Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod jura9002 » sob led 16, 2016 0:54

Teď mě zamrazilo, když jsem viděl v úvodním příspěvku ten spacák od Husky v kombinaci s většíma horama. Vybavila se mi totiž doba, kdy jsem se kdysi taky rozhodl, že chci na horách trávit víc času a přespávat tam. Tehdy jsem se taky nechal zlákat líbivými poměry ceny a parametrů u jejich výrobků a část vybavení od nich nakoupil. Zrovna ten spacák jsem tehdy koupil, kamarád si pořídil jejich nejdokonalejší a nejdražší stan.
Věci od nich důrazně doporučuju kupovat k nenáročnému kempování v dolinách. Jsou to věci do nenáročných podmínek, celkem nenáročné pro peněženku, které tě v přírodě moc nepodrží.
K tomu jak tady všichni popichují kvůli 70l batohu na takový "výšlap"... Chceš spát venku, tak sebou nepotáhneš třeba stan. Až budeš mít nějaký ten zimní spacák, karimatku, tak to sebou vem do obchodu, kde bys uvažovala o koupi batohu, prodavači řekni proč a do nějakého batohu to s ním nacpi, určitě bude sdílný. Pak si snad zvládneš zhodnotit, jestli bys do něj dala zbytek nezbytností a jaký batoh teda potřebuješ. K minimalismu ve svém vybavení se zkus přiblížit ještě před odjezdem, někde v domácích horách. Budeš si pak za to gratulovat
Jo a když koupíš batoh od Husky, tak se může stát, že ti bude cestou pěkně vrzat do kroku :-..
jura9002
nováček
nováček
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát led 2, 2015 11:46
Bydliště: Ostravice

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod mike » sob led 16, 2016 2:31

Takovy slibny zacatek a takhle to zazdit #-o Tos nemohl napsat, co se konkretne stalo a jak jsi v Husky spacaku trpel? Zlomyslne duse by to potesilo a na potencialni kupce by odstrasujici priklad zabral lip, nez obecne doporuceni.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod katkaturistika » sob led 16, 2016 9:02

Vdaka Mike, urcite vyskusam, vsak do leta este dost casu :) Jo, uz viem kde som to citala o tom dobrom pomalom turistovi, prave tu na tomto fore od teba: viewtopic.php?f=56&t=12604
"Trenovany horal vypada, ze se sotva vlece, ale nakonec predejde vsechny bezce. Protoze ve skutecnosti zas tak pomalu nejde, jen nedela zbytecne pohyby, a hlavne se nezastavuje. "
Tiez si to myslim. Vidim tych, co vybehnu hore ako zajace rychlo a niektori z nich maju potom take bolesti kolien, ze ani nemozu dalej a ani nedosiahnu ciel.
katkaturistika
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv led 14, 2016 13:59

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod katkaturistika » sob led 16, 2016 9:22

Inak napisala som este na jedno forum, hiking.sk a tam mi viacero ludi dalo velmi dobre rady, aj tu mi dalo par ludi dobre rady za co im dakujem. Na druhom fore ma ale nikto nebuzeroval a neponizoval, to len tuto sa zisla nejaka divna banda chytrakov co si myslia, ze su najlepsi na svete a aby sa sami citili lepsie, budu tu ponizovat druhych, o ktorych nic nevedia, jo vsimla som si to aj v inych temach. Ja sa tu nemienim hadat ani nikomu nic dokazovat. Co sa da povedat na to, ze mi nejaky vychytralec napise, ze poprve co chcem spat vonku hned na MB? Alebo mam pochodene nejake trojtisicovky, teraz sa chystam na stvortisicovku a zakomplexovanec napise, nech idem rovno na Everest? Tu uz rozum vynechava ze co su to za ludia a aky asi maju nenaplneny a zly sukromny zivot, ked sa potrebuju ventilovat na nejakom fore a druhych za kazdu cenu ponizovat. Taki maju mozno doma manzelky harpie, su pod papucou a musia posluchat a ventiluju sa takto a ked niekoho slovne dokopu, citia sa sami lepsie. Miesto toho, aby radsej navstivili psychologa, ktory by im vedel lepsie pomoct.
Ja chcem povedat, ze ma tesilo a ze dakujem aj za dobre rady ktore som tu dostala, ale nemam naladu sa tu hadat s nejakymi zakomplexovancami a opakovat im 100x to iste.
katkaturistika
nováček
nováček
 
Příspěvky: 8
Registrován: čtv led 14, 2016 13:59

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod dudy » sob led 16, 2016 10:10

Tvl
:shock:
No jo je to tu banda zlejch zabedněnejch sobeckejch ubožáků prolezlejch komplexama, zralejch na psychologa.
Co tě, navíc, aniž by tě znali, odsoudí a udělají si o tobě obrázek, což je něco, k čemuž by ses ty nikdy nesnížila.
Smekám před tebou, jseš tu dva dny a už si je všechny odhalila, včetně jejich diagnózy, osobnostního rozboru a jasné kategorizace jejich partnerského života.
Já nevím, já, kdybych byl takovej kovanej horal, co je na ferratách jako doma (což já si o sobě po třiceti letech lezení tvrdit nedovolím) a narazil sem na takovýhle zlý a nepřátelský fórum, plný zlých lidí, co nic neumí ani nevědí, tak se seberu a šupito presto z něj táhnu do prdele.


