Zateplene bundy, perove i synteticke

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod pavproch » pon lis 17, 2014 20:20

:mrgreen:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod apuka » úte lis 18, 2014 7:58

flubertn: Moje zkusenost je takova, ze na nohou membranove boty v zime zabezpeci vyssi pocit teploty jako bez membrany. Odev je vsak trochu neco jineho, hlavne zateplena. Tam taky mas v suchem pocasi a kdyz se nepotis lepsi pocit - ale jenom do doby, kym se nezacnes potit. Ponekud problematicke je, ze membrana by sice mela odvadet vlhkost ven, ale kdyz je pod svrchni latkou, tak je v mrazu "promrzla" (ta vnitrni izolacni vypln funguje jako izolace i pro teplo zevnitr) a ta para se v mrazu nedokaze dostatecne odparovat. Tudiz se nekde "skladuje" a muze lehce nastat situace, kterou popisuje mike. Obzvlaste, kdyz nekde budes stat, resp. vrchni casti tela malo hybat. Na druhe strane mam zkusenost, ze samotna membrana lepe odrazi zpatky telesne teplo jako vetsina jinych latek - ale to teplo si musis sam vytvorit a jak jsem psal, izolace vetsinu tepla "zachyti". Navic je prakticky neprofukava.
Tyto same procesy nastavaji i v obuvi, tam (hlavne v kozene) je vsak situace ponekud jina v tom, ze membrana je vrstva nejblizsi noze, takze je relativne "v teple" a vhkost odvede - ta se bude "srazet" ve svrchni vrstve, napr. kuzi, navic neni tam izolace a bota se neustale hybe a prohriva se vnitrnim teplem. Je pravda, ze kdyz se zastavis, velice rychle zacnes v GTX bote pocitovat chlad.
Ja v zime pouzivam jak Gelanotsovou bundu s Polartecovou vlozkou - tu spise tak do -10 a do prace - tak i normalni nemembranovou zateplenou bundu - tu v nizsi teplote a vetsinou do hor i pod 0. A mne osobne mnohem vice vyhovuje "cibulove" oblekani - neumim si napr. predstavit, jak mike zipem reguluje teplotu, kdyz se zacne potit na zadech pod batohem nebo napr. na rukou; stejne tak asi ve vetru ale chladu, kdyby mi bylo teplo a rozevrel bych zip, bych chytnul zapal plic... ja proste musim mit hrudnik a krk v teplu, stejne tak ledviny (takze bez batohu ani otevreni zipu zespod neni to prave orechove.
Ale ze co vyhovuje Tobe, to Ti tady nikdo nerekne, musis si najit svuj zpusob.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod dudy » úte lis 18, 2014 8:47

Asi sem divnej, ale já to dělám v zimě stejně jako v létě.
T.j. dyž je slušně tak šlapu v prodyšný izolačce a když začnou padat mokrý sračky tak si vezmu membránovku, co jí mám v pinglu.
Akorát teda že v létě tahám lehoučkou micinu z Membrain Strata bo NeoShell a v zimě NeoShellku, popř. GTX SS, nebo DryTech Premium.
Ale principielně to má blíž k tý Pavprochově zelenině.
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod fps » úte lis 18, 2014 12:08

flubertn píše:čo teda hovoríte na http://www.etilak.cz/produkt/cz/101/svalbard-cvt-bunda/

Windstopper je málo prodyšný, do města, a nebo na nenáročné procházky to ještě jde, ale na náročnější turistiku to nestíhá dýchat, Tilak Svalbard jsem zkoušel v krámu, je to už dost zateplená bunda, mam Tilak Ketil který ma Climashield® Apex 67 g/m2, a na náročnější turistiku to je už dost teplá bunda i když je -10°C, ale do města je dobrá, u Tilak Svalbard bych to viděl na cca Climashield® Apex 100 g/m2, a taky to mají na stránkách Hanibal http://www.hanibal.cz/panske-obleceni/b ... #parametry
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Chmeld4 » úte lis 18, 2014 13:25

imho: Nechci vám do toho kecat, ale nezdá se vám Tilak na město a občas vycházku do lesa trošku OP ? Chápu že flubertn chce kvalitu a výdrž, ale při takovémhle běžném používání bych snad ani na takové top produkty nemířil.

