Jedlo na turach

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod scinkk » pát pro 12, 2014 12:53

Ani jsme neresil cenu - udelame hezky web a prodame vyrobek za desetinasobek ceny :)
Nak tam nevidim hmotnost za tuhle cenu ale kdo chce muze poridit tenhel kilovy pytel za 180 Kc - ten mam doma
100 g = 424 kcal
Dostane to same a spise lepsiho - bez sracek navic :) Jen na webu chybi obrazek hezke kukurice a tak :) Kvalitni vitaminy dokoupit - pochybuji ze v Mane budou nektere v te stravitelnejsi forme.
A olej mozno pridat dle libosti - skvely je lneny ale ten se rychle kazi - to je poklad na omega3 kyseliny. Zde se da koupit cerstve lisovany - osobni zkusenost nikoliv reklama :) V Mane davaji k tomu repkovy, ktery taky neni spatny :)

Nic uz to necham lezet...
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod MichalRourka » pát pro 12, 2014 13:30

to scinkk: Díky za odpověd ohledně "many". Je to asi opravdu jenom další produkt dněšní doby.
Dá se to poskládat i jinak a za jinou cenu, pokud člověk hledá.

Frčet jenom na tom třeba 7 dní v zátěži 30-40km bude kravina.
Uživatelský avatar
MichalRourka
nováček
nováček
 
Příspěvky: 26
Registrován: pát říj 26, 2012 8:01

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod scinkk » pát pro 12, 2014 13:43

Frčet jenom na tom třeba 7 dní v zátěži 30-40km bude kravina.


Nerekl bych uplne kravina jako spis opruz :) Temu telu das vse co potrebuje v zakladni a instantni podobe, ale koho by to bavilo :)) Vzit neco takoveho jako doplnek k beznemu jidlu je dobry tah, ac v tom smeru bych vzal spis neco s prevahou bilkovin pac tech bude podle me na treku nejvetsi nedostatek. Ono uz to v necem rozmichat je trochu opruz :) Ja jsem obcas aspon bral ty proteinove tycinky, ale dobry travelmix kde je hodne orechu vyjde asi nastejno a chutneji :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Jedlo na turach

Příspěvekod axi12 » pát pro 12, 2014 13:53

Co je flapjack? :D
axi12
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1557
Registrován: pon lis 15, 2010 19:56
Bydliště: České Budějovice

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod scinkk » pát pro 12, 2014 13:55

No to je ta tycinka na kterou si citoval recept - primo nad receptem je to napsane :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Flapjack_%28oat_bar%29 :t:t
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod mike » pát pro 12, 2014 17:10

scinkk píše:@mike- jo to chapu, i kdyz pokud dobre koukam ty kalorie dost vyzene nahoru ten olej.

Jasne, ale jak jinak tam dostat tuky? Ty jsou nejkalorictejsi vzdycky.

scinkk píše:To jen ze neco podobneho sezenes v podsate v kazdem fitness obchode pripadne si to namichas sam dle potreby. Jen ze mam pocit, ze se snazi to prodat jako neco extra lepsiho :)

Je to docela dobre mozne, do tohodle vubec nevidim. Zaujala mne ta myslenka kompletne nahradit jidlo. Ktera je sice totalne ujeta, ale pro nase ucely se nekdy muze hodit. Taky to ale muze byt ciste marketing, uznavam.

scinkk píše:Aha ted jsem si stahnul kompletni slozeni - jasne maltodextrin - Izolát sojové bílkoviny aby to bylo levnejsi nez syrovatkovy + vitaminy - arabska guma - aaaa sukraloza to jsme cekal - nojo humus :)

Aha, na to jsem pred tim nekoukal. Sukralozu jsem neznal a nejak mi unika, proc to tam je.

scinkk píše:Jinak ja kdyz jdu jednodenni pres 40 km a jedu tam autem tak si do auta beru lahev kvalitniho gaineru ktery pak kdyz se vratim k autu vychlemstnu - dava to rychlou vyzivu svaluma a pomaha rychle regeneraci. Kdyz nejedu autem tak aspon doma pak pred spanim dam ciste proteiny opet kvuli regeneraci.

