koupě péřáku

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Hafi » úte led 31, 2017 16:44

mike píše:Prekvapujes, cekal bych, ze se svyma zkusenostma perak normalne pouzivas.
Pro spacák na zimu byla velmi omezující cena vs. jen občasné použití, zvláště jelikož jsem měl celkem vyhovující syntetiku. A asi ani teď bych to neměnil jen pro sebe. Vymyšlený je to tak, že zimomřivá žena bude mít spacák na jaro/podzim (v zimě stejně ven nejezdí), já na zimu. Navíc s děckem bude každý centimetr krychlový i gram v batohu tuplem znát.
mike píše:Na 2.5 cm Prolite (mam) bych se v -12 spat na studenych kamenech neodvazil ;-)
Nikdy nebyl problém. Prima bivak i po slehnutí furt je nějak tlustá a izoluje.
mike píše:Projevilo se 60:40 nejak pri spani?
Točím se alespoň občas i se spacákem, žádný rozdíl jsem nepozoroval, ale jak jsem říkal, bylo spíš horko než zima. Kdybych byl více na hraně užitných podmínek možná by tam rozdíl byl.
remy77 píše:s cim sa nestotoznujem je maximalna vyska uzovatela. Vyrobca udava 190 cm, mam 180 cm, je tam tak 5 cm rezerva. 190 by bolo fest na hrane. Strih je dostatocne siroky, s mojimi cca. 92 kg nemam pocit tesnosti.
mám 185 a neměl jsem pocit, že by byl krátký. Ale je pravda, že dlouhý asi taky ne a když jsem stáhnul otvor, tak jsem to měl přes nos, což bylo trochu nepříjemný. Ani při tak o 20 kg víc jsem neměl problém s šířkou.
remy77 píše:Zateplovaci limec ... zatahovanie je na gumicku.
ale drží to tam jen na uzlíky, tedy snadno půjde nahradit provázkem. To udělám hned jak seženu rozumně tlustý provázek. Gumička mi sere vždy, tady je navíc dle mě zbytečně dlouhá.
remy77 píše:Kapuca spacaku ... Zatahovanie je na snuru.
nějak mi to nešlo úplně pořádně stáhnout na otvor tak o průměru do 10 cm. Když byla zima, často jsem tak spal, příp. jsem otvor ještě ucpal mikinou. Nevím, jestli je to konstrukcí kapuce, nebo v čem je rozdíl, ale tady mi to nešlo až tak stáhnout - ale až tak jsem se nesnažil, nebyl důvod.
Uživatelský avatar
Hafi
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 8414
Registrován: pát led 5, 2007 10:28
Bydliště: Už zas Praha :-(

Re: koupě péřáku

Příspěvekod pby » čtv úno 16, 2017 11:03

kedže firma Zajo ma teraz 50% zľavu na spacaky veľmi ma láka si kúpiť model Chamonix (je tam 700g peria 700CIUN ma membránu kvalitne materiály, ALE kačacie perie :( inak by to bolo čo hľadám.. Chcem sa opýtať, ako je na to kačacie perie zo životnosťou oproti husaciemu ? Vraj slabšie ale o koľko. Druha vec kt. ma zaujíma je ta impregnácia peria (Doentek) to perie je tým naimpregnované (ako vlastnosti idú do plusu), ale impregnované perie zase vraj kratšia životnosť..
Diky za tipy
pby
nováček
nováček
 
Příspěvky: 104
Registrován: stř říj 12, 2016 7:23

Re: koupě péřáku

Příspěvekod Hroch » sob úno 18, 2017 12:36

Říká se, že kachní peří má menší živostnost a víc smrdí, ale myslím, že dohledat testy nebo měření , které by ti to řekly přesně, bude problém. Navíc dost uživatelů OF má dobrou zkušenost s Vikingama, které mají taky kachní peří.

U těch Zajo spacáků (Chamonix) žádnou membránu nevidím, jenom DWR. Pokud se chceš vyhnout kachnímu peří, vezmi klidně Primu, parametry jsou podobný a cena nižší. Třeba Polar 800 - 600cuin, 800g peří, 1450g celkem.
Hroch
nováček
nováček
 
Příspěvky: 58
Registrován: úte led 6, 2015 10:35

Re: koupě péřáku

Příspěvekod pby » pon úno 20, 2017 6:24

zajo opisuje material Pertex Endurance na spacaku Chamonix ako ultra tenku membranu

-radsej pojdem aj tak do Husi a to konkretne do Prima arctic (aj ked ta membrana by sa zisla)
pby
nováček
nováček
 
Příspěvky: 104
Registrován: stř říj 12, 2016 7:23

Re: koupě péřáku

Příspěvekod MaO » pon úno 20, 2017 16:02

Ahoj,

rozhodl jsem se, že pořídím spacák na zimu a rozhoduju se mezi 2. Oba Sir Joseph
1) Sir Joseph ERRATIC plus II 1000
2) Sir Joseph Rimo II 1000
Rád bych se vyhnul nošení stanu a spal venku pod hvězdama a zajímá mě jestli ta membrána u erraticu fakt něco vydrží a nebo jestli stačí Rimo. Taky jak je to s životností spacáku. Hledal sem nějaký recenze nebo testy ale nic se mi nepovedlo najít. Snad jen nějaká zmínka, kdy na to nějaká paní lila vodu. Určitě ho někdo z vás má. Vyplatí se připlatit, nebo je to overkill ? Ptal jsem se na to v alpsportu, ale tam mi k tomu prodejce moc neřekl. Tak budu rád za každou zkušenost a radu. Díky
Uživatelský avatar
MaO
nováček
nováček
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv led 20, 2011 10:16

Re: koupě péřáku

Příspěvekod vonkreuz » pon úno 20, 2017 16:33

Mám Rimo 850, počítám, že přes 6 let (našel jsem fotku ze zimní OF Tatranky, jak spím na terase a jsu lehce zasnéžený). Funkčně je, řekl bych stále v super kondici, kromě impregnace, ta je dávno v čudu. Zatím jsem ho pral jedenkrát doma, ale na jaře ho pošlu k výrobcovi, aby mi ho vyprali a naimpregnovali... Naposledy jsem ho měl teď ze soboty na neděli v Tatrách a ráno ve 4:30 ebylo na hodinkách -5st. a spaní stále luxusní.

Ale pakliže plánuješ spát častěji venku, doporučím Erratic.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: koupě péřáku

Příspěvekod fps » pon úno 20, 2017 20:15

v zimě bez stanu do záhrabu taky doporučuji membránu na péřáku, nejlépe Sir Joseph Looping 900 který je do většího mrazu a ještě méně váži než Sir Joseph ERRATIC plus 1000, a nebo pak ještě do většího mrazu Sir Joseph Looping 1200, mám Sir Joseph Looping 500 a Sir Joseph Looping 900, a zatím to vypadá na to že je budu mít na celí život, a to jezdím na turistiku na těžko každý měsíc, takže se mi neválí celí rok doma bez využití
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: koupě péřáku

Příspěvekod kracvo » úte úno 21, 2017 19:25

vonkreuz píše:Mám Rimo 850, počítám, že přes 6 let (našel jsem fotku ze zimní OF Tatranky, jak spím na terase a jsu lehce zasnéžený). Funkčně je, řekl bych stále v super kondici, kromě impregnace, ta je dávno v čudu. Zatím jsem ho pral jedenkrát doma, ale na jaře ho pošlu k výrobcovi, aby mi ho vyprali a naimpregnovali....



Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s tím praním u nich. Já jsem byl po pravdě hodně zklamaný. Impregnace u mého Eratic 900 téměř nula (postupně se zhoršovala a teď je vlhký úplně stále, i v porovnání se spacáky jiných výrobců je na tom vždy nejhůř), a po jejich vyprání mi z něho začalo pelichat peří v hojnější míře, než by se mi líbilo a než jsem byl zvyklý, impregnace změna žádná :cry: ....
Spi v leže!
Uživatelský avatar
kracvo
nováček
nováček
 
Příspěvky: 113
Registrován: pon kvě 4, 2009 20:05

Re: koupě péřáku

Příspěvekod wawrik » úte úno 21, 2017 19:27

Rovnaká skúsenosť. Posielať to výrobcovi bolo úplne zbytočné, oveľa lepšie, lacnejšie aj rýchlejšie to vyprali v jednej lokálnej práčovni v BA. S impregnáciou sa aj tak neunúvajú nikde.
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: koupě péřáku

Příspěvekod mike » úte úno 21, 2017 19:39

@kracvo: moje zkusenost je dobra. Koteka 500, uz byla docela zvalena. Po vycisteni se spravil loft a impregnace, zda se, taky. Pelicha asi jako driv (malo). Po vybaleni trochu chemicky smrdel, myslim, ze prave impregnaci, za par dni to vycichlo. Jeste jsem ho ale od te doby moc nepouzival, takze dlouhodoby efekt nevim.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: koupě péřáku

Příspěvekod šíp » úte úno 21, 2017 21:49

MaO píše:Ahoj,
Hledal sem nějaký recenze nebo testy ale nic se mi nepovedlo najít. Snad jen nějaká zmínka, kdy na to nějaká paní lila vodu.

Jo, ta paní jsem nejspíše byla já.

šíp píše:Takže plním slib.
Jen krátký report o spacáku SJ Erratic plus 1000. Mám ho necelý měsíc, hned po koupi jsem provedla test, soukromě nazvaný "termoskový" - nalila jsem na spacák 2,5 dcl vody a zatížila to plnou termoskou. Takto jsem rozložený spacák ponechala 9 hodin. Poté jsem vodu slila, část byla samozřejmě odpařená, ale valná většina na spacáku zůstala nevsáknutá. Vnitřní materiál, tj. peří, bylo komplet suché, vnější materiál, tj. membrána, byla vlhká, ale uschnula během pár minut.
Spacák jsem na akci měla zatím jednou, a to na zimním táboření. Teplota v noci byla mezi -12°C až -15°C, spala jsem ve stanu. Po zakuklení se do spacáku mi byla zima, ale to bylo díky tomu, že jsem udělala školáckou chybu - při asi dvouhodinovém vaření v mrazu venku jsem si neoblékla péřovku a prochladlo mi tělesné jádro a nemohla jsem se pak ve spacáku zahřát, pomohly až zahřívací pytlíky, které mi exotermickou reakcí dodaly teplo. Noc pak byla v pohodě, dokonce jsem se musela vysvléct, protože bych se uvařila. Ráno byl povrch spacáku pokrytý námrazou zejména v nožních partiích, stačilo to ale rukou setřást a následně bych povrch spacáku komplet suchý. Peří vevnitř bylo samozřejmě suché též. Vedle mě spal Luboš ve spacáku z dutého vlákna, jednak byl navlečený do mikiny, péřové vesty a bundy, jednak měl flísovou vložku ve spacáku, a přesto mu byla poměrně zima. Jeho spacák byl taky namrzlý s tím rozdílem, že vlhkost měl prostoupenou všemi vrstvami spacáku a zmrzlou, tedy mu nepomohlo spacák jen oklepat, tak jako mě. Kdybychom akci plánovali na více dnů, zabalíme to kvůli jeho spacáku, můj byl OK a připravený na další použití.


Spacáky z peří mám dva. Třísezonní Rimo 600 a zimní Erratic 1000. Výše zmíněný test se týká druhého uvedeného.
Třísezoňák mám tuším 4 roky, zimák 3. Pokud by na tom někdo moc trval, jsem možná ochotná to dohledat, nejspíše podobným způsobem, jako popsal vonkreuz, tedy podle fotek.
Zimní Erratic má za sebou několik kratších, zimních akcí, kdy bylo vidět, je membrána je velkou výhodou. Přeci jenom se vždy nějaký ten sníh do stanu zavleče, dále ráno stačilo vlhkost, která se vysrážela na spacáku, velmi jednoduše z membrány oklepat. Tyto spacáky jsme s sebou měli v roce 2016 koncem září ve Finsku na týdenním přechodu hor, kdy nám téměř pořád pršelo. Nevím, jak by se zachoval spacák bez membrány, ale zde membrána nepropustila vlhkost dovnitř. Nějakou obsáhlejší recenzi o Erraticu jsem nepsala.
Co se týká Rima, tak ten je využíván mnohem častěji, má za sebou čtyři delší výpravy na Sever, z toho 2x za polární kruh. Při poslední vodácké výpravě se mi jej podařilo ne vlastní vinou utopit, takže jsme z něj vyždímali asi 3 liry vody, následně u ohně při sušení propálili. Zbytek akce jsem naštěstí ve spacáku zvládla, po návratu jsem pak spacák poslala do firmy Sir Joseph k vyprání a opravě. Zde se nemohu vyjádřit, zda toto spacáku pomohlo nebo ne, protože zatím nebylo kde ho vyzkoušet.
Trošku delší povídání se zkušeností s Rimem jsem sepsala zde.
Uživatelský avatar
šíp
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 16153
Registrován: čtv črc 14, 2005 15:41
Bydliště: Brno

Re: koupě péřáku

Příspěvekod pby » stř úno 22, 2017 8:35

toto je uzitocne info :smt023 este by som sa opytal ci sa oplati membranu aj na 3-sezonny 600g spacak ?
pby
nováček
nováček
 
Příspěvky: 104
Registrován: stř říj 12, 2016 7:23

Re: koupě péřáku

Příspěvekod booze » stř úno 22, 2017 9:45

šíp píše:Trošku delší povídání se zkušeností s Rimem jsem sepsala zde.

pekna recenze :smt023 :smt023
Mohla bys prosim se trosku rozepsat ohledne toho utopeni spacaku v nepromokavem pytli s e-ventem? O promokavosti rikal i Petr Kosek, ktery presel zpet k sackum do kose a fps psal tady na foru, ze ma stejny problem. Vlastnim nekolik pytlu s e-ventem a zatim protekani nepozoruji.
Jak dlouho byl pod vodou?
Jak moc byl pytel nafouknuty?
Jak stary byl pytel?
dekuji
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: koupě péřáku

Příspěvekod MaO » stř úno 22, 2017 11:25

Díky moc všem za odpovědi a rady. Looping už je nad můj rozpočet. Půjdu do erraticu. Podle toho co píšete tak ta membrána za připlacení asi fakt stojí. šíp parádní recenze :) víc takových. Ještě snad jedna otázka co znamená to plus a II v názvu? To jako že to je nová verze? Pokud jo v čem to je lepší ? Díky
Uživatelský avatar
MaO
nováček
nováček
 
Příspěvky: 40
Registrován: čtv led 20, 2011 10:16

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ripper6 » sob úno 25, 2017 15:57

Jaky je rozdil vlastne techto spacaku, ktery je potom kvalitnejsi?
Znami vybira...

http://shop.pod7kilo.cz/spaci-pytel-cum ... -300-630-g

https://spacaky.heureka.cz/prima-polar- ... e/#section

Me tam zaujalo jako ta plnivost rozdil, to nejak moc nechapu proc ten je levnejsi a druhej drazsi.
ripper6
účastník
účastník
 
Příspěvky: 440
Registrován: pon dub 8, 2013 10:00

Re: koupě péřáku

Příspěvekod fps » sob úno 25, 2017 18:05

rozdíl je ten, že Cumulus Lite Line 300 komfortní teplota +4°C je spíš letní spacák, a Prima Polar 600 komfortní teplota -2°C je třísezonní spacák, kvalita je cca stejná
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: koupě péřáku

Příspěvekod PavlisBoHus » sob úno 25, 2017 20:11

Ten Cumulus má peří 850cuin a poměr 94/4
Prima jen 600cuin a 90/10
Připlácíš za kvalitu peří = nižší váhu. Bacha ale na trvanlivost...
Každý z těchto spacáků je určen pro jiné podmínky.
PavlisBoHus
nováček
nováček
 
Příspěvky: 58
Registrován: stř led 27, 2010 18:38

Re: koupě péřáku

Příspěvekod pby » pát bře 3, 2017 12:52

práve mi dorazil Prima Arctic 600. Zatiaľ sa firma zachovala perfektne po každej stránke, komunkácia OK, skladom nebol šili mi ho cca 11 dni (vrátane víkendov) prišiel vo veľkej krabici a voľne rozložený vo vaku na skladovanie - nie v kompresnom obale ! Proste parádička, už sa teším na skúšku =D>
pby
nováček
nováček
 
Příspěvky: 104
Registrován: stř říj 12, 2016 7:23

Re: koupě péřáku

Příspěvekod vonkreuz » pon bře 13, 2017 14:50

vonkreuz píše:Mám Rimo 850, počítám, že přes 6 let (našel jsem fotku ze zimní OF Tatranky, jak spím na terase a jsu lehce zasnéžený). Funkčně je, řekl bych stále v super kondici, kromě impregnace, ta je dávno v čudu.... Naposledy jsem ho měl teď ze soboty na neděli v Tatrách a ráno ve 4:30 ebylo na hodinkách -5st. a spaní stále luxusní.

Tak po tomto víkendu trochu upravím hodnocení.
Spal jsem na dřevěné lavici na pěnovce z EVA 14. Jak na potvoru to "vzdaly" gumy na stažení kapuce a límce. Tím mi šlo více studeného vzduchu do spacáku. V noci bylo -11 st. Celsia a už jsem chvílema klepal kosu.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ThomasB » pon bře 20, 2017 9:24

Ahoj, už jsem sem jednou s tímhle dotazem psal....a jelikož už nadešla doba koupě a já si stále nejsem jistý, zkusím ještě získat rady :) Potřebuju koupit dva ideálně péřové spacáky na takové univerzální třísezonní použití...teď jaro a léto Čechy a Slovensko a pak na rok Nový Zéland, kde budeme ve spacáku trávit asi velkou část nocí :) víceménně jsou tři adepti...SJ Rimo 600, Prima Polar 600 a WP Viking 600...pro přítelkyni pak pravděpodobně vždy teplejší verze od daného modelu, protože jí je často zima....u Primy jsem četl nějaké diskuze, kde lidi psali, že má znatelně nižší loft než parametrově stejný spacák od konkurence...že nemají plničku na peří a plní se to nějakým způsobem ručně....warmpeace spoustu lidí chválí, ale zase ho někteří kritizují kvůli kachnímu peří...bylo by Rimo s husím peřím nějak znatelně lepší? Pak jsem ještě narazil na Marmot Sawtooth, který parametrově také nevypadá zle...peří by mělo mít nějakou úpravu proti vlhkosti....zajímal by mě názor zkušenějších, co by na mé použití vybrali z těchto spacáků, případně doporučení třeba i jiného....cenově dejme tomu kolem 5-6 tisíc :) Díky!
ThomasB
nováček
nováček
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned dub 10, 2016 21:31

Re: koupě péřáku

Příspěvekod mike » pon bře 20, 2017 17:52

ThomasB píše:u Primy jsem četl nějaké diskuze, kde lidi psali, že má znatelně nižší loft než parametrově stejný spacák od konkurence...že nemají plničku na peří a plní se to nějakým způsobem ručně

Zajimave, nejaky odkaz nebo podrobnosti bys nemel? Skoro urcite to neprobehlo tady, to bych si pamatoval.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ThomasB » pon bře 20, 2017 18:20

Nn, bylo to v nějaké skupině na fb....prosazoval to tam majitel nějakého outdoor eshopu...zmiňovat asi nebudu... že v prime nemají plničky na peří takže to do každé komory hromadkuji a tudíž to prý není takový výsledek jako u konkurence....já se v tomhle nijak extra neorientuji, takže netusim, jak to je...
ThomasB
nováček
nováček
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned dub 10, 2016 21:31

Re: koupě péřáku

Příspěvekod fps » pon bře 20, 2017 19:58

čemukoliv co píší na ksichto knize já tedy vůbec nevěřím, už tu psalo několik vlastníků péřových spacáku Prima, a zatím jsem na OF nic negativního o péřových spacácích Prima nečetl
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ThomasB » úte bře 21, 2017 12:07

Já netvrdím, že to musí být pravda...jen říkám, že jsem to četl jako názor...a další lidé tam reagovali, že Polar se stejným množstvím peří a cuin má menší loft než jiné spacáky konkurence.....a jelikož potřebuju už tenhle týden nějaké koupit, tak váhám...
ThomasB
nováček
nováček
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned dub 10, 2016 21:31

Re: koupě péřáku

Příspěvekod mike » úte bře 21, 2017 15:23

@fps: na FB pisou lidi stejne jako tady. Nekomu verit muzes, nekomu ne. OF ma proti FB vyhodu v tom, ze se tu netvori socialni bubliny lidi, co maji stejne nazory a jsou stejne omezeni.

@ThomasB: mensi loft muze byt i konstrukci. Sirsi spacak bude mit pri stejnem plneni mensi loft. Jinak by bylo opravdu vhodne davat odkazy, takhle je to jedna pani povidala, ze jina pani povidala... ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ThomasB » úte bře 21, 2017 16:36

mike: ok, pro příště se poučím a dohledám odkazy :) jinak to s tím plněním tam psal majitel eshopu quillcz...jak je to s jeho věrohodností samozřejmě nevím...pokud by sis měl z těch spacáků vybrat, jaký bys vzal? Na tu primu je těch referencí furt celkem málo....mě se furt tak nějak líbí ten warmpeace viking...i když používá horší kachní peří...
ThomasB
nováček
nováček
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned dub 10, 2016 21:31

Re: koupě péřáku

Příspěvekod mike » úte bře 21, 2017 16:42

Kdybych si mel vybrat, tak si je zajdu nekam osahat a vyzkouset si do nich lehnout. Idealne do obchodu, kde je maji vsechny, pak muzes porovnavat primo. Ale mne se to lehko rika, kdyz bydlim v Praze :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: koupě péřáku

Příspěvekod ThomasB » úte bře 21, 2017 16:43

To není problém....já bydlím 20 minut od Prahy :) spíš je problém najít obchod, kde je opravdu mají všechny :D
ThomasB
nováček
nováček
 
Příspěvky: 56
Registrován: ned dub 10, 2016 21:31

Re: koupě péřáku

Příspěvekod mike » úte bře 21, 2017 16:47

To je spis bonus, nez podminka, poznas to i v ruznych obchodech. Najdi si, kde je maji a naplanuj si obchuzku :)

Doporucuju se zamerit i na detaily. Jak je ti prijemna latka, jak ti vyhovuje tvar kapuce, jak dobre/spatne se pracuje se zipem a hlavne se zateplovacim limcem. Muze to hrat roli kdyz se nebudes moct rozhodnout.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: koupě péřáku

Příspěvekod pawn » stř bře 22, 2017 9:25

ThomasB píše: jinak to s tím plněním tam psal majitel eshopu quillcz...jak je to s jeho věrohodností samozřejmě nevím...

lehké OT: majitelem zmíněného e-shopu je jestli mě paměť neklame zdejší uživatel Brko, ne?
Uživatelský avatar
pawn
nováček
nováček
 
Příspěvky: 179
Registrován: stř pro 7, 2005 10:02

PředchozíDalší

Zpět na Spacáky a karimatky