Zateplene bundy, perove i synteticke

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod fps » ned zář 2, 2018 15:02

- je snad každému jasné že píši o g/m2, 100 g neváží ani UL větrovka, natož zateplená bunda
- já na cca 30 minutovou pauzu na jídlo při -15°C mívám na sobě funkční prádlo, PWS a 150 g 800 cuin peří, jen funkční prádlo a 100 g/m2 primaloftu nebo climashieldu mně tedy nestačí
- žádná zateplená bunda s podšívkou a svrchní látkou nemá ani zdaleka tak dobrou prodyšnost jako funkční prádlo nebo PWS
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » ned zář 2, 2018 16:49

mike píše:Společnost pro uvádění věcí na pravou míru
Tj, jsi zase uplne vedle :wink: Resp. jsi prave ukazal, proc byvas tak vedle; ze jednoduse vsechny soudis podle sebe a nechapes, ze nekdo (presnejji vetsina lidi) muze mit uplne jine vlastnosti termoregulace a taky zkusenosti a potreby. Protoze spise Ty mas posahanou termoregulaci oproti "normalu", ne fps - vsak jsem kvuli tomu psal, ze Ty "silne hrejes".
mike píše:Do 3 km/h chodi mozna ma sousedka s choditkem, ktere musi byt pres 85 a bez nej uz nezvlada. Normalni lidi chodi v klidu 4 - 5 km/h.
Ja jsem ale psal o "klidne prochazce" ne o bezne chuzi vystresovanych lidi (do prace, domu, vybavivat, atd.) :lol:. Zkus se divat na lidi, kteri se nekde v lese, parku nebo jinych prochazkovych mistech se prochazeji "jen tak", napr. na pokec s kamosem, pritelkyni, s ditetem, atd. To je "klidna prochazka", tam se nezenes za nicim, netlaci Te cas, nezenes se za nejakou rychlosti nebo tepovkou a spalovanim kaloriim, atd. Vsak i doktori rikaji, ze "pro zdravi" (tj. pro kardiovaskularni obeh) pomaha chuze rychlosti od 4,8 km/h, tehdy zacis vice spalovat. Proto se ani nezahrivas. A to se s "klidnou prochazkou" vylucuje. Tam nechces, abys "spaloval", tam chces, abys to ani nepocitil, zes chodil. Delava to obcas vetsina lidi, ale vim dobre, ze Tvoje parketa to neni , tak to pro Tebe ani neexistuje.
mike píše:Ty ale hlavne furt nechapes, ze vrstveni pod zateplenou bundou zamezi z (vetsi) casti jeji funkci, kterou je zadrzet teplo...
Jako bych nebyl ja snad jediny, kdo pise, ze funguje aj Tvoje oblekani (ale pouze pri pohybu!) - ale taky cibule a kdo pouziva jedno i druhe, podle aktualnich potreb. Takze znam vyhody i nevyhody obou zpusobu - a taky si je dobre vnimam a nedelam z nich prkotinu.
mike píše:Nekde jsem psal, ze existuje univerzalni bunda?
Doslovne ne, "jen" jsi psal, ze Ty ji mas :wink: :lol: (viz citace v prispevku fps hned za Tvou odpovedi mne). Kdyz ty dve veci dam do logickych vyroku, tak mi prijde, ze bud takova bunda podle Tebe existuje, nebo Ty mas neexistujici vec 8) - tak muzes vysvtlit, ktery predpoklad/vyvod je pravdivy :-k :mentor:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Větrovky

Příspěvekod apuka » ned zář 2, 2018 16:56

aksam píše:Bych zase tak skeptický k vlně jako izolačnímu materiálu v bundě nebyl. Mám 7 let Ortovox Piz Bianco, izolace 150g/m2 swisswool ... Co můžu srovnat tak je plně srovnatelná s bundou se 100g/m2 primaloftu sport v pertexu classic.
JJ, zase jsem nasel jeden test damske verze toho Mammutu z Alpin wool, kde to zenska testovala nekolik dnu na kole s pripnutym nosicem na decko, stejnou trasu za podobnych podminek s ruznyma bundama - a vyslo ji, ze je ta z Alpin woolu po ciste flisce bez sustaku nejvice prodysna, nejmene se v ni spotila (resp. prave ze se skoro nespotila). Vcetne Primaloftek/syntetik a perove.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » ned zář 2, 2018 20:44

apuka píše:
mike píše:Společnost pro uvádění věcí na pravou míru
Tj, jsi zase uplne vedle :wink: Resp. jsi prave ukazal, proc byvas tak vedle; ze jednoduse vsechny soudis podle sebe a nechapes, ze nekdo (presnejji vetsina lidi) muze mit uplne jine vlastnosti termoregulace a taky zkusenosti a potreby.

