pitny vak

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: pitny vak

Příspěvekod remy77 » sob kvě 21, 2016 11:18

fps píše:já když se chci napít, tak taky k kvůli tomu nesundavám batoh, a pitný vak nemam, prostě jenom vyndám sbalitelnou láhev s postranní síťovaný kapsy na batohu


Ja si tam nedociahnem :(
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: pitny vak

Příspěvekod Guly » sob kvě 21, 2016 12:38

Ja keď sa chcem napiť, tak čianem po PETke alebo po náustku z pitného vaku podľa situácie a napijem sa quantum satis. Prípadne, ak je chuť a možnosť, tak čiahnem do batohu, vytiahnem vychladenú Plzeň a glo glo glo glória. . . a to sa to popíja. . .
Niet nad variabilnosť o možnosť voľby. Mať len jednu možnosť, to ubíja... a keď už máme tú slobodienku slobodu, načo trochárčiť!
Takže najlepšie - z každého rožku trošku!
Guly
účastník
účastník
 
Příspěvky: 261
Registrován: ned srp 2, 2015 20:51

Re: pitny vak

Příspěvekod 1stAvenger » ned čer 4, 2017 19:05

Ahoj, zaznamenali jste někdo změnu velikosti závitu ventilu u MSR Dromedary vaku? Vypadá to že u nové série vaků udělali větší závit (pasuje na to víčko z PETky). Ale hadici mají pořád s malým závitem...

Někdo nějaké řešení? Umíte mi někdo přeměřit původní průměr celého uzávěru? Jestli pasuje starý uzávěr na nový vak...koupil bych starý uzávěr a měl vyhráno.
1stAvenger
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned kvě 28, 2017 19:08

Re: pitny vak

Příspěvekod still_wolf » pát kvě 4, 2018 7:44

Dobrý den,
doposud jsme nosil nerezovou láhev 1l Pinguin (průběžně jsem plnil v potocích). Po posledním solo výletě, kdy mě začínalo štvát neustále odkládat hole a sundávat batoh kvůli pití, jsem se začal rozhlížet po hydrovacích.

Aktuálně mě zaujal Source o objemu 3l v armádním provedení. Četl jsem, že by měl být ze silnějšího materiálu a hlavně s kvalitnější hadičkou včetně ostatních dílů oproti sportovním variantám. Navíc má horní vstup přes ohyb a i šroubovací vstup.

Chtěl bych jej používat na několikadenních výletech v batohu (42+8l), dost možná v kombinaci se svojí nerezovou láhví. Po přečtení tohoto vlákna a pár článků začínám mít obavy a nyní přehodnocuji pořízení hydrovaku. Zajímalo by mě, jak voda chutná z takového vaku oproti nerezové/hliníkové láhvy? Jak je to se zamrzáním vody, resp. od jaké teploty hrozí zamrznutí? A naopak, jak to dopadne s vodou v hydrovaku v batohu v létě při 30°C vedrech? Jak funguje oplet a termopouzdro. Taky by mě zajímalo čistění (jak často a jak důkladně jej čistíte) a po jaké době voda začne zapáchat. Nerad bych po 20km ve Vysokých Tatrách trávil večer drbáním hydrovaku u umyvadla. Dále bych se rád zeptal na používání neochucené minerálky v hydrovaku (nedochází k změknutí plastů atd.?). A na závěr bych se rád zeptal, zda někdo nemá k porovnání hydrovak Source sportovní a armádní provedení.

