Batoh pro ženu

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod remy77 » čtv črc 20, 2017 14:59

Plastenka sa da za par € dokupit aj na 100 litrovy batoh.
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod mike » čtv črc 20, 2017 19:14

amigo píše:no jo, jenže tohle je téma "batoh pro ženu", nikoliv "batoh pro slabého muže" :twisted:

Pravda... ze bych si poridil do hor nosicku? :-k

@Mindy: jak pise apuka, slo mi o puvodni pricinu tveho problemu, coz vypada jako prilis objemna (a asi i tezka) vybava. 70 litrovy Deuter je fakt monstrozni a jestli se do nej nesbalis na 14 dni, tak je asi neco spatne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49286
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Mindy » sob črc 22, 2017 8:39

Taka ta vacsia plastenka je tiez riesenim. Kazdopadne Apuka mas pravdu. Skusim este prehodnotit rozlozenie veci v batohu. Mozno to vyriesim inym zlozenim stanu a nebudem ho brat v obale ale natlacim ho do igelitoveho vreca do spodnej prepazky batohu. Pozerala som tu plastenku deuteracku a relativne by sa este dala vymysliet jedna alternativa. Ona ma totiz trochu rezervu co sa rozmerov tyka. Skusit si kupit nejake popruhy co budem vediet upnut na batoh a stan si prichytit zvislo na vysku batohu a tak skusit navliect plastenku. Uvidime co bude schodnejsie :D
Uživatelský avatar
Mindy
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát úno 24, 2017 7:51
Bydliště: BA okolie

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod booze » sob črc 22, 2017 13:19

Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Mindy » pon črc 24, 2017 9:35

Tie sťahovacie popruhy vyzerajú dobre. Každopádne som sa skúsila cvične zbaliť a teda musím povedať, že problém so stanom padá. Ak sa trochu pohrám, tak ho dokážem zbaliť do dosť praktického rozmeru a zmestí sa mi dosť spratne do spodnej prepážky batohu aj s tyčami a ešte tam mám navrchu dajakú malú rezervu. Čiže stan sa ponesie v batohu a jedine karimatku vezmem z vonkajšej strany a cez tú sa dá pláštenka luxusne natiahnuť. Čiže problém vyriešený bez väčšej námahy, stačilo len použiť rozum :lol:
Uživatelský avatar
Mindy
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: pát úno 24, 2017 7:51
Bydliště: BA okolie

Re: Batoh pro ženu - Kyte, Kestrel

Příspěvekod 4llis » čtv led 3, 2019 23:55

Zdravím, obnovuji a odlehčuji vybavení a vybírám i batoh. Probírám se tady různými vlákny, prolézám shopy a civím na videa už pár večerů. Nejlépe mi vychází Osprey - Kestrel 48 nebo Kyte 46. Chci se jen zeptat vás, kteří tyto batohy mají (měli) - třeba Mawenzi - mají tyhle batohy nějaké ale? Jako - jsou super, ale... A jaký je zádový systém ? (bederák je trochu jiný než jsem byla zvyklá u mých starých kletrů - tam byl vcelku). Nemám ráda moc prohnutá záda u batohu (zúžený vnitřní prostor) a tyto vypadají, že jsou OK. Jinak moje požadavky jsou obsah 45-55l, váha do těch cca 1,7kg, cena max do 5t - kdyby mi někdo chtěl poradit jiný batoh. Deutery se mi zdají dost těžké. Samozřejmě je chci vyzkoušet na zádech, asi v RPointu, ale chci mít vybráno aspoň rámcově, ať tam nestrávím půl dne :-k Díky za názory, rady, zkušenosti :)
4llis
nováček
nováček
 
Příspěvky: 33
Registrován: úte zář 22, 2009 14:50

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Mawenzi » pát led 4, 2019 7:41

tak ono asi to vyzkouseni je stejne nejdulezitejsi, kdyz nebude sedet na zadech tak smula... jak uz sem psala jinde, kestrel mi vyhovoval dokud sem nevyzkousela talon - ty zada nezustavaji tak mokry a nenahazujes furt durch mokrej hadr...jinak na novejsich kestrech se mi libi bocni vstup z jedny strany, osobne mi ten batoh docela vyhovoval, prijdou mi teda omezenejsi moznosti neco objemnyho pripnout z venku ale to ja moc nenosim

muzes mrknout na gregory mivaji celkem.zajimavy modely.

Dokonce uz se mi kestrel 48 ani nechtel nosit po zajeti talona 44 a darovala sem ho na netu a nechavam si jen 68, zas ale kestrel toho asi vydrzi vic, ma vic kapes, jako tech 6 let co sem s nim jezdila byl drzak a spis tak jako provozne osoupanej
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod 4llis » pát led 4, 2019 9:04

Díky za odpověď Mawenzi, na Talon jsem také koukala, je to další možnost. Líbí se mi, ale je zas o fous menší - ráda bych tam složila věci na týden (včetně spaní, v létě). Je to sice 44, ale S/M velikost má jen 42 l :-k (měřím 170, takže bych měla asi mít S/M předpokládám)
Gregory mi moc do oka nepadly a taky zkoušení by znamenalo asi objednat.
4llis
nováček
nováček
 
Příspěvky: 33
Registrován: úte zář 22, 2009 14:50

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Mawenzi » pát led 4, 2019 10:26

ja mam na 168cm ml zada, popruhy i bederak mi pasuji lip ale nejsu utla, prijde mi ze velikostne ten ml talon vic odpovida sm kestrelu ale chce to zkusit, no... o hlavy vetsi kamoska.ma.ten damskej ale je o dost hubenejsi ale nevim v jake je litrazi

taky hodne premyslim vyjet na tyden do skotska s talonem, ale myslim, ze se do nej nemuzu nikdy sbalit:D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod apuka » pát led 4, 2019 12:22

I kdyz jsem nezkousel damske batohy, presto bych pripojil par poznamek ke Kestrelu a Talonu. Zduraznuji, ze moje poznatky jsou vyhradne z meho uhlu pohledu a co me vadi, muze byt pro jineho vyhoda (a naopak), takze to ber jen jako dalsi mozny stripek do rozhodovani, resp. na co se zamerit pri zkouseni.
Talon 44 i Kestrel 38 (M/L) jsem zkousel pred Vanocema doma skoro dva tydny.
1) Kupodivu mi prislo, ze do Kestrelu se vleze vice (a to znatelne) nez do Talonu, i kdyz je deklarovany rozdil 6l ve prospech Talonu. Ale T jsem nenapchal do plne vysky, tam by se to mozna srovnalo.
2) Talon ma (pro mne) mnohem prijemnejsi zadovy system, Kestrel je taky dobry ale T sedel na zadech lip (zase - zkousel jsem pouze doma se stejnymi vecmi v batohu, takze o /ne/poceni se pod nim nerikam nic)
3) Talon je mnohem plytsi batoh nez Kestrel, toto mne prekvapilo - proste na rozmery v cm od vyrobce se nekoukej, ale zkus do toho dat, co potrebujes.
4) Po chvilce noseni veci v Kestrelu jsem zacal citit tlak mirne posunute a otocene termosky - zada to neodfiltrovala. U Talonu se mi to nestalo, ani kdyz jsem se to snazil docilit zamerne spatnym balenim.
5) Na Talonu jsem nezvladl ty strasne uzke pasky a prezky - mel jsem problem je otevirat i holou rukou, kdyz jsem si dal rukavice, neslo i to vubec - ale toto je individualni, mozna mam siroke prsty.
6) Mne osobne se nelibil (hlavne esteticky, ale castecne i prakticky) vrchnak na Kestrelu, neprikryje poradne batoh pod nim, centimetrovy "lem" by tomu pomohl.

Kazdopadne radim, nespolehej se pouze na zkouseni v obchodu, tam daji do batohu jinou zatez, jinak zatizi batoh (nebo 5kg pytlyk psenice jako mne v RP) a to citis uplne jinak nez svoje veci. I doma si to napln a delsi dobu zkousej. A hlavne se snaz zbavit nadseni z noveho batohu - to zakryje mnoho nedostatku :-).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod 4llis » pát led 4, 2019 12:34

Mawenzi - Dámská verze Talonu je jen 40l, to už je fakt málo. Útlá taky nejsem :) zkusím tu L/M jestli ji budou v Plzni mít. Já chci jet letos určitě na týden do Lake District - a sbalit se do něj... Vypadá to náročně, pro mě hlavně finančně, protože pořizuju v podstatě vše důležité nové (na stará kolena si dělám radost :lol: )

Apuka - díky za další postřehy - vím na co si dát pozor už předem, to jsem chtěla. Už z fotek a videí mi přišly ty stahovací pásky na Talonu strašně jemné (úzké a slabé) - to mě praštilo do očí hned. Asi v honbě za co nejlehčí váhou, ale co to vydrží?? Kestrel má tu vrchní kapsu odepínací, že? To se mi docela líbilo, ale pokud ani nezakryje batoh... A zádový systém mi taky přijde u Talonu lepší (ale pořád jen zprostředkovaně z fotek a videí) Určitě si batoh objednám a vyzkouším, to je jasnačka :)

P.S. zbavit se nadšení je dost těžký... :lol:
4llis
nováček
nováček
 
Příspěvky: 33
Registrován: úte zář 22, 2009 14:50

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Mawenzi » pát led 4, 2019 14:15

jasne, kestrel 48 mi taky proti talonu 44 prisel sirsi, mozna jde taky o objem hlavni kapsy.

kestrel 48 viko rozhodne oddelavaci nema, zato ma integrovanou plastenku takze se nemusi dokupovat zvlast a je tam na ni kapsa. S tema zadama je to pravda, do talona nikdy nemusim hlidat jak to tam nahazu, diky te plastove mrizce se totiz nejaky hrany lahve k zadum proste nedostanou, kdyz to neni zbaleny hodne dementne, coz se u kestrela stat muze, ze ta hrana nekde tlaci. Jak s vikem kestrelu, to netusim, ale na tom puvodnim modelu co sem mela ja s tim rozhodne problem nebyl a viko bylo dostatecne velky.

Osobne by mi dost vyhovovalo, kdyby talonu udelali jednu bocni kapsu navic (tu vysokou podel batohu) a pridali +10l a kestrela 68 se okamzite zbavuju :D

bocni popruhy u talonu u tech kapes taky vnimam trochu jako wtf, proc to tam je? na stahovani je to nepohodlny (pres kapsu) a pod kapsou to zase zadrhava kdyz tam davam treba lahev, takze to mam kolem kapsy zvenku a prakticky to nepouzivam. S velikosti se svyma malyma damskyma rucickama potiz fakt nemam

urcite bych mrkla i na deutery a tak, ale ja mam hodne dlouhy zada (52cm) a damsky batohy mi nesedi vubec.

Osobne pokud bych zvazovala jen ohledne velikosti mezi kestrelem 48 (pouzivala sem nekolik let) a talonem 44, tak velikostne se tam +/- vejde podobne s tim, ze talon ma mnohem hlubsi kapsy, nez mel starej kestrel (nevim, jak presne to maj novy modely) a zas v pohode dam 1,5l lahev z venku, coz u kestrela neslo + v pohode tam nacpu do druhe kapsy treba tarp, takze o neco mensi objem dozenu lepsima (pouzitelnejsima) kapsama. Zase mi u talonu dost chybi stahovaci popruhy zboku nahore, hlavne proto, ze tam treba nosim hole a nemam je nahore za co uchytit.

hlavne, abys pak to svoje nadseni neztratila v obchode, to uz bude pak mnohem horsi :D
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod apuka » pát led 4, 2019 15:50

4llis píše:Asi v honbě za co nejlehčí váhou, ale co to vydrží?
Pozor! Ja nic nerikam o vydrzi - nemam zkusenosti, takze nemohu ani chvalit ani hanit v tomto smeru. Ale uz jsem videl rychle se snicici hodne siroke silne popruhy a naopak, neskutecne drzaky tenke a uzke. Zalezi na materialu (axpresky na horolezeni maji obcas skoro jen polovicni oproti Talonu a co vydrzi?).
4llis píše:ale pokud ani nezakryje batoh
Zase jen nedorozumeni - to viko je vepredu silne vykrojene dohora, hlavni kapsa je takova "baculata", zepredu ma tendenci pri naplneni "vylezat ven" mezi predni kapsou a vykrojenim vika. Ale ne ze zavreny batoh nezakryje - jen je to takove nepekne a z praktickeho hlediska se muze stat, ze se do te vydute zrovna dostane nejaky kus neceho, co se tam vytlaci a nakonec se muze odirat vice nez zbytek. Ale to jsou jen teoreticke uvahy, jestli se to v praxi opravdu stane netusim a zavisi hlavne od rozlozeni veci vevnitr.
Mawenzi píše:kestrel 48 mi taky proti talonu 44 prisel sirsi
Mawe, ja jsem srovnaval Kestrel 38 a Talon 44 a mi prisel K 38 jako vetsi, K 48 musi byt vetsi o hoodne. A T je plytky, tj. ma malou hloubku, se sirkou neni problem, ale mel jsem podobny problem dostat neco vetsiho dovnitr jako do batohu s ohlym zadovym systemem - jen po cele delce. Kestrel 38 je mnohem hlubsi - pritom vyrobce uvadi hloubku T 44 o 2cm vetsi nez u K 38, sirka T ma byt o 1cm mensi, ale tam mi to prislo snad stejne.

@4lis: doporucuji Ti vyzkouset i panske verze tech batohu. Ono je to spise tak ze "panske" verze jsou spise unisex a damske maji kratsi zada a trocha pozmenene vedeni ramennych popruhu, nekdy i kousek mensi bederni pas (a samozrejme maji mensi objem). Ale mnoha zenam taky vice sedne panska verze - u Deutera k damske verzi dostanes alespon zluty kvitek navic, tady nic :-). Proste dokopy i s panskymi velikostmi mas vetsi vyber.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod 4llis » pát led 4, 2019 23:25

Tak jsem vlezla do Rock Pointu (a je fakt, že jsem byla ráda, že mám vybrané své favority) a po nějaké době jsem vypadla s tím, že Talon 44. Objednám a vyzkouším poponést naložený.
Proč? Kestrel 48 mi přijde fakt velký, dokonce Kestrel 38 vypadá na pohled větší než Talon 44 (?) nechápu (i když ten měli vystavený pouze S/M tzn 42l). Záda na Kestrelech se mi moc nelíbí, ale zase se mi líbí ty kapsy... :) Pravdu má Mawenzi - přidat dlouhou kapsu a 10l, tak není co řešit. Talon mi na zádech sedí dobře - nezatížený, pouze naplněný. Je lehký. Sice působí tak nějak křehce, nebo jak to napsat :) ale to je asi jen pocit z materiálu (když to srovnám se starými kletry). No a hlavně - vypadá, že by mohl projít jako kabinový do éra (možná). Letmo jsem koukla na Exos a ten fakt nee.

Apuka - žlutý kvítek nepotřebuju (do Stínadel nepolezu :) ) a dámské verze těch kletrů jsou zas o něco menší - proto jsem o nich moc neuvažovala. Možná Kyte 46, ale tu tam neměli.

Zkrátka zkusím Talon a pokud bych ho z nějakého důvodu vracela, tak kouknu i na ty Deutery.
Děkuju pěkně za spolupráci :)
4llis
nováček
nováček
 
Příspěvky: 33
Registrován: úte zář 22, 2009 14:50

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod mitau » pát led 4, 2019 23:41

@Mawe: Mas starou nebo novou verzi Talonu? Mam pocit, ze s novou verzi trochu zmensili realny objem (mensi hloubka, hlavne dole), tak proto se tu mozn aneshodnete na velikosti. Druha moznost je, jak kdo pocita posuvny vrchlik - to u maximalniho nastaveni uze udelat fakt hodne.

kabinove zavazadlo: na nalehko.cz pisou, ze verze S/M je s rezervou a M/L akorat na hrane limitu
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Mawenzi » sob led 5, 2019 12:05

myslim, ze mam verzi II kupovala sem ho loni

4llis tak su zvedava, jak se ti bude nosit nalozenej :) ono zas dneska neni az tak uplne nutny, aby ten batoh vydrzet 20 let jako novej, takze pri rozumnym zachazeni kdyz se clovek nebude denne drat hodiny nekde divocinou by to i tak melo neco zvladnout :)
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod 4llis » pát led 11, 2019 21:17

Mawenzi - radši tady, u stanů už je to moc OT :) a tady jsou přísní admini :D - když mi Talon včera přišel na placku ve folii, tak jsem docela zapochybovala, jestli to byla velikostně dobrá volba (i když jsem ho viděla v Rock Pointu nacpaný) - ale po vybalení jo... moc se mi líbí, ještě musím vychytat nastavení zad a vyzkoušet ho naložený. Budeš se do něj balit se zimní výbavou? To bych asi nezvládla... Ale jinak myslím, že to bude v pohodě. Jen ty maličké přezky mě trochu nebaví, blbě se mi rozepínají.
4llis
nováček
nováček
 
Příspěvky: 33
Registrován: úte zář 22, 2009 14:50

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Mawenzi » sob led 12, 2019 7:38

To ne, ja v zime moc nejezdim, ale mam.penovku zlite a nosim.ji zasadne vevnitr batohu,, coz ted nepujde, takze udelam nejaky balici pokusy s zlite venku a uvidim tak sem.si na talona zvykla ze muj oblibenej kestrel de dost stranou a chci to skotsko zkusit s talonem.

Me ty maly prezky neva, c rukavicich nebo pro vetsi ruce to ale muze byt uz horsi...

hodne mi vyhovuje ze i skoro bez obsahu se dobre nosi, ze vlastne sem nemela napred kupovat 33 na jednodenky a pak 44 jako nahradu kestrel 48 ale mela sem rovnou koupit 44:D

tak uz se tesim na prvni dojmy, az ho nekde vytahnes.

Ja si na nej z boku na jedny strane prisila.popruh akorat at muzu hole nosit v kapse a mam.je za co prichytit
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod marketnova » pon bře 18, 2019 20:57

Za sebe můžu jen doporuči Osprey Tempest <spam_link_smazan>
Pužívám už roky a pořád jako nový! Ačkoliv je to převážně cyklistický batoh, používám pro různé účely (na cyklistiku zatím nepoužit :D )
marketnova
nováček
nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon bře 18, 2019 20:45

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod Vysma » pon dub 15, 2019 9:32

Já prostě nedokážu odstoupit od skořepinového kufru. Možná je o něco těžší než textilní, ale snadněji se udržuje a při cestování s klasickým kufrem se neustále strachuji o obsah. Aktuálně používám tento kufr v červené barvě xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx a už máme za sebou cestu do Norska a Španělska.
Naposledy upravil pavproch dne pon dub 15, 2019 10:17, celkově upraveno 1
Důvod: edit by -pp-: Aleno, tak! Hned první příspěvěk a komerční odkaz?!?
Vysma
nováček
nováček
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon dub 15, 2019 9:26

Re: Batoh pro ženu

Příspěvekod PaKo » pon dub 15, 2019 11:03

Oba dva poslední příspěvky jsou jasný spam (tj. zralý na smazání).
PaKo
 

Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod Nina003 » stř lis 27, 2019 21:36

Zdravím,

Jsem žena průměrné výšky i váhy (170 cm, 60 kg), sháním cca 60 l batoh na nějaké ty vícedenní expedice. Požadavky: buď dámský, nebo pánský s posuvným zádovým systémem na mou postavu, nízká hmotnost, kvalitní materiál, spodní vstup, spodní komora na spacák, bez bočního a předního vstupu, rozměry podstavy co nejmenší (aby nebyl batoh příliš široký), černý či tmavší barva (ne růžová, červená,..), oddělání víka a předělání na tašku. Požadavky jsou řazeny dle důležitosti.

Batoh vybírám po internetu.

V mém výběru jsou:
Gregory Stout 65 - nejsem si jistá, zda na mou postavu nebude moc velký
Dámský batoh Gregory Amber 60 - dámská verze předchozího Gregory Stout, jen v růžové a světlé modré
Deuter Aircontact Lite 50+10 - líbí se mi, ale nemám s touto značkou žádné zkušenosti, bojím se, aby batoh vydržel..
Osprey Rook 65 - dle rozměrů se mi zdá příliš široký

Prosím o jakékoli zkušenosti, které s některým z batohů máte. Popř. o další rady, které vás napadnou. Díky.
Nina003
nováček
nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř lis 27, 2019 21:01

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod bonatius » stř lis 27, 2019 22:21

ahoj,
skus sa pozriet na https://alpensport.eu/sk/velke-batohy-5 ... t-60l.html

Mam pansky Thule ALLTRAIL 45L a neviem si ho vynachvalit. Na tyzdnovy trek v Alpach mi bohate stacil.
bonatius
nováček
nováček
 
Příspěvky: 174
Registrován: čtv srp 28, 2014 12:12

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod mike » stř lis 27, 2019 22:59

Nina003 píše:Deuter Aircontact Lite 50+10 - líbí se mi, ale nemám s touto značkou žádné zkušenosti, bojím se, aby batoh vydržel..

To se fakt bat nemusis, Deutery jsou jedny z nejodolnejsich batohu. Mam uz 15 let Act-Lite 50+10, coz je zrejme predchozi verze tohodle. Prosel se mnou hodne, nijak jsem ho nesetril a nez jsem z nej kvuli odlehcovani udelal prepravni batoh, byl uplne v pohode. Porad ho jeste pouzivam a nosim v nem 20+ kilove nakupy. V podstate jedine, s cim jsou obcas problemy jsou zipy na spodnim vstupu, obcas maji tendenci se rozjet. Je jednak vekem a jednak konstrukci, jelikoz tam nejsou zadne zajistovaci popruhy. Jestli si ho koupis, tak doporucuju nejakou mini karabinku, kterou zipy sepnes, predejdes tak neprijemnym prekvapenim.

Jinak odesel asi po 10 letech vnitrni zater, coz je silne nadprumerne, u horsich batohu odchazi uz po 3 letech a vic, nez tech 10, snad ani vydrzet nemuze, jelikoz je z PU a to je jeho doba zivotnosti. Na funkci batohu to ale nema moc vliv, na tenhle je stejne potreba plastenka.

Koukni se taky na zenskou verzi 45+10, velka bude dost (litr u Deuteru je vetsi, nez litr u jinych batohu) a na zenskou postavu by mohla sedet lip.

Jestli ti nevadi, ze je relativne tezky, tak je to dobra volba.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49286
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod Etheric » stř lis 27, 2019 23:32

Mike, jenže dnešní model toho Deutera s tím tvojím má společnej akorát tak název..
Těžký to je jako kráva a podle toho, co píše Nina bych řekl, že na její postavu to nebude... Při 172cm 59kg mi byl ten ACT Lite 45 hodně, hodně velkej i na nejmenší možný nastavení zad. Ale jasně, výška postavy nemá vliv na délku zad, může jí bejt ok. Nicméně ten Deuter mi přišel...sorry...jako shit.
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod apuka » stř lis 27, 2019 23:42

Ohledne Deuteru plne souhlasim s mikem, resp. spise bych rekl, ze kdyz z uvedenych batohu ma nektery opravdu neco vydrzet, tak bych sazel nejspis na Deutera. Ne nadarmo v jednom velkem americkem testu o Deuter Aircontactu (coz je takova "profesionalnejsi" verze ACT /to je zkratka z Aircontact/ Lite) psali, ze je to toakovy Cadillac mezi batohy, ktery vydrzi vse. ACT Lite je sice trochu z mene odolneho materialu a trochu odlehceny, ale stale je na uplne spici vydrze a odolnosti beznych normalnich batohu.
Manzelka ma ten Aircontact 55+10SL, prave ted mi dochazi, ze uz 18 nebo 19 let, nosila jej na horach i docela casto uplne nacpany az k prasknuti na ruzne akce a kurzy - a na tom batohu to neni videt, rekla bys, ze to ma tak dva roky obcasneho pouzivani. Jedine se vymenila po asi 12-ti letech prezka na bedernim pasu, protoze casto mela batoh jen tak pohodeni napr. v telocvicke nebo venku a na tu prezku parkrat nekdo stoupnul v tezkych botech.
Syn ma ACT Lite 55, nosi jej na hory, ale hlavne uz asi 6. rokem (batoh ma celkem uz nejakych 8 ? :-k let) taky nacpany na kolej kazdy tyden a taky je skoro jako novy. (neni to zatez ve VHT hazeni na zem, ale 2 dny v tydnu jej vlaci po ucebnach a haze "nekam do rohu", ve vlaku se k tomu nijak setrne nechova, pravidelne s nim na zadech beha na MHD i nadrazi (#-o ](*,)), takze zabrat dostane.

Ani jeden nikdy nemel zadny problem se zipem spodni komory, i kdyz jej maji skoro vzdy az precpanou - ale zaviraji je tak, aby oba jezdce byly na jednom konci zipu a ne uprostred navrchu (a jo, manzelka tam ma i zacvakavaci popruh), tak na ne ucinkuji mensi sily. Ale mini karabinka to jisti.

Jeste dve poznamky k Deuteru:
1) ja i mike popisujeme starsi verze, nove jsou "zmodernizovane" a lehci, coz muze znamenat i snizeni odolnosti, musis si to zajit vyzkouset sama.
2) pokud shanis "kolem 60l", tak vez, ze objem Deuter uvadi asi ve svych zvlastnich litrech, jejich batohu stejne litraze maji casto vyrazne vetsi objem nez od jinych vyrobcu, vcetne osprey nebo Gregory. Takze predpokladam, ze na Aircontact Lite 50+10 mozna tech +10l ani nevyuzijes, proto doporucuji se podivat taky na 45+10 SL (to je damska verze), mozna zjistis, ze to staci. To uz je ale na Tobe.

@Etheric: moje manzela meri asi 162cm a jsou ji dobre ty jeste nenastavovaci zada. (A nevim jak to Deuter delal, ale nosil jsem je parkrat i ja a to dobre nalozeny a mne taky vyhovoval.) Ty nove maji sice nastavovaci system, ale jinak ta zada zustala skoro stejna, stejny je i cely princip a vice-mene i design a hlavne i kvalita zpracovani - ale je treba jej osobne vyzkouset.
Ale rict o Deuteru, ze je shit - promin, ale to muze jen ten, kdo jej nikdy poradne nepouzival. Ano, jsou tezsi nez UL batohy, ale jakmile v nich nosis ponekud vetsi vahu (a nemusi to byt 20+kg) a v tezsim terenu, tak jejich (tezky) zadovy system a velky (a tezky) bederak i velkoryse ale ne zbytecne mekke polstrovani velice ocenis - maloktery jiny batoh to ma tak funkcne dobre vypracovane. Jo, na noseni 7 kilo cakum-prask is jidlem a pitim to neni nejvhodnejsi batoh.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod mike » čtv lis 28, 2019 0:05

Etheric píše:Mike, jenže dnešní model toho Deutera s tím tvojím má společnej akorát tak název..

To neni pravda. Spolecneho ma hodne a lisi se spis jen detaily. Treba konstrukce a odvetrani zad vypada stejne a to je to podstatne. Zmenily se pouzite materialy, tkaniny jsou tenci a lehci, ale z mensi odolnosti bych je nepodeziral, za tu dobu probehl nejaky vyvoj.

UL batoh to sice neni, ale taky to neni zadna Kajka ;-) A pozadavek byl na expedicni.

GreyMouse si pred par lety poridila 45+10 verzi, treba napise, jak je s ni spokojena.

Etheric píše:Při 172cm 59kg mi byl ten ACT Lite 45 hodně, hodně velkej

Jenze chlap tehle vysky a vahy je opravdu hubeny, zenska stejnych parametru vypada normalne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49286
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod Bertik V. » čtv lis 28, 2019 7:49

Že je Deuter těžkej jako hrom... Hlavně se to blbě srovnává, schválně jsem se na to podíval.

Osprey Kestrel 48 II -1,63kg
Osprey Kestrel 58 II - 1,76
Gregory Stout 45 - 1,4
Gregory Stout 65 - 1,73
Deuter Aircontact Lite 50+10 - 1,750

Osprey a Gregory jsou baťohy se zcela jiným zádovým systémem. Deuter používá plnohodnotný Aircontact systém.

Když vezmu velké batohy tak...

Osprey Atmos AG 50II - 2,02
Deuter Aircontact 55+10 - 2,37

Gregory Baltoro 65 - 2,2 kg
Osprey Atmos AG 65 II - 2,19
Deuter Aircontact 65+10 - 2,54

Pro představu, starej Aircontact 45+10 vážil 2,42 kg, novej 45+10 2019 2,3kg
Teď jde o to jestli si do batohu zabalím 25kg tak to bude těžké vždy. Ale to se tady řeší pořád dokola, věčné téma. Zatím co pozoruju poslední dobou tak výrobci se snaží ultra lighty odsunout do své kategorie a takové obecné odlehčování tak trochu ustává, asi už není co... Jedině místo ruksaku jutovej pytel a bude to úplně nejlehčí.

Co se týká Niny tak bych to šel nejdřív zkusit a věnoval tomu hodně času. Deutra bych se už dnes rozhodně nebál že nevydrží a prošel bych si detaily u batohů jiných značek. Jsou to občas takové věcičky na kterých ten batoh odejde a nikdo se nebude hrnout aby to opravil. U mého starého Aircontactu po letech došlo akorát k mírnému odření materiálu spodních částí ramenních popruhů díky kolizi s přezkou. U nových modelů na základě feedbacku to řešil výrobce jinak. Nedávno jsem zkoušel Atmose 50, který je lehčí ale při naložení mě ten batoh táhnul hodně dozadu, k čemuž u těžšího Aircontactu nedochází.
Osobně bych se v začátku odrazil od značek Deuter a Osprey, Gregory bych vynechal a ani tak bych nešel hned do prodejny zaměřené na jednu značku, ale stálo by za to zkusit třeba Hanibal kde získá objektivnější názor.
Bertik V.
účastník
účastník
 
Příspěvky: 200
Registrován: sob dub 17, 2010 9:49

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod Etheric » čtv lis 28, 2019 7:53

Ten Deuter mi přišel zpracováním o řád níž, než Gregory a Osprey. ACT v plný palbě byl oproti lite mnohonásobně líp zpracován, rozdíl byl nemalej. Měly na prodejně všechny, hezky vedle sebe, strávil jsem onehdál dost času výběrem.. Na to, jak je ACT lite tenkej, je secsafra těžkej.
Samozřejmě záleží, co v tom chce nosit. Chce to vyzkoušet, co sedne a co ne. Objednat všechny ty batohy, doma to nacpat svou výbavou a zkoušet.
Pravda vítězí!
No jo, ale čí?!
Uživatelský avatar
Etheric
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8034
Registrován: úte říj 23, 2018 6:53

Re: Expediční batoh 60 l, žena

Příspěvekod Mawenzi » čtv lis 28, 2019 8:20

gregory stout nemusi byt "velkej", zalezi, jak sedi zadovej system. ja mela gregory stout v tesnym vyberu s osprey kestrel, nakonec o fous vyhral kestrel, ale ten stout mi prisel jako dobrej batoh a moznost tohonoddelavaciho batuzku je fajn, na druhou stranu muzes mit z dekace za pade ten 10l pytel s usima, je to malinkej vacek, vazi to asi 100g a v poho v tom odneses lahev a mikinu.
mam 168cm.
Uživatelský avatar
Mawenzi
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 9357
Registrován: čtv úno 3, 2011 13:37

PředchozíDalší

Zpět na Batohy