Větrovky

zkušenosti, rady, dotazy

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » úte říj 7, 2014 15:04

Moment, nedelejte zmatky. Uz jsme si snad ujasnili, ze Quantum je na tom nejhur, v podstate nepouzitelne:
scinkk píše:Co se Pertexu tyce, tak podle nej je u vsech prodysnost okolo 10 CFM - nejprodysnejsi by mel equlibrium, ale zrejme ne o moc vice nez classic a microlight. Nejhure je Quantum a Quantum GL kde udaval tusim jen 0,5 CFM.


@vK: diky, sice to nejsou absolutni cisla, ale aspon mame porovnani. Zarazi mne akorat ten Pertex Microlight, ale vysledek bohuzel dost ovlivnuje DWR ( k horsimu), takze vyse uvedene je asi nejlepsi moznost a v praxi je potreba vyzkouset konkretni kus obleceni, jestli nahodou prodysnost neni horsi, nez by mela byt...
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » úte říj 7, 2014 15:22

wawrik píše:Ako som sa dočítal (strašne sa mi nechce ňúrať po tých anglických fórach), Quantum je na tom s priedušnosťou plus/mínus rovnako, ako najlepšie konkurenčné neprefúkavé tkaniny.

Neni, viz vyse, naopak je na tom hodne spatne. Navic i na fotce vypada slizce a nejspis se bude lepit na kuzi. Tady myslim UL prebiji pouzitelnost.

wawrik píše:Blbé je, že s vetrovkami nemám vôbec žiadnu skúsenosť, a či mi to naozaj bude vyhovovať nezistím, kým nejakú nekúpim

Njn, musis si holt ujasnit, na co ji vlastne chces. Jak ji pouzivam ja jsi videl, ale jsem fyzicky uplne jiny typ a co funguje mne, nemusi tobe.

wawrik píše:Inak mi na tých vetrovkách vo všeobecnosti chýbajú nejaké vrecká...

Kapsy mi prijdou na vetrovce jako zbytecnost, jen pridavaji material a tudiz vahu a objem. Zatim jsem dosel k tomu, ze idealni vetrovka pro mne by mela byt naprosto minimalisticka. Jedna kapsa, do ktere se da sbalit, bez kapuce a celorozpinaci. V podstate takova funkcni kosile, kterou na sebe hodim, kdyz je mi v tricku chladno a kterou muzu mit na sobe cely den a teplotu reguluju akorat zipem.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod wawrik » úte říj 7, 2014 15:30

mike píše:Kapsy mi prijdou na vetrovce jako zbytecnost... Jedna kapsa, do ktere se da sbalit
Éééé... si si istý, že ja si mám ujasniť, čo chcem? :D
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » úte říj 7, 2014 15:51

Kdyz uz jsem u toho, tak napisu jak jsem k te idealni vetrovce pro sebe dosel. Na zaklade zkusenosti s klasickym anorakem od Warmpeace koupenym asi pred 16 lety. Kdy nic jineho nebylo, a tak bylo jednoduche rozhodovani.

- prodysnost je zakladni pozadavek. Musi byt minimalne stejna, ale radej o neco lepsi. Protoze Pertex Classic mi ve vetsine pripadu staci, ale jednou za cas se stane, ze mam hole ruce pod rukavy vlhke.

- celorozpinaci. Vetsinou reguluju teplotu zipem a ten je u anoraku kratky. Kdyz je chladneji, tak to staci, ale u hranicni teploty kdy uz je v tricku zima a ve vetrovce zas teplo bych ocenil delsi, mohl bych na sebe brat vetrovku o neco driv a necekat, az poradne vychladnu.

- sbalitelna do kapsy. Pertexovy pytlicek nosim v kapse anoraku a je zazrak, ze jsem ho za tu dobu jeste neztratil. Nekolikrat mel namale. Kapsa se obvykle ztratit neda.