Děkuji za odpovědi

PS: Prosím, nešetřete detaily.
still_wolf
nováček
nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon lis 29, 2010 9:16

Re: pitny vak

Příspěvekod Pierre111 » pát kvě 4, 2018 8:07

Ahoj, já mám myslím source ale klasickou variantu. Chut vody mi přijde normální, plasty do ní pachut nepouští. Teplota zamrznutí to je trochu otázka. Nejchoulostivější je hadička, vak je krytý batohem a trvá než promrzne. Voda mi zamrzla jen jednou, při lezení na Dofouspitze a to bylo asi -15. Zamrzlá byla hlavně v hadičce a nešlo se tedy napít. Voda tedy zamrznout může, hlavně v hadičce, nicméně po nějakou dobu to i teploty lehce pod nulou zvládne. Možná by pomohla izolace hadičky. Co se léta týká, tak voda v hadičce rychle zteplá, naopak v batohu je podstatně chladnější a tak i vydrží poměrně dlouho. Pokud nemáš hliníkovou láhev izolovanou, tak to bude asi podobně, batoh to zaizoluje stejně. Oplet a termopouzdro nemám. Čištění záleží hodně na tom co do vaku dáváš. Já tam dávám vodu a čistím tedy až po akci tak, že jen vypláchnu a nechám uschnout. Pokud tam naliješ sladký šípkový čaj, tak asi drbat budeš :D. Zatím se mi nestalo, že by voda zapáchala, pokud je čistá, vydrží dlouho a nemá proč zapáchat. Minerálka asi v pohodě, hlavně tam ale nedávej perlivou ;).
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: pitny vak

Příspěvekod skutrjohny » pát kvě 4, 2018 8:37

driv jsem pouzival vak Osprey Hydraulics 3L (neni to tak davno a stale ho mam). jeste pred nim jsem nosil vodu v obycejnych petkach. chutove to vyslo nastejno a nikdy se mi ve vaku voda nejak neznechutila vlivem teplot. proste za ty cca 2 dny nez vodu vypijes se ti tak max. ohreje, ale nic nesnesitelneho. po navratu domu jsem vak vzdy jen proplachl a nechal okapat a vyschnout. hadicku jsem moc neresil a jen jsem ji profoukl. nikdy jsem v nem nenosil nic ochuceneho a vzhledem k tomu, ze jsem ho pouzil jen asi na 10 vychazkach, tak k peclivejsimu cisteni nedoslo.
zima je problem, ale da se to resit i pri opravdu nizkych teplotach. po kazdem napiti jsem zbyvajici tekutinu z hadicky vzdy fouknul zpet do vaku a koncovku zastrcil za obleceni, nejlepe na tělo. kdyz jsem na to nezapomnel, nikdy nebyl problem. v opacnem pripade voda v hadicce okamzite zamrzala a to i pri teplotach ne moc pod nulou. pak jsem musel hadici odpojit a zastrcit pod obleceni a pockat nez rozmrzne. voda v samotnem vaku v batohu zamrza az pri velmi nizkych teplotach (tak jak u vetsiny lahvi) a ja to resil tim, ze jsem ji zabalil spolecne s jidlem a elektronikou do spacaku. zachovas tak i prijemnejsi teplotu pro konzumaci.
celkove mne prisel vak neprakticky a tezky a nahradil jsem ho sbalitelnou dvoulitrovou lahvi, kterou nosim v batohu a pullitrovou sbalitelnou lahvi, kterou mam v kapse u kalhot (v zime navic v tluste ponozce), abych nemusel stale tu vetsi lovit v batohu a tim nenarusoval spravny pitny rezim, protoze jinak jsem na to kaslal a doplacel :) kdyz to shrnu, tato varianta byla rychlejsi i nez piti z hadicky, ktera taky vyzaduje nejakou drobnou manipulaci. velke plus je i to, ze na sbalitelnou lahev nasroubuji svuj filtr. u vaku to samozrejme s beznym filtrem nejde. vaha vaku 3L - 245g, sbalitelne lahve 2 a 0,5L dohromady 64g.
Uživatelský avatar
skutrjohny
účastník
účastník
 
Příspěvky: 515
Registrován: stř zář 11, 2013 13:47
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: pitny vak

Příspěvekod still_wolf » pát kvě 4, 2018 9:26

Pierre111: Děkuji za odpověď :-) Jen bych se rád zeptal, "čištění po akci" myslíte na konci dne, nebo i po týdnu (třeba po přechodu hor, kdy každý den naberete čistou vodu z potoka). Rozumím tomu správně, že při -5°C by voda neměla zmrznout? A v čem by byl problém s perlivou minerálkou?

skutrjohny: Děkuji za odpověď ;-) Sbalitelná láhev je zajímavý nápad, jen se trochu obávám údržby (při používání vody z potoku) a životnosti. Filtr lze použít i na pitní vaky, jen nezamezuje šíření bakterií v láhvi/vaku. Doporučuji k tomu zajímavý článek https://www.vybaven.cz/varice-a-jine-na ... ravu-vody/.


Děkuji
still_wolf
nováček
nováček
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon lis 29, 2010 9:16

Re: pitny vak

Příspěvekod aksam » pát kvě 4, 2018 9:31

Mám cca 5 let třílitrový platypus, mám k němu a na hadičku termoobal. Na chození ho už moc nepoužívám, raději mám skládací plastové lahve jak píše skutrjohny. Vak používám na kole tam nemá chybu a termoobal ve vedru pomůže udržet přijatelnou teplotu.

Čištění vaku není až takový problém, kdyby byl po akci nějaký hodně zanesený, stačí dát trochu sava nechat působit a pak pořádně vypláchnout, na menší zanesení stačí do vody přidat ocet a případná usazenina se dostane ven. Ve vaku požívám vodu, minerálku, přidávám vymačkanou citronovou šťávu.
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1240
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: pitny vak

Příspěvekod skutrjohny » pát kvě 4, 2018 10:34

still_wolf píše:.

ja jsem vak cistil vzdy az po cele akci.
v hadicce ti voda zamrzne driv nebo pozdeji vzdy, pokud je pod nulou a neochranis ji.
mne se sbalitelna lahev udrzuje lepe nez vak. proste do ni napustim trochu vody, zatrepu, vyleji a hrdlem dolu ji necham odkapat. neboj, ona postoji. alespon ta moje ano.
zivotnost nevim jaka bude, ale uz jsem ji hodnekrat pouzil a zatim nejevi zadne znamky opotrebeni. plast je bytelny, kvalitne a s rezervou slepeny a uzaver nadstandartni. pouzivam tuhle: http://www.nalehko.com/Evernew_Water_Carry_2L_eshop
Uživatelský avatar
skutrjohny
účastník
účastník
 
Příspěvky: 515
Registrován: stř zář 11, 2013 13:47
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: pitny vak

Příspěvekod Pierre111 » pát kvě 4, 2018 12:32

Čistím vždy až se vrátím domu, ale používám jen čistou vodu. Voda z potoka by možná mohla být trochu problém, jelikož není úplně čistá a mohlo by se tam třeba za nějakou dobu něco množit. To ale i ve flašce.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: pitny vak

Příspěvekod Miras » pát kvě 4, 2018 12:39

Na zamrzání/oteplování vody v hadičce je jednoduchej trik - po napití se do hadičky fouknout a vyfouknout tak vodu z hadičky zpátky do vaku.
Miras
účastník
účastník
 
Příspěvky: 600
Registrován: pon črc 12, 2010 9:28
Bydliště: Toho času Dobřichovice

Re: pitny vak

Příspěvekod FrantaKrajta » pát kvě 4, 2018 19:02

Miras píše:Na zamrzání/oteplování vody v hadičce je jednoduchej trik - po napití se do hadičky fouknout a vyfouknout tak vodu z hadičky zpátky do vaku.


Tak chvili to funguje, to zase ano, ale kdyz ji nedas uplne hned pod obleceni (coz, zvlast kdyz je izolovana neoprenem tj tlusta, jde dost blbe a prekazi), tak pri kombinaci mraz a vitr hrozne rychle zamrza ten ventil, staci trocha vlhkosti ktera se v nem drzi vzdycky, a pak musis rozmrazovat pod bundou... Na zimu uz ne, na to mam termosky...
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: pitny vak

Příspěvekod GreyMouse » pát kvě 4, 2018 22:49

Snad to není moc OT - potřebu pít častěji než sundávám batoh jsem vyřešila pomocí šňůrky, plastové brzdičky a lehce nahraditelné PETky. Uznávám, že to není moc elegantní, ale jednoduché, levné a do teplot těsně pod nulou i funkční. Uvolnit a znovu připevnit lahvičku zvládnu i za chůze a s hůlkama v ruce. Zkoušela jsem i suchý zip, ale připevnňování pomocí šňůrky je snadnější.

pohotovostni_lahev_1.jpg

pohotovostni_lahev_2.jpg
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: pitny vak

Příspěvekod Stani » pát kvě 4, 2018 22:56

GreyMouse - šikovné jednoduché riešenie, ja som mal ešte popruh popod dno, lebo nie každá fľaša je takto tvarovaná. Nakoniec som to zrušil, lebo mi strašne vadilo žblnkotanie počas chôdze. Ako sa na to človek zamerá, koniec. :D Nevadí ti to?
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: pitny vak

Příspěvekod GreyMouse » pát kvě 4, 2018 23:15

Lahvičky jsem schválně kvůli tomu kupovala zúžené. Mám ještě nějakou Rajec 0,33 l; je na ní růžový medvídek, asi je určená pro batolata, aby se jim dobře držela :)

Žbluňkání mi doteď nevadilo :-k . Možná, že funím tak, že to neslyším :D. Nebo jsem to jenom nevnímala a od příště budu a zjistím, že mě to hrozně rozčiluje :(( ... takže ti děkuju za inspirativní dotaz :twisted:
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: pitny vak

Příspěvekod mike » pát kvě 4, 2018 23:52

:D priste si radej vezmi ucpavky do usi, muzu ti poradit ty spravne ;-) Taky bych mohl Staniho post smazat, ale to by sis jeste musela dat elektrosok na vymazani pameti ;-)

Jinak tohle moc nechapu. Na Deuteru prece mas bocni kapsy a pro tak malou flasku se tam da v pohode sahnout i za chuze. Ja jsem tam nosil 1.5 litrove PETky a kdybych chtel, tak zvladnu za chuze i ty. Nechtel.

Mne totiz unika, proc je problem jednou za cas zastavit, sundat batoh, vytahnout flasku a normalne se v klidu napit. Stejne je rozumne minimalne jednou za dve hodiny pauzu udelat a neco malo snist. Takze se pri tom rovnou poradne napiju. Kdyz potrebuju pit casteji, tak ani jednou za hodinu prece neni kratka pauza problem. Naopak, clovek shodi batoh a trochu se protahne. Zvlast v zime nechapu pitny vak, kdyz je kosa, tak snad kazdy pije min.

S pitnym rezimem na mne nechodte, piju nadstandardne, minimalne 2, ale spis 3 litry vody i doma. Ucucavat kazdych pet minut hlt je pitomost a modni vymysl, clovek ma pit, kdyz ma zizen. Takze po dvou hodinach zastavim, vypiju pul litru a jdu dal ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: pitny vak

Příspěvekod Mawenzi » sob kvě 5, 2018 12:12

mike porad ucpavky, me se asi budou hodit :D

jinak ja sem si koupila hadicku minuly patek a zdarne ji otestovala na vandru. Dneska narvu hydrovak 1x pouzity kamosce. Hadicka se mi paradne osvedcila, nechapu, ze sem si ji nekoupila driv. Na leto teda. Zimu asi s ni resit nebudu viz vse to co pisete... navic v zime piju vyrazne min, tam snad ani nepotrebuju neco resit.

ja s hydrovakem mela dost problem, ze sem pila jeste min, nez bez nej... sice ono furt sundavat batoh se mi nechtelo, ale aspon kdyz sem ho sundala, napila sem se vic nez jeden cuc. s hydrovakem sem sice "porad cucala" ale v zaveru dne se ukazalo ze sem ucucala pul litru... takze pro me hydrovak hodne slepa vyvojova vetev, jedine bych neustale na kazdy zastavce jeste vyndavala a kontrolovala zbytek vody... nakonec hadicka s petkou je super, kdyz potrebuju cucam a na zastavce vidim kolik je v lahvi a jeste se pripadne dopiju... (ja ale nemam pocit zizne uz od decka, asi nejakej mutanti gen, treba diky tehle diskuzi sem si vzpomela, ze dneska sem jeste nemela ani lok vody a ani sem si na to nevzpomela)

- ja ale sundavam batoh dost casto, ne jak mike jednou za hodinu nebo dve... navic mam pocit (a mozna je to placebo) ze kdyz se dusim a nemuzu dychat, ze trochu loknuti pomuze trochu uvolnit dychaci system, i kdyz treba voda je zteplala... takze nemusim sundavat batoh co 10 minut...

k bocnim kapsam... ja su vpohode schopna vyndat skoro jakoukoli flasku z bocnich kapes kestrelu, ale mam sakra problem je tam pak strcit zpatky :D protoze ta gumicka se brani a jedna ruka zkroucena v neprirozenym uhlu ve snaze dostat lahev pod gumicku aby zapadla do kapsy... no... :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: pitny vak

Příspěvekod Stani » sob kvě 5, 2018 15:05

Grey - pardon, ale musíme si pomáhať, nemohol so si to žblnkotanie nechať len pre seba :D Dúfam, že si na to aj zabudla a nič nevadí.

Pitný vak vznikol v podstate pre športové účely (vývoj od Thermobak ku CamelBak) a samozrejme armádu, kde šlo aj o pitie bez použitia rúk, bez zhodenia batohu počas akcie, či v prípade zranenia. Alebo, že si od vojaka v prípade potreby cucne jeho kolega.

Pre pohyb v bežnej prírode bežného turistu mi to takisto príde trochu zbytočné. Ale pravda, vak som ešte nemal. Podobne ako mike, robím si pravidelne prestávky a vtedy pijem. Spočiatku bol problém, kým sa to vžije a nepridávajú sa úseky, ale ide to.

Neprehriava sa tá voda vo vaku, ak ho mám prakticky blízko chrbta a ešte je "rozliata" v tenšej vrstve, ako keď je vo fľaši?
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: pitny vak

Příspěvekod Tecumseh » sob kvě 5, 2018 17:50

Vo vaku sa voda viac neprehrieva aspoň mne sa nezdá, máš tam predsa polstrovanie, ale zohreje sa v hadičke, dá sa to poriešiť fúknutím do hadičky, voda stečie späť do vaku, ale nesmieš fúkať veľa lebo sa ti nafúkne vak. Ja som vak používal keď som ešte jazdil na biku, ale na pešo mám radšej fľašu :D
Tecumseh
nováček
nováček
 
Příspěvky: 185
Registrován: stř kvě 12, 2010 10:54

Re: pitny vak

Příspěvekod mike » sob kvě 5, 2018 21:40

Mawenzi píše:mike porad ucpavky, me se asi budou hodit

EAR classic od 3M. Z beznych mi prijdou nejlepsi a na normalni pouziti uplne staci. Pouzivam je uz velmi dlouho denne. Rozumna cena je do 5 Kc, v lekarne si reknou vic, ale jestli chces jen par kusu, tak ti to muze byt jedno. Splouchani vody ve flasce by mely zvladnout s prehledem.

Kdybys potrebovala co nejvetsi utlum zvuku, tak EARsoft FX. Tlumi opravdu skvele, ale ja z nich mivam trochu otlacene usi, takze je pouzivam jen kdyz je to fakt nutne. Kdyz si sousedi hraji s vrtackou nebo sbijeckou, kdyz mi pod okny jezdi sekacka na travu apod. Myslim, ze by zvladly i chrapajiciho medveda :) Naopak nedoporucuju EAR classic soft, jelikoz mozna maji na zacatku slusny utlum, ale velice rychle se vymackaji a po par hodinach funguji blbe az vubec.

Mawenzi píše:ja ale nemam pocit zizne uz od decka, asi nejakej mutanti gen, treba diky tehle diskuzi sem si vzpomela, ze dneska sem jeste nemela ani lok vody a ani sem si na to nevzpomela

:roll: ze jsi jiny zivocisny druh je jasne uz dlouho ;-) Chces rict, ze se nenapijes ani ke snidani? Jinak muze mala zizen opet souviset s nedostatkem soli.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

pitny vak

Příspěvekod Michal82 » sob kvě 5, 2018 21:47

GreyMouse - žbluňkání neřeš, mě se ten tvůj systém líbí a druhá věc je, že ve vaku v batohu, v láhvi i v termosce žbluňká taky, tak o co jde.
Naopak je to takový relaxační zvuk ;)
Michal82
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3212
Registrován: úte čer 24, 2014 6:45

Re: pitny vak

Příspěvekod GreyMouse » sob kvě 5, 2018 23:22

@mike: Ucpávky by mě určitě vadily víc než šplouchání vody [-(

Smazání nepomůže, to co nepotřebuju si pamatuju a naopak #-o

V bočních kapsách láhve nosím (0,75 - 1 l), ale mám to s nima tak jak píše Mawenzi. Vyndat a zandat láhev mi jde tak blbě, že už mi přijde jednodušší batoh sundat.

Nepiju za chůze proto, že je to móda nebo abych splnila nějaký limit , ale prostě proto, že mám žízeň nebo sucho v puse a mám chuť se napít. Když jdu doma s čoklem na hodinovou procházku po rovině, pití nepotřebuju, když jdu hodinu do kopce s batohem, piju často. Nevidím důvod, proč bych se měla trápit žízní a pít jednou za hodinu nebo za dvě. Nalít do sebe jednou za dvě hodinu půl litru by mi fakt nevyhovovalo.

Stani píše:Grey - pardon, ale musíme si pomáhať, nemohol so si to žblnkotanie nechať len pre seba :D

:smt082 Koukám, že patříš k těm dobrákům, co vylíčí člověku do největších podrobností důvody proč hygiena zavřela asijské bistro, kam dotyčný chodil s chutí na obědy :D. BTW, doufám, žes nebyl na brigádě v čokoládovně a nebudeš tu líčit jak to tam vypadalo [-X

Michal82 píše:GreyMouse - žbluňkání neřeš, mě se ten tvůj systém líbí a druhá věc je, že ve vaku v batohu, v láhvi i v termosce žbluňká taky, tak o co jde.
Naopak je to takový relaxační zvuk ;)

Stani by ti měl být vděčný. Chtěla jsem mu poslat účet za hydrovak, ale možná bude ušetřen, pokud si vsugeruju, že zvuk z láhve připomíná šplouchání moře :D
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: pitny vak

Příspěvekod Mawenzi » ned kvě 6, 2018 13:47

mike - dik, asi na hotsky chaty se mi bude hodit neco dobryho tak abych natrenovala.nasazovani jeste doma.

V tydnu v praci piju hned rano ale doma.se mi rezim.dodrzuje hur, a v sobotu - kdyz jsem.to psala - sem byla celej den doma a jak su doma tak se mi stava, ze jim "az mam hlad" nebo se mi chce vstat od PC a pak jim treba az k obedu, ripadne 3x cestou pro vodu dojdu vyprat, povesit, se psem...... :D

hm takze mozna mam.nedostatek soli uz 25 let :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: pitny vak

Příspěvekod Stani » ned kvě 6, 2018 22:02

GreyMouse píše: :smt082 Koukám, že patříš k těm dobrákům, co vylíčí člověku do největších podrobností důvody proč hygiena zavřela asijské bistro, kam dotyčný chodil s chutí na obědy :D. BTW, doufám, žes nebyl na brigádě v čokoládovně a nebudeš tu líčit jak to tam vypadalo [-X

...pokud si vsugeruju, že zvuk z láhve připomíná šplouchání moře :D


Brigádoval som v pekárňach, rohlíky sa k vám do ČR nedostali :D Vsugerovať sa dá hocičo, aj mráz pri 40C, len problém je sa s tým aj v skutočnosti vysporiadať. Ale necháme toho, vrátime sa k pitným vakom :) .
Stani
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1324
Registrován: pát lis 27, 2009 16:16

Re: pitny vak

Příspěvekod GreyMouse » ned kvě 6, 2018 22:30

@Mawenzi: Možná by pro tebe bylo zdravější chodit do práce i o víkendu :twisted:. Klidně bych za tebe ty dva dny volna týdně vzala, můj Alzheimer se jídla a pití netýká, mě by další dny volna nijak na zdraví neohrožovaly :D

BTW, co sis to koupila za hadičku k PETce? Obyčejnou hadičku, kterou používáš jako dlouhý brčko nebo něco speciálního?


@Stani: OK, jen doufám, že u mě na pitný vak nedojde, protože si vsugeruju, že šplouchání moře (stejně jako rohlíky) je u nás v naprostým pořádku :D
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: pitny vak

Příspěvekod mike » pon kvě 7, 2018 15:47

GreyMouse píše:BTW, doufám, žes nebyl na brigádě v čokoládovně a nebudeš tu líčit jak to tam vypadalo [-X

Myslis ten pribeh, jak do kade s cokoladou spadla mys a nikdy ji nenasli? :-k :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: pitny vak

Příspěvekod mike » pon kvě 7, 2018 15:56

Mawenzi píše:mike - dik, asi na hotsky chaty se mi bude hodit neco dobryho tak abych natrenovala.nasazovani jeste doma.

Urcite, zensky maji, nechapu proc, z ucpavek fobii a ac je nikdy nezkusily, tak vedi, ze by je nesnesly. A tak se radej nevyspi a jeste budi zbytek mistnosti svym mlaskanim :roll:

Zkus ale fakt sehnat ty EAR classic, co jsem zkousel jine, tak jsou vetsinou k nicemu. Prodava se jich spousta, prevazne ve tvaru homole a nefunguji resp. funguji chvili a na celou noc nestaci. Nektere nestaci ani okamzite po nasazeni, jsou moc mekke, netesni a netlumi. EAR classic jsou navic znovupouzitelne, takze na trek ti staci jedny az dvoje, kdyz teda nejsi hygienicky precitlivela ;-)

Mawenzi píše:V tydnu v praci piju hned rano ale doma.se mi rezim.dodrzuje hur, a v sobotu - kdyz jsem.to psala - sem byla celej den doma a jak su doma tak se mi stava, ze jim "az mam hlad" nebo se mi chce vstat od PC a pak jim treba az k obedu, ripadne 3x cestou pro vodu dojdu vyprat, povesit, se psem...... :D

:roll: normalni clovek vstane a nasnida se bez ohledu na to, co je za den. Jinak je to i bezne doporucneni, pokud nechce clovek tloustnout ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: pitny vak

Příspěvekod GreyMouse » pon kvě 7, 2018 22:41

mike píše:Myslis ten pribeh, jak do kade s cokoladou spadla mys a nikdy ji nenasli? :-k :twisted:

Tak. Čokoláda má být v myši, ne myš v čokoládě [-(
GreyMouse
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1979
Registrován: úte srp 18, 2015 23:09

Re: pitny vak

Příspěvekod mike » úte kvě 8, 2018 0:02

Nakonec mohla byt v mysi mys v cokolade ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: pitny vak

Příspěvekod Mawenzi » úte kvě 8, 2018 7:50

mike
tak klasika, rano vstanu, nic se mi nechce delat, zapluju k pc a najednou sou +4 hodiny :D

greymouse
tube converter myslim se to jmenuje, z hudy za 480 jako myslela sem ze me slehne pri ty cene ale sou tam 3 ruzny nastavce na pet, nalgene a jeste cosi, vysuvna hadicka i na 2l flase...

hm, mravenci v coko sou prej delikatesa, tak mozna i mysi v coko budou brzo delikatesa... :)
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

PředchozíDalší

Zpět na Batohy