To ja si dam radej poradny kus masa, kdyz jsem po navratu jeste ve stavu ho ukuchtit ;-)

scinkk píše:Delal bych to i na vicedennich ale to se na to radsi vybodnu. Misto jidel jako travellunch by se mit o teda nahradit nechtelo. TL beru hlavne proto, ze chci aspon jednou denne teple jidlo. Jinak bych asi radsi byl i na tech tycinkach nez instantnim piti. Mozna jako zaloha jedna porce muze byt dobra :)

Souhlas s TL, taky to tak mam a na veceri se obcas i tesim :) Taky proto mi prijde ta vyse zminena myslenka nahradit vsechno jidlo instantnim pitim ujeta az zvrhla.

scinkk píše:Nak tam nevidim hmotnost za tuhle cenu ale kdo chce muze poridit tenhel kilovy pytel za 180 Kc - ten mam doma
100 g = 424 kcal

Vaha se da spocitat podle porci, zrovna se mi nechce, ale rozhodne je to drazsi. Ten tvuj gainer vypada zajimave, ale: sójový lecitin (5g) ve 100 gramech. Lecitin na mne kdysi zkousel ortoped, myslim 1200 mg na den a vubec mi to nedelalo dobre, musel jsem toho nechat.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » pát pro 12, 2014 17:59

koktejlu který nahrazuji stravu je kvanta http://sacharidy-gainery.heureka.cz/, a dělají se už mnoho desetiletí, mají různé složení, záleží na tom k čemu mají sloužit, tedy jedná se hlavně o kulturistiku, či posilování, když jsem se tomuto sportu kdysi věnoval, tak jsem několik let takové koktejly pil, ono totiž není vůbec jednoduché sníst denně 8000 nebo 10000 kcal, natož je ještě strávit
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod scinkk » pát pro 12, 2014 18:12

Jasne, ale jak jinak tam dostat tuky? Ty jsou nejkalorictejsi vzdycky. Zaujala mne ta myslenka kompletne nahradit jidlo. Ktera je sice totalne ujeta, ale pro nase ucely se nekdy muze hodit. Taky to ale muze byt ciste marketing, uznavam.


Jo to jo, v podstate ten olej je jedina "inovace" tohodle vyrobku proti tomu gaineru (doplnku). Ostatne ten je urcen hlavne k velkemu prisunu energie pred ci po fyzickem vykonu. Ale pokud to ma byt uplna nahrada jidla, ma ten olej smysl a repkovy olej je asi relativne dobra volba. Jen si nedokazu predstavit, jak tam ten olej pridam a to ani s mixerem. Ale tyhle oleje se daji do urciteho maleho mnozstvi pit, me docela chutnaji :) Ale asi to muze cloveka i slusne prohnat :) Ale myslim ze na treku by clovek, kdyby chtel nahradit jidlo, vysel i jen s tim gainerem, porad tech 400 kcal na 100 je asi dostatecne a tuky na kratkou dobu clovek vyslovene nepotrebuje, ale nejsem v tomto zadny odbornik :)

Ten marketing je opravdu zalozen jako moznost kompletni nahrady za jidlo a ty PR clanky toho cloveka oznacuji za vynalzece nove stravy, to se musim vyslovene smat :) Udajne se tim fakt krmi, no dobre mu tak :)

Aha, na to jsem pred tim nekoukal. Sukralozu jsem neznal a nejak mi unika, proc to tam je.


Me to svym zpusobem taky unika a tahle umela sladidla rvou do 99 % potravinovych doplnku pro sport a fitness a to tedy vcetne gaineru, kde je 60 % cukru :) Jasny, chteji aby to bylo sladke, jinak by to vetsina zakazniku nechtela pit a maltodextrin sladky neni (v podstate to je skrob) ale proc tam nedat treba trochu glukozy, fruktozy nevim :) Ta sukraloza neni asi nic co by organizmu vadilo, ale nemam duvod to konzumovat a hlavne me vsechna tahle umela sladidla vyslovene vadi a nechutnaji. A pak je tam ta guma, ono to pak vypada hutnejsi a penivejsi a to je prece prima :) Uz to slozeni smrdi tim, ze tu jde hlavne o penize :)

To ja si dam radej poradny kus masa, kdyz jsem po navratu jeste ve stavu ho ukuchtit


Jo tak to ja urcite taky, ba dokonce mam tu vyhodu, ze vetsinou na me masicko uz ceka :) Ten proteinak si spis vemu, tak nejak, proto, ze ho mam doma a proto, ze takto instantni vyslovene na noc to ma urcity bonus k te regeneraci a rustu :) Ale nastesti nejsem temito doplnky nijak posedly, jen jsem si o tom zjistil par informaci :)

Lecitin na mne kdysi zkousel ortoped, myslim 1200 mg na den a vubec mi to nedelalo dobre, musel jsem toho nechat.


Hm to je asi taky duvod proc se treba prodavaji i cokolady bez sojoveho lecitinu, asi to nekomu nemusi delat dobre.
Nevim proc ho davaji do toho gaineru. Kazdopadne tenhle obchod je zajimavy prave v tom, ze prodavaji predevsim jednotlive suroviny, tim jsme ho objevil, ale pak si vsiml, ze prodavaji rovnou ten gainer rozumne namichany.
Takze hadam, ze pokud bys chtel, urcite by ti prodali to same jen bez toho lecitinu, respektive tam vyslovene maji, ze si muzes nechat namichat v podstate cokoliv dle prani.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod mike » pát pro 12, 2014 18:46

scinkk píše:Jo to jo, v podstate ten olej je jedina "inovace" tohodle vyrobku proti tomu gaineru (doplnku). Ostatne ten je urcen hlavne k velkemu prisunu energie pred ci po fyzickem vykonu.

No prave, proto mi ty gainery uplne nesedi, to uz radej ty tycinky. Myslim na treku, pokud chce clovek nabrat svaly nebo vahu, tak je to asi jinak.

scinkk píše:Jen si nedokazu predstavit, jak tam ten olej pridam a to ani s mixerem.

Kdyz ho neni moc, vznika emulze. Nemichat, protrepat ;-)

scinkk píše:Ale tyhle oleje se daji do urciteho maleho mnozstvi pit, me docela chutnaji :) Ale asi to muze cloveka i slusne prohnat :)

To rozhodne ;-) Dobry olivovy olej po lzickach je fajn, ale nesmi se to prehnat.

scinkk píše:Ale myslim ze na treku by clovek, kdyby chtel nahradit jidlo, vysel i jen s tim gainerem, porad tech 400 kcal na 100 je asi dostatecne a tuky na kratkou dobu clovek vyslovene nepotrebuje, ale nejsem v tomto zadny odbornik :)

To asi jo, ale mne puvodne slo o UL a tuk ma nejlepsi pomer vaha/kalorie. Z toho hlediska by bylo nejlepsi pit cisty olej a nejspis by s tim clovek taky vystacit, ale viz vyse, traveni by to asi nesneslo.

scinkk píše:Ten marketing je opravdu zalozen jako moznost kompletni nahrady za jidlo a ty PR clanky toho cloveka oznacuji za vynalzece nove stravy, to se musim vyslovene smat :) Udajne se tim fakt krmi, no dobre mu tak :)

Tak nejak :twisted:

scinkk píše:Ta sukraloza neni asi nic co by organizmu vadilo, ale nemam duvod to konzumovat a hlavne me vsechna tahle umela sladidla vyslovene vadi a nechutnaji. A pak je tam ta guma, ono to pak vypada hutnejsi a penivejsi a to je prece prima :) Uz to slozeni smrdi tim, ze tu jde hlavne o penize :)

Souhlasim, prislo mi to na prvni pohled zajimave, ale odradil jsi mne ;-)

scinkk píše:Hm to je asi taky duvod proc se treba prodavaji i cokolady bez sojoveho lecitinu, asi to nekomu nemusi delat dobre.

Pockat, co ma v cokolade co delat lecitin? Ja teda koukam hlavne na obsah kakaa, ale doufam, ze v tech lepsich (50% a vyse), neni.

scinkk píše:Takze hadam, ze pokud bys chtel, urcite by ti prodali to same jen bez toho lecitinu, respektive tam vyslovene maji, ze si muzes nechat namichat v podstate cokoliv dle prani.

Jasne, ale to bych musel studovat a experimentovat a to se mi nechce. Holt asi zustanu u normalni stravy ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » pát pro 12, 2014 19:04

scinkk píše:
Lecitin na mne kdysi zkousel ortoped, myslim 1200 mg na den a vubec mi to nedelalo dobre, musel jsem toho nechat.
Nevim proc ho davaji do toho gaineru.

já jim mnoho let denně kapsli 1200 mg Lecitinu, Lecitin s pomaluje stárnutí buněk, a napomáhá jejich regeneraci
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod aksam » pát pro 12, 2014 19:17

sojový lecitin je ve většině čokolád i nad 50% obsahu kakaové sušiny, koukal jsem, že i na 99% Lindt, mají napsáno, že může obsahovat stopy sojového lecitinu :)
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1240
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod mike » pát pro 12, 2014 19:22

Lecitin clovek potrebuje, ale otazka, v jake forme tj. jestli neni lepsi ho mit jen z potravy.

Koukal jsem na slozeni cokolad a je asi ve vsech, co mam doma. Nepisou kolik, takze asi male procento.

Tenkrat mi vadily prave ty kapsle. Uz si presne nevzpominam, co to delalo, mam pocit, ze mne bolely klouby a citil jsem se jako pri mirne viroze. Coz nemuselo byt primo lecitinem, ale klidne i nejakou primesi. Nebo tim, ze nebyl vazany v potrave. Doktor se tomu docela divil, ale me telo ma tendenci davat hlasite najevo, kdyz se mu neco jen trochu nelibi.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod scinkk » pát pro 12, 2014 19:40

Ano ten sojovy lecitin se v cokoaldach pouziva velmi bezne kvuli lepsi konzistenci. Je i u velmi kvalitnich cokolad jako treba Beschle, ale treba jine me oblibene Idilio a Amedei asi nemaji a neketre znacky si na tom zakladaji. Aby ti to vadilo v cokolade musel bys asi na to mit vyslovene alergii.

Jasne, ale to bych musel studovat a experimentovat a to se mi nechce. Holt asi zustanu u normalni stravy


a nebo tak :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » pát pro 12, 2014 19:51

mike píše:Lecitin clovek potrebuje, ale otazka, v jake forme tj. jestli neni lepsi ho mit jen z potravy.

Lecitin který je prodávám jako doplněk stravy třeba v kapslích je rostlinného původu, tedy potravina, Lecitin se nedá tak jednoduše vyrobit jako třeba kyselina askorbová (vitamin C), o Lecitinu jsem toho za plno let co ho jim četl opravdu hodně, dost studii renomovaných institucí, Lecitin je jediná látka která prokazatelně zpomaluje stárnutí, i když tu jsou ještě antioxidanty, ty ale fungují trochu jinak
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod mike » pát pro 12, 2014 20:04

Lecitin v kapslich je ze soji a soja je silny alergen. Tj. nic proti lecitinu jako takovemu, ale muzou tam zbyt i neco jineho ze soji a ta nemusi kazdemu delat dobre.

Myslel jsem v potrave, kde se prirozene vyskytuje, treba ve vejcich.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod axi12 » pát pro 12, 2014 23:19

scinkk píše:No to je ta tycinka na kterou si citoval recept - primo nad receptem je to napsane :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Flapjack_%28oat_bar%29 :t:t

jasný, řeknu ovesná tyčka, ne? :roll: zítra je zkuším udělat :)
axi12
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1557
Registrován: pon lis 15, 2010 19:56
Bydliště: České Budějovice

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » sob pro 13, 2014 14:45

mike píše:Myslel jsem v potrave, kde se prirozene vyskytuje

Lecitin je přirozenou součástí soji
mike píše:treba ve vejcich

to by si musel denně sníst hodně velké množství vajec, aby si do sebe dostál takové množství Lecitinu které má proti stárnoucí účinek, ale tím velkým množstvím žloutků co by si do sebe denně dostal, by si měl tak vysoký cholesterol, že by si si ucpal všechny cévy v těle, a předčasně by si umřel na infarkt, nebo na mrtvici, a kdyby to měl být Lecitinový koncentrát ze žloutku, tak by jedna kapsle z 1200 mg Lecitinu stálá velké peníze, takže by to bylo neprodejné
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Indy » sob pro 13, 2014 15:04

pokud ty vejcove chlesterolovy nazory odpovidaji trendum ve vyzive pred 15-20 lety (kdy nazory na vyzivu staly za h*vno i na tehdejsi meritka) tak sem zvedav jak (stejne mimo) je to s tim lecitinem, protoze kdyby to bylo tak jednoduchy tak by to uz davno americti vedci zjistili...
Ajatolah politicke nekorektnosti od dob, kdy jeste nebylo nutne byt korektni ani v nicem jinem
Indy
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6759
Registrován: pon bře 3, 2008 17:27
Bydliště: Brno, Zlin

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » sob pro 13, 2014 15:34

oni to už zjistili nejenom Američané že s tím cholesterolem to není tak jednoduché, on je totiž „hodný“ HDL cholesterol, a „zlý“ LDL cholesterol
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Indy » sob pro 13, 2014 16:24

no prave, a ani s tema vajcama to teda nebude tak horky, ze...

a co zjistili nejen americti vedci o lecitinu?
Ajatolah politicke nekorektnosti od dob, kdy jeste nebylo nutne byt korektni ani v nicem jinem
Indy
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6759
Registrován: pon bře 3, 2008 17:27
Bydliště: Brno, Zlin

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » sob pro 13, 2014 18:23

Indy píše:a co zjistili nejen americti vedci o lecitinu?

na netu je toho přeci dost ke čtení, stačí jenom hledat
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Indy » sob pro 13, 2014 21:16

a to teda jo, vyhledani informaci na internetu resi uplne vsechno aids a globalnim oteplenim pocinaje a dostupnou pujckou pred vyplatou konce.

ted jsem z tama prave docetl jak je potreba resit prekyseleni, takze kdyz se to s tim lecitinem zkombinuje, budu prakticky nesmrtelny.
Ajatolah politicke nekorektnosti od dob, kdy jeste nebylo nutne byt korektni ani v nicem jinem
Indy
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6759
Registrován: pon bře 3, 2008 17:27
Bydliště: Brno, Zlin

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod mike » ned pro 14, 2014 4:06

fps píše:Lecitin je přirozenou součástí soji

Ano, ale je rozdil, jestli si ho telo z potravy vytahne samo nebo jestli dostane hotovy extrakt. Krome toho soja neni pro nas stredoevropany prirozena potrava.

fps píše:to by si musel denně sníst hodně velké množství vajec, aby si do sebe dostál takové množství Lecitinu které má proti stárnoucí účinek, ale tím velkým množstvím žloutků co by si do sebe denně dostal, by si měl tak vysoký cholesterol, že by si si ucpal všechny cévy v těle, a předčasně by si umřel na infarkt, nebo na mrtvici, a kdyby to měl být Lecitinový koncentrát ze žloutku, tak by jedna kapsle z 1200 mg Lecitinu stálá velké peníze, takže by to bylo neprodejné

Nenasel jsem, kolik je lecitinu ve vejci, ale muzu to odhadnout. Zloutek obsahuje 8 - 10% lecitinu a vazi asi 20 gramu. Takze v jednom vejci mas 1600 - 2000 mg lecitinu, coz je vic, nez v te kapsli. Jedno vejce denne ti neuskodi, nekde jsem nasel, ze bezpecne jsou az tri a sportovci muzou klidne 10 a vic. S cholesterolem to taky neni tak, ze cim vic ho jis, tim vic ho mas v krvi. Tak se to bralo driv a ted se ukazuje, ze tam mozna neni zadna souvislost a telo si ho hlavne vyrabi samo. Problem je spis malo pohybu a moc sacharidu. Navic (americti vedci zjistili, ze) lecitin ve vejcich neutralizuje cholesterol tam obsazeny.

Informace na Netu jsou rozporuplne, ale co takhle zdravy selsky rozum? Telo lecitin potrebuje a potrebuje ho dost. Takze musi byt schopno si ho ziskat z bezne potravy nebo vyrobit. Coz (americti vedci zjistili, ze) i dela. No a co se stane, kdyz mu ho zacnes dodavat v ciste forme? Zlenivi, proc by se namahalo. Takze sis uz vybudoval zavislost a kdybys ted lecitin vysadil, zacnes mit problemy z jeho nedostatku, prestoze mas podobny prijem z potravy, jako ostatni, kteri zadne problemy nemaji. Casem by se to spravilo, ale klidne by to mohly byt tydny az mesice.

Nemam v zasade nic proti potravinovym doplnkum, ale beru jen takove, u kterych poznam ucinek. Poznas ho u lecitinu?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49285
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod scinkk » ned pro 14, 2014 11:49

Tak pokud je pravdepodobne, ze toho lecitinu prijmu dostatecne mnozstvi i beznou stravu tak je to dobre a nemusim rozsirovat uz celkem rozsahle portfolio doplnku :)

Jinak pokud bych bral doplnky u kterych poznam ucinek, tak bych asi nebral zadny. Neb z tech co beru - vitaminy a mineraly, rybi tuk, nejaky ten antioxidant beru tak nejak z dobre viry :). Dokonce ani u adaptogenu nepozoruji nejaky patrny ucinek a to jsem jich uz par za vic jak rok otestoval :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Indy » ned pro 14, 2014 14:44

asi tak.

ono tech elixiru je pomerne hodne, kazdou chvili hned nejaky novy, zrovna jako na zavolanou kdyz se ukaze ze nejaky jiny pred nim je totalni blabol ... a do toho se vraceji bumerangem ty stary slagry protoze americti vedci uz tehdy tusili, ale az dnes se jim podarilo dokazat ze:
Ajatolah politicke nekorektnosti od dob, kdy jeste nebylo nutne byt korektni ani v nicem jinem
Indy
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6759
Registrován: pon bře 3, 2008 17:27
Bydliště: Brno, Zlin

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » ned pro 14, 2014 16:21

mike píše:Krome toho soja neni pro nas stredoevropany prirozena potrava.

jenom těžko se dá určit co je pro nás přirozená potrava, když "Moderní evropané se zformovaly v důsledku prolínání tří populací - lovci-sběrači z Afriky, farmáři z Blízkého Východu a starověkého kmene ze Sibiře"
mike píše:Nenasel jsem, kolik je lecitinu ve vejci, ale muzu to odhadnout.

no pravě že si nejenom ty o množství Lecitinu ve vejci nic nenašel, tak tohle neberu jako relevantní, kdyby ve žloutku bylo tak velké množství čistého Lecitinu jako si vypočítal, tak by všechny potravinové doplňky obsahovali Lecitin ze žloutku, a ne ze soji, asi bude někde ňáký problém, jako třeba tenhle "Už při ohřátí na 50°Celsia ztrácí lecitin účinek a působí škodlivě na srdce, podobně jako vařený tuk."
Indy píše:ono tech elixiru je pomerne hodne, kazdou chvili hned nejaky novy, zrovna jako na zavolanou kdyz se ukaze ze nejaky jiny pred nim je totalni blabol

tohle ale neplatí o Lecitinu, o Omega-3 nenasycených mastných kyselinách, a o antioxidantech
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod dudy » ned pro 14, 2014 16:43

To jak píšeš
fps píše:....na netu je toho přeci dost ke čtení, stačí jenom hledat

Tos myslel třeba tohle?
fps píše:....."Moderní evropané se zformovaly v důsledku prolínání tří populací - lovci-sběrači z Afriky, farmáři z Blízkého Východu a starověkého kmene ze Sibiře"......

To je vocuď?
http://news2night.com/cs/news/uchenye-p ... -sibirjaki
Vzhledem k stejnejm pravopisnejm chybám asi jo.
Ty woe :shock:
No tak to potěš koště.
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod Indy » ned pro 14, 2014 16:59

fps, o antioxidantech to prave plati, a jak uz to tak chodi, o nekterych dalsich brzo bude.

puvod lidstva bysme teda meli, celkem perla. asi nejaky lepsi americti vedci.

"Už při ohřátí na 50°Celsia ztrácí lecitin účinek a působí škodlivě na srdce, podobně jako vařený tuk." - co presne si Kefalin predstavujete pod tym varenym tukom?

jinak, pokud teda wiki nekeca tak se lecitin pri ziskavani zahriva na 70-90C.

tak teda nevim, no.
Ajatolah politicke nekorektnosti od dob, kdy jeste nebylo nutne byt korektni ani v nicem jinem
Indy
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6759
Registrován: pon bře 3, 2008 17:27
Bydliště: Brno, Zlin

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » ned pro 14, 2014 17:38

dudy píše:No tak to potěš koště.

Indy píše:puvod lidstva bysme teda meli, celkem perla. asi nejaky lepsi americti vedci.

je celkem jedno odkud jsem to zkopíroval, hlavní věc je ta, že to sedí, genom evropana je už ňáký čas znám
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Jedlo na turach

Příspěvekod fps » ned pro 14, 2014 17:47

Indy píše:"Už při ohřátí na 50°Celsia ztrácí lecitin účinek a působí škodlivě na srdce, podobně jako vařený tuk." - co presne si Kefalin predstavujete pod tym varenym tukom?

jinak, pokud teda wiki nekeca tak se lecitin pri ziskavani zahriva na 70-90C.

tak teda nevim, no.

to já taky nevím, nejsem chemik, ale dle mě uvařit vějičko s Lecitinem, je něco úplně jiného než "Surový olej, jako výchozí látka, obsahuje asi 2% lecitinu, je zahříván v nádržích na 70 – 90 °C a s 1 – 4% vody intenzivně smíchán. Při tomto postupu se vysráží lecitin do podoby rosolovité hmoty, která se od oleje odděluje ve speciálních odlučovačích."
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

PředchozíDalší

Zpět na Treking