Psi stiznosti a zivot

o všem možném, co se zrovna nehodí do žádné jiné kategorie

Moderátoři: Moderátoři - veteráni, Moderátoři - nová krev

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » čtv kvě 29, 2014 17:30

Dekuji, ale dalsich ukazek fakt netreba, ta prvni byla naprosto presvedciva.

Jen abys pochopil, o cem je rec:
budo 18:10 píše:Stříkat pepřák na psa jen proto, že na kolemjdoucího zpoza plotu štěká - to může udělat jen blbeček.

mike 16:50 píše:Ano, pouziti pepraku v takove situaci je taky neprimerene. Vsak jsem taky psal, ze o tom jen uvazuju, ale peprak nemam. Je to uvazovani typu "ku*va, to je s*áč, nejradši bych ho zkopal do kuličky" jak psala ketrin.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod ita » čtv kvě 29, 2014 21:05

mike píše:Ve skutecnosti ma kocka vas ;-) Pratchettovu Nefalsovanou kocku asi znas, jestli ne, tak doporucuju.

Druha strana mince je, ze venkovni kocka ma obvykle mensi zivotnost. Prejede ji auto, sezere neco spatneho, zastreli ji myslivec... Ale i tak si myslim, ze si to uzije vic.


Jasně, že má, potvůrka :-) Kočky jsou prostě Osobnosti :-) přesto i ony umí být oddané. Znám, ale dosud jsem nečetla. Je na čase rozšířit obzory.
V průměru bude asi ta životnost kratší. Mám známou co takto chovala kočku, která se dožila 20 let. Nakonec ji museli utratit, ptže už neměla žádné zuby a vpodstatě by umřela hlady, jinak byla v pořádku. A navíc to máš jak s lidma. Radši se opotřebovat, než zrezivět.
... a neuvěřitelné se stalo skutkem.
Uživatelský avatar
ita
účastník
účastník
 
Příspěvky: 739
Registrován: ned črc 7, 2013 18:32
Bydliště: nízký jeseník

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » čtv kvě 29, 2014 21:50

ita píše:Jasně, že má, potvůrka :-) Kočky jsou prostě Osobnosti :-) přesto i ony umí být oddané.

To se prece nijak nevylucuje :)

ita píše:Znám, ale dosud jsem nečetla. Je na čase rozšířit obzory.

Jj, kdyz uz si vas vybrala venkovni kocka, tak je cas si doplnit vzdelani ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod ita » čtv kvě 29, 2014 22:03

mike píše:To se prece nijak nevylucuje :)

Však to jsem neřekla, ale ne každý tomu věří :-)
... a neuvěřitelné se stalo skutkem.
Uživatelský avatar
ita
účastník
účastník
 
Příspěvky: 739
Registrován: ned črc 7, 2013 18:32
Bydliště: nízký jeseník

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » čtv kvě 29, 2014 22:06

Jen ti, co poradne neznaji kocky ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod ita » čtv kvě 29, 2014 22:13

Áno 8)
... a neuvěřitelné se stalo skutkem.
Uživatelský avatar
ita
účastník
účastník
 
Příspěvky: 739
Registrován: ned črc 7, 2013 18:32
Bydliště: nízký jeseník

Re: Stížnost

Příspěvekod budo » sob kvě 31, 2014 7:57

mike píše:Je to uvazovani typu "ku*va, to je s*áč, nejradši bych ho zkopal do kuličky" jak psala ketrin.


Jojo, to stačí. Nepřekvapil's.

A ohledně tvýho opakovanýho tvrzení o tom, že někdo druhej něco nechápe - to samý platí i na tebe. Ale to ty si samozřejmě nepřipustíš. Nádhernou "ukázku nepochopení textu" jsi předvedl hned na začátku debaty o psech.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » sob kvě 31, 2014 23:16

Ne nekdo. Ty. Ostatni chapou a debata s nima byla uplne v pohode. Na vsem jsme se neshodli, ale to je normalni. Vyjasnili jsme si, jak to vidime z ruznych stran, ve vysledku mozna i trochu zkorigovali sve postoje. Protoze jsme se snazili navzajem pochopit. Zkus to nekdy taky, treba se ti otevrou nove obzory.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod dudy » ned čer 1, 2014 6:35

budo píše:dudy hýr - NAPROSTÁ SHODA ! =D>

budo píše:...... a až pak jsem našel, že to byl zas nějakej geniální dudyho příspěvek ... no, od té doby, co ho mám v ignoraci, tak jsem si už úplně odvykl čítat ty jeho způsoby ...

