Vyber bot kategorie B/C

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod booze » ned úno 12, 2017 20:50

@fps Nevadi ti ten sev na tech Lorpenech? Mam nejaky jiny model Lorpenu se stejnym svem a sev mi dre prsty, kdyz jsou ponozky vlhke. Hlavne v teniskach.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod fps » ned úno 12, 2017 21:51

Lorpen T3 Heavy Trekker nemají žádný šev, asi myslíš Lorpen Trekking & Expedition? ty ale mají takovou tloušťku přes prsty, že jedny jsou do bot málo, a když na ně dám ještě jedny, tak je to zase moc, co do objemu, se nevejdu do bot co nosím na turistiku, takže jsem je bohužel ještě neotestoval při turistice, jen ve městě, a tam mi šev nevadil
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » pon úno 13, 2017 10:37

fps píše:ty ale v těchto počtech píšeš krom jedněch o tom, že se ti něco nezdá na tom jak mají lepenou podrážku, a to i na botách které si viděl jen na fotkách, a ne o tom že se ti na 18 botách La Sportiva odlepila podrážka, já nachodil dost v osmero botách La Sportiva, a problém nebyl žádný, a to jestli je někde něco posunuté o milimetr, nebo něco o milimetr přišité jinak, nebo jestli je někde víc lepidla než jinde, mi je úplně jedno
Ano, neodlepila se podrazka (alespon ne mne), ani jsem nepsal a ani nemyslim, ze urcite se odlepi. Ale jak se mohu spolehnout, ze lepeni vydrzi, kdyz vidim, jake kvality je u nich vystupni kontrola.
Tam nejde o to, ze sem-tam je vice lepidla nez jinde a z sem-tam "je nekde neco posunute o milimetr", atd.

Ja pisu o tom, ze podrazky jsou casto vyrezane viditelne krive na nekolika mistech, o nekolik mm, u bot, co jsme mely doma, to bylo skoro pul cm a v pro mne vyrazne delce - to ale znamena, ze ta bota me muze nutit chodit/doslapovat ponekud jinak, nez kdyby byla udelana dobre a muze (resp. muzu ja o ten vycnelek) se zachytavat napr. o skalu.

Ja pisu o tom, ze sem-tam na par mm chybi na kraji lepidlo, tj. tam NENI podrazka prilepena a nevim jak hluboko to saha. Toto Ti skoro jiste v zime zpusobi casem odlepeni podrazky (kvuli opakovanemu zmrznuti vody v dire).

Ja pisu o tom, ze vidim, ze to prebyvajici lepidlo se ususilo vcetne bublinek v nem, zpenene - a kdyz jsou bublinky v prebyvajicim zbytku, myslis, ze nebudou i v lepidle, ktere ma drzet podrazku? A kazda bublina v lepeni je potencionalni hrozba zacinajiciho odlepovani.

Povazovat tyo za "uplne normalni" vec, nad kterou se nikdo nepozastavi se muze jednou pekne vymstit. A at se na mne nikdo nezlobi, LS si nasazuje cenu svych vyrobku hooodne vysoko - a tyto zalezitosti ukazuji, ze celkova kvalita tomu vubec neodpovida. Opakuji - ja jsem toto zjistil posledni rok, nevim, jak jsou na tom starsi modely, taky jsem mel (z poslechu a cteni) predtim boty LS jako meritko nejvyssi kvality.

Ty si hodne zakladas na tom, ze si kupujes kvalitni veci - jak to jde dokopy s tim, ze uvedene "kvalititativni" ukazatele naprosto ignorujes. No a rict, ze u klasik jsou tyto veci normalni, je blbost. Kus prebyvajiciho lepidla muze byt kdekoliv, ale zeby tolik a zpeneneho jako byva v prumeru na mnou videnych LS, jsem nikdy u zadnych klasik nevidel. O pul centimetru (ani o vice nez 1mm) precuhujici a krivou podrazku taky ne. Jak jsem psal - to jsou veci, za ktere ucen neprojde u zkousky a ani posledni vesnicky sevc by si nedovolil takto opravit boty.