- bez kapuce. Nejspis by mi stacily prsty na rukach, abych spocital, kolikrat jsem kapuci za tech 16 let pouzil. Nemam kapuce rad a pouzivam ji jen na membranovce, kdyz prsi. Proti vetru si radej dam na hlavu Buff satek. Hodila se jen v extremnim ledovem vetru kdysi na Fatre, kdy jsem mel na hlave dva satky a nestacilo to (od te doby nosim kuklu).

- bez kapes (krome te na sbaleni). Material je tenky a poddajny a cokoliv v kapsach je znat.

- DWR. Nemam, v te dobe jeste nebyla a obcas by se hodila. Protoze Pertex bez ni je vodeodolny asi jako toaletak. Necekam zadny zazrak, ale proti mrholeni nebo velmi slabemu desti by snad stacit mohla. Chodim v tom i tak, ale vetrovka velmi rychle navlha. Nesmi ovsem vyrazne snizit prodysnost.

- vaha. Ma vetrovka ma 160 gramu a to mi prijde v pohode, dost malo na to, abych ji s sebou mohl mit porad. Nova by nemela byt o moc tezsi, ale nejakych 200 g je v pohode. Rozhodne nehodlam setrit na vaze na ukor prodysnosti.

- stahovani dole. To by mela byt samozrejmost.

- gumicka na konci rukavu. Muze byt i suchac, ale prijde mi to zbytecne a malo minimalisticke. Gumicka mi uplne staci, obcas si rukavy vyhrnu.

- barva. Nejaka neutralni, ani ne moc tmava (kvuli slunci) ani svetla (kvuli spine). Idealne nejaka stredne modra nebo seda, ale daji se i jine.

Zatim mi vychazi nejlip Pertex Equilibrium a Westcomb Nomad, ale chtelo by to nejdriv vyzkouset (jestli se mi tam vejde bricho... :? :twisted:). Dalsi tipy odpovidajici pozadavkum vyse vitany.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » úte říj 7, 2014 15:53

wawrik píše:Éééé... si si istý, že ja si mám ujasniť, čo chcem? :D

Njn, psal jsem podrobnosti a ujasneni v mezicase ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod aksam » úte říj 7, 2014 17:32

koukal jsem, že v hudy mají výše uvedený squamish od arcteryxe, akorát ve verzi s kapucí.....http://www.hudy.cz/bundy_panske/arctery ... -blue.html
Naposledy upravil mike dne úte říj 7, 2014 17:52, celkově upraveno 1
Důvod: opraven link
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » úte říj 7, 2014 17:55

Jo, ale to uz je verze 2014 a ta uz pry neni tak dobra. Horsi material, slabsi DWR a prilis vysoka prodysnost*, takze uz nechrani dost pred vetrem. Za vyzkouseni a osahani ale asi stoji.

* pisou tam, ze pri prodysnosti nad 35 CFM uz clovek nepociti zlepseni, ale pociti mensi vetruodolnost. Takze 35 ma byt optimalni.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod scinkk » úte říj 7, 2014 19:22

Jeste jsem vcera vecer neco precetl a dam sem jeste aktualizovany vycet toho co jsem pochytil. Berte v potaz moznost desinformace ci spatne interpretace, jak z me strany, tak z mozne strany diskutujicich, vse vychazi z BPL fora. Pravdepododobne to postupne jeste aktualizuji, neb se v tom sam obcas ztracim.

1) Pertex

Quantum GL - 0,5 CFM (RN: Pertex GL fabric and it was even worse at .53 CFM)

Quantum 0,5-2 CFM (ale zda se, ze zde muze byt nejvetsi variabilita "ruznych quantum")

Classic 3-10CFM (RN: I measured the older Pertex Classic fabric and it was 3 CFM - nekde ale udaval 10 CFM obecne pro Pertex

Microlight - 15-20 CFM (RN:The body of this windshirt uses Pertex Microlight which I tested 15.59 CFM - Montane Lite-Speed - vyrobce udava 3 CFM)

Equlibrium 30-50CFM (Dave C:If you create an arbitrary scale of air permeability with a Boreas at 10 and a Houdini/Cirrus at 1, the RAB Alpine (equilibrium) would be 6.5 and the BD Alpine Start 4 (Schoeller)

pro info: Nejlepsi porezni membrany - max 0,53 CFM
Pertex ma tu vyhodu, ze ho pouziva vice vyrobcu, tudiz lze alepon teoreticky neco ocekavat, nez u "neznamych" textilii.