Jinak stejně jako asi většina bych řešil odděleně vrstvu zateplovací a svrchní.
Independence is a state of mind.
Uživatelský avatar
Chmeld4
účastník
účastník
 
Příspěvky: 772
Registrován: pát dub 13, 2012 10:05
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Simi » úte lis 18, 2014 13:42

Taky se musim pridat k taboru cibularu, kteri vetsinou oddeluji zateplovaci a svrchni vrstvu. Uz parkrat jsme se tu s Mikem dohadovali o jeho systemu. Ten z mych zkusenosti nefunguje u hodne topicich a poticich jedincu - napr u me. ;) System tricko a tepla bunda je na jednu stranu fajn, ale pro me tak jedine na nenarocnou zimni vychazku.
Simi
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1247
Registrován: čtv zář 9, 2004 15:01
Bydliště: Praha

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Simi » úte lis 18, 2014 13:47

mike píše:Idealni by byla membrana tak pod kolena, kde by vlastne fungovala jako navleky.

To mas recht. Nicmene tohle vicemene simuluji moje DA Culoir. Maji membranovy ss na zadku, pak na spodku nohavic az na kolena. Jinak jsou z nemebranoveho ss. Pro moje zimni potreby naprosto idealni. Az doslouzi, jdu do nich znova...
Simi
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1247
Registrován: čtv zář 9, 2004 15:01
Bydliště: Praha

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » úte lis 18, 2014 17:34

apuka píše:...neumim si napr. predstavit, jak mike zipem reguluje teplotu, kdyz se zacne potit na zadech pod batohem nebo napr. na rukou;

Na zadech se potim pod batohem vzdy a vsude. Na rukou mi pot vadi mnohem vic v membranovce, zvlast na hole telo, jelikoz v rukavech kondenzuje, steka dolu a je to fakt neprijemne. V triku s dlouhym rukavem je to o neco lepsi, ale v zateplene bunde je to nejlepsi, tam mi to vubec nevadi. Maximalne povolim nebo stahnu konce rukavu.

Zipem reguluju teplotu celeho tela tj. abych se neprehrival. Zateplena bunda se jinak reguluje celkem sama. Jednak pot projde pres ni jako para, proto musi byt hodne prodysna a jednak se vyfoukne ven pri pohybu, bunda musi byt volnejsi. Jelikoz mam jen dve vrtsvy a prvni je odparovaci, nema se pot kde zachytit a vyfoukne se otevrenym zipem, konci rukavu nebo spodem. Mikroklima vevnitr je o dost sussi bez pri cibuli a o to jde. Nikdy, zduraznuju nikdy, se mi nestalo, ze by byla dobra zateplena bunda zevnitr vlhka. Stava se to jen u spatne prodysnych.

apuka píše:stejne tak asi ve vetru ale chladu, kdyby mi bylo teplo a rozevrel bych zip, bych chytnul zapal plic... ja proste musim mit hrudnik a krk v teplu, ...

Ano, tohle je showstopper. Ja mam bundu mnohdy otevrenou az k bederaku a nijak mi to nevadi. Blbe je, kdyz snezi a fouka proti, pak mam na hrudi mokrou skvrnu, jelikoz snih na tricku samozrejme taje (z bundy se sesype). Celkem to ale nevadi, je to soucast regulace. Zip posouvam uplne automaticky, ani o tom nevim, takze mam porad optimalni podminky. Delam to i na vetrovce.

Kazdy jsme jiny, ja naopak nesnasim trika s uzkym krkem, jelikoz je mi v nich horko prave proto, ze tam neni prostor na regulaci. A satek na krk davam az kdyz je opravdu extra kosa nebo hodne fouka.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » úte lis 18, 2014 17:47

Simi píše:Uz parkrat jsme se tu s Mikem dohadovali o jeho systemu. Ten z mych zkusenosti nefunguje u hodne topicich a poticich jedincu - napr u me. ;)

Jj, uz jsme se shodli, ze se neshodnem, takze jen podotykam, ze jsem taky hodne topici a potici se jedinec ;-)

Simi píše:System tricko a tepla bunda je na jednu stranu fajn, ale pro me tak jedine na nenarocnou zimni vychazku.

To je IMO jen spatna volba bundy (mas moc teplou) a mozna i vrstvy na telo, ale presvedcovat te nebudu ;-)

Simi píše:Nicmene tohle vicemene simuluji moje DA Culoir. Maji membranovy ss na zadku, pak na spodku nohavic az na kolena. Jinak jsou z nemebranoveho ss.

Kdyby byly aspon trochu zateplene tj. 40 g/m^2 Primaloftu, tak bych je zkusil... Membrana na zadku vypada prakticky, ale nemas pak v tech mistech vlhko?
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » úte lis 18, 2014 17:55

fps píše:Tilak Svalbard jsem zkoušel v krámu, je to už dost zateplená bunda, mam Tilak Ketil který ma Climashield® Apex 67 g/m2, a na náročnější turistiku to je už dost teplá bunda i když je -10°C, ale do města je dobrá, u Tilak Svalbard bych to viděl na cca Climashield® Apex 100 g/m2, a taky to mají na stránkách Hanibal http://www.hanibal.cz/panske-obleceni/b ... #parametry

Mne prijde 100 g/m^2 na bundu optimalni, mam to tak a min bych nechtel. Vic taky ne, 133 uz je moc. Ono dost zalezi na prvni vrstve, kdyz je moc tepla, tak to nefunguje, tepla ma byt bunda. Treba kombinaci PWS a zateplene bundy si nedovedu moc predstavit, mozna tak do -30 a niz. Do mesta na zimu mi nejlip vyhovuje kombinace IB merino trika (150) s kratkym rukavem + 100 g/m^2 Primaloftu. Naprosty komfort ve velkem rozsahu teplot.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod flubertn » úte lis 18, 2014 22:45

:? tak a teraz som z toho jeleň. Zrejme najlepšie spavím ked behnem do obchodu kde maju Tilak a jednoducho niečo kúpim. :-) Chystám sa do Zlína (nejake vybavovačky) mali by tam byť 2 predajne tak sa poobzerám. Gore text chcem preto lebo pred rokom som kúpil moje prvé GTX tenisky a som s nimi max spokojný. Noha sa mi potí omnoho menej ako v bežných teniskách a navyše nikdy nepremokli. Ďakujem všetkým.
flubertn
nováček
nováček
 
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 17, 2014 12:19

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » úte lis 18, 2014 22:53

:D povedlo se :twisted:

Pouceni by melo byt, ze neexistuje jediny spravny zpusob a ze je jen na tobe, abys prisel na to, co je nejlepsi pro tebe. Chce to cas, zkusenosti a neco to stoji. Napoprve se to obvykle nepovede, ledaze bys mel opravdu stesti. Muze se ovsem povest najit neco celkem vyhovujiciho a pak je zas na tobe, jestli chces hledat dal nebo u toho zustat. Mam podezreni, ze vetsina lidi voli to druhe (a pak tvrdi, ze je to to nejlepsi, aniz by znali jine moznosti).
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Simi » stř lis 19, 2014 10:34

mike píše:Kdyby byly aspon trochu zateplene tj. 40 g/m^2 Primaloftu, tak bych je zkusil... Membrana na zadku vypada prakticky, ale nemas pak v tech mistech vlhko?