A znovu opakuji, je to o vystupni kontrole, mozna se za posledni obdobi neco zmenilo u LS. Zeby umrti stareho padra?
2015 was a year of deep sorrow following the death of Francesco Delladio, President of the Company, father of Lorenzo and Marco and grandfather of Julia. Francesco passed away on June 29th, at the age of 88, after a lifetime of work and sacrifice but also of great satisfaction. He leaves a successful, international company in the hands of his children, a company that is today a world leader in several sectors of outdoor sports. Lorenzo Delladio was elected the new President of La Sportiva Spa, while also maintaining the position of CEO. Giulia Delladio and Lanfranco Brugnoli became part of the CDA.
Pokud ano, tak to by meli se sebou neco udelat, protoze sve dobre jmeno rychle ztrati...
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » pon úno 13, 2017 10:43

filipzak píše:Inak tie Mammutky ma zaujali a rozmýšlal som nad nimi ale v Ostrave a okolí ich nemali nikde.
Pokud bys nahodou potreboval 12-ky, tak mi napis SZ, mam je do zitrka doma v OV a s nimi jeste i Mammut Pacific Cresty (z Mammut shopu v Brne) a pravdepodobne oba budu vracet, obe jsou fajn, bohuzel jedna noha se mi ponekud rozesla a nesedi ani v jednom, potreboval bych jeste o malo sirsi, a to jeste uprostred, kde se to nedela :? . Jinak Bridge Combi High jsou o malinko tvrdsi nez Pacific Crest (ne o moc) a i kdyz jsou WL (sirsi), jsou o par mm uzsi nez Pacific Crest. Obe boty jsou pohodlne, az prekvapive.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod filipzak » pon úno 13, 2017 11:50

apuka píše:Pokud bys nahodou potreboval 12-ky, tak mi napis SZ, mam je do zitrka doma v OV a s nimi jeste i Mammut Pacific Cresty (z Mammut shopu v Brne)


ďakujem pekne za ochotu ale to mi bude velke. Ale mrzí ma že som si ich nemohol vyskúšať pretože vyzerali dosť dobre. Keby aspon Hudáč mohol stiahnúť tovar ale u nich to nieje možné tak jako u rockpointu, franšíza co už no.
filipzak
nováček
nováček
 
Příspěvky: 19
Registrován: ned úno 5, 2017 17:46

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » pon úno 13, 2017 18:40

apuka píše:Miku, to je ale (pravdepodobne) vlakno Primaloft Yarn, ktere neni izolace, ale izolacni "vlna na pleteni", ze ktereho se delaji prave ponozky, ale napr. i mikiny.

Pisou tam Primaloft Sport. Primaloft neni dute vlakno, ale mikrovlano. Nepotrebuje velky loft, ale i tak castecne izoluje vzduchem zachycenym mezi vlakny. Kdyz se zvali, tak izoluje min, to porozuju i na bunde. No ale kdyz fps tvrdi, ze to funguje, tak mu verim.

fps píše:akorát jsem zvědav na jejich životnost? a taky jestli budou mít i po několika zimách stejný teplotní komfort?

To jsem taky zvedav, dej pak vedet. Ja je sice nepotrebuju, zima na nohy mi nebyva, ale treba by se to nekdy hodit mohlo.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » pon úno 13, 2017 18:45

fps píše:já nachodil dost v osmero botách La Sportiva, a problém nebyl žádný

Jenze to nic nerika o aktualnim stavu a taky jsi mohl mit proste stesti nebo si dobre vybrat. Moje skore je 2:1. U LaS Nepal Trek se mi podrazka odlepila (coz mne docela mrzelo). Kdyz jsem zkousel LaS lezecky, tak mi u jedne zustal v ruce spatne prisity jazyk. Koupil jsem pak jiny par a ten je v pohode.

