Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » stř lis 22, 2017 15:35

Diky, takto je to trochu srozumitelne...

Mne jen pobavila tato veta: "nenarocny, nereklamujici uzivatel muze byt spokojen na nenarocne chozeni" :D Ale asi docela dobre vystihuje zamereni (a snahu) Salomonu (a, bohuzel, posledni dobou i jine vyrobce) :twisted:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod fps » stř lis 22, 2017 15:43

wawrik píše:Salomon má kopec topánok do hôr, aj keď väčšinou trekingové alebo do bežných hôr. Mimo Európy ich vídam často. Podľa mňa to nie je žiadny prúser.

v těchto odkazech nevidím žádné pohorky, a dle mě jsou průser třeba ty Salomon quest 4d gtx, a měl jsem ještě dvoje nízké takzvaně turistické Salomon boty, a byla to stejná hrůza jak u těch Salomon quest 4d gtx, už jsem to tady psal několikrát, že dle mě za stejné peníze se dají koupit lepší boty než jsou Salomon, třeba Andrew, Asolo, Dallape, Hanwag, La Sportiva, Lowa, Scarpa
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod wawrik » stř lis 22, 2017 16:10

Jo, ale ty máš iné nároky. Predieranie sa lesom ničí topánku viac ako trebárs chôdza po ušliapaných chodníkoch a tráve... Keď som sa s nejakým majiteľom tých turistickejších Salomonov - vrátane tvojich Questov - o topánkach bavil, všetci boli spokojní.
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mitau » stř lis 22, 2017 17:02

fps píše:v těchto odkazech nevidím žádné pohorky

Zkusim to jeste jednou Salomon X Alp Mountain podle tebe nejsou pohorky? Kdyz budes firmu kritizovat kvuli svoji spatne zkusenosti s nejakymi konkretnimi botami, tak to beru (byt to o jinych modelech nemusi moc rikat, ostane krome X Alp rady bych si od nich na hory jine boty nekoupil), ale stojim si za svym, ze pohorky delaji.

Ano, oba mame jine pozadavky na boty. Ja jsem lehci, vic resim cas a hmotnost, a tak hledam lehci modely. Ty jsi tezsi, chodis na delsi dobu a vic v zime, a tak davas prednost poradnym celokozenym pohoram. Oba pohledy davaji smysl. Jen si myslim, ze kdyz masasak psal, ze na spoustu vyletu presel na bezecke boty, bude se podobat vice me, ale to je jen nepodlozeny dohad.

Ten seznam pohorek musis mit snad trvale ulozeny nekde bokem, ze ho nikdy nezapomenes na konec pripojit. Stejne jako ty bys nikdy nikomu nedoporucil prilis inovatvni Salomon, ja bych si zas nedokazal vybrat u Dallape nebo Andrew. Mozna to neni otazka kvality, ale spise zamereni (resp. pouzivani vybavy na aktivity, na ktere byla urcena).
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod fps » čtv lis 23, 2017 13:55

wawrik píše:Jo, ale ty máš iné nároky. Predieranie sa lesom ničí topánku viac ako trebárs chôdza po ušliapaných chodníkoch a tráve...

jako mám nadstandardní nároky, a nejenom na boty, ale když se z jedněch Salomonů údajně pohorek stanou během krátké doby boty nepoužitelné do terénu protože neuvěřitelně změknou na tvrdost kusu hadru, a jejich povrch vypadá zničeně jako kdybych v nich nachodil tisíce kilometrů, u jedněch nízkých Salomonů po cca půl roce praskne svršek, a u druhých nízkých Salomonů se po cca půl roce na stélce vytvoří ďolíky, tak tohle snad nemůže splňovat nároky nikoho

mitau píše:Zkusim to jeste jednou Salomon X Alp Mountain podle tebe nejsou pohorky?.

sice jsem je v terénu neměl na noze, měl jsem je jen v ruce v krámu, a dle mě to nejsou pohorky, stejně jako třeba ty Salomon quest 4d, je mi jasné že každý máme jiné nároky, a že taky každý srovnáváme s jinými botami, já srovnávám třeba s těmito pohorkami co jsem měl a nebo mám La Sportiva Trango Cube, La Sportiva Trango Ice Cube, La Sportiva Pamir Gtx, La Sportiva Pamir Leather, La Sportiva Trango Alp, La Sportiva Trango Trek, Asolo Freney, Asolo Elios, Asolo Lhasa, Fitwell Giove, Dallape Marmolada, Dallape Cevedale, Dallape Lagolo, Meindl Island, Meindl Lhasa, Meindl Vakuum, Meindl Air Revolution 3.1, Meindl Air Revolution 5.3, Lowa Tibet Pro, Hanwag Alaska, snad jsem tedy na ňáké nezapomněl, a všechny tyto boty jsou dle mě oproti těm Salomonum pohorky, i když se liší v kategoriích

mitau píše:Ten seznam pohorek musis mit snad trvale ulozeny nekde bokem, ze ho nikdy nezapomenes na konec pripojit.

doporučuj to s čím mám dobré zkušenosti, a Salomony mezi nimi nejsou

mitau píše:Stejne jako ty bys nikdy nikomu nedoporucil prilis inovatvni Salomon, ja bych si zas nedokazal vybrat u Dallape nebo Andrew. Mozna to neni otazka kvality, ale spise zamereni (resp. pouzivani vybavy na aktivity, na ktere byla urcena).

tak to se mýlíš, já doporučuji třeba dle mě dost inovativní La Sportiva Trango Cube, La Sportiva Trango Ice Cube, Arc'teryx Bora 2 Mid, Scarpa Ribelle Tech, přečti si téma Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » čtv lis 23, 2017 14:43

@fps: v tomto musim dat za pravdu wawrikovi a spol. Vem to tak, ze uplne jinak budou fungovat stejne boty u cloveka vaziciho 60kg s malym batuzkem a cloveka vaziciho 110kg s tezkym batohem. Navic zee svych zkusenosti si dovoluji tvrdit, ze cim vetsi cislo boty, tim vice zmenene vlastnosti, nezavisle na vyrobci.
Je taky pravda, ze zrovna na Salomon X Alp jsem cetl docela dost hodne chvalicich recenzi - i kdyz ja osobne bych si je nikdy nekoupil, to jsou ale moje reference, vypada ze mnoha jinym lidem vyhovuji vic.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod booze » čtv lis 23, 2017 19:35

apuka píše:... starsi "reporty" ze synovych pouzivani Cubu (nejenom) na letnich ledovcich ... Kazdy bozi den ponozky i vlozky durch mokre - a to nebylo promocenim, ale srazenim... v starych kozenych (2,8mm) Asolo Powermatic 100 mel snad radove mensi problemy se srazenim vlhkosti ve stejnych (suchych, snih jen kratsi kousek) podminkach, kdyz nechal Cuby susit doma.

No, co k tomu napsat nebo spis jak to napsat. Proste to tak neni a nemuze ani byt.

Pokud muzu porovnat Asolo Powermatic 100 vs La Sportiva Trango TRK GTX vs Hanwag Alaska, tak jednoznacne, co se tyce vlhkosti jsou na tom nejlepe La Sportiva Trango TRK GTX. Po tydnu chozeni jsou nejsussi a porad drzi stejny tvar. Z Hanwagu se stane tezka backora nasata vodou a Powermatic jsou na tom stejne jen z jazyku se vymackne deci potu pri kazdem zmacnuti a zacnou se delat otlaky. Nohy se mi poti malo a utrpeni v kozenych botach zmizelo pri prechodu na plastaky.

Co se tyce kondenzace, tak v lete propotim Hanwagy, ze jsou na nich prosolene mapy. Mike myslim vazil propocene mokre boty.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » čtv lis 23, 2017 20:20

Vazil jsem promocene mokre boty, ciste propocene zatim ne. V nejhorsim pripade tj. tezke nasakle backory, jak pises, to dalo myslim az 15 deka vody na botu tj. 15 % vahy navic (nebo dokonce 20?). To ale byly blbe osetrene (zlute Toko ppem opevovane ;-)), pri spravnem osetreni se vejdou do 10 %. Ani to samozrejme neni malo.

Kdyz mas v lete prosolene mapy (mam taky), tak nejsou osetrene na tyden do mokra, chce to neco vic.

booze píše:Proste to tak neni a nemuze ani byt.

No, on pise o kondenzaci. To co pises ty ti v kozenych botach ciste kondenzace neudela, na to potrebujes jeste vodu zvenku. Dokud kuze nenasakne, neni kondenzace aspon v Alaskach zasadni problem (kdyz je nezaplacnes voskem). Kdyz nasaknou, tak je to pruser.

Casem zvazim ciste propocene boty, jen si na to musim ve spravne chvili vzpomenout.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod pavproch » čtv lis 23, 2017 20:27

Viz vedlejší vlákno o GTX kotníkových teniskách - kupodivu pohorky Trango Cube tak moc gumákoidní hadru nemají....

pp_je_pako_2.jpg


Mám doma obojí, takže to říkám jako poznatek z praxe, ne podle těch obrázků, co tu postuju.... :wink:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28127
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)


Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » čtv lis 23, 2017 22:01

Napsane pred dvema hodinami, jen jsem byl prerusen jinou cinnosti a odhlasilo me to, tak jsem dopsal a odesilam ted...
booze píše:co k tomu napsat nebo spis jak to napsat. Proste to tak neni a nemuze ani byt.
Jak to napsat - bohuzel, to pravda bola a je. Jedine, v cem jsem se mylil bylo, ze manzelka nemela Islandy ale LS Karakorum Treky, to jsem uz opravil - nejak jsem mel posunuty rok o jeden nazad. Syn s manzelkou absolvovali veskere vylety spolu, takze srovnani je docela verohodne. Ja jen cca pulku s nimi, ale tehdy platilo, co jsem napsal. No, vahu sebou na dovolenou nenosim, abych meri boty pred a po vylete, vecer kdyz je davam susit a rano, kdyz je skladam dokopy s vlozkami, takze nejsem schopny Ti poskytnout tabulky mereni :wink:.

Pokud Ti Powermaticy i Alasky tak blbe nasakuji vodou, muze to mit tri duvody (od nejvice po nejmene pravdepodobnem, mozne jsou i kombinace):
1) Mas je/jejich kuzi naprosto nevhodne osetrene.
2) Pouzivas do nich blbe ponozky.
3) Mas smulu na vyrobni problem (coz urcite sehralo roli u synovych Cubech, cimz jsem se ja nikdy netajil, ze si to myslim).

Jeste bych podotkl, ze podobne obrovske problemy, jako mel syn s Cubama, jsem ja nemel ani ve svych starych kozenych Aku botech, kdyz jsem je pokusne poradne "zatavil" SnoSealem a pouzival/testoval jednu zimu v Beskydech skoro kazdy vikend, obzvlaste v mokrem snehu k jaru, vzdy pouzivane s navleky.

A mimochodem, mala technicka: pises o Trango TRK, ne o Cubech. To jsou boty s ponekud odlisnou svrchni latkou, mozna i jinou "polstrovanim". Takze se mohou mirne jinak spravat.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » čtv lis 23, 2017 22:56

apuka píše:Syn s manzelkou absolvovali veskere vylety spolu, takze srovnani je docela verohodne.

Cekal bych, ze se manzelka bude potit min, nez syn.

apuka píše:Pokud Ti Powermaticy i Alasky tak blbe nasakuji vodou, muze to mit tri duvody (od nejvice po nejmene pravdepodobnem, mozne jsou i kombinace)
1) Mas je/jejich kuzi naprosto nevhodne osetrene.
2) Pouzivas do nich blbe ponozky.
3) Mas smulu na vyrobni problem (coz urcite sehralo roli u synovych Cubech, cimz jsem se ja nikdy netajil, ze si to myslim).

Rekl bych, ze s Alaskama tu mam asi nejvic zkusenosti ja a jsou proste situace, kdy vlhkost neustoji. Neni jich extra moc, ale verim, ze booze se s nima potkava casteji, jelikoz furt nekde outdooruje bez ohledu na podminky ;-) Jedna z mych byla, kdyz jsem v lete stravil vetsinu dne kopanim stupu ve snehovych zlebech na slunci a v mackach a vecer si pak na ledovci delal nohama zahrab v mokrem snehu. To byly uplne promocene a prsty na jedne noze jsem mel ledove jeste v pulce noci. Neplatil ani jeden z tvych bodu, 3 ani 2 urcite ne, o 1 se da diskutovat, ale pred odjezdem byly osetrene nejlip, jak jsem umel a tohle byl asi treti den.

Zajimave bylo, ze pres noc vymrzly a rano na slunci pak celkem rychle uschly a dalsi den a zbytek treku byl v pohode. Takze kuze az tolik vody nenasakla, ale ten den predtim byla saturovana a zbytek asi byla kondenzace.

Podobne veci se obcas zadari na jare na sneznicich, kdyz uz je hodne teplo a snih mokry. To uz byvaji nasakle i po jednom dni, coz moc nevadi, ale tyden v takovych podminkach by byl fakt problem. Pricemz normalne neni, u tohodle paru jsem ochodil dvoje podrazky dohladka a podobne situace bych napocital na prstech jedne ruky. Ale stalo se, tohle by z kozenych bot IMO ustala jen dobre osetrena Perwanger kuze, nubuk jen uplne napusteny voskem a to by mi vadilo ve vsech ostatnich pripadech.

No a ted je otazka, jak by se ve vyse popsane situaci zachovaly Cuby. Nevim, dovedu si predstavit cokoliv od sucha az po omrzliny.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » pát lis 24, 2017 9:23

@mike: kurna, kdyz napisu prispevek tak, aby vylucovalo vsechny dezinterpretace, tak je na dve strany a kazdy mi bude nadavat, ze se to neda cist. Tak jsem se snazil brat, ze nektere veci jsou snad zrejme vsem - ale vidim, ze jsou vyjimky :-).
Jasne, kdyz boty ve vyjimecnych pripadech pouzivas nestandardnim zpusobem na neco jineho nez jsou urcene, tak ano. Ja jsem ale u boozeho pochopil, ze on popsane problemy ma na dennim poradku pri beznem pouzivani. A tam si za uvedenym stojim. Myslim, ze ma booze dost rozumu, aby nezevseobecnil problem pri Tebou podobnem nestandarnim a vyjimecnem vyuzivani mimo urceni jako obecny problem... Ja bych taky nenadaval na sve ortopedicke papuce/slapky, ze se mi v nich blbe traverzuje 30 stupnovy firnovy svah...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » pát lis 24, 2017 9:29

Jo jeste jedna vec: I v tomto pripade, stejne jako u vseho, je videt, ze nakolik jsme ruzni a mam ruzne fungujici tela, ruzny zpusob pouzivani vybaveni i ruzne samotne vybaveni a ze kazdy, pokud chce byt spokojeny si musi sam najit tu najvhodnejsi kombinaci vseho pro sebe. Co je nejlepsi pro jednoho, vubec nefunguje u druheho - a naopak. Neboli jednoducha poucka pro outdoor, kterou by si nekteri (nemyslim pouze toto vlakno) meli ponekud vice ctit:

Neexistuje v nicem nic nejlepsiho pro kazdeho za vsech okolnosti.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » pát lis 24, 2017 18:10

Prispevek se da napsat i presne a strucne ;-) (ne ze bych to umel :?)

Nepsal jsem nic o pouziti mimo urceni. Jsou to B/C boty a na tohle jsou pouzitelne. U mne to spis vyjimecne je, ale booze je jiny pripad, ten mozna outdooruje nejvic z celeho fora, takze co je u mne vyjimecne, muze byt u neho standard. Slo mi hlavne o to, ze ac mam Alasky rad (jinak bych nemel uz paty par), tak jsou proste podminky, ktere uplne neustoji. A boozemu verim, ze se mu to deje aniz by delal neco spatne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod booze » pát lis 24, 2017 21:58

Nez se zamotam ve slohovkach... :twisted:

Tady jsem psal, ze jsem reklamoval Asola. Podle listku jsem je mel asi mesic (prosinec) a byly to opravdu pro me nevhodne boty, protoze nedychaly a byly porad mokre. I po jednom dnu venku nevyschly uvnitr na 100%. Pak se zacala srat kuze jak byly mokre cely tyden. Nepatlal jsem na ne nic.

Tady jsem psal mou lednovou zkusenost po propadnuti do rybniku v LA Sportiva. Klidne udelam pokus, ze do nich naleju kybl vody obuju se je a pujdu xy km a uvnitr vyschnou. Jde citit chlad na jazyku... Nepatlal jsem na ne nic a ani to nemam v planu. Nestaram se o ne jedina ma pece je tepla voda a kartac. (smajlik HAWK)

mike píše:Kdyz mas v lete prosolene mapy (mam taky), tak nejsou osetrene na tyden do mokra, chce to neco vic.

Ano tati a co tam mam dat? :mrgreen: Sno Seal, Limmer Boot Grease, Hanwag wax jsem zkousel a mapy mam stejne. Hlavne okolo svu na jazyku.

mike píše:No, on pise o kondenzaci.

Ktera se dela (myslim ze i podle tvych ?zkusenosti?) pri pouziti Sno Sealu. Jedny mam jak gumaky a drzi silou Sno Sealu. :wink:

apuka píše:Pokud Ti Powermaticy i Alasky tak blbe nasakuji vodou... 1) Mas je/jejich kuzi naprosto nevhodne osetrene.

Nevim jak to mam citovat, abych nevytrhl kontext a nedostal poyeb za zbytecnou citaci :roll:
Ano Asola jsem neosetroval vubec, kdyz je na nich TA Perwanger kuze a ja ji veril. Hanwagy jsou ted osetrovane jen Limmer Boot Grease (jeste jednou na nich vymenim podrazku a maji to za sebou)

apuka píše:2) Pouzivas do nich blbe ponozky.

Do vsech bot pouzivam Bridgedale Trekker nebo Trail nebo SherpaX NA KAZDE NOZE POUZE JEDNA PONOZKA. Muzu byt i deb... a nevim jake pouzivat ponozky do kozenych bot, kdyz v nich chodim i v polobotkach, Crocsech a sandalech :D

apuka píše:3) Mas smulu na vyrobni problem (coz urcite sehralo roli u synovych Cubech, cimz jsem se ja nikdy netajil, ze si to myslim).

To je mozne, ale nedozvim se to asi uz nikdy.

apuka píše: pises o Trango TRK, ne o Cubech. To jsou boty s ponekud odlisnou svrchni latkou, mozna i jinou "polstrovanim". Takze se mohou mirne jinak spravat.

To je mozne.

mike píše:Cekal bych, ze se manzelka bude potit min, nez syn

Zenskym se vic poti nohy.

mike píše:Rekl bych, ze s Alaskama tu mam asi nejvic zkusenosti ja a jsou proste situace, kdy vlhkost neustoji.
+
plus zkusenosti se schnutim bot pri tydenim vyletovani po bivacich. Kdyz jedu do nejakeho romantickeho hotylku braval jsem do Hanwagu teplo use

apuka píše:kazdy mi bude nadavat, ze se to neda cist.

Ano tati. :mrgreen:
apuka píše:ze nakolik jsme ruzni a mam ruzne fungujici tela

jj souhlas ja na vino a pivo nemuzu slivovicu. :smt022

Tak a ted si muzu v cancaku odskrtnout letosni slohovku. :wink:
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » pát lis 24, 2017 22:50

Tos reklamoval Powermaticy v prosinci 2016? V tom pripade jsi je asi mel ne moc dlouho. Vzhledem k tomu, ze se prestaly vyrabet uz pred hodne lety, rekl bych, ze u Tebe nastala jeste 4. situace - dlouhe roky blbe skladovane boty s vysusenou kuzi... Coz je trochu radoby kombinace prodejni (ne vyrobni) vady a spatneho osetreni (ehm, pokud se vysusila moc, tak to bys ale nespravil nicim). To bych docela chapal problemy.
Ja jsem svoje kupoval pred 5-ti nebo 6-ti lety a uz tehdy to nevyrabeli... Ale jeste pred nejakym rokem a pul jsem PM100 videl nekde v omezenych velikostech prodavat.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » pát lis 24, 2017 23:52

booze píše:Ano tati a co tam mam dat? :mrgreen: Sno Seal, Limmer Boot Grease, Hanwag wax jsem zkousel a mapy mam stejne. Hlavne okolo svu na jazyku.

Jestli mas mapy i pres SnoSeal, tak zacni chodit na jidlo k Mawenzi :twisted:

booze píše:Ktera se dela (myslim ze i podle tvych ?zkusenosti?) pri pouziti Sno Sealu. Jedny mam jak gumaky a drzi silou Sno Sealu. :wink:

Jo, u SnoSealu se projevi nejvic, ale u vodou nacucanych bot taky. Chces ale rict, ze ti nasaknou i pres SnoSeal? Pak ti neni pomoci ;-)

booze píše:Hanwagy jsou ted osetrovane jen Limmer Boot Grease (jeste jednou na nich vymenim podrazku a maji to za sebou)

Co jsem vyzkousel, tak Limmer sam o sobe nestaci. Leda kdyz jim kuzi napustis za tepla a to neni uplne dobry napad, zmekne uz moc. Ted Alasky lehce natru Limmerem a pak je prestrikam tresnovymi kvety. Zazraky necekej, ale celkem to funguje.

booze píše:Do vsech bot pouzivam Bridgedale Trekker nebo Trail nebo SherpaX NA KAZDE NOZE POUZE JEDNA

Malo ;-) Trekker je dobry jako vnitrni ponozka pod BD Summit (Trail asi taky).

booze píše:Zenskym se vic poti nohy.

:-k tak to jsem mel asi v zivote stesti na zensky. Nebo ty smulu :twisted:

booze píše:Tak a ted si muzu v cancaku odskrtnout letosni slohovku. :wink:

Na zacatek dobry, ale jeste se mas hodne co ucit :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod booze » sob lis 25, 2017 13:34

mike píše:Jestli mas mapy i pres SnoSeal, tak zacni chodit na jidlo k Mawenzi

Pokud si dobre pamatuji, tak nejak moc nevari. :D
mike píše:Chces ale rict, ze ti nasaknou i pres SnoSeal?

Zevnitr potem.
mike píše:Alasky lehce natru Limmerem a pak je prestrikam tresnovymi kvety.

Jsou eco nebo temna strana? 8)
mike píše:Malo

Dost. Z noseni dvojich ponozek jsem se pronosil k jednim.
mike píše:tak to jsem mel asi v zivote stesti na zensky. Nebo ty smulu

Konecne se nekdo neboji napsat pravdu. :mrgreen:
apuka píše:Tos reklamoval Powermaticy v prosinci 2016? V tom pripade jsi je asi mel ne moc dlouho.

Asi mesic
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » sob lis 25, 2017 19:29

booze píše:Pokud si dobre pamatuji, tak nejak moc nevari. :D

Ted pry jo. Mozna pak dostanes krece, ale solne mapy na botach mit nebudes :twisted: (jsi to necetl?)

booze píše:Zevnitr potem.

Tak to jo. Mne taky, proto jsem ho prestal pouzivat. Zajimave, ze kdyz jsem to pred lety poprve psal, tak se vsichni tvarili, ze je to blbost :D

booze píše:Jsou eco nebo temna strana? 8)

Tak temna, ze uvazuju o tom, ze si nakoupim zasoby, nez jim ekoteroristi zapali tovarnu ;-) Spravna otazka ale je eco nebo to funguje? ;-) Funguje.

booze píše:Konecne se nekdo neboji napsat pravdu. :mrgreen:

Pridej se k #metoo ;-) Zveuzivan zenskyma s poticima se nohama :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » sob lis 25, 2017 21:39

mike píše:uvazuju o tom, ze si nakoupim zasoby, nez jim ekoteroristi zapali tovarnu ;-) Spravna otazka ale je eco nebo to funguje? ;-) Funguje.
Sice to nepatri uplne sem, ale...
Tento tyden jsem jeden sprey od nich kupoval (potreboval jsem a jeste meli 20% slevy v OV kvuli 20. vyroci a jeste jsem mel i cestu kolem) a prodavac rikal, ze je to taky od Grangers, ale ze to vyrabeji pro nejakou spolecnost vyrabejici luxusni boty, ktera vyzaduje opravdu funkcni pripravek, nezavisle na stavu "eco" (a je ochotna za to zaplatit) - tak pry proto je ta impregnace skutecne fungujici. Grangers jen asi zjistili, ze to jde na odbyt, tak to zacali prodavat i mimo te spolecnosti a ne pod svoji (znamou eco-) znackou.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » sob lis 25, 2017 21:41

booze píše:Asi mesic
TO znamena, ze ty Powermaticy fakt staly nekde na kdovijakem sklade minimalne 4,5-5 let, spise jeste neco navic. To se fakt nedivim Tvym problemum. Rekl bych, ze jeste muzes byt rad, ze se nerozsypala i podrazka.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » sob lis 25, 2017 21:42

Jj, tak nejak to psal vK, kdyz s tim prisli.

Hej, ten citat v druhem prispevku neni muj :evil:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod booze » ned lis 26, 2017 18:48

mike píše:Hej, ten citat v druhem prispevku neni muj :evil:

Je :twisted: Chces se hadat? :mrgreen:
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » ned lis 26, 2017 18:55

Proc bych to delal kdyz muzu vyuzit svych moderatorskych prav a opravit to :P
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod booze » ned lis 26, 2017 19:37

By ti rychleji cvaklo tech 30litru :shock:
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » ned lis 26, 2017 19:45

Nemluv na mne v sifrach #-o Chvili jsem marne hledal, nez mi docvaklo, co myslis :? Neresim.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod booze » ned lis 26, 2017 19:53

Ani Bill Gates nevi, co se stane az to nastane. NSA ma teorii o kolapsu celeho internetu. :wink:
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod mike » ned lis 26, 2017 20:09

Tak to se tesim, behem par dni bych to mohl zvladnout :twisted: Diky za pripomenuti, bych si toho mozna ani nevsiml 8)

Pripomnelo mi to stary vtip (potrebuju dodelat nejakou praci a nechce se mi):

Bůh si do nebe zavolá Billa Clintona, Borise Jelcina a Billa Gatese a oznámí jim, že zničí svět. Boris Jelcin se vrátí do Ruska a říká: "Mám dvě špatné zprávy - Bůh existuje a zítra zničí svět". Bill Clinton přijede do USA a v přímém přenosu říká: "Mám dvě zprávy - jednu špatnou a jednu dobrou. Ta dobrá je, že Bůh existuje a ta zlá, že zítra zničí svět". Poslední přijede Bill Gates do Redmondu a říká: "Mám dvě dobré zprávy: První - patřím mezi tři nejmocnější muže světa. Druhá - problém s rokem 2000 je vyřešený."
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C

Příspěvekod apuka » pon pro 18, 2017 10:18

Syn si konecne koupil nove boty. Vzhledem k tomu, ze jsou to znovu LS Trango Cube, ale pravdepodobne jeste z prvni varky (no, nekup to v outletovem obchode Globetrotteru (?) za nejakych 130 EUR, i s dvema podrazenima to vyjde levneji nez nove u Hudy a chybejici krabici syn ozeli :-)).
Jsem vazne zvedav, jak se bude chovat ve srovnani s jeho prvnimi Cuby. Velikost stejna, vyuziti bude cca taky, uzivatel stejny, takze dobry srovnavaci zaklad. Podle synovho vyjadreni je zpracovani oproti jeho starym nekde jinde, vcetne lepeni podesve i GTX podsivky.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

PředchozíDalší

Zpět na Boty