Ten SS je trochu zateplený takovým chlupem vevnitř. Kdyby měly být ještě teplejší, tak už si moc nedovedu představit se v nich hýbat. Takhle to považuji za téměř ideální. Schválně se na ně mrkni někde v obchodě.

Že by na zadku pod membránou bylo nějak vlhko si ani neuvědomuju. Je tedy fakt, že v zimě je vetšinou používám s tenoučkými podvlíkačkami (něco ala Moira mono nebo jak se to jmenuje). Každopádně ty membránový panely jsou podle mě umístěný přesně tam, kde je potřebuješ. Pokrývá mi to situace, kdy si na sníh klekneš nebo sedneš, případně jedeš po zadku. Víc toho nepotřebuju.
Simi
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1247
Registrován: čtv zář 9, 2004 15:01
Bydliště: Praha

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod fps » stř lis 19, 2014 14:53

někde jsem to tady loni už psal, možná ne tak podrobně, já zkusil na chození v zimě 133 g/m2 Sir Joseph Tumi, 100 g/m2 Warmpeace Halifax, 67 g/m2 Tilak Ketil, 60 g/m2 Warmpeace Uphill, pod tím jenom Coolmax 170 g/m2 triko dlouhý rukáv, u 133 g/m2 vedro i při cca -12°C, u 100 g/m2 vedro i při cca -9°C, u 67 g/m2 vedro při cca -6°C, zima při cca -12°C, u 60 g/m2 vedro při cca -4°C, zima při -10°C, ve všech těchto čtyřech bundách, mi bylo prvně vedro na ruce, a když jsem bundu rozepnul, tak mi byla zima tam kde byla bunda rozepnutá, ale ruce se potili, prvně kde mi byla zima, tak v místech okolo ramenních popruhu batohu, kde bunda ztratila loft, když mam na sobě Coolmax 200 g/m2 triko krátký rukáv + Coolmax 170 g/m2 triko dlouhý rukáv + Polartec Power Stretch, tak mi je cca stejně teplo (ne vedro) od cca -1°C, po cca -20°C, vedro na ruce mi není, Polartec Power Stretch při těchto teplotách prakticky vůbec nerozepínám, takže mi nikam netáhne ledoví vzduch, a ztráta loftu u Polartec Power Stretch pod batohem taky nehrozí, jediný problém nastává když začne hodně foukat a nebo sněžit, to ale řeší větrovka s DWR, nebo membránovka

P.S. tahle diskuse je už dost mimo téma " Výběr nepromokavé bundy", možná by si zasloužila i samostatné téma, je to dost zajímavé téma dvou odlišných způsobů oblékaní
Levně kupuješ, dvakrát kupuješ
Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit kupovat levné věci
Doufej v nejlepší, ale buď připraven na nejhorší
fps
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 7466
Registrován: úte zář 7, 2010 14:40

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod dudy » stř lis 19, 2014 15:09

fps píše:....tahle diskuse.....by si zasloužila i samostatné téma, je to dost zajímavé téma dvou odlišných způsobů oblékaní


A jak by se to menovalo?
Mike proti zbytku světa?
:mrgreen:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod apuka » stř lis 19, 2014 15:16

Banán nebo cibule?
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod Simi » stř lis 19, 2014 16:50

Hele banán nebo cibule je dobrý. :mrgreen: Určitě to oddělte.

Abych se trochu zastal Mika, tak by to nemělo být Mike proti zbytku světa. Musel bych k němu přihodit mého horského spolulezce, kterému by Mikův systém mohl vyhovovat, protože ten je schopný v zimě celý den(nástup, lezení, sestup) spokojeně vegetovat v kombinaci triko+rolák+flíska+windstopperka+goráčovka(tu si občas porozepne ;-)) Nebo vynechá jednu vrstvu, ale přidá péřovku a v rezepnuté i leze. :shock: Já bych se po pár výškových metrech rozpustil ve vlastní šťávě. Plus bych jim dal do party dalšího kámoše, který je schopný na běžkách ve slušném tempu bruslit v něčem jako 2 trika + tlustý rolák + membránovka #-o a ještě si libovat, že je mu příjemně teploučko.
Simi
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1247
Registrován: čtv zář 9, 2004 15:01
Bydliště: Praha

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 16:53

Tahle diskuse patri od zacatku do vlakna o zateplenych bundach, presunu ji tam. Nakonec, uz tam minimalne jednou byla.