Kazdopadne je tech reportu ohledne horsi kvality LaS posledni dobou nejak moc, ale spravny obrazek bychom meli jedine ze statistiky reklamaci treba u Hudy. Procento a pomer k jinym znackam. To se ale bohuzel asi nedozvime.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » pon úno 13, 2017 21:42

apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » pon úno 13, 2017 22:46

Aha, to tam zapomneli opsat. OK, sice mi porad neni uplne jasne, jak to funguje, ale hlavne ze to funguje.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » úte úno 14, 2017 10:12

Jak rikam, Yarn je normalni prize, takze se muze michat s vlnou a jinymi prizemi a spolecne z toho "uplect" ponozky. Asi je to udelane trochu jinak nez Primaloft na izolaci. Vlakno je asi stejne, ale asi jinak zpracovane.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Zkušenosti s nekvalitou pohor

Příspěvekod birkov2001 » ned bře 19, 2017 10:47

Ahoj, podělím se tu s krátkou zkušeností na několik potek, které jsem zničil během posledních pěti let (Lowa tibet, La Sportiva Pamir Leather, SALEWA MS MTN TRAINER MID)

Je možný, že chodím jako prase, často zakopávám, chodím v 99% případů na těžko, na druhou stranu boty aspoň poctivě impregnuji.

SALEWA MS MTN TRAINER MID

Výhody:
Neskutečně pohodlný fakt super botičky, krásně sedí (nehodí se na sutě, jsou to bačkory)
Nevýhody:
Brzy se začala rozpadat ta vnitřní vrstva, od začátku boty vydrželi v mokru suché tak 10minut. Na zélandu jsem v nich pořád plaval
Výsledek = reklamováno, uznáno, vráceny peníze

La Sportiva Pamir Leather
Výhody:
žádná membrána, old school, vypadají nezničitelně
Nevýhody:
Kurevsky nepohodlné, výchozí vložka se nedá používat, i po extra mega super voskování vydržela noha v suchu tak 30minut. Po 300km se začala odlupovat obsázka v předu, po dalších 300km (písek, bahno, suťě) bez možnosti opravy sebou vzali část podrážky.
Výsledek = reklamována, neuznáno, znovu reklamováno = po 40dnech kdy se to nevrátilo od výrobce vráceny peníze.

Lowa tibet gtx
Výhody:
celkem pohodlné, bytelné, docela dlouho si udržely vody od těla
Nevýhody:
po roce a půl začala protékat levá bota, poměrně teplé, první boty, které jsem propotil z vrchu ven. Ukopal jsem špičku levé boty ( zakopávám..) po cca 1000km ochozeno (nutno dodat, že jsem v nich ušel možná 50km po silnicích na těžko) Letos v krkonoších jsem se na nich div nezabil jak to klouzalo (podrážka samozřejmě není hladká, ale tak poloviční.
Výsledek: dorasím je po čechách a vezmu na island.

Suma sumárum:

Jasný, neumím chodit. Příští boty nebudu koukat na konstrukci, protože do dvou let stejně půjdou do koše. Koupín nějaké pohodlné, syntetické.. K čemu kůže, když kůže je to jediné odolné na těch botách..
birkov2001
nováček
nováček
 
Příspěvky: 92
Registrován: ned črc 29, 2012 20:06

Re: Zkušenosti s nekvalitou pohor

Příspěvekod fps » ned bře 19, 2017 14:35

birkov2001 píše:Koupín nějaké pohodlné, syntetické.. K čemu kůže, když kůže je to jediné odolné na těch botách..

moje řeč, čti tady Vysoké plasťáky (hadráky bez kůže) B, B/C, C, i když stou větší odolností kůže oproti plastu to je dost diskutabilní, mám třetím rokem La Sportiva Trango Cube, mám v nich nachozeno na těžko hodně, a plastový svršek žádný problém
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » pon bře 20, 2017 17:51

@birkov2001: diky. Koukam, ze jsi jeste vetsi likvidator, nez ja :)

birkov2001 píše:Brzy se začala rozpadat ta vnitřní vrstva

Jaka vnitrni vrstva?

birkov2001 píše:Ukopal jsem špičku levé boty ( zakopávám..) po cca 1000km ochozeno (nutno dodat, že jsem v nich ušel možná 50km po silnicích na těžko)

Nemas nejake fotky? Podrazky i boty (50 km po silnicich by nemelo temer zadny mit vliv).

V jakych terenech obvykle chodis? Po 1000 km se mi podarilo znicit jen Meindl Islandy a v terenu, na ktery nemely (VHT v kamenitem terenu).
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod fps » pon bře 20, 2017 20:01

jojo, fotky by byli dost dobrý
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Petka » úte bře 28, 2017 11:03

Ahoj, predem se omlouvam, jelikoz jsem zacatecnik jak tu na foru tak celkově s vysokohorskou turistikou, snad nemám zcela hloupý dotaz (a ano již jsem si forum docela nastudovala). Zatím jsem vše zvládla oběhat v max. trekových kotníkových teniskách od adidas (české hory, Malá Fatra, feraty Slovinsko, Triglav - celkově terén do 3000m.n.v. spíše po měkčích terénu, lesní cesty, žádné horolezení a suť, max. ta na triglavu). Nicméně teď se chystáme na Kilimanjaro, patrně tou "nejsnazší" cestou, takže bych si ráda pořídila již nějaké pohory, samozřejmě takové, které co nejvíce užiju i do budoucna a budou za rozumnou cenu v poměru cena/výkon. Zatím nemám žádné ambice o lezení v mačkách po ledovcích, spíše ten typ hor co jsem psala výše plus nějaká ta ferata třeba. Po přečtění mnohých diskuzí zde i jinde přemýšlím o typu boty kat. B/C nebo jsem mimo? zkoušela jsem např. Scarpa Kailash GTX (jsou pohodlné ale nevím zda nejsou moc měkké na kili? v obchodě mi tvrdili že jsou max. na výlet na Vysočinu), Mátě nějaké tipy bot na výše uvedené požadavky? Dobré recenze čtu na Meindl Island, ale netuším zda je to ta kategorie co hledám, zkoušela jen Meindl Burma a ty jsou tedy moc pohodlné, jen se mi zdají už dost mohutné. Děkuji za jakékoli rady a tipy.
Petka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte bře 28, 2017 10:44

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » úte bře 28, 2017 12:54

Neznam podminky na Kilimandjaru, ale B/C boty by asi mely stacit. Jenze Meindl Burma jsou jen B a Scarpa Kailash snad jen A/B az B. B/C boty asi mohutne vypadat budou, urcite kdyz je porovnavas s kotnikovyma teniskama :-).
Islandy jsou B/C, takove mekci, pohodlnejsi, ale za tu cenu, co to ted stoji bys mohl mozna vybrat i neco, co vydrzi dele...
Z B/C bot je skoro jedno, co si vyberes, hlavne aby Ti dobre sedely a doporucuji ponekud vyssi obsazku nez maji Meindly, krome nekterych modelu. Za dobrou cenu mas ted - pokud maji Tve cislo - napr LS Karakorum. Mozna by na ten vystup stacily i trocha pevnejsi B boty (i ty Burmy - jen ta "obsazka" :evil:). Vzhledem k tomu, ze tam budes slapat v tropickem horku i klidne v -10, mozna by byly vhodnejsi nejake "plastaky", mozna staci B bota LS Trango Trk nebo B/C boty Mammut Alto High, to same i v jinych cislech tady, Mammut Ridge Combi High s rozsirenym kopytem.
Vsechny uvedene botky jsou pohodlne, i kdyz ty B/C pevnejsi. Krome Trango Trk jsem je vsechny zkousel doma nekolik dnu, jsou fakt dobre, ale na moje atypicke nohy nesedely. Vybral jsem na odkaz jen takove, co jsou ted v dobre sleve.

Kazdopadne nezapomen pouzivat dvoje ponozek, je tady o tom popsane, pomuze Te zvladnout ten teplotni rozsah.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Petka » úte bře 28, 2017 13:19

Super, děkuji, kouknu na to. Dívala jsem se, že by mohly stačit snad ty "B", max. měkčí B/C na ty moje aktivity :) asi tedy podle ceny a jak mi sednou. Prodavač měl asi s těmi Scarpami max. na Vysočinu pravdu, akorat mi nebyl schopen nabidnout jinou variantu. A v Hudy - no škoda mluvit, to jsem o tom věděla víc i já jako začátečnice než prodavačka :/ Ty LS Karakorum vypadají jako něco co bych si tak představovala, jen s těmi velikostmi je to horší, potřebuji (dámskou) vel. 37-38 :D
Petka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte bře 28, 2017 10:44

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod wawrik » úte bře 28, 2017 13:26

Na Kilimandžáro s rezervou stačí béčková bota, však sa tam bežne chodí v teniskách... LaS Trango TRK mali nedávno v zľavách (napríklad v Hudy) okolo 100-120 €, to je ľahká a pohodlná topánka, ktorá poslúži aj na ťažších trekoch. Scarpy Kailash by som sa tiež nebál.
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod Petka » čtv bře 30, 2017 17:04

Takže po vašich doporučeních jsem jako vhodné (pro výše uvedené aktivity) našla tyto, co myslíte? Hodně z těch vašich doporučení je pro mě nepoužitelné protože to jsou velké pánské velikosti (já potřebuji vel. 37-38).
Trango Trek Evo Women GTX
Scarpa R-EVO Trek GTX LD
Scarpa Kailash GTX LD
MEINDL ISLAND LADY MFS ACTIVE
Petka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 3
Registrován: úte bře 28, 2017 10:44

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod fps » čtv bře 30, 2017 20:13

z těchto bych já koupil Scarpa R-EVO Trek GTX LD
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » čtv bře 30, 2017 21:42

Ja bych si koupil ty, ktere by sedly ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » pát bře 31, 2017 12:58

Moje rec, taky bych podle toho rozhodoval. Az na to, ze bych Islandy nechal na konec, vzhledem k tomu, ze prvotne to maji byt boty na Kilimandjaro.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod fps » sob dub 1, 2017 8:27

tak to je snad jasné že jí musí Scarpa R-EVO Trek GTX LD sedět, ale jestli jí budou zcela sedět, zjistí až v terénu, vy taky musíte komentovat úplně všechno
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » sob dub 1, 2017 20:26

Tak mne by napriklad zajimalo, proc bys zrovna na Kilimandjaro radeji koupil zrovna ty Scarpy, kdyz jsi docela silny zastance LS a co nejlehcich plastovych bot, odpurce sebemensi kuze na botech. Navic to jsou asi (podle popisu) docela tvrde boty, mozna na urovni i LS Cubu...
Ze bys nechtel Islandy, to chapu.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod fps » pon dub 3, 2017 12:51

právě že pro to že z těch čtverých bot co z nich vybírá jsou Scarpa R-EVO Trek GTX LD krom těch pár zbytečných kousků kůže cca to samé jako La Sportiva Trango Cube GTX Women's
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » pon dub 3, 2017 14:55

Vzdyt prave - a vzhledem k tomu, ze tam pravdepodobne nepojede moc natezko (pokud dobre vim, musi si najmout pruvodce, nosice a mozna i kuchare :-), jinak je tam nemusi pustit) jsou pro ni ,podle mne, nejmene vhodne. Hlavne, kdyz nema zkusenosti s podobne tvrdymi botami.

Ale diky za upresneni volby.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Výběr bot

Příspěvekod tatayogurt » stř dub 19, 2017 14:32

Zdravím,

potřeboval bych pomoc s výběrem bot. V červnu letíme s přítelkyní na Island za prací, poznáním a cestováním. Momentálně kompletuju vybavení . Snažím se vybírat věci ve slevě nebo v poměru cena/výkon, ale nemám problém si připlatit za kvalitu, když se to opravdu vyplatí do budoucna.

Do mého finálního okruhu se dostaly tyhle boty:

http://obuv-boty.online-sport.cz/outdoorova-obuv/damska/saltic-granit-sede-unisex/

http://obuv-boty.online-sport.cz/outdoorova-obuv/panska/mammut-trovat-high-gtx-men-dark-brown-black/

https://www.hudy.cz/turisticka_obuv_panska/la-sportiva-karakorum-trek-gtx-men,100006614-anthracite-red.html?v=56586&gclid=CNz5l9HCsNMCFfYy0wod1AYLyg

https://www.precisshop.cz/panske-boty-asolo-power-matic-200-gv-dark-graphite-450-power-matic-200-gv-dark-graphite-450-11-uk.html?gclid=CPyIx9bCsNMCFVW7Gwodxi8KIw

Seřadil jsem je od nejlevnějších po nejdražší. Chci se tedy touhle cestou zeptat zda s těmahle botama máte nějaké zkušenosti a jaké, a které by podle vás byli nejvhodnější, jak pro zmiňovaný Island tak pro další cestování. A nebo jestli máte tip na lepší boty v cenové relaci 4 až 6 tisíc, tak to sem určitě hoďte.

Jestli vám to nebude vadit, tak sem přihodím ještě menší OT, jelikož bych potřeboval poradit i s výběrem stanu, karimatky, vařiče a případjně dalších věcí, na které si v průběhu snad vzpomenu.

Bunda:
http://obleceni.online-sport.cz/outdoor-bundy-panske/pinguin-parker-zelena/

Kalhoty:
http://obleceni.online-sport.cz/kalhoty-outdoor-panske/pinguin-signal-grey/

Bundu a kalhoty už mám doma, takže bych se chtěl zeptat na zkušenosti.

Karimatka: nechci nafukovací tak jsem zvolil pěnovou, a na tuhle jsme někde viděl dobrou recenzi.
http://outdoor.online-sport.cz/karimatky/penove-karimatky/therm-a-rest-z-lite-regular-coyote-183x51x2cm/

Stan: tady mám v merku dva, cenově jsou na tom podobně ale asi bych volil ten jurek.

http://outdoor.online-sport.cz/stany/expedicni-stany/pinguin-arris-extreme-oranzovy/

http://outdoor.online-sport.cz/stany/expedicni-stany/jurek-alp-2-0-alp-1-dural/

Samozřejmě jestli máte zkušenost s lepším stanem v cenové relaci kolem 5 tisíc, prosím dejte vědět.

Vařič: tady jsem vybíral jen podle značky. Mám rád tučňáky :mrgreen: takže jsem vybral třeba tenhle, ale něco do tísícovky, kdyby jste doporučili.
http://outdoor.online-sport.cz/camping-a-treking/varice-kartuse/pinguin-spider/


Tohle je zatím, tak všechno co asi potřebuju, něco už mám z loňského výletu ve Skotsku. Omlouvám se těm, kteří jsou rozzlobeni, že jsem k botám přidal další dotaz.

Sorry jako ! :mrgreen:
Sorry jako!
Uživatelský avatar
tatayogurt
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř dub 19, 2017 13:32

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod mike » stř dub 19, 2017 20:43

Vlakno jsem sloucil, jelikoz bylo zbytecne, nechceme tu na kazdy dotaz nove vlakno. Sloucil jsem ho k botach a zbytek dotazu doporucuju rozdelit do jinych vlaknen (existujicich). Ze zkusenosti bych rekl, ze na dotaz tohodle typu, kde smotas vsechno mozne dohromady, nedostanes zadnou odpoved. Ptej se konkretne na jednotlive veci a mas lepsi sanci. Sorry jako :twisted:

Kdyby chtel nekdo odpovidat: tady jen boty, prosim.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod wawrik » stř dub 19, 2017 20:52

Dokonalé béčkové boty na Island: Arcteryx Bora2.
Dokonalé B/C boty na Island: LaS Trango Cube.

Oboje patria medzi drahšie, ale Cube sa občas v zľavách vyskytnú za veľmi príjemné ceny. A aj ako militantný zástanca mäkkých topánok by som na sypké lávové chodníky Islandu volil skôr tvrdšie Cube. Na tvrdý podklad typu asfalt však veľmi nie sú.

Karimatka je v poriadku, stan radšej overený Jurek.
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: Vyber bot kategorie B/C

Příspěvekod apuka » čtv dub 20, 2017 7:15

Otazkou je, co s podrazkou Cubu udela lavovy kamen :twisted: . Ale prach by mohla prezit.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

PředchozíDalší

Zpět na Boty