Mačky

Zkušenosti, rady, dotazy na ostatní outdoor vybavení

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Mačky

Příspěvekod skutrjohny » pát lis 24, 2017 13:05

nemyslel jsem konkretne ty tve Snowline. vseobecne levnejsi retizkove macky. vetsinou si lidi stezuji, ze jim treba pri slapnuti na kamen (coz se obcas stava) nevydrzi ten retizek.
navic jak vlastne neco takoveho jako ty Snowline drzi v traverzu na sikme zledovatele plose nebo pri stoupani, kde potrebujes jit vic spickou boty? takovych useku je i treba ve VF spousta. to nemusi byt zrovna ctyrtisicovky. celkove mne nesmeky prijdou urcenim jen na zledovatele vyslapane cesty s mensim sklonem a jakmile by clovek potreboval trochu zabrat, tak mi prijdou uplne nevhodne.
Uživatelský avatar
skutrjohny
účastník
účastník
 
Příspěvky: 515
Registrován: stř zář 11, 2013 13:47
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: Mačky

Příspěvekod Quido » pát lis 24, 2017 13:07

@skutrjohny:
proc sem tahas kotnik....? :roll:
hm... ja se asi mylne domnival, ze se tady ptas, protoze nemas zkusenosti, ale jak vidim, mas jich hafo a vis naprosto presne, co delat, jake boty na hory nosit atp. - pak ale nechapu tvuj dotaz...
:-k
radi ti tady dobre nesmeky (dnes uz opravdu vymakane), coz, jak jsem naznacil drive, je i podle meho pro tvuj ucel a potreby nejvhodnejsi... samozrejme jsou i jina reseni, jako napr. ty ramove macky, ale to bych si ja nikdy nikomu, kdo nema vubec zadne zkusenosti s mackama obecne, netroufl doporucit...

a tož - http://www.meteleskublesku.cz/media/12/snd/32.mp3
Nikdy neříkej, že něco nejde. Vždycky se najde nějakej blbec, který neví, že to nejde, a udělá to...
Uživatelský avatar
Quido
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3766
Registrován: čtv říj 10, 2013 10:46
Bydliště: tož bývam totkaj pod kotárami a čučím na Lysů...

Re: Mačky

Příspěvekod wawrik » pát lis 24, 2017 13:16

skutrjohny píše:navic jak vlastne neco takoveho jako ty Snowline drzi v traverzu na sikme zledovatele plose nebo pri stoupani, kde potrebujes jit vic spickou boty?
Držia bez najmenšieho problému na topánkach od bežeckých až po B/C. Tu som písal nejaké skúsenosti z Malej Fatry, odvtedy dostali zabrať po celom Slovensku vrátane Veľkej Fatry, v Alpách, Nepále či na Islande.

Ale nemyslím, že s remienkovými turistickými mačkami urobíš nejakú chybu, len sú trochu ťažšie a (časovo) náročnejšie na usadenie a pripnutie. Občas sa však na nete objaví nejaký nešťastník, ktorému cyklickým ohýbaním praskol ten nerezový plech, čo spája prednú časť mačky so zadnou.
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: Mačky

Příspěvekod mitau » pát lis 24, 2017 13:21

Na retizkove nesmeky jsem slysel spis chvalu, ale kazdy ma kolem sebe jinou skupinu lidi. Jinak retizkove nesmeky se daji koupit i v Cine (Aliexpress apod.) a kdyz to nekdo pak v CR preprodava, tak to muze vest k tem spatnym zkusenostem.
Pokud neresis moc vahu, tak misto Snowline Light, muzes vzit trochu levnejsi a mozna trvanlivejsi Snowline Pro (pokud chces jeste usetrit, tak na Bazosi za 600 a to uz je dost dobra cena i jen na zkousku, zda ti staci, nebo chces fakt nekolikanasobne drazsi macky).
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Mačky

Příspěvekod skutrjohny » pát lis 24, 2017 13:31

Quido píše:@skutrjohny:
proc sem tahas kotnik....? :roll:
hm... ja se asi mylne domnival, ze se tady ptas, protoze nemas zkusenosti, ale jak vidim, mas jich hafo a vis naprosto presne, co delat, jake boty na hory nosit atp. - pak ale nechapu tvuj dotaz...

nemam zkusenosti s mackama. s botama mam zkusenosti dost a proto jsem si je hajil a dokazi posoudit jakych vlastnosti se u bot vzdat, pro lepsi komfort. macky vs boty to je ale jina, to si rad necham poradit. mozna jsme si jen nerozumeli. uznavam, ze nemusi byt vhodne k mackam. pro chuzi bez macek jim verim
Uživatelský avatar
skutrjohny
účastník
účastník
 
Příspěvky: 515
Registrován: stř zář 11, 2013 13:47
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: Mačky

Příspěvekod apuka » pát lis 24, 2017 15:11

CO se tyce macek na mekkych botach, tak je ten mozny problem prave i to, co psal wawrik:
wawrik píše:Občas sa ... objaví nejaký nešťastník, ktorému cyklickým ohýbaním praskol ten nerezový plech, čo spája prednú časť mačky so zadnou.
(I) proto se maji macky davat na boty s pevnejsi podrazkou.

Jinak se tech reminkovych nesmeku s hroty fakt neboj, kym nebudes delat zimni vystupy primo nahoru v opravdu strmem zlebu, napr. v Tatrach (v zime spise v polskych) anebudes traverzovat min 30-40 st. svah na zledovatelych plotnach (ale tam ani macky moc nepomuzou), tak nesmeky budou stacit. Rozhodne na min. 90% slovenskych znacenych a v zime oficialne pristupnych turistickych stezkach, vcetne NT, MF a VF. A Tys psal prave na takovych cestach je chces pouzivat.
skutrjohny píše:vetsinou si lidi stezuji, ze jim treba pri slapnuti na kamen (coz se obcas stava) nevydrzi ten retizek
Tak toto je asi prave pri tych levnych nesmecich. Minulou sobotu jsem slapal dolu z Kraviarskeho (MF) do Vratne doliny uz potme, snehu v lese bylo us poskrovnu, zato kluzkych a mirne namrzlych vetsich i mensich kamenu na ceste hafo, takze jsem neustale slapal po nich - a nemel jsem nikdy pocit, ze by retizky s tim mely problem (ostrost hrotu je vec jina :-)).
Na starych Veriga nesmecich mam prasknuty jeden praminek gumy vzadu (nastesti tam ma dva), ale to je dane tim, ze jsou do 47 a ja mam sice boty 47, ale Asolo Granity, co maji podrazku dvakrat tak vysokou nez bezne boty a ty nesmeky se roztahuji alespon jako na c. 49-49,5. A prasklo to, kdyz jsem se nedival a chtel natahnout vzadu za ten jeden (uzsi) praminek a poradne jsem zatahnul. Ale i tak je pouzivam dal.

Jinak si nedelej iluze, ze macky jsou vsemozne - taky v nich muzes mit za urcitych okolnosti problemy (zmrzle kameny, opravdu tvrdy led, blbe drzici snih v traverzech a strmych svazich) a ver mi, ze obcas by byly dokonce i bezpecnejsi prave ty retizkove nesmeky.

Mel bys nekdy najit nekoho, kdo by Ti pujcil zkusil jak nesmeky, tak i macky, at muzes sam udelat nejake srovnani a abys sam zazil, jak jedo i druhe funguje.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Mačky

Příspěvekod apuka » pát lis 24, 2017 15:47

Jo, jeste jednu vec nikdo nenapsal. S mackama pocitej s tim, ze (hlavne v mekcich botech) se bude bota spravat ponekud jinak a napriklad casto se pata dere v bote vice, protoze je najednou jinak drzena a navic macky docela budou tahat patu boty k zemi (ne vahou ale pevnosti macek), takovy mirny pocit, jako by se boty vyzouvavaly. Kdyz mas dobre (tvrdsi) boty, tak si to ani nevsimnes, kdyz ale mas mekci, muze Te to dobre otravit a po delsi dobe paty mohou bolet.
S nesmekama se Ti toto stane jen kdyz mas na hrane velikosti a v nesrovnatelne mensi mire.

Ti Te nechci odradit od macek, ale i pro uvedene by bylo dobre je vyzkouset predtim nez je koupis.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Mačky

Příspěvekod mike » pát lis 24, 2017 18:25

@skutrjohny: macky i nesmeky maji sve vyhody i nevyhody. Nejlepsi je mit oboji a brat si je podle situace. Kdyz ji umis spravne odhadnout. Kdyz ne, tak se muzes proletet vrtulnikem ;-)

Macky maji vyhodu prednich hrotu, bez kterych se od urciteho sklonu svahu jit neda, ale hodne to zavisi na tvrdosti snehu. Dalsi vyhoda jsou delsi hroty, ktere se zakousnou hloubeji a nedopadnes jako ja vyse. Nevyhoda je vetsi vaha a mensi pohodli, opravdu se hodi spis na tuzsi boty. Nesmeky jsou zas lehke a male a muzes je mit v batohu porad. Vaha se celkem pozna na nohach, v nesmekach budes min unaveny a pujde se ti lip. Hreben MF jsem nekolikrat presel v nesmekach i kdyz by to slo i bez nich, ale namahaveji, protoze uklouzane cesticky podkluzovaly. Macky bych si ale neobouval.

Na to, co pises, bych asi taky spis volil nesmeky, ale viz vyse, to byl taky teren, kde normalne nesmeky staci, jenze premrzly firn zmenil situaci a fungovaly jen dlouhe hroty macek...
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Mačky

Příspěvekod skutrjohny » pát lis 24, 2017 19:17

teda asi jste me presvedcili a radeji zvolim ty nesmeky, uz i kvuli te vaze, protoze casto je budu nosit spolecne se sneznicema a v tech nasich podminkach by to bylo opravdu zbytecne noseni zeleza do lesa. navic si nedovedu predstavit macky na nejakem tvrdem zledovatelem chodniku. to musi byt hrozne nekomfortni. a tam kde se vic hodi, tam se tak casto nedostanu. do budoucna pocitam sice i s Alpami, ale to je jeste vzdalena pisnicka. zatim je testuji letne
Uživatelský avatar
skutrjohny
účastník
účastník
 
Příspěvky: 515
Registrován: stř zář 11, 2013 13:47
Bydliště: Uherské Hradiště

Re: Mačky

Příspěvekod Grent » pon led 7, 2019 12:14

Cavte, ktore macky by ste vybrali vy? macky som doteraz nikdy nemal a pokial viem tak topanky na poloautomaty nemam cize len remienkove, nieco lacnejsie.
Zatial som vybral tieto troje
https://www.adamsport.eu/macky-camp/uni ... universal/
https://www.adamsport.eu/horolezecke-ma ... re-machki/
https://www.adamsport.eu/horolezecke-ma ... i-classic/
Grent
nováček
nováček
 
Příspěvky: 150
Registrován: pon led 4, 2016 11:52

Re: Mačky

Příspěvekod Pierre111 » pon led 7, 2019 12:59

Tyhle troje mačky jsou podle mě rovnocenné. Asi je jedno, které vybereš.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Mačky

Příspěvekod vonkreuz » pon led 7, 2019 13:02

Camp Stalker. Nejlepší geometrie 1. 2. páru hrotů, materiál maček, měkčí plastová oka co se snáze přizpůsobí botě, povrchová úprava, obal v ceně.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Mačky

Příspěvekod apuka » pon led 7, 2019 14:51

...a pri primerene starostlivosti (tj. umyt a vysusit pred odlozenim) vydrzi hodne dlouho. I s obcasnym pouzitim ve smisenem terenu. (Zato obal je po peti-sesti-sedmi??? letech ponekud pruhlednejsi :-)).
RE a SR macky nehodnotim, nikdy jsem je na nohou nemel.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Mačky

Příspěvekod Grent » úte led 8, 2019 9:11

vdaka pojdem po tych stalkeroch :)
Grent
nováček
nováček
 
Příspěvky: 150
Registrován: pon led 4, 2016 11:52

Re: Mačky

Příspěvekod apuka » úte led 8, 2019 10:30

Jeste pro kazdy pripad doporucuji si macky poradne vyzkouset primo na botech, na kterych to budes nosit. Neni to moc caste, ale muze se stat i u turistickych neautomatech, ze na nekterou konkretni botu nebudou dobre pasovat. Hlavne to udelej, pokud bys mel moc velke boty, staci uz 47, nektere macky jsou pouze do 46 (i kdyz se do nich nektere 47 vejdou na predposledni nebo 2. od konce dirku). Ja jsem mel se svyma 47 Asolo Granite obcas docela problem se do macek dostat.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Mačky

Příspěvekod Grent » úte led 8, 2019 13:17

42! som krpec :lol: :lol:
Grent
nováček
nováček
 
Příspěvky: 150
Registrován: pon led 4, 2016 11:52

Re: Mačky

Příspěvekod FrantaKrajta » čtv črc 18, 2019 18:37

Zajimave nove univerzalni vazani od Grivelu, poloautomaty i automaty:

https://grivel.com/collections/product- ... ing-system
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Mačky

Příspěvekod iggi » pát led 24, 2020 10:01

Chlapi, tak ktoré automatické mačky? Žiadne ľadolezenie. Na lyžiarky, skialp.
Moc sa mi nepáčia hliníkové, váha železných mi nevadí.
Najviac sa mi vidia Grivel Air Tech Cramp-O-Matic.
https://www.adamsport.eu/horolezecke-ma ... p-o-matic/
Potom Singing Rock Fakir
https://www.adamsport.eu/horolezecke-ma ... r-ii-tech/

Alebo stačia z dekáča Simondy?
https://www.decathlon.sk/macky-makalu-s ... 20461.html
Dík
iggi
nováček
nováček
 
Příspěvky: 70
Registrován: ned led 16, 2011 9:29

Re: Mačky

Příspěvekod FrantaKrajta » sob led 25, 2020 21:22

iggi píše:Chlapi, tak ktoré automatické mačky? Žiadne ľadolezenie. Na lyžiarky, skialp.
Automaticke chces v teto kategorii macek proc? Kvuli lyzakum na skialpy? Zrovna ty Grively mi prijdou takove nejvic univerzalni, ale ja je mam, tak muzu byt zaujaty :) Vic na takovy sneholedokamenity teren nez na vylozene technictejsi lezeni. Coz muze byt treba u nejblizsich sousedu plus. Zrovna u takovychto by se ti mozna hodilo, ze Grivel nove dela univerzalni system automaty/poloautomaty (v prodeji snad od brezna 2020), ktere by ti sly jako automaty na lyzaky a zaroven jako poloautomaty na chodectejsi boty, kdyz pujdes letni ledovce a lehci alpske cesty (ale i ty klasicke se daji jednoduse predelat z automatu na poloautomaty, staci dokoupit samotne predni vazani). Airtechy delaji i v hybridni verzi (predek ocel, pata hlinik), kdybys chtel usetrit par gramu a odlehcit penezence ;)

S porovnanim ti moc neporadim, Simondy neznam (i kdyz blbe asi taky nebudou) a Singace jsem mel snad jednou pujcene (a myslim, ze neumi vymenitelne vazani, tj. automaty na poloautomaty nepredelas, coz by mi trochu chybelo u letnich cest, ktere v lyzakach fakt chodit nebudes a B3 boty na ne budou tezky overkill ;) ).
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Mačky

Příspěvekod iggi » úte led 28, 2020 11:55

Automaty chcem preto, že ich budem používať výlučne na lyžiarky. Cez leto nechodím po ľadovci, a v zime chodím len na lyžoch a + mačky.
Grively sa mi páčia, len je otázne či sa mi oplatí priplatiť 50€ a mať frajerskejšie mačky. Zase toľko toho nenabehám.
No, každopádne pojdem vyskúšať či sedia na moje lyžiarky(atomic backland NC) a podľa toho sa rozhodnem. Myslím, že mi budú stačiť simondy až až.
iggi
nováček
nováček
 
Příspěvky: 70
Registrován: ned led 16, 2011 9:29

Re: Mačky

Příspěvekod FrantaKrajta » úte led 28, 2020 13:50

Kdyz ti ty Makalu budou na tvych lyzakach sedet, chybu s nima nejspis taky neudelas. Je to kvalitni francouzska alpinisticka znacka s dlouhou tradici, akorat koupena Dekacem. A skoro 50€ je dost rozdil :)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Mačky

Příspěvekod apuka » úte led 28, 2020 14:14

@iggi: Muzes trochu usetrit, kdyz si ty Grively objednas ve specialni edici (lisi se jen barvou a napisem Bergzeit misto Grivel, jinak je to to same).
Myslim si, ze potom uz za ten rozdil Grively stoji. Jejich vyhazovace ocenis az zkusis jine macky...
(Mimochodem, manzelka "dostala" pod stromecek Grivel G12-ky misto stavajicich uz hodne jetych 10+ /mozna i 15/ let starych 10-hrotych Black Diamondu. Po prvnim tydnu pouzivani ve VT se rozplyvala, ze to jsou uplne supr macky, ze se z firnu i ledu vytahuji sami, kdyz je treba a naopak drzi tam jak prikovane. I kdyz je to zcasti zusobene starim a opotrebenim tech BD, tak velky rozdil v komfortu rozhodne neni pouze tim. A Air Tech - pokud Ti staci, co je asi skoro jiste - bude jeste komnfortnejsi.)
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Mačky

Příspěvekod mike » úte led 28, 2020 18:55

To bude hlavne tim, ze jsou nove. Uplne stejny pocit jsem mel, kdyz jsem mel kdysi nove hlinikove Grively. Akorat ten pocit po par turach zmizel s tim, jak se zakulatily hroty. To same pak s ocelovyma, tam hroty nemizi tak rychle, ale po par brousenich uz z nich nove neudelas.

G12 jsou dobre, ale na chozeni jsou komfortnejsi AirTech. G12 maji delsi hroty a zvlast na tvrdem ledu je to v nich trochu jako na chudach :) Tj. G12 bych bral, kdybych planoval vetsinu cinnosti na prednich hrotech, AirTech na klasicky alpinismus.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Mačky

Příspěvekod sobb » úte led 28, 2020 23:04

Ty jsi G12 anebo aspoň chůdy měl? Většina recenzí mluví o perfektních "do-it-all crampons" a vzhledem k tomu, že je mám, a něco málo jsem s nima nachodila, tak nezbývá, než souhlasit. I na úplně obyčejné courání po ledovci jsou to velmi pohodlné mačky.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Mačky

Příspěvekod mike » úte led 28, 2020 23:21

Mel jsem je kdysi pujcene. Nerikam, ze jsou spatne, ale ze na chozeni po ledovcich jsou AirTech o neco pohodlnejsi. Maji kratsi hroty a jsou sirsi. Kdyby je Grivel nedelal, tak koupim G12, takhle je to az druha volba. Kdysi mival Grivel na webu tabulku s urcenim macek a z te to taky vyplyvalo, G12 byly posunute smerem k lezeni. Web je ted bohuzel novy "moderni" s minimem informaci a tabulka zmizela :? Rozhodne ale clovek neudela chybu ani s jednema.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Mačky

Příspěvekod sobb » úte led 28, 2020 23:32

Mám srovnání jen s nějakýma Austrialpin a CT a v pohodlí chůze valný rozdíl nebyl. Ty přední hroty u G12 jsou sice dlouhé, ale natažené dopředu, takže při běžné chůzi to nijak nevadí.
Vyhazovač je u Grivelů sice velmi vychvalován, a právem, nicméně třeba ty CT nemají antiboot o nic horší, holt technologie pokročila asi všude.
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Mačky

Příspěvekod mike » úte led 28, 2020 23:49

Taky jsem nepozoroval velky rozdil mezi G12 a jinyma, ale mezi AirTech a G12 je. Tezko se to popisuje, jsou takove stabilnejsi, zvlast tam, kde se hroty nemuzou uplne zakousnout a jdes po jejich spickach. Tj. treba na skale ;-)

Jak dobre funguje antibott poznas az na mizernem snehu. Mokry, ktery se lepi. Grivel se chlubi, ze maji prvni proaktivni antibott :D A maji pravdu, opravdu to funguje. Diky tomu bojuju s lepenim snehu jen na sneznicich, neni to casto, ale kdyz se zadari, tak je to peklo.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Mačky

Příspěvekod sobb » stř led 29, 2020 0:14

Možný to je, Airtech jsem neměla, G12 fungují prozatím bez výhrad :)

Chlubit se můžou a je to dobře, nicméně CT na tom při stejných a zároveň různorodých podmínkách nejsou hůře. Doba pokročila, je mi jedno, jestli něco kopírují, či vyvíjí něco svého, ale funguje jim to :) Jinak opravdový Lepičák je fakt sfiňa a v mačkách bych to raděj nechtěla zažít, ani s Grivelama ani s CT :D
We have just one world, but we live in different ones ...
sobb
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9261
Registrován: stř bře 7, 2007 9:28

Re: Mačky

Příspěvekod apuka » stř led 29, 2020 12:57

mike píše:Kdysi mival Grivel na webu tabulku s urcenim macek a z te to taky vyplyvalo, G12 byly posunute smerem k lezeni.
Castecne jo, Air Tech jsou na C-D-E-F teren, G12 na D-E-F teren. Ale horni hranice je stejna - i kdyz po pravde receno, G12 bych si dovolil vzit na slozitejsi teren, v F-ku bych si s AT nebyl jisty. Tabulka terenu je na konci tehle stranky nebo v jednom kuse zde.

Taky G12 jsou (oficialne) na boty do 47, AT jen do 46.

Manzelka se synem je obcas v zime pouzivaji v docela strmych svazich ve VT (SK i PL) a obcas i v Alpach. Tam se predny hroty G12 hodi mnohem vice.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34
User is Online!

Re: Mačky

Příspěvekod FrantaKrajta » stř led 29, 2020 13:52

@Mike, myslis tuhle tabulku, co? Porad je ve starsich katalozich na issuu...

G12 jsou spis klasictejsi 12-hrote s delsimi hroty, AirTechy (jako takovy hybrid mezi 10 a 12 hroty) jsou dost pohodlnejsi na chozeni a mixovy teren (nemyslim mixove lezeni), kratsi a ivc kolme hroty lip drzi a sedi na namrzlych a nasnezenych kamenech, na ledosnehovych "kvetacich", ale porad se s nima da i neco lezt. Aspon tak mi to prislo a tak to i trochu pisou v recenzich :)

EDIT:
@Apuka, dik za info, tu Bergzeit edici jsem neznal.
Ale k velikostem - ke vsem temhle mackam Grivel prodava zvlast prodlouzeny nosnik (tvrdsi nebo flex, ktery je myslim zvlast lepsi na min tuhe 47+ boty, velke boty se prohybaji mnohem vic, lip pak drzi), takze airtechy i ostatni jdou az do vel. 50. Akorat Grively maji vetsinou uzsi spicku, nektere sirsi boty maji problem. Zase, zkouset zkouset zkouset :)
A jestli vam nestaci airtechy ve VT, tak bud chodite o hodne tezsi veci jak ja, nebo mozna potrebujete trochu vypilovat techniku :twisted: ;) (ale jasne, G12 a podobne jsou proste vic lezecke)
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

PředchozíDalší

Zpět na Ostatní vybavení