Jo a klidně mi, miku, za tu prdel dej ban.
Aspoň se nebudu rozčilovat.
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod grco » sob led 16, 2016 10:26

@katkaturistka: Nikto ta tu neponizoval. Ty sama si napisala, ze si este nikdy v zime vonku nespala, preto ani nevies, aky si kupit spacak a karimatku. Takze to nebol niekoho mylny predpoklad, ale informacia, ktoru si tu sama napisala. A hned na to si naviazala, ze chces ist na Mont Blanc este tento rok, spat. A to este dokonca nevies ani aky batoh si kupit, nie len spacak. To vypoveda dost o tvojej "neskusenosti" so spanim vo vysokych horach.

Nepisal som, ze na ten Mont Blanc nevyjdes, pretoze o tvojich skusenostiach s chodenim v horach si nepisala, takze som o tom nic nepredpokladal. Lenze podla toho, ze nevies, aky si kupit spacak a batoh, tak to vypada, ze si asi nespala este ani na 2 tisicovkach, nie to este 3 tisicovkach a vyssie, takze s tvojimi malymi skusenostami a neznalostou vybavy ist spat na Mont Blanc mi pride minimalne odvazne.

Takze, mozno mam nenaplneny a zly sukromny zivot, ale keby som sa chystal tento rok ist spat na Mont Blanc, tak viem aspon priblizne, aky potrebujem spacak a batoh.

Skusenosti prichadzaju postupne, to ze sa niekoho mozes spytat a on ti povie "kup si toto" moze sice pomoct, ale skusenosti ti to instantne neprida.
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod booze » sob led 16, 2016 10:34

Podivej se na Warmpece na spacaky ve sleve:
http://doprodej.warmpeace.cz/?ACTION=DETAIL&OID=000001662300100108 je to peri.

Grco za to nemuze, to Philip Morris mu vklada spatne pismena do prstu. :smt025
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod grco » sob led 16, 2016 10:39

Ale teda, ked chces len poradit, co si kupit, tak tu mas.

Karimatka Therm-a-Rest Women's Prolite Plus
Spacak Rab Women's Andes 800
Batoh Osprey Variant 52
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod booze » sob led 16, 2016 10:42

remy77 píše:Jedna je podla foto v Raxoch ako je Siebenbrunnen kessel a ta extreme pod G-hckte :)

Ano presne, uz jsem je tam potkal. Dalsi pripravka nekoho z SK byva za Edelweisshutte na severozapadni strane Schneebergu.
Uživatelský avatar
booze
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 8312
Registrován: ned pro 14, 2014 12:56

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod jura9002 » sob led 16, 2016 11:51

@mike: to asi jo, ale už jsem si všiml, že o tom je tady jedno staré vlákno a už na něj byla odkázána :) Mi po asi pěti použitích praskla šňůrka utahující límec kolem krku a o paropropustnosti toho výrobku se nedalo mluvit. Comfort to mělo mít -3, v +5 se v tom dalo spát, ale v termoprádle a mikině.
Kamarád si od nich koupil stan, kecal bych za kolik, tuším asi 4000 (teď koukám, že to byl Flame, akorát před 5 lety). Vzal ho sebou na výlet na Urajinu, chytli jsme blbé počasí a týden nám tak kapalo na halvu, že ho po návratu celý vzteklý prodal za polovic (ani jednomu z nás nebyla reklamace uznána). Doteď si nový stan nekoupil. Dokonce když jsme byli na podmáčeném, tak se vlhkost dostávala přes podlážku.
Pro někoho, kdo chce začít, ty jejich věci vypadají líbivě, ale při použití pro účely k jakým to chtěla tady tazatelka to může od dalších výletů odradit... Tuším že pan Jaroš někde utrousil, že ty jejich věci jsou vhodné na jebačku k rybníku - souhlas :lol:
Případně to po uvážení přesuň do toho husky vlákna :)
jura9002
nováček
nováček
 
Příspěvky: 21
Registrován: pát led 2, 2015 11:46
Bydliště: Ostravice

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod slezacekm » sob led 16, 2016 11:54

katkaturistika píše:Inak napisala som este na jedno forum, hiking.sk a tam mi viacero ludi dalo velmi dobre rady, aj tu mi dalo par ludi dobre rady za co im dakujem.

jestli se správně dívám, tak na hiking.sk ti poradili: vložku do spacáku, fleesovou vložku, žďárák, spát na chatě, nekupovat peří, membránový spacák, kombinaci dvou spacáků, karimatku + izomatku (zajímá mě teď, jak s tím naložíš?)
mám pocit, že tu na fóru ti lidi ani tak nechtějí napsat: tohle si kup, tohle ne, ale shání co nejvíc informací, aby pak třeba vymysleli "ideální" řešení tobě na míru.
BTW. přemýšlím o tom, že si tu založím další účet a budu vystupovat jako baba neboť s týpkem by se tu nikdo tak nepatlal :mrgreen:
slezacekm
účastník
účastník
 
Příspěvky: 556
Registrován: pát srp 9, 2013 10:27

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod grco » sob led 16, 2016 14:48

Tak to su super rady, hlavne vlozka do spacaku...

Jedina dobra rada z toho je "spat na chate" :)

@slezacekm: Nemusis byt baba, staci ked napises, ze si bol par krat lanovkou na snezke, ale za tyzden ides na K2, ake si mas kupit boty, ze uz mas adidasy, ale asi ich vratis... To sa ti hned bude par ludi venovat ;)

PS: A este jedna vec, Mont Blanc je uz prakticky 5 tisicovka podla mna, nie 4 tisicovka :)
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod Aldo » sob led 16, 2016 14:59

grco píše:... Jedina dobra rada z toho je "spat na chate" :)


Tak :supz:
Péřové spacáky a oblečení do krutých podmínek. Jídlo do přírody. PROHORY.cz
Internetová půjčovna outdoorového vybavení PŮJČOVNA.PROHORY.cz
Horolezecké a skialpové kurzy. Lezecké pobytové zájezdy. HOROškola - HORSKESPORTY.cz
Uživatelský avatar
Aldo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2314
Registrován: ned čer 24, 2007 18:59
Bydliště: Kousek od Beskyd

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod deckardph » sob led 16, 2016 21:33

Katkaturistka: Je tu vod chlapu napsanejch spousta slov a spousta z nich je pravda, ale vsechen tenhke balast vokolo zbledne pod tihou tvoji vlastni zkusenosti..
Moje rada zni, vyzkousej si jaky to je a sama uvidis co poridit (teplouckej perak komfortni teplota kolem -12° a poradna karimatka)
Uživatelský avatar
deckardph
účastník
účastník
 
Příspěvky: 783
Registrován: stř říj 7, 2009 12:40
Bydliště: Krutý Sever

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod mike » sob led 16, 2016 23:23

@dudy: uz jsi tady dost dlouho na to, abys vedel, ze ban si musis zaslouzit. Jedna prdel zdaleka nestaci [-( A taky o nem nerozhoduju ja, ale nadpolovicni vetsina aktivnich moderatoru, coz ted znamena aspon tri.

@katka: tohle bylo zbytecne. Neni dobre diskusi takhle hrotit. V elektronicke komunikaci chybi nonverbalni slozka, a tak se neco podobneho stane snadno, jsem si jisty, ze osobne byste se bavili uplne normalne. Proto je dobre nepredpokladat zle umysly ani psychicke uchylky, ale naopak dobrou vuli a pripadne nedoruzumeni. Coz tady bylo, prvni reakce byly adekvatni tvemu dotazu. Nejsme jasnovidci a vime jen to, co napises. Je tu spousta lidi, co chodi po horach 10, 20 a vice let, maji sve zkusenosti a vedi, kolikrat je od prusvihu zachranilo jen stesti a kolikrat mohlo neco spatne dopadnout, kdyby se pridala jen jedina neprizniva okolnost. Proto ta opatrnost a snaha odradit mene zkusene od potencialne nebezpecnych veci. Casem na to prijdes sama, vsichni jsme tim prosli, jde jen o to nabrat zkusenosti ve zdravi.

Navrhuju, abychom tenhle smer diskuse ukoncili, pokracovali ciste vecne a nebrali to tak osobne. Vsichni :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod mike » sob led 16, 2016 23:31

@jura9002: diky, to je ono :) Ted to necham tady, zitra to mozna presunu.

@slezacekm: asi zavedeme testy pohlavi [-( Tohle vazne nekteri delaji treba v IT forech, jelikoz jako zenske dostanou vic a lepsich odpovedi. Jako chlap jen RTFM ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49284
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Zimný spacák Alpy, Mont Blanc

Příspěvekod terezaslovensko » úte úno 9, 2016 13:23

boze co to je za diskusiu :shock: :D
akoze je mi trapne za slovenske zeny teraz.. :lol:
terezaslovensko
nováček
nováček
 
Příspěvky: 129
Registrován: úte srp 28, 2012 10:31

Předchozí

Zpět na Spacáky a karimatky