2) Proc muze byt bod 1 k nicemu
Pertex se (ci alespon v minulosti) i v ramci typu mohl vyskytovat ve vice variantach (gramaz)

Vetsina vyrobku na nejakou DWR vrstvu, ta z principu snizuje prodysnost a zvysuje vetruodolnost, takze stejny material muze byt jinak prodysny u ruznych vyrobku. DWR vrstva, jak je nam znamo, muze dost rychle degradovat.
V ramci testovani bylo u nove bundy z Pertex EQ (RAB Alpine) namerena honodta okolo 70 CFM u pouzite pak namereno 111 CFM (to se tyka bundy, jez testoval dotycny pres kavove filtry a ta RABka byla dle nej srovnatelna s jednim filtrem)

Je to asi taky duvod, proc se obcas vyskytnou prispevky dvou autoru, kteri maji dve stejne bundy (modely) a maji opacny nazor na prodysnost zkousenou pomoci prodychnuti

3) RN udava hodnotu pro kvalitni vetrovku okolo 35 CFM, kde muze byt vyvzeny pomer prodysnosti a vetruodolnosti. Ale je to individulani, nekdo muze mit pozadavek na vyssi prodysnost.

4) Par tipu na vetrovky (nonPertex)
Patagonia Houdini - drive zajimava vetrovka s dobrymi parametry - posledni roky ale byl zmenen material a nyni ji lze ignorovat (jak dle testu tak zkusenosti majitelu)

RAB Boreas Pull-On
70 CFM Hodne oblibena bunda na BPL - cenena predevsim prodysnosti - nema zadnou DWR upravu a bude asi trochu teplejsi nez klasicke vetrovky (?).

BD The Alpine Start Hoody
66 CFM - taky dobre hodnocena bunda, ale dost lidi ma problem se strihem, predevsim je hodne uzka kolem krku. U nas ji prodava Rokac.

Squamish Hoody -
53 CFM (2014) opet zajimava bunda, ktera bohuzel take trpi tim, ze ruzne roky byl pouzit jiny material, pricemz dle testu ten nezjimavejsi byl pouzit pro model 2013.
Zde tabulka (btw na BPL je letosni vlakno o tom, jak sehnat lonsky model :)

Tady je tabulka namerenych parametru:

Obrázek

Je tam tedy jeste ta RAB alpine z pertex EQ - dulezite je ze je testovana pouzita (tusim, ze bylo psano asi 20-25 pouziti pri lyzovani)

Jsou tam jeste dve hodne zajimave bundy, MEC RD a Wild Things Epic, ktere by slo povazovat za viteze, diky dobre kombinaci prodysnosti a vodeodolnosti. Ty ale u nas nesezeneme :) Pak nasleduje Pertex EQ.

Asi nejzajimavejsi a nejaktualnejsi je toto tento topic, kde se snad jeste casem obejvi test dalsich modelu.

jeste par udaju od RN
Polartec classic fleece - 254 CFM
2010 Marmot DriClime = 24.25 CFM

Polartec Powershield 8 – 16 CFM Perforated Membrane
Polartec Windpro 60 CFM
200 wt Fleece 200 CFM


ted jsem nasel jeste jednu tabulkukde porvnava RN i plastova/nylonova tricka - ta muzou mit mezi 50-100CFM - coz asi potvrzuje, ze v techto hodnotach uz vetrovka nemusi uspokojit vetruodolnosti.

ha tak nakonec jeste objeven tento uzitecny soupis - zrejme vse co kdy RN na foru publikoval
Naposledy upravil scinkk dne stř říj 8, 2014 12:02, celkově upraveno 5
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » úte říj 7, 2014 20:07

Hmm... chtelo by to nejakou Euronormu jako u spacaku :twisted: Zatim mi z toho vyplyva, ze Quantum/GL nebrat, jelikoz ma priblizne stejnou prodysnost, jako eVENT (0.5 CFM) a ta mi rozhodne nestaci. Navic by vetrovka ztratila smysl, to bych mohl chodit rovnou v membranovce, stejne ji mam s sebou.

Dal to vypada ze Classic <= Microlight < Equlibrium a ty jsou teda vsechny pouzitelne. Otazka je, jestli Equlibrium uz nebude prodysne moc tj. malo vetruodolne. Tohle asi bude individualni a nezbude, nez vyzkouset.

Zajimave je taky tohle:
scinkk píše:Polartec classic fleece - 254 CFM

Protoze mam vyzkouseno, ze vetruodolnost fleece je naprosto nedostatecna (PWS je neco jineho, tam je mnohem lepsi).
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod wawrik » úte říj 7, 2014 20:13

scinkk: Dík za veľmi použiteľný súhrn :prayer:

scinkk píše:BD The Alpine Start Hoody
66 CFM - taky dobre hodnocena bunda, ale dost lidi ma problem se strihem, predevsim je hodne uzka kolem krku. U nas ji prodava Rokac.
Tak to bude bunda špeciálne pre mňa. Rokáč je Rock Point?
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: Větrovky

Příspěvekod scinkk » úte říj 7, 2014 20:31

Jeste to prubezne doplnuji, takze v tom mozna bude postupne bordel :) Doplnil sjem srovnavacku s platovejma trickama

mike:
u toho EQ se jeste snazim dohledat, jestli tam neni mereni od RN, zatim jen tech 111 u pouzity bundy, nejsem si jist zda jsem tech 70CFM z neceho blbe nepochopil, mozna by to mohlo byt tech idealnich cca 40 :)

Jinak souhlasim vcetne tveho predesleho prispevku o idealni vetrovce, sam mam v hledacku tu Nomad. Oproti Crest se mi i libi dve klasicke kapsy, obcas je dobre mit kam strcit ruce, ne vzdy mam s sebou rukavice a nekdy muze studeny vitr prekvapit :) ale obsel bych se bez kapes

Snazil jsme se nekde zjistit CFM u PWS ale zatim se nepodarilo, jeste to zkusim primo na tom foru - ja bych to odhadoval tak na 150-200 CFM ale nevim zda to PWS taky nema ruzne gramaze, mam jen jednu mikinu.

wawrik: jo Rockpoint tady je recenze - podle namerenych parametru by to mohla byt jedna z nejlepsich vetrovek u nas dostupna - mozna na ni zkusim nekde juknout
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » úte říj 7, 2014 21:22

Hmm, puvodne jsem si nevsiml, ze Nomad ma kapsy... no asi bych je prezil ;-) Jak jsem uz psal jinde, jsou mi k nicemu, jelikoz budou pod bederakem.

PWS se delaji ruzne gramaze. Mikinu nemam, jen rukavice a kuklu (a ponozky) a oboji mi prijde vetruodolne celkem slusne, snad krome uraganu to staci vzdycky. Kukla je podstatne vetruodolnejsi, nez Buff satek a zvladla v pohode i hodne silny vitr v -15. Ale dycha se pres ni vyrazne lip, nez pres Classic Pertex, v podstate temer volne (coz je nutne, jelikoz se pres ni opravdu dycha). Takze muzes mit pravdu a v tom pripade by ani tech 111 u pouziteho Equlibria nevadilo. Pak by ale neodpovidala ta fliska, ale je mozne, ze jsem nemel na sobe original Polartec a to co jsem mel profouklo vic (ve vetru to bylo uplne nepouzitelne), uz je to davno.