:((
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Stížnost

Příspěvekod budo » pon čer 2, 2014 7:03

miku nekdy by ses asi divil, jaky nazory ostatnich na tebe se ke mne obcas dostanou. Zajdi si k lekari.

dudy: z ignorace jsem te pred delsi dobou smazal, protoze nektery tvoje prispevky jsem si stejne cetl pro dokresleni situace a diky tomu jsem si vsiml, ze se tvuj styl komunikace tady trochu zmenil, nevadi mi a nemam dalsi duvod je necist.
Uživatelský avatar
budo
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 4034
Registrován: pát kvě 29, 2009 20:54

Re: Stížnost

Příspěvekod apuka » úte čer 3, 2014 8:36

Tak panove (a vyjimecne damy) jsem si precetl prispevky o psech a je mi z toho ponekud smutno....
Ja bych tak troska tise predpokladal, ze lidi, co chodi "outdoor", tj. do hor, do pustin, kde se velice lehce stane, ze se setkaji s nejakym stadem nebo osamelym statkem hlidanym psem budou alespon neco vedet o psech. Ze se nauci alespon uplne nejzakladnejsi rec tela psu. Asi jsem se mylil - asi je mnohem jednodussi vyuzit vlastni agresi, jak se naucit rozlisit psa, ktery utoci a chce napadnout (ted je jedno, proc) a psa, ktery jenom chce odradit, abys neporusoval jim strezene a chranene uzemi. A ze je mezi tim obrovsky rozdil - a dusledky mohou byt pro cloveka docela neprijemne.
Reknu na rovinu - kdyz pes na mne zautoci, ta se ho budu snazit odehnat, ale ne peprakem (nemam, ale ani kdybych mel nepouziju, jen v kriticke situaci), ale svym postojem (klidem a durazem), hlasem a gesty. Pokud to nepomaha, tak jak psal dudy - kdyz je treba, napr. i klackem. Kdyz vsak vidim, ze ten pes brani sve uzemi a se jen snazi me odradit od naruseni jeho uzemi, tak klidnym hlasem mu reknu neco ve smyslu ano, pejsku, promin, narusil jsem tve uzemi ale nechci nic spatneho a uz jdu. A funguje to. Ale kdyz bych videl, ze je s majitelem a ten jej na mne jeste stve a je to plemeno, ktere vim, ze to nevzda, tak radeji ustoupim, protoze vim, ze klackem ani kopanci (casto ani s peprakem) nemam moc sance.
V obyvane zone (jedno jestli mesto nebo vesnice) na stekajici psi nereaguji (ale vsimam si jich) a snazim se jit tak, abych je co nejmene drazdil (ne tesne u plota, hlucne, atd), pripadne se snazim k nim (ale vetsinou jenom v duchu) promluvit, jak uz bylo psano. Ale kdyz tusim, ze prechazim takovou zonou, tak se snazim byt pozorny a vsimat si uz predem, kde by MOHL byt pes za plotem a proto si vetsinou vsimnu psa skakajiciho na branu nebo na plot drive nez se leknu toho hluku. No a kdyz mi prijde, ze ten pes opravdu ohrozuje i pres plot/branu, tak mi nedela problem jeho "pana" sprdnout, kdyz tam je nebo i zavolat policajty. Jen tak mimochodem - a ti, co v takovych oblastech psi maji, vi o cem mluvi - si uvedomte, ze mnoho z tech psu k takovemu chovani "vychovali" lidi - casto deti -, kteri po te ulici chodi. Drazdenim, kricenim, kopanim a bouchanim do plotu/brany, hazenim kameni/pichani klackem /ale i nozem, nabrousenou tyci, atd/ do psa, hazenim delobuchu nebo rakety vedle/na klidne leziciho psa, dokonce i strilenim z praku/vzduchovky i brokovnice do psu "z bezpeci" ulice a naramnym bavenim se nad bolesti a strachem toho psa. Kdyz vy zevseobecnujete svoje vyvody na psy, muzete se divit, ze pes zevseobecnuje svoje zkusenosti na vsechny lidi na ulici??? (A popravde receno, pro psa je nejdulezitejsi smysl, kterym zjistuje, jaky dotycny clovek je je cich, a i proto chce ocichat cloveka zblizka.)
Ale postoje typu, kdyz JA vyhodnotim, ze pes na mne CHCE utocit, tak ho PREVENTIVNE napadnu ja a ublizim mu drive nez on mne je bez spomenute znalosti reci tela psu nesmysl a skoro vzdy je to vyhodnoceni spatne...
A postoj typu kdyz mne otravuje jeho ocichavani nebo zajem, tak ho klidne postrelim, protoze mi vadi je, bohuzel, projev cloveka potencialne nebezpecneho na sve okoli - i na lidi. A moc bych se divil, kdyby takovy clovek po takovem incidentu prosel radnymi psychotesty na drzeni zbrane (teda ja bych se divil, ze presel uz predtim, ale vim, jak se nekdy ty testy delaji :evil:). A ten clovek by se postavil na uroven "myslivcu", kteri jsou schopni uprostred "promenady" plnou lidi na hrazi reky z nejakych 300 metru zastrelit psa jdouci poslusne a klidne mezi maminkou s kocarkem a jejim malym deckem proto, ze nebyl na voditku (nebo se mu to tak zdalo) nebo "myslivce", ktery zastrelil svetove vyznamneho nekolikanasobneho sampiona v poskusnostnich disciplinach (tj. vycviceneho a rozhodne klidneho) par metru od majitelky NA JEJICH pozemku jen proto, ze pes citil, ze nekdo jde a ten myslivec zenu nevidel, zato se psa bal a "citil se ohrozeny", i kdyz pes nejevil znamky agresivity, jenom hlasil majitelce, ze se neco deje. (Prvni pripad a par podobnych se stalo nekolikrat, druhy je taky skutecny.)
V neposledni rade, s uvedenymi postoji a zduvodnenim by u soudu nekdo tezko obstal a musel by nest nasledky - v pripade zraneni nebo usmrteni psa asi i trestne a vzhledem k tomu, ze pes uz neni jenom vec i velice citelne materialni.
A nakonec poznamka: Ze se v "civilizovanych zemich" nesetkate s tolika psy, je pravda, ale to ma ruzne priciny, ktere tady nema smysl probirat. Jedn az pricin je vsak i jina mira bezpecnosti a "majetkovych deliktu". Ale pravda je i ta, ze se i tam lze velice lehce narazit na podobne psy a na horach obzvlast. A ze to nemusi byt prijemne je docela nasnade, protoze ty psi maji jediny ukol - chranit a strezit a proto udelaji vsechno, na rozdil od tech zavrenych za plotem
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Stížnost

Příspěvekod ketrin » úte čer 3, 2014 9:44

Myslím, že ty pindy o pepřákách a střílení jsou spíš takové to virtuální předvádění muskulatury a bití se v prsa a proto ani nestojí za reakci - ta by pak jedině musela být v podobném duchu á la "když se ke mně na lesní cestě bude blížit XY - a co já vím, jaké jsou jeho úmysly, jestli mne pokojně mine nebo se mně zeptá kolik je hodin anebo mě znásilní, okrade a zabije - tak ho radši rovnou nakopu do k***í"
:shock:
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Stížnost

Příspěvekod apuka » úte čer 3, 2014 10:25

To ano, ale na druhe strane by nebylo od veci, aby se poukazalo na to, ze k osvojenym outdoorovym dovednostem by mely patrit i zakladni znalosti o chovani psu (a mozna stejne tak ovci, krav, koz, koni...). Bo bez toho si clovek rika o hodne velky prusvih a to nejenom na SLovensku nebo v Rumunsku. Mne osobne teda prislo mnohem neprijemnejsi prejit vybehem volne pobihajicich se a ponekud neklidnych koni (vedla tam znacka a obejit nebylo kde a jak) nez kolem stekajicich psu jak na ulici tak i u usedlosti v horach. No a jednou me nechtel pustit dal osel, a to doslova - chytil so me za bundu, zacal ji kousat a nenechal se odbyt. Je pravda, ze jsem v kapse mel tycinku. Kousnuti oslem nebo konem (ale i kravou) byva horsi nez bezne kousnuti psem, o nasledcich kopnuti nemluve.
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Stížnost

Příspěvekod petrbw » úte čer 3, 2014 11:00

aby se poukázalo na to, ze k osvojenym outdoorovym dovednostem by mely patrit i zakladni znalosti o chovani psu
jako podle čeho soudíš?Protože je u nás spousta nevychovaných psů které nechávají jejich páníčci bez dozoru.
až tě nedejbože jednou potká toto:
http://www.novinky.cz/krimi/223217-otec ... -syny.html
tak jsem zvědav, jak budeš psa zahánět:-) to jako vlídným slovem, pochopením, pohlazením?Malého psa zaženeš, toho tady nikdo neřešil.Několikrát jsem malého psa zahnal cáknutím vody z bidonu.Kousnout mě nikdy nestihl.Bavíme se o velkých psech.Nikdo z diskutujících tady nenapsal, že nějakého psa někdy zastřelil či postříkal pepřákem.Ale mít to v hlavě srovnané, a vědět co udělám když se nedejbože stane něco jako v tom článku je podle mě v pořádku.Vždy platí že je dobré být připraven než potom zaskočen.Na vlídné slovo ti pes mnohdy kašle.Mnohokrát jsem měl psa na rukávu(myslím tím cvičák), takže ti rovnou říkám, že na vlídná slova čas mít nebudeš.
Ketrin, tak pindy jo?Ono není potřeba psa(medvěda) tím pepřákem rovnou postříkat [-X .Stačí stříknout před sebe.Je to běžné pokud něco hrozí.A lepší než se potom válet po zemi pokusaný.A chodit na injekce proti vzteklině.Pobaví mě lidi, co si pořád myslí, že po dobrém se vždy vše vyřeší.Ukecám cizího psa, že mě nekousne, a když ano tak je to přece moje chyba.Nečím jsem ho asi vyprovokoval.Přijmu domů a nakrmím hladového bezdomovce, oni za to přece nemůžou.Potom mě vykrade.Omlouvám romy za jejich odlišnost, přece to patří k jejich kultuře..Pak mě na ulici okradou nebo znásilní.Narkomanům stavíme domovy naděje, dáváme stříkačky, jídlo.Jsou přece nemocní.A potom někoho přejedou autem a ani toho nelitují.A to je pořád dokola.Koukáš někdy na to, co se kolem tebe děje?Nebo sedíš na růžovém obláčku.Zadej si do googlu slova Kousnutí psem.Ale raději ne před obědem, mohlo by se ti udělat šoufl.Nebo to všechno co tam najdeš je jen konspirace a chyba pokusaných?Co uděláš až se do takové situace jednou dostaneš??Přemýšlela jsi o tom?Je to reálné, stává se to.Takže nejsou to pindy.Tahle pravdaaláska nás jednou vyhubí :lol:
petrbw
účastník
účastník
 
Příspěvky: 336
Registrován: pon led 11, 2010 12:19

Re: Stížnost

Příspěvekod grco » úte čer 3, 2014 11:08

Takze takto, nechapem preco by som sa kvoli nejakym vadnym coklom mal ucit ich rec tela, este si mam aj kupit nejake knizky a stracat tym cas, nie? Preco paneboze? Mna ti zasrani coklovia a ich chovanie vobec nezaujima. Ked okolo mna pobezi, tak si ho nebudem vsimat, ale ked na mna vyskoci a zasere mi oblecenie zablatenymi nohami, alebo ma poslinta, tak ho "zastrelim". Chodim ja po ulici a slintam ludom na oblecenie? Nie.

