island až se otevřou hranice...

Je lepší tunel nebo kopule? Raději bych asi kopuli, co jsem tak četl, na druhou stranu aktuálně se mi nejvíce líbí coshee kvůli váze a možnosti otevřít komplet boky - tohle je pro mě velmi cenná funkce, abych se ráno ve stanu neuvařil. Trochu se jenom bojím, jak se tam vyjdeme a jak to zvladne vítr, když ma jen jednu tyč.

Cenově bych se chtěl pohybovat tak okolo 5, což není moc, ale na ty 2 sezony nez ho roztrham se mi vic davat nechce.

Možná bych zvážil ještě naturhike tagar, ale s tím mám trochu morální problém a taky tomu moc nevěřím...

Předem díky za rady a pomoc:-)
MaroH
nováček
nováček
 
Příspěvky: 6
Registrován: ned lis 22, 2015 14:34


Zpět na Stany