Vubec ne. Uvadel jsem na pravou miru nesmysly, ktere jsi mi vlozil do ust. Coz bylo jasne snad kazdemu, kdo umi cist a reaguje na to, co je napsano a ne na to, co ma v hlave. Tak kdo je tady mimo?

apuka píše:Protoze spise Ty mas posahanou termoregulaci oproti "normalu", ne fps - vsak jsem kvuli tomu psal, ze Ty "silne hrejes".

Silne hreju a proto chodim v +5 v primaloftce, zatimco fps pise, ze by se uvaril :roll: Funguju ve vetsim rozsahu teplot obema smery a jsem to ja, kdo ma posahanou termoregulaci? Trochu logiky, prosim.

apuka píše:Ja jsem ale psal o "klidne prochazce" ne o bezne chuzi vystresovanych lidi (do prace, domu, vybavivat, atd.)

Vystresovani lidi chodi rychle, okolo 6 km/h. Ty 3 km/h sis proste vymyslel.

apuka píše:Vsak i doktori rikaji, ze "pro zdravi" (tj. pro kardiovaskularni obeh) pomaha chuze rychlosti od 4,8 km/h, tehdy zacis vice spalovat.

Schvalne, kde myslis, ze se vzalo takove divne cislo? :twisted:

apuka píše:Doslovne ne, "jen" jsi psal, ze Ty ji mas :wink: :lol: (viz citace v prispevku fps hned za Tvou odpovedi mne). Kdyz ty dve veci dam do logickych vyroku, tak mi prijde, ze bud takova bunda podle Tebe existuje, nebo Ty mas neexistujici vec 8) - tak muzes vysvtlit, ktery predpoklad/vyvod je pravdivy :-k :mentor:

:roll: psal jsem, ze mam bundu, ktera funguje v rozsahu +5 az -20 stupnu. Dokonce dve, ale ani jedna neni univerzalni. Jedna je na venek a druha do mesta, pod kazdou nosim neco jineho.

Zas polemizujes s necim, co jsem nenapsal. Sorry, ale tohle mne nebavi. Jsi vazne jako zenska s PMS, ktera si hleda zaminku, aby se mohla pohadat. Na to si ale najdi nekoho jineho [-(
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » ned zář 2, 2018 20:55

fps píše:- je snad každému jasné že píši o g/m2, 100 g neváží ani UL větrovka, natož zateplená bunda

Vsak je taky rec o vaze izolace, ne cele bundy. Problem je v tom, ze u peri se uvadi vaha peri, zatimco u umeliny plosna vaha. Pak se to neda primo porovnavat.

fps píše:- já na cca 30 minutovou pauzu na jídlo při -15°C mívám na sobě funkční prádlo, PWS a 150 g 800 cuin peří, jen funkční prádlo a 100 g/m2 primaloftu nebo climashieldu mně tedy nestačí

Verim ti to. A reknu ti, proc ;-) Pri pohybu mas na sobe funkcni pradlo, PWS a na tom membranovku, ne? Takze jdes na spodni hranici tepelneho komfortu a jsi promrzly. Zastavis, sundas membranovku a nahodis perovku. Ta je zmrzla, zmackana, nema moc loft a teplo, kterym by se nafoukla, si drzis pod PWS. Takze peri nemuze fungovat tak, jak ma, a proto ho potrebujes hodne. Kdybys shodil PWS a dal perovku na tricko, tak na tom mozna budes za chvili lip. Mozna, nevim, problem je v tom, ze tve telo je mimo optimalni rezim a mozna nema na to, aby peri zahralo a nafouklo.

Naproti tomu ja jdu jen v tricku (PowerDry, ktery lip vyrovnava teploty, nez tvuj Coolmax) a na nem mam primaloftku. Jdu uprostred nebo v horni polovine rozsahu tepelneho komfortu, primaloftka je nafoukla a funguje optimalne. Pod ni je vrstva tepleho vzduchu, ktery taky pomaha izolaci. Zastavim, zapnu zip, aby teplo neutikalo. Telo je rozjete, hreje a je mi teplo. Pul hodiny to v pohode vydrzi. Za dve hodiny bych mozna vychladnul, ale nemam ve zvyku v zime delat pauzy delsi, nez hodina.

fps píše:- žádná zateplená bunda s podšívkou a svrchní látkou nemá ani zdaleka tak dobrou prodyšnost jako funkční prádlo nebo PWS

Na to bych si nevsadil ani petnik, ale nechapu, jak to souvisi s aktualni diskusi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod dakre » pon zář 3, 2018 11:05

mike píše:Jinak ja mam dve. Jednu hodne prodysnou do terenu a jednu malo prodysnou do mesta. Protoze pozadavky jsou jine, zadna nefunguje v opacnem pripade. Ta Montura by mohla byt rozumny kompromis na to, co chces. Akorat ty barvy :D

Obvám se, že to nakonec také tak dopadně a možná budu muset mít dvě bundy. I když asi ne dvě primaloftky. :wink: A máž pravdu, barvy na te Montuře jsou divočin, ale ta modrošedá kombinace je pro mě ještě snesitelná (i když na hraně).

booze píše:@dakre a co Atom LT Jacket? Pres ty panely na boku se bunda odvetrava docela rychle.

Díky za tip. Cena je trochu vyšší, ale za zvážení stojí. Btw. Je zajímavé, že když jsme v Hudy vyhladával klíčové slovo Polartec, tak mi to tuhle bundu nenašlo. :-k

fps píše:"dost se potím, náročný výšlap, dobrou prodyšnost" Tilak Femund, Direct Alpine Lyskam, Alpiczech Windchill, "zateplovačku po zastavení na místě" Sir Joseph Apris Hooded Man, Sir Joseph Koteka Man

Super, děkuji za inspiraci. Na Femund jsem koukal, ale ta cena.... Ten Windchild vůbec neznám a navíc není v mé velikosti. No vypadá to, že pokud se rozhodnu pro dvě bundy, tak to nebude najednou, neb je to "trošku" přes rozpočet. :shock:

Takže mám nějaké tipy, asi si zkusím něco vyzkoušet a ošahat a uvidím. Zatím díky za rady.
dakre
nováček
nováček
 
Příspěvky: 14
Registrován: stř bře 11, 2009 10:47

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon zář 3, 2018 11:44

Promin miku, ale cela Tva odpoved potvrzuje, ze jsi uplne mimo - proste vidis jen to, co chces a nic jineho nepripoustis. Nejdulezitejsi je, ze vyvratis, ze pouzivas perovku v zime, pricems smysl diskuse byl uplne v necem jinem.
mike píše:Funguju ve vetsim rozsahu teplot obema smery a jsem to ja, kdo ma posahanou termoregulaci? Trochu logiky, prosim
Vsak sam pises duvod, proc ta logika... Regulujes teplotu zipem, klidne dlouhodobe rozepnutim a obnazenim hrudi v pouhem tricku pri +5 - to normalnimu cloveku spise privodi zapal plic nez prijemnou klimu; pri -20 pri stani, kdyz normalni clovek by umrzl za chvili, Ty se (pry) citis prijemne - takze fakt hrejes nadmiru. Toto rozhodne neni normalni termoregulace. (Toto jsme uz davneji na OF rozebirali,tak mi nepis, ze pisu nesmysly.) Mimochodem, co psal fps, je u normalnich lidi bezne... Jo, slovo "normalni" pouzivam ve smyslu "normality v normalnim rozlozeni lidi" v dane konkretni vlastnosti.
mike píše:Vystresovani lidi chodi rychle, okolo 6 km/h. Ty 3 km/h sis proste vymyslel.
Nechces si misto svych vymyslu a odhadu nekdy se zajit podivat na mista, co jsem navrhoval s GPS, pridat se ke "klidne se prochazejicim" lidem a zmerit, jak prehanim - ale smerem k vyssim rychlostem :wink:. A nepsal jsem o spechani vystresovanych lidi ale o bezne chuzi, coz je dost rozdil - i u vystresovanych.
mike píše:Schvalne, kde myslis, ze se vzalo takove divne cislo?
Ve vedeckych studiich - asi pri monitorovani spotreby kalorii.
mike píše:psal jsem, ze mam bundu, ktera funguje v rozsahu +5 az -20 stupnu. ... Zas polemizujes s necim, co jsem nenapsal. Sorry, ale tohle mne nebavi.
#-o Dobra, takze jeste jednou presna citace cele casti diskuse:
mike píše:
apuka píše:Nenajdes jednu univerzalni bundu na teploty, rekneme 0 - -20 a to jak pri zatezi, tak pri stani.
Ja ji mam [-(
Vazne jsi to nenapsal? Co na to rict? Snad jedine, zes to napsal,
mike píše:Coz bylo jasne snad kazdemu, kdo umi cist a reaguje na to, co je napsano a ne na to, co ma v hlave.
:wink: Pokud bys s tim jeste chtel polemizovat, tak se uz akurat jen jeste vice zesmesnis.
Stejne ocekavam, ze jako skoro vzdy odvedes diskusi nekam jinam (bo "te to nebavi"), jak je Tvym zvykem, kdyz se ukaze, ze neni vse, jak tvrdis... Takze je to uplne jedno.
----------------------------------
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » pon zář 3, 2018 11:45

@dakre: Mozna by nebylo od veci, kdybys trochu vice specifikoval svoji potivost i zimomrivost - v cem chodis ted, co myslis Ty pod pojmy zastavka, klidna prochazka, o jakem teplotnim rozsahu pouziti vubec uvazujes, atd. To at se tady nehadame o prkotinach, ale muze se Ti neco konretniho poradit. Klidne jak od hrejicich mika a spol., tak i od lidi s Tobe podobnejsi termoregulaci.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 16:15

@dakre ja jsem po zkusenostech grca :prayer: presel na zateplenou vestu a zateplenou bundu. Perova vesta byla blbost, protoze jsem se v ni potil jak hovado. Ted mam umelou a jen stridam bundy umelou/perovou a funguje to naprosto perfektne ve vetsich mrazech. V zime chodim i s batohem v perovce a funguje taky super. Na bezky nebo skialpy si dam jen vestu a pri zastavce si prioblecu bundu.
To by mohlo byt taky reseni. Jen ta vesta musi dobre dychat.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 16:28

Jeste me napadla OR ASCENDANT HOODY, ale s Alphou nemam zadne velke zkusenosti.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon zář 3, 2018 19:39

apuka píše:Nejdulezitejsi je, ze vyvratis, ze pouzivas perovku v zime, pricems smysl diskuse byl uplne v necem jinem.

To proto, ze diskuse s tebou smysl nema :P Neslo o vyvraceni neceho, ale o to, ze mi vkladas do ust neco, co jsem nenapsal. Na to jsem opravdu alergicky, jelikoz jde o diskusni faul. Pokud by slo o nekoho jineho, resil bych to jako moderator. Samozrejme se muze stat, ze se spletes, ale pak se muzes akorat omluvit.

apuka píše:Regulujes teplotu zipem, klidne dlouhodobe rozepnutim a obnazenim hrudi v pouhem tricku pri +5 - to normalnimu cloveku spise privodi zapal plic nez prijemnou klimu

Leda nejakemu chcipakovi ;-) Chapes, ze zipem reguluju proto, abych se neprehrival a kdyby mi na hrudnik zacalo byt zima, tak zip proste zapnu? Tohle delam uplne automaticky.

apuka píše:Toto rozhodne neni normalni termoregulace. ... Jo, slovo "normalni" pouzivam ve smyslu "normality v normalnim rozlozeni lidi" v dane konkretni vlastnosti.

Jenze rec nebyla o normalite, ale o rozbite termoregulaci. Kdyby byla pravda, co pises, tak bych ji mel lepsi, nez ostatni. Nemyslim si to, proc myslis, ze nosim pri +5 primaloftku a ne funkcni pradlo jako fps? Protoze by mi v tom byla kosa. Proste se oblekam zpusobem, ktery funguje lip a proto ma vetsi teplotni rozsah.

apuka píše:Ve vedeckych studiich - asi pri monitorovani spotreby kalorii.

Myslel jsme to krasne kulate cislo 4.8 km/h :twisted: Tipuju, ze bude ze stejne kategorie jako 10000 kroku denne.

apuka píše:Vazne jsi to nenapsal?

Slo o bundu, ktera funguje v rozsahu +5 az -20, ale ne o univerzalni bundu do vsech podminek. Jak vyplynulo z kontextu a dalsi diskuse. Proto mam dve. Obe pro rozsah +5 az -20, ale pouzivane jinym zpusobem.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon zář 3, 2018 19:43

@booze: jakou mas perovku na chozeni?