Proc banan? :shock:

edit: hotovo, snad jsem presunul vsechno a nepresunul, co presunuto byt nemelo ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 17:43

Simi píše:Ten SS je trochu zateplený takovým chlupem vevnitř. Kdyby měly být ještě teplejší, tak už si moc nedovedu představit se v nich hýbat. Takhle to považuji za téměř ideální. Schválně se na ně mrkni někde v obchodě.

Fajn, kouknu. Zatepleny SS se ale chova jinak, nez normalni zatepleni. Klidne to muze mit stejnou vahu, ono tech 40 g/m^2 je jen takove tenke rouno, ale jedna vec je laminat a druha rouno mezi dvema latkami. Zatepleny membranovy SS mam (bundu) a nefunguje mi, uz ho vubec nepouzivam. Bud je mi v tom horko nebo zima a navic vlhko, protoze membrana.

Simi píše:Že by na zadku pod membránou bylo nějak vlhko si ani neuvědomuju. Je tedy fakt, že v zimě je vetšinou používám s tenoučkými podvlíkačkami (něco ala Moira mono nebo jak se to jmenuje). Každopádně ty membránový panely jsou podle mě umístěný přesně tam, kde je potřebuješ. Pokrývá mi to situace, kdy si na sníh klekneš nebo sedneš, případně jedeš po zadku. Víc toho nepotřebuju.

Jo, vypada to, ze u navrhu nekdo premyslel. Proto mne zajimaji. Akorat kdyz koukam sem, tak tam nic o membrane nepisou (nebo to nevidim). Ty mas urcite starsi verzi, ze by udelali zmenu?

No a jinak je pro mne cela pointa zateplenych kalhot v tom, ze nepotrebuju podvekacky. V tech co jsem mel nebyly potreba ani v -20 a izolace urcite nemela vic, nez 60 g/m^2, spis 40.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 17:56

Simi píše:Abych se trochu zastal Mika, tak by to nemělo být Mike proti zbytku světa. ...

Dekuji, nacelniku, ze ses mne zastal :twisted: (nedalo se odolat ;-))

Lidi jsou ruzni a verim tomu, ze nekterym muj zpusob nefunguje. Kdyz pise apuka, ze si nemuze rozepnout zip, protoze by hned onemocnel, tak je to pro nej nepouzitelne. Nebo kdyz je fps horko na ruce v rozepnute bunde. Verim ale tomu, ze spouste lidi by to fungovalo, jen by to museli nejdriv zkusit. Coz je mj. duvod, proc to sem pisu. Ona totiz cibule funguje, ne ze ne, jen minimalne mne funguje hur, nez minimalizace poctu vrstev. Problem vidim v tom, ze vyrobcum a zvlast prodejcum se podarilo presvedcit lidi (protoze cim vic vrstev, tim vic penez), ze cibule je jedina spravna moznost a vetsina lidi to proste vzala a dal nad tim nepremysli a nezkousi. Beru, ze treba fps to vyzkousel a nevyhovuje mu to. Ja jsem zas naopak zkousel cibuli a taky mi nevyhovuje. Teda, pouzitelna je, ale komfort je podstatne nizsi a ja si na komfort potrpim ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Výběr nepromokavé bundy

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 18:33

fps píše:někde jsem to tady loni už psal, možná ne tak podrobně, já zkusil na chození v zimě 133 g/m2 Sir Joseph Tumi, 100 g/m2 Warmpeace Halifax, 67 g/m2 Tilak Ketil, 60 g/m2 Warmpeace Uphill, pod tím jenom Coolmax 170 g/m2 triko dlouhý rukáv, u 133 g/m2 vedro i při cca -12°C, u 100 g/m2 vedro i při cca -9°C, u 67 g/m2 vedro při cca -6°C, zima při cca -12°C, u 60 g/m2 vedro při cca -4°C, zima při -10°C, ve všech těchto čtyřech bundách, mi bylo prvně vedro na ruce, a když jsem bundu rozepnul, tak mi byla zima tam kde byla bunda rozepnutá, ale ruce se potili...

No vidis a ja jsem dneska chodil po meste v asi +6 v primaloftce se 100 g/m^2 a pod tim IB 150 triko s kratkym. Bundu jsem mel castecne rozepnutou a bylo mi akorat. Kdyby bylo -5, tak mam na sobe to same, jen trochu vic zapnu zip.

Coolmax mi neprijde jako dobra prvni vrstva pod zateplenou bundu. Funguje celkem dobre, kdyz je primo na nem neco dalsiho, merino nebo PWS, ale sam o sobe aspon mne ne. Zkousel jsem ho nosit v lete samostatne a bud mi bylo horko nebo zima, strasne uzky rozsah teplot. PowerDry mi funguje mnohem lip, ten ma naopak rozsah teplot velky. No a pod zateplenou bundou je to trochu podobne, jako bez niceho, mezi trickem a bundou je vzduch, ktery vyrovnava teploty, ale kdyz Coolmax chladi telo, tak se nedivim, ze to neni nic moc. Prvni vrstva je v tomhle pripade hodne dulezita.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod air2 » stř lis 19, 2014 20:52

Máte někdo zkušenosti s péřovkama z Decathlonu - Quechua? Sorry, jestli to tu už někde bylo, tohle vlákno už je příliš dlouhé, aby se v něm dalo orientovat.
http://www.decathlon.cz/panska-bunda-bi ... 17725.html
http://www.decathlon.cz/panska-bunda-fo ... 17908.html
Jako bunda na večerní pobíhání kolem stanu dobré ne?

Jinak k Vašemu tématu - taky preferuju systém jako má Mike. Mě 4 vrstvy triček prostě moc nezabírají a když se zastavím, je mi hned zima (i přes WS SS). Se syntetickou vnější bundou je to ve větším klidu. Myslím si, že ta synteticky zateplená bunda naakumuluje více tepla, které udrží i po zastavení a v průběhu pohybu dokáže díky řídké a vzdušné syntetické izolaci a zpravidla lehkému vnějšímu materiálu dobře odbourávat vlhkost, aniž by se vsakovala jako u X vrstev triček (ty mě pak naopak v chladu vždycky studí).
air2
účastník
účastník
 
Příspěvky: 583
Registrován: ned lis 22, 2009 23:22
Bydliště: Klimkovice

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 21:17

Taky to tak nejak vidim. Obcas propotim triko, kdyz jdu do kopce, ale nahore zatahnu zip a velmi rychle uschnu. A kdyz jsem hodne mokry a potrebuju zastavit na delsi dobu, prihodim jako druhou vrstvu tenke (~150) merino, ktere vytahne vodu z prvni vrstvy, takze telo je v suchu, a pak ji odpari pres bundu. Ta kombinace (PowerDry + merino) funguje skvele i pri pohybu, ale uz je dost tepla, takze musi byt pod -5.

Ad Quechua: na prvni pohled nevypadaji spatne, ale byt tebou, tak si je poradne osaham. Nepisou, co je tam za peri a 85/15 neni uplne obvykle, takze to mozna bude neco horsiho (500 cuin?). Taky mne trochu zarazi tohle:
Peří pochází z čínských kachen, které nebyly chovány za účelem výroby péřových produktů.

Nejak mi unika, co tim chteli rict. Jakoze to peri je odpad po pekingskych kachnach? :-k
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod scinkk » stř lis 19, 2014 21:24

Mam lehkou Quechua vestu a dost z toho to peri leze, takze bych se spise vyhnul tem hodne lehkym bundam. Nejaky bundy jsem tam nedavno osahaval, nevim, ktera to byla, nejspis ta s 95 g peri, pac tam moc velky loft nelze ocekavat.

Ja chci tuto zimu zkusit kombinaci hodne teple fleecky a tu pretahnout vetrovkou pokud bude treba. Primaloftka se mi moc neosvedcila, tak zkusim jit touto cestou a uvidim, zalezi jake teploty letosni zima nabidne :)
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 21:56

Mel bys videl, jak se dokaze nafouknout ma super UL perovka s 50 gramy peri :) 900 cuin je fakt znat, bal jsem se, ze peri bude malo a byl jsem prijemne prekvapen.

Proc myslis, ze ti bude fliska fungovat lip, nez primaloftka? V principu je to podobne, ale fliska ma (asi ve vsem) horsi vlastnosti. Kdyz uz tak PWS.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod pavproch » stř lis 19, 2014 22:00

mike against the universe... :mrgreen:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod scinkk » stř lis 19, 2014 22:15

mike: hlavne v ramci prodysnosti, pac si budu moci vybrat, zda a kdy to pretahnu mene prodysnou vrstvou, ktere ma primaloftka dve. Rekl bych ze oblecenim vetrovky pre flisku se zvysi komfort o nekolik stupnu, ostatne to mam vyzkousene. PWS nosim, ale mam spise tenci gramaz, do nakych 5 C kor s vetrovkou v pohode, tak bych poridil neco na ty nizsi teploty. Bud nejkou o poznani silnejsi PWS nebo nejakou ala thermal pro high loft (ktera by mohla pod vetrovkou fungovat jeste lepe co se izolace tyce). Vaha bude vyssi, ale pocitam s tim, ze kdyz uz ji vemu, budu ji mit celou dobu na sobe a snad to ta prodysnost vykompenzuje k me spokojenosti. A do zalohy muzu vzit tu lehkou perovou vestu. Pokud se to neosvedci tak me to moc trapit nebude, vetrovku potrebuji tak jako tak a tepla fliska se taky neztrati :) Je to jeden z duvodu proc jsem posledni dobu dost resil tu prodysnost vetrovek.
Naposledy upravil scinkk dne stř lis 19, 2014 22:17, celkově upraveno 1
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 22:16

@pp: :mrgreen: v poho, jsem zvykly :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mike » stř lis 19, 2014 22:36

@scinkk: vetrovkou urcite flisku vylepsis, jelikoz jeden z problemu je, ze neni odolna proti vetru, ale prijde mi, ze takhle simulujes primaloftku horsim zpusobem ;-) Prodysnost by mela vyjit plus/minus nastejno s dobrou primaloftkou, jestli mas malo prodysnou, tak se nedivim, ze ti nevyhovuje (tvrdim celou dobu, ze primaloftka musi byt maximalne prodysna, vlastne zateplena vetrovka).

BTW:
scinkk píše:a tepla fliska se taky neztrati

To jsem si taky myslel a jedna fliska mi visi uz dlouhe roky nepouzivana ve skrini ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49287
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27
User is Online!

Re: Zateplene bundy, perove i synteticke

Příspěvekod mitau » stř lis 19, 2014 22:49

O tu bundu s kapucou jsem se zajímal - prý tam je peří 660cuin.
Nebaví tě stostránková témata, kde je někde zmíněná odpověď na tvoji otázku? Nepromokavé bundy - shrnutí, Batohy 40-45l - shrnutí, Karimatky - shrnutí
mitau
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1215
Registrován: ned říj 9, 2011 10:56

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení