Menší batoh (25-35 litrů)

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » pon dub 30, 2018 15:49

mike - scinkk psal, ze mu ty zada taky vyhovuji, ze sou nenasakavejsi, i proto sem se k nemu priklonila a jako parada. Jinak.moc pevny nejsou ale paradoxne mi prijde, ze sou trochu lepsi nez u kestrela, kde malo veci znamena rozumne umistit a dotahnout, protoze nad bedrama to tvori takovy lehce esicko a nekdy pri blbe naplnenym batohu to esicko nedrzi moc tvar, pripadne to tlaci, nic konkretniho ale pocitove naprd a musim trochu spravit obsah a u talona i ledabyle nahazenych par veci bylo v poho a na zadech me nic netlacilo a nebylo treba stelovat, asi krz tu mrizku lip drzi tvar zad
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod mitau » pon dub 30, 2018 16:27

Talon 44 ma pevnou vystuhu ve tvaru obraceneho U a zbytek zad se umi trochu prizpusobit. Mam pocit, ze 33 verze ma ty zada nejaka mekci, ale fakt si nejsem jisty. To jen na vysvetleni, proc je mozne, ze tobe prijdou zada moc mekka a pritom ja nebo scinkk Talon doporucujeme (nevim z hlavy, jakou verzi ma scinkk).

Zaujalo me, ze se ti libi Mutant 28, ale 38 je moc preplacany. Tu malou verzi jsem si nikdy moc neprohlizel, ale prislo mi, ze az na velikost a jiny typ zapinani jsou ty batohy hodne podobne. U mutana 38 pridava preplacanost jen ten kus latky na zakryti pri oddelanem vrchliku. Kdybys ale oddelal horni viko a nosil batoh jen s tim zakrytim, tak v podstate dostanes malicko vetsiho Mutanta 28 s klasictejsim zaviranim misto zipu. To by ti mohlo prece vyhovovat.
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod scinkk » pon dub 30, 2018 18:04

Talon ma super zada, hlavne diky tomu, ze nemaji zadny blby preddefinovany tvar :) Jsou akorat tak pevna, aby batoh drzel tvar a akorat tak mekka, aby se lidskym zadum dobre prizpusobila :) Fungovani kompresku na boku me netrapi, pac je vubec nepouzivam :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod mike » pon dub 30, 2018 19:43

Zkousel jsem Talon II 33 a mel v zadech jen docela mekkou desku, asi HDPE, neco jako kus derave karimatky. Samo o sobe to tvar nedrzelo vubec. Muze klidne zalezet na konkretni verzi, zda se, ze to Ospreyove dost meni. Koukal jsem na nove verze Mutantu pro rok 2018 a to je uplne jiny batoh, ktery rozhodne nechci. Aspon mam usnadnene rozhodovani, bud Mutant 28 nebo zadny.

scinkk píše:Talon ma super zada, hlavne diky tomu, ze nemaji zadny blby preddefinovany tvar

Preddefinovany tvar samozrejme nesmi byt blby, ale spravny ;-) Mne treba skvele sedi Lightwave Ultrahike, ale Crux AK37 mi nejdriv nesedel, protoze tyce byly dole moc prohnute. Mozna byly u Ultrahiku puvodne taky tak a natvarovaly se nosenim. Cruxu jsem trochu pomohl a pak uz sedel skvele.

mitau píše:U mutana 38 pridava preplacanost jen ten kus latky na zakryti pri oddelanem vrchliku. Kdybys ale oddelal horni viko a nosil batoh jen s tim zakrytim, tak v podstate dostanes malicko vetsiho Mutanta 28 s klasictejsim zaviranim misto zipu. To by ti mohlo prece vyhovovat.

Zrovna to jsem myslel. Pod vrchlikem kus latky se zipem, ktery vylozene prekazi a k tomu odnimatelny vrchlik, coz mi taky vadi. Kdybych ho sundal, tak to neni to same, 28 ma celkem normalni viko s kapsama, jen jine zapinani. U 38 bych viko s kapsama sundal a zbyl by jen ten kus latky. Navic uz je pro mne zbytecne velky.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » pon dub 30, 2018 20:11

mitau - i kestrely maj to obraceny U, ale ty zada sou v bedrech trochu jiny

scinkk - ja bych se do te 33 na dva dny nikdy nevesla, musela sem nechat lahve s vodou zvenku v tech kapsach a o nedotazeny popruhy se mi furt zasekavaly.

Jako zada ma skvely, necham si talona a dosiju na nej na jednu stranu poutko na hole, nositelny z boku batohu. Chci hybrid, fakt desne moc nutne chci kestrela s talonima zadama :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod scinkk » pon dub 30, 2018 21:44

Musis to trochu jeste odlehcit :), ja nosim venku 0,75l lahev z jedne strany a tycku k tarpu z druhe. 1,5l lahev je uvnitr. Nebo treba staci vyuzit vic tu kapsu na cele baglu a ve viku.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » úte kvě 1, 2018 7:38

scinkk no ono kdyz zlite zabere 50% vnitrniho prostoru batohu tak se to proste dela dost tezko:D sem mela vevnitr karimatku, spacak, spodky, dlouhej rukav, lekarnicku, sustakovku, jidlo (hermelin od jiste doby vozim v plastove krabicce :D a fotak na prepravu, + 2x 1.5l vody, obe sli z venku. Krabicku s jidlem bych ven nenacpala a sustakovka by me nezachranila.

Hlavne tu 33 sem si koupila kvuli tomu, ze kestrel 28 S/M sem kupovala v dobe, kdy sem mela kompakt v kapse na bederaku a ted kdyz nekde jedu na 2-3 dny po ubytkach, tak se do ni nevejdu pohodlne.

Zada talonu sem si nicmene asi celkem zamilovala a ted se mi nebude chtit nosit kestrel :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod PetrN179 » čtv kvě 17, 2018 7:57

jinak díky za rady, pořídil jsem nakonec Deuter Giga (28l..) nebral jsem ani bike ani prodlouženou verzi i když jsem dost vysoký a max spokojenost..

tahám to 2 měsíce všude (pracovně i odpo na sport..) několikrát 2-4 hodiny v kuse na zádech s docela váhou..

stále spokojenost...
PetrN179
nováček
nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: pát říj 6, 2017 9:49

Re: Batoh 35-45 litrů (Deuter Pace 30 / 36 )

Příspěvekod FrantaKrajta » pon kvě 21, 2018 20:41

Je to lehce pod hranici 35l, ale neodolal jsem, a poridil na zimu Deuter Pace 30. Chtel jsem 36, ale ten uz byl vsude vyprodany. Chtel jsem nejaky lehci univerzalnejsi na zimu i na leto, na sneznice, kam pujde i lopata a sonda, macky a cepin pro spani ve winterraumech nebo chatach, ale pujde i jako lehky letni batoh. Zatim jsem na zimu bral LA ascent superlight, ten je fajn, ale vylozene na jedno urceni. A rovnou jsem ho vzal na jarni putak po cechach, nejakych 110km na zyzkouseni v letnim modu, tak pridavam par postrehu:

Popruhy i bederak jsou kupodivu docela pohodlne na to, jak jsou minimalisticke. Materialove poutko na bederaku je fajn, do kapsicky na druhe strane se vejde leda gps (nechapu ty male bederakove kapsy, jsou na nic u vsech baglu, lepsi by byl remen aby si clovek mohl pridelat vlastni kapsu treba na fotak)

Zada jsou na lehky bagl dobra, vyztuha z delronu, pohodlna i v tricku. Popruhy sitovane, cast s polstrovanim, kdyz sednou, tak kupodivu pohodlny.

Ma plnohodnotne stretchove postrani kapsy, vejde se i plna petflaska (radeji bych kapsy na zip jako u velkych deuteru, ale aspon toto), ktere mi u ryze zimnich batohu dost chybi na leto. Predni strechova kapsa taky dobra, na zatepleni, bundu, nebo lopatu (neni na zip a je po stranach z tenciho stretche, tak na lopatu radeji v nejakem obalu z kevlaru nebo neceho, aby ji neprodrela). Sondu uz bych tam nedaval, mohla by vypadnout. V lete se tam vejde i velka petka piva navic a dalsi ;)

Dalsi uchyty: plnohodnotne pasky po stranach, vejde se i tlusta karimatka (na rozdil od kratkych Osprey pasku). Pasky se daji odepnout a sepnout pres celo batohu na noseni treba sneznic (vyrobce to myslel na snowboard). Poutka na cepiny jsou samozrejmost. Ma jeste ctyri mala poutka z repky na cele baglu, tak se neco da pridelat i na ne (ja tam nosil karimatku, do horniho cepinoveho pruzinkoveho poutka se evazotka 1cm vejde a v dolnim repkovem poutku jsem ji pripnul dalsi pruzenkou s olivkou, a bocni popruhy jsem pouzil jako stahovaci).

Za mne celkem fajn lehci 30l batoh na univerzalnejsi pouziti. Chybi mi plovouci viko a popruh pod nim, kterym by se dalo pridelat lano v panence. Za dva litry ve vyprodeji akorat, skoda, ze uz ho nedelaji (je upgradovana verze ale ta mi prisla horsi, min univerzalni).
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Batoh 35-45 litrů (Deuter Pace 30 / 36 )

Příspěvekod mike » pon kvě 21, 2018 21:16

FrantaKrajta píše:Zada jsou na lehky bagl dobra, vyztuha z delronu, pohodlna i v tricku.

Myslim, ze jsem na nej nedavno koukal a zavrhnul prave kvuli zadum. Vyztuha tam sice je, ale ohebna, takze se prazdny batoh da bez problemu prohnout. Jestli si to s necim nepletu, je to tak?

Ja si nakonec necham Osprey Mutant 28. Sice si jeste nejsem na 100 % jisty, ale po tom, co jsem s nim vcera provadel, uz ho vratit nemuzu :) Vyztuhu v zadech ma hlinikovou a nepohyba se. Akorat trochu pruzi, jak je plocha, a tak uvazuju, ze ji nahradim kulatou. Podobne, jako maji LigthWave a Crux batohy, ty drzi a nepruzi.

I lehky bagl muze mit kovove vyztuhy, ony zas tak moc nevazi, titanove u AK37 mely tusim 66 g obe dohromady. Velka hlinikova M vyztuha u 60 l Ultrahiku ma 79 g, plocha u Mutantu bude mit do 40 g. To je nic a umele nebudou mit o moc min, jestli vubec. Tim chci rict, ze nedat pevne vyztuhy do zad kvuli vaze nema zadny smysl a rozdil v komfortu noseni je obrovsky.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » úte kvě 22, 2018 4:54

mike kde se takovy vyztuhy shani? nebo si doma pozvohybas drat?

ja o vikendu prisila na talona 33 na jednu stranu stahovaci popruh, at tam muzu nosit hole - ty uchyty na hole sou proti kestrelu tak jaksi divne, nevyhovuje mito a dost blbe se mi manipuluje s tim hornim udelatkem na zahaknuti.

popruh sem nasila niz, nez bych chtela ale tesne pod vikem mi ta latka prisla tensi, krehci, trochu niz je jinak barevnej pruh ze silnejsi latky, prisila sem to do ni a snad teda to nebude mit negativni vliv na jeji odolnost.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod FrantaKrajta » úte kvě 22, 2018 7:28

Mike, prohnuti ti klidne zkouknu, neprislo mi nejake moc velke. Pro mne, Pace ma postrani kapsy do kterych se vejde i velka PET nebo termoska, Mutant 28 je myslim vic ciste lezecky. Ja koukal spis kdyz uz tak vetsi Talon 33 nebo Variant 37, prvni je drazsi a ma ta jina zada, druhy je pekny ale dvakrat drazsi a vic na zimu. Pro mne byl ten Pace dobry kompromis vahy, pouziti leto/zima a tak dale.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod mike » úte kvě 22, 2018 16:46

Jasne, vec vkusu a priorit. Mne z mych vyslo, ze musim hledat prave lezecky batoh, protoze turisticke jsou silene preplacane nesmyslama. Mutant 28 byl jediny, co se mi z Ospreyu libil a i tak bych na nem par veci zrusil a neco mozna i udelam. Uz i Mutant 38 mi prisel preplacany, o Variantu ani nemluve.

Co se bocnich kapes tyce, na malem batohu je nechci a zrovna Mutant s vikem na zip to vubec nepotrebuje. Pristup dovnitr je skvely, rozepnes a vytahnes flasku, mozna je to snadnejsi, nez ji tahat z bocni kapsy (kvuli fixaci) a nepari na ni slunce. Zip je samozrejme slabe misto batohu a az odejde, batoh bude na vyrazeni, ale je dost robustni a snad aspon 5 let vydrzi. Doufam, pouziva se dost casto...

Pri prvnim vylete jsem ocenil, jak ma Mutant nizky profil. Uz asi na patem kilometru jsem zabloudil a pak prolezal asi pul hodiny krovim. Sipky, hlohy, plane trnky, snad vsechno ostnate, co u nas roste plus krovi a stromy, takze jsem cast cesty musel po ctyrech a ruce mam jako kdybych se porval s kockou #-o No a Mutant mi vubec neprekazel, stary batoh by se kazdou chvili zachytil o vrchlik, Mutant ne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod mike » úte kvě 22, 2018 16:49

Mawenzi píše:mike kde se takovy vyztuhy shani? nebo si doma pozvohybas drat?

Koupil bych hlinikovou kulatinu a naohybal. Co jsem koukal, tak metr je okolo 30 Kc, to je nic, jen jestli by se dalo koupit tak malo.

Do Talonu to ale nedas, aby to fungovalo, musi byt v zadech tunylek, do ktereho ji nacpes. Mutant ho ma na tu puvodni plochou a vypada, ze kulata se tam taky vleze.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod FrantaKrajta » úte kvě 22, 2018 22:10

Mike, je to presne otazka vkusu a priorit ;) mam jeste ciste lezecky 30l se zipem ultralight (asi pul kila), cepiny i macky na nej taky povesim, i ty sneznice tam sly privazat (i kdyz uplne pohodlne uz to nebylo), i tarp a karimatku a spacak jsem tam jednou narval kdyz jsem ho bral jako kabinovy k checkin baglu... ale je proste urceny spis jen na ten rychly vystup a min na jine aktivity. tenhle Pace je zas vic univerzal a byl za dobrou cenu, a kapsy po stranach u univerzalnejsiho batohu proste chcu. Klidne i na zimu jen po cechach a okoli na sneznice, termosku po ruce mam rad a tahat ji z narvaneho 30l baglu kde mam sondu, zvenku lopatu a vevnitr spacak/bilou pani, tlustou perovku a zimni lekarnicku se mi pokazdy nechce ;) Jak jsem psal, zada mi prisla dostacujici i v letni zatezi, no stejne uz je vyprodejovy a nebude...
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod mike » stř kvě 23, 2018 0:10

No vidis, ja bych treba termosku ven nikdy nedal. Protoze bych se bal, ze mi vypadne (a znici se) a taky je venku vystavena studenemu vetru a bude se rychleji chladit.

Jestli budu pouzivat Mutanta i na zimu jeste nevim, vlastne jsem na nej sneznice jeste pripnout nezkousel. Na to mi prisel optimalni Crux AK37, ktery je znatelne vetsi a pevnejsi a se sneznicema a plnou vybavou sedel na zadech skvele.

Pri hledani jsem narazil na jeste jeden zajimavy batoh. Gregory Zulu 30. Jak nemam rad sitky na zadech, tak tenhle byl vyjimka. Zkousel jsem treba Deuter Futuru a ani zadarmo. Zulu naopak sedel skvele, spodni cast zad perfektni, bederak i ramenni popruhy taky. Plus jsou diky vyztuzeni zada velice pevna, takze se nese skvele. Vadila mi jedina vec, ale zato hodne. Ten drat, co napina sitku, nahore prochazi pod koncem ramennich popruhu. No a tohle se mi opiralo do zad nad lopatkama. Mozna bych si casem zvyknul, ale nechtel jsem to riskovat. Jinak se mi batoh fakt libil, dokonce i ty blbosti navic jako kapsy na bederaku bych nejak prezil. Ma i bocni kapsy, predni kapsu, plastenku, proste preplacany, ale i tak vazi jen 1.1 kila. Maji ho v Alpsportu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Wasek12 » pát kvě 25, 2018 12:27

Ahoj všichni... dotaz? Co kdo vlastníte za batoh a používáte jako příruční zavazadlo? :) Potřebuji koupit, jelikož 30L co mám se mi nevejde rozměrově.. cena okolo 3000... jelikož mám 30% do Hudy tak jsem koukal tam.. co si myslíte o těchto:

Deuter Futura 28
https://www.hudy.cz/batohy_turisticke/deuter-futura-28-3400518,100073172-black.html

Deuter Trans Alpine 30
https://www.hudy.cz/batohy_cyklisticke/deuter-trans-alpine-30-3205217,100059086-black-graphite.html

Chci ho používat i na jednodenní treky.. vím ten Trans je cyklistický, ale je dost všestranný :)
Děkuji za jakékoliv řady, připomínky :)
Wasek12
nováček
nováček
 
Příspěvky: 45
Registrován: čtv bře 31, 2016 17:54

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Johnys » pon kvě 28, 2018 3:38

Wasek12 píše:Ahoj všichni... dotaz? Co kdo vlastníte za batoh a používáte jako příruční zavazadlo? :)


Jako příruční jsem měl kdysi starou Futuru 28. Těžko říct jak ty nové modely se budou hodit po těch inovacích.
Deuter Alp 30ka je praktičtější, nové modely pohodlné, akorát materiál na nich mě připadá takový hodně moc "light".
Johnys
nováček
nováček
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob črc 1, 2017 18:18

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Wasek12 » úte kvě 29, 2018 19:02

To je právě ono... ty materiály.. no nic teď se chystám do Hudy, tak to okouknu..
Wasek12
nováček
nováček
 
Příspěvky: 45
Registrován: čtv bře 31, 2016 17:54

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Johnys » stř kvě 30, 2018 13:06

Wasek12 píše:To je právě ono...


To je tak +/- nastejno u většiny značek. Díval jsem i po ostatních značkách.
U Deutra nová Futura mě připadala z odolnějšího materiálu než new Deuter TA. Celkem festovnější se mě jeví ACT Trail.
Johnys
nováček
nováček
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob črc 1, 2017 18:18

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » sob čer 23, 2018 4:05

tak se mi do talon 33 podarilo dostat 14kg (celkem 15), tak su zvedava. Kilo ujim a upiju jeste ve vlaku, ale i tak. Mam + cca 0,8kg v tarpu a karimatce a platence navic proti normalu, 15kg batoh sem snad nikdy nemela, tak su dost zvedava jak se to ponese v porocnani s kestrelem 48.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod mike » sob čer 23, 2018 4:52

Doufam, ze ty cihly, co tam mas, jsou aspon zlate ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » sob čer 23, 2018 6:51

skoro jo. 3kg jidla, musim.vsechno snist dneska a pak to nebudu muset nosit a budu 4dny travit :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » pon čer 25, 2018 21:05

cca 13kg talon 33 se mi nosi lip jak kestrel, se zatezi mi nejak lip sedi ale nenavidim popruhy, ml sou kratsi ez sm u kestrela a kdyz nemam dlouhej rukav, pekne me drou do paze, bud tim plastikem nebo svama. Budu muset zkusit zamenit zda to pujde... jinak na leto k nicemu
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Leitor » úte čer 26, 2018 11:07

Taky jdu s dotazem na mensi bagl, neco kam se sbalim na denni turu na hrebenovky i na dvou-tridenni turu nalehko s nejakym prespanim. Rozmyslim mezi Ospreyema:

Kyte 36 - je super, prijde mi malicko vetsi, bavi me spousta moznosti uchyceni veci zvenku, spacak trisezonak narvu dost na krev i do povolenyho oddilu na spacak, ale bouli to zada, navic ma mekci ramenni popruhy

Sirrus 36 - je super, sedi mozna malinko lip, min moznosti uchytit neco zvenku, ma ostrejsi ramenni popruhy, spacak ale do pevnyho spodniho oddilu na pytel nedam, musi v nadoraz stazenem obalu do hlavni komory (je cca 20x24). S letnim spacakem jsem uplne v pohode u obou, s karimatkou pocitam v obou pripadech zvenku.

Takze vaham. Puvodne jsem mirila na Kestrel 38, ale nesedi mi moc za hlavou, je to na me vysoke. Nema ten oddil na spacak reseny nejaky Osprey 36-38 nejak sikovneji? :-k
Leitor
nováček
nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv čer 21, 2018 7:18

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » stř čer 27, 2018 5:08

myslim, ze to.maj vsecky podobne. Kyte a sirius sou damaky modely, nejsou teda mensi nez treba pansky v sm zadech? to ale nevim, me damsky zada nesedej...

a litraz 46(48) nechces? mohla bys tam.mit vic mista na spacak mozna a pritom mit rezervu treba na vic jidla. tech 10l navic se uz v poho ztrati a misto na spacos by mohlo byt lehce vetsi
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Leitor » stř čer 27, 2018 6:52

Rozhodne by mi vetsi litraz nevadila, ale jsou na me vysoke, takze mi nesedi tak dobre na zadech. Plus, co me u Ospreyu straslive stve, je ze ty jejich 40 a vic nemaji plastenku. Za tu cenu je to docela velky minus.
Leitor
nováček
nováček
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv čer 21, 2018 7:18

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Mawenzi » stř čer 27, 2018 7:13

zalezi na modelu, kyte by mel mit ve vsech velikostech, sirus neznam.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod remy77 » stř čer 27, 2018 20:18

Leitor:
Gregory Octal je damsky a ma plastenku
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Menší batoh (25-35 litrů)

Příspěvekod Johnys » ned črc 1, 2018 8:01

Když tu zmiňujete Gregory, jak jsou na tom s kvalitou?
Johnys
nováček
nováček
 
Příspěvky: 24
Registrován: sob črc 1, 2017 18:18

PředchozíDalší

Zpět na Batohy