Vesta muze fungovat pro lidi, co jim nevadi zima na ruce. Ja bych ji treba nemohl, protoze by mi byla kosa na paze a odnesla by to ramena. Nelibi se mi ani mensi izolace na rukavech. Coz samozrejme souvisi s tim, ze se podle apuky prehrivam :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 19:46

outdoor research transcendent
Zas vyhoda ze nejses prihraty, ale prehraty. :D
Myslis to tak, ze podchlazene paze by prenesly chlad na ramena?
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon zář 3, 2018 19:52

Nevypada spatne. Nevis, kolik je v ni peri? Ale nelibi se mi, ze OR diskriminuje roboty :protest:

Myslim, ze by ramena promrzla primo, vesta je prece z boku nekryje. Mne je to fakt neprijemne, kdyz jsem zkousel cibuli, tak mi byvala nejvetsi zima prave na paze a ramena. Vestu jsem zkousel taky a pro mne je skoro nepouzitelna.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 19:57

S tema robotama me to taky stve a pred vanocemi, jak jsou vyprodeje jim nejedou stranky. :vom:
Cibule je z meho pohledu taky blbost, ale v zime mam merino dl rukav a zateplenou vestu. Kdyz je mi horko rozepnu zip, kdyz zima a fouka prihodim GTX. Pri zastavkach zateplenou bundu. Proste grco mel pravdu a me to funguje skvele. Presel jsem na hadry od Arcteryx, ktere jsou dobre reseny pro pohyb.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon zář 3, 2018 20:01

Tak Arcteryx nebo OR? Letos uz si asi taky budu muset nejaky ten Atom koupit.

booze píše:Kdyz je mi horko rozepnu zip

Kolikrat uz jsi z toho dostal zapal plic? ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 20:15

mike píše:Tak Arcteryx nebo OR?

Mam oboji :oops: kup neco s Alphou prosim prosim pekne koukam. :mrgreen: hlavne ne Quantum a No Wind apod. :vom: se to pak neda prodat a 3/4 ti bude nadavat, ze ku.vis tak drahou bundu. :twisted:
mike píše:Kolikrat uz jsi z toho dostal zapal plic?

Zalezi jake zivotni obdobi chlapce myslis. Kdyz jsem byl maly a mel jsem takovou cervenou bundu s kovovym zipem koupenou prarodici v Tatrach, tak jednou (myslim, ze si o ni nekdy psal). Jinak nikdy a diky za to. :prayer:
Jednou jsem v Alpach dostal zanet dychacich cest a zazitek, ktery nikomu nepreju.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon zář 3, 2018 20:19

Alphu nekoupim, ale kdyz mi ji nekdo venuje, jsem ji ochoten na jedne ture vyzkouset a pak predat dal ;-) Samozrejme s primaloftkou v batohu, ta uz mne jednou pri podobnem pokusu (membranovy SS) zachranila.

Mne uplne stacila jednou ryma ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 20:21

A ja jsem vam vloni testoval mokrou primaloftku... Myslis, ze to nekdo ocenil? :D
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon zář 3, 2018 20:26

Jasne. Vsichni ;-)

Sorry, ale fakt nebudu kupovat neco, cemu neverim, ze bude fungovat. Mne na sneznice a jine chozeni v zime, na bezky se to moooozna hodit muze. Nekteri tu sve zkusenosti psali, neco jsem dostal i soukromne a jednoznacne ne, nemusim zkusit kazdou slepou ulicku.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 20:32

Zas jak nosi scinnk tu chlupatou pws a je to pro nej dobre, tak v kombinaci s sustakem to musi nejak fungovat. Ja hodnotim za posledni roky pws jako zbytecnost do hor. Dobre tak na spani.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » pon zář 3, 2018 20:38

scinkk nema PWS, ale tlustou chupatou flisku. Ted uz stejne presel na primaloftku.

Fakt nevidim duvod kupovat neco, co si myslim, ze bude (vyrazne) horsi, nez co mam. Na rozdil od tebe nemusim vyzkouset uplne vsechno, staci mi, kdyz najdu neco, s cim jsem spokojen.

PWS je fajn na rukavice ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » pon zář 3, 2018 20:49

Aha dik.
PWS v kombinaci s vetrovkou je v norme, ale vaha je vyssi. A podobne by mela fungovat Alpha.
Letos zopakuju mereni vlhkosti pri zatezi.
Pws rukavice jsou dobra vec s tim souhlasim.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Pierre111 » úte zář 4, 2018 10:04

Mike, podívej se spíš na Arcteryx Proton LT a AR verze a pak pro letošní zimu nová lehká zateplovací mikina určená pro aktivní pohyb Raze. Mají zajímavý odolný svrchní materiál, který je pružný. Nemají tedy pws vsadky na bocích, což myslím nechceš. Raze má nějakou novou izolaci o které toho asi nikde moc nenajdeš.

https://arcteryx.com/cz/en/shop/mens/proton-lt-hoody
https://arcteryx.com/cz/en/shop/mens/proton-ar-hoody

Chtěl jsem dát odkaz i na Raze (myslím, že se tak jmenovala), ale je zajímavé, že z nabídky zmizela. Měla to být letošní novinka.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte zář 4, 2018 20:25

O tom uz jsme se bavili driv, Protony mi prijdou malo izolovane. Atom AR ma 120/80 g/m^2 Coreloftu, Proton AR jen 95/65. Navic se Atom dela i bez kapuce, coz je pro mne plus. Mozna by ale byl zajimavy Proton LT, jelikoz u nej zrusili ty stupidni bocni panely a je tam vsude 65 g/m^2 Coreloftu. Na prechodne obdobi na zacatku a konci zimy jako zateplenou vetrovku :-k
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » úte zář 4, 2018 20:50

Jsem se ani nepochlubil, ale reklamoval jsem ty bocni panely. Z direk byly diry. Ted se zacaly delat ty dirky i 3/4. ](*,)
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte zář 4, 2018 21:02

Vsak rikam, ze bocni panely jsou zlo a extremne pitomy napad. Jaka to byla verze? Predlonska? Treba ti daji misto ni letosni bez panelu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Pierre111 » stř zář 5, 2018 8:05

čím jsi to proděravěj ? :) Já mám ze stejného materiálu mikinu a žádnou díru tam nemám, je to dost odolné.
Mike: Atom AR podle mě není moc bunda na svižné chození a nějakou větší aktivitu. Jsem jí zkoušel a je to fakt už vaťák, to už bych nechtěl na mě je to moc. Na fotkách to vypadá ještě normálně ale ve skutečnosti jsem si v tom připadal jak mišelinek :D. Místo takové bundy mi přijde lepší už péřovka. Proton LT je tenký ale ne zas tak, podle mě je to dostatečné na zimní použití pokud se budeš hýbat. Já se třeba docela potím a v zimě potřebuju být suchý, protože když pak zastavím začne to na mě mrznout a je mi zima. Proton AR mě přišel v těle znatelně tlustší a tedy i teplejší, pořád ale ještě pro mě použitelný. Hodně se mi líbil Atom SL, to je taková lehká zateplená větrovka, super sedí, je lehoučká a fakt pohodlná. Je to ale na jaro a max podzim. Dny kdy za sluníčka přes den jdeš třeba v triku ale na nějakém vršku nebo pak k večeru už je chladno. Ono si to chce všechny ty bundy osahat a ideálně najednou. Mě se to povedlo v Chamonix.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Mawenzi » stř zář 5, 2018 15:49

mate nekdo zkusenosti s tilak verso?

celkem se mi libi, asi si ji pujdu nekam vyzkouset, co mam bundu od zaja (nwvim co ma jako svrchni material) tak sem si ji na zimu dost oblibila ale neco prodysnejsiho bych brala... ale tom, ze damsky varianty se tak casto nedelaj, chci mit moznost vyzkouset, pac chlapi nemaj zadky velky...
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » stř zář 5, 2018 16:09

@Pierre111: Atom AR uz jsem pred par lety nekde zkousel a neprisel mi nijak zvlast silny, pro mne akorat. Jiny styl, viz diskuse vyse, chci bundu, ve ktere zvladnu -20 a pod ni budu mit jen tricko (silne s dlouhym). Ze na sneznicich do kopce propotim pod bundou tricko mi prijde normalni, z kopce zas uschnu, ale na to musi byt bunda dost tepla.

Mas ale samozrejme pravdu v tom, ze to chce zkusit a idealne vsechny najednou. Pockam, az v Hudy naskladni veci na zimu.

Atom SL je prave uz moc tenky a navic ma bocni panely, coz fakt nechci. Jednak viz booze a jednak mi prijde stupidni kombinovat materialy s uplne jinymi vlastnostmi. Bud chci neco jako PWS (nechci) nebo zateplenou bundu, ale kombinaci fakt ne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení