Zateplene bundy, perove i synteticke

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod lukasj » úte led 9, 2018 7:57

Takže potvrdzujem, že primaloftka iba na termo bielizeň funguje. Moju novú Zajo Arth som vyskúšal po behoch konečne aj na túrach v zimnej Veľkej Fatre a bol som príjemné prekvapený. Cestou hore na hrebeň na snežniciach mierne spotený, čo som reguloval zipsom. Väčšia horúčava bola v rukávoch, čo beriem ako menšie mínus, keďže teplo odtiaľ sa nedalo regulovať kvôli ukončeniu rukávu. Po príchode na hrebeň (teplota okolo -5°C) a zníženia tepov som však presne ocenil to, čo sa aj tu spomínalo. Bunda hriala, bola takmer neprefúkavá, nevadili v tomto ani strečové panely po bokoch, keďže som išiel s paličkami a ruky som nejako nedvíhal. Počas tejto pomalej chôdze som uschol a už sa ani počas ďalších výstupov (Rakytov z južnej strany) nespotil. Keď sme dlhšie stáli a varili kávu, tak už som sa cítil úplne v suchu a bunda držala teplo. Ako základnú vrstvu, som mal po celý čas Moira Ultralight, okolo krku šatku, pre tepelný komfort.
lukasj
nováček
nováček
 
Příspěvky: 120
Registrován: úte srp 29, 2017 12:11

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » úte led 9, 2018 8:59

mike píše:Myslim, ze kazdy z nas tady nekdy udelal chybu ve vyberu vybaveni. Forum je mj. o sdileni zkusenosti, dobrych i spatnych. Kdyz koupim blbe, tak to napisu i kdybych to kvuli tomu nemel prodat. A tak nejak cekam neco podobneho i od ostatnich.

Presne tak nebo shrnout fakta, at si obrazek udela kazdy sam.
mitau píše:Chapu. Treba tu mame perovku, ktera uz vystridala ctyri majitele.

Ted ji ma kdo? :shock:

@Polartec Alpha ma teda nekdo realne zkusenosti s timto matrosem treba tyden v kuse? Zkousel nekdo tu Rab bundu s PA, kterou linkoval apuka?

@likasj diky za recenzi
Naposledy upravil booze dne úte led 9, 2018 21:49, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Reccol » úte led 9, 2018 10:19

Alphu jsem zkoušel, ne nijak dlouho. Je to prostě specifickej materiál, vyvinutej pro SOCOM, když usoudili, že pro takovej materiál mají potřebu. Nebylo to úplně vyvíjený s běžným uživatelem na mysli.

Prostě celkem fungující izolační materiál, ve kterým se dá velice slušně hýbat a člověk hned nezmrzne při zastávce, ale jako náhradu čehokoli bych to nebral.
Reccol
nováček
nováček
 
Příspěvky: 135
Registrován: pon čer 18, 2012 21:32

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod ret255 » úte led 9, 2018 10:29

mike píše:kdyz tak ji prodej apukovi. At naplni heslo put your money where your mouth is :twisted:
:lol: si mu teda dal, no a ja tu nič nezatajujem, sám si mi predsa do tej skúkromnej správy napísal, že ty by si pri takej teplote mal to zajo s dlhým rukávom a na to vetrovku, takže som evidentne musel byť príliš teplo oblečený.

mitau píše:@Primaloft Alpha ma teda nekdo realne zkusenosti s timto matrosem treba tyden v kuse? Zkousel nekdo tu Rab bundu s PA, kterou linkoval apuka?
ktorú konkrétne myslíš, lebo on linkoval asi všetky, ja mám konkrétne skúsenosti s rab alpha direct jacket http://rab.equipment/uk/alpha-direct-jacket máš tam aj plno super recenzii ako to každému funguje, dokonca ma prekvapilo ako tam niektorí píšu, že je to trojsezónna bunda. Týždeň na sebe som ju však nemal, len individuálne párhodinové výšlapy ;) Ja si len celkom nie som istý, či je objektívne na mne testovať tieto materiály(príliš vysoká potivosť a materiál, ktorý poskytuje komfort pri aktívnom pohybe ako sú bežky alebo beh v zime, čo ja moc nepraktizujem), musím ju ešte viac otestovať a potom si spravím záver, teraz by to bolo trochu neobjektívne tu písať záver, keď neprešla poriadnym testom.

Ešte som hladal, či na tú moju rab existujú aj iné než pozitívne recenzie a našiel som jednu v ktorej píšu, že je príliš teplá na pohyb pri teplejších podmienkach, vhodná skôr na aktívny pohyb keď mrzne.
However, we thought it too warm to undertake strenuous walks in, certainly in the UK, unless you were out in extreme cold conditions. In fairness, the jacket is aimed at alpine environments, where it would undoubtedly come into its own.
http://www.ramblers.org.uk/news/walk-ma ... acket.aspx
čo viac menej potvrdilo aj moje skúsenosti
ret255
účastník
účastník
 
Příspěvky: 517
Registrován: stř pro 23, 2015 22:12

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » úte led 9, 2018 11:43

Admine miku, nemel bys pomalu zasahnout proti uzivateli mikovi, protoze zase smeruje k bezduvodnim osobnim utokum? :twisted:

Hele uzivateli miku, predstav si, ze apuka nedela sve zavery o PA (ani o PL) ani na zaklade materialu Polartecu ani Rabu, ale pouziva vlastni rozum a vlastni zkusenosti. Jen pri tom premyslani neni predem tak zaujaty svymi predsudkami a nehleda zoufale vyhradne naznaky neceho, co by jeho predsudky potvrzovali.
A predstav si, apuka ma s PA bundou taky nejake osobni zkusenosti, castecne prime na vlastnim tele a vice neprimych od cloveka, ktery to na sobe nosil a ktery mi byl pri tom noseni stale na ocich, takze jsem videl jak to funguje. Nerikam tim, ze mam velke a dlouhodobe zkusenosti na zaklade kterych muzu delat zasvecene hodnoceni, ale ty moje jsou rozhodne o mile dal, nez Tvych pet minut v obchode, kde jsi okamzite vsechno o te bunde vedel...
Ta Alpha je fakt vynikajici latka, ale nesmis ji pouzivat stejnym zpusobem jako klasicky PL, protoze ma jine vlastnosti a funguje docela jinak (a i kdyz ji mnozi srovnavaji s fleecem, fungoje rozdilne i od nej, ale mnohem vice podobneji k ni nez k PL). Na OF se to uz parkrat rozebiralo, bohuzel jsi to vetsinou zabil prave Ty svym sverepim napadanim a vychvalovanim Primaloftu do nebe a otacenim diskuse vyhradne timto smerem. Kdyz mi neveris, tak si precti par svych poslednich prispevku tady, jak presvedcujes ret255 o tom, ze ma naprosto na hovno bundu kvuli materialu, i kdyz o ni vis velke kulove, navis neustale vidis pred sebou jen svuj typ aktivity a nechces videt, ze pojem "aktivni pohyb" znamena neco jineho, neco, co Ty jednoduse nedelas a ze pro nej bude treba jiny zpusob oblekani (a ano, i fleece je tam mnohem vhodnejsi nez PL).
Doporucuji Ti procist si trochu fyziky o techto vecen napriklad tady, abys zjistil, proc nemuze byt klasicka PL bunda vhodna na aktivni pohyb (je malo prodysna, uz dve vrstvy Microlightu jsou malo na odvod vlhkosti plus jeste je tam PL). Na druhe strane taky, proc PA sama o sebe bez pripadne dalsi vrstvy pri stani je mene vhodna na mene aktivni pohyb. Sice nic noveho, vsechno uz tu bylo, ale mas to tam rozebrane a zduvodnene podrobneji.

A kupodivu, sam vlastni hlavou jsem dosel k mnoha podobnym zaverum, jako pisou na tomto foru, davno predtim nez jsem se tam dostal.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod apuka » úte led 9, 2018 11:54

@ret255: V tom fore, co jsem v poslednim prispevku linkovaj najdes trochu vice rozepsane i pouziti a (ne)vhodnost Rab Alpha Direct. Ve zkratce (mymi slovy a ma interpretace, neni to citat), 120g izolace je opravdu spise na vetsi zimu, obzvlaste kvuli vnejsimu Microlightu, ktery je taky hodne malo prodysny na "aktivni pohyb". Microlight jeste stale zmrsi vlastnosti PA, takze asi opravdu vhodnejsi jako normalni izolacni bunda na beznou turistiku (vcetne vyslapu do kopce), kde vsak bude rozhodne min chodna na postavani nez PL. Pri chuzi (i te nejobycejnejsi normalni rychlosti) Te vsak bude izolovat dostatecne a ve vetsim teplotnim rozsahu nez bezna izolacni bunda, napr. PL; mysleno bez nutnosti rozepinani, vetracich zipu atd.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod aksam » úte led 9, 2018 12:54

S alphou mám zkušenost přes dva roky, mám první generaci bundy od rabu, zabalená v microlightu, gramáž 60g, elastické panely na bocích a rukávech, na aktivní pohyb v zimě nejlepší bunda, kterou jsem, kdy měl. Na běžky, když je pod nulou naprostý ideál, na pásy v našich podmínkách také bez výhrad.
Na chození s batohem od chaty k chatě bych ji bral také, ale na nějaké přechody se spaním venku už ne nebo mít sebou ještě jinou.
Koukal jsem, že DA má bundu s alphou ve dvou variantách jedna s microlightem a druhá s materiálem z Tornada.
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1240
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod fps » úte led 9, 2018 13:43

mike píše:
fps píše:na tohle bych se já spíš zaměřil, chce to větrovku přes kterou se dá dýchat, třeba Direct Alpine Tornado

Tornado jsem mu doporucil taky, ale ma sve meze. Na hory skvela, na rychlou chuzi fajn, ale beh uz stihat nemusi.

když už nebude v prodyšnosti stačit, tak ji sundá, a nechá si na sobě funkční prádlo a Polartec Power Stretch, lepší prodyšnost a i schnutí než má funkční prádlo a Polartec Power Stretch dle mě není
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Příspěvekod scinkk » úte led 9, 2018 17:21

@apuka přemýšlím jaký druh pohybu na těch sneznicich a v primaloftce celou dobu vykonávám ale klidně mě někdy můžeš pozorovat ať máš nějaký zkušenosti a závěry k vlastnostem materiálu. :)
@ret255 ta haglofs je 120 g/m2 víc napíšu až budu u compu.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod wertigo » úte led 9, 2018 17:27

aksam píše: Koukal jsem, že DA má bundu s alphou ve dvou variantách jedna s microlightem a druhá s materiálem z Tornada.

mas nekde odkaz na DA s alpha s Torandem ? koupil jsem Alpha2.0 a musim vratit, jak mi DA sedi, tak toto ma pod pazema moc malo mista, delka, rukavy ok, ale pod pazema na prd. tak patram dal po nejake Alpha bunde, bezky, skialp, turistika.
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod aksam » úte led 9, 2018 17:48

aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1240
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod wertigo » úte led 9, 2018 18:46

aksam píše:http://www.directalpine.cz/bunda-alpha-30

starší model asi.
BTW. co nosis pod tu tvoji alpha bundu když jdeš na běžky a je tak cca - 5st? Pod tu DA se vleze tak jedno tenčí triko max.
wertigo
účastník
účastník
 
Příspěvky: 401
Registrován: pon lis 28, 2005 14:48

Re:

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 18:51

scinkk píše:@apuka přemýšlím jaký druh pohybu na těch sneznicich a v primaloftce celou dobu vykonávám...

Normalne se flakas. Jsem te pozoroval, a tak to vim :twisted: :mrgreen:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod aksam » úte led 9, 2018 19:04

wertigo.....nosím pod ni funkční trika s dlouhým rukávem
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1240
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 19:41

lukasj píše:Takže potvrdzujem, že primaloftka iba na termo bielizeň funguje. Moju novú Zajo Arth som vyskúšal po behoch konečne aj na túrach v zimnej Veľkej Fatre a bol som príjemné prekvapený.

:smt023

lukasj píše:Väčšia horúčava bola v rukávoch, čo beriem ako menšie mínus, keďže teplo odtiaľ sa nedalo regulovať kvôli ukončeniu rukávu.

Tohle muze byt trochu problem. Mel jsem moc tesne konce rukavu na stare lyzarske bunde, ve ktere jsem chodil driv a stavalo se mi to same. Zadna tragedie, ale obcas trochu neprijemne. Ted mam na rukavech stahovani suchym zipem, ktere nepouzivam a nechavam ho otevrene na maximum. Mezera neni moc velka, ale staci a horko na ruce mi nebyva.

Koukam, ze Zajo Arth ma takove ty pruzne konce, co jima provleces palce, co? To je bohuzel v tomto ohledu nejhorsi reseni, protoze tesni nejlip. Sam jsem kvuli tomu uz par bund nekoupil, prestoze se mi jinak libily. Holt se s tim budes muset naucit zit nebo to ustrihnout :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 20:02

fps píše:když už nebude v prodyšnosti stačit, tak ji sundá, a nechá si na sobě funkční prádlo a Polartec Power Stretch

Vetrovku sundavam kdyz je mi v ni horko a ne proto, ze nestiha odvetravat. Ted, kdyz trochu beham, bych ji ani sundat nemohl, protoze by mi bylo zima. Jsem na spodni hranici tepelneho komfortu i s ni. Proste jsem narazil na mez funkce tohodle materialu, ktery je pri mensi zatezi skvely. Coz je taky odpoved na tohle:
aksam píše:Koukal jsem, že DA má bundu s alphou ve dvou variantách jedna s microlightem a druhá s materiálem z Tornada.

Jestli ma mit obal PA co nejvetsi prodysnost, tak bych material z Tornada nebral. Microlight je prosysnejsi, aspon ten, co mam. Je min vetruodolny, coz by tady snad nemuselo vadit.

fps píše:lepší prodyšnost a i schnutí než má funkční prádlo a Polartec Power Stretch dle mě není

Z PWS mam akorat rukavice, ponozky a kuklu, jelikoz pro mikinu nemam pri svem zpusobu oblekani pouziti. U vyjmenovaneho mi ale neprijde, ze by PWS dobre schnul, naopak ma tendenci navlhat. Rukavice mam po celkem dni vlhke vzdycky i kdyz ani jednou nehrabnu do snehu a je sucho. Mam je rad, ale vecer jsou proste na vymenu. Ponozky nosim do spacaku, aby mi nebyla zima na nohy, jsou skvele, ale rano jsou obvykle trochu vlhke.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 20:45

apuka píše:Admine miku, nemel bys pomalu zasahnout proti uzivateli mikovi, protoze zase smeruje k bezduvodnim osobnim utokum? :twisted:

Zadne osobni utoky nevidim a kdyby to napsal kdokoliv jiny, tak taky ne. Nesouhlas neni osobni utok a delani si srandy z absurdity toho, co pises, taky ne ;-) Jestli ho nekde vidis, tak napis konkretne kde.

BTW, moderator != admin.

apuka píše:nez Tvych pet minut v obchode, kde jsi okamzite vsechno o te bunde vedel...

To jsem nekde psal? Prosim citaci. Pisu akorat to, ze jsem hned vedel, ze pro mne neni dost tepla a ze by mi v ni pri zastavkach bylo zima. Coz zatim vsichni tak nejak potvrzuji a namerene hodnoty CLO tomu odpovidaji (co jsem nasel, tak PA ma asi 30 % PL1)

apuka píše:Ta Alpha je fakt vynikajici latka, ale nesmis ji pouzivat stejnym zpusobem jako klasicky PL, protoze ma jine vlastnosti a funguje docela jinak

No a pisu snad neco jineho? #-o Pisu, ze pro muj zpusob oblekani se to nehodi a ze se to spis hodi na klasicke vrstveni. Puvodni dotaz v tomhle vlakne byl ale prave na muj zpusob s dvema vrstvama, na ten jsem odpovidal a pak jsi prisel ty s PA. Takze delas presne to, co vycitas mne :D

apuka píše:Kdyz mi neveris, tak si precti par svych poslednich prispevku tady, jak presvedcujes ret255 o tom, ze ma naprosto na hovno bundu kvuli materialu, i kdyz o ni vis velke kulove

:lol: po jeho prvnim soukromem reportu jsem ho naopak presvedcoval, at bundu jeste vyzkousi, protoze vypadal, ze ji hodi do prvni popelnice. Ted to naopak vypada, ze se snazi presvedcit sam sebe, ze ta bunda neni spatna. Clovek, ktery je s necim spokojeny, nehleda recenze, ktere potvrzuji, jak je to dobre. Nic proti nemu, rozumim mu, sam jsem byl v podobnem stavu s vyse zminenym MHW Synchro, na ktere byly taky prevazne jen skvele recenze. Nez jsem se presvedcil sam celkem drastickym zpusobem, ze je pro mne nepouzitelna a od te doby jsem ji na sobe nemel. Cimz nerikam, ze to bude tenhle pripad, jen mi prijde, ze ret255 hledal prave zateplenou bundu a PA se pro jeho pouziti moc nehodi.

apuka píše:navis neustale vidis pred sebou jen svuj typ aktivity a nechces videt, ze pojem "aktivni pohyb" znamena neco jineho, neco, co Ty jednoduse nedelas

Jj, sneznice s prumernou tepovkou 140 - 150 rozhodne nejsou aktivni pohyb :D

apuka píše:proc nemuze byt klasicka PL bunda vhodna na aktivni pohyb (je malo prodysna, uz dve vrstvy Microlightu jsou malo na odvod vlhkosti plus jeste je tam PL).

OMG. Jsme u jadra veci. Moje primaloftka je kompletne (tj. vsechny 3 vrstvy dohromady) vyrazne prodysnejsi, nez jedna vrstva Microlightu. Prodysnost primaloftek je dana ciste prodysnosti obalovych latek, PL sam o sobe ji temer neomezuje. Uplne stejne, jako PA. Pricemz si myslim, ze i primaloftka s Microlightem na aktivni pohyb vhodna bude. Na bezky bych si ji asi nevzal, ale na sneznice a chozeni po kopcich klidne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod scinkk » úte led 9, 2018 21:04

Jeste k Barrier III hoody, ma 120 g/m2 jejich izolace na tele a 80 g/m2 rukavy a kapuce (mozna ta bezkapucova ma vsude jen 80, navic u soucasne kapucove pisou 120 jen zada a ramena), pricemz rukavy dle omaku jsou mene plnene na vntrni strane, me to vyhovuje, casto se prehreju na predlokti, u tehle bundy se mi to v podstate nestava a nejakou nevyhodu jsem nepozoroval.
Jsme s ni dooost spokojen, ma za sebou vice jak 20 celodennich sneznicovych akci. naposled i s vetrem okolo 15m/s. Rozsah teplot tak cca +5 az -10. Pod tim vzdy IB200 LS.
Vzhledem k tomu, ze rok predtim jsme odchodil v kombinaci fliska vetrovka (ci jen fliska), je bunda i dostatecne prodysna (aspon pro me).

@apuka: ciste ze zvedavosti, odchodil jsem toho dost v te variante fliska (PWS ci high loft) a vetrovka, chapu ze PA ma nejake specficke vlastnosti, ale porad by me zajamalo jaka je ta magie, ktera ucini PA lepsi nez tahle kombinace, ver mi ze prodysnost byla skoro maximalni v ramci urcite vetruodolnosti. V pripade high loft flisky v pohode do -10.

Jeste k tomu hodnoceni (kdyz pominu zasadni vliv v hodnoceni, ze kazdy funguje individualne), prvni primaloftka byla dobra, ale v urcitych sitaucich selhala (neprodsny vrchni vrstva a to jsem jeste nechodil na sneznicich) takze jsem rad ze jeem se ji zbavil, kdybych tenkrat hned koupil bundu s PA, tak bych ji s urcitou pravdepodbnosti povazoval za zazrak (pokud bych zas nevzal nejaky pertex quantum a hur) :)
Nastesti jsme to jeste zkusil, ac jsem mel kombiniaci, ktera mi funguje skvele no a jak jsem psal, dva roky spokojene chodim v zateplene bunde. Tim nesrazim kvalitu PA, ale svym zpusobem, pokud je na hmotnost mene izolujici nez PL a spol, tak porad nevidim tu vyhodu?
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod Entik » úte led 9, 2018 21:05

Všem vám moc děkuju za komentář a návrhy. Trika pouštím z hlavy. Budu řešit primárně vrchní vrstvu a pokud ještě zbude, tak možná i nějakou pws (pěkná je třeba DA Axis, Cima Plus). Zatím pořád nemám jasno v tom, jestli zkusit bundu s Alphou (DA Alpha), bundu s Alphou Direct (Rab Flux - vypadá moc dobře, Rab Alpha Direct - o něco teplejší) nebo jít po větrovce, třeba po zmíněné DA Tornádo, anebo zkusit od Rabu VR (lite) Alpine (vždyť micro-fleece a na tom Pertex Eq musí přece dýchat dobře ne?).

Nejsnazší a "bez rizika" varianta je ta větrovka. Bude to určitě lepší než jak to mám teď.
Ostatní varianty (včetně 2 vrstvého způsobu s užitím PL) jsou podle vašich zkušeností s přimhouřením očí tak 50/50, někomu jo, někomu ne. Podle kladných zkušeností s PL to může být super.
Do kopce si mohu, pokud moc nefičí, sundat jakoukoli bundu, to je jasné.
Ještě si to znovu pročtu...
Entik
nováček
nováček
 
Příspěvky: 84
Registrován: pát říj 14, 2016 21:13
Bydliště: Český Krumlov

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 21:13

Urcite si porid lepsi vetrovku, tim nic nezkazis a bude se ti hodit i jinak. No a zimni zpusob si holt budes muset vyzkouset sam. Fungovat budou oba, jen kazdy jinak a pak zalezi na preferencich a na tom, jak funguje tve telo. Jak moc se potis, jak reagujes na zmeny teploty, jak dobre snasis chlad nebo naopak teplo... Casem muzes napsat, jak se ti to jevi. Outdoorova vybava se holt hleda zpusobem pokus/omyl a omylum se nevyhne nikdo. A ano, neco to stoji ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod scinkk » úte led 9, 2018 21:24

Normalne se flakas. Jsem te pozoroval, a tak to vim


Hm tak proto se kolem me krajina nehybe :) No jako pozorovatel aspon mas predstavu o funkcnosti a kvalite me bundy (btw to jsem jeste nemel tu Haglofs) :)

@entik: presne tak, vetrovka se ti neztrati nikdy, proto doporucuji urcite cistokrevnou vetrovku okolo 150 g
S velkou pravdepodobnosti se ti neztrati ani PWS, uz treba podzimni chozeni. Axiska je dost super pokud ti sedne. Odchdil jsem toho v ni fakt hodne. Jen v zime, PWS + vetrovka, muze mit hranici tak -5°C, samozrejme ovlivni hodne faktoru, vcetne konkretni vetrovky, pac prodysnejsi mene izoluji. Porad je vyhoda, ze muzes klidne odchodit cely den jen ve flisce a vetrovku dat jen kdyz hodne fouka nebo se dostanes na teplotni limit te flisky. U PL bundy ti nezbude nez rozepinat zip, ne ze by to taky nefungovao, ale nekomu to muze vadit.
Jak jsem psal, stale nevidim zasandejsi vyhodu PA bundy oproti tomu kombu, ale apuka urcite neco vymysli :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » úte led 9, 2018 21:25

ret255 píše: recenzie sú na ňu priaznivé, tak neviem prečo by to mal byť opak, z rabu mi odpísali, že ju používajú ich atléti za zimného počasia

Psal jsem negativni zkusenost s vestou Rab na jejich web. Bylo to tam tri tydny, pak to smazli. Psal jsem negativni recenzi na web Outdoor Research bylo to tam par mesicu a pak to smazli. Kdyz jsem jim napsal proc, tak suse odpovedeli, ze bude nova kolekce a ten hejt je na starou. Vlezdoprdelkove recenze tam zustali.
Atleti nosi vse co jim da sponzor. V CR sije hadry pro ty nase reprezentanty AlpinePro. V AlpinePro bych si ja nic nevybral.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » úte led 9, 2018 21:41

@polartec alpha diky vsem za info. :prayer: Takze by ten 80g PA od Rabu mohl nahradit pws s vetrovkou a pokud zastavim, tak na to prihodit perovku. Je to takova lepsi mikina?
Naposledy upravil booze dne úte led 9, 2018 21:48, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 21:43

Co ma byt Primaloft Alpha, ze uz to pises ponekolikate? Myslis Polartec Alpha?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » úte led 9, 2018 21:47

Ano dik za opravu. :oops: :roll:
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » úte led 9, 2018 21:51

Jsem z toho domotany, protoze mam v planu si nechat usit bundu kombinaci Primaloftu a Polartecu.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 21:53

:shock: to ti pri cteni tenhle diskuse hrablo? :twisted:

Jinak diky za info o tech smazanych recenzich. Pekna prasarna :? Naivne bych cekal, ze to nejak okomentuji, ale tohle?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod booze » úte led 9, 2018 22:10

Vim co chci a nasel jsem pani, ktera sije perfektne. Na zkousku jsem ji nechal vymetit ORIGINALNI vodeodolny zip YKK VYROBENY V CINE na perovce. Nepoznal jsem, ze to je menene.
Tak si necham u ni usit kopii Arcteryx bundy s jinym materialem na telo a jinym na rukavech. Primaloft doma mam a Alpha se da koupit, ale asi v nevhodne gramazi. :-k https://www.extremtextil.de/alpha-isola ... qm-mm.html

Btw mrkni na extremtextil, co tam lidi maji za DIY vyrobky. =D>
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » úte led 9, 2018 22:17

Ich verstehe nicht :?

Unika mi, proc chces PL a PA kombinovat. Chces PA na rukavy nebo naopak?

Mas samostatny PL a k tomu neco na obaleni? Tohle dokaze usit? To bych mozna mel zajem :-k Usit kopii MHW Compressor.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod scinkk » úte led 9, 2018 22:25

Booze, presne tak, nech si usit primaloftku do nejakyho prodysnyho pertexu a mas vystarano, na kombinaci izolace se podle me vybodni :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení