Spacak na leto CZ + SK

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Spacak na leto CZ + SK

Příspěvekod remy77 » pát dub 21, 2017 16:05

Cili:
Booze tu v inom vlakne pochvaloval spacaky z aliexpress.
Zo zvedavosti a na skusky som objednal letny perak a som celkom prekvapeny kvalitou prevedenia. Skusenosti z pouzivania este nemam, ale Booze ma odtial spacak nejaky ten rok bez problemov. Mozno by stal za to v tvojom pripade za povsimnutie: https://m.aliexpress.com/item/2005225365.html#autostay
remy77
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1242
Registrován: úte dub 21, 2015 22:40

Re: Spacak na leto CZ + SK

Příspěvekod booze » pát dub 21, 2017 19:57

@remy77 presne tak a na to si kazdy musi prijit sam, kdyz necte, tak nevi.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8315
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Spacak na leto CZ + SK

Příspěvekod budo » čtv dub 27, 2017 13:32

Cili: z těch, které jsi uvedl, mám Pinguin Tramp a nedoporucuju ho. Je jen jednovrstvý a na jare, kdy je jeste zem studená a při zemi bývá chladno, plus v létě, pokud je chladno, tak je v něm zima. Spát v něm na jaře na mírném průvanu na okraji lesa, byl vyloženě hazard se zdravím. Pokud bys chtěl vybírat z těchto spacáků, doporučuju Pinguin Micra. Je lehkej a dvouvrstvej. Má i o málo lepší parametry.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Spacak na leto CZ + SK

Příspěvekod Wiruss » pát srp 4, 2017 10:13

Zdravím osazenstvo fóra a žádám o pomoc,

Potřeboval bych poradit s výběrem spacáku, v současné době mám Lamberto Montana 250 (+2; 0; -8), ale mám ho už asi 10 let a je dlouhodobě špatně skladován (v kompresním obalu ani jsem nějak nevěděl, že se má vyndávat...) a už moc nehřeje (třeba v Květnu jsem byl na chatě a první den se nepodařilo pořádně rozjet kotel, takže jsme spali tak v 8-10 a byla mi docela zima - nepřijdu si nějak zimumřivej, celý rok spím s otevřeným oknem a pokud není v ložnici pod 16 tak je deka v pohodě), chtěl bych ho tedy vyměnit. Pod sebe používám (stan/venku) obyč. tenkou alumatku a na ní samonafukovačku od Hannah Lite 2,5, kterou jsem bral kvůli váze.

Na co to potřebuji, nejsme žádnej outdoorista a většinou spím ve stanu/chatě, jen tak 1 či 2x do roka venku (zrovna si chceme dát menší pochod takže bych další tejden chtěl mít novej spacák) a to v létě, celkově spacák využiji tak 30x do roka a největší zima je pro léto venku a první noc v zimě na chatách kdy je prostě ještě kosa. Spacák většinou vozím autem, ale pokud bych ho měl mít na zádech celý den s lehkou karimatkou, tak už současná váha mého spacáku s obalem, což je 1,6 kg je dost.

Celkově mám mohutnější postavu 192/100 a docela by se mi i zamlouvat dekový spacák kvůli prostoru - nemám moc rád sešněrování, ale tepelné vlastnosti a hlavně váha ho docela vyškrtávají.

O čem jsem přemýšlel... Celkem mě překvapilo, že péřový spacák jde sehnat už za 3k - https://www.huskycz.cz/spacak-perovy-dinis-10-c-zelena , ale o Husky tady nepadlo dobrého slova a pokud vezmu třeba Warmpeace Viking 300 tak to už je skoro 4k a mě to přijde na moje použití docela zbytečnost. (co beru za pozitivum péřáku je, že při mém využití a lepším skladování by mohl vydržet opravdu dlouho.
Pokud vezmeme spacáky z uměliny mě zaujali: Husky Maestro -7°C (https://www.4camping.cz/p/spacak-husky-maestro/) jen je to Husky a je docela těžký. Vango Planet 100 a 150 (https://www.4camping.cz/p/spacak-vango-planet-100/ a https://www.4camping.cz/p/spacak-vango-planet-150/), kde je docela fajn váha i papírové vlastnosti, dále jsem se zde na fóru dočetl chválu na Pinguin Savana (https://www.4camping.cz/p/spacak-pinguin-savana/) a
Pinguin Micra (https://www.4camping.cz/p/spacak-pinguin-micra/), kde hlavně ten druhý za ok cenu nabízí fajn parametry, pak jsem ještě našel Zajo Venture 0 Long (http://www.zajo.net/cz/spacaky/venture- ... 240-4.html), kde hlavně v zahraničí je docela chválený, ale u nás jsem k tomu nenašel moc a pokud vezmu parametry tak patří spíše k dražším. Poslední věc co mě překvapilo jsou dobré parametry a hlavně cena spacáku Coleman Fision 100 (Colemana jsem vždy bral za docela ok značku), kde je tam problém, kromě té jedné vrstvy, která mi nesedí.

Ještě zde dost doporučované spacáky od společnosti Jurek mě moc nesedí z hlediska vysoké hmotnosti...

Díky za jakoukoliv pomoc s výběrem...
Wiruss
nováček
nováček
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát srp 4, 2017 9:30

Předchozí

Zpět na Spacáky a karimatky