Samozrejme, ze ho nezastrelim doslovne, pretoze by sa z toho vsetci ochrancovia zvierat posrali, ze ako mozem byt taky bezcitny, ved je to mile zviera, ktore sa chce len hrat a este ma daju k sudu a kvoli zasranemu coklovi, ktorych je 100 miliard na svete este budem platit pokutu. Je to pre mna len skodna, nieco jak klieste a podla toho by som mal mat moznost sa k nim chovat, lenze nemozem, lebo "milacik moj, on za to nemoze, je to predsa najlepsi priatel cloveka" bla bla bla...

Ked si to niekto chova doma na zahrade, nech si chova, je mi to jedno. Stekanie za plotom mi (narozdiel od mikea) vobec nevadi. Ignorujem ho, takisto ako ignorujem klieste, kym sa na mna ta svina neprisaje a nezacne mi cucat krv. Ale neznasam, ked niekto so svojim priblblym milacikom chodi bez obojka, aby sa milacik prebehol predsa a vsetko obsral, a ochcal a potom mi este tymi zasratymi nohami zasral moje cerstvo oprate oblecenie... A skor ako sa niekto spyta, ano, moje oblecenie ma pre mna vacsiu cenu ako niekoho pes. Takisto ako zas niekoho pes ma pre neho vacsiu cenu ako moje oblecenie, takze kto je teraz v prave? Samozrejme, ze ten s tym psom, lebo to neni len "vec". Ale ked niekto odsuhlasil, ze to nie je len "vec", tak sa ma na moj nazor nepytali, ani som nikde nehlasoval...

A rozdiel medzi coklami a inymi zvieratami (ako spomenute ovce, kravy, kozy, kone) je v tom, ze tej druhej skupine mam moznost sa vyhnut, ked mi vadia. Nema ich polka obyvatelstva v bytoch a nechodia s nimi do hospody, a neseru na travniky po meste (aspon nie v takom mnozstve).

Kaslem na politicku korektnost a empatie voci "vsetkemu zivemu". Nebudem sam chodit po svete a strielat coklov, seru na nich lebo nie som psychopat (aj ked si to mozu o mne ludia mysliet). Ale keby tak niekto chodil, tak mu mozno budem drzat palce...

Mna proste psi otravuju a nik sa mi neprisposobi, a neutrati toho svojho len preto, aby mi spravil radost. Tak neviem preco by som sa mal prisposobovat ja im a tolerovat ich...
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Stížnost

Příspěvekod ketrin » úte čer 3, 2014 11:58

petrbw: samozřejmě že to jsou pindy, koneckonců to grco teď potvrdil.
O feťákách, bezdomovcích a Romech nebyla řeč - že?
Koukáš někdy na to, co se kolem tebe děje? Koukám pozorně a už řadu let. A dlouholetá zkušenost mi říká, že skutečná realita je většinou mnohem méně dramatická než to, co píšou na Novinkách.cz. On mimochodem ani služební cvičák není zrovna reprezentativní vzorek psí populace.
Mám ve zvyku o každém předpokládat spíš to dobré, dokud se nepřesvědčím o opaku. Vy co to máte naopak, to máte dost blbý.
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Stížnost

Příspěvekod grco » úte čer 3, 2014 12:03

@ketrin: Su to pindy preto, lebo si s mikeom dobre uvedomujeme ako je nasa spolocnost nastavena, a ze zastrelenie cokla (alebo peprak) by nam prinieslo v konecnom dosledku viac problemov ako uzitku, a sme dost inteligentny na to, aby sme si to dokazali spocitat. To ale neznamena, ze na toto nastavenie nasej "coklomilujucej" spolocnosti nemozme nadavat a nesuhlasit s nou.
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Stížnost

Příspěvekod petrbw » úte čer 3, 2014 13:01

Ketrin, já vím že řeč byla jen o psech.Taky jsem to napsal konkrétně na tebe, ale jako můj poznatek, že často ti kteří kolem sebe všechno a všechny milují na to občas doplácí.Cvičák je myslím vzorek té lepší psí populace.Vychovaného psa totiž je podle mě větší šance okřiknout a usměrnit jen svým chováním.Pak není třeba to ostatní.Nemyslím si, že bych to měl horší jen proto, že nečekám až se mi něco stane abych se přesvědčil o opaku.Možná proto mám celkem poklidný život bez dramatických událostí :)
petrbw
účastník
účastník
 
Příspěvky: 336
Registrován: pon led 11, 2010 12:19

Re: Stížnost

Příspěvekod apuka » úte čer 3, 2014 13:26

Petrbw, co tak reagovat na to, co jsem napsal a ne na to, ze se vybere z jedne vety cast, z druhe cast a da se to dohromady, ze jsem to tak psal? Precti si laskave poradne, co jsem napsal a laskave to ber tak, jak je napsane. Diky. Protoze to, na co ragujes jsem nepsal. Viz "Reknu na rovinu - kdyz pes na mne zautoci, ta se ho budu snazit odehnat, ale ne peprakem (nemam, ale ani kdybych mel nepouziju, jen v kriticke situaci), ale svym postojem (klidem a durazem), hlasem a gesty. Pokud to nepomaha, tak jak psal dudy - kdyz je treba, napr. i klackem." A prave o tom je, aby clovek dokazal co nejrychleji vyhodnotit situaci. je jasne, ze na vybehnuvsiho rozzureneho rotwailera se zkrvavenyma ocima nepouziju klidne slovo (ani jsem to nepsal), protoze to okamzite povazuji za nebezpecny utok a v tom momente je treba jednat a chranit zivot a zdravi sebe i ostatnych. A v tom pripade je zdravi nebo zivot psa stranou.
grco: kdyz na tebe vyskoci (samozrejme predpokladam s umyslem "se seznamit" a ne Te kousnout) nejaky pes a zaspini nebo znici Ti Tve drahe (nebo "drahe", to je jedno) obleceni, co Ti brani v tom, aby jsi panicka/panicku psa pozadal o zaplaceni cisteni vcetne pridavku za opotrebeni obleceni cistenim? A kdyz se zdraha, tak zavolat policii nebo mestaky - pes dotycneho spachal prestupek a majitel za nej ma zodpovednost. Kdyby chtel jit pryc, tak mas pravo dotycneho (i pouzitim velice mirneho nasili) zadrzet az do prichodu "prislusniku".
Co se mne nelibi, to je ten vami pouzivany predpoklad svevolneho vykladu citeni se ohrozeny. Nebo-li nutne sebeobrany. A s tim spojene mozne nasledky pro (s velkou pravdepodobnosti te vubec neohrozujiciho) psa i jeho majitele.
Abychom se zase uplne blbe nechapali - ja stejne tak odsuzuji pejskare, kteri nechaji sve psy "se vencit" samotne, bez majitele, nechaji je delat svou potrebu kdekoliv a nechaji to tam (mne se uz vysral pes kousek pod parapetem okna ve vysi asi 2,7m nad zemi - jsou tam kriky a v zime na to nasnezilo skoro 80 cm. snehu, pes na to vybehl a vysral, majitel to nechal tak; a ze to byla takova hromada), kteri nechaji psa vyslovene otravovat lidi, kteri se jich evidentne boji a krici "nebojte se on nekouse", nechaji je volne pobihavat (a delat potrebu) na detskych hristich a piskovistich, atd. Ale za takove veci fakt nemuze ten pes a kdyz Ty potrestas jeho, co myslis, ze se zmeni? Jo ten cokl mozna umre (a Ty dostanes peknych par /deset/tisic zaplatit), ale majitel si sezene za chvili druheho a ten bude uplne stejny - protoze ten pes dela to, co citi ze panicek chce. Ale kdyz serves toho majitele a nechas potrestet JEHO, tak mozna si to priste rozmysli a bude se snazit (z vlastniho zajmu) spravat jinak. I kdyz je to duchodce zijici s prevelice skromnych penez....
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Stížnost

Příspěvekod grco » úte čer 3, 2014 13:56

@apuka: Tak riesenie je zastrelit majitela, ale to budem mat este vacsie popotahovacky :)
Uživatelský avatar
grco
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 6896
Registrován: čtv dub 8, 2010 20:08

Re: Stížnost

Příspěvekod apuka » úte čer 3, 2014 14:15

Zato te bude moci hrat pocit, zes vyresil alespon jednoho majitele se vsemi pristimi psy :D A muzes trenovat lezeni po skale pri utecich z hladomorny ve vezi :lol:
apuka
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 16500
Registrován: čtv bře 31, 2011 8:34

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » úte čer 3, 2014 18:23

Ted uz se ale vazne tocime v kruhu ;-) Nema smysl opakovat, co uz bylo receno, takze ode mne jen co mne zaujalo.
apuka píše:To ano, ale na druhe strane by nebylo od veci, aby se poukazalo na to, ze k osvojenym outdoorovym dovednostem by mely patrit i zakladni znalosti o chovani psu (a mozna stejne tak ovci, krav, koz, koni...).

Outdoorovym dovednostem? Budeme skladat zkousky a dostaneme outdoorove prukazky? :twisted:

Nerikam, ze to neni uzitecne, ale nemuzes to po nikom chtit. Za vsechno, co provede pes, je odpovedny jeho majitel a pres to nejede vlak. Tj. chapat chovani psu muzes nebo nemusis, ale majitel predchazet koliznim situacim musi.

Najezd (lidozravych :)) ovci jsem uz v horach zazil a nebylo to nic prijemneho. Nejdriv mne malem sundaly ze svahu a pak za mnou sly asi hodinu po uzke stezce a furt se mi sapaly na batoh. O chovani ovci toho moc nevim, ale nakonec jsem vymyslel, jak se jich zbavit s vyuzitim ovci mentality (vzpomnel jsem si na Apple uzivatele :twisted:)). Splasena krava taky neni nic moc a kdyz jsme jednou sli v Dolomitech pres pastvinu (po znacce) a z kravy se vyklubal byk, tak mi nebylo nejlip. Ale to jsou prihody, ktere se stanou jednou za 10 let. Psy clovek potkava porad a o to tady jde.

Letos jsem zazil jen jeden zvireci "utok". Dve husy na kraji cesty. Musel jsem projit okolo, mista dost, ale ty mrchy po mne sly. Krky vodorovne, kmitajici jazyky. Nekolikrat jsem na ne musel vylozene dupnout a celou dobu k nim byt celem, takze jsem musel jit kus pozadu. Prihoda pro zasmani, ale kdyby se to delo v kazde vesnici nekolikrat, tak bych si asi taky stezoval. Uz jsem dneska psal neco o primerenosti? ;-)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod dudy » úte čer 3, 2014 18:33

mike píše:.....Letos jsem zazil jen jeden zvireci "utok". Dve husy na kraji cesty. Musel jsem projit okolo, mista dost, ale ty mrchy po mne sly. Krky vodorovne, kmitajici jazyky. Nekolikrat jsem na ne musel vylozene dupnout a celou dobu k nim byt celem, takze jsem musel jit kus pozadu. Prihoda pro zasmani, ale kdyby se to delo v kazde vesnici nekolikrat, tak bych si asi taky stezoval. .....

Tak to je dobrý.
Doporučuju si jít stěžovat na vejbor, že Tě ohrožovaly dvě husy a pak jít v tý samý vsi večer do hospody.
Myslim, že štamgasti by Ti šoupli i pár panáků, protože exota co dělá aféru z párku husí eště neviděli. :D :D :D
Navíc si myslim, že až by na základě Tvé stížnosti k případu vyjely složky IZS a PČR, tak by ses asi i docela prohnul.
A právem. :twisted:
Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » úte čer 3, 2014 18:38

Stezoval tady ve vlakne Stiznost ;-) A mozna by obcas nejaka husa skoncila v batohu a pak na pekaci :twisted: Na rozdil od psu mi totiz chutnaji.
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » úte čer 3, 2014 19:31

ketrin píše:Myslím, že ty pindy o pepřákách a střílení jsou spíš takové to virtuální předvádění muskulatury...

Co takhle bezpecny zpusob, jak se zbavit pomalu narustajici frustrace? ;-) Jsme ve vlakne Stiznost a jeho ucelem je, ze si clovek postezuje na veci, ktere ho stvou a se kteryma toho nemuze moc udelat.

ketrin píše:A dlouholetá zkušenost mi říká, že skutečná realita je většinou mnohem méně dramatická než to, co píšou na Novinkách.cz.

