Hledání skutečné přírody

pro ty co hledají informace o jednotlivých zemích

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod JoseD » pon črc 3, 2017 23:00

RickettsialPox píše:Celou dobu jen hledám kam a jak...

Tak se koukni jak to dělá ten týpek ve vlánku od Boozeho.. Je to debian guru, má chatu v brazilském pralese, a asi tak nějak vyžije z patreonu.. https://www.patreon.com/joeyh, http://joeyh.name/blog/
JoseD
nováček
nováček
 
Příspěvky: 93
Registrován: ned lis 4, 2012 1:15

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod Olchor » úte črc 4, 2017 10:32

Taky Gruzie by možná šla - blízko, levno, bez víz, přátelský lid i úřady, co nic neřeší a v horách najdeš místa, kde Evropana ještě neviděli. Třeba loni v oblasti Racha jsme si místy připadali jak Marco Polo. :)
Problémy vznikají jejich řešením.
Olchor
účastník
účastník
 
Příspěvky: 999
Registrován: úte kvě 12, 2009 7:38
Bydliště: Blansko

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » úte črc 4, 2017 19:44

pickard píše:Začínám se v tom konceptu pravé přírody s elektrikou a internetem trochu ztrácet.

:D jj, mne to ale celkem pobavilo.

Zaujalo mne to ale z profesniho hlediska. Moc si nedokazu predstavit projekt, ktery by takhle fungoval. Ze bude programator nekde zalezeny v divocine. Tymovy projekt potrebuje komunikaci a to relativne castou. Osobni setkani da omezit na nekolik do roka, ale pravidelne telekonference byvaji mnohem casteji (aspon jednou tydne) a pracovni komunikace jeste vic, kdyz se resi problem, tak klidne denne. Spousta veci se da vyresit mailem, ale neco je rychleji po telefonu a je potreba, aby byl dotycny dostupny. Tezko muze v takove fazi programator rict, ze nemuze, protoze zrovna lovi mamuta. One man show muze byt o neco jednodussi, ale i tam je potreba minimalne komunikovat se zakaznikem, ktery to plati. Plus treba jeho testery. Pisu to jako clovek, ktery fungoval v praci v jine castove zone pres 20 let a spoluprace s lidma na jinem kontinentu byla bezna rutina. Bylo bezne, ze se planovaly telekonference na konkretni hodinu, aby se tam mohli potkat lidi z USA, Evropy a Ciny a nijak extremne je to neomezovalo. Na nejakeho cvoka v pralese by se tezko bral ohled. Leda ze by byl extremne dobry a nenahraditelny, coz tady nepredpokladam.

Takze by mne celkem zajimalo, co je to za druh projektu, na kterem se takhle da fungovat. Bez ironie. Ten blog vyse neni moc dobry priklad, ten jede na crowfundingu a uprimne, 20 kUSD na rok je dost slabota.

@RickettsialPox: k preziti v divoke prirode je nutne se rychle umet prizpusobit mistnim podminkam. To ti moc nejde. Zrejme sis nevsiml, ze tu nemame radi zbytecne citace, prave jsem ti tri zeditoval. Takove veci dovadeji moderatory k zurivosti a rozzureny moderator muze byt nebezpecnejsi, nez hladovy medved :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod RickettsialPox » stř črc 5, 2017 6:48

Zaujalo mne to ale z profesniho hlediska. Moc si nedokazu predstavit projekt, ktery by takhle fungoval. Ze bude programator nekde zalezeny v divocine....


Vždyť jsem používal tři tečky na zkrácení citací... Každopádně kde jsem já psal o týmovém programování? Když si vezmete něčí vyjádření a popíšete problém nevyskytující se v tomto vyjádření... Vůbec není pravda, že bych se nedokázal rychle přizpůsobit přírodě. To, proč chci jednat postupně, to souvisí pouze s tím, že v přírodě již nechci jen přežívat jako dosud - což mi mimochodem šlo. Chci se toho naučit více - mít tam život pohodlnější a jednodušší, než abych jen přežíval. Tak mi přišlo logické nejprve se k místu jen přistěhovat a až pak se do něj pustit. Jestli jsem vás naštval, urazil, ... Možná byste mohli zodpovídat a řešit jen to, co napíši - vyhneme se tak konfliktům. Copak je těžké odpustit si vlastní názory a představy a prostě jen mi odpovědět. Místo toho jsem si já sám opět procházel možnosti a vypadla mi Albánie -> nyní děkuji i za nápad s Gruzií. TO je konečně něco produktivního. Nyní mi chybí jen jak tam započít se zázemím. Můžeme tu sáhodlouze spekulovat o mých představách, idejích, schopnostech. Kdybych chtěl řešit toto, asi tu konverzaci postavím jinak... S mými názory nesouhlasí hodně lidí. Tak jste se do mně pustili, jsem idiot, dement, zmrd, ... Nadávejte mi dle libosti - hlavně když mi odpovíte a poradíte. Ať se ptám na cokoli, ať vedu konverzaci jakkoli - lidé si neodpustí mne urážet atd. -> k tomu máte celý internet. Já jen doufám, že krom těch pár tipů na místa mi ještě mimo tu haldu nadávek a posměšků poradíte i s tím, jak si v cizí zemi začít něco vyjednávat -> hledat převozníky atp. Děkuji.
RickettsialPox
nováček
nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 26, 2017 7:09

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod slash1111 » stř črc 5, 2017 8:09

si prenajmi/kup nejaku chatku na nejakej samote na vychode Slovenska a tam sa mozes realizovat
osobne si myslim, ze "prezivanie v divocine" aj kodenie su full-time-jobs a nedaju sa robit paralelne...
slash1111
účastník
účastník
 
Příspěvky: 434
Registrován: úte srp 11, 2009 19:01

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod dudy » stř črc 5, 2017 9:00

S RickettsialPoxovým laskavým svolením, sem, aby byla linie mých otázek ohledně přežití v divočině a jeho stanoviska komplet, přepisuju jeho odpověď na mé otázky, které původně zodpověděl formou SZ.

RickettsialPox píše:Zdravím,
nemyslím si, že mi v něčem pomůže, když nyní zabiji prase. Nicméně pokud by mi to vážně k něčemu mělo být... Má zkušenost je, že i když vím kam říznout a mám dostatečně ostrý nůž -> protrhnout kůži hýbajícímu se zvířeti je náročné a spíše se mi daří vícenásobné řezání, či utlučení atp. -> což mi není příjemné, poněvadž neumím zvíře zabít čistě. Dokonce ačkoli se trefím, tak zvíře neumře hned - což chce asi nějaký další trik. Sám sebe v divočině uživím - s tím zkušenost mám. Větší zvířata jsem nikdy lovit nepotřeboval. Ale nyní to táhnu v páru a proto nemůžu začít, jak jsem si kdysi představoval. Nyní skutečně musím začít nějakým civilizovanějším způsobem. Viz co píši v oné konverzaci. Spíše se u větších zvířat bojím, že mne zbytečně zraní - to raději nalovím více menších. Nikdy jsem si netroufl mít cokoli zlomeného, či tak. Nicméně párkrát jsem musel bojovat s divokou zvěří a pak jsem dopadl jak píši - několik bodných ran mimo a následné kombinované dušení a bušení do hlavy - aby to zvíře alespoň bylo omráčeno a co nejdříve mělo klid. Nejsem ani dost silný, abych větší zvíře dlouho udržel. Tedy takové jsou mé "zkušenosti". Pokrokem alespoň je, že už umím nůž nezlomit a napíchnutím a táhnutím proříznu krkavici. Ale jak jsem psal - ani poslední zvíře jsem nezabil hned -> nejprve jsem se kamenem netrefil do hlavy a po menším omráčení jsem tak tak trefil krkavici. Zlomit vaz se mi podařilo jen u drobných živočichů -> na větší prostě nemám tu sílu.Jednou jsem to zkusil a ještě že jsem měl nůž - jinak by to zvíře trpělo.
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod booze » stř črc 5, 2017 11:34

slash1111 píše:si prenajmi/kup nejaku chatku na nejakej samote na vychode Slovenska a tam sa mozes realizovat

To by do startu uplne stacilo a pak se poustet do vetsich akci.


Jako zacatecnik se spis nauc podrezavani zvere. Trefit krkavici chce leta praxe.
Jako chlapec z dediny ti muzu rict, ze si na zabijeni zvirat musis zvyknout, kdyz nezabijes tak nejis. Zvire hned neumre pokud lovis do pasti a s tim ze je ve stresu, nez ho podrezes, se musi pocitat.
Jak psal dudy zajdi na par zabijacek vyzkousej si to a uvidis sam jaky budes mit pocit po praxi. Pokud ti to dovoli poraz prase pantokem taky dobra zkusenost.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » stř črc 5, 2017 21:14

RickettsialPox píše:Vždyť jsem používal tři tečky na zkrácení citací...

Ale ne vsude a dost. Muzes se kouknout vys, kdyz nekomu edituju prispevek, tak tam nechavam poznamku.

RickettsialPox píše:Každopádně kde jsem já psal o týmovém programování?

Nikde, ale je to nejcastejsi forma projektu. Vsak jsem psal, ze one man show je o neco jednodussi, ale i tam je nejake komunikace potreba. Minimalne s tim, kdo to plati. Porad jsi ale neodpovedel na to, o jake projekty jde. Opravdu mne to zajima.

RickettsialPox píše:Copak je těžké odpustit si vlastní názory a představy a prostě jen mi odpovědět.

Jsi na diskusnim foru, a tak diskutujeme. K tomu je OF urceno a tenhle typ diskuse je tu naprosto bezny. Opet prostredi, kteremu je potreba se prizpusobit. Mnohem pratelstejsi, nez bude divocina ;-)

RickettsialPox píše:Tak jste se do mně pustili, jsem idiot, dement, zmrd

Nevsiml jsem si, ze by nekdo psal neco podobneho nebo ti nadaval. Maximalne se objevila trocha ironie a snaha uvest tve predstavy, ktere pusobi trochu naivne, do reality.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod dudy » čtv črc 6, 2017 6:07

Hele to jak tam píšeš:
RickettsialPox píše:...Nikdy jsem si netroufl mít cokoli zlomeného, či tak....

Tos nemyslel vážně, že ne?
Zranění se dostavují nehledě na to, zda si to troufneš, nebo ne.

Akorát fps nikdy nespad do chroští a tak ani nikdy nespadne.
fps píše:
dudy píše:Co když zakopneš, padneš do roští

za cca 30 let co jezdím do přírody se mi to ještě nestalo, a pochybuji že se to někdy stane
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod Olchor » čtv črc 6, 2017 7:09

Ono s životem v divoké přírodě je trochu problém. Lidí je jak malejch myší a všude vlezou. Takže divoká příroda zůstává jen v rezervacích nebo tam, kde se žije velmi těžko.
Problémy vznikají jejich řešením.
Olchor
účastník
účastník
 
Příspěvky: 999
Registrován: úte kvě 12, 2009 7:38
Bydliště: Blansko

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod fps » čtv črc 6, 2017 8:57

fps píše:- dost dobré je o tomhle Sami, celkem to sleduji, v první sérii byl vítěz něco přes 50 dní sám v divočině, v druhé sérii jsou už přes 60 dni čtyři poslední lidi sami v divočině, a jsou tam i ženy, nejenom muži jak o tom píší na csfd

tak po shlédnutí nového dílu jsou už šedesát dva dní sami v divočině, dvě ženy a dva muži
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » čtv črc 6, 2017 21:12

@dudy: ja jsem si taky troufnul na prvni zlomeninu az ve 44 ;-) Ve 48 druhou a rekl jsem si, ze uz to stacilo [-(
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod dudy » pát črc 7, 2017 5:55

Si jen myslíš.
Teď už to pude jak po másle. Starý opotřebovaný tělo, se klepneš o křeslo a bum, modřina přes celou nohu, blbě šlápneš a flák, krček v prdeli, pak nastoupí svěrače, prostata... :twisted:
Já si teda truf dřív, asi v osmadvaceti, ale když už něco dělám, tak pořádně. Dva obratle, pánev a obě ruce... 8)
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » pát črc 7, 2017 17:44

Nestras [-X

Ale jo, kdyz si chces neco takoveho zkusit poradne, tak mladsi telo se rychleji hoji :twisted: Od me prosincove nehody uz je to 7 mesicu a narazena zebra jeste obcas citim. Nic, co by mne omezovalo nebo vadilo, ale uz je to sakra dlouho.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod dudy » sob črc 8, 2017 5:46

Od mé nehody je to dvacet let a furt to cejtim...
:mrgreen:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » sob črc 8, 2017 23:35

Tak tos byl opravdu dukladny :twisted: Pocitam ale, ze asi nejde o modriny ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod dudy » ned črc 9, 2017 1:04

Ne.
Tady v tom skurvenym počasí, kdy tlaková výše stíhá níži, chodim jak Meresjev prokládanej Boltem. Jednou tak, podruhý vonak.
Ale spíš ten Meresjev...
:evil:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod apuka » ned črc 9, 2017 8:53

@RickettsialPox: Ja Ti moc neporadim, kde mas svoje misto hledat. Ale az nejake najdes (rekneme, na mape) a rozhodnes tam byt, doporucuji Ti predem zjisiti hodne o tom, co tam roste, zije. Abych to trochu jednudusene rekl, zjisiti, co je k jidlu a (u zvirat) cemu jsem k jidlu ja a (u zvirat i rostlin) co me muze vazne ohrozit a u rostlin taky, co se da jakym zpusobem vyuzit.
Ja jsem z Tvych prispevku vytusil, ze bys nejspis tahnul nekde k subtropum (tam "nepotrebujes komin", prudke boure,...) a tam se muze vyskytovat flora a fauna dost odlisna od nasi, takz e zkusenosti z CR/SK nemusi byt primo vyuzitelne. Bohuzel, jsem sam zazil, ze jsou napr. rostliny, ktere vypadaji hodne podobne jako nektere jedle u nas, ale ty "tamejsi" jsou jedovate. Stejne tak, napr. podobni brouci, pavouci, drobni zivocichove (nejsem biolog, takze pro me jsou podobne i pro odbornika jednoznacne a z dalky odlisitelne druhy). Abych o vyskytu napr. jinych druhu hadu radeji nepsal. Az budes vyzbrojeny temito znalostmi, muzes premyslet napr. jaky pribytek si sehnat nebo postavit, abys mel co nejlepe chraneny "domov".
Taky muze byt dost dulezite vyuziti mistnich prirodnich zdroju na reseni neocekavanych zdravotnich problemu. Je dobre, ze mas zdravotnickou skolu, takze trocha jsi v obraze, ale zase co u nas je banalita, v jinem prostredi a nedostupnosti pomoci muze byt o zivot. Dokonce obycejna rymecka, skrabnuti a zaniceni rany. Nebo - zrovna v tech subtropech uz hrozici - nemoci od hmyzu, napr. malarie.
Samozrejme, predpokladem je, ze se uz u nas naucis nejake dovednosti, co se tady uz ale rozebiralo.

Jinak by me taky zajimalo, jak si predstavujes to programovani... Taky si myslim, ze je to skoro vzdy nejakym zpusobem prace v tymu, i kdyz jen komunikace se zadavatelem nebo platcem. Jedine, kde to mozna neni treba je programovani vlastnich aplikaci na prenosna zarizeni a jejich prodej nekde pres iStore, ObchodPlay , atd.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod RickettsialPox » pon črc 10, 2017 8:00

apuka píše:@RickettsialPox: Ja Ti moc neporadim, kde mas svoje misto hledat...

Představa je jednoduchá. Dosud jsem často vzal zakázku, co někdo chtěl - vystavená na té spoustě nabídkových a poptávkových systémů. Vyhotovil, vystavil na webu a hotovo. Tím míním především webové technologie. Když mi to jde tady, proč by to nešlo jinde? Minimálně na stejné síti...
RickettsialPox
nováček
nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 26, 2017 7:09

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » pon črc 10, 2017 17:23

RickettsialPox píše:Tím míním především webové technologie.

Jo tak. Do toho nevidim, protoze webove technologie v podstate nepovazuju za programovani ;-)

Nejaky konkretni priklad (odkaz) by nebyl? Ciste pro predstavu.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod RickettsialPox » úte črc 11, 2017 8:30

Kdybych jen pal HTML - pak bych se nikdy o programování nebavil. Bavím se tu samozřejmě o HTML5 aplikacích - web sockets, webových službách a JS aplikacích. Plnohodnotný systém často spojený s C#, R++, K, D/D2, ...
Naposledy upravil mike dne úte črc 11, 2017 18:53, celkově upraveno 2
Důvod: zbytecna citace predchoziho prispevku i s citaci :-/
RickettsialPox
nováček
nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 26, 2017 7:09

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod apuka » úte črc 11, 2017 10:48

Pro Tebe bohuzel toto pozaduje nejenom privod elektriny ale i docela dobre internetove spojeni. A to muze byt velky problem v te divocine... Asi satelitni internet si platis nechces a mobilni ani nemusi mit signal a navic nejaky tarif nemusi byt pro Tebe vsude jednoduse dostupny, kdyz moc neminis zit podle mistnich pristehovaleckych predpisu, jen se nekam zasit a zit (alespon tak jsem to pochopil). Na vetsine mist uz potrebujes mit uvedene bydliste a na mnoha mistech, ktere by pripadali v uvahu si to rezimy docela hlidaji. No a kdybys jel na roomingovych mobilnich datech, tak :((
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » úte črc 11, 2017 18:53

@RickettsialPox: fajn, ale mne by fakt zajimal konkretni priklad projektu. Klidne neco, cos delal, mas v planu delat nebo co bys delal v divocine. Myslim link do nejakeho toho nabidko/poptavkoveho systemu. Ciste pro predstavu.

@apuka: myslim, ze psal, ze pres satelit, to je asi jedina schudna moznost mimo civilizaci, BTSky maji maly dosah.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod RickettsialPox » pát črc 14, 2017 5:34

apuka píše:Pro Tebe bohuzel toto pozaduje nejenom privod elektriny ale i docela dobre internetove spojeni. A to muze byt velky problem v te divocine...


50 USD za měsíc - to je pohádka. Internet je naprosto OK a elektřina - solární panel, kabel - no rozvést se dá, peníze problém nejsou. Tedy reálně to prostě je. Hlavně nikde nepíši, že za žádnou cenu nikdy v životě nevyrazím do města. (Pravda - koukal jsem na poskytovatele v USA a Austrálii - ovládám angličtinu a v jiných zemích jsem se o cenách nedozvěděl - přesto věřím, že cena nebude podstatně vyšší. A co jsem četl, tak za tu cenu bych si polepšil - tedy stálo by mi to zato.)
RickettsialPox
nováček
nováček
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 26, 2017 7:09

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod booze » pát črc 14, 2017 10:40

RickettsialPox píše:kabel - no rozvést se dá

Tu kabel :lol:
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod mike » pát črc 14, 2017 18:47

Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod booze » pát črc 14, 2017 21:49

Tak jeste by mohl udelat projekt v nejake chatove kolonii v CR, jak to vse bude fungovat a co musi vychatat. Pak nekde v zemi nikoho by ho nemohlo nic prekvapit.
Inspiraci bych hledal v ceske literature
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Hledání skutečné přírody

Příspěvekod fps » pon črc 24, 2017 19:39

fps píše:dost dobré je o tomhle Sami

tak vítěz vydržel 87 dní, poslední dva co skončili, tak to bylo kvůli podvýživě, tohle je taky slušný Lidé z aljašských lesů, mam rád přírodu, jezdím do ní od malička a hodně dlouho, ale takhle žít bych nechtěl, a asi bych to ani nezvládl, obzvlášť sám
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Předchozí

Zpět na Sháním informace