BTW, skoro vsude pisou, ze Pertext Equlibrium je softshell. Pavprocha klepne :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Větrovky

Příspěvekod mvaldo » stř říj 8, 2014 6:02

ako robite tie testy priedusnosti a vodeodolnosti? :shock:
Uživatelský avatar
mvaldo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2135
Registrován: ned bře 8, 2009 19:14

Re: Větrovky

Příspěvekod dudy » stř říj 8, 2014 6:29

Měl bych pro dýchače takový tip.
Vemte plynovou masku, testovaným materiálem ucpěte vstup vzduchu hezky utáhněte a fuňte.
:twisted:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3963
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Větrovky

Příspěvekod scinkk » stř říj 8, 2014 9:06

mvaldo: nerobime - krademe je z jineho webu :) Jsou to testy od nekoho, kdo ma doma neco, cim to meri, rekneme laboratorne. Asi nejsou moc dulezite konkretni hodnoty, jelikoz metod mereni muze byt hodne a ruznych norem taky, ale jelikoz by proces mereni mel byt stejny, muzou byt zajimave rozdily cisel pro ruzne materialy.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Větrovky

Příspěvekod mvaldo » stř říj 8, 2014 9:27

bolo tu spomente dychanie, sprchovanie a kavove filtre ...
... a ja som z toho "oneeeeee", slusne povedane :D
Uživatelský avatar
mvaldo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2135
Registrován: ned bře 8, 2009 19:14

Re: Větrovky

Příspěvekod scinkk » stř říj 8, 2014 10:56

jo tak
takze nejjednodussi test - proste si das kus latky pres pusu a zkusis pres to dychat, bud to jde snadno nebo tezko a bude hrozit uduseni :) lip se to testuje asi nadechem pac vznikne podtlak. V podstate to ma smysl, pokud mas vic materialu, ktere chces porovnat.
Ja tim zjistil, ze mezi pertex classic a quantum je poznatelny rozdil.
na BPL se tomu testu rika darth vader :)

Muzes ten test prodychnuti porvnat s nekolika vrstvama kavovych filtru, abys to mohl nejak kvantifikovat. Teoreticky muzes z toho vyvodit pribliznou hodnotu CFM a porovnat s materialem, ktery doma nemas.

Sprchovani se asi resilo u membranovek, u vetrovek se tak nejak pocita s malou vodeodolnosti.
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Větrovky

Příspěvekod oodoow » stř říj 8, 2014 11:07

Hmm, tak s tím, že lehčí větrovky jsou spíš igelitky, jste mě moc nepotěšili. Zkoušel někdo ten test u OMM Smock? Podle váhy a toho trochu igelitového zjevu to bude asi taky méně prodyšné.
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3099
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Větrovky

Příspěvekod scinkk » stř říj 8, 2014 11:31

ano mam prave omm sonic smock - na behani bych ji teda spis nedoporucil

nevim zda to tu padlo ale Squamish se dela i bez kapuce
vaha 135 g - myslim ze to bdue muj favorit - mela by mit 53 CFM dle mereni RN
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Větrovky

Příspěvekod mvaldo » stř říj 8, 2014 12:50

fps píše: ... Direct Alpine Tornado doporučuji, mam jí sice jenmo cca rok, ale na turistice jí mam skoro stále na sobě ...

vetrovka je dost mechanicky odolna pod batohom?
Uživatelský avatar
mvaldo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 2135
Registrován: ned bře 8, 2009 19:14

Re: Větrovky

Příspěvekod oodoow » stř říj 8, 2014 13:42

@scinkk: dík za info, máš tu starší verzi z pertex quantum anebo tu novější z toho jejich point zero?
Nebuď horolezcem, buď horou. A pár jich zasyp lavinami. - Gary Snyder
Uživatelský avatar
oodoow
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3099
Registrován: stř říj 7, 2009 13:19
Bydliště: Olomouc

Re: Větrovky

Příspěvekod scinkk » stř říj 8, 2014 14:08

oodoow: aha tak ja mam tu strarsi/lonskou z quantum
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » stř říj 8, 2014 15:25

dudy píše:Měl bych pro dýchače takový tip.
Vemte plynovou masku, testovaným materiálem ucpěte vstup vzduchu hezky utáhněte a fuňte.

Rekl bych, ze pritisknuti pres pusu a nos ala Darth Vader vyjde uplne nastejno. Nevim jak ty, ale ja plynovou masku doma nemam ;-) Ale prijit do Hudy s plynovou maskou a cpat do ni bundy by mohl byt zajimavy happening :twisted:

Mimochodem, ten kavovy filtr se da natvarovat presne jako respirator ;-) Akorat si nejsem jisty, jestli maji vsechny +/- stejny odpor a jestli je to tedy pro porovnavani pouzitelne.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod aksam » stř říj 8, 2014 16:02

vyzkoušel jsem dnes v rockpointu Black diamond alpine start hoody, mají jen černou, což není úplně ideální barva, kolem krku je hodně úzká, asi bude problém s velikostma, mně xl všude sedělo v těle, rukávy, délka, ale krk je jakoby vsazený dovnitř a je to nepříjemné, v kabince jsem zkoušel přes ni dýchat a šlo to bez veliké námahy
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

Re: Větrovky

Příspěvekod dudy » stř říj 8, 2014 16:35

No fujtajxl.
Když si představim, že si koupim novou bundu, anichž bych tušil, kerej funič do ní nasmrkal.
Brrrr.
:twisted:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3963
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Větrovky

Příspěvekod mike » stř říj 8, 2014 16:36

Odted abys kupoval bundy jen pres Net :twisted:

Asi zalozime funici sekci 8)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49393
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Větrovky

Příspěvekod scinkk » stř říj 8, 2014 17:38

aksam: no to by souhlasilo s mnoha uzivateli, kterym proste ten strih nesedi a oznacuji ho za divny, predevsim tu uzkost kolem krku a tusim, ze nekdo psal ze je zbytecne volna pres pupek.
Na druhou stranu jeden uzivatel je s ni tak spokojen, ze si ji nechal jako jedinou ze tri jinych vetrovek :)
Super, ze si to zkousel profouknout, aspon to lehce potvrzuje ta namerena data :)

mike: tusim ze RN zkousel dve znacky tech filtu a byl mezi nimi rozdil asi 5 CFM - takze proto byly navrzeny ty filitry jako orientacni zkouska
MyFlickr - fotky ulovene cestou
Uživatelský avatar
scinkk
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3505
Registrován: pon dub 2, 2012 12:06

Re: Větrovky

Příspěvekod pavproch » stř říj 8, 2014 19:04

scinkk píše:aksam: no to by souhlasilo s mnoha uzivateli, kterym proste ten strih nesedi a oznacuji ho za divny, predevsim tu uzkost kolem krku a tusim, ze nekdo psal ze je zbytecne volna pres pupek.
Na druhou stranu jeden uzivatel je s ni tak spokojen, ze si ji nechal jako jedinou ze tri jinych vetrovek :)


Dlouhý úzký krk a pupek... to musí být ten, no ten, co volá domů... ítí... :mrgreen:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28279
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

Re: Větrovky

Příspěvekod wawrik » stř říj 8, 2014 19:36

aksam píše:vyzkoušel jsem dnes v rockpointu Black diamond alpine start hoody...
Je šušťavá alebo tichá?
Uživatelský avatar
wawrik
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4311
Registrován: pon úno 22, 2010 16:11

Re: Větrovky

Příspěvekod aksam » stř říj 8, 2014 20:29

řekl bych, že tichá
aksam
nadšenec
nadšenec
 
Příspěvky: 1241
Registrován: čtv srp 4, 2011 6:43

PředchozíDalší

Zpět na Oblečení