Jasne, novin(k)ari potrebuji krev ;-) Ty veci se ale doopravdy deji a je to jen spicka ledovce. Nejake mensi pokousani je nezajimave, o tom se nepise. Podobne jako u autonehod, hyeny krouzi kolem smrtaku a nejake pomackane plechy je nezajimaji. Pro postizeneho muze ovsem i to byt dost neprijemne a drahe. A u obojiho roste pravdepodobnost s poctem, jak aut, tak psu. U aut uz se rysuje reseni, u psu ho nejak nevidim. I kdyz... takovy elektropes by vetsinu problemu vyresil a snadneji by se ovladal, coz by mozna spouste pejskaru vyhovovalo 8-[

mike píše:
ketrin píše:Je rozdíl, pokud jdeš kolem běsnícího psa za plotem a myslíš si
"ku*va, to je s*áč, nejradši bych ho zkopal do kuličky"
anebo
"nojo ty chudáku, seš tu zavřenej, ale hele já už du pryč"
věř tomu, že ten pes to z tebe cejtí.

Verim, ale tohle je az nasledek. Zacina to obvykle tak, ze jdu, o necem premyslim (a vetsinou to neni o tom, ze si vecer udelam psi gulas ;-)) a odnekud ze zahrady se vyriti pes, o kterem jsem do te doby nevedel, a zacne dorazet na plot. Takze si moc nemyslim, ze by v tehle situaci zmena mysleni zmenila chovani psa. Muze ale zmenit me vysledne rozpolozeni, nastvani nicemu neprospiva, takze by to mozna stalo za pokus :)

Pokus proveden :twisted: V nedeli mezi Decinem a Ustim. Podle ocekavani, na psy to velky vliv nemelo. Nekde vubec, nekde mi prislo, ze jo, ale nemam porovnani. Melo to ovsem vliv na mne a to pozitivni, takze proc ne. Nakonec (mi) prece jen tahle diskuse k necemu byla, takze diky za napad :)
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod ketrin » stř čer 4, 2014 6:15

vliv na mne a to pozitivni, takze proc ne. Nakonec (mi) prece jen tahle diskuse k necemu byla, takze diky za napad :)
you´re welcome :mrgreen:
Za vsechno, co provede pes, je odpovedny jeho majitel a pres to nejede vlak. Tj. chapat chovani psu muzes nebo nemusis, ale majitel predchazet koliznim situacim musi. myslím že nikdo z nás psomilů tohle nerozporoval. Ani nesporný fakt, že existuje spousta ... lidí, kteří by neměli mít ani křečka, natož psa. Čímž bychom mohli tuhle velmi plodnou debatu smírně ukončit :wink:
Helča
ketrin
účastník
účastník
 
Příspěvky: 503
Registrován: stř dub 29, 2009 5:08
Bydliště: Liberecko

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » stř čer 4, 2014 14:41

Jsem pro. Tak zas nekdy, nebojim se, ze by tohle tema driv nebo pozdeji zase nekde nevylezlo :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod dudy » stř čer 4, 2014 14:47

Uživatelský avatar
dudy
inventář fóra
inventář fóra
 
Příspěvky: 3962
Registrován: úte pro 20, 2011 6:38
Bydliště: HLMP

Re: Stížnost

Příspěvekod mike » stř čer 4, 2014 15:00

#-o na nas je to jeste moc brzo, ale muzeme predat stafetu cyklistum :twisted:
Uživatelský avatar
mike
Moderátor
Moderátor
 
Příspěvky: 49288
Registrován: pát čer 13, 2008 17:27

Re: Stížnost

Příspěvekod pavproch » pon čer 9, 2014 9:46

grco píše:@apuka: Tak riesenie je zastrelit majitela


+1

:supz:
...and push the baby hard.... well, gotta admit I do...
Uživatelský avatar
pavproch
outdoor maniak
outdoor maniak
 
Příspěvky: 28136
Registrován: čtv říj 6, 2005 10:50
Bydliště: Zaplaťpanbu 350km na východ od 100věžaté (a často ještě o 200km dál východněji)

PředchozíDalší

Zpět na Pokec

cron