Nový batoh - 50 - 75l

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Paleccc » stř čer 6, 2018 21:44

Dnes mi dorazil osprey kestrel 68... Prve dojmy:

Chrbtovy system ten isty ako 48l verzia... Cakal som, ze bude mozno trochu masivnejsi ale nie...

Rozdiel je, ze vacsia verzia ma posuvné veko, a na nom ma zhora 2 priečinky, miesto jedneho...

Vazi iba 1,74 kg (velkost s/m) - na nete tusim uvadzaju viac asi pre verziu m/l

Na batohu sa mi paci, ze nejde prilis do výšky, a teda nezavadzia pri zakloneni hlavy... Je prekvapivo "tucny" :)

Zatial som mal skusobne nalozenych 14kg a zdalo sa vsetko ok (ale to som aj cakal, kedze v 48cke nosim bezne 13 kg)... Uvidíme ako sa bude nosit pri vacsej zatazi na dlhsie vzdialenosti...

Tesim sa na prve "testovacie" kilometre.
Uživatelský avatar
Paleccc
nováček
nováček
 
Příspěvky: 121
Registrován: čtv úno 6, 2014 19:28

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Mawenzi » čtv čer 7, 2018 4:48

paleccc tak at slouzi. na my 68 je viko dokonce iddelavaci jen skoda ze nejde treba pouzit jako ledvinka nebo mini batuzek
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Paleccc » čtv čer 7, 2018 9:02

Dik :wink:
Uživatelský avatar
Paleccc
nováček
nováček
 
Příspěvky: 121
Registrován: čtv úno 6, 2014 19:28

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Aranyafea » pon čer 11, 2018 23:38

Ahoj,
začínám se shánět po nějakém slušném batohu, který by měl vetší objem, stačí mi i 55l, ale když se sežene větší, pokud by stál za to, tak bych se nebránil, protože i 65l určitě využiju. Zatím jsem teprve začal pokukovat, ale chtěl bych se zeptat na dva batohy, jaké jsou vaše názory.

První je Lowe Alpine Diran 65:75. Nemyslím ten s Axiom systémem, který vypadal velice pochybně a našel jsem na něj pouze kritiku. Mělo by jít, jak jsem pochopil, o novou verzi, která má jiný systém, jakýsi V-TRAX. Ostatně jako to uvádějí zde https://www.4camping.cz/p/batoh-lowe-alpine-diran-65-75/. Víte někdo, jak je na tom tato verze batohu s tímto systémem? Tento mám i vyzkoušený, ten nový zdový systém se mi zdá smysluplnější, a na zádech mi zdá se sedne, i když mám troch obavu, že mi bude trochu omezovat hlavu, když bude naložený.

Pak mě jen zaujal batoh, který jsem zatím nezkoušel, nicméně se chci zeptat na vaše názory. Jde o High Peak Sherpa 55+10, zde https://www.4camping.cz/p/batoh-high-peak-sherpa-55-10/

Co si o těchto batozích myslíte?
Moje nároky jsou - objem cca 55-65, určeno převážně do běžných podmínek, ale možnost drsnějšího zacházení (stop, improvizované spaní u silnic a na benzinkách). Zaítm spíš tápu, protože nemám vůbec přehled, ale za tipy budu rád ;-)

edit: a vlastně ten Diran se dělá i ve verzi 55:65, která by pro mě asi byla přecijen lepší, pokud ji někde seženu k vyzkoušení
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod dudy » úte čer 12, 2018 5:32

A proč podivnou mrdkoznačku High Peak, nebo nevyzkoušený zádový systém?
Vždyť za cenu toho LA jsou prověřené bestselery, např. osmapadesátka Kastról od Ospreyů...
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Aranyafea » úte čer 12, 2018 10:34

No tak proto, že se v tom neorientuju :D Zajímá mě stejně názor či zkušenost někoho s tím novým Diranem. A i z praktického hlediska mi ten Diran přijde sympatický, spíš me zajímá, co je zač ten zádový systém a taky jak odolný je materiálově.
Naposledy upravil mike dne úte čer 12, 2018 17:15, celkově upraveno 1
Důvod: zbytecna citace celeho predchoziho prispevku
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod upsmatt » úte čer 12, 2018 21:57

Gregory Paragon 58
Nejprve bych chtěl poděkovat přispěvatelům tohoto fóra k mnoha radám, jak si vybrat batoh. Zkoušel jsem několik modelů od zde doporučovaných značek a vítězem se stal Gregory.

Nejprve trocha letákových údajů pro představení. Baťoh váží 1,62 Kg, po oddělání vrchlíku a mnohých popruhů se dostane na váhu 1,47 kg, pláštěnka 105g, klíště (zde nazývané jak z nějaké marvelovky sidekick) 122g. Udávaný objem 58L při velikosti M/L. Nosnost 23 kg. Cena ve slevě 4921 v Alpsport.

Batoh se vyrábí ve dvou barevných variantách. Decentní modré a šedivé se žlutými doplňky. Batoh má nahoru se rozšiřující profil. Je koncipován jako dvoukomorový s vrchním a spodním plnění. Komory jsou odděleny přepážkou na dvě přezky. Je zde riziko, že drobnější předměty mohou propadnou do spodní komory.

Alfou a omegou batohů této objemové kategorie je zádový systém. Zde nazýván aerolon doplněn o ventilační systém „dual density foam-matrix technology“ Systém je výškově nastavitelný v rozmezí cca 15 cm. Nastavení je jednoduché a rychlé, držící na suchém zipu. Jsou zde i risky, pokud by se o batoh střídalo více lidí. Ramenní popruhy jsou velmi dobře polstrované, nikde mě netlačí. V podstatě je to síťovinou obalená EVA pěna, která je velmi hodně perforovaná (cca ze 40 % objemu) a bude tedy skvěle větrat. Štelovací pásky na vzdálenost od zad, hrudní popruh a balanční popruhy k bederáku jsou samozřejmostí. Rám je z hliníkové trubky a jeví se velmi pevně. Naohýbán je ve vrchní části batohu do tvaru obráceného U, ve střední části zad přechází do středu a tvoří tvar dvou písmen II. Bederní pás má vysouvací ramena. Na levém rameni je síťovaná kapsa, na pravém je plná. Avšak nenabízí voděodolnost jako u řady Baltoro 2.0. Spodní část zádového systému je z části pokryta silikonem. Který určitě bude snižovat odvádění potu. Na druhou stranu má sloužit k tomu, že batoh na bedrech sedí a ani se nehne, což můžu potvrdit. Vedlejší benefitem je, že silikon zabraňuje shrnování oblečení. U zádového systému mám jednu obavu. Bederní část není pevně přidělána ke konstrukci batohu, a tedy se hýbe. Vybouluje se tak, že se síťovina zad batohu dotýka plochy zad člověka i v oblasti prohnutí páteře. Obavu mám z toho, kolik tato část pěno-síťoviny zvládne těchto prohybů, než se začne lámat. A za druhé zda se nebude vnitřní polstrování odírat o kostru zádového systému. Myslím si, že nemá cenu psát o tom, jak mi batoh sedí na zádech. Kdyby neseděl, nekoupil bych. Každému bude sedět jinak a nezbývá tedy, než se vydat do obchodu zkoušet.

Objem 58 litrů se mi jeví jako dostatečný, předchozí noname batoh měl mít 65 a tolik nepojme. Každá firma si holt měří jinak. Vrchlík je posuvný a odepínací. Je zajištěn navíc jedním poutkem, tak aby při povolených popruhách nepadal do stran. Shora jsou dvě kapsy. Zipy jsou situované tak, že po otevření věci drží uvnitř. Spodní kapsu na cennosti nemá. Vrchlík je opatřen 4 oky na připevnění třeba solárního panelu. Vrchní vstup do batohu je zajištěn stahovacím límcem, který se velmi dobře ovládá. Popruh přes vršek batohu na zajištění třeba lan je přítomen.

Uvnitř batohu je připevněn na dvě poutka sidekick, který slouží jako kapsa na hydrovak. V sidekicku i uvnitř hlavního batohu je poutko na hydrovak. Sidekick je ze slušného materiálu. Co jsem dohledal o objemu 18L. Má příjemné ramenní síťované popruhy. Materiál je nepropustný, nicméně voda švy po napuštění vytéká. Uzavíratelný je lankem s brzdičkou, lehce tedy může dovnitř horem napršet. Na čelní straně je našita vazba na přidělání karabinek. Sidekick lze doplnit o bederní pás z odepínacích popruhů na spodní části hlavního batohu.

Na čelní straně batohu je velká síťovaná kapsa. Při plném naplnění batohu není příliš prostorná. Pod ní skrývá předimenzovaná kapsa na zip s pláštěnkou. Lze zde tedy umístit třeba mapu či svačinu. Také je zde systém na připnutí páru hůlek či cepínů. Z pruženky nahoře a oka z popruhu o nastavitelné velikost. Na obou bocích batohu jsou velké síťované kapsy, kde není problém umístit větší petku 1,5-2L. Kapsa na pravé straně má druhý boční otvor, který umožňuje pohodlně vytahovat do něj umístěnou láhev. Tento otvor lze zajistit na dvě různě dlouhá poutka, podle toho jaký objem kapsy je vyžadován. V Síťovaných kapsách jsou otvory na vedení stahovacích popruhů vnitřkem. Avšak zatím jsem nepřišel na to, jak popruhy rozvázat, protože mají zašité konce. Navíc jsou opatřené plastovým úzkým očkem, aby volné konce nevlály. Pomocí dvou párů kompresních bočních popruhů lze stáhnou na úplné minimum. Zároveň jsou dostatečně dlouhé a lze do nich i při plném naplnění batohu připnout karimatku z-lite therm and rest. Popruhy na spodku batohu jsou dostatečně dlouhé na tutéž karimatku. Díky očkům lze náklad připnout dvojím způsobem. Pod dno batohu nebo před batoh.

Další zajímavé „fíčury“ jsou systém na upevnění brýlí na levém ramenním popruhu a plastové očko na upevnění hadičky hydrovaku na druhém. Někdo by mohl postrádat píšťalku v přezce hrudního popruhu, který není pružný. Pláštěnka v ceně. Je dostatečně dimenzovaná pro připnutí karimatky z boku. Při přinutí ve spodní části z předu, jsou už boky batohu částečně odhalené.

Materiál se jeví jako dostatečně pevný. Dvojité odolné dno batohu. Šití taky nemohu nic vytknout. Nikde nejsou volné nitě. Extra hrubé zacházení by nejspíše nesnesl, ale to je vzhledem k váze asi jasné.

Batohu toho není moc co vytknout, krom výše zmíněných nedostatků. Naopak překvapí promyšlenost maličkostí, jako je bederák pro klíště či možnost regulovat velikost druhého vstupu do boční síťované kapsy. Oceňuji nenápadné, ale elegantní barevné provedení oproti třeba křiklavým Osprey či Alpin Lowe. Schází mi zde snad jen přední plnění, které by bylo na úkor váhy. Co se týče nosnosti, více jak 16 kg bych nedoporučoval. Bodové hodnocení bych si nechal až po první sezóně, kdy navštíví Retezat a Nízké Tatry.

PS. Někdo tady zmiňoval, že popruhy pruží. Dovolím si to rozporovat Při zátěži 13 kg se ani nehly. Spíš to bylo nedotaženými přitahovacími popruhy na ramenních popruzích.
Naposledy upravil upsmatt dne úte čer 12, 2018 22:13, celkově upraveno 1
upsmatt
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte čer 12, 2018 21:43

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod upsmatt » úte čer 12, 2018 22:03

Aranyafea píše:No tak proto, že se v tom neorientuju :D Zajímá mě stejně názor či zkušenost někoho s tím novým Diranem. A i z praktického hlediska mi ten Diran přijde sympatický, spíš me zajímá, co je zač ten zádový systém a taky jak odolný je materiálově.


Zádový systém Diranu mi přišel použitelný. Průser jsou krátké spodní popruhy, z-lite se nevešla a úzká kapsa na hydrovak. Kam se třeba zavíraní ze source wxp 2,5 l nevejde. Váha taky není kdoví jaká. Nicméně za 3,5 asi solidní batoh, pokud ti nevadí mnou zmíněné nedostatky.
upsmatt
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte čer 12, 2018 21:43

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod remy77 » stř čer 13, 2018 9:27

upsmatt:
slusna recenzia, diky. Uz som tu niekde pisal, ze rozmyslam nad litrazou 68, ale bal som sa tych pruznych popruhov. Na druhej strane, 68 by som potreboval na dlhsie treky, kde musim pocitat s nosnostou cca. 18-20 kg. Vyrobca sice pise 23 kg äaj pri 58), len ty pises, ze viac ako 16 kg nedoporucujes. preco?
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod upsmatt » stř čer 13, 2018 9:57

@remy

To doporučení jsem postavil na několika poznatcích.
1. Když jsem porovnával konstrukci se Stout 65, tak měl o dost méně bytelnější zádovou konstrukci. Přitom výrobce udává taky 23 kg. V recenzi od backcountry říkají, že do stouta doporučují max 20 liber. ~12 kg tuším
2.paragon v 48 má třeba kostru řešenou jinak, určitě na menší váhu.
3. Nezdá se mi ten systém dost bytelný na takovou váhu. Ne že by ji nesnes, ale při dlouhodobém používání se bude rychle opotřebovávat.
4. Na takovou váhu, jakou plánuješ bych zvolil záda Baltoro, když jsme u Gregorygo. Paragon mi přijde jako model, který je blíže UL batohům než expedičním. Baltoro ten systém má rozhodně pevnější a větší váha tam bude příjemnější a bude mít menší vliv na opotřebení.
5. Jak jsem zmiňoval posuvnou bederní část zad v recenzi. Výši váha ji určitě bude víc rasit.

68L verzi jsem v rukách neměl, může mít zas o řadu jinak bytelnou konstrukci.
upsmatt
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: úte čer 12, 2018 21:43

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod remy77 » stř čer 13, 2018 15:52

Mam Osprey Kestrel 48 a tahal som v nom max. 22 kg. Len potrebujem vacsi batoh. Ale nechcem nic tazke, resp. chcem co najlahsi batoh, ale nie velmi na ukor komfortu. Teoreticky mozem kupit este jeden Kestrel v 68, pretoze oproti napr. Baltoro usetrim na vahe, len ma nelaka mat 2 rovnake batohy v skrini :wink:
Tych 20 kg by mal byt strop, skor pocitam tak 15-17 kg.
A 58 by som mal ibaibo o 10 l naviac, preto pozeram tak 65-68 l.
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Paleccc » stř čer 13, 2018 17:52

Remy77 pred nedávnom som riešil presne to čo ty :D už som si bol skoro istý, že kúpim gregory stout 65 a nakoniec som sa zamyslel nad tým ako dobre mi sedí kestrel 48, že má navyše bočnú kapsu, bočný vstup, dobre vyriešenú kapsu na hydrovak... tak som nakoniec skončil s dvoma rovnakými batohmi... či to bola dobrá voľba ukáže až čas, ale zatiaľ som spokojný :)
Přílohy
index2.jpg
index.jpg
Uživatelský avatar
Paleccc
nováček
nováček
 
Příspěvky: 121
Registrován: čtv úno 6, 2014 19:28

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Mawenzi » stř čer 13, 2018 19:20

jo, taky mam ve skrini kestrela 48 a 68 a nejak mi fakt nevadi mit 2x to samy, pac je to proste skvely... i kdyz ty novejsi modely maj lehce lip reseny ty zada, asi lip vetraj a neni to uplne 100% mokrej hadr... ale prijde mi lepsi jit do stoprocentne padnouci jistoty, i kdyz je samo lakavy zkusit zas neco jinyho proste pro to porovnani... ono to muze byt lepsi, ale taky nemusi a za ty prachy radsi volim ozkousenou jistotu nez risk.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Aranyafea » sob čer 16, 2018 18:43

Zkoušel jsem dnes hromadu batohů, a stále si nejsem jistý, jaký batoh.
Zkoušel jsem tentokrát naložený ten nový Lowe Alpine Diran 65, bohužel mi nesedl na záda.
Zkoušel jsem Osprey Kestrela 58 68, a i když sedl o něco líp, nebylo to pořád ono. Nepodařilo se mi ho naložený nastavit tak, aby mi dobře dosedl na ramena a zároven bederák nesl větší část váhy, navíc mě trošku omezoval hlavu při záklonu. To mě mrzí, protože cenově je pro mě ještě stále přijatelný, a taky mi byl celkem sympatický. Jediným mínusem pro mě byly snad kapsy na bederáku, které se mi zdály zbytečně malé a zbytečně nepohodlně přístupné, na těch však moc nezáleží.
Zkoušel jsem pak naložené Ospreye Aether 50 a 60 a Ospreye Atmos 50 a 65. Všechny mi celkem sedly dobře, ty větší litráže mi ale trochu opět omezovaly hlavu při záklonu, respektive obávám se, že při napěchovaném báglu to bude problém. Jsou na mě cenově, už moc drahé, ale zkoušel jsem i více batohů, a bud mám atypické záda, nebo nevim co, že mi skoro nic nesedlo. Přemýšlím, že bych do nich přecijen zainvestoval, a chci se zeptat, protože jsem dohledal spoustu chvály a jen minimum kritiky na Atmose i Aethera - jak si stojí při srovnání? Myslím v terénu, po používání, a hlavně jak jste spokojeni se zádama.
Pokud jde o srovnání "architektury" batohu, tak mi byl o trošku sympatičtější Aether, i když je to dost podobné. Aether mi byl taky pocitově o trošku příjemnější na zádech.
Mám trochu problém s obsahem. Vejde se do Aethera i Atmose skutečně tolik, kolik se udává? Nebo spíše, jak moc jsou ty batohy "nafukovací" nad tohle číslo? Znovu jsem si počítal, kolik bych potřeboval obsah batohu. Dosud jsem měl 45l a evidentně mi těch 10l občas chybělo. 50 se mi zdá málo, 65 se mi zdá možná moc, ale vypadá to, že se ten 65 Atmos dá slušně postahovat - jenže zbytečná váha.

Celkově tedy zatím vede Aether, Atmos je zase lepší cenově, prodavači se shodli že je Aether asi lepší, ale zajímají mě spíš zkušenosti uživatelů neprodejců :-)
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod remy77 » sob čer 16, 2018 22:27

Kazdy batoh a takou litrazou ak bude plne nalozeny, ti bude zavadziat pri zaklone hlavy. Ved ak ho mas povyse hlavy a tazisko aby nebolo pol metra od lopatiek, ale pri tele, tak bude logicky za hlavou.
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod mike » sob čer 16, 2018 23:54

Divne, tohle jsem nikdy s zadnym batohem nezaznamenal. Asi nezaklanim hlavu ;-) Muze to byt ale tim, ze Ospreye jsou trochu jine a prave nahore vic kopiruji oblouk ramen. Nejen popruhy, ale i batoh.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Aranyafea » ned čer 17, 2018 9:31

Tak jasně, že za hlavou něco bude, jen mi to u některých batohů přišlo trochu horší, možná jen pocit. Nejvíc asi u toho Kestrela.
Jak se na to dívám, stále vybírám mezi Aetherem a Atmosem. A jak jsem psal výše, zatím si nevím rady.
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod sobb » ned čer 17, 2018 15:33

Taky mi některé batohy za hlavou překáží. Beru to jako nekompatabilitu a takovej bágl bych nekoupila.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod fps » ned čer 17, 2018 18:00

já tedy s tímto problém nemám (ani u Osprey Kestrel), helmu nenosím, ani ňák hlavu nazakloňuji, nemám k tomu jaksi důvod, taky jsem vysoký a mám dlouhý krk, takže to bude i tím, a to přitom zásadně kupuji dlouhé úzké batohy které sedí na mojí cca 195 cm postavu
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Aranyafea » ned čer 17, 2018 21:35

Já to myslel tak, jak to má podobně na ilustračním obrázku tahle paní (s dámskou verzí Kestrelu), kdy téměř otírá hlavu o vrch batohu + s těma vlasama musí mít evidentně trošku problém, pokud chce volněji pohybovat hlavou.
https://www.bivouac.co.nz/media/catalog/product/cache/1/thumbnail/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/o/s/osp_w_kyte_s16_detail_bottle-9273.jpg
Mám to s vlasama dost podobně, a i to je důvod, proč mě víc trápí prostor za hlavou, nicméně i když si je odmyslím, u některých batohů mám problém.
Stejně tak, jako tady na obrázku, se u mě chová i ten Aether (na obrázku taky Aether).
https://nextadventure.net/media/blog/uploads/files/resize/users/Rochelle%20Comeaux/IMG_9059-500x667.JPG
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Paleccc » ned čer 17, 2018 22:18

Som prekvapeny, ze pises, ze prave kestrel ti zavadzia pri zaklone hlavy... Ja som skusal kopec batohov a prave kestrel je batoh, ktory mi absolutne nezavadzia pri zaklone hlavy a je v tomto ohlade asi najlepsi zo vsetkych batohov co som mal a skusal (deuter aircontact, vaude assymetric, osprey atmos...)
Kazdy zo spominanaych batohov bol skor uzsi a vyssi, pricom kestrel (a to hlave 68l verzia) je skor kratsi a "tucnejsi"... Pripada mi, ze objem nabera skor do sirky a hlbky ako do vysky.
Neviem vsak ako to bude s taziskom pri tazsich nákladoch, kedze s nim nemam zatial takmer nic nachodene...
Pri 48l verzii je to v poho.
Uživatelský avatar
Paleccc
nováček
nováček
 
Příspěvky: 121
Registrován: čtv úno 6, 2014 19:28

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Paleccc » ned čer 17, 2018 22:22

Inak Atmos kupis v sekcii predaj aj so zarukou za dobry peniaz... Dokonca si mozes vybrat aj farbu, kedze su tam inzeraty dva :D
Uživatelský avatar
Paleccc
nováček
nováček
 
Příspěvky: 121
Registrován: čtv úno 6, 2014 19:28

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Mawenzi » pon čer 18, 2018 4:58

me kestrel 68 z hlavou nekdy vadi, ale vetsinou staci lehce prohrabnout horni kapsu, potahnout viko nebo upravit veci tesne pod poklopem a zavrit ho lip. Jeste se mi nestalo ze by se to nedalo nejak potunit, navic to viko ma.posuvny popruhy a je mozny ho vic povolit, pokud zavazi proto, ze sou vzadu moc utazeny (ted na 2013 modelu jeste jsou)
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod fps » pon čer 18, 2018 17:58

jojo, dají se u vika v místě u hlavy povolit popruhy, a přitáhnou přední popruhy, tím by se mělo víko posunou do předu, a nemělo by pak vadit při zaklonění
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Mawenzi » pon čer 18, 2018 18:54

fps dik, zes to napsal inteligentneji nez ja :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9355
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Aranyafea » čtv čer 21, 2018 16:35

Mě se tedy u většiny modelů stává to, že problém není v horní kapse, která se dá posunout, ale přímo ještě v zádové konstrukci, která je vysoká, a narážím hlavou do její horní hrany. Nechce se mi věřit, že by se mnou byly nekompatibilní téměř všechny batohy.
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod mike » čtv čer 21, 2018 17:18

Taky ze ne. Vypada to, ze nekompatibilni s vetsinou batohu jsi ty ;-)

Bud se necim lisis od ostatnich (vlasy, mrdol?) nebo nosis batoh jinak, mozna moc vysoko. Kde mas bederak?

(abych predesel dotazum: mrdol = muzsky drdol)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod Aranyafea » čtv čer 21, 2018 17:58

Tak mrdol :D :D ten mám, a ten je bohužel u batohu hodně problém. Ale i když si ho stáhnu tak, aby nezavazel (což se dělá obtížně, ale budiž), tak mám stále trochu potíže, obzvlášt pokud je třeba přenést těžiště batohu a přitáhnout si ho blíž k hlavě. Bederák mám těsně pod pupkem.
Aranyafea
nováček
nováček
 
Příspěvky: 36
Registrován: pát čer 23, 2017 15:42

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod mike » čtv čer 21, 2018 18:01

Pak neni co resit. Bud si ho ustrihni nebo shanej batoh pro hipstery ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Nový batoh - 50 - 75l

Příspěvekod dudy » čtv čer 21, 2018 18:12

Pokud máš bederák těsně pod pupkem (pokud je pupkem myšlena taková ta díra do břicha), tak nosíš bágl vysoko.
Navíc může být problémem zvolená velikost zad...
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

PředchozíDalší

Zpět na Batohy