Zateplene bundy, perove i synteticke

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Pierre111 » čtv zář 6, 2018 9:02

Tak Atom SL je úplně jiná bunda, ti jí nenabízim, jen píšu, že jsem jí zkoušel a hodně se mi líbí. Já taky nechci PWS, atom SL ale nemá panely z PWS ale nějakého materiálu od Arcteryx, který je tenčí a zdá se odolnější a víc větruodolný. Panely tam mají svojí logiku, je to bunda pro velmi aktivní pohyb, takže potřebuješ aby to trochu větralo a ty jsi se nepřehříval (což funguje mám to vyzkoušeno na bundě od Millet) a dále to musí pěkně sedět na těle a nikde to nesmí tahat a omezovat. Atom SL je taková lehká mikina a spíš zateplená větrovka. Já bych pro ní použití měl. Při ledovcové tůře chci mít co nejmíň věcí, takže mám goráčovku, péřovku a triko s dlouhym rukávem na sobě. Někdy je ale počasí takový, že ti triko nestačí. Je na něj zima a občas třeba fouká. Jam jsme zpocený tak to studí. Na péřovku je moc teplo, tak musíš někdy vzít goráčovku což není občas tak příjemný. PWS mikinu nenosím protože je to hlavně moc velký do batohu. Taková mikina se hodí i na chatu nebo ubytování kde není zas takové teplo na tričko. Já tyhle bundy Atom SL a Atom LT beru jako náhradu PWS mikiny. Jsou stejně těžké, spíše menší po sbalení a víc hřejí, navíc jsou odolnější vůči větru. Od té doby co mám tu Milletku, tak PWS ani větrovku neberu.

Já bych Atom AR na pohyb mít nemohl, hýbu se rychleji a v tomhle bych se asi dost přehříval, o pocení nejde, potím se skoro vždy. Každý to má ale jinak. Protony nabízím protože podle mě mají ideální množství izolace, v(aspoň pro mě), velmi dobře dýchají, nemají boční panely, které se dost lidí nelíbí a také mají velmi zajímavý vnější materiál. Měl by to být myslím nylon 40D? s elastanem. Je to tedy pružné a navíc to vypadá dost odolně.
Sorry za dlouhý příspěvek :D.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod fps » čtv zář 6, 2018 13:31

Mawenzi píše:mate nekdo zkusenosti s tilak vers?

jsem chtěl zkusit Polartec Alpha, zkoušel jsem v krámu Tilak Verso, ale má strašně široký otvor na krk, takže jsem ji kuli tomu nekoupil
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Pierre111 » čtv zář 6, 2018 13:35

Takhle na obrázku bohužel vypadá Verso dost ošklivě a cena je dost vysoká. Proč nechcete na zateplovací bundě kapuci ? Já jí moc nechtěl na péřovce kvůli zamaštění od vlasů, ale postupem času přicházím na to, že by tam nebyla špatná.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod fps » čtv zář 6, 2018 13:40

- obrázky mně nezajímají, hlavně že se my v reálu vše od Tilaku líbí
- já na turistiku kupuji bundy jedině s kapucí, ale Tilak Verso jsem chtěl do města, a kdyby se mi Polartec Alpha osvědčil ve městě, tak bych Polartec Alpha koupil i na turistiku, ale s kapucí
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » čtv zář 6, 2018 14:24

Alphu bych do mesta moc nekupoval. Jeji vyhoda je neskutecna prodysnost (vzhledem k schopnosti udrzet teplo na "konstantni" urovni v pohybu) - ale je urcena na (hodne) aktivni pohyb a proto udrzuje teplo na nejake urovni, "zbytek" propousti, navic to teplo moc dlouho neuddrzi, "neakumuluje". No a to je jeji velka nevyhoda pri pouziti ve meste, kde se tak moc aktivni pohyb neocekava. Jednoduse receno v ni bude docela zima.
(Ja vim, ze jsem to napsal hodne laickym jazykem, ale nema smysl uvadet technicke detaily.)

Ja jsem na OF docela dost pozitivniho popsal o Alfe, ale vzdy jsem psal, ze je to vhodna bunda pri potivych aktivitach. A napriklad prave mikovi by se mohla bunda jako Tilak Verso hodit, protoze je presne na to, na co bundu shani, na to je lepsi nez bezny Primaloft Gold. (Ale vim, ze on si ji (asi) nikdy nekoupi, bo izolacni material Polartec...) Ale na nepotive aktivity Alfu radeji ne, uzivatel by byl zklamany.

Jinak mike psal o tom, proc nechce kapuci - jeho myslenky asi skotaci velice rychle :wink: a pod kapuci se mu pry prehriva hlava. Proto ani cepici poradne nepouziva, jen Buff-satek a to jenom pri moc velke zime nebo vetru. (Pokud jsem neco z jeho starych postu spatne pochopil, urcite me rychle opravi.)
Ja si taky myslim, ze na hory na noseni v pohybu (tj. ne jen okolo chaty/stanu, na odpocinek) bez kapuce je blby napad.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » čtv zář 6, 2018 19:18

@apuka: jo, mam vykonny mozek, ktery potrebuje dobre chlazeni. Uz ale taky neni, co byval, jelikoz si zaboha nemuzu vzpomenout, kdy a proc jsem te jmenoval svym tiskovym mluvcim nebo vykladacem svych textu :-k

@Pierre111: kapuce mi vadi a nemam pro ne skoro pouziti. Jen na membranovce, v desti je potreba, ale jinak mi prijde lepsi Buff. V kapuci se mi prehriva hlava, mam mokre vlasy, pot mi tece do oci, kapuce prekazi ve vyhledu i celkove. Asi jen dvakrat v zivote jsem zazil, ze Buff nestacil. Hreben MF, -15 a hodne silny vitr, ale to uz stejne resi lip kukla.

Na zateplene bunde ma dalsi nevyhody. Je tezsi, takze vic deformuje bundu, zvlast kdyz mas rozepnuty zip, kterym ja reguluju teplotu. No a v zime do ni jeste pada snih, staci se nekde otrit o vetev. To se mi stava kazdou chvili, bundu staci otrepat, pripadne to spadne samo za chuze, kapuci bych musel vytrepavat.

Jinymi slovy, pro mne same nevyhody a vyhody skoro zadne, takze davam prednost bundam bez kapuce.

Ad Atom AR: moje primaloftky maji 100 nebo 115 g/m^2 Primaloftu One, coz celkem odpovida tem 120 Coreloftu, nekde ma Atom i jen 80. Hledam nahradu za jednu z nich a mela by byt stejne tepla. Na druhou stranu uz je Primaloft po 11 letech docela zvaleny, takze asi bude teplejsi. Jeste si ale vzpominam, ze nova byla fajn. Na Protony se ale taky kouknu, mozna by na to prechodne obdobi vyhovovaly. Treba v breznu, kdyz uz je slunce vysoko, to uz je mi v nekdy primaloftce trochu horko.

Pierre111 píše:Já tyhle bundy Atom SL a Atom LT beru jako náhradu PWS mikiny. Jsou stejně těžké, spíše menší po sbalení a víc hřejí, navíc jsou odolnější vůči větru.

Tomu rozumim, ale ja nemam pro PWS mikinu pouziti, a tak nahradu nepotrebuju :)

Pierre111 píše:Od té doby co mám tu Milletku, tak PWS ani větrovku neberu.

Zajimave, pro mne je vetrovka jedna z nejdulezitejsich casti obleceni. Ale na trochu jine podminky, oblekam ji, kdyz uz to neni na tricko a to by mi v zateplene bunde bylo horko. Nebo myslis ciste na ty ledovce? Tam taky, ale pohybuju se asi niz, do 4000 a tam se mi malokdy stane, ze by mi byla v tricku a vetrovce kosa. V lete.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » čtv zář 6, 2018 19:29

apuka píše:A napriklad prave mikovi by se mohla bunda jako Tilak Verso hodit, protoze je presne na to, na co bundu shani, na to je lepsi nez bezny Primaloft Gold. (Ale vim, ze on si ji (asi) nikdy nekoupi, bo izolacni material Polartec...)

:roll: proc bych mel kupovat neco, o cem jsem presvedcen, ze bude horsi, nez to, co mam? Jak jsem psal, kdyz mi ji nekdo koupi nebo pujci, jsem ochoten ji vyzkouset. Utracet za ni ale nebudu, nevidim duvod.

Hlavni minus PA je pro mne polovicni CLO proti Primaloftu. Navic u Tilaku nikde nevidim gramaz (to uz je z nich znacka pro hipstery?), ale podle vahy bundy bude asi mala. Takze by mi v tom byla kosa.

Hlavni vyhoda, tedy prodysnost, je cisty marketing. Vsichni prodejci to opisujou a ty to opakujes jak papousek. No a ja ti zopakuju, ze vsechny synteticke izolace jsou hodne prodysne a prodysnost bundy je dana obalovymi materialy. Zabalili fleece do Pertexu a potrebovali to nejak prodat :D Fleece ma okolo 250 CFM, coz je vyrazne vic, nez potrebujes (50 staci) a samotny Primaloft, Coreloft a jine na tom budou podobne.

Proti Polartecu nic nemam, PowerDry tu chvalim hodne dlouho, poridil jsem si bundu z Neoshellu a je fajn, ale to neznamena, ze jim budu zrat uplne vsechno. Verim, ze proti samotne flisce je PA pokrok, ale pro mne jsou flisky predpotopni material.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod dakre » čtv zář 6, 2018 23:18

booze píše:@dakre ja jsem po zkusenostech grca :prayer: presel na zateplenou vestu a zateplenou bundu. Perova vesta byla blbost, protoze jsem se v ni potil jak hovado. Ted mam umelou a jen stridam bundy umelou/perovou a funguje to naprosto perfektne ve vetsich mrazech. V zime chodim i s batohem v perovce a funguje taky super. Na bezky nebo skialpy si dam jen vestu a pri zastavce si prioblecu bundu.To by mohlo byt taky reseni. Jen ta vesta musi dobre dychat.

Já mám (péřovou) vestu do města, ale na turistiku mi vesta nevyhovuje. A ani v tom mětě to není vždy ideál. Občas se mi stane, že je v ní horko, když není venku dostatečně chladno, nebo pod ní vezmu teplejší mikinu nebo naopak, je mi v ní sice teplo, ale na paže a ruce je mi zima. :/ Zkoušel jsem i vestu na turistiku, ale byla mi zima na paže a naopak horko na záda (skoro vždy nosím nějaký batoh).

apuka píše:@dakre: Mozna by nebylo od veci, kdybys trochu vice specifikoval svoji potivost i zimomrivost - v cem chodis ted, co myslis Ty pod pojmy zastavka, klidna prochazka, o jakem teplotnim rozsahu pouziti vubec uvazujes, atd. To at se tady nehadame o prkotinach, ale muze se Ti neco konretniho poradit. Klidne jak od hrejicich mika a spol., tak i od lidi s Tobe podobnejsi termoregulaci.


Ok, zkusím to nějak popsat. Co se týče zimomřivosti, tak jednak mi rychle chladnou prsty, takže v podstatě od podzimu do jara, kdy to jde k 5°C a níže nosím při delším pobytu venku rukavice. To samé čepice. Dále nemám rád, když mi fouká na krk, atd.
Co se týče potivosti, tak nejprve mám mokré zadá (to je hned), nastupuje pot na čele a zátylku (taky celkem rychlovka) a samozřejmě podpaží (takže pokud je možnost odvětrávám zipy v podpaží) .

Bundu bych chtěl primárně od podzimo do jara. V současnosti to většinou řeším kombinací termotričko, na to mikina (fleece, half zip nebo nějaká teplější mikina) a bunda (na klidnější tempo mám starší softshelku od Warmpeace, která má zevnitř místy takovou nějakou chlupatinu. Jinak mám ještě větrovku a záložní GTX packlite a něco do města).

Klidnou procházkou mám třeba na mysli, že se o víkendu sebereme a jdeme 5 km "normální" chůzi (cca 40-45 minut) na návštěvu k rodičům a podobně. Prostě žádné šplhání do kopců atd. špíše sestup z kopců a nebo chuze po vrstevnici
Do města nosím vetšinou civilnější oblečení, ale měl jsme představu, že když už tu bundu budu mít, tak by dala občas použít i tam. Pokud je velká zima, tak do mám města teplou zimni parku.

Když jdu někam do hor, tak samozřejmě zálží na počasí. Když jsem šel naposledy na konci zimy na Javorový, tak mírně mrzlo, ale svítilo slunce, takže do kopce jsem šel jen v nějakém DL triku od Senzoru a na tom mikina se zipem u krku (nějaká Hannah micra). Za chůze mi bylo teplo, ale jakmile na chvíli zastavím začínám chladnout a je mi zima. Pokud fouká, tak přidám větrovku. Hřebenovka na Ropičku a dolů se jen ve spoceném DL tričku a mikině jít nedala, takže jsem si nechal větrovku, ale bylo to pro mě takové na hraně, hlavně když jsme na chvíli někde zastavil. To jsem přivlékal takovou mikino bundu, ale ta zase není moc větruodolná. Kámoš, který jezdí skialpy šel tenhle úsek právě v primaloftce.
Nebo podobně na podzim v Tatrách. K Žabímu potoku jsme to zvládnul opět v triku s DL a teplejší fleeckou, ale pak začlo foukat a padat mokrý sníh, tak jsme si oblékl starou záložní GTX packlite a i přes odvětráni v podpaží jsem byl spocený, protože tolik nedýchá a když jsme pak zastavili nebo zpomalili, tak mi začala být kosa. :/

Omlouvám se za delší příspěvek, ale stručněji jsem to neuměl. Snad se na základě toho doberu, co by pro mě bylo nejvhodnější.
dakre
nováček
nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř bře 11, 2009 10:47

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pát zář 7, 2018 0:31

Rekl bych, ze jsi na tom podobne, jako ja, a tak mas dve moznosti. Bud budes mokry, bude ti zima a neuschnes nebo budes mokry, bude ti teplo a casem uschnes. Tu prvni uz sis v ruznych variantach vyzkousel, tu druhou ti poskytne primaloftka. Moznost, ze budes suchy, pro tebe pri aktivnejsim pohybu neexistuje. Smir se s tim, neni to tak tezke ;-)

Kdyz se to podari sehnat dobrou primaloftku, budes potrebovat uz jen dobre funkcni tricko s dlouhym rukavem, ktere dokaze odvest pot od tela. Je dulezite, bude mokre, ale nemelo by ti to (moc) vadit. Zapomen na merino a podobne materialy, co saji vodu. Jedine umelina, za mne PowerDry. Ukolem tricka je odvest pot od tela a odparit ho, aby pres primaloftku prosel jako para. Pripadne primo otevrenym zipem. To je taky dulezite, naucit se vetrat zipem. Casem to pujde automaticky, ja uz to ani nevnimam, ale chce to, aby bunda mela dobry zip, ktery se neseka.

Sehnat dobrou bundu neni uplne snadne. Mela by mit dost izolace, za mne okolo 100 g/m^2 Primaloftu One/Gold nebo obdobneho. Musi byt dostatecne prodysna, ale zaroven rozumne vetruodolna. Zalezi i na detailech, zip viz vyse, konce rukavu by nemely byt moc tesne, tema vetras taky. Ve vetsi zime se utesni rukavicema, pripadne stahovanim. Kapuci podle preferenci, mela by byt rozumne dopnutelna ke krku, kvuli vetsi zime. Bunda by nemela byt moc na telo, vzduchova mezera ma celkem podstatnou funkci.

Mozna muzes zacit tak, ze si pujcis primaloftku od kamose a vyzkousis, jak ti to v ni jde. Neboj se jen toho tricka a nepridavej dalsi zbytecne vrstvy, nepomuzou a kvuli nim to cele nebude fungovat spravne. Jen dve vrstvy plus jedna zalozni pri pripad nouze, kdy z nejakeho duvodu (nemoc, vycerpani...) telo nebude schopne generovat dost tepla a zacnes prochladat. Nosim na to tenke merino triko s dlouhym rukavem, tady je plus, ze saje, protoze pomaha vytahovat pot z prvni vrstvy. Uz nevim kolik let na nej nedoslo, ale nosim ho v batohu porad. Jako prvni ale pro zahrati pouzivam rukavice a Buff na hlavu, tam unika tepla nejvic.

Jestli mas pocit, ze je vsechno naopak, nez klasicke vrstveni, tak je to spravny pocit. Funguje to jinak a proto je kombinovani obou zpusobu spatne.

Kdyz se budes hodne potit, bude primaloftka na povrchu mokra, mozna bude i trochu namrzat (jak moc zalezi na vlhkosti, vetru a teplote). To je v poradku, zevnitr bude sucha a o to jde. Pripadnou krustu neni spatne jednou za cas rozbit, ale je to spis vyjimka, nez pravidlo. Spatne prodysna bunda se pozna tak, ze bude mokra i zevnitr a ze potece pot z rukavu. Pomuze ti dychaci test, pres bundu by se melo dat bez vetsi namahy dychat. Dostatecne prodysny by mel byt treba Pertex Microlight, ale bacha na podsivku, tou se da bunda spolehlive zabit a byva z neceho jineho, nez vnejsek.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod dakre » pon zář 10, 2018 22:08

mike píše:Moznost, ze budes suchy, pro tebe pri aktivnejsim pohybu neexistuje. Smir se s tim, neni to tak tezke ;-).

Fázi smíření mám dávno za sebou a máš pravdu, nebylo to tak těžké. ;) Nyní proto hledám řešení a jsem rád, že jsi mě někam nasměroval. A asi to vypadá, že můj počáteční tip na primaloftku nebyl úplně scestný. Ten princip dvou vrstev vypadá sice trochu nezvykle, ale proč to nezkusit, kor když současný stav je nefunkční. Jen s tím půjčením bundy to asi neklapne - kamarád je o dost menší.

S výběrem bundy to asi teď nebude tak divoké. Co jsem se koukal, tak vyprodeje končí a nabídka je celkem probraná. Případně zkusím vyzkoušet aspoň tu LZ Quake či DA Belay. Ta Montura, krom divokého vzhledu, podle zdejších komentářů stejně moc dobře nedýcha. Ale tipy k výběru si zkusím zapamatovat. :wink:

Momentálně se teda zkusím zaměřit na nějaké to Power Dry tričko. Máš prosím tě nějaký tip? V Hudy jsem naše nějaké Atacazo Light od Mammutu, ale nevím jestli 180g je moc, nebo spíše málo. Ale to bych měl asi řešit v jiném vlákně, co?

Díky za za rady a čas! :prayer:
dakre
nováček
nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř bře 11, 2009 10:47

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte zář 11, 2018 0:37

Tezko rict, vaha neni nic moc udaj, lepsi je gramaz materialu. Spis bych ale rekl, ze bude moc tenke a vadil by mi ten zip, protoze na hole telo nic moc. Moje dve XL tricka vazi 244 g (Haglofs) a 215 (Zajo) (ani jedno se uz nedela). Haglofs ma gramaz asi 196 g/m^2 a pouzivam ho vetsinu zimy. Zajo ma asi 176 a pouzivam ho spis na jare, kdyz uz neni takova zima.

Musi to ale fungovat dohromady s bundou, moje uz je hodne jeta, s novou bych asi pouzival vic Zajo. Melo by to byt priblizne tak, ze kdyz si bundu uplne zapnes a jsi v klidu, tak by ti nemelo byt zima pri teplote tak -5 az -10 stupnu. Kdyz nebudes rozehraty pohybem. Taky bacha na to, ze nova primaloftka zpocatku nehreje naplno. Izolace se musi nafouknout a na rozdil od peri je na to potreba bundu pouzivat. Nekolik dni a po kazdem vyprani se to opakuje.

Dalsi vec je, ze neni Power Dry jako Power Dry. Potrebujes ten puvodni, co je na obrazkach Polartecu, kde vysvetluji funkci. Zevnitr hladky, zvnejsku clenity. Bohuzel se dela i presne opacny a pak to nefunguje (vyzkouseno, HighPoint). Nemusis mit ale nutne Power Dry, staci jakekoliv teplejsi triko z umeliny, ktere funguje a moc nechladi (za mne ne Coolmax). Tricko musi sedet na telo, aby odvadeni potu fungovalo. Bunda naopak, tam je lepsi, kdyz je volnejsi. Protoze tricko odvadi tekuty pot, zatimco pres bundu jde para a vzduchova vrstva funguje jednak jako pridana izolace a jednak jako "buffer" na tu paru.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod dakre » pát zář 14, 2018 22:11

mike píše:Tezko rict, vaha neni nic moc udaj, lepsi je gramaz materialu. Spis bych ale rekl, ze bude moc tenke a vadil by mi ten zip, protoze na hole telo nic moc. Moje dve XL tricka vazi 244 g (Haglofs) a 215 (Zajo) (ani jedno se uz nedela). Haglofs ma gramaz asi 196 g/m^2 a pouzivam ho vetsinu zimy. Zajo ma asi 176 a pouzivam ho spis na jare, kdyz uz neni takova zima.


Tak jsem si ho vyzkoušel, ale není to ono. Jednak velikost XL jsem měl jako po větším bráchovi (L bohužel nebylo a obávám se, že bych měl krátké rukávy), ale hlavně bylo hladké z obou stran, takže to asi nebude ten "správný" Power Dry. :(

V TNF jsem narazil na PL bundu SUMMIT L3 PROPRIUS. Výplň je PL Gold 60g (i když mi se zdá, že na šítktu bylo uvedeno 90, ale na webu všude uvádí, že 60) takže tenčí, ale skladná a lehká. Prodyšnost mi přišla OK, kapuce mi seděla, fajn byly otvory na palce na koncích rukávů, ale pro změnu chybí boční kapsy.
Co mě ale zaujalo více byla L3 Ventrix Hoodie. Zateplení by měla mít 80g polyesterem Ventrix, ve kterém jsou prý otvory, které se při pohybu otvírají a tím pádem bunda lépe dýchá a naopak při stáni ty otvory stáhnou a teplo by nemělo tolik unikat. Bohužel jsem k tomu zatím moc informací nenašel. Jinak bunda mi přišla lehká a teplá, velice příjemná a pohodlná na těle. Kapuce stahovatelná, kapsy na bocích i jedna uvnitř jsou fajn. Co si o tom myslíte?
dakre
nováček
nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř bře 11, 2009 10:47

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » sob zář 15, 2018 1:43

Myslim, ze je to cisty marketing ;-) Potrebuji prijit s necim novym a "inovativnim" i kdyby to mela byt uplna blbost. Jestli ti ale jinak sedi a pripada dost tepla, tak ji klidne zkus, snad tu izolaci laserem moc nepokazili. Poradne si ji prohledni, TNF nekdy byva na stiru s kvalitou. Casteji ale se strihem a velikostma. Osobne bych za tyhle penize koupil spis Arcteryx, za 2 - 3k by byla OK. Ja totiz TNF povazuju spis za (pod)prumernou supermarketovou znacku.

dakre píše:fajn byly otvory na palce na koncích rukávů

Tohle je ale spatne, pro mne showstopper. Konce rukavu musi byt trochu volne, kdyz je tepleji, tak jima vetras a bez toho budou mokre a neprijemne. Stahovani je samozrejme v pohode, kdyz se da povolit.

dakre píše: ale hlavně bylo hladké z obou stran, takže to asi nebude ten "správný" Power Dry

Tohle se tezko popisuje... Puvodni Power Dry byl zvenku opravdu clenity az (mikro) chlupaty a ten fungoval nejlip. Novejsi verze jsou hladsi, ale rozdil mezi vnitrkem a vnejskem je znat. Vnitrek je hladky uplne, vnejsek ma trochu cleneni.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Rainier Wolfcastle » stř říj 17, 2018 8:04

Poradite prosim nejakou zateplovaci bundu s sirsim strihem v oblasti prsou a ramen?
Bezne nosim xl, ale u zateplovacek me to tahne v oblasti prsou a zad. U xxl mam zas moc dlouhe rukavy...
Uživatelský avatar
Rainier Wolfcastle
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: úte úno 22, 2011 19:35

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Pierre111 » stř říj 17, 2018 8:37

No a co vyzkoušet něco elastického ? Bud komplet elastický materiál a zateplení nebo aspoň elastické vsadky v podpaží nebo na boku. Je mi jasný, že se hned někdo ozve, že je tohle na prd, ale pokud tě to táhne, je to řešení. :) Například Arcteryc Proton Ar je elastický, Arcteryx Atom Lt má zase vsadky na boku. Nevím jak teplou bundu chceš a na co jí budeš používat.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » stř říj 17, 2018 9:26

@Rainer...: Moje zkusenost je, ze bundy RAB jsou takove, jak pises. Normalne nosim XL, u nich mam u tri bund L a v obrasti ramen a prsou mam mista dost, spise v pasu je to jen malinko vetsi nez bezne L. Je to ale treba zkusit.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod fps » stř říj 17, 2018 16:48

já jsem tedy zkoušel jen jednu bundu Rab, a XL my byla malá, u ostatních výrobců mívám vždy XL
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » stř říj 17, 2018 18:08

@fps: ale tady slo o sirku v ramenou a prsou, ne o rukavy. Samozrejme, vyzkouset treba vsechno.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » stř říj 17, 2018 20:45

Mam od Rabu vetrovku, anorak, a ten je mi pres prsa a ramena tak akorat, uzsi by nesel. Je to rozsirena verze, normalni verze s full zipem mi byla prave v tech mistech uzka. Anorak je rozsireny proto, aby se lip oblekal. Celkove mi prijde Rab v ramenou a pres prsa spis uzsi, ale delaji nekolik strihu a chce to vyzkouset konkretni bundu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod pomasko » čtv říj 18, 2018 21:36

Ahojte, nemáte niekto skúsenosť s touto pérovkou z Decathlonu? Najmä čo sa strihu týka...mám vysokú a dosť chudú postavu a v jej popise píšu o veľmi priliehavom strihu, čo by mne celkom dosť vyhovovalo. Na vyskúšanie ju majú 200km ďaleko v BA a zbytočne objednávať sa mi ju nechce :? Bunda by bola z 99% používaná len na bežné nosenie...Vďaka :)
Uživatelský avatar
pomasko
nováček
nováček
 
Příspěvky: 49
Registrován: pon srp 14, 2017 16:16

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod dudy » čtv říj 18, 2018 22:02

Tuším, že Quido jí měl a vracel jí, že z ní lezlo peří...
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Rainier Wolfcastle » pát říj 19, 2018 9:00

Díky. Tu RABku zkusím. Jeden prodejce v mé blízkosti je od letošního roku bude mít v nabídce.
Zatím jsem zkoušel jen SJ a Warmpeace a to u mě nešlo...
Uživatelský avatar
Rainier Wolfcastle
účastník
účastník
 
Příspěvky: 232
Registrován: úte úno 22, 2011 19:35

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon říj 22, 2018 13:50

dudy píše:Tuším, že Quido jí měl a vracel jí, že z ní lezlo peří...
Ano, ale mam tuseni, ze on zkousel jinou lehkou perovku z Decathlonu, nejsem si vsak jisty. Nejlepsi by bylo, kdyby pomasko mu primo napsal SZ.
Jinak je jeste mozne si zkusit pohledat tu perovky pres nemecke nebo francouzske stranky Decathlonu a tam se podivat na recenze uzivatelu, byva jich tam nesrovnatelne vice - a pomuze i Google translator (jen mala rada, pokud trochu clovek rozumi anglicky, tak radeji prelozit do anglictiny, ne primo do cestiny, je to srozumitejnejsi).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod remy77 » pon říj 22, 2018 15:30

tiez sa mi zda, ze mal inu. Tato vyzera byt na nejaky novy tovar.

Inak zaujimalo by ma to kacacie perie s 800 cuin...
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon říj 22, 2018 17:59

remy77 píše:zaujimalo by ma to kacacie perie s 800 cuin
Tak to do Decathlonu kvuli tomu nejezdi... Na nemecke strance je to uz husi peri...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod dudy » pon říj 22, 2018 18:15

apuka píše:
dudy píše:Tuším, že Quido jí měl a vracel jí, že z ní lezlo peří...
Ano, ale mam tuseni, ze on zkousel jinou lehkou perovku z Decathlonu...



Já mám zase tušení, že to byla ta samá, akorát šedivá...
:wink:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon říj 22, 2018 18:27

Mozna Quido mel starsi verzi. Na obrazku sice vypadaji podobne usite, ale koukni na popisy, je tam vetsina veci jina. Pravda, to jeste nic neznamena, kdyz mohou mit 800 cuin kachni peri ](*,)

Asi tazateli nezustane nic jineho, nez to vyzkouset a poreferovat.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon říj 22, 2018 18:30

Zrovna jsem pred kramem potkal zenskou, co ji mela na sobe. Proc ji mela na sobe pri aktualni teplote nechapu, ale na prvni pohled pusobila pekne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Michal82 » pon říj 22, 2018 19:32

Mike - klasika - tady má každej turista buď perovku nebo gtx - a je cca kolem 15°C a vylezou jen z auta nebo autobusu a jdou 10m do obchodu tak i kdyby lilo GTX taky k ničemu.

Je to proste móda, to je cele.
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon říj 22, 2018 21:30

Kde tady? Perovky jsou bezne v Italii, tam se jim smeju. Slezu v rijnu nebo v listopadu z hor, jdu po meste v tricku, protoze je je krasne a okolo 20 stupnu a vetsina domorodcu a hlavne domorodkyn je v perovkach :D

V Praze to ale bezne neni, proto mne zenska zaujala.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení