Žďárák

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Žďárák

Příspěvekod booze » pát črc 21, 2017 14:21

Origo o moc levnejsi nesezenes, zacali je kupovat opecburti.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Žďárák

Příspěvekod Pierre111 » pát črc 21, 2017 15:03

Podle mě toto nebude originál, ale nová napodobenina z jakési "membrány".
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Žďárák

Příspěvekod jc1 » pát črc 21, 2017 20:32

Taky mi ten popis prijde zavadejici az maskujici, uz jsem jim nicmene napsal pro potvrzeni. Takze kde vzit origo?
jc1
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát črc 21, 2017 13:21

Re: Žďárák

Příspěvekod booze » pát črc 21, 2017 21:33

Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Žďárák

Příspěvekod jc1 » sob črc 22, 2017 18:56

Nj to uz je skoro za cenu HPcka, ktere mozna nebude fungovat tak dobre, ale zas ma polovicni vahu.

Dik za link.
jc1
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát črc 21, 2017 13:21

Re: Žďárák

Příspěvekod bdy » úte lis 7, 2017 17:16

Ahoj všichni,

přečetl jsem všechny stránky a mám z toho hlavu jak balon. Jedu na 4 dny na kurz preziti a chteji po nás zdarák. Chodím občas i do hor, tak jsem si řekl, že bych si nějaký koupil ale vůbec nevím jaký. Strop je cca 4 tisíce. Rozhoduju se mezi klasikou. HP dry cover a nebo Sir Joseph bivak sak K2. Přemýšlel jsem ještě nad tím odlehčeným od HP ale ten je až moc tenký a bůh ví, jak to bude se životností. Vím, že je to asi tak trochu bláznivý dotaz ale není tu náhodou někdo, kdo by mi pujčil nějaký žďárák na vyzkoušení na ty 4 dny? Samozřejmě bychom se domluvili dát třeba něco do záruky nebo tak něco. Jsem z Olomouce a někam bych i dojel. Děkuji za přečtení a pokud by se někdo našel, tak prosím SZ.
bdy
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon lis 6, 2017 18:56

Re: Žďárák

Příspěvekod booze » čtv lis 9, 2017 9:50

Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Žďárák

Příspěvekod bdy » sob lis 11, 2017 9:21

Mrknu na to :) dekuju
bdy
nováček
nováček
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon lis 6, 2017 18:56

Re: Žďárák

Příspěvekod slezacekm » sob úno 10, 2018 17:33

prosim mate nejake zkusenosti z NOUZOVYMI ZDARAKY? hledam neco fakt malickeho, lehkeho, levneho pro nouzove pouziti nikoli pro umyslne prespavani. chtel bych neco malicko odolnejsiho nez je alufolie.
Nasel jsem nasledujici: Rab Ark, Lifesystems Light and Dry Bivy Bag, Ortovox Bivy ultralight, SJ K6 (ten uz mi prijde zbytecne tezky). doporucite nektery z nich? je treba hledat neco v konstrukci? velikost pro jednoho nebo dva?
dekuji
slezacekm
účastník
účastník
 
Příspěvky: 556
Registrován: pát srp 9, 2013 10:27

Re: Žďárák

Příspěvekod FrantaKrajta » pon úno 12, 2018 18:52

slezacekm píše:prosim mate nejake zkusenosti z NOUZOVYMI ZDARAKY? hledam neco fakt malickeho, lehkeho, levneho pro nouzove pouziti nikoli pro umyslne prespavani. chtel bych neco malicko odolnejsiho nez je alufolie.
dekuji


Bohuzel z tebou jmenovanych nemam primou zkusenost se zadnym, ale vahove to vsechno vypada jako takova pevnejsi alufolie. Respektive vsechny vypadaji jak tenky igelit s zatavenou mikronovou vrstvou hliniku, podle vahy cca 2x (3x u toho K6) silnejsi nez klasicka alufolie, zadny nevypada na neco siteho.

Asi bych bral pro dva, dva se lip zahrejou vzajemne, a kdyz budes sam a potkas nejakeho promrzleho turistu neschopneho transportu (ktereho sam opravdu neodtahnes), tak ho muzes take zahrat, nez prijede pomoc.

Pokud bys ozelel nizkou vahu (coz asi nechces), tak osobne muzu jako nouzovy doporucit Pieps, je z ripstopu dostatecne pevneho na nouzovy transport, ma kevlarova oka po krajich, a daji se z nej s lanem udelat krasne transportni sane nebo smodrch pro transport zraneneho nebo promrzleho. To s takovym ultralehkym z polyetylenu asi moc dobre neudelas. Ale zase neco vazi, takze to neni jen lehoucka nouzovka naporad sbalena v baglu. A na transport na sanich nebo ve smodrchu taky potrebujes nekolik lidi.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Žďárák

Příspěvekod slezacekm » úte úno 13, 2018 8:25

Díky moc za reakci. Opravdu chci něco co možná nejlehčího a nejlevnějšího. Chci to totiž tahat pro jistotu i v létě na nějaké kratší výlety a jak se znám, když budu mít malý batoh, nebude se mi chtít tahat "velký" žďárák. Proto asi zvolím nějaký ten lehký, byť určitě nezvládne třeba ten transport. Maximální počet, ve kterém na "žďárákové" akce chodím, jsou 3 lidé (max 4). To už by asi na odtažení stačilo.
Pak by mě asi docela zajímala situace...dojdu někam promrzlý, unavený, bez věcí na noc. Vlezu do toho žďáráku...vytopím ho? Jak moc tepla člověk vyprodukuje když je v takové situaci.
slezacekm
účastník
účastník
 
Příspěvky: 556
Registrován: pát srp 9, 2013 10:27

Re: Žďárák

Příspěvekod booze » úte úno 13, 2018 17:34

slezacekm píše:Vlezu do toho žďáráku...vytopím ho?

NE
Zvysi komfort ale neizoluje
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Žďárák

Příspěvekod FrantaKrajta » stř úno 14, 2018 21:11

No neizoluje...To by se nepouzival, kdyby nijak neizoloval. Musis rozlisit ruzne zpusoby tepelnych ztrat.
Snizi tepelne ztraty konvekci, protoze neprofoukne, a nejaka vrstva vzduchu uvnitr je (ta se sice bude ochlazovat od vnejsi vrstvy, ale mene, nez kdyby ji rovnou odval vitr).
Snizi tepelne ztraty tepelnym zarenim (odrazi zpet dlouhovlnne IR, ale ty jsou v porovnani se ztratami konvekci a kondukci pouze male).
Snizi tepelne ztraty odparovanim (opet zvlast ve vetru).
Nesnizi tepelne ztraty kondukci, zde opravdu neizoluje vubec (takze sednout/lehnout si v tom na batoh/lano/cokoliv co izoluje od zeme).
Na druhou stranu, protoze nedycha, tak vydychany vlhky vzduch se v nem vysrazi a zhorsi izolacni vlastnosti obleceni, stejne jako vypocena vlhkost (dychat muzes aspon trochu pres salu ven, ne dovnitr).
Zase te ochrani pred destem nebo mokrym snehem.

V nouzovem pouziti, na ktery je urcen, urcite pomuze. Min, jako by pomohl dobry dychajici zdarak, ale porad pomuze dost. Proto se taky pouziva. Ale v tom se vlastne nijak nerozporujem jenom ja jsem to trochu vic rozepsal nez “zvysi tepelny komfort” ;)

Necekej ale, ze nekam dojdes, obliknes spacak/perovku, lehnes do toho a budes jako v bavlnce. Proste proklepes noc, nevyspis se vubec, ale bude to lepsi, nes kdybys byl bez nej. V goracovem zdaraku a spacaku se vetsinou vyspim i na snehu, za vetru a snezeni, kdyz je dostatecne sucha (tedy nejlepe poradna) zima (za mokra se samozrejme saturuje vnejsi latka vodou, gorac ztrati velkou cast paropropustnosti a spacak pak navlhne telesnou vlhkosti a neizoluje, i kdyz zvenku zadna voda neprojde). V neprodysnem zdaraku mi samozrejme navlhnul mnohem driv a proklepal jsem noc (mladistva blbost :D). Je to proste na nouzove pouziti.

K tomu, jestli pro jednoho nebo pro dva - urcite spis pro dva, pokud ho hodlas nosit pro pripad nouze, dva lide se zahrejou lepe (zvlast kdyz treba jeden je podchlazeny a druhy v poradku) nez kazdy zvlast.

A lehce OT k tomu transportu - kdyz budes mit nemobilniho nespolupracujiciho pacienta (zvlast treba podchlazeni ci bezvedomi), necekej, ze ho ve trech lidech v terenu nekam lehce dostanete. I v tom smodrchu jsme meli docela problem vlacet chlapa snehem na delsi vzdalenost v peti (normalnich) lidech. A to bylo skoro v idealnim pripade (teda krome jeho vahy), ve smodrchu z lana, pevneho zdaraku, hulek a batohu...

A urcite je fajn mit neco takoveho v batohu porad. Ja tedy nosim proste dve izofolie furt (jednu v lekarne a druhou v kazdem baglu, nic to nestoji), ale na zimu stejne vetsinou pro sebe beru i zdarak. Takze myslim, ze jakymkoliv z tebou zminovanych nosenych v batohu "nafurt" nic nezkazis, vsechny (i podle vahy) budou podobne silne a celkove podobne. Akorat (opet) bych bral model pro dva.

Par odkazu k tematu izofolii, ale plati i k temto mylarovym zdarakum:
clanek o izofolii na PrPom
Prezentace Honzy Smolka k pokusum s izofolii
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Žďárák

Příspěvekod vonkreuz » stř úno 14, 2018 22:38

Žďárák je na nouzové přespání. Pravidelně se dá spávat jen v těch drahých z prodyšného GTX jako má tady Mike. Nepřestane mně obdivovat snaha nahradit jím stan nebo tarp.
Opakovaně jsem spal v jednomístném prý s 20.000mm a stejnou prodyšností a vždy jsem byl jak myš. Opakovaně jsem spal v Pieps Double a zase provlhnutý jako myš. O víkendu jsem spal v nějakém noname za čtyři stovky a ze vnitř zase námraza jak sviňa. Je to nouzovka, která pomůže, ale zároveň za špatného počasí dost omezí životní prostor uživatele. Prostě jsi zavřený v kukle, chčije na tebe a čekáš až to přestane, u toho přemýšlíš jestli jsi víc mokrý od kondenzátu nebo deště co pronikl do spacáku...

Na podzim a v zimě jsem si zvykl uvařit vodu, naplnit litrovou Nalgene flašku a šoupnout si jí do spacáku. Dost mi to pomáhá, když jsem unavený a je mi zima.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Žďárák

Příspěvekod FrantaKrajta » stř úno 14, 2018 23:18

Tak vsechny bez dobre membrany jsou jen na nouzove prespani, a i ty s dobrou membranou nejsou na nejake extravicedenni spani venku, to urcite. Na druhou stranu, zadny ani supermembranovy zdarak neni do velkeho deste, tam proste promokne durch ta vrchni latka a membrana nedejcha nebo o dost min. Tam se samozrejme mnohem vic hodi tarp nebo stan. Jsou do zimy, kde je sucho (a zas ne do tak velke, protoze se neda varit uvnitr) nebo k nouzi. Ale ze jsi promokl v piepsu se nedivim, to je vylozene nouzovy zdarak (i kdyz jinak skvely na to na co je urceny), nema zadnou membranu ale zater takze “igelit”.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Žďárák

Příspěvekod mike » čtv úno 15, 2018 0:40

FrantaKrajta píše:zadny ani supermembranovy zdarak neni do velkeho deste, tam proste promokne durch ta vrchni latka a membrana nedejcha nebo o dost min.

Zas se v nem ale zdaleka nepotis tolik, co v bunde, kde je tohle bezny stav. Nejaky velky dest jsem ve zdaraku nezazil, takze nemuzu posoudit, ale bez deste to GTX Air Permable zvladl udychat vzdycky. Kdyz teda zvrchu nenamrzl, coz se mi stalo nekolikrat, ale jen v nohach, tak od kolen dolu. Tam pak samozrejme kondenzace byla.

Souhlas se vsim, co psal vK. Jen bych dodal, ze ty spravne GTX zdaraky maji krome ceny nevyhodu v tom, ze jsou celkem tezke (muj ma asi 650 g) a mozna by se nasel UL stan, ktery by o moc tezsi nebyl. Z cehoz plyne, ze kdyz jedu nekam, kde se spanim venku moc nepocitam (pocitam s bivaky), tak si beru zdarak z klasickeho GTX, ktery ma sice vsechny nectnosti, co psal vK, ale vazi tretinu. Na jednu nebo dve neplanovane noci se da.

slezacekm píše:Pak by mě asi docela zajímala situace...dojdu někam promrzlý, unavený, bez věcí na noc. Vlezu do toho žďáráku...vytopím ho? Jak moc tepla člověk vyprodukuje když je v takové situaci.

Tohle je opravdu blba situace, do ktere se dostat nechces. At uz se zdarakem nebo bez nej. Potrebujes spacak. A taky karimatku. Zazil jsem situace, kdyz jsem si sahnul na dno a musel ve snehu zabivakovat, protoze jsem na winterraum nebo bivak uz proste nedosel a ve tme bych tam ani netrefil. Jelikoz jsem mel spacak, samonafukovacku a zdarak, tak to bylo celkem v pohode. Mit jen zdarak tak fakt nevim, jak by to dopadlo. Asi by bylo lepsi zdarak mit, nez nemit, ale blbe by to bylo v kazdem pripade.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Žďárák

Příspěvekod slezacekm » čtv úno 15, 2018 17:50

@FrantaKrajta: díky moc za odkazy a popis. Fakt zajímavé a poučné čtení.

@mike: mám doma army GTX žďárák co váží asi kilo. Pak mám tarp až pro 3 lidi, který váží 650 g. Pro mě rozdíl v komfortu neskutečný. Samozřejmě má to své pro a proti, to je ale na jiné povídání

mike píše:Tohle je opravdu blba situace, do ktere se dostat nechces. At uz se zdarakem nebo bez nej. Potrebujes spacak. A taky karimatku. Zazil jsem situace, kdyz jsem si sahnul na dno a musel ve snehu zabivakovat, protoze jsem na winterraum nebo bivak uz proste nedosel a ve tme bych tam ani netrefil. Jelikoz jsem mel spacak, samonafukovacku a zdarak, tak to bylo celkem v pohode. Mit jen zdarak tak fakt nevim, jak by to dopadlo. Asi by bylo lepsi zdarak mit, nez nemit, ale blbe by to bylo v kazdem pripade.

Před dvěma týdny jsme byli na sněžnicích v Raxu. Ten den nárazy větru až cca 80 km/h (stanice v relativním závětří hlásila 70 km/h). Venku teplota -6. Chtěli jsme bivakovat někde u hřebene, což se ukázalo jako nesmysl, proto jsme zalezli do nouzové chatky, kde bylo -3. Tam jsme spali v klidu, měli jsme spacáky, karimatky...bez problému.
Tu noc se ale v oblasti ztratili kluk s holkou, podcenili dobu výstupu, zatměli a nedokázali se vrátit. V noci po nich začla pátrat horská a vrtule. Našli je ráno zalezlé v jiné chatce, holka byla podchlazená, neschopná pohybu. Správce chaty nás pěkně zjebal, co že děláme na horách když je venku tak hnusně a že tam nemáme co dělat. Když jsme v noci slyšeli vrtuli, báli jsme se, že hledá nás...nehledala.
Na základě toho jsem si říkal, jak by jim asi pomohl v jejich situaci nouzový žďárák. Mimochodem na winterraum to měli 30 minut, na stanici lanovky 45 minut.
slezacekm
účastník
účastník
 
Příspěvky: 556
Registrován: pát srp 9, 2013 10:27

Re: Žďárák

Příspěvekod mike » čtv úno 15, 2018 18:02

slezacekm píše:mám doma army GTX žďárák co váží asi kilo. Pak mám tarp až pro 3 lidi, který váží 650 g. Pro mě rozdíl v komfortu neskutečný. Samozřejmě má to své pro a proti, to je ale na jiné povídání

Rozdil v komfortu je ve prospech ceho?

Neni GTX jako GTX. Ty army myslim z toho spravneho nejsou, ale muzu se plest. Pak jsou jen zbytecne velke a tezke.

slezacekm píše:proto jsme zalezli do nouzové chatky, kde bylo -3. Tam jsme spali v klidu, měli jsme spacáky, karimatky...bez problému.

No vsak, to je ono. Akorat to neco vazi.

slezacekm píše:Správce chaty nás pěkně zjebal, co že děláme na horách když je venku tak hnusně a že tam nemáme co dělat.

:smt023 vsak to furt rikam, ze do hor se jezdi, kdyz je pekne a ne kdyz je volno ;-)

slezacekm píše:Na základě toho jsem si říkal, jak by jim asi pomohl v jejich situaci nouzový žďárák. Mimochodem na winterraum to měli 30 minut, na stanici lanovky 45 minut.

Jestli byli v chatce, tak IMO moc nepomohl, pomaha hlavne proti pocasi (vitr, dest). Pul hodiny ve dne je uplne neco jineho, nez v noci. V jednom z tech mych pripadu jsem taky druhy den dosel k winterraumu asi za hodinu nebo min. V noci bych to ale asi nezvladl, protoze jsem nevidel, kudy jit, stezka byla pod snehem a znacky taky. V podstate jsem uz smeroval do neschudneho terenu, zabivakoval jsem prave vcas. Za svetla se stacilo rozhlednout a bylo jasno.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Žďárák

Příspěvekod slezacekm » čtv úno 15, 2018 18:40

mike píše:Rozdil v komfortu je ve prospech ceho?

Pro mě je komfort mít střechu nad hlavou, nefouká tam, můžu v závětří sedět, vařit. Tarp nebo stan je pro mě luxus, akorát to chvíli trvá, než se postaví, žďárák je připraven hned.

mike píše::smt023 vsak to furt rikam, ze do hor se jezdi, kdyz je pekne a ne kdyz je volno ;-)

Druhý den bylo počasí nádherné. Jako ten vítr nám tak nevadil, chvílemi se to i trochu trhlo.

mike píše:Jestli byli v chatce, tak IMO moc nepomohl, pomaha hlavne proti pocasi (vitr, dest). Pul hodiny ve dne je uplne neco jineho, nez v noci. V jednom z tech mych pripadu jsem taky druhy den dosel k winterraumu asi za hodinu nebo min. V noci bych to ale asi nezvladl, protoze jsem nevidel, kudy jit, stezka byla pod snehem a znacky taky. V podstate jsem uz smeroval do neschudneho terenu, zabivakoval jsem prave vcas. Za svetla se stacilo rozhlednout a bylo jasno

Ve zprávě horské je napsané, že se neozvali domů, proto se rozjelo pátrání. Je možné, že neměli nabitý mobil a v něm mapu. Nebo neměli čelovku. Nebo byli prostě KO.
Prostě pořád mi z toho ale vychází, že lepší mít aspoň nouzový žďárák...a samozřejmě dobře plánovat.
slezacekm
účastník
účastník
 
Příspěvky: 556
Registrován: pát srp 9, 2013 10:27

Re: Žďárák

Příspěvekod mike » čtv úno 15, 2018 20:10

slezacekm píše:Ve zprávě horské je napsané, že se neozvali domů, proto se rozjelo pátrání. Je možné, že neměli nabitý mobil a v něm mapu. Nebo neměli čelovku. Nebo byli prostě KO.

Nebo vsechno z toho ;-) Mapa v mobilu muze byt celkem nanic ve slozitem terenu. Uz jsem tady psal, jak jsem jednou v mlze hledal bivak a timhle zpusobem nenasel, protoze byl kus jinde, nez na jinak dobre a podrobne mape.

slezacekm píše:Prostě pořád mi z toho ale vychází, že lepší mít aspoň nouzový žďárák...a samozřejmě dobře plánovat.

Urcite, kdyby nenasli tu chatku, tak by bez zdaraku dopadli jeste hur, mozna hodne spatne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Žďárák

Příspěvekod FrantaKrajta » ned lis 18, 2018 14:55

Nevim, jestli uplne sem, ale zkouseli jste nekdo ke kondenzaci/namraze ve stanu/tarpu jen kratkou sloni nohu z Tyveku navleklou na nohy spacaku? Jsem dlouhy, a semtam si naberu spacakem kondenzaci z plachty na spacak. Jen sloni nohu, aby zbytek tela mohl normalne dychat, a nevlhnul mi spacak od kontaktu s mokrou/namrzlou plachtou. Jde mi o to, zda to bude aspon trochu dychat, nebo to bude jak igelit a stejne mi spacak pod tim zvlhne jeste vic od potu.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Žďárák

Příspěvekod aksam » ned lis 18, 2018 17:22

Mám z tyveku žďárák, dýchat to bude.
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1240
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Žďárák

Příspěvekod mitau » ned lis 18, 2018 19:52

Neco podobneho jsem videl i na Aliexpresu - viz https://www.aliexpress.com/item/3F-UL-GEAR-Tyvek-Sleeping-Bags-Camping-Bags-Waterproof-Ventilate-Moisture-proof-Warming-Every-Dirty-Inner/32946888653.html To jen kdyby se ti nechtelo delat s lepenim tyveku.

Taky mam pozitivni zkusenosti pri spani pod tyvekem - v mem pripade jen prehla plachta pod a nad spacakem, ale s prodysnosti neni problem
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Žďárák

Příspěvekod FrantaKrajta » ned lis 18, 2018 21:07

"nechtelo delat s lepenim Tyveku je trochu oxymoron", ne :D Nastriham a slepim tunel na nohy za par minut, nepotrebuju nic sofistikovaneho, jen pulmetrovy pytel na zakryti spacaku v nohou. Bude to drzet i s gafou, na zkousku. Jen mne zajimalo, jestli to neni uplna blbost, nez pujdu rozstrihat jeden footprint z tyveku. Dik :) a pobavilo, co Cinani dokazou prodat...:D Jde mi fakt jen zakryti spodku spacaku proti vysrazene vlhkosti ci namraze na stanu. Vetsinou, kdyz je (coz se neda vzdy podhadnout dopredu, kdyz se pres noc zmeni pocasi treba), tak ji sesbiram nohama. Akorat to bude sustit... Mozna nalepit nejakou gumovejsi pasku, any to hned ze spakacaku nesklouzlo, nebo kapicky seamgripu a pod.
FrantaKrajta
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1106
Registrován: sob říj 1, 2016 16:19

Re: Žďárák

Příspěvekod aksam » pon lis 19, 2018 11:57

Lepší bude použít tyvek softstructure, lepil jsem žďárák oboustrannou páskou od 3M.
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1240
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Žďárák

Příspěvekod grei » pát lis 23, 2018 15:51

Ahoj,vyberam medzi tymito dvoma modelmi: https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk ... bivi-p1764 druhy kandidat: https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk ... bivy-p4716.
Pouzitie hlavne v zime a chladnejsich obdobiach rok iba na sk jedno max. dvojdnove turi. Ktory by ste volili pripadne ine navrhy na planovane pouzitie?? Dakujem vsetkym za pripomienky a pripadne postrehy.
.
grei
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned pro 17, 2017 12:49

Re: Žďárák

Příspěvekod dudy » pát lis 23, 2018 16:14

Za ty prachy a při tý hmotnosti pořídíš tarp s úplně jiným komfortem užití, nebo stan pro jednoho...
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Žďárák

Příspěvekod grei » pát lis 23, 2018 17:41

Stan mam zo zdarakom skusenosti este nie...samozrejme vlakno som precital,zdarak mi pride fajn ze sa zvalim aj tam kde so stanom nie,hlavne na snehu kde so stanom byva obcas problem...Samozrejme vaha by mohla byt lepsia...
grei
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned pro 17, 2017 12:49

Re: Žďárák

Příspěvekod mike » pát lis 23, 2018 18:44

Z techto dvou bych bral ten OR. Ma lepsi a na zdaraky osvedcenou membranu. Nerozumim ale, k cemu ti bude zdarak na jednodenni tury.

@dudy: myslim, ze na ochranu pred pocasim je tohle lepsi, nez tarp a jelikoz to ma vyztuhu nad hlavou, tak uz se to trochu i blizi stanu. Mas nejaky stan, kde pri stejne vaze (se vsim vsudy) nebude kondenzovat voda? V tomhle ne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Žďárák

Příspěvekod grei » pát lis 23, 2018 21:12

Jednodenne som myslel tak ze niekam vyleziem prespim a druhy den naspet do civilizacie,zle som sa vyjadril..Na tom
RABe ma prave zaujalo to riesenie vstupu, ale s tou membranou tu mal zdarak tusim len wawrik. Na zahranicnich forach som moc recenzii na eVENT nenasiel hlavne co sa tyka vyuzitia v zime. Este som zvazoval aj OR auroru, lepsia vaha ale bez prutu..bohuzial uz sa nevyraba.
grei
nováček
nováček
 
Příspěvky: 7
Registrován: ned pro 17, 2017 12:49

PředchozíDalší

Zpět na Stany