Rocky Club Praha

pro ty co hledají informace o jednotlivých zemích

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod pickard » čtv kvě 5, 2016 10:43

Já jsem z nadšených recenzí na mejdloklub pochopil, že přátelé na celý život se hledají právě až v tom autobusu, takže taky nevím, proč si někoho tahat s sebou.
pickard
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1066
Registrován: ned črc 7, 2013 8:35

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod freerouge » čtv kvě 5, 2016 10:50

Vše co nabízím už jsem řekl výše. Není v tom žádný háček. Mám dobrou nabídku a tak kdo pojede se mnou, nebude muset platit. Dokážu toto zabezpečit. Dovedete se s tím vy všichni ostřílení smířit tak, aniž bych neustále nebyl spojován s tím, že jsem snad já sám Rocky Club, nebo že tady propaguji jejich akce? Poskytl jsem akorát link na jejich stránku a to proto, protože mi to přišlo jednodušší, než popisovat o co mi jde a kam jedu. Jestli toto je reklama, tak to fakt sorry.

Nechápu proč sem neustále přispíváte, když jet nechcete, můžete mě prosím toto vysvětlit? A byli jste vůbec někdy s nima? Já ještš ne a jsem tedy moc zvědav jak to dopadne, ale opravdu nechápu proč se mi to snažíte za každou cenu znechutit a co proti nim vlastně máte. Snad si každý může jezdit jak chce, nebo ne?

Spíše jsem doufal, že tady najdu někoho, kdo bude podobně uvažovat a s kým bych si mohl rozumět a to právě proto, abych se nemusel seznamovat v autobusu. Chci s tím někým ještě před cestou zajít třeba na pivo.

Ještě upřesním proč mě napadlo hledat zde:
a) manželka nepojede, máme malé dítě a nejde to
b) kamarádi nechtějí, protože buď v tom termínu už něco mají anebo jsou to lemry líné (hotelové typy)
Naposledy upravil freerouge dne čtv kvě 5, 2016 11:13, celkově upraveno 2
freerouge
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 4, 2016 15:05

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod grco » čtv kvě 5, 2016 11:07

Aha, tak ked mas lepsiu cenu, tak to uz aj trochu chapem.
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod pickard » čtv kvě 5, 2016 11:10

Každý si může jezdit jak chce, kam chce a s kým chce.
Podobně jako se každý může na diskusním fóru vyjadřovat k čemukoli, co uzná za vhodné.

Proč o tom píšeme je snadné vysvětlit. OF má díky svému osazenstvu a historii určitou, troufám si říct dobrou, pověst jako místo, kde lze získat dobré rady. Je nemálo lidí, kteří se podívají sem a tím, co zde zjistí, se řídí, ať už jde o cestovatelské informace, vybavení nebo metodiku.

Proto tu má několik lidí pocit jakési odpovědnosti a ozvou se, když vidí, že někdo:

- Radí postupy, které jsou nebezpečné
- Chválí zboží, které je nekvalitní
- Zve na výlety, které jsou mizerné

Chápu, že tě štve, že ti tu lidi pomlouvají tvůj výlet ale je to to samý, jako kdybys do sekce Prodám dal inzerát na doma v garáži vyráběný karabiny. Taky jsem je nikdy neměl, nikdy nepoužíval, nechci si je koupit - A PŘESTO sem napíšu, že je to šmejd.
pickard
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1066
Registrován: ned črc 7, 2013 8:35

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod freerouge » čtv kvě 5, 2016 11:24

Dík za vysvětlení.. Jenom si dovolím podotknout že:

a) neradím nikomu nic nebezpečného
b) nechválím žádné zboží (kvalitní ani nekvalitní)
c) sice zvu na výlet, avšak jeho kvalitu si (narozdíl od zde přítomných) jenom na základě několika ohlasů (které navíc nebyli jenom a pouze negativní a ani nebyli svým vyzněním jednoznačně převládající, naopak, přišlo mi to být zhruba půl na půl) dovolím hodnotit až po jeho absolvování

Štve mě akorát to, že se toto vlákno zaplevelí více či méně irelevantními příspěvky a neustálá hlasitá kritika může třeba odradit někoho, kdo by třeba i rád jel, ale vyděsí ho ta nepochopitelná vlna odporu od lidí, kteří ale (jak jsem pochopil) vlastní zkušenost (která je je nepřenositelná) nemají. Jinak si už tady říkejte co chcete, mně už je to jedno.. Chápu, že jsem tady asi narazil a že se tady RC nenosí.. Ovšem pokud někdo má zájem, ať mi napíše. Přijde mi to škoda nevyužít a nechat propadnout.
freerouge
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 4, 2016 15:05

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod pickard » čtv kvě 5, 2016 11:36

freerouge píše:neustálá hlasitá kritika může třeba odradit někoho, kdo by třeba i rád jel


To doufáme.
pickard
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1066
Registrován: ned črc 7, 2013 8:35

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod apuka » čtv kvě 5, 2016 12:06

@freerouge: Zakladny duvod, proc se tady pise "OT" uz napsali predtim. Dalsi veci,ktere moc v souladu se zakony nejsou najdes ve vlastnim vlaknu RC.
Ja se Te jenom zeptam konkretne, jestli Ti nevadi kombinace následujících věcí:
- "Každý účastník expedice se stává členem Rocky Clubu Praha International se všemi právy, výhodami a zdarma!" - jen dodám, že i se všemi povinnostma
- "Závazně přihlášený je pouze ten kdo nám pošle vyplněnou přihlášku a zaplatí v daném termínu určenou zálohu."
- "Na většinu expedic organizujeme schůzku, kde se dozvíte veškeré podrobnosti, takže předem víte do čeho jdete! Žádné katalogy ani brožurky Vám tuto schůzku nenahradí! Doplatek je vždy možno platit až po termínu schůzky!"
- "V případě nezaplacení doplatku ve stanoveném termínu Vám záloha propadá v plné výši!"

Jinak receno - posles prihlasku, zaplatis zalohu --> jsi prihlaseny do Rocky Clubu.
Jen tak mimochodem, nejake smluvne pravidla clenstvi RC nikde nenajdes, alespon urcte ne pred prihlasenim. Takze vlastne vubec netusis, co vlastne "podepisujes" s prihlaskou do RC (schvalne pisu RC, to je mnohem dulezitejsi nez ze na konkretni "expedici" /ne zajezd/). Co kdyz maji v podminkach, ze se zavazujes kazdy rok se zucastnit peti expedic nebo platit clensky prispevek 50000 Kc? (To jsou jen moje vymyslene napady, - doufam - ne skutecnost!!!) Nebo si vedeni klubu smysli, ze najednou zmeni podminky clenstvi a zavede neco, co se Ti libit nebude??? Napriklad ze kazdy clen rovnym dilem odpovida za zavazky RC....
Vis, jak se mas z toho clenstvi vyvazat? Jake jsou moznosti a podminky jejiho zruseni??? Co kdyz se Ti po 20-ti letech nekdo ozve, zes nedostal svym povinnostem clena (o kterych jsi netusil) a posle na Tebe na vymahani exekutora?

Zda se Ti to vsechno smyslene straseni? Mozna jo, ale podepisujes neco, pricemz netusis co! A zijes v CR, takze mozne je vsechno, navic se urcite najde zpusob, ze to bude i zakonne... A nakonec ta nejlevnejsi cena muze prijit i hodne draho.
Nevim, kolik jejich "clenu" si takovou moznost uvedomilo pri podepisovani clenstvi - ale Tebe na to muzeme jeste alespon upozornit. Takze si dobre vaz svuj podpis.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod freerouge » čtv kvě 5, 2016 13:03

Ok, chápu tvé výhrady ale naprostá většina všeho co píšeš jsou jenom domněnky. Já tady nehodlám nikoho hájit ani hanit, avšak k výtkám uvedu:

Nevadí mi stát se členem Rockyclubu, neplynou mi z toho žádné závazky a není žádný důvod si myslet že ano. Podepisuji přihlášku, která ale podle mého názoru je jenom formální krytí, aby bylo jasno že se nejdená o skutečnou cestovku - prostě taková šedivka. Může to někomu vadit, mně je to fuk. Stát nezchudne. V přihlášce
Kód: Vybrat vše
http://www.rockyclub.cz/prihlaska.html
není nic o tom, že bych se k něčemu zavazoval, jsem akorát seznámen se storno podmínkami (a to skutečně jsem a nejom já, víš o tom i třeba ty, takže nejsou skryté či neznámé). Je to jenom přihláška na expedici s formálním začleněním do klubu a to kvůli úřadům.

A protože žádná závazná pravidla klubu nejsou nikde k mání a ani v přihlášce se k doržování těchto pravidel nijak nezavazuji, má se i z obecně-právního hlediska za to, že se nima nemusím řídit, a že ani v případě tebou nastíněných extrémních okolností mě z toho v budoucnu žádné povinnosti neplynou. Pokud by i přesto náhodou vedení RC v budoucnu usoudilo, že bych se měl podílet finančně na jejich event. problémech, každý i ten nejobyč. právník (a troufám si říct že i já sám) by to bez problémů a v suchém triku před soudem rozšlapal dřív, než by byla dopolední sváča.

Myslím, že to byl z tvé strany dobrý pokus, ale stojí hodně na vodě a nastiňuješ scénář který se nikdy nestal a stát ani nemůže.

Jak to vidím já, RC je jenom skupina lidí, kteří za peníze organizují hromadné zájezdy, avšak bez záruk cestovní kanceláře a proto se schovávají za klubové uskupení aby formálně byli něčím jiným než CK a tím jsou dejme tomu v šedé zóně ekonomiky. Trestné to není. Kdyby bylo, asi by to už za 27 let někdo zatrhl, ne? Taky by zde byla spousta okradených lidí, kteří by si svůj názor rozhodně nenechali pro sebe - nespokojený zákazník překřičí 10 spokojených, aneb, spokojený nemá toliko důvod psát hezké recenze, zato ten naštvanej to dělá s dvounásobným nasazením.
Stejným způsobem tady funguje celá řada podniků:

- hospody které nemají v pořádku hyg. zařízení nebo kuchyň anebo se prostě jenom nechtějí zabývat kuřáckým zákonem se taky formálně označují jako klub. Do jedné takové u nás na chalupě chodím a nemyslím si že by na tom bylo něco špatně. Aspoň tam máme pivo za 21,- a panáka za dvacku, to si jinde mohou nechat jenom zdát

- různí dovozci čehokoliv z číny či odjinud - taky neplatí daně a formálně nepodnikají, ale díky tomu můžeš mít třeba telefon o 20% levněji než uz Alzy (doufám že to není reklama)

A příkladů by se našlo i více..
Osobně se šedivkama nemám žádný problém, naopak, jako svobodomyslně uvažující člověk fandím vynalézavosti při nalezení cest, jak obejít zkostnatělý státní aparát a nesmyslně svazující a omezující zákony, které kolikrát likvidují dobrý nápad. Takže abych odpověděl, ne, nic z tho co jsi napsal mi nijak nevadí.
freerouge
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 4, 2016 15:05

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod progym » čtv kvě 5, 2016 14:27

freerouge píše:
Osobně se šedivkama nemám žádný problém, naopak, jako svobodomyslně uvažující člověk fandím vynalézavosti při nalezení cest, jak obejít zkostnatělý státní aparát a nesmyslně svazující a omezující zákony, které kolikrát likvidují dobrý nápad. Takže abych odpověděl, ne, nic z tho co jsi napsal mi nijak nevadí.


Jako člověk plně platící daně v tomto státě, 20let podnikající dle platných regulí, zákonů a vyhlášek.......mě to malinko sere :((
Po trávě se nechodí, po trávě se směje
http://www.moje-hory.webnode.cz
progym
účastník
účastník
 
Příspěvky: 762
Registrován: úte říj 13, 2009 14:14
Bydliště: Chulimanga-Kingjaba

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod freerouge » čtv kvě 5, 2016 14:37

progym píše:
Jako člověk plně platící daně v tomto státě, 20let podnikající dle platných regulí, zákonů a vyhlášek.......mě to malinko sere :((


To není můj problém.. Mě zase sere státní aparát se svým propracovaným systémem několikanásobného zdanění mého výdělku (podotýkám že jsem zaměstnanec i podnikatel). Ale to je zcela OT a tuto diskusi končím.
freerouge
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 4, 2016 15:05

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod mike » čtv kvě 5, 2016 18:08

grco píše:Aha, tak ked mas lepsiu cenu, tak to uz aj trochu chapem.

Ja ne. Ledaze by cena byla vazana na dve osoby a byla mensi, nez za jednoho.

Puvodne jsem odhadoval pravdepodobnost propagace 40:60, po precteni dnesni diskuse to vidim na 80:20. Podobnych pokusu uz jsme tu meli dost, priznanych i nepriznanych. Takze to asi casem sloucim do obecneho vlakna o mejdan klubu.

pickard píše:Já jsem z nadšených recenzí na mejdloklub pochopil, že přátelé na celý život se hledají právě až v tom autobusu

Mne prislo, ze az na miste pri reseni krizovych situaci zpusobenych dezorganizacnimi schopnostmi opilych organizatoru zajezdu ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod S4TYR » čtv kvě 5, 2016 20:17

@freerouge: jestli tomu spravne rozumim, tak jsi tak nejak zhruba predvedl, ze muzes byt:

> dobrodruzstvim posedly typek, co si chce v Rumunsku udelat radost, ale s tim, ze se ostychas jet tam sam.
> radoby nezjistne nabizis toto dobrodruzstvi pripadnemu partakovi/partacce s ocividnou nabidkou zaplaceni cestovnich vydaju, kdy danou osobu nepotrebujes ani znat predem.
> altruista zohlednujici v ramci svych moznosti i negativa daneho RC, kdyz neni patrne, jak moc byli jisti recenzenti RC nakloneni.
> typek s otevrenou penezenkou a milym usmevem na tvari, ktery si (z udaju vsem zde pritomnym prokazatelnym) rad udela radost s nekym dalsim, zaregistruje se, aby se o tuto moznost podelil a ceka zachvat moznych zajemcu s otevrenou naruci.
    Registrován: stř kvě 4, 2016 16:05
    Poslední návštěva: čtv kvě 5, 2016 16:27
ale
< na RC webu je platne, ze dalsi ucastnik, kteremu bys vydaje na cestu do Rumunska platil, musi udat sve inicialy a aniz by to predem mozna vedel (tak byt take RC clenem se vsim vsudy) - to smrdi!
< pokud bych mel zajem jet s nekym do Rumunska (a je mi ted jedno na jak dlouho/pres co), tak ne bez predchoziho otukani se navzajem behem nekolika akci venku! - asi moc do hor nejezdis, protoze toto je platne globalne!
< unika mi, jak bys pripadnemu zajemci/zajemkyni chtel vycislit 'pripadne skody', kdyby z optimisticky ladeneho lakadla vzesla ve vysledku zavanejici rozlucka?
< ve vysledku a z debaty, kterou jsem si precetl vyse dvakrat.. jsem zmaten, jak nekomu tato <pip> s touto drzosti muze prochazet ;)

Mi to prijde spise naopak jako jasna logicky vypocitatelna hra. Je mi uprimne jedno, jak dlouho jsi se seznamoval s mistnimi pomery a kam az bys byl ochotny zajit pro gro veci. Ale po precteni tvych prispevku bych mel obavu z rize anarchisticky ladenych odpovedi s prichuti silne mladistve arogance, ktera graduje ignoraci nami (cti lidi zbehlejsich hor, zelenych udoli a jinych podobnych lidi) nabytych zkusenosti :D :D :D ale pobavil jsem se.. o tom zadna! :supz:
Uživatelský avatar
S4TYR
účastník
účastník
 
Příspěvky: 951
Registrován: čtv úno 13, 2014 23:07

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod grco » čtv kvě 5, 2016 21:04

No neviem, podla mna to uz riesite az moc.

Na tu akci chodi ocividne kazdy rok X ludi a niekto ma spatne skusenosti, niekto dobre. Pokial viem, tak tam ale zatial nik neumrel.

Takze niekto moze ocenit, ze mu niekto iny je ochotny zaplatit vylet do rumunska a mozno si to tam aj podla moznosti uzit. Nevidim na tom nic zleho.
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod mike » čtv kvě 5, 2016 21:14

Kdyby to tak bylo, tak nic proti, ale ja tomu moc neverim. Spam ani cerny vylep tu nemame radi.

Zas ale pro pobaveni je to fajn, jako zatim veskere vstupy z mejdan klubu ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod freerouge » pát kvě 6, 2016 8:04

grco píše:No neviem, podla mna to uz riesite az moc.

Na tu akci chodi ocividne kazdy rok X ludi a niekto ma spatne skusenosti, niekto dobre. Pokial viem, tak tam ale zatial nik neumrel.

Takze niekto moze ocenit, ze mu niekto iny je ochotny zaplatit vylet do rumunska a mozno si to tam aj podla moznosti uzit. Nevidim na tom nic zleho.


Díky. jako jediný jsi to to pochopil a nesnažíš se paranoidně hledat negativa, kde jednoduše nejsou (tedy možná jsou, možná je RC tak strašné seskupení, že každý kdo s nimi jednou byl, se z toho za pomoci psychiatrické péče 2 roky vzpamatovával - ale já to risknu, asi jako tisíce jiných lidí za 27 let přede mnou).

mike píše:Kdyby to tak bylo, tak nic proti, ale ja tomu moc neverim.

A když to tak skutečně je, omluvíš se mi zde veřejně na fóru? :lol:

Je to opravdu tak, jak píši. Nejedná se ani o reklamu ani o altruizmus. Nabídl jsem něco, protože to mám výhodně (jak moc výhodně, tady sdělovat nehodlám) a přišlo mi škoda nechat to propadnout. Opravdu se nepoložím, když nikoho nenajdu a popravdě, po přečtení všech dehonestujících reakcí možná bude i lepší, když se nikdo nepřihlásí. Nevím, proč bych měl být neustále napadán jenom proto, že jsem se rozhodl někomu něco nabídnout a co bych si potom s takovým člověkem na cestě počal.

Vůbec jsem toto fórum neznal. Přišel jsem sem, protože jsem hledal informace o RC a google mi vyplivl zdejší vlákno o nich. Přečetl jsem. Přišlo mi, že i přes řadu odpůrců zde bylo i několik lidí, kteří jeli a nebyli nespokojeni. Tak jsem založil vlákno s dotazem, zda by někdo nejel a čeho jsem se dočkal? Potutelného a mezi řádky skrytého opovržení a výsměchu.

A tak vy všichni, co jste si dali tolika námahy proto, abyste mě přesvědčili o tom, jak nebezpečnou cestu a s kolika závažnými důsledky pro mojí budoucnost se chystám podniknout. Vykonstruovali jste (ano, vykonstruovali, protože nikdo z vás žádnou skutečnou zkušenost s RC nemá) kompletní katastrofické scénáře, označili jste mě za propagátora RC, blázna a altruistu. Budiž, každý má právo na názor. Ale nedivte se, že si potom dovolím arogantně myslet si o vás taky něco svého tak, jak si vždy myslím o komkoliv, kdo soudí na základě domněnek, aniž by sám zažil.

Jak už řekl Grco. Řešíte tady kraviny a ve své zaslepené nenávisti, kde RC na vás působí jak červený hadr, zcela neobjektivně hodnotíte, co neznáte a vymýšlíte scénáře, které se zcela průkazně nikdy nestali. Celé toto vlákno je kompletně o něčem jiném, než mělo být. Ok. Dosáhli jste svého. Utloukli jste mě a já končím. Nehodlám už do toho tady investovat ani minutu času a nechám si svou nabídku raději pro sebe. Evidentně žádná škoda na obou stranách. Já jsem rád za cennou zkušenost a vy jste rádi, že se vám povedlo odstrašit kohokoliv, kdo by třeba i jel. Takže si vzájemně můžeme poděkovat a říct si sbohem.

Ještě malé rejpnutí na závěr:
Spam ani cerny vylep tu nemame radi.

Vlákno má nyní 437 vzhlédnutí. I když uvážím, že třeba 70% z toho jsou vzhlédnutí opakovaná, i tak je zde taková pěkná stovka unikátních návštěvníků, z nichž nějaká část (netroufám si říct jak moc velká) se zcela jistě podívala na stránky RC a tak jste vlastně touto rozvířenou diskusí paradoxně nejvíce pomohli těm, které tak moc nenávidíte. To si zaslouží opravdu hodně ďábelsky se smějícího smajlíka :finga:
freerouge
nováček
nováček
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř kvě 4, 2016 15:05

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod pickard » pát kvě 6, 2016 8:51

Není pravda, že RC neávidíme. My se RC smějeme :)
pickard
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1066
Registrován: ned črc 7, 2013 8:35

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod apuka » pát kvě 6, 2016 9:43

freerouge píše:Vykonstruovali jste (ano, vykonstruovali, protože nikdo z vás žádnou skutečnou zkušenost s RC nemá) kompletní katastrofické scénáře, označili jste mě za propagátora RC, blázna a altruistu.
Jenom mala poznamka...
Poznas zakon 83/90 Sb. o sdruzovani obcanu? Ten upravuje podminky vzniku a fungovani obcanskych sdruzeni, vcetne klubu. Jsou tam povinnosti sdruzeni, ktere musi splnit, musi byt registrovany, musi mit zvolene vedeni (jednatele ve jmenu sdruzeni), musi mit sve stanovy - a mimo jine i "zasady hospodareni". Bez techto veci je neregistruji - a bez registrace je jejich cinnost nezakonna. Z cehoz a ze znamych okolnosti kolem Rocky Clubu vyplyva, ze nic z toho nesplnuje.

Vis o tom, ze vedoma ucast na nezakonne cinnosti je take nezakonna, dokonce muze byt i trestana? A ze v pripade, ze mas duvodne podezreni o nezakonne cinnosti, tak to mas povinnost oznamit na policii, jinak muzes byt i Ty souzen za to neouhlaseni?

To jen k tomu vykonstruovani.... Podle mne RC nefunguje v sede zone ale za hranou zakona. Registrovany klub to neni, tudiz nesmi nic organizovat pro cleny, resp. ani nesmi nabirat zadne cleny. Vydelavat na akcich uz vubec nesmi (mimochodem podle mne to, ze zaplatis pobyt Dutkovi, pripadne dalsim jeho "pomocnikum", kteri vlastne zadne sluzby nenabizeji je taky jejich zdanitelny - a s pravdepodobnosti blizici se k jistote nezdaneny - prijem). Dela nezakonne vylepy, tj. nici majetek jinych. Ze Ti toto vsechno nevadi, je Tvuj problem, vcetne pripadnych dusledku, i tech popsanych vyse - ale dotyka se to i nas. Nasim problemem je, ze na takove jednani nakonec doplacime vsichni, i kdyz si Ty urcite myslis neco jineho. Kdyz nicim jinym ne, tak povesti Cechu v zahranici a z toho duvodu pozmenenym pristupem mistnich i instituci k nam. Kdo chodi (nejenom) do hor nekam, kam podobne "cestovky a kluby" jezdi, vi o cem mluvim. Tak se nediv, ze Tvuj puvodny prispevek ma takovou ozvenu.

Mimochodem, dnes byl - myslim, na novinkach - clanecek, jak predsedkyne spolku pro ochranu kocek zalifrovala par milionu z dedictvi ve prospech spolku (o kterem vlastne ostatni ze spolku ani nevedeli). To je jenom ukazka, co se muze stat, kdyz se jednatel spolku (klubu) rozhodne delat, co si zamane a nema ve stanovach, ze se to musi odsouhlasit ostatnyma... Rozdil mezi tim spolkem a RC je hlavne v tom, ze RC asi ani nema stanovy a neni schvalen MV.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod mike » pát kvě 6, 2016 15:59

freerouge píše:A když to tak skutečně je, omluvíš se mi zde veřejně na fóru? :lol:

Ne, nemam za co. A ty pro zmenu nemas jak dokazat, ze to tak je resp. ze nekopes za mejdan klub. Protoze dokazovat, ze neco neni, je velmi tezke az nemozne. Muzes maximalne svym vystupovanim vyvolat nejaky dojem a ten je zatim presne opacny. Takhle se (obvykle) nechova nekdo, kdo nekam jede s cestovkou nebo "cestovkou" poprve. Naopak, prijde mi to velmi podobne predchozim pokusum o obhajobu mejdan klubu vcetne tech, ktere priznaly zainteresovanost. Za mne v tuhle chvili 90:10.

freerouge píše:Nehodlám už do toho tady investovat ani minutu času a nechám si svou nabídku raději pro sebe. Evidentně žádná škoda na obou stranách. Já jsem rád za cennou zkušenost a vy jste rádi, že se vám povedlo odstrašit kohokoliv, kdo by třeba i jel. Takže si vzájemně můžeme poděkovat a říct si sbohem.

Super. Takze to slucuju do vlakna o RC, jedno staci.

freerouge píše:Vlákno má nyní 437 vzhlédnutí. I když uvážím, že třeba 70% z toho jsou vzhlédnutí opakovaná, i tak je zde taková pěkná stovka unikátních návštěvníků, z nichž nějaká část (netroufám si říct jak moc velká) se zcela jistě podívala na stránky RC a tak jste vlastně touto rozvířenou diskusí paradoxně nejvíce pomohli těm, které tak moc nenávidíte.

Jak uz psal pickard, nas mejdan klub bavi a tahle diskuse byla taky docela zabavna :D Kazdy sveho stesti strujcem, kdyz se nekdo po precteni vseho tady rozhodne s RC i presto nebo prave proto jet, jeho volba. Nakonec, je to lepsi i pro RC, kdyz s nima jedou lidi, kteri vedi, do ceho jdou.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Hledám parťáka/čku na výlet do Rumunska - cesta ZDARMA!

Příspěvekod mike » pát kvě 6, 2016 16:09

apuka píše:A ze v pripade, ze mas duvodne podezreni o nezakonne cinnosti, tak to mas povinnost oznamit na policii, jinak muzes byt i Ty souzen za to neouhlaseni?

Zas zbytecne nestras lidi. Ohlasovaci povinnost se tyka jen nekolika mala zavaznych trestnych cinu a k tem neco takovehodle rozhodne nepatri.

A co se zbytku tyce... vem si, ze impotentni urednictvo nebylo schopno s RC vubec nic udelat uz pres 20 let a to i kdyz dostali podnet a zahajili setreni. Pritom je to jasna cerna cestovka, zadna seda zona, a kdyby se trochu snazili, tak uz davno neexistuje. Myslim, ze "clenum klubu" ze strany uradu nic nehrozi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod Lipon » pát kvě 6, 2016 19:31

hele apuko, tvuj vyklad sdruzovani je znacne pokriveny, asi tak jako "kdo lze, ten krade, kdo krade muzet i zabit"
precti si ten zakon cely, vcetne uvodnich casti, a najdi si i duvodovou zpravu, tam najdes zakladni komentare a vyklad - vse volne dostupne
Lipon
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4883
Registrován: úte pro 7, 2004 9:25
Bydliště: furt něgde ...

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod Kuba Turek » pát kvě 6, 2016 20:59

Uživatelský avatar
Kuba Turek
účastník
účastník
 
Příspěvky: 737
Registrován: úte říj 31, 2006 13:17
Bydliště: Praha

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod Pierre111 » pon srp 27, 2018 14:49

Jak jsem psal již v jiném vlákně, o víkendu jsem se vrátil z Alp, kde jsem vystoupil na Mont Blanc. Při cestě z vrcholu na Gouter jsme narazili na podezřele velké množství mladých Čechů :) Druhý den ráno, se ukázalo, že jde o známý Rocky klub Praha :). Ten jako každý rok vyrazil "dobývat" Mont Blanc. Ráno na Goutru při odchodu jsem zpozoroval kluka z Čech, co měl na hlavě lyžařskou přilbu. Tak jsem mu říkal, že při nějakém jeho úrazu by měl asi problém s pojišťovnou, kdyby zjistili, že neměl helmu certifikovanou pro lezení. Nakonec z něj vypadlo, že jeho kamarádi jsou na Vallotce, kam šli včera (potkali jsem je při sestupu) a že on nemá s kým jít dolů a zda se k nám může přidat. Vypadal v pohodě, tak jsme s tím neměli problém. U kuloáru si na sedám připnul kus lezeckého lana, které měl uvázané, tak že připomínalo ferratovou brzdu. Ptám se k čemu to máš ? To prý aby se zachytil při pádu, nemá totiž smyčku na odsedku. Jelikož se mu lano houpalo skoro až u kotníků, tak jsme ho sbalili do batohu a pujčili mu smyčku. Lano prý dostal od vedení výpravy, aby se mohl na Blancu jistit ;), delka lana nepřesáhla 4m. V pohodě jsme sešli k Tetce, kde měl postavený stan. Tam nám ukázal video z bezpečnostního školení, kde "horolezec" školitel vypadal, že je pod vlivem, rozuměj měl na videu viditelné problémy s udržením rovnováhy a to na rovné zemi. Při cestě prý vedení výpravy popíjelo, nováčkům pořádně nevysvětlili jak chodit na mačkách, používat cepín. Aklimatizace proběhla na vrcholu ?Petit Verte? cca 3100mnm, takže neproběhla. Navíc byli hecování slovy, že výstup je celkem v pohodě, jelikož ho zvládl i 12ti letý kluk. Říkejme mu třeba Jan, nám sdělil, že už je tři dny ve velkém stresu a zestárl prý o deset let. Znovu už chybu, že by jel s Rocky klubem neudělá. Rozloučili jsme se, snad se i jeho kamarádi v pořádku vrátili z Vallotky. U lanovky jsme potkali další členy Rocky klubu, jeden nám gratuloval k výstupu a hned dodal, že je zdravotník a že zde na chatě mají dobrý hamburgery za 10e :D. Opět mladý, plný nadšení a pravděpodobně nezkušený. Na zastávce autobusu pod lanovkou jsme potkali dokonce samotného vedoucího výpravy ?Jirku Dutku? Bohužel se u mě dostavila únava a s ní trochu i pocit, že se mě to vlastně netýká. Tak jsme panu vedoucímu bohužel neřekl, co si o jím organizované výpravě myslím, což teď zpětně vidím jako chybu. Vyslechl jsme si jen pár úryvků zřejmě baronprášilských příběhů a vystoupil jsem Chamonix. Jelikož byl autobus plný, tak jsme se rozhodl, jsem napsat, tuto historku a tím třeba ostatní před takovou výpravou varovat. Výstup na Blanc podle mě totiž není pro úplné začátečníky a tím, že jich přivezete plný autobus pod kopec, dle mého názoru riskujete zdraví některých z nich. Navíc cena 4500kč s doplatkem 20e za dražší pohonné hmoty (ten je možná každoročním koloritem) mi za pouhou dopravu přijde docela dost.
Pierre111
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: stř bře 4, 2015 13:56

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod mike » pon srp 27, 2018 19:10

Super :D Chybu neres, pochybuju, ze by se Dutka po tech letech najednou placnul a do cela a rekl no jo, to mas vlastne pravdu, uz to takhle delat nebudeme. Spis mne fascinuje, jak dlouho se da chodit se dzbanem pro vodu. Ten clovek musi mit nahore nejakou protekci.

Jinak jsem si v Praze opet vsiml jejich cernych vylepu. Lavicky a tak.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod vonkreuz » úte pro 4, 2018 7:24

:vom: :vom: :vom:
Kleboň píše:Hola milovníci Winterraumů a histórie, kdy byly kopce a chaty v zimě liduprázdný.
Jedna veselá partička z kraje Rybníkářskýho obráží winterraumy v rámci cestovky Happy Bus - Víkendové výlety ČB (autobus si mě bloknul, takže nejde označit). Takovejhle pěknej maj harmonogram na konec roku...Tak si upravte svoje plány tak, abyste je tam nepotkali...nebo naopak potkali...jak chcete? :-.) Okupujou totiž WR na horní hraně jejich kapacity, mnohdy jí i překračujou.
Další kámen úrazu je, že předák téhle cestovky Dalibor Urban tohle vědomě činí čistě z komerčních účelů, winterraumy a samoobslužný chaty využívá ke komerčním účelům, což vidím jako nehoráznou prasárnu. To jsem i napsal na stránky HappyBusu a okamžitě jsem byl vymazán a bloknut, bez odpovědi nebo vysvětlení.
To, co se děje v kopcích a na WR posl. roky, se mi vůbec nelíbí, nelíbí se to ani AV chatařům, který už první WR zavíraj právě kvůli takovým partičkám...takže...buď se s kalendářem HappyBusu slaďte a "vysvětlete po svým" nebo se jim širokým vobloukem vyhejbejte!!!
Teď se chystaj cca ve dvanácti lidech na Dümlerku...chatu, která je reálně tak pro 8....takže jedno další auto...parta místňáků a Happy Bus bude asi hodně překvapenej...jedem? :-)
Takovýhle slohy sem obvykle nepíšu, ale počínání podobnejch partiček v kopcích mě neskutečně ser... a do budoucna nám díky takovým vykukům pozavíraj v zimě všechny chalupy....a to nechcem.
Nám šlo hlavně o člověka.
Kefalín, tyhle starosti pusťte z hlavy. Lidí je na světě jako sraček.

Hodnota života je přehnaná. Popeláři pro lidi dělají více než ti z horské služby.

Prarodiče současné generace si hřáli nohy v kravském lejnu a boty byl nejdražší majetek. Proto jsou boty tak sledované.
Uživatelský avatar
vonkreuz
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 9590
Registrován: sob bře 1, 2008 21:37
Bydliště: Co by cepínem dohodil a nemetodicky v mačkách do hor došel...

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod apuka » úte pro 4, 2018 14:42

O tom predakovi Happy Busu jsem, myslim uz na OF psal ohledne jejich inzerovaneho zajezdu na vystup feratou na Watzmana, kde jaksi chybeli jakeholiv informace o obtiznosti (jo, je to technicky lehka ferata, resp. pry tam cast lan v tech tezsich mistech odrezali, takze uz ne uplne), ale slape se na lane ve velke expozici asi 8 hod (pri prumernem tempu), prevyseni hodne velke, dole se jde za jediny den snad 1800m. Ale brali kohokoliv.
To uz nepisu o tom, ze DU, toho casu kvalifikovany horsky pruvodce si klidne tam vzal na triko snad 20 lidi, navic se zastitoval uvedenym titulem jeste pred jejim ziskanim. Ze vede i tury, kde na to opravneni nema, je bezne. I ledovcove tury, zimne ("pesi") vystupy v Alpach "neseverskeho typu", cesty v UIAA II (se zabezpecenim, protoze totalne nepripraveni lidi), atd.
Prehled, co vsechno porusuje píše:Horský průvodce je oprávněn:
organizovat a provádět jednotlivce nebo skupiny v horském prostředí, s výjimkou oblasti ledovců, skal, kaňoningu a všech dalších terénů, v nichž postup vyžaduje použití horolezecké techniky, horolezeckých pomůcek a materiálu (zejména stoupacích želez, cepínů, lan, jistících prostředků), kdy v zasněžených horských terénech je provádění možné pouze ve zvlněných terénech severského typu; v rámci živnosti je též možný pohyb na skialpinistických nebo běžeckých lyžích nebo sněžnicích po značených turistických cestách a trasách.

Samozrejme, nepredpokladam, ze by mel nejakou vazanou zivnost ktera pro komercni vykonavani cinnosti horskeho pruvodce je vyzadovana zakonem, ale toto uplne nevim (na Justici.cz neni).
Takze pokud proti nemu chce nekdo neco podniknout, lze to zkusit pres UIMLA, resp. ceskou odnoz CSHP kvuli moznemu odebrani "titulu", zivnostak, danovy urad. Ale vzhledem k tomu, ze Alpenverein je partnerem CSHP, klidne se muze obratit i na ne, at zatlaci na CSHP.

Mne taky sere, kdyz vidim, jak nasira vsude vsechny proti lidem z Cech. Nakonec na podobne lidi doplacime vsichni.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod mike » úte pro 4, 2018 18:37

Chtel jsem se kouknout na jejich web, nefacha, maji jen FB a tam je dneska pekny shitstorm prave kvuli zneuzivani winterraumu :D

Za mne fakt prasarna a potkat neco takoveho v horach je ma nocni mura.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod apuka » úte pro 4, 2018 22:59

A to jeste nevis, jak to konci, kdyz se podobna "ponekud vetsi nez obvykle" skupina (rekneme 12-ti lidi) ceskych Happy vyletniku setka na poddimenzovanem Winterraumu (rekneme pro 8 lidi) uz preplnene obsazenem (10 lidi) jinym podobnym ceskym RockyClub Teamem.
Zadny problem. Vesele se privitame, otevreme vsechny flasky, poradne se vsichni ozereme, v prubehu vecera uzavreme kamaradstvi na cely zivot (a kdovicovsechnojineho); zlikvidujeme vsechno, co se z vybaveni zlikvidovat da, dalsim tam nechame akurat svoje blikance (a kdovicojeste) a vybileny Winterraum (vsak prece vsichni mohou byt radi, ze se nam to tady nepovedlo podpalit). A rano ve dvanact se vsichni stastne dopotacime k nasim Happy busum a dospime cestou domu. A mame za sebou nezapomenutelne zazitky na cely zivot :twisted: (chatari a ostatni zajemci o Winterraum taktez ](*,)).

Spise se u DU divim, ze se jeste nikomu nic vazneho na jeho pohodovych a nezapomenutlenych "vyletech" nestalo. Co jsem o nem slysel, tak bych to ocekaval mozna jeste drive nez u JD z RC. A jeste vice se divim, ze mu dali jeho "titul" a umoznili mu "vest" lidi, dokonce to zastiti jmenem mezinarodni organizace ](*,) ](*,) ](*,).
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod karaya1 » stř kvě 17, 2023 13:51

Je to Happy Bus?

(Z druhé strany, taky jsem organizoval výpravy do hor pro kamarády, ale to byli skuteční kamarádi a nebylo nás nikdy víc jak deset a všechno byly choďáky - až v Kyrgoši jsme jednou z blbosti nalezli do průseru a se štěstím se z něj dostali; kdyby tam někdo z nás skončil, tak podle tohoto bych vlastně taky měl tak trochu jít sedět...)
karaya1
účastník
účastník
 
Příspěvky: 680
Registrován: pon kvě 14, 2007 12:16
Bydliště: Brnéčko

Re: Rocky Club Praha

Příspěvekod apuka » stř kvě 17, 2023 14:15

Jasne, ze je, dokonce to tam mas i napsane. Ale zadne jine "cestovce" se toto v uvedenych letech nepovedlo...

Neco jineho ale je, kdyz zorganizujes neco pro kamarady a neco jineho, kdyz to organizujes verejne jako cestovka a primo v nabidce uvadis neco ve smyslu "pod vedenim zkuseneho certifikovaneho horskeho pruvodce" a potom pod feratou reknes, ze kazdy tam jde na vlastni riziko a ty se o ne starat nebudes. :twisted:

Jinak ja jsem dal odkaz na clanek na novinkach do jineho vlakna.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Předchozí

Zpět na Sháním informace